Dodaj do ulubionych

70% Polaków za płatnym leczeniem

• Gość: Yah Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 18:14
      Chyba ludzie nie wiedzą na co się porywają? Prywatna służba zdrowia.. tak , ale
      pod warunkiem że się nie będzie chorować na nic poza grypą! Tak się składa że
      moja córeczka cierpiała na zespół nerczycowy i musiała być leczona sterydami
      przez okres ok 6 miesięcy. Miesięczny koszt leczenia to ok 1500 złotych z czego
      ja finansowałem jakieś 10 procent... A pomyślcie sobie że są jeszcze gorsze
      choroby!
      • Gość: bas Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:28
        Tyle wypowiedzi a tak mało merytorycznych. 70% Polaków za płatnym leczeniem to
        nie znaczy, że 70% Polaków chce dobrowolnie dokładać jeszcze swoje pieniądze do
        służby zdrowia. Chodzi o to, żeby zlikwidować ten niekompetentny i cholernie
        drogi Narodowy Fundusz Zdrowia, względnie zrównanie w dostępie do naszych,
        publicznych pieniędzy prywatne kliniki czy przychodnie. Pacjent powinien
        wybierać gdzie sie chce leczyć, ale nie wybierać tylko między jednym a drugim
        publicznym szpitalem czy przychodnią. Już teraz działa kilka albo i więcej
        prywatnych klinik, szpitali, przychodni, gdzie opłaca sie abonemant miesięczny
        (tak jak obowiązkową składkę zdrowotną) Oczywiście opłacanie takiego
        abonamentu nie podlega odliczeniu od podatku. Trochę to nieskładne, ale myślę,
        że wiadomo o co chodzi. Poza tym pokrywanie kosztów leczenia ofiar wypadków
        komunikacyjnych powinno sie odbywac z ubezpieczenia OC i AC., Ci którzy palą
        powinni mieć również wyższą stawkę zdrowotną, bo i ryzyko zachorowania wieksze.
        Myślę, że to już ostatni dzwonek na dokonanie rewolucji w ubezpieczeniu
        zdrowotnym, a nie na kolejne reformy, które nic nie poprawiają,
      • Gość: zib Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:28
        Modlę się za Twoją córeczkę,ale uwierz system zbankrutował.Wystarczy mój
        przypadek,aby to zilustrować.Po ponad 20-tu latach(od zarażenia w szpitalu)
        przyznano mi leczenie WSW C,przedtem opinie expertów stwierdzały że mam zbyt
        mało zniszczoną wątrobę.Po przyjęciu 2/3 dawki okazuje się że "leku nie
        ma",nie kupił go NFOZ.Wierz mi przez ostatnie ponad 20-cia lat placiłem
        składki,które wystarczyłyby nie tylko na mnie ,rownież na 3-ch bezrobotnych,
        ale nie na 30-tu urzedników.
      • ewg Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem 27.12.04, 16:59
        Yah, szukam osób, które mogłyby podzielić się swoimi doświadczeniami z
        nerczycą. Prosze o kontakt na adres gazetowy ewg@gazeta.pl
    • Gość: bedmik@gazeta.pl Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 18:19
      Zapewne badania były prowadzone wśród nowobogackich i grup politycznych z
      trzymającymi władzę włącznie.
      • Gość: bas Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:30
        Więcej konstruktywnego myślenia, a nie bezsensownego krytykanctwa.
    • Gość: M.Gawęcki Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:21
      Obawiam się, że te badania opinii wykonano w prezencie dla rządzącej ekipy. To
      oczywiste naginanie technologii badan do życzeń zamawiającego. Warto zatem
      zapamiętać PENTOR jako firmę szczególnie usłużną i skwapliwie sprzyjającą
      myśleniu życzeniowemu płatnika.
      • Gość: meerkat 70% Polaków za płatnym leczeniem ale NIEDROGIM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:54
        Pozostaje faktem, ze sluzba zdrowia w Polsce dogorywa.
        Absurdem jest jednak twierdzenie 70% respondentow ze chca prywatnego systemu
        pod warunkiem ze uslugi nie beda kosztowaly wiecej niz w panstwowym!

Przeciez agonia polskiej sluzby zdrowia jest spowodowana WLASNIE wieloletnim
        permanentym jej NIEDOFINANSOWYWANIEM. Nawet jesli danina dla skarby panstwa
        zostanie zniesiona, to i tak pacjenci chcacy otrzymywac uslugi najwyzszej
        jakosci beda musieli za nia placic WIECEJ, bo z czego te najnowsza aparature
        (tomografy, PETSCANY, MRIs, lasery chirurgiczne, kamery swiatlowodowe,itp.)sie
        kupi, i z czego zatrzyma sie w kraju najlepszych lekarzy, ktorzy w coraz
        wiekszym stopniu wyjezdzaja za chlebem za granice?

Jak mawial tow. Wieslaw: Z PUSTEGO I SALAMON NIE NALEJE"

Zeby cos z garnka wyjac, coz trzeba don cos wprzody WLOZYC, ale do tego nikt
        sie nie pali, wierzac, jak za komuny, ze pieniadze gdzies sie w sposob magiczny
        znajda! :-(((
        • Gość: nie_towarzysz Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem ale NIEDROG IP: 80.50.28.* 13.07.04, 19:52
          Goświerzacć portalu: meerkat napisał
          , jak za komuny, ze pieniadze gdzies sie w sposob magiczny znajda! :-(((

> I znajdowały się i jakoś Polska istniała.Wiem wiem, kartki, zaciąganie
          pożyczek na Zachodzie, ale stać mnie było w CAŁEJ karierze nauczycielskiej na
          zmianę kilku samochodów i wczasy dwa razy po 2 tygodnie w wakacje.
          > A teraz.. eh, mile wspomnieć.
          PS. i można było pójść do tow.sekretarza z interwencją i jak towarzysz był w
          dobrym humorze to chwytał za słuchwkę i opieprzał tow. prezesa, dyrektora i
          kogos tam jeszcze.
          Dziś gdzie można pójść? Chyba tylko do ks.proboszcza ale on na razie mało może,
          chyba,że do władzy dojdzie lpr. Koniec.
    • Gość: wszechpolak Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 18:40
      Należy uzupełnić, że Pentor przeprowadził te badania w środowisku lekarzy i ich
      rodzin na zlecenie Ogólnopolskiego Związku Lekarzy.
    • Gość: Jan Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 13.07.04, 18:55
      Pan Radziwil wraz z Naczelna Izba Lekarska robil te badania. Teraz jest jasne o
      co chodzi. Kolejarze robili badania i im wyszlo ze pasazerowie chca placic o
      50% wiecej za bilety. Poczta robila badania i im wyszlo ze uslugi powinny
      zdrozec o 90 %, oczywiscie na reprezentatywnej grupie obywateli. Panie
      Radziwil, a co na to psychiatrzy?? Moze warto ich zapytac.
      • Gość: wszechpolak Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 19:03
        Ten z Bolesławca /ordynator/ nie robił badań tylko analizę rynku. Po wdrożeniu
        okazało sie , że na "leczeniu" mozna zarobić w ciągu dnia 138 tys. zł. Tyle
        policja znalazła w fartuchu i biurku.
    • Gość: Ja, Polak "Sluzba" zdrowia IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 13.07.04, 19:06
      Nie mozna sie zgodzic na to, aby obecna sytuacja doprowadzila do platnej sluzby
      zdrowia. To jest zadaniem Panstwa i jego podatników, aby utrzymac opieke
      zdrowotna na wysokim poziomie i finansowana przez Panstwo.
      To bedzie rzutowalo na obraz Panstwa w przyszlosci. Nie mozna rezygnowac z
      socjalnej roli Panstwa. Ekstremalny liberalizm jest tak samo zabójczy
      jak "dyktatura proletariatu". Sa sprawy, które musza byc panstwowe i sa które
      mozna sprywatyzowac. Sluzba zdrowia nie moze byc sprywatyzowana w calosci.
      Sluzba zdrowia to takze sluzba ubozszym obywatelom naszego Kraju. Glówny trzon
      ma sluzyc KAZDEMU obywatelowi na tych samych zasadach, bez wzgledu na to jak
      zamozny jest obywatel.
      Nie wolno sie zgodzic na platna sluzbe zdrowia. Tu t.zw. "interes ekonomiczny"
      musi przegrac z interesem socjalnym.
      Prosze sie raczej wyrzywac na PKP...
      • Gość: kondorek Re: "Sluzba" zdrowia IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 19:11
        Akurat nie zgadzam się z żadnym stwierdzeniem Twojego listu. Uważam, że
        leczenie powinno być opłacane przez samych ludzi a nie przez państwo z naszych
        podatków. I że głęboko moralne jest, że ktoś kto pracuje ciężej i zarabia
        więcej, ten ma lepszą opieke zdrowotną, tak jak ma lepsze jedzenie, mieszkanie,
        dostęp do edukacji, samochó, itp. Zdrowie jek wszystko jeste towarem, który nie
        jest rozdawany za darmo i nie powinien być.
        • Gość: szok Re: "Sluzba" zdrowia IP: 80.50.28.* 13.07.04, 20:06
          Gość portalu:kondorek napisał(a):
          Zdrowie jek wszystko jeste towarem, który nie
          > jest rozdawany za darmo i nie powinien być.

> Albo jesteś lekarzem albo...pieprzniętym na umyśle. Zdrowie jest towarem???
          Kto nie umie prowadzić biznesu albo nie jest złodziejem ma zdychać, tak?!!
          Cosik mało chba móżdzku w tej główce kondorka.
          • Gość: kondorek Re: "Sluzba" zdrowia IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 20:22
            Tak się składa, komuszku-bezmóżdżku, że na najlepszym poziomie stoi medycyna w
            USA, gdzie nie ma przymusu ubezpieczenia. I myślę, że większość piszących tutaj
            posty dałaby się posiekać, żeby trafić do tego dzikiego kapitalizmu. A tak
            sobie myślę, że w polskich warunkach, jak się paru bezmózgowców, takich jak Ty
            nie ubezpieczy, i potem zdechnie, to się tylko atmosfera oczyści i podniesie
            średnie IQ.
            • wojt3k Re: "Sluzba" zdrowia 13.07.04, 21:49
              A tak
              > sobie myślę, że w polskich warunkach, jak się paru bezmózgowców, takich jak Ty
              > nie ubezpieczy, i potem zdechnie, to się tylko atmosfera oczyści i podniesie
              > średnie IQ.

...wyjąłeś mi to z ust
              pzdrw
              W.
          • wojt3k Re: "Sluzba" zdrowia 13.07.04, 21:47
            Gość portalu: szok napisał(a):

> Gość portalu:kondorek napisał(a):
            > Zdrowie jek wszystko jeste towarem, który nie
            > > jest rozdawany za darmo i nie powinien być.
            >
            > > Albo jesteś lekarzem albo...pieprzniętym na umyśle. Zdrowie jest towarem
            > ???
            > Kto nie umie prowadzić biznesu albo nie jest złodziejem ma zdychać, tak?!!
            > Cosik mało chba móżdzku w tej główce kondorka.

chyba w twojej mało...
            Jeśli ja nie palę tytoniu to dlaczego z moich podatków finansowane są operacje
            płuc palaczy?
      • wojt3k Re: "Sluzba" zdrowia 13.07.04, 21:45
        Ty, Polak, a ile euro odprowadzasz w podatkach na polską tzw służbę zdrowia? Jak
        siedzisz w tej swojej socjalistycznej Danii to nie wypowiadaj się za polskich
        podatników, ok?
    • Gość: Kiepski Liberałowie muszą odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:10
      Złodziejskie SLD UP oraz PO muszą opuścić polską politykę.Kto jest za? Ja
      jestem.Wtedy skończą się kretyńskie ,,sondaże''
    • Gość: gość 101% Polaków jest za 8 dniowym tygodniem pracy!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.07.04, 19:11
      To jest tak samo prawdziwe jak rewlacyjne informacje Gazety.
      Kto zapłacił za tak nieuczciwe wyniki (badanie).
      Przecież ludzie mimo wszystko jeszcze myślą i nik nie uwierzy w takie
      informacje.
      A lekarze powinny chociaż zachować pozory przyzwoitości.
      Przecież wielu z nich właśnie teraz tworzy system płatnej pomocy lekarskiej -
      do własnej kieszeni.
      • Gość: kondorek Re: 101% Polaków jest za 8 dniowym tygodniem prac IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 19:13
        Co rpzepraszam uważasz za nieprzyzwoite: że lekarze chcą uczciwie zarabiać za
        swoją pracę, wiedzę i umiejętności? A pozory przyzwoitości maja polegać, żeby
        pracowali za darmo?
    • Gość: adam Kto mija się z prawdą? IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:40
      Proponuje porównać rzetelność PENTORA z wynikami Onetu . Bardzo dziwny wynik
      i interpretacja!
      Na portalu Onet jest sonda i przedstawia odwrotność
      Czy popierasz pomysł współpłacenia za leczenie?
      TAK 29 %
      NIE 69 %
      Nie mam zdania 3%
      Ogółem głosów o godzinie 19.30 18.546

• Gość: w3szechpolak Re: Kto mija się z prawdą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 19:53
        Badania na zlecenie zawsze są tendencyjne, zgodnie z zasadą - płacę więc
        wymagam. Osobiscie wierzę w ankietę Onetu. Zrobiona nieodpłatnie.
      • Gość: kondorek Re: Kto mija się z prawdą? IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 20:24
        Zwróćcie uwagę na to, jak są sformułowane pytania: na ONECIE czy jesteś za
        współpłaceniem za leczenie, PENTOR: czy jesteś za urynkowieniem ochrony
        zdrowia. MOim zdaniem różnica jest ogromna.
    • Gość: @ Polak jest głupi i po szkodzieOpłaty nic nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:15
    • Gość: Neo Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: 62.233.242.* 13.07.04, 20:19
      Akurat.Albo prywatna , albo bezpłatna. jak to będzie jakas hybryda, to okaże
      się, że płacimy 2 razy i trzeba jeszcze dac lekarzom do kieszeni. Skoro mam
      płacic, to niech nikt nie zmusza mnie do wykładania kasy co miesiąc.
      • Gość: meerkat 70% Polaków za płatnym leczenie pod warunkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:30
        Ze za ich lecznie placic beda INNI, a nie ONI SAMI! :-(((
    • Gość: Henryk To jest bzdura IP: *.icpnet.pl 13.07.04, 20:55
      W jakim my żyjemy kraju ?
      Nie 70% lecz 100% Polaków uważa, że koniec z głupimi ustawami i Narodowym
      Funduszem Zdrowia.
      Konstytucja zapewnia wszystkim bezpłatne leczenie. Tak było we wspaniałym
      socjaliźmie. A gdy kolesie z byłego PZPR zaczeli powoływać na ministrów zdrowia
      swoich Łapińskich, Naumanów itp. to przepaścili wszystko. Dbali tylko o siebie
      i o swoje kliniki rządowe.
      Wniosek jest taki, aby natychmiast zlikwidować zbędną i bardzo kosztowną
      biurokrację wraz z Narodowym Funduszem Zdrowia i wprowadzić odpłatne leczenie.
      Pod warunkiem jednak, że NFZ zwróci wszystkim obywatelom odprowadzane od lat
      składki i zapisze je każdemu na indywidualne konta, z których obywatele opłacać
      będą w 100% swoje potrzeby lecznicze.
    • Gość: ak Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 21:35
      Kompletna bzdura,gdzie są nasze pieniadze
    • Gość: pacjent Skurw...ny bezczelnie klamia !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 21:43
      Skorumpowane bydlo u wladzy chce na chama wprowadzic oplaty za leczenie i
      manipuluje wynikami rzekomego badania opinii publicznej. Nie wasze doczekanie!!!
    • Gość: antek Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: 216.223.64.* 13.07.04, 21:47
      nie ma w cywilizowanym swiecie wolnorynkowej sluzby zdrowia , wolnorynkowej jak
      sprzedaz pileczek do ping ponga, bo nikogo (prawie) by nie bylo stac na
      skomplikowane zabiegi i przewlekle schorzenia- pacjent moze czesciowo
      partycypowac w kosztach ale ciezar leczenia spoczywa na panstwie , firmach
      ubezpieczeniowych lub jednym i drygim- taki pomysl z leczenie wolnorynkowym
      jest mozliwy w stomatologii:nie masz forsy na dobre leczenie kup se proteze
      • Gość: kondorek Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 22:01
        Antek, mylisz dwie sprawy: formę płacenia za usługę i organizację lecznictwa.
        Może istnieć wolny rynek, ja się mogę ubezpieczyć i wtedy za moje leczenie
        będzie płaciła ubezpieczalnia. A mogę się nie ubezpieczać i wtedy bedę płącił
        sam. Wolny rynek nie wyklucza ubezpieczeń.
    • Gość: jutrek Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 21:51
      Lekarze umarliby z głodu gdyby wprowadzić płatne usługi medyczne.
      Tylko wprowadzć zasadę - żadnych składek ,zostawiamy pieniądze obywatelom i oni
      decydują. Przykłady - pełne sklepy a ludzie nie kupują ,dlaczego bo nie mają
      forsy.Za dużo kin,żłobków,przedszkoli zamykamy je - dlaczego? To samo czeka
      szpitale jeżeli urynkowimy "służbę" zdrowia.
      • Gość: kondorek Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.07.04, 22:03
        Niekoniecznie, do kina chodzić nie musisz, a jak się nie zoperujesz z powodu
        pękniętego wrzodu, to umrzesz.
    • wojt3k DEBILIZM na forum Gazety 13.07.04, 22:05
      Z przykrością to stwierdzam ale 90% wypowiedzi wskazuje na kompletne
      niezrozumienie zagadnienia wynikające z ograniczonej umiejetności rozumienia
      słowa pisanego tudzież porównania znaczeń. Np. proponowane współpłacenie
      (zostaje taki syf jak dotąd tylko jeszcze dodatkowo płacimy w
      przychodniach/szpitalach) i całkowita odpłatność za leczenie (prywatnie
      wykupowane ubezpieczenie zdrowotne za te same pieniądze ktore teraz są oddawane
      urzędowi skarbowemu). Proszę sobie porównać koszt abonamentu np. w Medicover z
      podatkami jakie płacimy "na zdrowie" (polityków)
    • Gość: gość Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.kolfer.com.pl 13.07.04, 22:12
      Kolejny "fakt" z redakcyjnego sufitu! A wg tego samego źródła 95,9 % marzy o
      tym, by składki na "fundusz zdrowia" powiększono przynajmniej o 120%!!! To taki
      sam "fakt".
      • wojt3k Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem 13.07.04, 22:14
        niestety jesteś kolejnym z tych o których pisałem powyżej... :((((
    • Gość: gość II Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.kolfer.com.pl 13.07.04, 22:33
      Kolejny "fakt" z redakcyjnego sufitu! A wg tego samego źródła 95,9 % marzy o
      tym, by składki na "fundusz zdrowia" powiększono przynajmniej o 200%!!! To taki
      sam "fakt" redaktorów GW.
    • Gość: gaz-arbaiten Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 09:39
      no to zagazować te 30% i będziemy żyć w krainie szczęśliwości i dobrobytu!
      Chciałem tylko przypomnieć, zwłaszcza fanom UW i L. Balcerowicza, że jak
      powstawał rząd AWS i UW to AWS chciał składke na poziomie 11% a Balcerowicz
      mówił że wystarczy 6,5%!
    • Gość: JAC BAJKI IP: 213.17.204.* 14.07.04, 09:54
      1. LECZENIE NIE JEST BEZPŁATNE. Tzw "składka zdrowotna" to przeciez rodzaj
      ubezpieczenia na wypadek choroby. Płacimy ja całe dorosłe życie, a wielu nawet
      nie zdąy z tej kasy przed śmiercią skorzystać.

2. DANE PENTORU SĄ CHYBA ŻYCZENIOWE, CZYYLI MÓWIĄC WPROST Z KAPELUSZA.
      Wg ankiety prgramu Forum 1TVP wynik jest odwrotny, podobnie wg ankiety ONETU
      rozmowy.onet.pl/_loinc/sonda/wyniki.html?ITEM=4175&MIEJSCE=undefined
      69% jest przeciwko odpłatności, tylko 28% za 3% nie ma zdania.
      I tu należy zwrócić uwagę, że na telefony stać i dostep do internetu maja
      ludzie lepiej sytuowani.
      Prawdopodobnie więc te wyniki w uczciwych badaniach, czy w referendum byłyby
      jeszcze bardziej radykalne przeciw odpłatności.

PANOWIE REDAKTORZY, PANOWIE Z OSRODKÓW BADAŃ PRZESTAŃCIE SOBIE ROBIĆ "JAJA" ZE
      SPOŁECZENSTWA. (wierzę w manipulację danymi i nieuczciwość ośrodków, a nie w
      głupotę i brak wiedzy merytorycznej)
      PRZESTAŃCIE PANIE I PANOWIE ROBIC SPOŁECZEŃSTWU "WODY Z MÓZGÓW"

A na koniec:
      PLAN MZ na rok bieżący:

1. UKRAŚĆ ILE SIĘ DA wyprowadzajac kasę z funduszu zdrowia poprzez firmy:
      farmaceutyczne, sprzętowe, konsultingowe itd.

2. DOPROWADZIĆ DO BANKRUCTWA SZPITALE. Ze szczególnym uwzględnieniem
      najlepszych merytorycznie. Dzieki temu, będzie można "bankrutów" tanio
      sprzedać "zachodniemu inwestorowi", z duzym zyskiem dla "urzędniczych kieszeni".
      (ongdaj Uraban opisał w Nie jak grasuje V kolumna firm amerykańskich w MZ. I
      chba nie tylko oni).
      Jak można np mówić, że sa pieniądze, tylko nie ma jak ich rozdzielić (są takie
      wypowiedzi mi ministra)
      W końcu słuzba zdrowia w Polsce to rynek wart 30 mld zł, a będzie jeszcze
      więcej.
      Jest sie o co bić.

3. UPODLIC POLSKIE SPOŁECZEŃSTWO, żeby nie buntowało się
      na "konieczność" "sprzedaży" szpitali.
    • Gość: człowiek Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:14
      Najbardziej dziwi fakt,że badanie zlecił Pentorowi Zw.Zaw.Lekarzy.Ciekawa
      jestem jak prowadzono to badanie,bo przecież gołym okiem widać,że cały ten
      pomysł budzi lęk u ludzi starych i najbardziej cierpiących,a których przeraża
      perspektywa leczenia po nowemu.
      Wiem,że nie ma złotego środka.Ale wczorajsza konferencja prasowa w tej sprawie
      ( Zw.Zaw.Lekarzy) ,wzbudza niezbyt życzliwe odczucia.To wszystko co widzimy i
      słyszymy to wielka manipulacja.
    • Gość: mezzo Re: 70% Polaków za płatnym leczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:35
      Te badania to ewenement. W badaniach internetowych coś całkiem innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka