Dodaj do ulubionych

Wałęsa przemyślał i zabrał głos

11.03.13, 15:47
Przypomnę fragment mojego poprzedniego postu: Wałęsa jest internautą. Prawdopodobnie czyta te komentarze i zaczyna się zastanawiać nad tym stawianiem murów. To robotnik, któremu szkodzi Matka Boska w klapie. Gada, co myśli, a jak pomyśli co innego, to i co innego powie.
No i powiedział.
- Nie patrzę nikomu do łóżka, mnie to nic nie obchodzi! Znam gejów i pewnie z niejednym czy niejedną mam przyjacielskie relacje, ale o tym nie rozmawiamy, bo dla mnie, człowieka starej daty, ten temat to intymność. Sprawa osobista, która na sztandary nie powinna być wynoszona, a na pewno nie powinna być jako przymiot przy kandydacie do parlamentu - podkreśla dalej i dodaje: - Mogę się zgodzić, że komuś przepisy dzisiejszego prawa nie wystarczają, więc trzeba tu coś dodać, bo państwo jest dla obywatela, a nie obywatel dla państwa.

Wałęsa przechodzi dalej do głośnej ostatnio sprawy związków partnerskich: - Przy tym nie odmawiam ludziom niechcącym wchodzić w związki małżeńskie, a decydującym o wspólnym życiu, pewnych ustalonych udogodnień cywilnoprawnych, ale nie mogą oni wchodzić w definicję tradycyjnej rodziny, a tym bardziej nie mogą narzucać swoich poglądów innym - stwierdza.
www.gazetaprawna.pl/artykuly/688786,walesa-dopisuja-mi-ze-chce-getta-budowac-i-stawiac-mury.html
Obserwuj wątek
    • chrobotkin Kpisz??? 11.03.13, 16:17
      To jest tekst napisany przez jakiegoś speca od PR udający styl Wałęsy. Wałęsa jest za głupim tłuczkiem, żeby używac takich określeń jak "ustalonych udogodnień cywilnoprawnych", "przymiot przy kandydacie do parlamentu" itd. Tu masz Liz też dzisiaj próbuje robić Bolkowi pozytywny PR:
      polska.newsweek.pl/w--newsweeku---walesa--pakuje-sie-do-wiecznosci,102344,1,1.html
      Ty się na to nabierasz, a potem będziesz się oburzał, jak ktoś powie, że ciemny lud wszystko kupi.
      • life.form Re: Nie 11.03.13, 16:35
        Pewnie masz rację. Ale liczy się, że ten tekst podpisał. A skoro podpisal, to najpierw ustalił, co tam ma być napisane. Wałek z tego slynie, że jeszcze nigdy nie podpisał niczego w ciemno. Czyli było tak, jak się można było spodziewać. Te mury i getta go rzeczywiście ubodly. Sam o nich mówił, ale jak sobie przemyślał, to nie chce być z nimi kojarzony.
        Zresztą, za to Walka cenię. Jak coś powie, to powie. Ale jak przemyśli, to nie obawia się wycofać rakiem. Szkoda, że większość polskich parlamentarzysów nie ma takiej cechy.

> To jest tekst napisany przez jakiegoś speca od PR udający styl Wałęsy. Wałęsa j
        > est za głupim tłuczkiem, żeby używac takich określeń jak "ustalonych udogodnień
        > cywilnoprawnych", "przymiot przy kandydacie do parlamentu" itd. Tu masz Liz te
        > ż dzisiaj próbuje robić Bolkowi pozytywny PR:
        > polska.newsweek.pl/w--newsweeku---walesa--pakuje-sie-do-wiecznosci,102344,1,1.html
        > Ty się na to nabierasz, a potem będziesz się oburzał, jak ktoś powie, że ciemny
        > lud wszystko kupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka