maaax 11.12.04, 16:10 jestes na etacie, zleceniu, czy tez pwoód twojej czestej tu obecnosci i jednostajnie głupawych postepackpolitpoprawnych postów to jakas choroba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 11.12.04, 16:55 maaax napisał: > jestes na etacie, zleceniu, Tak! Płaci mi o. Rydzyk, aby mógł potem mówić na antenie ile wrogów RM wypisuje złe rzeczy w necie. Zadowolony? Po prostu interesuje mnie fenomen RM. Nie miałem zamiaru brać udziału w tym FORUM - uznałem, że nie ma co psuć zabawy zwolennikom RM. Ale 13.11.04 otrzymałem maila od niejakiego Yossariana18 ze słowami: "Zapraszam Cię do dyskusji na forum "Forum słuchaczy Radia Maryja" w portalu gazeta.pl." No i jestem! Proste? >czy tez pwoód twojej czestej tu obecnosci i jednostajnie głupawych >postepackpolitpoprawnych postów Zgadzam się, że niektóre moje posty są pisane z przymrużeniem oka, ale jak widać adminowi to nie przeszkadza. Ostatnio nawet mnie nie cenzuruje ;-). Chętnie porozmawiam na temat "głupawości" moich postów, ale proszę o konkrety: który Twoim zdaniem jest najbardziej głupawy - masz do wyboru 203 sztuki. >to jakas choroba? Moja druga połowa jest lekarzem. Rozmawiałem z nią o tym - też twierdzi, że to jakaś choroba ;-( PS Rozumiem (mnie więcej) znaczenie słowa "głupawy". Ale przy słowie "postepackpolitpoprawny" wymiękam... Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: gregorak, pytanie takie 11.12.04, 17:33 PS Rozumiem (mnie więcej) znaczenie słowa "głupawy". Ale przy słowie "postepackpolitpoprawny" wymiękam... To masz szanse znaleźć się w annałach medycyny politycznej- bo to jest opis twojego przypadku - Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Przepraszam że się wtrące, ale... 11.12.04, 17:55 Chciałbym się podłączyć do pytania Gregoraka. "Chętnie porozmawiam na temat "głupawości" moich postów, ale proszę o konkrety: który Twoim zdaniem jest najbardziej głupawy - masz do wyboru 203 sztuki." Czy chodzi o wypowiedzi pisane pół żartem pół serio? Bo jeżeli nie to coś mi tu się bardzo nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 11.12.04, 18:23 maaax napisał: > To masz szanse znaleźć się w annałach medycyny politycznej- bo to jest opis > twojego przypadku A możesz mi polecić jakiegoś RADIOMARYJOLOGA? A tak w ogóle: czy moja odpowiedź była dla Ciebie satysfakcjonująca? Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: gregorak, pytanie takie 11.12.04, 21:38 A tak w ogóle: czy moja odpowiedź była dla Ciebie satysfakcjonująca? nie-a to zdanie, to chyba rusycyzm jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 12.12.04, 20:00 maaax napisał: > A tak w ogóle: czy moja odpowiedź była dla Ciebie satysfakcjonująca? > NIE Dlaczego? >A to zdanie, to chyba rusycyzm jakiś? Nie jestem filolgiem polskim, żeby to fachowo ocenić. Zdanie jakie wyszło każdy widzi, ale przynajmniej jest zrozumiałe, skoro na nie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: gregorak, pytanie takie 13.12.04, 20:25 A ja też mam pytanie. Czy współtworzysz może stronę, która przedstawia rzekomo "Czym jest Radio Maryja"??? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 13.12.04, 20:57 yossarian18 napisał: > A ja też mam pytanie. > Czy współtworzysz może stronę, która przedstawia rzekomo "Czym jest Radio > Maryja"??? Rozumiem, że to do mnie. Jedyna strona jaką współtworzę (i to chyba za dużo powiedziane) to galeria do której wklejam swoje fotki, zresztą jak tysiące innych ludzi. A skąd przyszło Ci do głowy takie pytanie i o którą konkretnie stronę Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: gregorak, pytanie takie 13.12.04, 21:19 www.radiomaryja.pl.eu.org/ Bo Twoja wiedza o Radiu Maryja jest naprawdę rozległa:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 14.12.04, 17:10 yossarian18 napisał: >Bo Twoja wiedza o Radiu Maryja jest naprawdę rozległa:) Nie wiem czy Twoje stwierdzenie nie jest całkowicie ironiczne, ale odpowiem serio. według mnie cała sztuka zdobywania wiedzy polega na słuchaniu RM. Potem spostrzezenia i wnioski przychodzą łatwo, zwłaszcza jeśli korzysta sie z informacji z innych mediów. Ale słuchanie RM dla przeciętnego Polaka (jeśli nie ma około siedemdziesiątki) wcale nie jest łatwe. Dla większości znanych mi ludzi słuchane RM to prawdziwa męka! Jeśli komuś oświadczam, że dość regularnie słucham RM, najpierw podejrzliwie patrzy na mnie czy się z niego nie nabijam, a potem oswiadcza coś w tym stylu: Przecież tego nie da sie słuchać! Ja mimo że jestem ideowym przeciwnikiem o. Rydzyka nauczyłem sie sluchać RM bez większych nerwów. Dlaczego słucham RM? Zwolennicy RM mówią, że kytykują tę stację tylko Ci, którzy jej nie słuchają. Ja mogę z nimi podyskutować z czystm sumieniem bo mniej więcej wiem co w tej stacji jest grane. RM słucham przy okazji innych czynności (nawet w pracy jeśli mogę), więc nie wymaga to ode mnie większych poświęceń. Dlaczego odczuwam potrzebę dyskutowania ze zwolennikami RM? Powiem krótko: nie lubię, kiedy ludzi się ogłupia (wg mojej oceny) przez manipulowanie informacjami, niezależnie od tego czy robi to: Lepper, Amway czy Rydzyk. > www.radiomaryja.pl.eu.org/ Byłem na tej stronie pewnie nie więcej niż kilka razy w życiu. Ale pozwoliłem sobie wysłać w listopadzie do twórcy tej strony informację o powstaniu FSRM. Odpisał mi, że bedzie zaglądał na tą stronę, ale nie wiem czy napisał jakieś posty. A jak napisałem do Naszego Dziennika, z zapytaniem jaki jest jego nakład to mi nie odpisali... Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: gregorak, pytanie takie 15.12.04, 21:56 1.Ateista nigdy nie zrozumie fenomenu RM. A skoro tak czesto słuchasz i jednoczesnie -nie lubisz- to może jestes: a)masochistą b)TW c)pracownikiem ABW d) wspolpracujesz z jakas czerwona szmata i sluchasz sluzbowo 2.Dlaczego odczuwam potrzebę dyskutowania ze zwolennikami RM? Powiem krótko: nie lubię, kiedy ludzi się ogłupia (wg mojej oceny) przez manipulowanie informacjami, niezależnie od tego czy robi to: Lepper, Amway czy Rydzyk. ------------------ o.Rydzyk nie manipuluje informacjami- przedstawia te, których nie uswiadczysz w mainstreamowych mediach- - rozumiem, że wstretne jest tobie manipulowanie informacjami dokonywane np. przez gazwyb? ? ? Słuchacz RM - daleko mi do 70; mieszkam w duzym miescie; mam wyksztalcenie wyzsze i 2x podyplomowe, znam b.dobrze 1, a niezle 2 jezyki obce... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: gregorak, pytanie takie 15.12.04, 22:40 maaax napisał: > 1.Ateista nigdy nie zrozumie fenomenu RM. Na pewno słucha RM bez uwielbienia. > A skoro tak czesto słuchasz i jednoczesnie -nie lubisz- to może jestes: > a)masochistą Nie. Słuchanie RM nie wywołuje u mnie uczucia cierpienia. "Nauczyłem sie sluchać RM bez większych nerwów." > b)TW Nie wiem co to znaczy. > c)pracownikiem ABW Nie. Ale chciałbym - lubię Bonda i Borewicza ;-) > d) wspolpracujesz z jakas czerwona szmata i sluchasz sluzbowo Nie. Zawód, który wykonuję nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem, nawet tym czerwonoszmatowym. Czasami mam wrażenie, że głównym celm firmy, w której pracuję jest zatruwanie środowiska naturalnego, a przy okazji budowanie III Japonii. > o.Rydzyk nie manipuluje informacjami Moim zdaniem manipuluje. Ulubioną metodą jego przekaziorów jest przemilczanie niewygodnych faktów. >- przedstawia te, których nie uswiadczysz w mainstreamowych mediach- Tu sie z Tobą zgadzam. Sam nawet taką znalazłem we wczorajszym ND: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=18566175&a=18586458 > - rozumiem, że wstretne jest tobie manipulowanie informacjami dokonywane np. > przez gazwyb? ? ? Pokaż mi taką przykładową manipulację GW, a ja Ci odpowiem, czy budzi ona we mnie uczucie wstrętu. > Słuchacz RM - daleko mi do 70; mieszkam w duzym miescie; mam wyksztalcenie > wyzsze i 2x podyplomowe, znam b.dobrze 1, a niezle 2 jezyki obce... Miło mi, ze mogę się spierać z tak wszechstronnie wykształconym człowiekiem. A ja to nawet nie znam dobrze żadnego języka obcego, a polskim też niezbyt władam (te rusycyzmy!). Odpowiedz Link Zgłoś