Dodaj do ulubionych

Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowych

19.08.13, 20:45
firmach lub ci, którzy dorobili się na państwowych "kontraktach" ( cudzysłów jak najbardziej wskazany ) - jakby nie patrzeć kapitał zbili dzięki koneksjom z polską klasą polityczną, sami do niczego nie doszli . Gorzka prawda tym bardziej gorzka, że ten obraz polskich oligarchów opisywałem wcześniej na niniejszym forum :(
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 20:49
      a kto na Srebrnej się uwłaszczył ??? oligarcha polityczny???
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 20:51
        Na Expressie bardziej...
      • camille_pissarro Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 21:06
        apage idioto, pociotku SBeku lub UBeka.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 21:15
          to podoba Ci się uwłaszczenie na tzw "Srebrnej"????
        • zapijaczony_ryj Ale cie ta twoja przeszłość uwiera 20.08.13, 08:43
          camille_pissarro napisał:

> apage idioto, pociotku SBeku lub UBeka.

mogłes być porządnym SBekiem, ta nie świnią to teraz by cie to nie uwierało!
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 20:51
      Na pewno dasz parę przykładów na poparcie.
      • camille_pissarro Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 21:08
        zapodany link w zupełności wystarczy, nie wspomniałem o agencjach ochrony, które zakładane były prze funkcjonariuszy MO, SBeków czy UBeków.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 08:38
          Podaj kilka przykładów potwierdzających że o tym pisałeś.
    • x2468 Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 20:55
      Kaczynskie na "Srebrnej" i Tygodniku Solidarność.
      • camille_pissarro [...] 19.08.13, 21:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • erte2 [...] 19.08.13, 21:31
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • wujaszek_joe Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 00:11
            esencja soli w oku.
            Bo prawi potrafią jedynie coś wyszarpac i doprowadzić do upadku.
    • m.c.hrabia Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 19.08.13, 20:58
      cumelku tyś głanozjad ,to i "sumienie " czyste .
    • alistair-p A zaczeło się od Expresu Wieczornego n/t 20.08.13, 00:00

• wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 08:41

> firmach lub ci, którzy dorobili się na państwowych "kontraktach" ( cudzysłów ja
      > k najbardziej wskazany ) - jakby nie patrzeć kapitał zbili dzięki koneksjom z p
      > olską klasą polityczną, sami do niczego nie doszli . Gorzka prawda tym bardziej
      > gorzka, że ten obraz polskich oligarc
      > hów
      opisywałem wcześniej na niniejszym forum :(
      Owszem. Jednym się udało , innym nie. Kaczyńskiemu się nie udało.
    • wiosnaludzikow Telegraf SA 20.08.13, 08:45
      www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=90
      Nowak to nie POkemon !
      • wiosnaludzikow Fundacja Prasowa Solidarności Kaczyńskich 20.08.13, 08:51
        Fundacja prasowa Solidarność, którą założyli Kaczyńscy powstała na pozostałościach po RSW Prasa-Książka-Ruch. Omijając procedury przetargowe Fundacja dysponująca kapitałem założycielskim w kwocie 180 zł (sto osiemdziesiąt złotych) przejmuje wart blisko 30 miliardów starych złotych “Express Wieczorny”, który później zostaje sprzedany w transakcji wiązanej i polegającej na równoległej spłacie 10 miliardów starych złotych, które Jarosław Kaczyński pożyczył z kasy wydawnictwa na kampanię wyborczą PC. Dochody z “Expressu Wieczornego” zostały wpompowane w finansowanie działalności PC oraz na wydawanie tygodników “Polska Dzisiaj” (w ciągu pięciu lat sprzedano cztery nakłady)
        • wiosnaludzikow a Srebrna ? 20.08.13, 08:52
          Spółka Srebrna, w której radzie nadzorczej zasiadała m.in. posłanka Szczypińska, Marek Suski, Kazimierz Kujda i Krzysztof Wyszkowski, a w Radzie Nadzorczej – Lech Kaczyński to jeden z najciekawszych interesów ludzi dzisiejszego Prawa i Sprawiedliwości. Związani z Jarosławem Kaczyńskim szefowie spółki gwarantują partii stały dopływ gotówki i atrakcyjne budynki, o których pierwszy raz usłyszano już w latach 90. W obrocie znajdują się te same nieruchomości, które kiedyś zostały przekazane Fundacji Prasowej Solidarność i te same, które ta sama Fundacja wynajmowała za ciężkie pieniądze bankowi BPH. “Srebrna” znana jest, jako “matka” kolejnych dziwacznych tworów, wśród których jest założona przez Kaczyńskiego i Dorna Fundacja Nowe Państwo i “Srebrna media”. Apolityczna “Srebrna” i jej kolejna “córka” – Fundacja Nowy Kierunek, której szefami są księgowi i strażnicy partyjnych pieniędzy PiS dotuje stojącą na krawędzi bankructwa “Gazetę Polską Codziennie”, a prezesowi gwarantuje święty spokój wynajmując sąsiadującą z jego domem okazałą willę na warszawskim Żoliborzu.
          • wiosnaludzikow wymieniać dalej ? n/t 20.08.13, 08:53
            • wiosnaludzikow Kamilu nie udawaj 20.08.13, 09:43
              Obroń oligarchów z PC :)
    • ayran Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 08:55

> firmach lub ci, którzy dorobili się na państwowych "kontraktach" ( cudzysłów ja
      > k najbardziej wskazany ) - jakby nie patrzeć kapitał zbili dzięki koneksjom z p
      > olską klasą polityczną, sami do niczego nie doszli .

Myślę, pisiorro, że zbyt surowo oceniasz swojego serdecznego druha, mgr. inż. Czesława Bieleckiego.
      Chyba nie udało się udowodnić, by ten kontrakt (czy raczej "kontrakt") z publiczną telewizją, na projekt i nadzór budowy koszmarnego obiektu kosztującego kilkakrotnie więcej niż podobne pod względem kubatury przedsięwzięcia, nie został chyba uzyskany w aż tak bardzo ordynarny sposób, jak tu sugerujesz.
      • wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:00
        ayran napisał:

> Myślę, pisiorro, że zbyt surowo oceniasz swojego serdecznego druha, mgr. inż. C
        > zesława Bieleckiego.
        > Chyba nie udało się udowodnić, by ten kontrakt (czy raczej "kontrakt") z public
        > zną telewizją, na projekt i nadzór budowy koszmarnego obiektu kosztującego kilk
        > akrotnie więcej niż podobne pod względem kubatury przedsięwzięcia, nie został c
        > hyba uzyskany w aż tak bardzo ordynarny sposób, jak tu sugerujesz.
        Jak zwykle masz problem z rozumieniem elementarnych pojęć. W tym przypadku masz problem z pojęciem "oligarcha".
        Standard.
        • nazimno No to wal otwartym tekstem. 20.08.13, 09:02
          Wytlumacz, co rozumiesz sam pod tym okresleniem.
          • wiosnaludzikow Re: No to wal otwartym tekstem. 20.08.13, 09:09
            nazimno napisał:

> Wytlumacz, co rozumiesz sam pod tym okresleniem.
            Sam sprawdź . To popularne określenie. Na pewno projektant nawet bogaty nie jest oligarchą w jakimkolwiek rozumieniu tego pojęcia.
            • nazimno Bardzo wyczerpujace wyjasnienie... 20.08.13, 09:45
              (musiales sie do konca wyczerpac przy jego pisaniu)
              • wiosnaludzikow Re: Bardzo wyczerpujace wyjasnienie... 20.08.13, 10:16
                nazimno napisał:

> (musiales sie do konca wyczerpac przy jego pisaniu)
                Ależ wyjaśnij sobie w googlach, w słowniku itp Nie będę dawał Ci pretekstów do " bicia piany" w tak oczywistej sprawie.
        • ayran Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:11
          Myśllę, maniakalny mitomanie, że żaden polski przedsiębiorca nie zasługuje na to, żeby nazwać go oligarchą, a to że wedle pisiackiej propagandy, w zależności od bieżących łaski i niełask, miana oligarchów przypadały na zmianę takim panom jak Gudzowaty, Kulczyk, Krauze, Walter czy Solorz, jest wystarczające byś łyknął to akurat ty. W końcu lykasz tę pisiacką propagandę jak gęś kluski, niezależnie od tego, jak zapalczywie byś się od PiS-u odżegnywał.
          • wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:15
            ayran napisał:

> Myśllę, maniakalny mitomanie, że żaden polski przedsiębiorca nie zasługuje na t
            > o, żeby nazwać go oligarchą, a to że wedle pisiackiej propagandy, w zależności
            > od bieżących łaski i niełask, miana oligarchów przypadały na zmianę takim panom
            > jak Gudzowaty, Kulczyk, Krauze, Walter czy Solorz, jest wystarczające byś łyk
            > nął to akurat ty. W końcu lykasz tę pisiacką propagandę jak gęś kluski, niezale
            > żnie od tego, jak zapalczywie byś się od PiS-u odżegnywał.
            Odreagowałeś zakompleksiony " zarękawniku" :) ?
            W każdym razie Bielecki Cz. nie kwalifikuje się na oligarchę.
            • ayran Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:19
              Ja akurat jestem w sytuacji na tyle komfortowej, że w przeciwieństwie do ciebie, nie muszę niczego konfabulować na temat własnych przewag, by cokolwiek odreagować.
              Ale świetnie rozumiem twoje potrzeby, których przykładów bogactwo dostarczasz tu regularnie.
              • wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:25
                ayran napisał:

> Ja akurat jestem w sytuacji na tyle komfortowej, że w przeciwieństwie do ciebie
                > , nie muszę niczego konfabulować na temat własnych przewag, by cokolwiek odreag
                > ować.
                > Ale świetnie rozumiem twoje potrzeby, których przykładów bogactwo dostarczasz t
                > u regularnie.
                Jak zwykle. Odreagowujesz kompleksy :) Definicyjny tekst świadczącu o Twojej autoterapii.
                • ayran Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:31
                  Drogi człowieku, to nie ja cierpięna chorobę, która nie pozwla mi powstrzymać się od zmyslania historyjek na własny temat w rodzaju takich, jak twoja świeżo ujawniona zażyłość z niedawno zmarłym Mrożkiem, co - gdyby uznać cię za zdrowego - byłoby niesmaczne, a tak to tylko przejaw niepohamowanej potrzeby dowartościwoania się.

A wracając do tematu wątku - zbierzesz się na odwagę i podasz, po nazwisku, przykład polskiego oligarchy, który wyczerpywałby "twoją"definicję?
                  • wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:39
                    ayran napisał:

> od zmyslania historyjek na własny temat w rodzaju takich, jak twoja świeżo u
                    > jawniona zażyłość z niedawno zmarłym Mrożkiem, co - gdyby uznać cię za zdrowego
                    > - byłoby niesmaczne, a tak to tylko przejaw niepohamowanej potrzeby dowartości
                    > woania się.
                    No i znowu kompleksy :) Klasyczne !
                    Nie załamuj się ! Ostatnio widziałem się też .....ale nie reaguj w ten sposób bo się odkrywasz ze swoją główną słabością. Ktoś Cię musi mocno tyrać w pracy. Mie sprawdzasz się ?
                    Nie pisałem o żadnej zażyłości ale o tym, że się z nim spotkałem w Świnoujściu. Spędzał czas w Śwonoujściu, miasto zachęcało go jak również działacze biznesowi aby zamieszkał. Mocno podkręciłeś w tej swojej autoterapii :)
                    • ayran Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:44
                      I mówisz, nieszczęsny mitomanie, że pan Sławomir zwierzył ci się z zamiaru zakupu domu w Świnoujściu? I nie wstyd ci tak konfabulować?
                      • wiosnaludzikow Re: Polscy oligarchowie uwłaszczeni na państwowyc 20.08.13, 09:48
                        ayran napisał:

> I mówisz, nieszczęsny mitomanie, że pan Sławomir zwierzył ci się z zamiaru zaku
                        > pu domu w Świnoujściu? I nie wstyd ci tak konfabulować?
                        Nie. Nie zwierzył mi się ale była rozmowa na spotkaniu w wąskim gronie przdsiębiorców i przedstawiciela władz samorządowych. ...i nie jest to zażyłość konfabulancie z kompleksami.
                      • wiosnaludzikow ale apropos 20.08.13, 09:50
                        Już wiesz, że Bielecki nie jest oligarchą ?
                        Zakompleksieni ludzie jak Ty przeważnie tak nerwowo reagują na zwróconą i oczywistą uwagę.
                        • ayran Re: ale apropos 20.08.13, 09:56
                          Już ty się w uogólnienia nie baw - to ulubiony chwyt konfabulantów i mitomanów, zacznij oduczanie się od tego.
                          A gdybyś uważnie czytał coś ponad swoje własne wypociny, to zorientowałbyś się, że napisałem, że nie ma wśród polskich przedsiębiorców (przez niektórych mitomanów mylonych z VIP-ami) nikogo, kogo można by odpowiedzielnie określić mianem oligarchy. Ani Kulczyk czy Krauze, ani też Bielecki - to co na jego temat napisałem było żartem, którego w swym (przypisywanym innym) zacietrzewieniu nie zrozumiałeś.

A wracając do twojej historyjki - uwierzył ci ktoś, że pan Mrożek ci się zwierzał ze swoich planów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka