Dodaj do ulubionych

Maia Peszek, następna nie Polka

05.09.13, 23:08
plock.gazeta.pl/plock/1,35710,14549818,_Bluznierczy_i_antypolski___Senator_PiS_o_koncercie.html?as=2
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Jak nie lubię Peszkowej 06.09.13, 08:13
      to tekst "Sorry Polsko" jest zarąbisty i piosenka też ok.
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 10:32
        "Jak nie lubię Peszkowej..."

Bo ma małe cycki i krótkie włosy? :)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Re 06.09.13, 10:37
          Nie, po prostu nie przepadam za nią.
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 11:01
            Od zawsze czy tylko ostatnio?

Fakt, ostatnio jest przygaszona i ludzie odbierają to jako chłód emocjonalny pod ich adresem.

Tamta strona na fb ("Cierpię jak...") pokazała ignorację na skalę krajową - czym jest depresja, jak się objawia i jak mało laicy o niej wiedzą.
            • olga_w_ogrodzie Re: Re 07.09.13, 00:32
              natomiast ja odniosłam wrażenie, że to M. Peszek wykazała się ignorancją i wkurzyła wielu chorujących na depresję nie, że okazjonalnie, na hamaku w Tajlandii u boku ukochanego, który się opiekuje, ale w zupełnie innych okolicznościach.
              • qqazz No ja was kręcę 07.09.13, 00:35
                pudelkowe klimaty.

pozdrawiam
                • olga_w_ogrodzie Re: No ja was kręcę 07.09.13, 12:25
                  qqazz napisał:

> pudelkowe klimaty.

najwyraźniej takie lubisz.
                  inaczej nie byłoby Cię tyle w tym wątku.
                  • qqazz Re: No ja was kręcę 07.09.13, 12:31
                    No pewnie że lubie, nie ma to jak majtki Doda i w ogóle wieści ze świata wariatów to jest to.

pozdrawiam
              • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.09.13, 11:33
                olga_w_ogrodzie napisała:

> natomiast ja odniosłam wrażenie, że to M. Peszek wykazała się ignorancją i wkurzyła wielu chorujących na depresję nie, że okazjonalnie, na hamaku w Tajlandii u boku ukochanego, który się opiekuje, ale w zupełnie innych okolicznościach.

Jakie to były okoliczności? Podaj szczegóły.

Tak na marginesie, byłam jeszcze w liceum gdy mój cioteczny szwagier wyjechał do Holandii, do pracy fizycznej. W Polsce miał żonę i potem dzieci.
                Jedna jego wypowiedź utkwiła mi szczególnie w pamięci. Za każdym razem, mówił, gdy jechał z Holandii do Polski i przejeżdżał przez zachodnią granicę, czuł jakby go jakiś Mount Everest przygniatał. Momentalnie. Jak tylko wjeżdżał na terytorium PL. Mieszka na Mazowszu więc miał na myśli kraj, nie swoje rejony...

Podaj szczegóły tej ignorancji Peszkowej.
                • olga_w_ogrodzie Re: Re 07.09.13, 12:22
                  nie zrozumiałaś.
                  chodziło o to, iż być może p. Peszek wkurzyła tych,
                  którzy w innych, niż ona okolicznościach chorują.
                  i to chorują tak, że czasem sił nie mają, by dojść do toalety, a co dopiero wsiąść do samolotu, lecieć, hamak wieszać.
                  dla mnie jest niewiarygodna w tym, co mówi o swej chorobie.
                  IMO, histrionika na maksa.
                  • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.09.13, 13:04
                    Czyli jednak chodzi o ten hamak. Dobrze przypuszczałam tylko ujęłaś to w zawoalowany sposób.

Depresja ma to do siebie, że różne są jej przyczyny. Objawy natomiast pozostają te same.
                    Jednych w depresję wpędza np. znęcający się fizycznie mąż, innych przygnębia mentalność polskich polityków. Wszystko zależy od tego ile kto czym się interesuje i na ile się z czymś identyfikuje.

Jedno jest pewne: ludzie w depresji szukają swoich anty-depresantów i w nich trwają. Tacy ludzie mają też swoje huśtawki nastrojów, raz niby OK, a raz dół totalny.

Marii Peszek radziłabym po prostu wyjechać z kraju. Widać było po Tajlandii, że zagranica to rozwiązanie dla niej.
                    Wyjechać gdzieś gdzie będzie mogła się realizować i funkcjonować i nie musieć myśleć o powrocie - nie będzie nawrotu depresji bo nie będzie jej przyczyny.
                    • l.i.l.a.b.a.j.ona PS. 07.09.13, 13:12
                      Cóż takiego Peszek złego zrobiła, że upubliczniając swój pobyt w Tajlandii pokazała wszystkim swój anty-depresant?

"Cierpię jak Maria Peszek w Tajlandii" skrytykowali nie ci, którzy kiedykolwiek mieli lub mają depresję ale ci, którzy nigdy nie mieli takich "fajowych wakacji" i kłuje ich w oczy rzekome nowobogactwo.
                      • olga_w_ogrodzie Re: PS. 07.09.13, 20:23
                        niem adra gadka, o stanie przygn ębienenia.
                        nie o depresji, ktora jest jednym, wielkim paraliżem - nie mo zna nic.
                        jak widać, nie mogę wiele napisać, bo klawiatura mi siadła.
                        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.09.13, 20:45
                          Depresja dzieli się na kilka typów, od łagodnej jej postaci (co jest czymś więcej niż tylko przygnębieniem), po średnią aż do klinicznej (kiedy człowiek praktycznie nie wstaje z łóżka, jest na lekach i po próbie samobójczej).
                          • olga_w_ogrodzie Re: Re 07.09.13, 20:58
                            naprawdę ?
                            ojej...
                            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 08.09.13, 17:18
                              Ano...

portal.abczdrowie.pl/rodzaje-depresji
                              www.depresja.net.pl/rodzajedepresji.php
                              www.stres-depresja.pl/depresja/stres-a-depresja
                              • olga_w_ogrodzie Re: Re 09.09.13, 13:24
                                l.i.l.a.b.a.j.ona napisała:

> Ano...
                                >
                                > rel="nofollow">portal.abczdrowie.pl/rodzaje-depresji
                                > rel="nofollow">www.depresja.net.pl/rodzajedepresji.php
                                > rel="nofollow">www.stres-depresja.pl/depresja/stres-a-depresja

nie zrozumia łaś znów - ironii gó...e, sko ro mi podtykasz b anialuki n/t depresji z abc-zdrowie.
                                może b edziesz mog la poj a c, jakie g lupstwa p. Peszek m owi, gdy skorzystasz z wiedzy zawartej na naprawd e powa znych portalach i pogadasz z tymi, kt orzy chorują.
                                albo ja Ci wja snię na jakimś innym forum, gdy klawatur e wymienię.

• l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.09.13, 03:47
                                  Jasne. Specjaliści od planowania urlopów wiedzą więcej na temat depresji niż samo Polskie Towarzystwo Psychologicze :) gdy mówią: "Depresja to... depresja! I już!"

Nie musisz wymieniać żadnej klawiatury. Naprawdę. :)

www.nimh.nih.gov/health/publications/depression/index.shtml
                                  I z polskiego podwórka
                                  www.psychiatria.pl/specjalista/ep,3337,czy-depresja-to-slabosc-charakteru,box-spec
                                  • olga_w_ogrodzie Re: Re 10.09.13, 11:42
                                    > rel="nofollow">www.nimh.nih.gov/health/publications/depression/index.shtml
                                    > I z polskiego podwórka
                                    > rel="nofollow">www.psychiatria.pl/specjalista/ep,3337,czy-depresja-to-slabosc-charakteru,box-spec

a Ty nie musisz mnie zasypywać linkami.
                                    nawet ich nie otwieram, bo nie mam potrzeby douczania się w temacie nic, a nic.
                                    IMO, M. Peszek niedokładnie wiedziała, o czym mówi w swym wywiadzie.
                                    i życzę jej, by nigdy się nie dowiedziała - pani Maria - Awaria Histrioniczna...
                                • l.i.l.a.b.a.j.ona Co powiedziała M.P. i czego znów nie zrozumiałaś? 10.09.13, 04:05
                                  Nigdzie, ale to nigdzie nie spotkałam się z taką ilości zawiści jaka ma miejsce w Polsce. :)

"Sąsiad ma lepszy samochód! Hm!"
                                  "Ona sobie pojechała do Tajlandii a ja nie!"
                                  "Dlaczego ona nie ma kroplówki podłączonej skoro mówi, że ma depresję!? Kłamie!!"

Gadałam z tymi, którzy chorują więc nie ośmieszaj się.
                                  • olga_w_ogrodzie Re: Co powiedziała M.P. i czego znów nie zrozumia 10.09.13, 11:58

> Nigdzie, ale to nigdzie nie spotkałam się z taką ilości zawiści jaka ma miejsce
                                    > w Polsce. :)

żeby coś takiego z mocą twierdzić... - to przejaw tendencji do nadużywania wielkich kwantyfikatorów i do wypowiedzi niemądrych.
                                    i to ego... - Polska nie rzuciła się do płaczu na hurra nad "ciężko chorą", no to trzeba Polskę oskarżyć o to, że jest najbardziej zapakowana zawiścią.
                                    skąd wiadomo o jej ilości tu i w innych krajach ?
                                    jak ją zmierzono ?
                                    ano bez mierzenia wiadomo - krytycznie wiele osób się odniosło do wynurzeń p. Peszek,
                                    no to to znaczy, iż są najbardziej na świecie zawistni i koniec, kropka.

> Gadałam z tymi, którzy chorują więc nie ośmieszaj się.

bardzo, ale to bardzo sama ośmieszyłaś się tym zdaniem.
                                    oszczędź sobie dalszego wstydu.
                                    by Ci w tym pomóc, a także z tego powodu, iż ta gadka całkiem odbiega od tematu FK - EOT.

miłego dnia.
    • mila2712 Re: Maia Peszek, następna nie Polka 06.09.13, 08:33

" zespoły metalowe mają to do siebie, że wyśpiewują takie teksty. Poza tym ja lubię je nie za teksty, tylko za muzykę, zresztą, z angielskim jestem na bakier"

O Jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ręce precz od Marii Awarii
      • simera16 Re: Maia Peszek, następna nie Polka 06.09.13, 08:39
        mila2712 napisała:
        >
        > O Jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        >
        > ręce precz od Marii Awarii
        >
        Ręce precz od ingerencji w to co na scenie przez ludzi typu R. Nowak, czy wzmiankowany za przeproszeniem...senator.
    • obraza.uczuc.religijnych Renik.bz będzie niepocieszony 06.09.13, 08:45
      że senator Martynowski w taki sposób ingeruje w uczucia Marii Peszek i że generalnie senator Martynowski jest pieniaczem sądowym.
    • kotek.filemon Re: Maia Peszek, następna nie Polka 06.09.13, 09:16
      Nigdy nie byłem jakimś szczególnym miłośnikiem Peszek, ale przymiotnik "antypolski" z ust PiSdaka brzmi zachęcająco...
      • obraza.uczuc.religijnych Rzeczywiście to dobra dla niej rekomendacja 06.09.13, 09:23
        ale jakby zajął się nią jeszcze parlamentarny zespół ds. przeciwdziałania ateizacji Polski i sam poseł Jaworski osobiście albo Rychu Nowak to w ogóle byłby czad. Dzięki takiemu Nowakowi to nawet Doda zyskała w moich oczach.
      • pit_444 Re: Maia Peszek, następna nie Polka 06.09.13, 10:03
        A na dodatek ta sierota jest senatorem RP, ale skargi wysyła do kurii. Ręce opadają.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 10:19
      Maria Peszek należy do tej grupy artystów, których ludzie myślący (i będący) lubią za naturalność i osobistą refleksję, a nie artystów których trzeba słuchać bo akurat ich twórczość leci w radiu.

Nie widzę w jej tekście niczego antypolskiego. Wręcz przeciwnie, ów tekst jest przesiąknięty samoświadomością i rozpatrywaniem swojego jestestwa na tle przynależności narodowościowej.

Senatorowi potrzebne widać korepetycje, hm, jak to nazwać, z życia no i angielskiego.
      Swoją drogą, mogliby się go wreszcie wszyscy w polityce wreszcie nauczyć.
      Mamy XXI wiek to raz, a dwa, że angielski jest najpowszechniejszym językiem komunikacyjnym na świecie i już jego znajomość oznacza postęp albo gotowość do postępu.
      • qqazz Re: Re 06.09.13, 10:38
        Raczej do tej grupy grajków którym pomoc ortopedy by sie przydała.

pozdrawiam
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Re 06.09.13, 10:44
          Uzasadnij.
          • qqazz Re: Re 06.09.13, 10:47
            Na pomoc psychiatry już jest dla niej za późno, więc niech o nogi chociaż zadba.

pozdrawiam
            • mila2712 Re: Re 06.09.13, 10:48
              uzasadnij
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 11:04
              qqazz napisał:

> Na pomoc psychiatry już jest dla niej za późno, więc niech o nogi chociaż zadba.

Cóż za głąbia uczuć... :)
        • mila2712 Re: Re 06.09.13, 10:48
          qqazz napisał:
          > Raczej do tej grupy grajków którym pomoc ortopedy by sie przydała.

czyżbyś zauważył jakieś schorzenie wymagające leczenia ?

a tak powaznie dlaczego ?

nie grajek ....grajki to na potańcówkach ( brrrrrr )

• qqazz Re: Re 06.09.13, 11:03
            Tak na poważnie to chamska i ordynarna baba która zatrzymała sie w rozwoju jak zaczeła dojrzewać i mentalnie nadal jest stukniętą, rozwydrzoną nastolatką, to sie zdarza, jednym to zostaje z młodosci inni wariuja później i staraja sie wizualnie i mentalnie upodobnić do niezbyt rozgarniętych gimnazjalistów.

pozdrawiam
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 11:11
              Ja bym jej proponowała wyjazd z kraju, co najmniej na pół roku. Może jakieś turnee w Stanach i Kanadzie...? Zobaczy, że od razu odżyje... :)

• obraza.uczuc.religijnych Re: Re 06.09.13, 11:11
              Przecież ona nie jest osobą wierzącą, więc ten obraz który przedstawiłeś do niej nie pasuje.
            • mila2712 Re: Re 06.09.13, 11:18
              nie za ostro ?

każdy jej występ to niejako przedstawienie - starannie wyreżyserowane - w końcu jest artystką
              słuchałeś, a jesli nie to choć przeczytałeś teksty jej piosenek ?

w czym jest chamska ?

czego słuchasz ?
              • qqazz Re: Re 06.09.13, 11:37
                To moja opinia z którą nie każdy musi się zgadzać.
                A jej wystepy widziałem i tekstów słuchałem, jak dla mnie dno.

pozdrawiam
                • mila2712 Re: Re 06.09.13, 11:42
                  ....To moja opinia z którą nie każdy musi się zgadzać.

Oczywiście

> A jej wystepy widziałem i tekstów słuchałem, jak dla mnie dno.

Masz prawo tak sądzić

a gust muzyczny ?
                  tajemnica ?
                  • qqazz Re: Re 06.09.13, 17:09
                    Pełen przekrój od muzyki klasycznej po Disco Polo, najbardziej to chyba sobie cenię twórczość Pawła Kukiza, Kazika, Big Cyc i Farben Lehre oraz generalnie muzykę lat 80tych, natomiast dość juz mam tych wszystkich krajowych, monotematycznych wyjców oraz stękających dresiarzy promowanych w tzw. stacjach muzycznych których niestety czasami zmuszony jestem słuchać.

pozdrawiam
                    • mila2712 Re: Re 06.09.13, 17:49
                      Kukiz, Kazik, Farben Lehre ( oho dawne, dawne dzieje :) ) - podobnie
                      Muzyka klasyczna - jak mam nastój

ale Disco Polo ? nie uwierzę, wprost kosmicznie niemozliwe, abstakcja

Ja mam w samochodzie zestaw płyt i nie musze wysłuchiwać tych radiowych miernot
                      • qqazz Re: Re 06.09.13, 23:20
                        W samochodzie to w zasadzie tylko 3 stacji słucham Radio +, Vox FM i RMF Classics, no jeszcze w nocy albo przy niedzieli na dłuzszej trasie to RM i czasem trójke, wole radio bo tam nigdy nie wiadomo co poleci nastepne, disco lat 80tych to swietna muza do jazdy autem tak na marginesie.
                        Ale jak bym miał wrzucić płyte to chyba Billy Idola, zwłaszcza jak trza depnąć;)
                        A Disco Polo jest niezłe zwłaszcza Akcent i Classic bardzo lubie, no i tych co mają murzina w składzie.

pozdrawiam
                        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 23:42
                          O ile jeszcze jej nie masz, uruchom sobie zakładkę Open FM (radio z muzyką non-stop) przy gadu-gadu na kompie. Tam jest cały wachlarz stylów muzycznych.
                          Niebo dla melomanów, bo widziałam, że zestawili tam i grają chyba wszystkie możliwe style muzyczne.
                          • qqazz Re: Re 06.09.13, 23:45
                            Dzieki za info ale nie uzywam komunikatorów, przynajmniej na co dzień. W domu jak nie ma nic ciekawego w TV to wrzucam Polo TV i sie bujam ;)

pozdrawiam
                            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 07.09.13, 00:12
                              Nie musisz wcale używać tego GG. Zablokuj je i po sprawie. Open FM działa na zasadzie dodatkowej aplikacji, którą instalujesz razem z GG.

Zresztą, być może możesz ją też zainstalować bez konieczności instalowania GG.
                              Nie wiem dokładnie bo nie słuchałam tej stacji w sumie od dawna, odkąd zmieniłam net na mobilny.

Tam chyba też mieli kilka rodzajów disco polo i italo disco chyba też. Jak ktoś słucha, będzie w raju.
                        • mila2712 Re: Re 07.09.13, 14:59
                          Tak a więc Billy Idol - nie słucham ( nie mój gust - akceptuję tylko 1 piosenkę )
                          Lata 80 - te to moje bardzo wczesne dzieciństwo ale jest wiele fajnych utworów :)

O matko i córko Dico Polo to nie muzyka - nie żartuj
                          • qqazz Re: Re 07.09.13, 22:19
                            Ależ to jak najbardziej muzyka, na pewno nie gorsza niż wyjce z Eski czy RMF Max.
                            Muzyka lekka, łatwa i przyjemna i taka swojska.

pozdrawiam
                            • mila2712 Re: Re 07.09.13, 22:46
                              Ależ to nie jest muzyka.....nawet nie wiem jak to sklasyfikować
                              Jak możesz słuchać Kazika, Kukiza i disco polo ?
                              ( Jesteś pierwszą, "znaną" mi osobą, która tak robi )

Masz na myśli biesiadna ?

• qqazz Aj tam, mało słyszałaś 08.09.13, 01:45
                                O to sa fajne szlagiery:
                                www.youtube.com/watch?v=M3cE-Pqk3mk
                                www.youtube.com/watch?v=XbRCWS3VumM

pozdrawiam
                                • mila2712 Re: Aj tam, mało słyszałaś 08.09.13, 12:10
                                  o Jesuuuuuuuu
                                  ręce opadają
                              • qqazz O i to jeszcze rewelacyjne 08.09.13, 01:48
                                www.youtube.com/watch?v=zPowhF1p8gY

pozdrawiam
                                • mila2712 Re: O i to jeszcze rewelacyjne 08.09.13, 12:12
                                  halo....
                                  tu nie ma nic rewelacyjnego
                                  • qqazz Re: O i to jeszcze rewelacyjne 08.09.13, 23:21
                                    Kwestia gustu.

pozdrawiam
                                    • mila2712 Re: O i to jeszcze rewelacyjne 09.09.13, 07:37
                                      Dokładnie tak
                                      każdy znajdzie coś dla siebie :)
    • tornson Niema to jak ten pisowski "prawdziwy Polak" 06.09.13, 11:13
      który skargę śle do namiestnika Państwa Watykańskiego...
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.09.13, 11:25
        I jak tu się nie załamać?
        Gdybym mieszkała w Polsce, ba! w Płocku, też bym się chyba załamała...

Bo są ludzie, którym wisi polityka (im dajcie jeść, zostawcie samych ze soba na noc a rano włączcie im telewizor na coś wesołego), którym polityka wisi nie do końca i ci, których telepie jak widzą takiego senatora. Maria widocznie należy do tej trzeciej grupy.
      • qqazz Taki? 06.09.13, 11:33
        bardzo-wirtualna-polska.abceblog.com/wp-content/uploads/sites/10/2013/09/kaczynski-nakrycie-glowy.jpg

pozdrawiam
        • joannabarska Taka jest prawda 08.09.13, 14:52
          tomaszlis.natemat.pl/74139,w-normalnym-kraju-panie-kaczynski
          • qqazz Re: Taka jest prawda 08.09.13, 23:23
            Oj Babciu, z Lisem to już przesadziłaś, tabloidowy celebryta.

pozdrawiam
    • antyprawak Re: Maia Peszek, następna nie Polka 09.09.13, 15:53
      Jej teksty oddają co młodzi naprawdę myślą o tzw. patriotyzmie i religijności. Jest zajebista :)
    • man_sapiens Re: Maia Peszek, następna nie Polka 09.09.13, 15:57
      Za NSDAP to się nazywało "sztuka wynaturzona", za PiS to "sztuka antypolska".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka