Dodaj do ulubionych

Warszawiacy!

09.09.13, 17:11
Chciałbym złożyć Wam, posługując się słowami najlepszego od czasu rządów troodontów prezydenta L.Kaczyńskiego, wyrazy najgorszego współczucia z powodu najazdu tej dziczy pod nazwą "Solidarność", a jak słyszałem ten odpust ma trwać ze trzy dni, jak to zniesie to biedne miasto, nie wiem i nie bardzo chcę wiedzieć, bom estetą i ta wiadomość może zepsuć mi resztę dnia.
Jeszcze raz, bardzo Wam współczuję.
Obserwuj wątek
    • samantha.1 Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:14
      Bugaj jest innego zdania ,ale to w/g ciebie pewnie Pisiak?
      wpolityce.pl/wydarzenia/62134-prof-ryszard-bugaj-protesty-i-strajki-to-sa-formy-dzialalnosci-zwiazkow-zawodowych-wszedzie-w-demokratycznych-krajach-na-swiecie
      • chateau Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:33
        Bugaj to miły gość, ale niestety pacan.
        Na szczęście nikt nie jest na tyle złośliwy, żeby palić Bugajowi opony pod oknem w każdy niedzielny poranek, choć miałoby to niewątpliwy walor edukacyjny.
        • camille_pissarro Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:59
          Pacanem jesteś ty jeśli tego nie pojmujesz.
          • chateau Re: Warszawiacy! 09.09.13, 18:24
            Daj namiar to może da się zrobić grilla z opon pod twoim domem ;-)
    • samantha.1 Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:27
      Ja to aż się popłakałam ,tak współczuje stolycy
      wpolityce.pl/artykuly/62131-dlaczego-protest-zwiazkowcow-mamy-chory-model-wladzy-oligarchiczny-sprzyjajacy-korupcji-cwaniactwu-kolesiostwu
    • anwad Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:36
      Tylko reprezentant najgorszej hołoty mógł wypowiedzieć się w taki sposób.
      • tw_wielgus Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:45
        Ejże, wrzuć na luz Anwad, bo jak nie to wrzucę wyszukiwarkę na 4 bieg i poszukam co Ty pisałeś o strajkujących pielęgniarkach.
        • anwad Re: Warszawiacy! 09.09.13, 18:00
          Już wróciłeś do żywych?:) Po tej stracie paru groszy?
      • czan-dra Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:45
        A kto to ten reprezentant? Ja?
        Żeby było jasne, Nie reprezentuję PiS-u
        Ty PiSięciu, nie będziesz musiała sprzatać po "wyrazach" dezaprobaty
    • tw_wielgus Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:43
      Spoko, nie pierwszy to i nie ostatni najazd związkowych hord na Warszawę.
      Przetestowałem dzisiaj wspaniały kawałek południowej obwodnicy Warszawy, w pośpiechu oddanej do użytkowania (pewnie skutkiem tego, że się Hani pod pupą fotel zaczął tlić). Do pracy dojechałem w 1 godzinę i 37 minut. To znaczy jazda zajęła mi jedynie 17 minut, dalszą godzinę i dwadzieścia minut spędziłem w kolejce przy zjeżdzie na ul Marynarską.
      Toteż Wielce Szanowny Kolego Czandro, związkowcy nie są już w stanie mnie wkurzyć, biliwme.
      • chateau Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:46
        I jako betatester masz jakieś anse? ;-)
        • tw_wielgus Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:53
          Trasa piękna, słowo honoru. Oznakowanie kiepskie i trzeba uważać żeby nie przejechać zjazdów, bo są mało intuicyjne. Jednak jadąc na Służewiec radzę unikać zjazdu przy Marynarskiej, bo tam przy ryku klaksonów, dzieją się sceny z piekła Dantego. Sam ( chociaż jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem) miałem parę razy ochotę wysiąsć i dać po ryju panom w "lepszych płaszczach", którym się wydaje, że kolejka to nie ich problem.
          • chateau Re: Warszawiacy! 09.09.13, 18:35
            > Oznakowanie kiepskie
            To chyba już stara świecka tradycja. Inż. Galas czy inna gdaka?
            Znam miasto i parę razy wprowadziłem pasażerów w zdumienie "skąd wiedziałeś, że na Poznań to tędy?" Bo oznakowanie było siakieś 100-200 m przed zjazdem, a wcześniej nic. Nawet niektóre nawigacje pokazują, że ze Śródmieścia na A2/S8 to tylko Wolską i Połczyńską na Mory :(

> Jednak jadąc na Służewiec radzę unikać zjazdu przy Marynarskiej
            Dzięki za ostrzeżenie.

> miałem parę razy ochotę wysiąsć i dać po ryju panom w "lepszych płaszczach"
            A policja o takich zdarzeniach dowiedziała się oczywiście z wieczornych wiadomości. :/
      • czan-dra Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:52
        Ale te wygłupy mają trwać parę dni, co się będzie działo, głowa mała.

Wiesz O Czcigodny i Mądry Panie Wielgusie, podsunąłeś mi pewien pomysł, powinno się robić ustawowo referanda w sprawie odwołania z urządu miłościwie, lub mniej miłościwie panujących nam, gdzieś tak po dwóch-trzech latach, to dopiero by dostali przyspieszenia, wszystkie obietnice byłyby zrealizowanie w dwustu procentach.
        • tw_wielgus Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:56
          Tak jak napisałeś potrwają parę dni, a ja do pracy dojeżdżam codziennie.
          Referendum? A może już sprawdzona we Francji niezawodna gilotyna?
    • alistair-p Radzilismy sobie już z tym bydłem 09.09.13, 17:53
      Może teraz będzie bez pijaństwa,demolowania sklepów i samochodów,atakowania funkcjonariuszy policji cegłami i płytami chodnikowymi.A jesli do tego dojdzie policja ma środki by sobie poradzic.Broń z gumowymi kulami a jak nie da rady to ostrą amunicję.Wezme aparat i pójde popatrzeć na to widowisko.Ostatnio Ci od rydzyka nawet zbytnio nie nawalili na ulice.Najwyżej jakieś zuzyte pampersy sie ostały.
    • losiu4 Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:54
      by ryży nie robił dziadostwa, to by solidarnosć po Warszawie nie dymiła. Proste, jasne i logiczne.

Pozdrawiam

Losiu
      • wsk175 Re: Warszawiacy! 09.09.13, 17:57
        To Duda ryży jest ?
        Nie zwróciłem uwagi.
        • alistair-p Re: Warszawiacy! 09.09.13, 18:03
          Duda niedługo sie opamieta.Już Jarkacz pokazuje mu jego miejsce.Ma zadymić i spieprzać.A ewentualne profity maja byc dla Jarkacza,
    • neouser Znosimy to źle! 12.09.13, 00:58
      Towarzystwo właśnie teraz do dyskusji przygotowuje się w lokalach gastronomicznych.
      Od rana na kacu będą na ulicach znów dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka