giulia123 27.10.13, 20:18 www.gazetawroclawska.pl/artykul/1025785,wroclaw-wc-za-178-tysiecy-zl-wstep-tylko-dla-sedziow-zdjecia,id,t.html Łazienka za 219 tys zł. Czy jest jakaś granica rozpasania??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 27.10.13, 20:22 Łatwiej zamknąć na klucz niż nauczyć Polaków kultur Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 27.10.13, 20:24 pies_na_czarnych napisała: > Łatwiej zamknąć na klucz niż nauczyć Polaków kultur Wszystko rozumiem, ale kwota ponad 200 tys na łazienkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek a jak się tobie żyje? 27.10.13, 21:08 starcza jeszcze na makaron i zapałki? Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: a jak się tobie żyje? 27.10.13, 22:44 wtopek napisał: > starcza jeszcze na makaron i zapałki? Gdybym tak pracowała dajmy na to w ZUSie: www.se.pl/wydarzenia/kraj/zus-wydal-1-278-249-000-zl-na-nagrody_361136.html Lekarze biadolą, że na badania nad szczepionką na czerniaka potrzebują zawrotnej kwoty ok. 100 mln zł, a Tusk lekką ręką przepierdziela blisko 800 tys zł na premie i nagrody: www.fakt.pl/nagordy-w-kancelarii-premiera-takie-nagrody-daje-donald-tusk-,artykuly,425647,1.html Nie mówiąc już o ZUS ie gdzie w sześć lat na ten zbożny cel wypłacono blisko 1,3 MILIARDA złotych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wspominając już jakie zawrotne kwoty przeznaczono na tzw. komputeryzację tej instytucji. Prokom i R. Krauze swoje wziął. ZŁODZIEJE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a jak się tobie żyje? 27.10.13, 23:46 giulia123 napisała: > Lekarze biadolą, że na badania nad szczepionką na czerniaka potrzebują zawrotne > j kwoty ok. 100 mln zł, a Tusk lekką ręką przepierdziela blisko 800 tys zł na p > remie i nagrody: No tak. Gdyby tak przez 125 lat oszczędzał i nie dawał nagród, to by się zebrało dla lekarzy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: a jak się tobie żyje? 28.10.13, 20:52 snajper55 napisał: > No tak. Gdyby tak przez 125 lat oszczędzał i nie dawał nagród, to by się zebrał > o dla lekarzy. > > S. Emeryci dostają podwyżki rzędu 30 zł a w ZUSie wypłacono prawie 1,3 MILIARDA na nagrody!!!!! Ludzie umierają bo nie ma na leczenie, dzieci umierają bo konowały żałują dać skierowanie na morfologię.. Ty też kiedyś będziesz stary, bo chory możesz się stać w każdej chwili.. Może takim oczadziałym lemingom trzeba przekonać się na własnej doopie.. I żeby było jasne nikomu nie życzę chorób ale niestety nie znasz dnia ani godziny Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a jak się tobie żyje? 28.10.13, 21:37 giulia123 napisała: > Emeryci dostają podwyżki rzędu 30 zł a w ZUSie wypłacono prawie 1,3 MILIARDA na > nagrody!!!!! W ciągu ilu lat te nagrody wypłacano? Żulia, nie manipuluj prostacko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: a jak się tobie żyje? 28.10.13, 21:40 snajper55 napisał: > giulia123 napisała: > > > Emeryci dostają podwyżki rzędu 30 zł a w ZUSie wypłacono prawie 1,3 MILIA > RDA na > > nagrody!!!!! > > W ciągu ilu lat te nagrody wypłacano? > > Żulia, nie manipuluj prostacko. > > S. W ciągu sześciu lat. Dlaczego zarzucasz, że manipuluję? Wskaż gdzie manipuluję. I powiem ci więcej. Jest jak u Barei. Zespół w ZUS przyznaje nagrody, a potem się sam nagradza, że tak ładnie przyznał nagrody innym. Podawałam wcześniej linki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a jak się tobie żyje? 28.10.13, 23:14 giulia123 napisała: > > W ciągu ilu lat te nagrody wypłacano? > > > > Żulia, nie manipuluj prostacko. > > > W ciągu sześciu lat. Dlaczego zarzucasz, że manipuluję? Wskaż gdzie manipuluję Manipulujesz nie podając istotnej informacji, że są to zsumowane nagrody z sześciu lat. Usiłujesz szokować liczbą. Może policzysz ile kasy zarobił Jarosław Kaczyński? Zsumuj tak od 1989 roku. Pewnie parę milionów wyjdzie. A na leki nie ma, na chore dzieci, na staruszki i staruszków... > I powiem ci więcej. Jest jak u Barei. Zespół w ZUS przyznaje nagrody, a potem s > ię sam nagradza, że tak ładnie przyznał nagrody innym. > Podawałam wcześniej linki. Nagrody to część ich funduszu płac, tak jak gdzie indziej premie motywacyjne. Te miliardy to średnio 300 PLN miesięcznie na pracownika. S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: a jak się tobie żyje? 29.10.13, 22:16 snajper55 napisał: > giulia123 napisała: > > > > W ciągu ilu lat te nagrody wypłacano? > > > > > > Żulia, nie manipuluj prostacko. > > > > > W ciągu sześciu lat. Dlaczego zarzucasz, że manipuluję? Wskaż gdzie mani > puluję > > Manipulujesz nie podając istotnej informacji, że są to zsumowane nagrody z sześ > ciu lat. Usiłujesz szokować liczbą. Może policzysz ile kasy zarobił Jarosław Ka > czyński? Zsumuj tak od 1989 roku. Pewnie parę milionów wyjdzie. A na leki nie m > a, na chore dzieci, na staruszki i staruszków... > > > I powiem ci więcej. Jest jak u Barei. Zespół w ZUS przyznaje nagrody, a p > otem s > > ię sam nagradza, że tak ładnie przyznał nagrody innym. > > Podawałam wcześniej linki. > > Nagrody to część ich funduszu płac, tak jak gdzie indziej premie motywacyjne. T > e miliardy to średnio 300 PLN miesięcznie na pracownika. > > S. Trochę się pomyliłeś w tych wyliczeniach. I nie zapominaj, że ZUS to instytucja budżetowa, a jego petenci mają podwyżki rzędu 30 zł!!! 5000 zł premii rocznej to tylko średnia! ZUS jest dla obywateli czy odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 27.10.13, 23:42 giulia123 napisała: > Wszystko rozumiem, ale kwota ponad 200 tys na łazienkę??? Nie na jedną, tylko na trzy łazienki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno W klapie do sedesu powinna byc klawiatura. 28.10.13, 11:48 Bez podania PINu nie ma "lotow" na tym obiekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 NIE KŁAM Snajper 28.10.13, 20:48 snajper55 napisał: > giulia123 napisała: > > > Wszystko rozumiem, ale kwota ponad 200 tys na łazienkę??? > > Nie na jedną, tylko na trzy łazienki. > > S. Nie na trzy tylko na dwie: W budynku Sądu Okręgowego przy ul. Sądowej we Wrocławiu trwa remont łazienki na czwartym piętrze. Jak się dowiedzieliśmy, prace te wraz z odnowieniem drugiej, dużej łazienki na parterze wyceniono w projekcie inwestorskim aż na 311 tys. zł. Ostatecznie sąd zapłaci sporo mniej, bo 219 tys. zł brutto 219 tys na dwie łazienki za publiczne pieniądze??? ..kilka lat temu urząd wojewódzki remontował 16 toalet dla osób niepełnosprawnych, co wymagało drogiego wyposażenia. Całkowity koszt wyniósł ok. 170 tys. zł, czyli mniej więcej tyle samo co dwie łazienki w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
samantha.1 Re: NIE KŁAM Snajper 28.10.13, 21:22 PO kłamie rano, wieczorem i w nocy !! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: NIE KŁAM Snajper 28.10.13, 21:32 samantha.1 napisała: > PO kłamie rano, wieczorem i w nocy !! Żulia jest PO? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie łżyj Żulia 28.10.13, 21:32 Tobie wolno kłamać że jedna łazienka, to ja mogę pisać, że trzy. Żulia napisała: "Łazienka za 219 tys zł." S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Nie łżyj Żulia 28.10.13, 21:38 snajper55 napisał: > Tobie wolno kłamać że jedna łazienka, to ja mogę pisać, że trzy. > > Żulia napisała: > > "Łazienka za 219 tys zł." > Podałam linka do artykułu. Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to nie robiłbyś szumu o nic. Nigdy w życiu nikt mnie nie przekona, że na DWIE łazienki za publiczne pieniądze należało wypierdzielić ponad 200 tys. I to jeszcze dla kogo??? Aparat niesprawiedliwości takich luksusów się domaga. Miałam kiedyś do czynienia z sądem i biegłym sądowym lekarzem. Do dziś nie wiem który jest większą kanalią i szmatławcem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie łżyj Żulia 28.10.13, 23:17 giulia123 napisała: > snajper55 napisał: > > > Tobie wolno kłamać że jedna łazienka, to ja mogę pisać, że trzy. > > > > Żulia napisała: > > > > "Łazienka za 219 tys zł." > > > > Podałam linka do artykułu. Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to nie robiłb > yś szumu o nic. Wiem. Dla ciebie łgarstwo to tyle, co nic. > Nigdy w życiu nikt mnie nie przekona, że na DWIE łazienki za publiczne pieniądz > e należało wypierdzielić ponad 200 tys. Wolę pieniądze wydane na toalet niż na podgrzewany chodnik dla Kaczora czy na jakąś świątynię Opatrzności Bożej. > I to jeszcze dla kogo??? Aparat niesprawiedliwości takich luksusów się domaga. > Miałam kiedyś do czynienia z sądem i biegłym sądowym lekarzem. Do dziś nie wiem > który jest większą kanalią i szmatławcem Na pewno lekarz. Czy to był może psychiatra? :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Nie łżyj Żulia 29.10.13, 22:20 snajper55 napisał: > Wolę pieniądze wydane na toalet niż na podgrzewany chodnik dla Kaczora czy na j > akąś świątynię Opatrzności Bożej. Skąd się takie oczadziałe typy biorą? A w lodówce też widzisz Kaczora? > Na pewno lekarz. Czy to był może psychiatra? :D Lekarz, biegły sądowy. Za kaczki lub kury zdobył dyplom. Zresztą, tak jak znakomita większość partaczy w białych kitlach. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 11:41 A tobie jak się żyje? Gorzej? To może sprzedaj kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 20:52 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A tobie jak się żyje? Gorzej? To może sprzedaj kompa? Jak zwykle, merytorycznie i na temat Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:46 Wyobraź sobie Żulio ze te dwie czy trzy toalety będą służyły ludziom wiele lat.200000 tysięcy kasuje obstawa tchórzliwego konusa za dwa miesiące strachu pajaca.I nic ze tego nikt nie ma.Jedynie gorylom żyje się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:58 x2468 napisał: > Wyobraź sobie Żulio ze te dwie czy trzy toalety będą służyły ludziom wiele lat. > 200000 tysięcy kasuje obstawa tchórzliwego konusa za dwa miesiące strachu pajac > a.I nic ze tego nikt nie ma.Jedynie gorylom żyje się lepiej. No właśnie, chyba nie doczytałaś, bądź nie zrozumiałaś. To jeszcze raz cytat: Czy na pewno łazienki zostały wykonane tylko w średnim standardzie? W projekcie inwestorskim zapisano, że użyte muszą być płytki ze sklepu Max-Fliz, których metr kwadratowy kosztuje 140 zł. Dla sędziów wybrano kolor szary, perłowy. Wszystkie zamontowane blaty i półki są zrobione z czarnego kamienia. Naszym zdaniem niewykończona łazienka na czwartym piętrze wygląda jak eksluzywne pomieszczenie z żurnala, a nie jak toaleta w budynku użyteczności publicznej. - Dobry gres podłogowy można dostać już za 30 zł za metr kwadratowy. Dobre kafle kosztują 40 zł za metr kwadratowy - wylicza Bożena Wysocka, inspektor budowlany z Wrocławia. - Kafelki Max-Flitz to taki mercedes wśród płytek. Mają doskonałe wykonanie, ale nie przekłada się to moim zdaniem na ich długowieczność. Są tak samo wytrzymałe jak te za 50 zł, bo przecież nikt w nie młotkiem uderzał nie będzie - dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:04 Droga Żulio.Mozna by było co jest oczywista oczywistością za opłatę dla obstawę konusa wybudować 60 toalet po 20000 zł lub postawić 6000 toy-toyow po 2000. I pomyśleć ze tyle kosztuje podatnika tchórzostwo konusa. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:16 x2468 napisał: > Droga Żulio.Mozna by było co jest oczywista oczywistością za opłatę dla obstawę > konusa wybudować 60 toalet po 20000 zł lub postawić 6000 toy-toyow po 2000. I > pomyśleć ze tyle kosztuje podatnika tchórzostwo konusa. To nie ma żadnego znaczenia. Tanie państwo Tuska. To jest już szaleństwo, żeby z publicznej kasy tyle pieniędzy na kibel wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:21 Oczywista oczywistość ze tanie państwo.Konusa powinna pilnować przynajmniej kompania ochroniarzy. On,Wielki, w trosce o tanie państwo zadowala się plutonem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 29.10.13, 08:53 To było proste pytanie. Żyje ci się gorzej czy lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:37 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A tobie jak się żyje? Gorzej? To może sprzedaj kompa? A jak będzie wtedy zarabiać? S. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:42 snajper55 napisał: > obraza.uczuc.religijnych napisał: > > > A tobie jak się żyje? Gorzej? To może sprzedaj kompa? > > A jak będzie wtedy zarabiać? > > S. To o mnie? Ja tu nie zarabiam. Niestety, tylko zdrowie tu co najwyżej tracę. I wiarę w drugiego człowieka także. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:50 Wyobraź sobie Żulio ze za pieniądze jakie konus wydaje rocznie na goryli można by było urządzić 12 takich toalet. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:01 x2468 napisał: > Wyobraź sobie Żulio ze za pieniądze jakie konus wydaje rocznie na goryli można > by było urządzić 12 takich toalet. To policz jeszcze ilu ciężko chorym dzieciom, ilu chorym w ogóle, można by uratować życie za to ile pan od historii wylatał przez ostatnie lata powietrzną taksówką. Ciekawe czy wykazuje to w swoich deklaracjach podatkowych czy na tzw. krzywy ryj, jak na razie, lata? Jak na razie, bo mam nadzieję, że US kiedyś go podliczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:53 Twierdzisz Żulio ze więcej wylatał pan od historii który lata do domu od pana od nauczyciela zomowców,specjalisty od leninowskiego prawa pracy który 4x w tygodniu latał na Hel? Dodam ze w dwa samoloty toto latało.Tutka do Gdańska i dalej lecącym obok helikopterem.Jak chcesz liczyć to policz ile obiadów dla głodujących dzieci można by zafundować za pieniądze wydawane na gospodarskie wizyty pana prawdziwego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 21:47 To weź się żulio za robotę, też będzie ci lepiej - jak innym, a nie pieprzysz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 28.10.13, 22:03 etta2 napisała: > To weź się żulio za robotę, też będzie ci lepiej - jak innym, a nie pieprzysz o > d rzeczy. Pracę mam dobrą. Nie narzekam. Ale nie na tyle dobrą, żeby fundować sobie za przeproszeniem kibel za 100 tys. zł. Gdybym miała do dyspozycji taką kasę, to uwierz że miałabym całkiem inne pomysły na jej wydanie. Ale te łazienki są za PUBLICZNE pieniądze i to mnie razi. A ciebie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw korupcja w PO 29.10.13, 06:54 niezalezna.pl/47685-wojna-na-noze-w-po-praca-za-glos-na-czlowieka-tuska-zapis-rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 29.10.13, 12:50 Zawsze tak było jest i będzie. Czas to wreszcie zrozumieć i przestać mordować się za utopie! Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Żyje się lepiej. Szkoda, że tylko niektórym 29.10.13, 22:29 lionold napisał: > Zawsze tak było jest i będzie. Czas to wreszcie zrozumieć i przestać mor > dować się za utopie! Tak tragicznie jak teraz nie było nigdy. Nigdy żaden rząd nie wpędził w Polskę w taką zapaść finansową. Nigdy pod adresem polskiego rządu nie padały wprost opinie, że uprawia złodziejską politykę. Ile ten ryży kłamczuch już razy mówił o tanim państwie, o ograniczeniu premii, o tym że będzie latał rejsowymi samochodami...?? Emeryci dostają 30 zł podwyżki, chorzy umierają bo w połowie roku nie ma już kasy na leczenie a terminy zabiegów wyznacza się już na 2010 rok. Młodzi ludzie wyjeżdżają za pracą i w obcych krajach przychodzą na świat ich dzieci, które kiedyś będą pracować na obcych emerytów. W sądach zero sprawiedliwości. Kryminalista z kilkoma wyrokami oszukuje ludzi, ale skoro syn premiera i śmietanka PO firmują tę działalność, to sprawa zmieciona pod dywan. Podatki miały być obniżone a w rzeczywistości cały czas rosną i wprowadzane nowe. Drenuje ryży pinokio kieszenie na wszelkie możliwe sposoby, a z gęby zrobił cholewę. Historia tego kraju tak tragicznie zapisanych kart nie miała. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś