Dodaj do ulubionych

Wyższa półka kulturowa, PiSowska

12.11.13, 17:35
Poseł PiS-u, a jakże by inaczej, na swoim profilu napisał że:

"Płonie pedalska tęcza na Placu Zbawiciela. Ciekawe ile jeszcze kasy wyda bufetowa na jej renowacje zanim zdecyduje się ją usunąć"

I to jest nie tylko poseł, ale i prawnik, jestem żywo zainteresowany kto tą mendę wybrał do sejmu, chyba równa mu swołocz, a Kaczyński będzie opowiadał o wyższej półce kulturowej, taaa, chyba w szambie.

I ta banda chce rządzić....fuuuuuj .....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,14935895,Posel_PiS_napisal_na_Facebooku___Plonie_pedalska_tecza_.html
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Wyższa półka kulturowa, PiSowska 12.11.13, 17:41
      Akurat po nim sie takiego"cus" nie spodziewalem,wielu swirow tam sie zebralo ale on
    • cookies9 Re: Wyższa półka kulturowa, PiSowska 12.11.13, 17:43
      Kownacki jest prawnikiem a język ma knajacki:-)

' "Płonie pedalska tęcza na Placu Zbawiciela. Ciekawe ile jeszcze kasy wyda bufetowa na jej renowacje zanim zdecyduje się ją usunąć".

I jak zwykle winna jest HGW,a nie ci,którzy podpalili...
      • czan-dra Re: Wyższa półka kulturowa, PiSowska 12.11.13, 17:50
        Ta swołocz jest podobno wierząca, a Księdze Rodzaju jest napisane"

"Potem Bóg tak rzekł do Noego i do jego synów: Ja, Ja zawieram przymierze z wami i z waszym potomstwem, które po was będzie (…) A to jest znak przymierza, które ja zawieram z wami i każdą istotą żywą, jaka jest z wami, na wieczne czasy: Łuk mój kładę na obłoki, aby był znakiem przymierza między Mną a ziemią (…) Rzekł Bóg do Noego: To jest znak przymierza, które zawarłem między Mną a wszystkimi istotami, jakie są na ziemi".

Dla takiego owada to jest tęcza pedalska, niech mu pierwszy katolik tej band... partii, Kaczyński wytłumaczy niestosownośc jego wpisu, a Hofman pokaże co ma najlepszego.
        • savage_sid znaczy, oddajemy czesc Staremu Testamentowi? 12.11.13, 18:00
          Pojawia sie pytanie, czy umieszczanie symboli religijnych na terenie miejskim nie narusza neutralnosci swiatopogladowej panstwa ;-)
          • czan-dra Re: znaczy, oddajemy czesc Staremu Testamentowi? 12.11.13, 18:05
            Nie wiem czy oddajemy, bo ja na pewno nie oddaję, a co do symboli, to masz je wszedzie czy tego chcesz, czy nie, tylko podałem przykład na to że to taki katolik jak ja kosmonauta.
        • cymber.gaj Re: Wyższa półka kulturowa, PiSowska 12.11.13, 18:06
          czan-dra napisał:

> ...a Hofman pokaże co ma najlepszego.

Ponoć niedawno Hofman wyznał komuś w wielkiej tajemnicy, że tak naprawdę, to wielkiego on ma tylko szefa.
    • wasilko Pijany mężczyzna obsikał odmawiających różaniec 12.11.13, 18:39
      Na Rynku pijany mężczyzna obsikał odmawiających różaniec

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14937818,Na_Rynku_pijany_mezczyzna_obsikal_odmawiajacych_rozaniec.html#BoxWiadTxt
      PO powinno przyjąć tego pijaka w swoje szeregi... zaprezentował pełną, świecką "kulturę"
      • czan-dra Re: Pijany mężczyzna obsikał odmawiających różani 12.11.13, 18:42
        Pijana świnia, jedno pytanie, co na rynku robią odmawiający różaniec?
        Czyżby to nie była przestrzeń publiczna ?
        • wasilko Re: Pijany mężczyzna obsikał odmawiających różani 12.11.13, 18:49
          Oczywiście, że Rynek Wrocławski stanowi przestrzeń publiczną, więc obsikiwanie modlących się tam osób, nie tylko przez pijaków, ale nawet przez działaczy PO czy TR jest zapewne w pełni usprawiedliwione, a nawet powinno być uznane za przejaw nowoczesności i proeuropejskości...
          • czan-dra Re: Pijany mężczyzna obsikał odmawiających różani 12.11.13, 18:57
            Ale przez "członków" PiSu jest jak najbardziej uprawnione, to raz,
            dwa, nie o tym jest ten wątek.
            Trzy, skąd wiesz że ta pijana świnia to był działacz PO lub TR, a nie jakiś debil z PiS-u?
            Wiesz co, nie odpowiadaj, nie chcę Cię czytać PiSięciu.
            • wasilko Re: Pijany mężczyzna obsikał odmawiających różani 12.11.13, 19:10
              Przecież wątek jest o nieboskłonach półek kulturowych, tą akurat przytaczam na podstawie faktu odnotowanego prze redakcję Gazety Wyborczej.
              I nie podejrzewam, aby ów "szczacz" stanowił twarde jądro elektoratu PiS-u - określenia typu: nazikatole, mohery, oraz zbiorowe szczanie do zniczy to jednak ulubione rozrywki światłych Europejczyków spod znaku PO i Twojego Ruchu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka