Dodaj do ulubionych

Przeprosili?

22.04.15, 11:22
Minister Sztcheta w poniedziałek mamrotał, że sprawa o zniesławienie Polski tego dnia zostanie zakończona. I nic, ani widu ani słychu. Sprawa przyschła. Czyżby dyr. FBI miał racje?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: zakończono zamiatanie... 22.04.15, 11:40
      ...pod dywan,zuch Grzesiek teraz sie modli by znowu ktory czego nie palnol u naszych najlepszych sojusznikow
    • pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 12:08
      Następni, którzy bedą musieli przepraszać?

wyborcza.pl/1,75477,17794316,Jak_Polska_rozpetala_II_wojne_swiatowa.html#BoxGWImg
    • marbor1 Re: Przeprosili? 22.04.15, 12:59
      Niech Polacy uporają się najpierw ze swoją, czasami b.bolesną historią. Wtedy nie będziemy musieli nic zamiatać pod dywan.
      Słusznie napisał amerykański historyk L. Weinbaum odnośnie słów Comeya o Polakach i holokauście:
      "Historyk uważa , że gwałtowne reakcje niektórych Polaków świadczą o braku wiedzy i niechęci do zmierzenia się z własną historią. Pisze "o trupach w szafie", które polscy historycy z determinacją i odwagą starają się wytropić. To, jak pisze Weinbaum, dzięki ich pracy wiemy obecnie, że wielu mieszkańców naszego kraju uczestniczyło w zagładzie lub traktowało oczyszczenie Polski z Żydów jako pozytywny skutek bolesnej skądinąd okupacji. Dla wielu Holocaust był też okazją do wzbogacenia się."
      Nic dodać, nic ująć ze słów Weinbauma.
      Mam już 81 lat, urodziłam się i żyłam w podwarszawskim miasteczku, gdzie 60% społczeństwa tego miasteczka stanowili żydzi.Widziałam na własne oczy jak Niemcy oczyszczali miasto z Żydów, często przy aplauzie mieszkańców. Niejednokrotnie za pół litra wódki Polacy donosili SS, gdzie ukrywają się Żydzi. Tak zginęła, spalona żywcem moja bliska 3 osobowa rodzina. Tylko dlatego, że sąsiad za pół litra wódki doniósł do żandarmerii o udzielanej pomocy Żydom.
      • wykress Re: Przeprosili? 22.04.15, 15:24
        Śmieszny jesteś! ..

... dlaczego niby mielibyśmy się samobiczować i być bardziej samokrytyczni od reszty świata, szczególnie Niemców Francuzów Włochów czy Amerykanów? ... o Rosjanach, chyba z wiadomych względów nawet nie wspominam! :-))
        • pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 15:29
          Nikt nie każe ci się biczować. Wystarczy wiedzieć kiedy należy milczeć.
        • snajper55 Re: Przeprosili? 23.04.15, 02:08
          wykress napisał:

> Śmieszny jesteś! ..
          >
          > ... dlaczego niby mielibyśmy się samobiczować i być bardziej samokrytyczni od r
          > eszty świata, szczególnie Niemców Francuzów Włochów czy Amerykanów? ... o Rosja
          > nach, chyba z wiadomych względów nawet nie wspominam! :-))

Dlaczego? Dlatego, że bezczelnie oczekujemy od innych przeprosin.

S.
    • 13kisiel Re: Przeprosili? 22.04.15, 16:20
      Tak przeprosili jak pracownika na plantacji bawełny w Arizonie w IXX w :-)))
      • chudaduda Ty bawelne w Arizonie zbierales? 23.04.15, 01:19
        Na pustyni?
    • 1tobi Re: Przeprosili? 22.04.15, 18:09
      Nie przeprosi. a my badziewie od nich kupimy celem dobrych stosunków -(
      • pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 22:37
        James Comey, dyrektor FBI pierwszy raz publicznie wypowiedział się na temat kontrowersji, jakie wywołało jego przemówienie o Holocauście. Comey powiedział, że żałuje, iż wymieniał nazwy państw, ale nie przeprosił Polski i podtrzymał swoją opinię o kolaboracji z nazistami.

Za prawdę nie trzeba przepraszać.
      • chudaduda Putin nie chce sprzedac SAM 400 23.04.15, 01:20
        do Polski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka