pies_na_czarnych 22.04.15, 11:22 Minister Sztcheta w poniedziałek mamrotał, że sprawa o zniesławienie Polski tego dnia zostanie zakończona. I nic, ani widu ani słychu. Sprawa przyschła. Czyżby dyr. FBI miał racje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: zakończono zamiatanie... 22.04.15, 11:40 ...pod dywan,zuch Grzesiek teraz sie modli by znowu ktory czego nie palnol u naszych najlepszych sojusznikow Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 12:08 Następni, którzy bedą musieli przepraszać? wyborcza.pl/1,75477,17794316,Jak_Polska_rozpetala_II_wojne_swiatowa.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Przeprosili? 22.04.15, 12:59 Niech Polacy uporają się najpierw ze swoją, czasami b.bolesną historią. Wtedy nie będziemy musieli nic zamiatać pod dywan. Słusznie napisał amerykański historyk L. Weinbaum odnośnie słów Comeya o Polakach i holokauście: "Historyk uważa , że gwałtowne reakcje niektórych Polaków świadczą o braku wiedzy i niechęci do zmierzenia się z własną historią. Pisze "o trupach w szafie", które polscy historycy z determinacją i odwagą starają się wytropić. To, jak pisze Weinbaum, dzięki ich pracy wiemy obecnie, że wielu mieszkańców naszego kraju uczestniczyło w zagładzie lub traktowało oczyszczenie Polski z Żydów jako pozytywny skutek bolesnej skądinąd okupacji. Dla wielu Holocaust był też okazją do wzbogacenia się." Nic dodać, nic ująć ze słów Weinbauma. Mam już 81 lat, urodziłam się i żyłam w podwarszawskim miasteczku, gdzie 60% społczeństwa tego miasteczka stanowili żydzi.Widziałam na własne oczy jak Niemcy oczyszczali miasto z Żydów, często przy aplauzie mieszkańców. Niejednokrotnie za pół litra wódki Polacy donosili SS, gdzie ukrywają się Żydzi. Tak zginęła, spalona żywcem moja bliska 3 osobowa rodzina. Tylko dlatego, że sąsiad za pół litra wódki doniósł do żandarmerii o udzielanej pomocy Żydom. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Przeprosili? 22.04.15, 15:24 Śmieszny jesteś! .. ... dlaczego niby mielibyśmy się samobiczować i być bardziej samokrytyczni od reszty świata, szczególnie Niemców Francuzów Włochów czy Amerykanów? ... o Rosjanach, chyba z wiadomych względów nawet nie wspominam! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 15:29 Nikt nie każe ci się biczować. Wystarczy wiedzieć kiedy należy milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przeprosili? 23.04.15, 02:08 wykress napisał: > Śmieszny jesteś! .. > > ... dlaczego niby mielibyśmy się samobiczować i być bardziej samokrytyczni od r > eszty świata, szczególnie Niemców Francuzów Włochów czy Amerykanów? ... o Rosja > nach, chyba z wiadomych względów nawet nie wspominam! :-)) Dlaczego? Dlatego, że bezczelnie oczekujemy od innych przeprosin. S. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Przeprosili? 22.04.15, 16:20 Tak przeprosili jak pracownika na plantacji bawełny w Arizonie w IXX w :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Przeprosili? 22.04.15, 18:09 Nie przeprosi. a my badziewie od nich kupimy celem dobrych stosunków -( Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Przeprosili? 22.04.15, 22:37 James Comey, dyrektor FBI pierwszy raz publicznie wypowiedział się na temat kontrowersji, jakie wywołało jego przemówienie o Holocauście. Comey powiedział, że żałuje, iż wymieniał nazwy państw, ale nie przeprosił Polski i podtrzymał swoją opinię o kolaboracji z nazistami. Za prawdę nie trzeba przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś