Dodaj do ulubionych

Spikerka "przemysłu pogardy" -

10.12.15, 09:58
Pani Janina Paradowska- w trakcie dyskusji publicystów, w dzisiejszym TOK FM, zapodała w świat informacje, którą rzekomo przeczytała w jakiejś gazecie.
Otóż podobno żeby zostać dyrektorem w urzędzie podlegającym wojewodzie ( jak się domyślam) trzeba zadeklarować swój stosunek do "katastrofy smoleńskiej", rzekomo minimalnym wymaganiem jakie musi spełniać kandydat są " uzasadnione wątpliwości co do ustaleń śledztwa".

Czy ktoś wie, która gazeta zapodała takie info, a może nawet ktoś ma linka o tej niezwykle elektryzującej informacji?
Obserwuj wątek
    • rozbawiony78 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 10:02
      Pani Paradowska? Eeee, nawet mamuty socjalizmu tyle nie żyją.:))))
      • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 10:14
        Ale dlaczego nie? Robi kawał dobrej roboty /dla swoich/ i trzeba to docenić.
        Jako przerażony leming chciałbym potwierdzić te przerażające info jakie zapodała w TOK, a Wroński ( z niezbędnika dla inteligentów) jej wtórował.
      • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 10:18
        rozbawiony78 napisał(a):

> Pani Paradowska? Eeee, nawet mamuty socjalizmu tyle nie żyją.:))))

Przypomniała mi się anegdota o Stanisławie Dygacie, który w połowie lat siedemdziesiątych wspierał demokratyczną opozycję i dlatego często odbierał ubeckie anonimowe telefony i słyszał sapiący głos w słuchawce powtarzający w kółko "umrzesz, umrzesz, umrzesz..." (wielkiej inwencji ubole jak widać nie miały). Dygat, który był bardzo kulturalnym człowiekiem, kiedyś nie wytrzymał i odpowiedział anonimowi następująco:
        "A ty skurwysynu myślisz, że jesteś nieśmiertelny?"
        • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 10:20
          Paaaaanie Jurku!
        • erka-4 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 10:23
          jureek napisał:

> rozbawiony78 napisał(a):
          >
          > > Pani Paradowska? Eeee, nawet mamuty socjalizmu tyle nie żyją.:))))
          > "A ty skurwysynu myślisz, że jesteś nieśmiertelny?"

- e tam,stopniowo wymierają.
          • erte2 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:32
            erka-4 napisał:
            - e tam,stopniowo wymierają.
            Fakt. Niektórzy nawet giną w katastrofach lotniczych.
        • rozbawiony78 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:11
          Miodzio:))))))))
        • damakier1 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:34
          [Dygat] często odbierał ubeckie anonimowe telefony i słyszał sapiący głos w słuchawce powtarzający w kółko "umrzesz, umrzesz, umrzesz..." (wielkiej inwencji ubole jak widać nie miały). Dygat, który był bardzo kulturalnym człowiekiem, kiedyś nie wytrzymał i odpowiedział anonimowi następująco:
          "A ty sku...synu myślisz, że jesteś nieśmiertelny?"

Polecam tym wszystkim, którzy z taką uciechą nabijają się z podeszłego wieku red. Paradowskiej naiwnie wierząc, że będą wiecznie młodzi...
    • don.kichote Może była to "prowokacja dziennikarska" Krysztopy? 10.12.15, 10:13
      "Cwana gapa" z niego...
      • tw_wielgus Re: Może była to "prowokacja dziennikarska" Krysz 10.12.15, 10:16
        Nie wydaje mi się żeby tak doświadczona publicystka będąca filarem demokratycznego państwa nie potrafiła odróżnić prowokacji od solidnej dziennikarskiej roboty.
        Poszukuję źródła tej sensacji, bo niestety tytułu gazety ( z której wyczytała) Pani Paradowska nie wymieniła.
        • don.kichote Jeśli "prowokacja" jest perfekcyjna, to 10.12.15, 10:27
          nawet doświadczona publicystka będąca filarem demokratycznego państwa nie potrafi nie potrafi - a może nie chce, bo i to w jej przypadku jest możliwe - jej odróżnić a... tem Krysztopa, to... jw.

tw_wielgus napisał:

> Nie wydaje mi się żeby tak doświadczona publicystka będąca filarem demokratyczn
          > ego państwa nie potrafiła odróżnić prowokacji od solidnej dziennikarskiej robot
          > y.
          • tw_wielgus Żartujesz...?!? 10.12.15, 10:32
            Pani PAradowska zanim puści coś w eter sprawdzi 100 razy i potwierdzi u źródła.
            Mając tak ugruntowaną pozycję moralnego autorytetu nie będzie ryzykowała.
    • 3xp0 Fakt prasowy wymyslił Geremek a nie ona 10.12.15, 10:41
      To wynalazek Bronisława Geremka na usprawiedliwienie swojego kłamstwa, na którym został przyłapany -cytował oburzające wypowiedzi ministra Zalewskiego w czasie wizyty w USA, nie wiedząc, że wizyta została w ostatnim momencie odwołana i minister w ogóle tam nie pojechał, zatem nie mógł wypowiedzieć tych oburzających słów. Nic nie szkodzi, stwierdził wstrząśnięty, lecz nie zmieszany Geremek, wszak odnosił się do faktu prasowego. Znaczy, skłamała juz uprzednio Wyborcza, zatem on juz może spokojnie to kłamstwo cytować i budować na jego podstawie wielopiętrowe teorie polityczne.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/1530/legendarnie-obiektywna-kublik-czyli-fakt-prasowy

tw_wielgus napisał:

> Pani Janina Paradowska- w trakcie dyskusji publicystów, w dzisiejszym TOK FM, z
      > apodała w świat informacje, którą rzekomo przeczytała w jakiejś gazecie.
      > Otóż podobno żeby zostać dyrektorem w urzędzie podlegającym wojewodzie ( jak si
      > ę domyślam) trzeba zadeklarować swój stosunek do "katastrofy smoleńskiej", rzek
      > omo minimalnym wymaganiem jakie musi spełniać kandydat są " uzasadnione wątpliw
      > ości co do ustaleń śledztwa".
      >
      > Czy ktoś wie, która gazeta zapodała takie info, a może nawet ktoś ma linka o te
      > j niezwykle elektryzującej informacji?
      • tw_wielgus Re: Fakt prasowy wymyslił Geremek a nie ona 10.12.15, 10:58
        Czyli efekt salonowej kultury wynikającej w wieloletniej bolszewickiej tresury? Nie, nie chce mi się wierzyć żeby w wolnej i demokratycznej Polsce ktoś tak inteligentny, jak Pani Paradowska nie potrafiła się odnaleźć.
    • 0zdunka Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:08
      Paradowska reklamuje kosmetyki z serii "Smoleńskie" na swojego parcha :))))))
      • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:10
        Czyli też nie wiesz skąd zaczerpnęła (pani Paradowska) tego elektryzującego newsa? Szkoda.
        • rozbawiony78 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:15
          Też żałuję.
          ...
          Z paszczu?:)))))
          • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 12:03
            Kurna znaczy się wszyscy wykształceni kupili ten kit bez sprawdzania..?! No nie chce mi się wierzyć żeby mieli aż tak nieograniczone zaufanie do źródła wypłynącego z czerskiej krynicy prawdy (Wroński- Paradowska).

Już oczyma wyobraźni widzę tą panikę w państwowych urzędach powodowaną nieznajomością religii smoleńskiej i koniecznością wkucia tez na pamięć zanim przyjdzie nowe. Horror.
        • 0zdunka Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:29
          tw_wielgus napisał:

> Czyli też nie wiesz skąd zaczerpnęła (pani Paradowska) tego elektryzującego new
          > sa? Szkoda.

nie wiem też dlaczego tylko Chodakowską pytają o tajemnicę urody
          czy Paradowska nie ma swojej recepty ?
    • bikej5 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 11:48
      napisz petycje do Czabańskiego,że nie zyczysz sobie Paradowskiej i w ogóle innych mediów,poza rydzykowym i mediami narodowymi.A,zapomniałam o niezwykle dynamicznie rozwijającej sie tv Republika-tam nie mają forum na którym to znajdziesz odpowiedź od "niezależnych i niepokornych"?A może PRLowski bard Pietrzak orientuje sie w temacie?do dzieła więc!
      • tw_wielgus Jeju! 10.12.15, 11:59
        Ale po co ta niesłychana agresja..?!
        Poprosiłem jedynie o info w jakiej gazecie Pani Paradowska wyczytała, iż żeby za czasów PiS być dyrektorem trzeba być wyznawcą "prawdy smoleńskiej". Czy tak trudno napisać: nie wiem, albo z jedynej słusznej, albo jesteśmy w trakcie drukowania takowej.
        Padł poważny zarzut i oczekuję potwierdzenia teorii jaką zaprezentowała - w swojej wypowiedzi - kapłanka prawdy salonowej.
        • bikej5 Re: Jeju! 10.12.15, 12:10
          agresja?a gdzie tam, zwykła ludzka pomoc-#daszradę!Tylko sie nie lękaj!;))))W razie czego,weź krzyż na drogę!:)))))
          • tw_wielgus Re: Jeju! 10.12.15, 12:22
            Twoje dobre słowo tchnęło we mnie nadzieję, iż znajdzie się w końcu ktoś, kto wyciągnie pomocną dłoń i wskaże mi cytat który zainspirował Panią Janinę do publicznego wyznania, iż w państwowych urzędach będzie miejsce jedynie dla smoleńczyków. Na razie na kierowniczych stanowiskach, ale przecież ta zaraza może się rozlać.
            • bikej5 Re: Jeju! 10.12.15, 12:24
              to znaczy sam nie #daszrady???A fe,jak cię potraktuje w takim razie Nowogrodzka?
              • tw_wielgus Re: Jeju! 10.12.15, 13:15
                Sam nie dam rady. To pewne.
                A Nowogrodzkiej nie znam. Fajna dupa?
                • x2468 Re: Jeju! 10.12.15, 14:46
                  Pora abyś jakąś inną poznał bo codzienne lizanie patelni prezia zbyt daleko Cie nie zaprowadzi. Prezio się znudzi i poszuka sobie innego pieszczocha.
                  Pozdrawiam.
                  • tw_wielgus Re: Jeju! 10.12.15, 14:57
                    Jakiej patelni prezesa? Czy mógłbyś doprecyzować jaka to myśl figlarną odwiedziła Twoją płową głowę? I dlaczego była to pierwsza myśl od samego rana.
                    • x2468 Re: Jeju! 10.12.15, 15:42
                      Przecież nie zrobisz mu laski. Z przyczyn zasadniczych jest to niemożliwe.
                • bikej5 Re: Jeju! 10.12.15, 15:19
                  Znasz ,to taki kurdupel co uroił sobie ,ze jest wielki.Jalką ma dupę? Nie wiem. Zresztą sprawdz-#daszradę.
                  • tw_wielgus Re: Jeju! 10.12.15, 15:36
                    A nie... W takim razie nie i jeszcze długo, długo, nie. Ja preferuję wysokie, długonogie, blondynki. Nie koniecznie muszą być wybitnymi intelektualistkami.
        • erte2 Re: Jeju! 10.12.15, 14:44
          tw_wielgus
          kubuś, nie wiem czy to jest autentyczne czy tylko, jak mówisz, prowokacja. Ale w kontekście wszystkich wydarzeń które obserwujemy od miesiąca jest to niestety cholernie prawdopodobne.
          Okazuje się bowiem że rzeczywistość przerosła wyobrażenia, bo mało kto potrafił przewidzieć że smoleńska bzdura stanie się aż tak oficjalną religią rządzących, że wszystkie te "nocne ustawy" przyjmowane z pogwałceniem demokracji, procedur a nawet dobrych obyczajów będą przyjmowane na tak masową skalę, że pisowski prezydent będzie wręcz gwałcił Konstytucję, że to wszystko dzieje się naprawdę a nie jest tylko koszmarnym snem.
          Żartowano sobie że po dojściu do władzy kaczyński wpisze sobie przewodnią rolę PiS-u w Konstytucji. Dziś wcale nie jestem pewien czy to tylko żart.
          • tw_wielgus Spójrz erte 10.12.15, 14:51
            jezioro.com.pl/pics/las/sarna3.jpg
            Ale raciczki....!
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 12:30
      Po prostu puściła w świat informację podobną do tej kolportowanej przez co poniektóych, że jak za platfusów chciało się mieć jakiś kontrakt albo zamówienie to trzeba było dać zegarki.
      • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:16
        Powiedziała jednoznacznie iż "przeczytała w gazecie". Gdyby puściła bez czytania to oznaczałoby, że kłamała świadomie i z rozmysłem.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:20
          Jak w sprawie zegarków.
          • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:25
            Czyli po raz kolejny uzgodniliśmy poglądy. No i fajnie....
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:26
              Ok.
              • x2468 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:52
                Nie lekceważyłbym tego. Skoro w armii kryterium przydatności stał się stosunek do wybuchających parówek, tfu "zamachu Putina i Thuskego" to dlaczego nie?
                Dzisiaj jest jasne że gdyby piloci dali komu należało po zegarku to katastrofy by nie było. Tylko co wtedy by było z słynną w całym świecie "spuściznom"?
    • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:32
      Chyba nie pozostanie Ci nic innego, jak zapytać samej Paradowskiej. Sam znajdziesz jej adres mailowy, czy też oczekujesz pomocy?
      • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 13:40
        Racja! Zadajmy pytanie zródłu(#@#@#!!!) żródłowi ($#%$!!) tej informacji.
        Już do Pani Paradowskiej smaruję maila z uniżoną prośbą o zaspokojenie mojej próżnej ciekawości.
        • rozbawiony78 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:49
          Się doczekasz:)))))
          • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:52
            Jak karp Sylwestra...
            • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:56
              tw_wielgus napisał:

> Jak karp Sylwestra...

Albo jak ja doczekałem się odpowiedzi z centrali PiS, gdy przed wyborami posłałem im maila z zapytaniami o stanowisko partii w dwóch konkretnych sprawach (niedzielny handel i sytuacja na kolei).
              • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:58
                Bardzo możliwe, że obaj pozostaniemy nieutuleni w żalu.
                • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:59
                  tw_wielgus napisał:

> Bardzo możliwe, że obaj pozostaniemy nieutuleni w żalu.

Ja przynajmniej dałem im szansę i wysłałem tego maila z pytaniem. A Ty? Dałeś już szansę Paradowskiej?
                  • erka-4 obiecałeś pomoc... 10.12.15, 15:09
                    jureek napisał:

> tw_wielgus napisał:
                    >
                    > > Bardzo możliwe, że obaj pozostaniemy nieutuleni w żalu.
                    >
                    > Ja przynajmniej dałem im szansę i wysłałem tego maila z pytaniem. A Ty? Dałeś j
                    > uż szansę Paradowskiej?

...z tym adresem,zatem z niecierpliwością czekamy,bo problem rozwiązać pragniemy u źródła samego.

jureek ☺ 10.12.15, 13:32
                    Chyba nie pozostanie Ci nic innego, jak zapytać samej Paradowskiej. Sam znajdziesz jej adres mailowy, czy też oczekujesz pomocy? - zatem czekam na pomoc inni także.
                    • jureek Re: obiecałeś pomoc... 10.12.15, 16:15
                      erka-4 napisał:

> ...z tym adresem,zatem z niecierpliwością czekamy,bo problem rozwiązać pragniem
                      > y u źródła samego.

Wy czekacie? Zdradzisz, ilu Was tam pisze pod nickiem "erka-4"? A może użyłeś liczby mnogiej w sensie "pluralis majestatis"? No dobra, to tak tylko na marginesie, bo co prawda obiecywałem pomoc Wielgusowi, a on o nią nie prosił, ale nic mi nie ubędzie, jeśli i Tobie pomogę.
                      www.polityka.pl/opolityce/1500087,1,redakcja-polityki.read
                      Myślę, że możesz tam poprosić, żeby przekazali Twoje pytanie pani redaktor, albo poprosić o jej namiary, żebyś mógł ją bezpośrednio zapytać.
                  • tw_wielgus Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 15:39
                    Jeszcze nie, ale wciąż mam dobre chęci.
          • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 14:59
            rozbawiony78 napisał(a):

> Się doczekasz:)))))

Jak to było z tym Mośkiem, który skarżył się u Pana Boga, że sąsiad już kilka razy wygrał w totka, a Mosiek nigdy? Na to Pan Bóg do Mośka mówi tak: Mosiek, ty daj mi szansę! Ty wypełnij i wyślij kupon!
            • rozbawiony78 Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 15:30
              A muszę go kupować akurat u pani Paradowskiej? :)
              • jureek Re: Spikerka "przemysłu pogardy" - 10.12.15, 16:07
                rozbawiony78 napisał(a):

> A muszę go kupować akurat u pani Paradowskiej? :)

Nie zrozumiałeś o co mi chodziło, albo tylko udajesz, że nie zrozumiałeś.
                Stawiam na tę drugą możliwość.
          • cronny A - z drugiej strony - jak wojewoda może zatrudnić 10.12.15, 15:12
            kogoś kto nie wierzy w zamach, trzy wybuchy, dobijanie rannych katastrofy i podaną przez p. Antoniego informację, że trzy osoby katastrofę przeżyły?
            • prof.pisduszko Jedna z trzech bomb była wodorowa 10.12.15, 15:49
              to fakt niezbity, który wiarygodnie wyjaśnia, na niezbicie naukowej podstawie, skąd się wzięły tam te ogromne ilości helu, które jeszcze bardziej pogorszyły skutki katastrofy będącej - co już zostało wielokrotnie udowodnione - rezultatem zamachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka