Dodaj do ulubionych

Wolniewicz i PiS(bolsz.)

17.04.16, 03:50
Fredi07 wskazał występ prof. B. Wolniewicza:

Pochodne Platformy, ekspozytura itd., więcej podobnych kwiatków było, ale o tym niżej.
Obejrzałem te "przemyślenia".
Niech się B. Wolniewicz osiowo nakieruje, skrajnie i skrętnie, i moderati, bo tak jest mądrzej. W ogóle, jak tylko chce.

Mądry, nawet bardzo, nawet o krzywej Gaussa wie, co takiego. Najważniejsze słowa podkreśla nie uderzeniem w bęben, ale uderzeniem pioruna, żeby było wiadomo, że to prawda. Bum, bum, bum (po trzykroć bum).

Niech w swojej mądrości ocenia, ukazuje prawdę itd. I niech da nam spokój ze swoją polityczną mądrością i wytycznymi, jak myśleć, na kogo i na jaką partię głosować.
Jeszcze niech się uda do gimnazjum, może go tam wychowania nauczą, na naukę nigdy za późno.

Myśmy wiedzieli: Platformie potrzebna alternatywa, to raz. I że PiS(b) alternatywą nie jest, to dwa.

Nauczał, że to zmiana strategiczna w jaczejce nastąpiła. Powiem krótko i węzłowato, po rosyjsku bo ten do takich odpowiedzi idealny: пoшёл нa*** ze swoimi mądrościami i naukami.

A kiedy już chce publicznie ludzi rozweselać, to bez pokrzykiwania na ludzi. W jego otoczeniu może to normalka i norma, nie wiem, ale nie wszyscy ludzie - bydło.

Jeszcze niech się nauczy - może zdoła pojąć - PiS(b) to żadna prawica. Postbolszewizm (pomimo nacjonalizm, więcej cech bolszewickich niż nazistowskich, tak jak PZPR Gomułki).
O zdolności wiernego postrzegania świata nie wspomnę, bo to właściwe kryterium świętości, nie poglądów politycznych. Wolniewicz też nie - budzi wątpliwości choćby z powodu braków w wychowaniu. Jakkolwiek i to nie nie jest kwestią poglądów politycznych.

Ale wystarczy, że przestanie nauczać i wypowiadać się z pozycji autorytetu. Taki autorytet, jak z Prezesa modelka. Skoro mówi co wie, niech swoje poglądy głosi z tym zastrzeżeniem.
A z dystansowaniem się od PiS(b)-u sprawił zawód - Prezesowi, oficerowi prowadzącemu Prezesa, i nam też. Przyzwyczailiśmy się i cały czas widzimy go w PiSie. Bum bum.

--
Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia opryczniny WKP(b) PiS".
Obserwuj wątek
    • stop-obludzie To jest ważny film i 17.04.16, 07:06
      I trzeba z niego wnioski a nie się śmiać.

- Jest pełno luda które głosowało na pis bo dało sie wydymać. Do tych ludzi opozycja powinna mówić tak zeby rozumieli.
      - Zwroccie uwagę jak wolno o ględzi - własnie tak trzeba czasem coś powiedziec zeby trafic do slabo wyksztalconej cześci społeczeństwa - objaśnić wytłumaczyć - inaczej rozumieja tylko łgarstwa pisuaru bo inni nawet nie próbują dotrzec do tych ludzi
      - No zasadniczo to co mowi ten czlowiek ma sens. Jest spojne i logiczne => wiekszosc ludzi popierajacych pis to nie są wariaci ! To są uczciwi ludzie tylko zmanipulowani - a opozycja jak te durne pizdy zamiast tłumaczyc tym ludziom o co chodzi z TK itp, gada ciągle farmazonami których oni wogole nie rozumieja.
      • buldog2 И cмех, и гре 17.04.16, 10:34
        Kto się śmieje ze sprawy?
        Wolniewicz mówi, że jest autorytetem i każe głosować na PiS(b).
        Od kilku lat mówimy, że potrzebna zmiana, potrzebna alternatywa dla PO, ale że PiS(b) alternatywą nie jest.
        Ludzie głosowali na PiS(b) i mają - oni zasłużyli, bo nie trzeba było słuchać nauk Wolniewicza.
        A dziś Wolniewicz znów wchodzi na piedestał YT i znów głosi prawdy ostateczne. Jestem najmądrzejszy, tylko słuchajcie. Słuchajcie mnie, przewodnika ludu PiSowskiego. Ja was wyprowadzę, zaprawdę powiadam wam.

Nie my (nie ja) nie mieliśmy racji, tylko to krzesło nie zwykłe, ale elektryczne. O tu kabel od prądu się ciągnie, mamy dowody. I demokracja PiS(b) też nie zwykła, tylko socjalistyczna. I też się za nią ciągnie ogon, daleko, daleko się ciągnie, poza Polskę, to też widzimy.

И cмех, и грех.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia opryczniny WKP(b) PiS".
        • buldog2 Re: И cмех, и 17.04.16, 11:04
          Wolniewicz jak Bugaj, czy Staniszkis.
          Bugaj też profesor, dawniej mówiło się marcowy, dziś PiSowski.
          W 2009 - nie śmiać się, to ekonomista! - na 2000 rok wieszczył w Polsce kryzys, gorszy od argentyńskiego. Ludzie szturmować sklepy będą, na ulicach marsze głodowe, walki. I tylko jedno lekarstwo - głosujcie na PiS(b)!
          Wolniewicz też: głosujcie na niezależne, nierządne i samoleżne Ruchadło Leśne i na PiS(b). I jak popierał orędowników Zamachu, niech sobie popiera dalej. Sobie.

--
    • buldog2 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 17.04.16, 12:39
      Hej, PiSowcy,
      Brońcie Wolniewicza, a najlepiej nawróćcie na swoją wiarę i sobie weźcie.
      • fredi07 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 17.04.16, 15:53
        Buldog to nie pochwała Wolniewicza tylko to, Rydzyk trąbi odwrót a na pożarcie jaro, maciar i źiobro. Rozłam w pislamie? Wolę skłócone frakcje ojca dyrektora kontra kaczor. Może tu jest przyczyna ochłodzenia relacji budynia z kaczką. A jak coś się zaczyna sypać to i się rozleci.
        • stop-obludzie Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 17.04.16, 15:59
          Też sądze że oni się pozagryzają ale imo opozycja powinna aktywnie do tego doprowadzić a nie czekać aż się samo stanie.

Poza tym jeśli kaczor spokojnie obali konstytucję zamieniając TK w farsę to nie wiem jak to będzie. Może byc kłopot z kolejnymi wyborami.
        • buldog2 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 17.04.16, 17:55
          W moich wpisach nie ma nic sprzecznego z powyższym. Nawoływanie do przywrócenia Wolniewicza na łono PiS(b), akurat to nie jest do końca serio i myślałem, że to oczywiste.

--
          • fredi07 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 17.04.16, 21:21
            Wolniewicz to Rydzyk czyli ojciec dyrektor mocno przyłożył ale nie osobiście. Furtkę zostawił otwartą. Kaczor skomlał peanami o Radiu dyrektora. Pożywiom uwidiom.
            Na Święto Konstytucji 3 maja Naród powinien się wypowiedzieć. Wystarczy jak ta publiczność.
            www.youtube.com/watch?v=uDGPaJQAf1I
            • buldog2 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 18.04.16, 01:13
              Może jakie 30 milionów dla Radyja. Albo 300.

--
    • znak-wodny Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył, 17.04.16, 22:35
      że Jarosław Kaczyński to polityczny oszust.
      Do podobnych wniosków po latach doszła prof. J. Staniszkis.
      Lepiej późno niż wcale.
      • fredi07 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 17.04.16, 22:59
        To tylko wolak tak czerwona kartka od ojca dyrektora. Pojechał równo kurdupla, maciara, ziobrę.
        Takie wyzwolenie jak w 45. Ale z tej wojny może będzie 1918? Zaglądałem na fejsie na stronę KOD. Im po 3 tys polubień dziennie przybywa. Byłem też na stronie pislamu. Co się rzuca w oczy to zachęta. Wstąp do PiS. Aż mnie ciarki przeszły ale tekst od wczoraj jest. (Jak wolak jara jedzie)
        www.youtube.com/watch?v=uDGPaJQAf1I
        • buldog2 Re: Wstąp do PiS(b) 18.04.16, 00:49
          W mordę!
          Wszedłem na to (kliknąłem), po raz pierwszy w życiu i widzę:
          404!
          "Wygląda na to, że zabłądziłeś"

Nareszcie budzi się refleksja.
          Gratulacje dla Autorów!
          • buldog2 Re: Wstąp do PiS(b) 18.04.16, 01:15
            Wygląda na to, że długo się to (napis na podstronie) nie utrzyma.
            Jeszcze raz - gratulacje dla Autorów.

Ale dziwi mnie, że krytykowany jest Ziobro - myślałem, że jego relacje z Ojcem Dyrektorem są idealne.
      • buldog2 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 18.04.16, 00:52
        Nie wierzę, nic a nic.
        To on wcześniej nie wiedział? Stado Kemp i Pospieszalskich go nie przekonało?
        A o działaniach czysto (przepraszam za to słowo w takim kontekście - może stricte, choć niepolskie?) agenturalnych, nie słyszał?
        Porachunki w ferajnie.

--
        • fredi07 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 18.04.16, 01:14
          Buldog tu zgoda. Wstąp do pis ciary przechodzą. On wiedział i ja go nie kupię ale dla wojny w pislamie oliwy doleję.Ale przyznaj, że to mądra piosenka i na czasie jak ludzi mają za gorszy sort.
          Polskie tłumaczenie chyba zbyteczne. (Jest w necie) Zaraz wkleję bo młodzi nie znają rosyjskiego. Tylko wykonanie kiepskie.
          www.youtube.com/watch?v=sk1-Gf3EXNg
          • fredi07 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 18.04.16, 01:27
            Buldog pis na fejsie, Jest przejście na dole ich strony. Wolniak jest ale Świętą Wojnę wycieli bo też im dołożyłem. Ta piosenka to przez 3 dni z 335028 ma teraz 338100.www.youtube.com/watch?v=sk1-Gf3EXNg
            • buldog2 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 18.04.16, 02:23
              Znalazłem, nie było trudno.
          • buldog2 Re: Prof. Wolniewicz przejrzał na oczy i zauważył 18.04.16, 02:32
            Znam kilka wykonań "Świętej wojny". Gdyby Sowieci zamiast robić z Polski półkolonię, po wyzwoleniu spod okupacji niemieckiej zostawili nam niepodległość, mieliby w tej części Europy zupełnie inne relacje.
            A to mniej znana, ale świetna piosenka. Kameralna.
            youtu.be/S4f29WS789Q?list=RDS4f29WS789Q
    • titerlitury Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 18.04.16, 11:08
      Fundamentalnie się z Panami nie zgadzam. Wolniewicz nie działa tutaj na polecebie Rydzyka, a ta wypowiedź nie jest pierwszą jaskółką wojny wewnątrz - jak to zabawnie Pan profesor określa rysując graf - "prawicy".
      Świadczą o tym następujące fakty:
      - profesor daje jako przykład propaństeowego myślenia i działania, kompromis aborcyjny z 1993 roku, nie jest możliwe aby Rydzyk zgodził się na takie argumenty w finansowanej przez siebie dywersj
      - Wolniewicz wyraźnie nie trawi Macierewicza, pada nawet tak mocny epitet jak "szkodnik". Mamy jeszcze przecież w pamięci akcję Wolniewicza, kiedy opuścił demonstracyjnie studio TV Republiki podczas wywiadu prowadzonego przez Ewę Stankiewicz. Profesor denerwuje się okropnie na wokółsmoleński cyrk, stąd jego uprzedzenie do Macierewicza. O Ziobrze mówi już znacznie łagodniej.

Wolniewicz mmówi tu otwartym tekstem: dałem się oszukać. Ale mówi to wyłącznie we własnym imieniu. Zaraz go i tak wyzywać zaczną od stetryczałych dziadów, a w IPNie coś się znajdzie na niego. Już widać, że przestali go gdziekolwiek zapraszać do komentoeania, a przecież był stałym gościem i konentatorem u paba Janka...
      • buldog2 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 18.04.16, 15:54
        To mocny argument, że Ojciec Dyrektor nie zgodziłby się na takie słowa o aborcji. Ale może być i tak, że Ojciec Dyrektor wziął 30 milionów i jak je dostał, wydał wojnę (nie pierwszy raz). A Wolniewicz dorzucił kamyczek do gniazda, w którym i tak się kłębi. Dla mnie to różnice w szczegółach, nie fundamentalne, zresztą nie wnikam w ich układy.
        Siebie warci.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1.
        • titerlitury Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 18.04.16, 23:25
          I jeszcze jedna rzecz: czy za Rydzykowe srebrniki Wolniewicz mógłby z taką pogardą wypowiadać się o toruńskim pupilu Antonim???
          • buldog2 Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 18.04.16, 23:57
            A ja nie orientuję się, co tam w tym gnieździe żmij. Myślałem, że Antonij jest traktowany równo z agentem JAREM. Nie mam pojęcia, co tam z nimi jest.

--
            • titerlitury Re: Wolniewicz i PiS(bolsz.) 19.04.16, 00:21
              Jest tak, że Antoni bryluje w Rydzykowych mediach od rana do nocy.
    • j-k PO to nic. PiS tesz. 18.04.16, 23:33
      a o Lewicy nie wspomne.

alternatywy nie ma.

chyba, ze masz na mysli Alernatywe 4.

pl.wikipedia.org/wiki/Alternatywy_4
      • fredi07 Re: PO to nic. PiS tesz. 19.04.16, 00:21
        Tesz nie wiem czy z każdym można dyskutować...? Buldog z rosyjskich piosenek lubię ,,Czarnego kruka". Ale na dobranoc Białoruś. I tylko piosenka a nie białoruskie realia przy władzy.
        www.youtube.com/watch?v=hh5yL-UWyDg
        • buldog2 Re: PO to nic. PiS tesz. 19.04.16, 21:23
          "Czarnego kruka" nie znałem, chodzi o to?

Fajne. Dobre.

A, np., to:

Podoba Ci się?
          Dżemma Khalid (Джеммa Хaлид) wyemigrowała do USA, ale cały czas to kultura rosyjska. Ona śpiewa świetnie.
          Jest jeszcze jeden filmik z tą piosenką, z większą ilością patosu:
          youtu.be/BITWX9S-U94

--
          • fredi07 Re: PO to nic. PiS tesz. 19.04.16, 22:52
            Patriotyzm. Ludzie gotowi ginąć za swój kraj. Za bycie Polakiem, Rosjaninem, Niemcem, itd. Wspólny mianownik to chyba wolność, duma, szacunek. Smutne, że w naszym Kraju nawet,,Ojcze Nasz" tylko po osądzeniu i wymierzeniu stosownej kary.Pomijając, że Cygan zawinił a kowala chcą wieszać.
            Duma Rosjan. Zapłacili niewyobrażalną cenę za możność bycia Rosjanami. Po dziś dzień wstają jak wykonywana jest ,,Święta Wojna". Odpłacili za gorszy sort i podludzi.
            A teraz ,,Czarny Kruk" bo nie wszyscy znają rosyjski.
            www.youtube.com/watch?v=DHG-YgKli2w
            • fredi07 Re: PO to nic. PiS tesz. 19.04.16, 23:54
              I coś do poduszki po ciężkim dniu. Ta piosenka nie zmęczy. www.youtube.com/watch?v=AVRdhg6biN0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka