Dodaj do ulubionych

Protest LPR przeciwko wejściu do UE

IP: 195.150.233.* 01.05.04, 20:23
No nie...! Ten kolo jest żałosny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Uff, moze to puszą Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.a.jawnet.pl 01.05.04, 20:41
      jeśli - jakimś cudem przejdzie to cenzurę moderatora w Gazecie - to wszystkim przeciwnikom Unii "na odczepne" mówię - "Srał Was pies!"
      To jest jeden z najważniejszych dni w naszej polskiej historii i żaden Rydzyk, czy Giertych duży czy mały, stary i młody nie odbierze mi i moim dzieciom prawa do radości w tym dniu...
      Viva Polonia!!! Viva Europea!!!
      • kozaczek3 Albo piszesz pierwszy raz albo inwektywy same 02.05.04, 00:08
        Moderator tu nie działa, a jeżeli to z wielkim opóźnieniem i rzadko.
        Dlatego piszę na tej jedynej witrynie bez cenzora.
        Wszystkie inne mogą Adasiowi wyczyścić buty.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Leszek Re: Albo piszesz pierwszy raz albo inwektywy same IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.05.04, 00:26
          Dziala, dziala. Sprzeczalem sie tu z taki "eo_Austriakiem", ktory verfluchte
          Polen wysylal do bauera, bo niczego sie nie nauczyli. Zywcem pogrobowiec
          Hitlera. Cenzor wszystko scial
          • Gość: Smutno Mi Boże DOGONIMY HISZPANIĘ ZA 50 LAT :)))))))))) :`( IP: *.chello.pl 02.05.04, 21:51
            oczywiście Polska teraz zaczyna p o w o l n e wspinanie się po krzywej wzrostu
            gospodarczego i DZIĘKI UNII będzie na obecnym poziomie Hiszpani za PÓŁ WIEKU
            (jak oficjalnie podają wszyscy OFICJALNI eksperci).

i z tego powodu ogarnia mnie już "spokój" o przyszłość naszej oczyzny bo to
            oczywiste, że dzisiejsze założenia gospodarcze STRACĄ WSZELKĄ AKTUALNOŚĆ JUŻ ZA
            15 LAT!

TAK DŁUGA PERSPEKTYWA TO ZWYKŁE OSZUSTWO! (zależność skutek-przyczyna
            wykraczająca poza perspektywę kilkunastu lat jest POZA LUDZKĄ KONTROLĄ!)
            To PRZYKRYWKA DO NEO-KOLONIALNEGO WYZYSKU!
            • Gość: krakus z europy Re: DOGONIMY HISZPANIĘ ZA 50 LAT :)))))))))) :`( IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 23:16
              Tak? To dlaczego, klarnecie, uzywasz komputera!!
              Przeciez on tez byl wynaleziony na zachodzie, u tych neokolonialistow!!
              Masz wyjscie: emigracja za wschodnia granice. Tam jest wsio nasze-wspolne!
              • Gość: Smutno Mi Boże komputer wynaleźli Amerykanie, a Niemcy HOLOKAUST! IP: *.chello.pl 03.05.04, 01:59
                komputer to akurat wynaleziono w USA tuż po II Wojnie Światowej podczas której
                USA cały czas próbowały WYBIĆ Z GŁOWY europejskim Aliantom MYŚLI O ODZYSKANIU
                KOLONII i uświadomić tymże europejskim Aliantom, że POKONANIE FASZYZMU BĘDZIE
                WYSTARCZAJĄCO TRUDNE a świat potem zupełnie JUŻ INNY!
                • Gość: Andrzej Re: komputer wynaleźli Amerykanie, a Niemcy HOLOK IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 13:43
                  i gdzie dzisiaj usa wylondowala ??? albo zapomnieli o wietnamie???!!!!
        • Gość: mirmat Moze cenzor zglupial na slowo "Europea" IP: 64.7.146.* 02.05.04, 01:26
          kozaczek3 napisał:

> Moderator tu nie działa, a jeżeli to z wielkim opóźnieniem i rzadko.
          > Dlatego piszę na tej jedynej witrynie bez cenzora.
          > Wszystkie inne mogą Adasiowi wyczyścić buty.
          > Pozdrawiam.
          Mirmat: Eurotomanow nauczono cenzury za PRL-u. Dzis cenzorzy trzymaja kciuki do
          momentu wejscia stalinowskiej konstytucji. Wtedy beda mieli haka na Polakow bo
          wiekszosc z nas to "ksenofobi" a eurogestapo wezmie sie do roboty. Stworza
          mnostwo miejsc pracy budujac wiezienia.
      • gibki Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE 02.05.04, 09:36
        ja tez sie ciesze ze z dnia na dzien ceny poszly w gore o 15% na znaczna czesc
        produktow
        bardzo fajna sprawa

nie jestem przeciwnikiem jednoczenia ale nie jestem takim pieprzonym optymista
        jak wiekszosc z tych usmiechnietych mordek
        • Gość: rycho Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 14:10
          To coś Ty kupował?
        • Gość: hugo Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.protonet.pl 02.05.04, 22:29
          jak chcesz jeździć mercedesem w doborowym towarzystwie, musisz zapłacić więcej
          za paliwo.
          Jakie to niskie,rozpaczać ,że jajko podrożeje o 2 grosze.
      • Gość: Zuzia Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 10:44
        A czemu moderator Gazety miałby Twoją wypowiedż moderować ? Jest zgodna z linią
        Gazety i pewnie jej Rady Nadzorczej też.
      • Gość: LZ A przepraszam, co to znaczy "Viva Europea" IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 02.05.04, 11:03
        Wielki Europejczyku?
        • Gość: andrzej Re: A przepraszam, co to znaczy "Viva Europea" IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 13:53
          a zgadnij baranie!!!!!
      • Gość: Doktor Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: 158.75.216.* 02.05.04, 12:22
        Nie będę ci wypisywał obszernych tekstów, albowiem tobie potrzebna jest
        gruntowna edukacja w zakresie prawdziwej historii. Ale może na początek
        przeczytaj to, co znajdziesz pod poniższymi linkami.
        To dzięki takim jak ty i tobie podobnym mamy to, co mamy. Dziwię się,
        z czego ty jesteś taki zadowolony? Z niewoli? Z tego, że Polska stała się
        kolonią wpływowych Niemiec i Francji? Z tego, że V Rozbiór Polski stał się
        faktem? Doprawdy nie sposób ciebie zrozumieć. W Europie byliśmy od zarania
        dziejów, więc jeśli ktoś mówi, iż nareszcie stał się Europejczykiem,
        to gratuluję takiego toku myślenia.
        Tylko ten ktoś tak mówiący zapomniał, że mieszka w Polsce, mówi po polsku,
        ma polskie obywatelstwo, zjada (jeszcze) polski chleb, itd. Jeśli czuje się
        źle jako Polak, to ma przecież możliwość emigracji, zmiany obywatelstwa.
        Ale niech nie wypisuje bzdur, iż Unia Europejska to Eldorado dla Polaków !
        A nasze dzieci i wnuki spłacać będą ciężkie pieniądze za błędy popełnione
        przez "targowiczan" - tj. pseudo-polityków z pseudo-elity rządzących
        ponad 38-milionową Polską.

Poseł Roman Giertych z LPR-u jest w istocie postacią kontrowersyjną, jednakże
        nie można jemu zarzucić, iż działa na szkodę Polski i Polaków i że przyłączył
        się do grona „targowiczan”. Ostrzegał rok temu przed referendum o tym,
        że „wynegocjowane” warunki akcesji RP do UE są pogwałceniem wszelkich zasad
        integracji i doprowadzą Polskę na dziesiątki, a może setki lat do roli państwa
        satelickiego, pozbawionego tożsamości narodowej, suwerenności, niezależności
        gospodarczej, itd. Przykładów mam aż nadto, by owo stwierdzenie udowodnić,
        o ile ktoś z forumowiczów będzie się takowych domagał.

www.innestrony.pl/index.php?czyt=165&s=11&starts=0&literys=duze
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040430&id=my12.txt
        www.innestrony.pl/index.php?czyt=205&s=11&starts=0&literys=duze
        www.innestrony.pl/index.php?czyt=215&s=8&starts=0&literys=duze
        www.innestrony.pl/index.php?czyt=233&s=2&starts=0&literys=duze

P.S.

Nie jestem członkiem tej, ani żadnej innej partii, więc proszę mnie nie
        traktować jako „obrońcy” LPR-u.
        I jeszcze jedno : - proszę, byś pisząc, - zastosował następującą zasadę: -
        - „Pisz, co uważasz, ale uważaj, co piszesz”.
        Wówczas to twój post nie będzie naszpikowany samymi inwektywami, a znajdzie się
        w nim tekst traktujący merytoryczną stronę tematu.
        • Gość: I,m Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 18:36
          Doktorku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Najlepiej z tffffffffffo ją ąąąąąąąąą mądrością g ier t y tfu! jością
          spadaj do łukaszenki i tam się pokumpluj i realizuj te L Y G O W E wypociny.
          Ciekawe czy to puści moderator.
          JA
          • Gość: Doktor Re: I,m ! - Zanim zabierzesz głos, - przeczytaj ! IP: 158.75.216.* 03.05.04, 11:51
            Widać najwyraźniej, że nie czytałeś programu LPR-u i ...... tak pieprzysz trzy
            po trzy jak potłuczony ! Kto ci powiedział, że LPR mówiąc UE "nie" jest za tym,
            by "skumplować się" z Łukaszenką ? Poza tym nie zwróciłeś uwagi, że ja wyraźnie
            napisałem o tym, iż nie zgadzam się w większości z postawą R. Giertycha.

Doświadczyłem tyle złego od ludzi z totalitarnego i zbrodniczego systemu
            komunistycznego (przez IPN zostałem uznany za pokrzywdzonego przez
            komunistów !!!) i nie w głowie mi system rządów Łukaszenki, ale jestem
            przeciwny poddaństwu wobec Brukseli.
            A ty widać masz swój światopogląd ukształtowany w oparciu o materiały
            pochodzące z mediów, które totalnie zrobiły ci wodę z mózgu.

Weź się za czytanie literatury, której autorami są Polacy - patrioci,
            a wiele rozjaśni ci się w twej "zamulonej totalitaryzmem" głowie.

• Gość: andrzej Re: I,m ! - Zanim zabierzesz głos, - przeczytaj ! IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 14:31
              " ...
              Weź się za czytanie literatury, której autorami są Polacy - patrioci,
              a wiele rozjaśni ci się w twej "zamulonej totalitaryzmem" głowie.

..." tacy patrioci co dzisiaj walcza w iraku??? pod "patriotyzm" rozumie
              calkiem cos innego!!!!
        • Gość: ja do doktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 18:50
          ja chrzanie... czlowieku, ales Ty glupi... wiesz dlaczego Polska jest taka,
          jaka jest?! bo rodzi sie pare milionow takich kretynow jak Ty! kosciolek Ci
          zamkna patalachu? Flage Ci zmienia? Mowic po polsku zakaza? Podatki Ci podwyza?
          Wodeczka bedzie drozsza? Przeprowadz sie na Bialorus, bedziesz sie tam czul
          tak, jakby to byla Polska za pare lat bez Unii. Blogoslawie Tobie i "poslowi
          Giertychowi". Na drzewo!!!
          • Gość: Doktor Re: Do ja ! - O czym mówiłem w swoim poście? IP: 158.75.216.* 03.05.04, 12:12
            Wyraźnie napisałem cyt. "...I jeszcze jedno : - proszę, byś pisząc, -
            zastosował następującą zasadę: -
            Wówczas to twój post nie będzie naszpikowany samymi inwektywami, a znajdzie się
            w nim tekst traktujący merytoryczną stronę tematu.

A ty co napisałeś? Wyzwałeś mnie od głupków, kretynów, patałachów !!!
            Czyli zrobiłeś dokładnie odwrotnie, niż powinieneś.
            Na takie inwektywy to ty zasługujesz, nie ja.
            A gdzie argumenty ? No gdzie ? Ano nie ma ! A dlaczego nie ma ?
            Nie ma dlatego, iż taki miernota intelektualny jak ty, albo co gorsze -
            antypolak - nie jesteś w stanie ich wymienić z uwagi na "pomroczność jasną"
            i nie stosowania analitycznego myślenia w ocenie faktów i kojarzenia ich
            ze ze zgubnymi dla Polski skutkami. Dokształcaj się w tym zakresie, albowiem
            już zdążyłeś się wykazać niewiedzą tu na forum, ale przecież chyba nie chcesz
            dotrwać do końca swego żywota obciążony głupotą.
            • Gość: Qt Re: Do ja ! - O czym mówiłem w swoim poście? IP: *.icpnet.pl 13.06.04, 16:16
              > A gdzie argumenty ? No gdzie ? Ano nie ma ! A dlaczego nie ma ?
              > Nie ma dlatego, iż taki miernota intelektualny jak ty, albo co gorsze -
              > antypolak - nie jesteś w stanie ich wymienić z uwagi na "pomroczność jasną"

To odpisz na moje posty.
        • Gość: biszka Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 19:23
          Kiedy czytam doktora to zauważam, że slogan goni slogan. Polakami się jest, a
          nie bywa. Godność narodowa to nie sztandar, pyskówki i inne dęte komunały.
          Wejście do Unii wcale nie jest moim zdaniem zdradą, a wyzwaniem. Zmusi nas do
          bycia silnymi i konsekwentnymi. Jaki był dotąd patriotyzm, polskość? Nijakie.
          Tylko frazesy. A jeśli chodzi o ścisłość mówię perfekt siedmioma językami i
          czuję się polską Europejką. Nie ważne gdzie będę mieszkać. Ważne bym kulturę i
          ducha polskości zachowała. Bym potrafiła recytoć polską poezję, śpiewać polskie
          piosenki i pamiętała wszystkie zwrotki Mazurka Dąbrowskiego.
          A w zjednoczeniu z Unią Europejską cieszy mnie, że nie będzie granic. że będę
          mogła, gdy przyjdzie mi chęć "wsiąść do pociągu byle jakiego" i pojechać
          odwiedzić moich przyjaciół w Paryżu, Brukseli, Wiedniu, Monachium, czy
          Ljubljanie. Polska nie zginie, jeśli będziemy o nią dbać nalażycie , a nie
          chować się za prowincjonalne opłotki. LPR i Giertych to dla mnie dziwolągi
          polityczne rodem z XIX wieku, archaizm ideologiczny.
          Dla mnie wspaniałe jest, że Europa będzie tak zróżnicowana kulturowo, a
          jednocześnie jednolita. Może kiedyś spełni się moje dziecięce marzenie byśmy
          wszyscy mówili jednym językiem. Może kiedyś powstanie jeden język dla całęj
          Europy...
          • Gość: fiu fiu Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: 81.210.102.* 02.05.04, 23:09
            I takie jeszcze jedno spostrzezenie... doktorku
            "Jeśli czuje się źle jako Polak, to ma przecież możliwość emigracji, zmiany
            obywatelstwa."
            A guzik prawda!
            Obywatelstwo polskie mozna utracic w wyniku zgonu. Nie można zmienic...
            Poczytaj doktorku Konstytucja Przczpospolitej Polskiej, dopiero potem wypisuj
            swoje dyrdymaly!
            • Gość: Doktor Re: Fiu fiu ! - Kto tu wypisuje dyrdymały ?! IP: 158.75.216.* 03.05.04, 13:00
              Ustawę zasadniczą - tj. Konstytucję Rzeczpospolitej Polskiej może miałeś w ręku
              i .... przeczytałeś tylko to, co było napisane na okładce.
              Gdybyś czytał, to z całą pewnością nie pisałbyś ... no właśnie :- "dyrdymałów"

Art. 34 Konstytucji RP mówi, cyt. -
              1. Obywatelstwo polskie nabywa się przez urodzenie z rodziców będących
              obywatelami polskimi. Inne przypadki nabycia obywatelstwa polskiego określa
              ustawa.
              2. Obywatel polski nie może utracić obywatelstwa polskiego, chyba że sam się go
              zrzeknie.

Tak więc kończąc, zacytuję twoje pouczenie skierowane do mnie,
              cyt. "Poczytaj fiu fiu Konstytucję Rzeczpospolitej Polskiej, dopiero potem
              wypisuj swoje dyrdymaly!".
          • Gość: krakus z europy Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 23:27
            BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAWO!!
            Nareszcie KTOS rozumie, jaka szansa otwiera sie dla POLSKI.
            Trzeba zyc w Europie broniac swojego JA, a nie sprzedawac sie i swoja OJCZYZNE
            na wszystkie strony.
          • Gość: Doktor Re: Biszka ! - Czy zadałaś sobie trud i .... IP: 158.75.216.* 03.05.04, 12:45
            .....przeczytałaś podpisane przez L. Millera traktaty z Kopenhagi i Aten?
            Jest to pytanie retoryczne, albowiem ja znam odpowiedź.
            Otóż ... nie czytałaś i nie masz zielonego pojęcia, jakie to "korzystne warunki
            wynegocjowali pseudo-negocjatorzy" dla Polski. I przestań zachłystywać się tą
            wolnością, bo jest to wolność pozbawiona odpowiedzialności. Poczytaj sobie
            jeszcze projekt konstytucji UE. Oby w takiej formie nie została przegłosowana.
            Także nie czytałaś programu LPR-u, jak również nie czytałaś alternatywnego
            rozwiązania dla przystąpienia RP do UE. Więc dlaczego się wymądrzasz?
            Gdybyś poczytała powyższe dokumenty, to nie przypisywałabyć LPR-owi archaizmu
            ideologicznego. No cóż, najłatwiej jest opluć, ale uargumentować swą opinię już
            trudniej, prawda?
            Sloganów to ty używasz "polska Europejko" !
            Tak nawiasem :- mam wrażenie, że jesteś ateistką, skoro nie znasz faktów
            opisanych w Biblii, a dotyczących wieży Babel (to w kwestii wznoszenia budowli
            przez budowniczych wielu narodów, posługujących się swoimi ojczystymi językami,
            a więc przy kompletnym braku porozumienia. Ale każdy z nich nie chciał
            zrezygnować ze swego języka). Powiedz Niemcom, by zrezygnowali ze swego języka
            na rzecz jęz. angielskiego ! Ha ha ha.
            Tak więc budowany "moloch na glinianych nogach" - tj. UE nigdy nie będzie
            posługiwał się jednym językiem ! Wybij to sobie z głowy. Ale jak każde
            imperium, - upadnie i to z wielkim hukiem, ku niestety twojemu
            zmartwieniu "Europejko", ha ha, ha.
            Historia już to dowiodła (chociażby Związek Sowiecki), że narody nigdy nie
            wyzbyły się swego języka. Historia ma jeszcze jedną, bardzo pozytywną cechę,
            otóż historia uczy. Z przykrością stwierdzam, że nie każdego, czego dowodem
            jesteś ty.
            Głosząc tu swoje poglądy dałaś mi świadectwo, iż wiele jeszcze musisz opanować
            wiedzy, by ze mną dyskutować.
            Ale teraz oczywiście nie odbieram ci tej szansy dyskutowania ze mną,
            więc na początek postaraj się wymienić chociaż w punktach, - co zaproponował
            LPR jako alternatywę dla UE ?

• Gość: Andrzej Re: Biszka ! - Czy zadałaś sobie trud i .... IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 14:52
              "Ale teraz oczywiście nie odbieram ci tej szansy dyskutowania ze mną,
              ..." czy to jakas grozba pod adresem tej osoby? masz racje, tacy ludzie jak ty
              do EU sa poprostu zacofani. a na marginesie, kto z kim dyskutuje to dzieki Bogu
              nie od ciebie zalezy (przeciez mieszkamy w europie) !!!
        • Gość: Andrzej Re: Do Uff, moze to puszą ! IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 14:20
          jezeli nie do eu, to gdzie??? z irakiem polska pokazala co juz potrafi!!! tylko
          ameryka troche za daleko, a na pomoc od niej mozecie dlugo czekac!!!
        • Gość: Qt nowe pismo: www.IchDziennik.pl ;) IP: *.icpnet.pl 13.06.04, 16:15
          > Nie będę ci wypisywał obszernych tekstów, albowiem tobie potrzebna jest
          > gruntowna edukacja w zakresie prawdziwej historii.

Chodzi Ci o to, że w Grecji geje mieli większe prawa niż teraz w Polsce? ;))

> To dzięki takim jak ty i tobie podobnym mamy to, co mamy.

Nie, to dzięki podobnym do Ciebie.

> Dziwię się,
          > z czego ty jesteś taki zadowolony? Z niewoli? Z tego, że Polska stała się
          > kolonią wpływowych Niemiec i Francji? Z tego, że V Rozbiór Polski stał się
          > faktem?

Nie wiem jak poprzednik, ale ja się z tego cieszę. Przez ostatnie 60 lat
          jesteśmy w sferze wpływów moskiewsko-warszawskich. Jedna swołocz. Teraz kultura
          przeniesie się trochę na zachód.

> Doprawdy nie sposób ciebie zrozumieć. W Europie byliśmy od zarania
          > dziejów, więc jeśli ktoś mówi, iż nareszcie stał się Europejczykiem,
          > to gratuluję takiego toku myślenia.

Chcesz mi powiedzieć, że Mazowsze znajduje się w Europie? Człowieku, to
          tragedia. W Warszawie do tej pory kłócą się o autostradę, kiedy my już jeździmy
          spokojnie na wschód i niedługo na zachód.

> Tylko ten ktoś tak mówiący zapomniał, że mieszka w Polsce, mówi po polsku,
          > ma polskie obywatelstwo, zjada (jeszcze) polski chleb, itd.

Wolę fasolkę po bretońsku (z Międzychodu, oczywiście ;). Ma więcej witamin.

> Jeśli czuje się źle jako Polak, to ma przecież możliwość emigracji, zmiany
          > obywatelstwa.

Albo wystąpienia z Polski. Czekam na to, aż Śląsk zacznie ten proces. Wtedy
          również przeprowadzimy referendum, czy w Polsce zostać. W końcu Europa regionów!

> Ale niech nie wypisuje bzdur, iż Unia Europejska to Eldorado dla Polaków !

Racja, lepiej niech napisze poprawnie: El Dorado. Nie mylić z Dorato, to
          szampan. Polski.

> A nasze dzieci i wnuki spłacać będą ciężkie pieniądze za błędy popełnione
          > przez "targowiczan" - tj. pseudo-polityków z pseudo-elity rządzących
          > ponad 38-milionową Polską.

Oj, czuję radio ma ryję! Widzę teorię, nie widzę argumentów, coś mi tu rydzykami
          i innymi grzybami leci.

> Poseł Roman Giertych z LPR-u jest w istocie postacią kontrowersyjną, jednakże
          > nie można jemu zarzucić, iż działa na szkodę Polski i Polaków

Ależ panie kolego, można. Zarzut najcięższy: proba sprzeciwienia się integracji
          europejskiej. Gdyby to była komuna, już by oglądal świat zza kratek. W czasach
          rewolucji tacy jak on kulali się po bruku. Konkretnie ich głowy.

> www.naszdziennik.pl/

Pamiętaj, że większość ludzi mówi o tym piśmie "Ich dziennik". Np. "W ich
          dzienniku napisali, że...".

> Nie jestem członkiem tej, ani żadnej innej partii, więc proszę mnie nie
          > traktować jako „obrońcy” LPR-u.

Ależ gdzie tam, w żadnym wypadku. Tylko żal, żeś logikę postradał.

> I jeszcze jedno : - proszę, byś pisząc, - zastosował następującą zasadę: -
          > - „Pisz, co uważasz, ale uważaj, co piszesz”.

Ale wiesz, trudno do bzdur o takiej skali podejść bez humoru lub inwektyw.
          Inwektyw oczywiście nie popieram, ale nie dziwię się, ze ludzie tracą nerwy
          słuchając rydzyka czy czytając strony ich dziennika.

Tak przy okazji, dlaczego żadna z katolickich i narodowych stron, jak
          radiomaryja.pl czy naszdziennik.pl nie dopuszczają do dyskusji podobnej do tego
          forum? I czy to pytanie nie jest zaiste pytaniem retorycznym?

• Gość: miś Nawet nie jesteś prosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 16:47
    • afdase Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE 01.05.04, 20:56
      Od morowego powietrza, wojny, głodu i Giertycha wraz jego LPR zachowaj nas,
      Panie!!!
      Ten załsny megaloman już zdążył zrobić wiochę, a dopiero co znaeźliśmy się w
      Unii.
      Niech zyje zzjednoczona Europa!
      • Gość: msz Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 02.05.04, 03:31
        afdase napisała:

> Od morowego powietrza, wojny, głodu i Giertycha wraz jego LPR zachowaj nas,
        > Panie!!!
        > Ten załsny megaloman już zdążył zrobić wiochę, a dopiero co znaeźliśmy się w
        > Unii.
        > Niech zyje zzjednoczona Europa!

Niech zyje.

Czy jest jakas mozliwosc wystapienia z Europy (z Unii)?

<tak na wszelki wypadek chcialbym wiedziec>
        • Gość: Andrzej Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 14:58
          to co ty tu jeszcze robisz? wiesz ty wogule gdzie Europa lezy?
    • Gość: piszedalej LPR=Liga desPeRatow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.05.04, 21:04
      Gdyby Dmowski widzial kto na niego sie powoluje to by sie przekrecil w grobie...
    • Gość: antyUE Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: 195.205.185.* 01.05.04, 21:08
      Pozostaje im opluwanie swych adwersarzy.Wstydzcie się,w dodatku te słownictwo !
      Wiecie euroentuzjaści można by was wyzywać,ubliżać,w końcu na szczęście i na
      razie jeszcze tego normy jewropejskie nie zabroniły.Ale po co ? Swoim
      zachowaniem sami dajecie świadectwo,co jesteście warci.Macie ciężki orzech do
      zgryzienia,co robić jak cały ten kołchoz szlag trafi.A mało kto stawia na
      to ,że UE przetrwa.Biedactwa oj wy eurooszołomskie biedactwa.Macie naprawdę
      ciężki los !
      • Gość: Bang Re AntyUE, a jakie ty sam slownictwo prezentujesz? IP: 129.81.192.* 01.05.04, 21:46
        Hej, anty-UE! Ja wciaz slysze tylko o protestach
        ze strony LPR-u! Czy oni maja jakis konstruktywny
        program? Napisz, prosze, co pozytywnego ma do
        wniesienia/powiedzenia LPR (poza nadetymi
        szowinistyczno-nacjonalistycznymi frazesami)???

P.S. A co do wyrazu "kolchoz", ktorym tu szermujesz
        to mam tylko jedno, jedyne pytanie - czy byles
        choc raz w zyciu w prawdziwym (tzn. sowieckim) kolchozie?
        • Gość: giligili Re: Re AntyUE, a jakie ty sam slownictwo prezentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:09
          Bang, a ty nie piszesz przypadkiem z kibucu?
          Ja wiem, ze kibucmanowi blizszy kolchoz niz normalna gospodarka, ale w tym jewropejskim kolchozie nie ma wuja sama, fundujacego zydom eksperymenty ekonomiczne (cztaj zycie na koszt amerykanskiego podatnika).
        • Gość: Doktor Re: Do Bang ! IP: 158.75.216.* 02.05.04, 12:40
          Pytałeś o program LPR-u. Otóż jest od dawna przygotowany. Jeśli go nie
          czytałeś, to najwyraźniej nie chciałeś się z nim zapoznać.

Ale zamiast nazywać członków LPR-u szowinistami i nacjonalistami, zastanów się
          nad dwoma istotnymi aspektami:
          1. Czy twoje wykształcenie, (z możliwością nostryfikowania twojego dyplomu),
          2. Biegła znajomość kilku języków obcych (angielski, niemiecki, francuski)
          stawia ciebie w pozycji dogodnej i na równi z innymi Europejczykami?

przeczytaj to, co znajdziesz pod poniższymi linkami. To dzięki takim jak ty
          i tobie podobnym mamy to, co mamy. Dziwię się, z czego ty jesteś taki
          zadowolony? Z niewoli? Z tego, że Polska stała się kolonią wpływowych Niemiec
          i Francji? Z tego, że V Rozbiór Polski stał się faktem? Doprawdy nie sposób
          ciebie zrozumieć. W Europie byliśmy od zarania dziejów, więc jeśli ktoś mówi,
          iż nareszcie stał się Europejczykiem, to gratuluję takiego toku myślenia.
          przez "targowiczan" - tj. pseudo-polityków z pseudo-elity rządzących ponad
          38-milionową Polską.

Poseł Roman Giertych z LPR-u jest w istocie postacią kontrowersyjną, jednakże
          nie można jemu zarzucić, iż działa na szkodę Polski i Polaków i że przyłączył
          się do grona „targowiczan”. Ostrzegał rok temu przed referendum o tym,

P.S.
          Nie jestem członkiem tej, ani żadnej innej partii, więc proszę mnie
          nie traktować jako „obrońcy” LPR-u.
          Wówczas to twój post nie będzie naszpikowany samymi inwektywami,
          a znajdzie się w nim tekst traktujący merytoryczną stronę tematu.
          • Gość: biszka Re: Do Bang ! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 19:39
            Doktor, powtarzasz się, to nudne. Ja cieszę się, bo po wejściu do Unii bez
            przeszkód mogę pracować w całej Europie. Mam dyplom i należę do europejskiej
            federacji zawodowego (płacę od dwóch lat składki), znam siedem języków, mam
            spore doświadczenie. Mam nieco mniejsze szanse, bo nie jestem najm,łodsza, ale
            mam pełno pomysłów i wigoru. A co do historii to cytuje ją pan tutaj nieco
            wybiórczo. I tylko to, co wygodne.
            Ręce opadają nad taką ideologią, brakiem tolerancji i perspektyw życiowych.
            Doktorku, powinneś siedzieć na wiosze iżyć jak nasi przodkowie. Tylko świat
            idzie do przodu. I ludzie nie chcą żyć w enklawach i skansenach. Ja chcę
            poznawać świat i chcę by świat do mnie przychodził. Polonocentryzm wkurza mnie
            • Gość: Doktor Re: Biszka ! - Będę powtarzał "do bólu", póki ... IP: 158.75.216.* 03.05.04, 13:20
              .... takie umysły jak twój nie zrozumieją, co tak naprawdę się dzieje
              niekorzystnego dla RP !!!
              A jeśli ci tu źle, to przecież nikt cię tu nie trzyma, - droga wolna.

Słowo "tolerancja" - to wg ciebie, - jak sądzę popieranie i wyrazanie zgody
              na to, co jest nienormalne i przeczy prawu naturalnemu.
              Masz rację - świat idzie do przodu w sferze: zakłamania, ateizmu, chamstwa,
              aborcji, eutanazji, zniewalania umysłów, itd.
              Gratuluję takiego toku myślenia, który jest charakterystyczny dla lubertyńskich
              umysłów.
              • Gość: Andrzej Re: Biszka ! - Będę powtarzał "do bólu", póki ... IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 15:23
                "Masz rację - świat idzie do przodu w sferze: zakłamania, ateizmu, chamstwa,
                aborcji, eutanazji, zniewalania umysłów, itd.
                " a w polsce tego niema? naturalnie, polska jest pempkiem swiata i oczywiscie
                perfekt. unia powinna polske po dupie calowac, ze wogule jest czlonkiem. tak
                naprawde co jest polska bez unii??? moze ktos jeszcze mysli, ze przyjdzie
                wielka ameryka do polski? to mozecie dlugo czekac!!!
          • Gość: krakus z europy Re: Do Bang ! IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 23:56
            W Europie byliśmy od zarania dziejów...i chodzilismy po wyboistych drogach w
            onucach zazerajac sie do przesady i pilnujac tylko swojego interesu. Ty
            wyuczony pacanie, wywyzszajacy sie ponad wszystkich (kto dal ci prawo do tego!)
            chcesz dalej tak zyc w imie wolnosci na gnojowisku?
            Byles chociez jeden dzien w prawdziwym zachodnim panstwie? Pewnie, ze jest
            drozej ale komfort zycia jest bez porownania lepszy niz w twojej wyimaginowanej
            zasranej krainie. Trzeba dzialac a nie szermowac jakiec nieralne hasla.
            Takich jak Ty, potrzebuja za wschodnia granica uni. Lukaszenko zdajet. Idi!!!
      • Gość: Q Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 01.05.04, 22:01
        Co Ty wiesz o Europie, co Ty wiesz o Dmowskim, Polsce, patriotyźmie... Dzisiaj
        Dmowski byłby pierwszym, który by głosował za UE, właśnie dla polskiego
        interesu ! Giertych to taka (...), która za komuny kryła się za plecami innych,
        podobnie Zigi Wrzodak, gdzie oni byli wówczas... Dziś głośno krzycząc przeciwko
        Unii jednocześnie chcą wleźć na unijne stołki eurodeputowanych...

Chcesz argumentów, zwolenniku rodziny Adamsów ?! Proszę uprzejmie... Dziś,
        dzieki spełnieniu europejskich standardów 70 % mleka to klasa extra. Polskie
        firmy eksportujące posiadaja unijny certyfikat jakości ISO, oznacza to, że są
        dobrze i sprawnie zarządzane. Większość firm zajmujących się żywnościa spełnia
        wymagania HACCP, dzieki temu my, jako klienci jesteśmy pewni tego, co jemy.
        Dzieki dyrektywom unijnym (patrz CE) jako uzytkownicy wyrobów jesteśmy ich
        pewni, że nie stanowią dla nas zagrożenia. Ponadto, co najważniejsze, nie da
        rady prowadzic samodzielnej autarkicznej gospodarki !!! To jest niewykonalne,
        komunizm tego juz próbował. Zwolennicy LPR (rodzina Adamsów) to prawdziwe
        oszołomy, komuniści i wielbiciele Rosji !

kto sugeruje, że UE nie przetrwa.. Giertych ?! tatuś i synek ?! Ja tylko
        przypomnę, że dziadek młodego Giertycha był zwolennikiem Hitlera i faszyzmu...
        dziekuję za taki patriotyzm i taką polskość...

Jesteś pieprzonym antysemitą, wiesz o tym ?! Popatrz co
        napisałeś: "jewropejskie normy"... współczuję... nie mów tylko, żeś katolik...
        bo jeśli tak, toś dupa nie katolik !!! cała ta twoja LPR to takie dupne Polaki -
        katoliki, hipokryci i faryzeusze...
        • Gość: forum Poziom średnio kontaktującego michnikoida:) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:04
          Jeżeli głównym żródłem informacji Q o świecie jest gazetka Adasia, to
          współczuję. Nie bronię tutaj LPR, odniosę się tylko do kilku argumentów, które
          miały powalić na kolana przeciwników UE. No to zaczynamy:
          1. ISO nie ma nic wspólnego z UE, tylko tyle, że niektóre duże firmy z
          uniokołchozu chcąc zrobić wrażenie na maluczkich takich jak Q wdrażają ISO. Ma
          to ponoć oznaczać wysoką jakość ich produktów i usług. He, he. Wystarczy trochę
          poczytać w innych gazetach, jak pracownicy z tych firm oceniają wrażenia z
          wprowadzenia tego systemu (fikcja, gigantyczna biurokracja, brak związku z
          rzeczywistym poziomem jakości produktów). Nic ci Q nie mówi fakt, że
          najczęściej ISO wdrażają państwowe monopole i różne urzędy (jakie możliwości
          łapówek przy przetargach!!!)?
          2. Ile jeszcze razy usłyszę o rzekomo brudnej polskiej żywności i tej
          znakomitej zgodnej z unijnymi standardami brukselskiej? Ja się pytam, ile osób
          się pochorowało czy zmarło jedząc tą rzekomo brudną polską żywność??? A gdzie
          wybuchła epidemia BSE, pryszczycy, nitrofenowa??? W Polsce? Że o smaku żywności
          nie wspomnę.
          3. Nie słyszałeś misiu, że HACCP to system produkcji żywności zaprojektowany
          przez NASA dla astronautów? Ja się pytam, po cholerę to jest potrzebne przy
          masowej produkcji żywności dla zwykłych ludzi??? Kołchoz wprowadził go pod
          naciskiem dużych koncernów, dzięki temu można w rękawiczkach wypchnąć z rynku
          małych i średnich producentów żywności, którzy nie udźwigną finansowo wdrożenia
          HACCP.
          Jeśli chodzi o HACCP, jest jeszcze sprawa gładkiej zgody naszych he, he,
          negocjatorów na wdrożenie tego syfu w całej naszej gospodarce bez żadnych
          okresów przejściowych (w najbogatszych krajach UE okresy przejściowe wynosiły
          co najmniej kilkanaście lat). Może mieliśmy niezbyt rozgarniętych negocjatorów,
          ale założę się, że nie są oni tacy głupi, żeby godzić się na coś takiego bez
          żadnej osobistej korzyści:)
          4. Samodzielna, autarkiczna gospodarka. . . Tia. . . Gdzie żeś misiu przeczytał
          o tym? W gazetce Adasia? Bardzo uważnie obserwowałem kampanię przed referendum,
          ale nikt nie proponował autarkii. Tak to jest jak się czytuje tylko wybiórczą.
          5. Sprawa jest poważna;) antyUE zaczyna od jewropejskich norm, a jutro zacznie
          budować komory gazowe ;))) Czy Q naprawdę tak myśli? Czy ktoś go wynajął za
          pieniądze, żeby udawać michnikoida i kompromitować Adasia?
          • Gość: Leszek Jeszcze jeden do Tworek IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:12
            • Gość: forum Powalająca moc argumentów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:17
              Jak Adaś nie napisze, co trzeba myśleć, to jesteśmy bezradni, nie? ;)))
              • Gość: anka Re: Powalająca moc argumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:12
                No własnie. Jesteś tego żywym dowodem.
                Pa
          • posener1971 Re: Poziom średnio kontaktującego michnikoida:) 01.05.04, 23:43
            ... aleś ty głupi... tak zwyczajnie głupi... ISo nie ma nic wspólnego z UE...
            nie dyskutuję więcej... z głupkami nie da rady, oni zawsze swoje... jesteś
            smieszny i głupi, nie wiesz o czym mowa ale sie udzielasz, więcej pokory...
            cześć.
            • Gość: forum Może więcej szczegółów? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:52
              Ponieważ interesuję się i UE i ISO, oświeć mnie proszę, w której to dyrektywie
              Bruksela nakazuje stosowanie ISO. Chodzą słuchy, że brukselskie pasożyty
              przymierzają się do stworzenia norm wymuszających ISO, ale z tego co wiem
              wszystko jest na razie na etapie projektów.
              • posener1971 Re: Może więcej szczegółów? 01.05.04, 23:59
                Misiu... też intersuję się ISO, jest ono dobrowolne... ale jesli naprawdę sie
                tym interesujesz, to wiesz, że pomaga polskim firmom w skutecznym zarządzaniu,
                naprawdę. Szczegóły... po co, przeciez Ty wiesz lepiej, prawda ?!
                • Gość: forum No i po co te wielkie słowa? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 00:07
                  No i po co te wielkie słowa? Przyznałeś mi rację. Sam napisałeś, że jest
                  dobrowolne. Czyli jest tak jak napisałem, że ISO i UE to na razie przynajmniej
                  dwie różne sprawy.
                  Tak, tak, usprawnienie zarządzania ;-))) Ostatnie podmioty, o których
                  słyszałem, że wdrożyły ISO, to jakaś powiatowa policja, urząd marszałkowski i
                  chyba ministerstwo spraw wewnętrznych. He, he, usprawnienie, ale brania łapówek.
                  • Gość: anka Re: No i po co te wielkie słowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:15
                    I moja firma dostarczająca usług sektorowi farmaceutycznemu.
                    I dzieki temy bedziemy mieli rowniez kolejny argument do startowania do klientow
                    w USA.
                  • Gość: Q Re: No i po co te wielkie słowa? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 02.05.04, 13:28
                    ... co tym masz przed oczami, chyba nienawistna płachtę !!! Sam pisałeś, więc
                    odpowiedziałem, nikt nikogo do ISO nie zmusza... wolna wola, jak ktoś chce
                    splajtowac, to jego wybór, prawda ? Idąc dalej, pogrążasz się pisząc o
                    przykłądach typu Urząd Marszałkowski czy Policja... nawiasem rzecz biorąc tym
                    instytucjom przyda się system zarządzania, chyba, że uwaszasz inaczej...
                    Firmy !!! To do nich jest skierowane ISO ! Podając swoje argumenty tylko
                    potwierdzasz, że masz zerową wiedzę o ISO i UE, nie sprzeczaj się, można
                    odmrozić sobie złosliwie uszy, ale po co ?! Zdziwisz się, ale ISO w Urzędach
                    skutecznie, tak, tak, skutecznie zrywa z protekcja i łapówkami, ale skąd Ty o
                    tym możesz wiedzieć. Twoje wpisy świadczą, że nie znasz ani firm ani urzędów
                    posiadających ISO, ja znam, więc zwyczajnie wiem, co mówie i piszę.
                    • Gość: lancet Re: No i po co te wielkie słowa? IP: *.telia.com 02.05.04, 15:25
                      Gość portalu: Q napisał(a):

> ... co tym masz przed oczami, chyba nienawistna płachtę !!! Sam pisałeś, więc
                      > odpowiedziałem, nikt nikogo do ISO nie zmusza... wolna wola, jak ktoś chce
                      > splajtowac, to jego wybór, prawda ? Idąc dalej, pogrążasz się pisząc o
                      > przykłądach typu Urząd Marszałkowski czy Policja... nawiasem rzecz biorąc tym
                      > instytucjom przyda się system zarządzania, chyba, że uwaszasz inaczej...
                      > Firmy !!! To do nich jest skierowane ISO ! Podając swoje argumenty tylko
                      > potwierdzasz, że masz zerową wiedzę o ISO i UE, nie sprzeczaj się, można
                      > odmrozić sobie złosliwie uszy, ale po co ?! Zdziwisz się, ale ISO w Urzędach
                      > skutecznie, tak, tak, skutecznie zrywa z protekcja i łapówkami, ale skąd Ty o
                      > tym możesz wiedzieć. Twoje wpisy świadczą, że nie znasz ani firm ani urzędów
                      > posiadających ISO, ja znam, więc zwyczajnie wiem, co mówie i piszę.
                      --------------------------

No mowie ze jak "ONO" napisalo to tak MUSI byc.. I dlatego "Q" nie
                      przypadkowo "zwyczajnie wie, co mówi i pisze".. - Bo on wie, ze ONO tak
                      napisalo. - O!

lancet
                • Gość: lancet "Ono" napisalo ze POMAGA.. IP: *.telia.com 02.05.04, 15:20
                  posener1971 napisał:

> Misiu... też intersuję się ISO, jest ono dobrowolne... ale jesli naprawdę sie
                  > tym interesujesz, to wiesz, że pomaga polskim firmom w skutecznym
                  zarządzaniu,
                  > naprawdę. Szczegóły... po co, przeciez Ty wiesz lepiej, prawda ?!
                  --------------------------

- No i dogadali sie!!!! - Jeden pyta o szczegoly..

A drugi na to:

- "No wicie".. "Rozumicie".. - "To pomaga".. - "A wogole to: - "ales ty glupi" -
                  "tak zwyczajnie głupi"... - "nie dyskutuję więcej"...
                  - "z głupkami nie da rady, oni zawsze swoje"... "jesteś smieszny i głupi, nie
                  wiesz o czym mowa ale sie udzielasz".. - "A tak w ogole to jakie
                  znowu "szczegoly"? - "jakie 5 zlotych?" - Jak ONO pisalo ze pomaga tym polskim
                  firmom to POMAGA - glupku!!" -

lancet
            • Gość: Doktor Re: Posenert1971 ! IP: 158.75.216.* 02.05.04, 13:09
              Ja w swojej firmie wprowadziłem System Zarządzania Jakością ISO 9001/2002
              i z całą pewnością mogę ci napisać, że jesteś w cholernym błędzie !

Więc odpuść sobie wyzwiska typu - głupi. Zajmij się merytoryczną stroną tematu,
              zamiast obrzucać inwektywami.
              Więce kultury !

Czemu nie wspomniałeś o żywności genetycznie modyfikowanej - tak popularnej
              w krajach UE i o wyjaławianiu ziemi przez zachodnich farmerów (ewidentny
              przykład w Holandii), których pola są aż białe od nawozów sztucznych
              tylko po to, by plantacja miała ogórek o wymiarach określonych w euronormach
              (odpowiednia średnica do jego długości), itd.

przeczytaj to, co znajdziesz pod poniższymi linkami. To dzięki takim jak ty
              i tobie podobnym mamy to, co mamy. Dziwię się, z czego ty jesteś taki
              38-milionową Polską.

Poseł Roman Giertych z LPR-u jest w istocie postacią kontrowersyjną,
              z której poglądami nie do końca się zgadzam, jednakże nie można jemu zarzucić,
              iż działa na szkodę Polski i Polaków i że przyłączył się
              do grona „targowiczan”. Ostrzegał rok temu przed referendum o tym,

P.S.
              - „Pisz, co uważasz, ale uważaj, co piszesz”. Wówczas to twój post nie będzie
              naszpikowany samymi inwektywami, a znajdzie się w nim tekst traktujący
              merytoryczną stronę tematu.

• posener1971 Re: Posenert1971 ! 02.05.04, 13:36
                ... w domu wszyscy zdrowi ? Wiesz, jeżeli uważasz, że to inwektywy, to
                przepraszam, ale opisuję pewnien stan umysłów co poniektórych... Masz firmę,
                masz ISO, żartujesz chyba... co to za doktorat (jestem złosliwy, przyznaję, ale
                szczery). Napisz coś, dlaczego uważasz ISO za zło... proszę argumenty...
                pamiętaj masz taki system, jaki sobie zbudowałeś, norma ISO nie mówi co, jak,
                ale co ma być :)
                • Gość: lancet "ONO" wie jak ma byc!! IP: *.telia.com 02.05.04, 15:39
                  posener1971 napisał:

> ... w domu wszyscy zdrowi ?
                  ------------------------

"Cie choroba" jaki troskliwy!! - w moim zdrowi.. w jego nie wiem.. A u ciebie?
                  =============================
                  Posener1971 napisal:

Wiesz, jeżeli uważasz, że to inwektywy,
                  ----------------------------

Noooo.. uwaza ze SA to inwektywy.. (me nazwalby to "kulturom lewaka".. -
                  ale "niech tam"..)
                  ==========================

posener1971 napisał:

> (...) norma ISO nie mówi co, jak, ale co ma być :)
                  -------------------------------

Jeeeejku!!!! - To ONO takie "mundre"?? - i wiedzialo ze jutro ma byc
                  poniedzialek?? - Me padlo na kolana - oszolomione - choc trudno oszoloma
                  oszolomic..

lancet
                • Gość: Doktor Re: Posenert1971 ! - Doigrałeś się ! IP: 158.75.216.* 03.05.04, 13:34
                  Dość tych szyderstw i ironii !
                  Ciebie już na dobre poj....ło. Moja cierpliwość się już skończyła, libertynie!
                  Co ci do mojej firmy i mojego doktoratu !
                  Zamiast wypisywać te ironiczne teksty (wypisz, wymaluj - L. Miller !)
                  - zabij się własną pięścią i daj żyć innym.
                  Za szczylowaty jesteś, byś mnie pouczał.
                  O ISO wiem więcej niż ci się zdaje. Jak będzie na łamach GW artykuł na temat
                  ISO, to z pewnością znajdziesz mój komentarz.
                  Trzymaj się tematu.
                  • posener1971 Re: Posenert1971 ! - Doigrałeś się ! 03.05.04, 13:42
                    Nie uważaj się za mądrzejszego niż jesteś, weź pod uwagę, że inni też są
                    mądrzy, mają własne zadanie, inne od Twojego i z Tobą się zgadzać nie muszą.
                    Rozumiesz ?! Trzymam się tematu, spokojnie. tak Cię drażni ??? Współczuję. Mnie
                    nie rusza, że porównujesz moja skromna osobę z Millerem (choc powinno, bo
                    faceta nie trawię). Szczylowaty nie jestem, dawno przekroczyłem trzydziestkę,
                    doktorat w natarciu, tak więc, więcej pokory koleś, upuść ciut pary... A zdania
                    nie zmienię.
                  • posener1971 Doktorku !!! 03.05.04, 13:46
                    Aha jeszcze jedno, jesli faktycznie znasz sie na ISO, nie akademicko, tylko z
                    praktyki, wieloletniej i w różnych firmach i branżach, to chętnie podyskutuję,
                    zobaczymy, czy możemy wyjść poza inwektywy... Odpowiada taka oferta ? Tylko
                    proszę konkrety...
              • nelsonek Re: Posenert1971 ! 02.05.04, 20:25
                doktorze!! ile jeszcze razy napiszesz to samo??
              • Gość: krakus z europy Re: Posenert1971 ! IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.04, 00:11
                Wszystko, co piszesz, jest kompletna bzdura!!!!!
                Np.: zywnosc na zachodzie jest taka i taka, ale przynajmniej jasno i UCZCIWIE
                opisana, wiec mozna wybrac wedlug SWOJEGO uznania.
                ...ogolnie to nie ma co z Toba polemizowac, bo jestes kompletnie w bledzie.
                Czyli ciemny i glupi - niestety tego nigdy nie zrozumiesz. WIEM, ZE NIC NIE
                WIEM - powiedzial kiedys pewien madry czlowiek. Ale tego Cie nie uczyli.
                U Ciebie gdzies dzwonili, tylko nie wiadomo w ktorym kosciele. Pozyj troche na
                zachodzie a potem opowiadaj innym - tylko PRAWDE!!!!
          • kozaczek3 Re: Poziom średnio kontaktującego michnikoida:) 02.05.04, 00:31
            Ale piszę tutaj bo gdzie indziej by mnie wycięli.
            Amen.
          • Gość: beata Re: Poziom zero kontaktującego michnikoida:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:12
            Bez komentarza.

Zdrowia zycze, najlepiej na wschodzie bo tam nie juz nie jest Unia Europejska,
            nie maja ISO i HAACP i na pewno zyje sie lepiej, czysciej i OK. Na szczescie nie
            ma przymusu pozostawania w UE.
          • Gość: Andrzej Re: Poziom średnio kontaktującego michnikoida:) IP: *.gl.digi.pl 02.05.04, 14:26
            Z tego co napisałeś wynika, że nie masz pojęcia co to jest ISO. Napewno wiele
            osób na tym forum pracuje w firmach gdzie ISO jest wprowadzone i również to
            zauważa.
            Dyskusja z osobą niekompetentną nie ma sensu.
            Andrzej
            • Gość: lancet Poziomy michnikoidalnych.. IP: *.telia.com 02.05.04, 15:47
              Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Z tego co napisałeś wynika, że nie masz pojęcia co to jest ISO. Napewno wiele
              > osób na tym forum pracuje w firmach gdzie ISO jest wprowadzone i również to
              > zauważa.
              > Dyskusja z osobą niekompetentną nie ma sensu.
              > Andrzej
              --------------------

A jakie NORMY i PRZEPISY okreslaja "kompetencje" lub nie-kompetencje" podmiotu
              osobowego zwanego "juro-humanus"?? - Co ONO "w tej temacie" mowi???

lancet
          • Gość: miś Re: Nareszcie jakiś rozsądny i mądry głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 16:52
        • Gość: sam A kim byl tate Huebner? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:18
          > Jesteś pieprzonym antysemitą, wiesz o tym ?! Popatrz co
          > napisałeś: "jewropejskie normy"... współczuję...

Uś, aj waj giewałt, "jewropejskie normy" , to antysemityzm? Tobie Q (czy Q to skrot od uprawianego przez ciebie zawodu?)Ty Q lepiej zorientuj sie kim byl tate i brat Michnika, tate Berna Borowskiego, tate Huebner (gen. UB) i mnoga innych jewreji, wprowadzajacych nas do junii. Zobacz reszte towarzystwa-eurofederastow z gazety:
          www.tezeusz321.republika.pl
          • posener1971 Re: A kim byl tate Huebner? 01.05.04, 23:57
            ... w domu wszyscy zdrowi ?! Nie sil sie na udawany jidisz, nie wychodzi Tobie.
            Nick "Q" nie ma nic wspólnego z Twoimi wydedukowanymi odkryciami, wysilaj
            mózgownice dalje, naprawdę, myslenie ma przyszłość, może jest jeszcze szansa
            dla Ciebie... oczywiście tacy Tuwim czy Słonimski też byli be ?! mam wrażenie,
            że wietrząc wszędzie Żydów i UBeków leczysz własne kompleksy...
            • Gość: lancet Posthuebnerowe kompleksy "posenera1971"? IP: *.telia.com 02.05.04, 15:59
              posener1971 napisał:

> ... w domu wszyscy zdrowi ?! Nie sil sie na udawany jidisz, nie wychodzi
              Tobie.
              >
              > Nick "Q" nie ma nic wspólnego z Twoimi wydedukowanymi odkryciami, wysilaj
              > mózgownice dalje, naprawdę, myslenie ma przyszłość, może jest jeszcze szansa
              > dla Ciebie... oczywiście tacy Tuwim czy Słonimski też byli be ?! mam
              wrażenie,
              > że wietrząc wszędzie Żydów i UBeków leczysz własne kompleksy...
              ----------------------------------

ONO tak pisalo???? - To Ono tym razem "macher" z toba "posener" zrobilo..
              Od kiedy to wietrzenie Zydow WSROD Zydow, i UBekow WSROD UBekow -
              leczy "wlasne" kompleksy?? - A moze ONO jak pisalo o tym leczeniu, tych
              kompleksow, to Was towariszcz "posener" mialo ONO w swej troskliwej uwadze???

A nie pisalo aby ONO ze owszem, "myslenie ma przyszlosc", ale lewacy i
              juro-kolchoznicy nie maja przyszlosci.. Wiec i owe "myslenie" im "psu na bude"
              przydatne.. - Wot szto!

lancet
              • posener1971 Re: Posthuebnerowe kompleksy "posenera1971"? 02.05.04, 16:58
                ... w domu wszyscy zdrowi ?! Kolejny potrzebujący lekarza, epidemia jakaś czy
                co ?!
                • Gość: lancet - Posthuebnerowe kompleksy "posenera1971"? IP: *.telia.com 02.05.04, 18:42
                  posener1971 napisał:

> ... w domu wszyscy zdrowi ?! Kolejny potrzebujący lekarza, epidemia jakaś czy
                  > co ?!
                  ---------------------

Nuu.. Tak wy i nie poniali "w czom dielo" - towariszcz "posener1971" - Ja
                  doskonale rozumiem iz ONO nie pisalo co zrobic kiedy ktos wam - "posener" -
                  zada prosciutkie pytanie.. Tak wy i "poputalis'" - kamrat "posener"..
                  - Tak ja wam kamrat "posener" jeszcze raz przedstawie kwestie(i jako ze z
                  matolkiem lewackim mam do czynienia - odrazu podsune odpowiedz: "nijak.. to
                  pierdoly pseudoyntelektualysty"..): - "Jak sie ma "wietrzenie" swini miedzy
                  swiniami, czy "wietrzenie" durnia lewackiego miedzy durniami lewackimi,
                  do "leczenia wlasnych kompleksow" - kamrat "prosener i to 1971"??
                  - Jak ONO nic na ten temat nie pisalo.. zadnych dyrektyw albo "wykladni
                  interpretacyjnych" - na ten przyklad.. to lepiej kamrat "posener i to 1971"
                  cicho siedziec i nie osmieszac sie..
                  - No ja mam kompleks "malych uszu" - kamrat "posener i to 1971" - a chcialby ja
                  miec takie uszy jak ten.. no.. "Jurban".. No i myslicie kamrat "posener i to
                  1971", ze jak ja juz ta swinie, czy durnia lewackiego przewietrze, to mi uszy
                  jak Jurbanowi wyrosnom i kompleksow siem pozbendem?? - Tak ONO pisalo i was
                  uczylo - kamrat "posener i to 1971"???

No ja juz pisal, co u mnie w domu wszystkie zdrowe, suka moja tyz zdrowa
                  (pozdrawia was serdecznie kamrat "posener i to 1971"), ale nie
                  odpowiedzieliscie na wczesniej zadane pytanie CZY U WAS WSZYSCY ZDROWI?? -
                  Oczywiscie glupota to nie choroba, wiec mozecie smialo rzec iz wszystko w normie
                  (jewropejskiej..), tylko prawie wszyscy lewituja ku lewicy..

Aha!!
                  - I co z tymi posthuebnerowymi kompleksami "posenera1971"?? - kamrat "posener i
                  to 1971"??

lancet
                  • posener1971 Re: - Posthuebnerowe kompleksy "posenera1971"? 02.05.04, 22:48
                    Co mi wyskakujesz z Huebner, nie pisałem o niej, masz ewidentnie jakieś
                    kompleksy. bierz dalej kropelki przepisane przez lekarza... i prosze, nie
                    wysilaj się na rosyjskie słówka, to żenujące, współczuję... ponadto żadnej
                    logiki w twoich postachm próbujesz obrażać, ale w tym bełkocie nawet tego nie
                    da się odczuć. Dużo zdrowia życzę, serio !
          • Gość: aaaa Re: A kim byl tate Huebner? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:16
            Ciekawe kim byl Twoj tate?
            Chciaz raczej chyba malo ciekwae zwazywszy na potomka...
            • posener1971 Re: A kim byl tate Huebner? 02.05.04, 13:44
              ... w domu wszyscy zdrowi ?! Nie mam się co wstydzić ojca ani matki, ani moich
              przodków... podpisywali królewskie elekcje, brali udział w rokoszach, ginęli za
              Polskę... taaaak, byli szlachtą, są szlachtą, jestem szlachcicem (ależ to
              zabawnie brzmi). Mam herb, historię i dumę, jestem Polakiem i Europejczykiem.
              Za Polskę moja rodzina płaciła krwią, a Twoja ?!. Ale ani mi w głowie, by
              innych pytać o rodziców i dziadków, jak nie wiesz z lekcji historii, to takie
              pytana zadawali hitlerowcy, jesteś nazistą ?! Na pewno nie jesteś Polakiem,
              udajesz Polaka, nic nie łączy Ciebie ze wspaniałą Jagiellońską tradycją...
              smutne to... Więc nie pisz o moim "tate" bo akurat nie w tym języku powinieneś,
              pisz o nim używając "jaśnie oświecony" :))))))) i szukaj lekarza, szybciutko !
          • Gość: amek Re: A kim byl tate Huebner? IP: *.org 02.05.04, 19:57
            teraz to naprawde wykazales sie wyjatkowa inteligencja i obeznaniem z internetem.
            informacje przytaczane ze stron typu: janek23/tylkofakty/republika.pl sa
            zazwyczaj wyssane z palca :] jak by to byla strona PANu czy IPNu to by mialo to
            jakas wartosc.
        • Gość: boguś Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: 80.103.4.* 02.05.04, 00:15
          Popieram w całej rozciągłości Twój wywód.
          Dmowski na Gertycha nie miałby chęci nawet
          splunąć.
          Gertych to oszołom z górnej półki. Za dwa
          lata chołota , którą teraz pociągnął za sobą
          sama go wychłoszcze.
        • Gość: Doktor Re: Do Q ! IP: 158.75.216.* 02.05.04, 12:56
          Piszesz o jakości unijnych towarów i o tym, jak to polski przemysł
          spożywczy "dostosował się" do norm unijnych.
          Czemu nie wspomniałeś o żywności genetycznie modyfikowanej - tak popularnej
          w krajach UE i o wyjaławianiu ziemi przez zachodnich farmerów (ewidentny
          przykład w Holandii), których pola są aż białe od nawozów sztucznych tylko po
          to, by plantacja miała ogórek o wymiarach określonych w euronormach
          (odpowiednia średnica do jego długości), itd.

przeczytaj to, co znajdziesz pod poniższymi linkami. To dzięki takim jak
          ty i tobie podobnym mamy to, co mamy. Dziwię się, z czego ty jesteś taki
          38-milionową Polską.
          Poseł Roman Giertych z LPR-u jest w istocie postacią kontrowersyjną, z której
          poglądami nie do końca się zgadzam, jednakże nie można jemu zarzucić, iż działa
          na szkodę Polski i Polaków i że przyłączył się do grona „targowiczan”.
          Ostrzegał rok temu przed referendum o tym, że „wynegocjowane” warunki akcesji
          RP do UE są pogwałceniem wszelkich zasad integracji i doprowadzą Polskę
          na dziesiątki, a może setki lat do roli państwa satelickiego, pozbawionego
          tożsamości narodowej, suwerenności, niezależności gospodarczej, itd.
          Przykładów mam aż nadto, by owo stwierdzenie udowodnić,

P.S.
          Wówczas to twój post nie będzie naszpikowany samymi inwektywami,
          a znajdzie się w nim tekst traktujący merytoryczną stronę tematu.
          • nelsonek Re: Do Q ! 02.05.04, 20:25
            Doktorze!! Jest Pan katarynka??
        • Gość: biszka Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 19:42
          Q masz rację. Popieram cię
      • Gość: Roman Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.idea.pl 01.05.04, 22:48
        Giertych=pajac
        A ze wzgledu na wejscie do Unii nareszcie bede mogl sobie kupic Mitsubishi Evo
        VIII za rozsadne pieniadze. I to sie liczy.
        • Gość: mniammniam Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:24
          To jeszcze go nie masz. Slabo wam w Mossadzie placa.
        • Gość: miś Ty to masz argumenty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 16:49
          Licze że zdechniesz z głodu w tym samochodzie
      • Gość: . Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.access.de.clara.net 01.05.04, 22:57
        Zastanawiam sie ruski psie, kto placi ci za to, ze obrazasz 90% polskiego
        spoleczenstwa.
      • Gość: Leszek Lecz sie czym predzej. Tworki czekaja IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:09
      • Gość: polak Re:za to giertych to ma argumenty... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:17
        "Obserwujemy, że na świecie coraz więcej krajów muzułmańskich powraca do
        szariatu. Muzułmanie wracają do modelu państwa wyznaniowego. Kontr-liberalizm
        jest w świecie muzułmańskim w natarciu. Łączy się to ze wzrostem moralności, z
        dbaniem o przyzwoitość ubioru, z publicznym manifestowaniem religijności, z
        przestrzeganiem postów (Ramadan) itd. [...]
        Czas na opamiętanie. Czas na kontr-liberalizm. Czas na walkę o katolickie
        państwo wyznaniowe. [...] Ufam, że nadchodzi czas kontr-liberalizmu, spóźniony,
        bardzo spóźniony, ale nadchodzi. Ufam, że powróci czas katolickiego państwa
        wyznaniowego, jak w średniowieczu. Ufam też, że właśnie Polska może być tym
        krajem, który rozpocznie proces odnowy - jak kiedyś kontr-reformację, jak
        niedawno Iran w islamie."

Maciej Giertych, poseł na sejm RP z ramienia LPR, Pismo "Opoka", lipiec 2001:
        • Gość: Leszek Re:za to giertych to ma argumenty... IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:31
          Maciej Giertych to absolutna osobliwosc. Przyrodnik, jeden z ostatnich
          pzreciwnikow teorii ewolucji. Kiedy papiez wypowiedzial sie, ze teoria eolucji
          to wiecej niz hipoteza, MG w Rycerzu Niepoklanej dowodzil bardzo "logicznie', ze
          teoria to mniej niz hipoteza. Byl za a nawet przeciw. Takich to katolikow
          "bardziej papieskich od papieza" gromadzi LPR. Jeszce doniedawna zdawalo sie, ze
          Roman Giertych troche zmadrzal. Ale zludne nadzieje...
          • kozaczek3 Re:za to giertych to ma argumenty... 02.05.04, 00:45
            Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Maciej Giertych to absolutna osobliwosc. Przyrodnik, jeden z ostatnich
            > pzreciwnikow teorii ewolucji. Kiedy papiez wypowiedzial sie, ze teoria eolucji
            > to wiecej niz hipoteza, MG w Rycerzu Niepoklanej dowodzil bardzo "logicznie',
            z
            > e
            > teoria to mniej niz hipoteza. Byl za a nawet przeciw. Takich to katolikow
            > "bardziej papieskich od papieza" gromadzi LPR. Jeszce doniedawna zdawalo sie,
            z
            > e
            > Roman Giertych troche zmadrzal. Ale zludne nadzieje...

Wypowiedział i nie podpisał że jeżeli UE nie stanie się Unią Gospodarczą
            to on jest przeciw.
            A do tej pory jest przeciw chociaż jeszcze nie wie czy się tak stanie.
            Bardzo cwane, zawsze można powiedzieć że się stało.
        • Gość: a Re:za to giertych to ma argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:20
          O rany! Zatkało mnie!
          Nie no naprawde
        • Gość: Ja Re:za to giertych to ma argumenty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 18:54
          Kato Talibański Psycholu! Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnn!!!!!1
        • Gość: biszka Re:za to giertych to ma argumenty... IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 20:11
          Polaku, kiepskie argumenty Giertycha podajesz. Islam kreuje ortodoksyjne idee.
          Oświecony islam kalifów i wczesnego średniowiecza promował zachowanie wartości
          świata antycznego. To dzięki Arabom znamy dziełą Arystotelesa, Sokratesa,
          Eurypidesa, Platona. Wczesne chrześcijaństwo wiele z antycznych dzieł
          literatury i sztuki zniszczyło. Ja nie chcę, byśmy wracali do feudalnego
          chrześcijaństwa z początków państwowości polskiej, ani do tych wzorców. To
          przeszłość, skansen. Chcę iść z duchem czasu, być modna, młoda i nowoczesna. A
          nie zahukaną babą, jaką proponuje mi pan Giertych
      • Gość: wikul Jak widać przeciwnicy UE nie mają argumentów ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.04, 23:21
        Gość portalu: antyUE napisał(a):

> Pozostaje im opluwanie swych adwersarzy.Wstydzcie się,w dodatku te
        słownictwo !
        > Wiecie euroentuzjaści można by was wyzywać,ubliżać,w końcu na szczęście i na
        > razie jeszcze tego normy jewropejskie nie zabroniły.Ale po co ? Swoim
        > zachowaniem sami dajecie świadectwo,co jesteście warci.Macie ciężki orzech do
        > zgryzienia,co robić jak cały ten kołchoz szlag trafi.A mało kto stawia na
        > to ,że UE przetrwa.Biedactwa oj wy eurooszołomskie biedactwa.Macie naprawdę
        > ciężki los !

Jeżeli ci chodzi o słownictwo to zacznij od Giertycha. LPR wszystkich
        zwolenników wejścia do UE nazywa bezmyślnie euroentuzjastami a przeciwników
        eurosceptykami. Jest to oczywista bzdura bowiem wsród zwolenników najwięcej
        było eurorealistów czy eurosceptyków którzy dostrzegając wady akcesji
        uznali że więcej jest zalet i zdecydowali się głosować na "tak". LPR-owcy
        natomiast powinni nazywać siebie europrzeciwnikami.
      • kozaczek3 Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! 02.05.04, 00:26
        Gość portalu: antyUE napisał(a):

> Pozostaje im opluwanie swych adwersarzy.Wstydzcie się,w dodatku te
        słownictwo !
        > Wiecie euroentuzjaści można by was wyzywać,ubliżać,w końcu na szczęście i na
        > razie jeszcze tego normy jewropejskie nie zabroniły.Ale po co ? Swoim
        > zachowaniem sami dajecie świadectwo,co jesteście warci.Macie ciężki orzech do
        > zgryzienia,co robić jak cały ten kołchoz szlag trafi.A mało kto stawia na
        > to ,że UE przetrwa.Biedactwa oj wy eurooszołomskie biedactwa.Macie naprawdę
        > ciężki los !

Moje argumenty:
        Żaden członek tejże Unii nie zgłosił votu separatum.
        Żaden nie wystąpił.
        Pozdrawiam.

• Gość: Andrzej Re:Jak widać zwolennicy UE nie mają argumentów ! IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 16.05.04, 15:05
        chyba mowisz o sobie i o polsce? zanim unia nie bedzie istniec, to polski juz
        dawno nie bedzie!!!
    • Gość: Gorski Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.chello.pl 01.05.04, 22:35
      W/g Gertycha Polska do Unii nie,ale LPR po"szmal"do Unii tak.Taką to mentalność
      ma "koński łeb".
    • Gość: wuk Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 22:40
      Na każdym dworze powinien być choć jeden błazen. LPR - to błazen Polski, ale
      nie ma się co wstydzić, to tylko niewielki odłamek narodu, mieszanina starych
      babć-dewotek z młodymi zadymiarzami-antysemitami. Obyśmy tylko nie okazali się
      głupi i nie oddali błaznom władzy w wyborach, bo wtedy partia błaznów okaże się
      niebezpieczna dla narodu. Psychopatyczny ojciec Rydzyk jest dla nich ważniejszy
      od Chrystusa i Jego przykazania miłości.
      • Gość: kon tiki Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:30
        Obyśmy tylko nie okazali się
        > głupi i nie oddali błaznom władzy w wyborach.

Nu, a kto to jest "my"? Czy ja Srul Goldshit i moza zona Salcie to sa juz my? Bo my mamy kiepełe jak goi wyrywinowac.
      • Gość: Doktor Re: WUK ! - Przegiąłeś !!! IP: 158.75.216.* 04.05.04, 09:38
        Daleki byłem na tym forum pisać inwektywy pod adresem zabierających tu głos
        ludzi. Ale pod twoim adresem aż się cisną same słowa niecenzuralne !!!
        Przestań obrażać ludzi !!!

Przejdź do merytorycznej treści, a odpowiednio argumentując uzasadnij: -
        1. Dlaczego LPR jest błaznem Polski?
        2. Podaj dane (prawdziwe), iż w LPR-rze są tylko stare babcie - dewotki,
        3. Podaj przykłady, iż młodzi członkowie tej partii uprawiają antysemityzm,
        4. Jakiego niebezpieczeństwa spodziewasz się ze strony LPR-u w przypadku,
        gdy ta partia będzie znaczącą w środowisku parlamentarnym?
        5. Podaj objawy "psychopatii" ojca Rydzyka i co takiego głosi LPR-owi, że
        uważają go za ważniejszego od Chrystusa?
    • Gość: ARET WYTRYCH NA BIALORUS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.04, 22:42
    • Gość: nianiek Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:47
      Wodogłowie i otępienie to poważna choroba współczuje
    • Gość: nieniek01 Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:49
      Wirtualna Polska okrętem flagowym LPR uwaga internauci cenzura wraca stare
      • kozaczek3 Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE 02.05.04, 00:50
        Gość portalu: nieniek01 napisał(a):

> Wirtualna Polska okrętem flagowym LPR uwaga internauci cenzura wraca stare

Nie na Gazecie.
        Sam wróciłeś.
        Witamy.
    • Gość: Narinio Witaj Zjednoczono Europo !Pozdrowienia z Hamburga IP: *.246.186.240.tisdip.tiscali.de 01.05.04, 22:57
    • Gość: ANTYROMAN Re: Protest LPR przeciwko wejściu do UE IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 23:03
      Przykro mi Roman.
      • Gość: forum Adaś zmobilizował redakcję przeciw Giertychowi? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:10
        Po nerach, po nerach!!! Bez litości dla zaplutego karła reakcji i zacofania!
        Trzeba dać odpór temu sługusowi Moskwy!
        Styl to człowiek, prawda? Jewropejczyki?
        • Gość: Leszek Re: Adaś zmobilizował redakcję przeciw Giertychow IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:17
          Uwazasz tepaku, ze wiekszosc z nas, forumowiczow, to agenci Adasia? To taka sama
          "prawda", jak stale twierdzenia LPR o sfalszownych wyborach, referendach i
          sondazach. Zlej tanecznicy nawet suknia przeszkadza!
          • Gość: forum Po prostu Wersal ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:21
            Nie agenci, jedynie inteligenciki wodzone za nos przez kolesia Urbana i
            Kiszczaka. Utwierdza mnie w tym treść postów. Wybiórcza jedynym źródłem
            informacji o świecie, nieprawdaż?
            • Gość: Leszek Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:24
              Widac, ze Ciebie uczylo KGB. To ruskie slownictwo (jewropejczyki) zdradza Cie
              dostatecznie. Ja zas bylem wiezniem '68 i dzialaczem "S", a Urban i Kiszczak to
              wyjatkowe szmaty i ch... Ale to jeszcze nie przesadza, ze mam byc przeciw
              Europie. Za Unia jest Papiea. Czy on tez jest uczniem Urbana, moj tep bemozgowcu?
              • Gość: forum I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:28
                Co z tego wynika? Najbardziej rozśmieszył mnie Józef Olin Oleksy, który wytykał
                przeciwnikom UE, że mają inne zdanie na temat kołchozu niż papież.
                • Gość: Leszek Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:36
                  Powiedziales wyzej, ze za Unia sa "Nie agenci, jedynie inteligenciki wodzone za
                  nos przez kolesia Urbana i Kiszczaka". A nie pomyslales, ze jestesmy za Unia
                  dzieki wypowiedziom Papieza?
                  • Gość: Leszek Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:39
                    Jest takie przyslowie laciskie: "si duo faciunt idem, non est idem" - jesli
                    dwoch czyni to samo, to nie jest to samo. To, ze czerwona malpa na stolku
                    maeszalka dla swoich celow niecnie posluzyla sie slowami Papieza, nie swiadczy o
                    tym, ze kazdy, kto na Papieza sie powoluje, jest hipokryta
                    • Gość: forum I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:44
                      To tylko świadczy o tym, że nawet osoby uważające się za polską elitę nie
                      potrafią samodzielnie myśleć. Papież musi patrzeć z perspektywy całego
                      Kościoła, a poza tym może mieć tysiąc innych powodów, żeby poprzeć kołchoz. My
                      jesteśmy tutaj i poniesiemy konsekwencje naszego wyboru.
                      • Gość: Leszek Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:47
                        Pozyjemy, zobaczymy. A moze madry narod sprzeciwi sie "inteligencikom" i
                        wybierze madry rzad Leppera, Wojciechowskiego i Urbana, ktory nas odpowiednio
                        urzadzi?
                        ---------------

Dajcie mi wladze, a ja was urzadze (Mein Kampf)
                        • Gość: Leszek Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:49
                          Przepraszam najmocniej, powinno byc: Leppera, Wojciechowskiego i Giertycha. W
                          tej calej dyskusji pomieszaly mi sie juz nazwiska
                          • Gość: adam Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:55
                            To nie pij tyle moczu. Przejdz moze na konwencjonalne lekarstwa.
                            • Gość: adam Piję tylko mocsszczyk Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 01:10
                              Mniam mniam.
                              • Gość: qrs Re: Piję tylko mocsszczyk Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:29
                                Adaś, to idz chłopcze na piss party i oszczędż nam swej światłej i smacznej osoby.
                                Miłej zabawy.

PS I nie ćpaj tyle
                        • Gość: biszka Re: I co z tego, że za UE jest papież? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 20:21
                          Leszku, świtny cytat z Hitlera. I racja
                • Gość: gudlaj GIERTYCH ty smutny pajacu IP: *.regionline.fi 03.05.04, 17:04
                  Trzeba ci poddac leczeniu na rozum od wsieklizny!
                  Jestes tylko blaznem politycznym !
                • Gość: gudlaj z LPR GIERTYCH TY SMUTNY PAJACU POLITYCZNY IP: *.regionline.fi 03.05.04, 17:13
                  trzeba cie leczyc na rozum
              • Gość: Mosiek Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:52

> Widac, ze Ciebie uczylo KGB. To ruskie slownictwo (jewropejczyki) zdradza Cie
                > dostatecznie. Ja zas bylem wiezniem '68 i dzialaczem "S", a Urban i Kiszczak to wyjatkowe szmaty i ch... Ale to jeszcze nie przesadza, ze mam byc przeciw
                > Europie. Za Unia jest Papiea.

Czy tobie Srul chodzi o Popeę. Nu zona cezara powinna byc za jewropa. Ja ciebie bardzo wspolczuje, ty w 68 rok tak cierpial. I za co ?, ze tate byl pomocnikiem Rozanskiego? Okropne antysemitniki!!! Ty bardzo cierpial - zabrali wejsciowke za żółte firanki, szofera, nie mowiac, ze chcieli zobaczyc ile tate wyslal dolarow do Szwajcarii.
                • Gość: Leszek Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.05.04, 00:01
                  Nie obrazaj mnie, z laski swojej, antysemito. Nie przezyles tamtych lat (a moze
                  przezyles i chodziles z pala Milicji Robotniczej). Nie obrazaj mnie. Moja
                  rodzina w czasach stalnowskich byla przesladowana przez Ub i zawsze bylem
                  antykomunista. Nie obrazaj setek mlodych ludzi, ktorzy w '68 roku walczyli o
                  wolnosc slowa i nie mieli nic wspolnego z wewnetrznymi rozgrywkami w obozie
                  komunistyczny,. Wara ci od tego!!
                  • Gość: Leszek Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.05.04, 00:02
                    Jeszce raz przeczytalem twoj post. Wyjatkowy z ciebie sk..syn
                    • Gość: biszka Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.05.04, 20:25
                      Leszku, nie irytuj się. Na komunistyczne wszy nie ma włąściwego lekarstwa.
                      Podobno trzeba je potraktować lizolem. Masz rację Leszku. Popieram cię
                • Gość: Leszek Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.05.04, 00:21
                  Sam, Kon Tiki i Mosiek to ta sama osoba. Nu, Bog trojcu ljubit
              • Gość: Doktor Re: LESZEK ! - Nie słuchałeś uważnie Papieża !!! IP: 158.75.216.* 04.05.04, 08:58
                Po pierwsze: - "Pisz, co uważasz, ale uważaj, co piszesz" pod adresem innych
                na tym forum ! Choć przyznaję Ci wiele racji w dyskusji z Twoim oponentem.
                Powołujesz się na wypowiedź Papieża Jana Pawła II.
                A Papież będąc z pielgrzymką w Ojczyźnie, powiedział w polskim parlamencie,
                iż Polska powinna się łączyć z Europą. Nie ukrywam, że po tym, co napisałeś,
                jestem przekonany, co takiego miało bezpośredni wpływ na treść twojego postu.

Bo jak nazwać inaczej Twoje euroentuzjastyczne wypowiedzi w kontekście
                promowania przez UE ateizmu, zabijania dzieci nienarodzonych, eutanazji,
                legalizowania związków homoseksualnych, rozwiązłości obyczajów itd., które są
                sprzeczne z Dekalogiem i społeczną nauką Kościoła? Tą sprzeczność już widać -
                brak odwołania się do Boga w projekcie preambuły do konstytucji UE.
                Z twojej wypowiedzi wynika, ze Jan Paweł II jest za życiem bez Boga, popiera
                aborcję i uśmiercanie osób w podeszłym wieku i chorych, jest za zawieraniem
                związków homoseksualnych i za uprawianiem prostytucji!!!

W liberalnych mediach bezczelnie i notorycznie wypacza się znaczenie wypowiedzi
                Ojca Świętego na temat przystąpienia Polski do Unii Europejskiej.
                Przypominam więc tym, którzy uwierzyli w wypaczoną interpretację tej
                wypowiedzi, że wypowiedź Papieża składa się z dwóch członów:
                1) Polska winna łączyć się z Europą.
                2) Ale musi zachować swoją tożsamość, a nawet odrębność kulturalną,
                narodową, duchową. Europa kultur i narodów.
                „Nasze” media podają zawsze tylko pierwszy człon wypowiedzi. Tak, jak na
                przykład w informacji dotyczącej złożenia listów uwierzytelniających przez
                ambasador Polski w Watykanie – Hannę Suchocką , która notabene sugerowała
                Papieżowi, że liczy się tylko wejście Polski do Unii Europejskiej.
                Czyli że ważny jest jedynie człon pierwszy. O drugim nie wspomniała.
                Więc nie dość że nieuważnie słuchałeś słów Ojca Świętego, to na dodatek
                dałeś się zmanipulować przez media, które wyspecjalizowały się w wypaczaniu
                wszystkich wypowiedzi hierarchów Kościoła. A już ze szczególnym upodobaniem
                manipulują każdą wypowiedź, która jest nie po myśli euroentuzjastów.

Aby rozwiać wszelkie twoje wątpliwości dotyczące stanowiska Watykanu
                i Episkopatu Polski w kwestii integracji Polski z Unią Europejską, poczytaj
                Oświadczenie Episkopatu w 13 punktach, jakie zostało wydane na zakończenie
                obrad 316 Plenarnej Konferencji Episkopatu Polski, która odbyła się 21 marca
                2002 roku w Warszawie. Plenarna konferencja była poświęcona w całości
                wypracowaniu stanowiska Episkopatu Polski w kwestii integracji Rzeczpospolitej
                Polskiej z Unią Europejską. Jeśli nie masz możliwości dotarcia do tego
                materiału, to daj znać, umieszczę go tu na forum.
            • Gość: Nath Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 02.05.04, 04:27
              > Wybiórcza jedynym źródłem
              > informacji o świecie, nieprawdaż?

A co ty wiesz o swoim rozmowcy zeby wyrazac takie opinie? Kompromitujesz sie
              tylko takimi stwierdzeniami...
              • Gość: asia Re: Po prostu Wersal ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:33
                Bo niektórzy są mądrzejsi od innych. Najmądrzejsi są. W swoim własnym mniemaniu.
                Tacy lubia tych, co to myślą inaczej pod warunkiem, ze myślą to samo co oni.
                Szkoda czasu bo z tymi mędracami nie ma dyskusji tylko monologii a argumenty to
                przymiotniki o rozmówcy.
                Pa
          • Gość: neron Re: Adaś zmobilizował redakcję przeciw Giertychow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 23:35

> Uwazasz tepaku, ze wiekszosc z nas, forumowiczow, to agenci Adasia? To taka sam
            > a
            > "prawda", jak stale twierdzenia LPR o sfalszownych wyborach, referendach i
            > sondazach. Zlej tanecznicy nawet suknia przeszkadza!

Czyzby sam don Millerone sie odezwal? czy mowiac tepaku robiles to patrzac w lustro, bo nawet nie potrafisz poprawnie cytowac. No coz skleroza nie boli.
          • Gość: Doktor Re: Leszek ! Wybory, referendum i sondaże - fałsz! IP: 158.75.216.* 04.05.04, 09:46
            Jeśli sobie życzysz, dysponuję danymi chociażby z wyborów do parlamentu
            we wrześniu 2001 roku.
            Zobaczyć w nich możesz, jak sondaże przekłamały.
        • kozaczek3 Giertych zmobilizował redakcję przeciw Adasiowi 02.05.04, 00:57
          Podaj argumenty na nie.
        • Gość: qs Re: Adaś zmobilizował redakcję przeciw Giertychow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:25
          Dokładnie.
          Tyle, ze RG nie ma stylu.
          A tak nawiasem mowiac jest pare krajow na wschodzie, ktore nie sa UE. Moze tam
          bedzie lepiej? Na pewno-tam nie ma jewropejczyków? I na forum GW nie trzeba sie
          bedzie logowac...
          RG w zasadzie nie powinien dostac po nerach (mozna przesczepic) tylko po łbie.
      • Gość: forum Pytanko do jewropejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:15
        I jeszcze jedno, jewropejczyki: może podalibyście jeden, tak, wystarczy jeden
        dowód na finansowanie polskich przeciwników UE z Moskwy. Nie ma? Naprawdę?
        A dowodów na finansowanie polskich uniofili przez brukselski kołchoz i
        zagraniczne fundacje są setki. Wystarczy wejść na dowolną uniofilską stronę
        internetową. Oni się chwalą swoim łajdactwem. He, he autorytety moralne ;)))
        • Gość: Leszek Re: Pytanko do jewropejczyków IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:19
          Przestan moskiewski jurgieltniku pieprzyc po rusku "jewropejczyki". Czy tego Cie
          nauczyli twoi mocodawcy z KGB?
          • Gość: forum Czy ty facet rozumiesz po polsku? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:25
            Odpowiedź na to nie wskazuje. Nie podałeś ani jednego dowodu, a dalej obrzucasz
            błotem. Ośmieszasz się.
            • Gość: Leszek Re: Czy ty facet rozumiesz po polsku? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 23:32
              Za to Ty dales dowody, pomawiajac wyzej mnie i innych o to, ze jestesmy uczniami
              Urbana i Kiszczaka. Pogratulowac argumentow!