Dodaj do ulubionych

szok i niedowierzanie (a jednak)

19.05.16, 13:00
Mimo że od dawna podejrzewałam - podobnie jak inne osoby choćby z tego forum - że awantura smoleńska była inspirowana bezpośrednio z Kremla w celu osłabienia polskiej pozycji w Europie i polskiego rządu oraz podzielenia polskiego społeczeństwa w sposób, który nie udał się wcześniej nikomu innemu, jestem w szoku.

Otóż okazuje się, że 10 maja, czyli miesiąc po katastrofie smoleńskiej, w polskiej ambasadzie w Moskwie zjawił się człowiek, który twierdził, że w Smoleńsku doszło do zamachu. Zdaniem polskich służb był to prowokator z... FSB, który miał na celu wprowadzenie zamieszania w pracy służb. O ile dobrze pamiętam, pierwsze rojenia o zamachach pojawiły się właściwie kilka dni po wypadku. 3-4 tygodnie to wystarczająco dużo czasu, żeby zauważyć, jak na te brednie reagują ludzie i ocenić "potencjał" takich mentalnych spie...n w zakresie zrobienia totalnej rozpierduchy w Priwislanskim Kraju. Nasze służby twierdzą, że się nie udało, ponieważ od razu poinformowali o tym radziecki kontrwywiad. Otóż wręcz przeciwnie - udało się i to wzorcowo :| Kolejny powód o to, żeby mieć żal do Platformy i Tuska, że tak długo tolerowano pielęgnowanie paranoi i że nie nagłośnili od razu faktu tej wizyty. Pozwalali oskarżać się o najgorsze zbrodnie, mając w garści argument, który skutecznie zamknąłby paszczę większości oskarżycieli. Nie pojmuję tego. Czy kiedykolwiek doczekamy się polityków, którzy będą prawdziwymi państwowcami? Brak słów i tyle.
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 13:02
      Zapomniałam o najważniejszym: wyborcza.pl/1,75398,20098375,rosjanin-po-katastrofie-smolenskiej-w-ambasadzie-rp-w-moskwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
      • piq dziękuję za wzięcie "prawicy" w cudzysłów /nt 19.05.16, 13:31
        • mietowe_loczki Re: dziękuję za wzięcie "prawicy" w cudzysłów /nt 19.05.16, 15:27
          Zwykle biorę prawicę w cudzysłów, a nawet jeśli nie biorę, to i tak to mam na myśli, dlatego że ogólnie traktuję prawicę jako mentalny syf. I zanim się obrazisz, bo znam twoje poglądy, wiedz, że zrobiłam tu bardzo duży skrót myślowy, którego nie mam czasu rozwijać. Sama mam poglądy bardziej prawicowe niż lewicowe, ale - niestety - nie ma żadnego polityka w Polsce ani w Europie, który byłby w stanie reprezentować mnie w sposób, który nie obrażałby ludzkiego intelektu i podstawowych wartości. Zbieram się, żeby ci odpisać na ten wpis o Maleńczuku, ale nie mam czasu (co tłumaczy mój pierdyliardowy post dziś na tym forum). Ogólnie rzecz biorąc, mam wrażenie, że masz swój własny wyidealizowany obraz prawicy, która zwyczajnie nie istnieje ani w Polsce ani gdziekolwiek indziej. Prawicy, która ma swoje niezłomne zasady i nie ocieka hipokryzją; prawicy, która W PRAKTYCE stosuje się do tego, co sama głosi; prawicy, która W PRAKTYCE szanuje podstawowe prawa człowieka (w tym prawa kobiet), W PRAKTYCE szanuje czyjeś życie, W PRAKTYCE stawia sobie wolność za wartość nadrzędną i W PRAKTYCE nie pomiata słabszymi. Kiedyś może to rozwinę. Jeśli uważasz, że ten wpis jest obraźliwy dla ciebie, to widzisz przecież, że jest obraźliwy także dla mnie, a kogo jak kogo, ale siebie obrażać nie zamierzam.
          • lionold Re: W Polsce nie ma lewicy, prawicy - nie było 19.05.16, 16:05
            i nie będzie. W Polsce powszechnie "króluje" odbytnica.
    • piq ołginowsko-pisowskie trolle na tym forum... 19.05.16, 13:18
      ...plus nawiedzeni lemingowie zrobią wszystko, żeby ten wątek spadł z pierwszej strony i zaginął w niebycie. A uważam go za fundamentalny dla zrozumienia dzisiejszej sytuacji w Polsce.
      • j-k a niby dlaczego ? 19.05.16, 13:26
        piq napisał:
        > ...plus nawiedzeni lemingowie zrobią wszystko, żeby ten wątek spadł z pierwszej
        > strony i zaginął w niebycie.

a niby dlaczego ?
        - co jest takiego odkrywczego w stwierdzeniu - ze Rosjanom jest na reke
        - gdy Polacy sie miedzy soba kloca ?
        • piq to proste:... 19.05.16, 13:30
          ...kwestia nie dotyczy samej rosyjskiej operacji, tylko kto ją w Polsce realizował. Personalnie.

Lemingi się dokładają poprzez mnożenie idiotycznych wątków nie czytając innych. Wielokrotnie widziałem, jak ważne wątki spadały z jednocyfrową liczbą postów, bo jedni wypełniali obowiązki w Ołgino i na Nowogrodzkiej, a inni (ich przeciwnicy, żeby było śmieszniej) mieli nerwicę natręctw
          • republika_polska Re: to proste:... 19.05.16, 13:37
            Zdaje się, że w czerwcu w "Naszym Dzienniku" pojawiły się pierwsze spekulacje na temat pozanaturalnych przyczyn katastrofy sugerujące, że jej przyczyną był celowy ciąg wydarzeń.
          • buldog2 Piotr Zychowicz 19.05.16, 16:22
            Powtórzę: Piotr Zychowicz.

--
            Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot.
    • egzekutor_po Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 13:41
      dla niewyrobionego czytelnika nie znającego zasad pracy AW Czuchnowski jest bardzo odkrywczy :))))

powtarzam Czuchnowski , kto go nie zna ten go kupi :)))))))))))))
      • mietowe_loczki Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 14:02
        Przekonaj mnie argumentami. W tym przypadku nie zależy mi na udowadnianiu swojej racji na siłę, bo jeśli to prawda, a wszystko wskazuje na to, że tak, to jesteśmy, my, Polacy, w czarnej dupie. Zatem z wielką ulgą przyjmę na klatę, że się mylę. No już już. No chyba że przedstawiania argumentów nie masz w zakresie swoich obowiązków.
      • piq a Wybranowski i Marosz? naści, ćwoku... 19.05.16, 14:49
        ...żeby ci się naprostowało w twarzoczaszce:
        Jak Kaczyńscy zabili lustrację na wieki wieków amen
    • wagonetka Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 13:56
      "mając w garści argument, który skutecznie zamknąłby paszczę większości oskarżycieli"

nie wierzę w to, żeby jakiekolwiek fakty przekonały wierzących
      • mietowe_loczki Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 14:04
        Być może gdyby Platforma od początku i konsekwentnie uwypuklała ten fakt, konsekwencje tej zarazy, jaka się później rozlała, byłyby mniej dotkliwe. Tusk najwidoczniej liczył na zdrowy rozsądek Polaków i na to, że wersje o zamachu będą odrzucane tylko dlatego, że są prezentowane przez PiS. Cóż, przeliczył się.
        • wariant_b Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 15:13
          mietowe_loczki napisała:
          > Być może gdyby Platforma od początku i konsekwentnie uwypuklała ten fakt...

Problem był raczej w tym, że strona Polska starała się zatuszować odpowiedzialność
          Prezydenta i Dowódcy Sił Powietrznych za wymuszenie tej katastrofy i przenieść
          winę na możliwie najniższy szczebel - w tym przypadku rozwiązany 36 Pułk, pilotów
          i kontrolerów lotu. Fałszywy patriotyzm Tuska, przez który mamy teraz tak jak mamy.
          • xystos Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 15:25
            Jest jeszcze trzecia opcja,to co mamy
            za pare miesiecy zniknie bezpowrotnie

Tworzac nowy lad wykluczy sie z automatu
            wszystkich zydow,pedalow,i cyganow
            poczatkowo bedzie biednie ..ale to nie
            pierwszy raz,tym razem tez damy rade
            sie podniesc.
            • wariant_b Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 15:29
              > tym razem tez damy rade sie podniesc.

A na pewno damy radę upaść.
            • mietowe_loczki Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 16:30
              > zydow,pedalow,i cyganow

Spoko, ale zacznijmy od narodowców, a problem pedałów z marszu zmniejszy się o jakieś 90 proc.
            • snajper55 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 20.05.16, 14:30
              xystos napisał:

> .ale to nie pierwszy raz,tym razem tez damy rade sie podniesc.

Zgadza się. To nie pierwszy raz. Najpierw wy się podnosicie, potem was podnoszą:

Amon Göth interpolonika.com/wp-content/uploads/2012/11/Annon-G%C3%B6th-egzekucja.jpg
              Arthur Greiser www.techpedia.pl/files/9771.jpg
              Fritz Sauckel media.gettyimages.com/photos/fritz-sauckel-following-his-execution-by-hanging-for-war-crimes-picture-id50654853

i wielu, wielu innych.

Gdy już jesteśmy przy zbrodniarzach...

Rozstrzelanie Berii: img.joemonster.org/i/2016/01/zwk_25sty_08.jpg

S.
          • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 16:10
            Tak było na początku. Później PO wykorzystywała głoszenie "Zamachu" do zrażania do wyborców do PiSu. Przez długi czas z powodzeniem.
            • piq złodziejstwo PiS w SKOKach też PO zamiotło... 19.05.16, 21:25
              ...pod dywan. Nie wiem, czy Tusk myśleł, że będzie miał jakieś haki, czy troszczył się o opinię polskiego systemu bankowego, czy o ludzi, którzy tam zanieśli pieniądze. Nieważne. Złodziejstwo powinno być ukarane.

Dokładnie tak samo było z brednią zamachową. Widać dzisiaj, że Anton z Jarem przeprowadzili akcję zaplanowaną w GRU lub FSB. I tyle, więcej mówić nie trzeba. Trzeba zamknąć dożywotnio w pudle. Obydwóch - plus Sasina, Sakiewicza i paru innych.
              • buldog2 Re: złodziejstwo PiS w SKOKach też PO zamiotło... 19.05.16, 22:45
                Autorów tego:
                rodaknet.com/raport_cztery_lata_posmolensku.pdf

też. Obowiązkowo.
          • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:27
            Zatem przypomnijmy i to, kolejny raz:
            fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/13000228_1711130872460371_6125350486034711950_n.jpg?oh=3fe415b4935703098c5801584d6a9950&oe=57B8C491&__gda__=1471882266_d0ca6b4b06df332a741eced0a6bf690d

--
            Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot.
    • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 16:07
      Prawie nigdy nie zwracam uwagi na personalia, bo interesują mnie procesy, nie ta czy inna kreatura, w tym przypadku warto zrobić wyjątek i jedno nazwisko przypomnieć.
      Dodam, może to być ważne dla polskich służb, w tym samym czasie w akcji "Zamach" brał udział dziennikarz Rzeczpospolitej Piotr Zychowicz. 23 kwietnia 2010 w audycji Pawła Wdówika w Radio Plus usilnie propagował wersję opromieniowania samolotu mikrofalami. Był chyba pierwszym z tych, którzy publicznie propagowali to kłamstwo.
      Zadzwoniłem do studio i powiedziałem, że absolutnie nic nie potwierdza takiej tezy, a wszystko jej przeczy (wszystko, np. działanie elektroniki, m. in. czarnych skrzynek, telefonów komórkowych). Zychowicz był przeciw wszystkiemu co mówiłem, obecnie jest tzw. prawicowym dziennikarzem.
      • piq Zychowicz jest wprawdzie wściekle antyrosyjski,... 20.05.16, 13:47
        ...ale podobała mi się jego książka o powstaniu warszawskim "Obłęd 44", czyli uderzenie w podstawowy mit Poputczyków i Sprzedawczyków. Nie zaliczyłbym go do usłużnej PiSiej agentury.
        Z kolei jego praca "Pakt Ribbentrop-Beck" jest dość głupiutka (w sensie nieprzewidzenia wszystkich skutków rozważanych przez Zychowicza rozwiązań).

Zychowicz zresztą to zbyt drobna płoć do przeprowadzenia operacji, która kosztowała kupę kasy (samo opłacenie "ekspertów" to ogromny wydatek). Gość jest po prostu bezrozumnie antyrosyjski i widzi w Rosji wszechmocnego diabła - i tyle.
        • buldog2 Re: Zychowicz jest wprawdzie wściekle antyrosyjsk 20.05.16, 15:42
          Trudno powiedzieć, czy nie brał w niej udziału, choćby zwerbowany pod obcą flagą. Mały rozumek nie jest tu przeszkodą. Oczywiście nie może być mózgiem akcji. Mózg akcji pewnie wcale się w tej roli nie pokazywał.

--
    • douglasmclloyd Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 16:30
      Wszystko poszło zgodnie z planem i kacapski agent trzęsie Polską.
    • l_zaraza_l Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 18:21
      Bez Macierewicza misterny plan FSB spaliłby na panewce. Wkład tego człowieka i kombinatorów z jego "zespołu" jest nie do przecenienia. Łykał każdą głupotę a potem przerabiał ja na karmę dla ciemnego luda.
      Jeśli przypomnieć raport z likwidacji WSI czy ostatnie wystąpienie tego pana w Sejmie z okazji tzw. "audytu" to trzeba uznać, że jego działalność nie jest przypadkowa.

• buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 19:56
        Po "Raporcie o WSI" dla GRU/FSB na rosyjskich forach branżowych otwarcie dyskutowano formy nagrody dla Antoniego - odznaczenie branżowe czy państwowe? Pewnie stanęło na jednym i drugim. I jeszcze nagroda rzeczowa - w formie która "nie byłaby dla niego kłopotliwa" (jakoś tak to było, nie pamiętam).

--
        • teen69 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:09
          Zapytajcie tych z ABW. Co dzień to tu to tam zgłaszaja się swiadkowie ciekawych zdarzeń. Sporo naswietlonych przez radary przez sasiada zza sciany, wysysajacych promieniami tajemnice z ich głów, . Z wszczepionymi przez ruskich i innych aparatami do czytania mysli i sterowania zachowaniami. ale jeszcze glupszych niz Antoni M, też. I sa bardziej realistyczni w swoich opowiesciach niz Gmyz, Gazeta Polska czy Od Rzeczy. 1% populacji to schizole, psychopatow wiecej a innych też sporo. Tylko po co taka ich koncentracja wśród czolowych wypowiadaczy w mediach?
          • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:33
            Prawdziwi promują ich, bo są dla nich przykrywką. I znacznie więcej można ośmieszyć.
            Przecie to oczywiste.

--
    • rzewuski1 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 19:59
      To było jasne od samego początku.
      Rosjanie są w tym mistrzami.
      • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:10
        Nic szczególnego, robią to na potęgę gdzie się da - we Francji, Włoszech, Niemczech itd.
        Problem w czym innym - że u nas tak łatwo idzie i pomimo to, że mówimy o tym publicznie, maszynka wciąż działa. Gdzie indziej to niemożliwe.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1.
        • rzewuski1 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:31
          Mają większe wpływy w Polsce, w końcu siedzą tu już od 300 lat.
          Sprawa wraku na przykład , oni specjalnie go nie oddawali nie dlatego że obawiali się jakiś śladów ale widzieli że sprawa ta posłuży atakowi na ówczesny rząd polski.
          Rosjanie starają się wykreować obraz Polaka jako nawiedzonego rusofoba który reaguje na Rosję jak byk na czerwone płachtę , tak wiec polskie zdanie o Rosji nie było brane pod uwagę.
          Tak wiec kto najwięcej krzyczał że był zamach, oskarżał rząd ze celowo nie sprowadza wraku bo tam są ślady trotylu czy czegoś innego potwierdzającego zamach działał na korzyści Rosji.
          Jeszcze zrozumiałbym gdyby były jakieś przesłanki ale w sumie nie było żadnych by takie brednie rozpowszechniać, jeździć z tym po świecie ,rozumiem jeszcze jakby pojechali z tym do Mongolii albo Maroko ale jeździli do USA czy Brukseli . Cel jasny skompromitować Polskę w w oczach naszych sojuszników, udało im się.
          • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:35
            Samolot. Pomagali JARowi. Po prostu.

--
          • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 19.05.16, 20:43
            Mają większe wpływy w Polsce, w końcu siedzą tu już od 300 lat.
            Niekoniecznie to. Akcja agenta JARa powiodła się dzięki przyzwoleniu Tuska, który chciał ubić na niej własny interes. Zamiast przykładnie ścigać:

- Zamach? Prosimy dowody.
            Cisza.
            - Nie ma dowodów?
            Oskarżenie o prowokację przeciw Polsce i sabotaż państwa. I wyroki. Np. po 10 lat w pudle.

--
    • buldog2 Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 30.05.16, 23:53
      Ocalmy od zapomnienia.

--
    • qwardian Re: szok i niedowierzanie (a jednak) 31.05.16, 00:41
      mietowe_loczki napisała:

> Nasze służby twierdzą, że się nie udało, ponieważ od razu poinformowali o tym radziecki kontrwywiad.

To mnie nie dziwi, bo w taki sam sposób spalono Instytut Zachodni w Poznaniu, po czym każdy szanujący się potencjalny informant omija polskie placówki dyplomatyczne szerokim łukiem...

--
      Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
      Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
      Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu
      Miej serce i patrzaj w serce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka