Dodaj do ulubionych

Oh Boże! Mój Boże! Laruuum

02.06.16, 11:59
Kolejny przykład brutalnego gwałcenia podstawowych praw człowieka i łamania zasad demokratycznego państwa prawa jaki udało się wykryć redaktorom/ z naszej ulubionej gazety/.
Czy KOD ma jeszcze w tym roku wolne miejsca w kalendarzu "protestacyjnym", aby zrobić 250 tysięczną pikietę pod Min. Finans.?

Za rządów PiS Ministerstwo Finansów przestało publikować kluczowe dane o podatku akcyzowym

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,147754,20169096,rzad-nie-ma-danych-o-akcyzie-zawiodla-informatyka.html#ixzz4APiBW4HW
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Oh Boże! Mój Boże! Laruuum 02.06.16, 12:29
      Znowu poprzedni rzad zawinil.
      • m.c.hrabia Re: Oh Boże! Mój Boże! Laruuum 02.06.16, 13:06
        musiał o kodzie inaczej "postówki" by ni zapłacili.
        • l_zaraza_l Re: Oh Boże! Mój Boże! Laruuum 02.06.16, 18:20
          ;)

Jeden z zaobserwowanych przeze mnie, często stosowanych w Wiadomościach chwytów polega na powtarzaniu dzień w dzień tej samej informacji, zapewne w nadziei, że wbije się ona w końcu do głów widzów i będzie im się jawić jako prawdziwa, nawet jeśli do zgodności z rzeczywistością wiele jej brakuje. Nie jest to technika ani nowa, ani szczególnie wyrafinowana. Ciekawy jest jednak sposób, w jaki realizują ją dziennikarze Wiadomości. Zauważyłem, że tworzą oni ciekawe ciągi myślowe prowadzące od różnorodnych wydarzeń, które dzieją się na świecie, tak aby na koniec ciągi te doprowadzały w zgrabny sposób do tej właśnie informacji, którą chcą utrwalić w pamięci widzów.

Dziennikarze Wiadomości przypominają mi w tym postępowaniu ucznia, który opanował dobrze tylko jeden temat z jakiegoś przedmiotu ? na przykład budowę układu pokarmowego żaby w ramach kursu biologii. W związku z tym, że nic innego nie umie, uczeń taki wyciągnięty przez nauczyciela do odpowiedzi, każde pytanie, czegokolwiek by nie dotyczyło, stara się potraktować jako pretekst od opowiedzenia czegoś o układzie pokarmowym żaby. Spytany na przykład o układ ruchu królika, mówi: ?Króliki poruszają się skacząc. Podobnie jak robią to żaby. Aby żaba mogła skakać, musi jeść. Omówię więc teraz dokładniej budowę układu pokarmowego żaby?. Gdy natomiast zostaje spytany o jakiś gatunek ryby, uczeń odpowiada: ?Ryby takie można spotkać w wielu stawach i małych jeziorach. W zbiornikach tego typu występują również zwykle żaby. W związku z tym warto powiedzieć parę słów o tym, jak zbudowany jest układ pokarmowy żaby?.

• zoil44elwer Re: Oh Boże! Mój Boże! Laruuum 02.06.16, 15:27
        pies_na_czarnych napisała:

> Znowu poprzedni rzad zawinil.
        >
        Po tym poznać polityka że obwinio poprzednika.Udowodnio czynsto łon że tyn przed nim to był głomb.Idzie we to wiela pary by trwoł porzondek stary.Punkt wiydzynia zależy od miejsca siedzynia.Nikt ni mo sumiynia by to zmiyniać.
    • belphegor-pisu Re: Oh Boże! Mój Boże! Laruuum 02.06.16, 14:58
      O Nikonie F4S nic nie wspomniałeś, udało ci się zapomnieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka