Dodaj do ulubionych

Manipulacja

04.10.16, 00:07

Ludzie biroący udział w czarnym proteście są oszołomieni, gdyż głoszą
hasła których nie ma w nowej ustawie antyaborcyjnej.

www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
Obserwuj wątek
    • qqazz I tak nie dotrze 04.10.16, 01:01
      to kwestia ślepej wiary w fikcje i oderwania od rzeczywistości. Choć jest tam pewnie grupa ideologów nakręcających całą hucpę i kłamiących z pełnym rozmysłem.

pozdrawiam
    • kylax1 W Polsce może być zgoda tylko na liberalizację 04.10.16, 01:07
      aborcji. Nie ma zgody na JAKIEKOLWIEK zaostrzenie.
      • prawdawaszaboli Re: W Polsce może być zgoda tylko na liberalizacj 04.10.16, 08:29
        Kto cię upoważnił do wypowiadania się w imieniu Polski ?...
    • czekam.na.lewice Re: Manipulacja 04.10.16, 06:27
      saucerman napisał:

>
      > Ludzie biroący udział w czarnym proteście są oszołomieni, gdyż głoszą
      > hasła których nie ma w nowej ustawie antyaborcyjnej.
      >
      > www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
      To podobnie jak PiS. Nie ma Złotego Mercedesa, nie ma Bizancjum i jak na razie nie ma efektów śledztw w sprawie miliardowej korupcji w PO w okresie ich władzy.
      Nieżle oszołomieni, co ?
    • sverir Re: Manipulacja 04.10.16, 08:32
      "Ludzie biroący udział w czarnym proteście są oszołomieni, gdyż głoszą hasła których nie ma w nowej ustawie antyaborcyjnej"

Dziwne byłoby, gdyby w ustawie antyaborcyjnej były hasła przeciwników zakazu aborcji. Wtedy dopiero byłaby manipulacja.

Tobie może chodzi o to, że przeciwnicy zakazu mają więcej wyobraźni i patrzą nie tylko na literę prawa, ale także na jego ducha. I dostrzegają konsekwencje wprowadzonych zapisów. Niedobrze, jeżeli zwolennicy ustawy konsekwencji nie dostrzegają. Oznacza to, że bezmyślnie popierają projekt.
      • saucerman Re: Manipulacja 04.10.16, 15:30

sverir napisał:

> Tobie może chodzi o to, że przeciwnicy zakazu mają więcej wyobraźni i patrzą ni
        > e tylko na literę prawa, ale także na jego ducha. I dostrzegają konsekwencje wp
        > rowadzonych zapisów. Niedobrze, jeżeli zwolennicy ustawy konsekwencji nie dostr
        > zegają. Oznacza to, że bezmyślnie popierają projekt.

Słusznie, zatem czy w ogóle aborcja ma mieć jakieś regulacje prawne?
        Jeżeli tak, to jakie? Może w ogóle nie potrzeba żadnych, bo ludzie którzy dokonują
        aborcji nie byliby dobrymi rodzicami.
        To fałszywa troska o człowieka, a jej źródłem jej jest własny egoizm.
        Mnie się wydaje, że ustawa jest w porządku. Wywołuje lęk przed prawem, które może
        wymierzyć wyrok i to jest jej celem, nie sam wyrok.
        Ten czyn nie można traktować jak zwykły zabieg, bo zaniżamy pojęcie wartości człowieka.
        To droga do samozagłady. Zło jest zwykle na początku mało widoczne i lubi przebierać
        się za dobro.

• sverir Re: Manipulacja 04.10.16, 15:36
          "To fałszywa troska o człowieka, a jej źródłem jej jest własny egoizm"

Ja fałszywą troskę o człowieka dostrzegam w tych, którzy troszczą się rzekomo o godność życia poczętego, a nie interesują się życiem narodzonym. Pal licho, że nie interesuje ich sytuacja materialna narodzonych - i w małej chatce może zamieszkać wielki duch. Ale co z osobami, które na skutek wad genetycznych, właściwie nie mają żadnego życia? Ostatnio lekarz, u którego w szpitalu rodziła pacjentka prof. Chazana, powtórzył: po narodzinach dziecka nie zainteresował się nim nikt ze środowiska pro-life.

• scoutek Re: Manipulacja 04.10.16, 15:33
      a ty jak się nazywałeś ostatnio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka