Gość: robol ucz się qrwiku, bendziesz prezydeckom nałożnicom IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.10.04, 20:49 bo co? dyplomy tylko dla mondrych? za rok Jędrek Leper pewno zrobi doktorat jak Stasia Gierkowa przyszłe stanowiska w państwie zobowiązują do zdobywania wiedzy, choćby przy pomocy młotka i wideł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Muppet Show IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 20:51 > Piękne zdjęcie... Miss Piggy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 KIEDYŚ BYŁ WUM-L... 04.10.04, 20:54 W "dobrych" , PRL-owskich czasach bardzo wybitni studiowali na Wieczorowych Uniwersytetach Marksizmu-Leninizmu... Później mieli prawo zajmowania wszystkich stanowisk w Polsce. Jak widać, teraz najlepsi studiują na... Uniwersytecie Poznańskim. Czyżby Uniwersytet Poznański już nabył takiego prestiżu jak wcześniejsze WUM-Le? Gierek (ojciec senatora Unii Pracy!!!) ukończył studia w osiemnaście miesięcy! Jak długo będzie musiała studiować Renatka Beger? Wasza Magnificencjo, Rektorze Uniwersyteu Poznańskiego, gratulując tak wybitnej studentki z pewną nieśmiałością pragnę zapytać: Kiedy Wasza Magnificencja zaplanowała wręczenie dyplomu ukończenia studiów pani poseł Renacie Beger? Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek13 Re: KIEDYŚ BYŁ WUM-L... 04.10.04, 21:09 wroclawianka2 napisała:....... Możemy nie lubić osoby, możemy nie zgadzać się z wypowiedziami czy też z lansowaną polityką ale czytając wypowiedź wrocławianki mam wielki niesmak:-( Jakim prawem próbuje pani zrobić pośmiewisko z nauczycieli weryfikujących maturę i kadry UP. Mam prawo sądzić, że na topiku jest zgorzkniała osoba co w życiu nic nie osiągnęła!!!:-) a gardzi ludźmi co w późniejszym wieku zdobywają wykształcenie oraz z góry lansuje zaplanowany osąd władz uczelni UP. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol a tera som śkoły polityczne, pawnicze, ekonomiczne IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.10.04, 21:59 ... i cała fura innych kształcących w systemach ratalno-wieczorowych. Durne magistry za pieniądze, strach jak taki jeden z drugim zakompleksiony gumiak trepa rozdziawi i zacznie się chwalić swym życiem studenckim. A co są warci tzw nauczyciele akademiccy ? tyle co te uczelnie prywatno-wieczorowe i ich absolwenci. Fachowcy z Wumlu nie byli gorsi Ale nie należy ubliżać nauczycielom akademickim, z tym się zgodzę. Bo już wystarczająca ilość kompleksów ich rozsadza, to normalne skoro na etaty naukowe pchają się miernoty i cwaniaczyny. Jak to dobrze żem tłumok i nie mam kompleksów. A belfra to z obcasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KIEDYŚ BYŁ WUM-L... IP: *.osk.pl / *.osk.pl 05.10.04, 08:29 . niby masz racje, ale problemem jest sposób porozumiewania się pani Beger, która jako osoba łagodna często idzie na kompromitacje....(pewnie można by wydać książeczkę z Jej wypowiedziami) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Kompromitacje IP: 213.25.88.* 05.10.04, 11:15 Idzie się na kompromis, ale to jest coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kompromitacje IP: *.osk.pl / *.osk.pl 05.10.04, 13:52 Gość portalu: LukasK napisał(a): > Idzie się na kompromis, ale to jest coś innego. właśnie o to chodzi, że dla Niej to to samo ;-) jesteś po uczelni technicznej? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schympatic NIech sie uczy moze w koncu zrozumie jaka jest glu IP: 138.49.34.* 04.10.04, 20:57 Niech sie uczy moze w koncu zrozumie jaka jest glupia. Obawiam sie ze nawet gdyby zrobila (nastepnego dnia) cale studia doktoranckiej a w noc pozniej habilitacje u Leppera) to i tak nic nie zrozumie. Moral taki: Chcieliscie demokracje to macie! Nie ci co walczyli ale ci co ryja darli na drogach dzis zbieraja zniwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kofi Anal O TEMPORA O MORES! Profesorowie uwalcie ja na.. IP: *.union01.nj.comcast.net 04.10.04, 21:04 pierwszej sesji egzaminacyjnej! Zadajcie tej klempie pytanie: jak sie nazywa sekretarz generalny ONZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: O TEMPORA O MORES! Profesorowie uwalcie ja na IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 04.10.04, 21:29 Zapisać się na studia może każdy, a czy je ukończy to zależy od poziomu etyki zawodowej wykładowców.Takie są prawa demokracji. Faktem jest, że my jako społeczeństwo też nie zdaliśmy egzaminu z rozumu, wybierając takich właśnie posłów. Przykre ale prawdziwe. Będzie okazja zrobić to lepiej w przyszłym roku. Zobaczymy jak zdadzą egzamin profesorowie w styczniu, a wszyscy wyborcy jesienią. Zobaczymy ile z tego co dzisiaj widzimy i krytykujemy - zrozumieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerażony Re: O TEMPORA O MORES! Profesorowie uwalcie ja na IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.04, 21:31 To wszystko w Polsce da się załatwić??? Ja nie wiem, o co musieli pytać na tych studiach,ale wiem jaki zakres na politologię jest we Wrocławiu :Historia+WOS, również zagadnienia współczesne, bardziej wolne. Nie wiem, jak pani B. mogła zdać ten egz. skoro nie posiada ona podstawowej wiedzy np. o świecie współczesnym. Przepraszam,ale kto mówi,że Foffan Annan to sekretarz gen. ONZ??; albo ,że prezydentem Irlandii jest królowa Anglii??? Jak można nie wiedzieć tak prostych rzeczy? Przeciez nawet niejedno dziecko z podstawówki ,czy gimnazjum jest w stanie na takie pytania odpowiedziec (no może nie pda imienia prez. Irlandii :) ) jeżeli tylko choć trochę słucha, co się dzieje wokół niego. Jedno mnie tylko zastanawia- jakie pytania wspomniana osoba miała na egz. - ile partii jest w sejmie??? Kto nalezy do Samoobrony i jednoczesnie zasiada w sejmie?? Nie chcę tutaj "napadać" na nikogo ze wzgledu na pochodzenie, czy wcześniejsze zajecia. Argument kogoś,że przewalała gnój jest żaden, bo przeciewz kazdy w życiu gdzies musi się urodzić,tez na wsi i tam spełniać swoje obowiązki. Mnie martwi kompletna ignorancja ww. pani wobec tego, co się dzieje wokół niej. Angielski nie jest trudnym językiem, można się uczyć chocby z kaset, a nie czytać Rywingate tak,jak się czyta po polsku albo wykazując wręcz kompromitujacą nieznajomość zagadnien politycznych i społecznych. Każdy student ma obowiązek, przed otrzymaniem indeksów, odczytania przysięgi. Jest tam coś o godnym reprezentowaniu uczelni, tekst jest nawet w indeksie. Czy tekstami "owsianymi" pani B. wypełni przysięgę? Wątpię. Nauczanie wyzsze to wstęp do pewnej sfery wyzszej kultury, w zasadzie tak powinno byc teoretycznie... Nie widzę u pani B. takich przymiotów, które pozwalałyby jej spokojne studiowanie. Skoro nie ma czasu nawet wysłuchac wiadomości w radiu (jaki to problem kupić radyjko kieszonkowe i słuchać np. TOK FM, gdzie wiad. są b. często- można to robić w czasie podrózy), to jak ona ma zamiar studiować? Jak mówię- każdy m dostęp do studiów- problem ,czy studiuje uczciwie(choć niektórzy mają straszne szczęście podczas egzaminów, róznie bywa) i czy same studia przebiegaa uczciwie i na zasadach jednakowych dla każdego. Koncząc moja wypowiedź chciałem się podzielić pewnym odczuciem...niepokojem... Oczywiscie, chaicłbym mieć wykształconych rządzących, posłów, senatorów, bo wiem, ze to może mieć wpływ na rozwój państwa i racjonalne nim zarządzanie. problem pojawia się wtedy, gdy wykształcenie to tylko papierek...bez pokrycia w wiadomościach.... obym sie mylił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qaurk Zdjecie Beger dobre na perystaltyke jelit! Polecam IP: *.union01.nj.comcast.net 04.10.04, 21:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGUCHA EGZAMIN DOJRZAŁOŚCI DLA DOJRZAŁEJ KOBIETY. ŻENADA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:09 Prawdą jest, że nigdy nie jest za późno na naukę, ale tylko wtedy, że ktoś naprawdę z bardzo poważnych powodów nie może wcześniej podejść do egzaminu. Ale ona: -miała dużo czasu, bo przecież nie charowała cięzko "w polu" na utzymanie rodziny -kandydowała do parlamentu, nie zdając sobie sprawy z tego, że może się skompromitować z powodu niskiego poziomu inteligencji, jaką jest zakończenie nauki w szkole podstawowej -nic nie wniosła do naszego niestabilnego kraju => POPROSTU JEST ZA GŁUPIA I POWINNI JEJ ODEBRAĆ IMMUNITET, BO ZA DUŻO SOBIE POZWALA<= -przez takich jak ona świat się z nas śmieje... TO JEST ŻENUJĄCE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: EGZAMIN DOJRZAŁOŚCI DLA DOJRZAŁEJ KOBIETY. ŻE IP: *.oskbraniewo.pl 04.10.04, 21:49 Jedno jest pewne. Za dupę matury nie zrobiła. Jak ona piękna tak i mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_sto Re: Polska Miss Piggy 04.10.04, 21:37 dyplom za pieniądze jak pracowalam w biurze projektowym (za mojej młodości) mowiło się "wieczorowy inżynier" bo na Politechnhnice byl 40% odsiew na I roku i "ochtnicy" na dyplom szybko musieli rezygnować z kariery studenta. Teraz studia zaoczne i wieczorowe są płatne i KADRA nie jest zainteresowana mniejszą ilością studentów - polityka 15 -letnich rządów wobec Szkół Wyzszych daje takie rezultaty, że wartość dyplomu jest taka jak widac w pracy gdzie mgr (czasem inż) potrafi "Pisać na komputerze " lecz nie wie co tam wrzucić aby rozwiązac ( lub zaprojektowacelement konstrukcji) . dopoki "naqukowcy " bedą musieli dorabiac na zycie "studentami zaocznymi i wieczorowymi " Pnie tylko poslanka Beger zdobedzie dyplom . Rozejrzyjcie się wokół siebie. Ja czesto pytasm : Kto mu dal dyplom ? A WY? - prawie emerytka -stary mgr inż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasr ech te piękne studentki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:22 zapoznało by się taką, na kawę zaprosiło..ech..te miłosci z czasów studenckich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol dentka co jo stu dmucha..... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.10.04, 22:20 oj, Reni się zamarzyło.... Prawda że brzydkich i wrednych kobiet nie ma, co najwyżej brakuje alkoholu nad ranem ale to trudny przypadek. Proponuję znieść akcyzę na gorzałę dla poznańskich studentów, niech mają coś z życia za te poświęcenia w najbliższej przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już magister IQ RENATY BEGER= -10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:23 DAJCIE SPOKÓJ-PRZECIEŻ ILORAZ INTELIGENCJI TEJ PANI NIE OBLIGUJE NAS DO KONWERSACJI Z NIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ukryte walory Reni Qrwik IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.10.04, 22:10 ona tam liczy na te imprezki a nie naukę... jak się chłopaki - koledzy ze studiów w trupa uchleją to im obojętne będzie czy to koza czy Rena B. Może nawet lepsza będzie od słoniny na kaloryferze ( pozycja na zomowca ) A zresztą znam wielu tępaków co pokończyli renio-mowane uczelnie i w magistry poszli. Nie trza sięgać po przykłady polityków, starczy średnia kadra zarządzająca w co drugim przedsiębiorstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.p-s-inter.net 04.10.04, 21:29 wow!~politologię w Poznaniu, zupełnie pzypadkowo, skończyło kilka osób, za którymi w swym zyciu prywatnym nie przepadam. Ale będe miał uciechę jak kogoś z nich spotkam. kończyłem UAM, ale na szczęscie na innym wydziale. Ale kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatek Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.oskbraniewo.pl 04.10.04, 21:39 Jestem ciekaw w jaki sposób Pani poseł podejdzie do egzaminów ? Czy osobiście czy tylko indeks sam przyjdzie po wpisy. Prawdę mówiac nic mnie nie zaskoczy bo znam przypadki, gdzie studenci po piędziesiątce zaliczali 5-letnie studia w 3 lata i to z tytułem magistra !!! Nie ma czemu się więc dziwić. Im człowiek starszy tym "mózg" lepiej pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona :-)) Przede wszystkim jestem człowiekiem IP: *.bermudy.net / *.net 04.10.04, 21:44 hm.. tak samo mawiał marszałek Koniew..czyżby teraz pani B. nie tylko koniowi ale i lasce zaimponowac chciała? ;-)) Poznaniacy.. przepraszam..ale cieszę ze owa miledy Wrocławia wybrac nie chciała pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przede wszystkim jestem człowiekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:08 to wspaniałe miasto-Poznań- nie zidiocieje-by w szeregi studentów przyjąć p.Beger. Poznaniu,kochany Poznaniu,który oprócvz nauki uczyłeś kultury -błagam- bez prymitywizmu który reprezentuje p.Beger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Przede wszystkim jestem człowiekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:52 Też się cieszę.Może wiedziała, że we Wrocławiu śmiechem ją zabijemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: dziewczyna z ikrą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.04, 23:43 Ta dziewczyna podoba mi się. Wie czego chce i konsekwętnie do tego dązy. Zostawcie ją w spokoju. Niech się uczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: 67.71.58.* 05.10.04, 04:14 A JA JESTEM ZA.Moim zdaniem powinna posiasc troche wiedzy aby nareszcie zrozumiala ze jej miejsce jest w chlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestemwszoku Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.energa.pl 05.10.04, 07:02 Polito...wania godne. Politolog z kurwikami w oczach i owsem na .... "brodzie", to a propo's "lubię sex jak koń owies". A dlaczego nie w Akademii Rolniczej - tam się można nauczyć krowy doić - budżet doić już umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Kiedyś buraki pakowało się w papierowa torbę IP: *.client.comcast.net 05.10.04, 07:22 Tera przyszło nowe i zawija się w dyplom UAM. Buraki lubią dyplomy jak koń owies. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.chello.pl 05.10.04, 07:28 Tu nie trzeba przyswajac materialu tylko go zrozumiec,pani p osel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 07:54 A wy krytycy chyba sobie sprawy nie zdajecie,jak to wam słona z butów wychodzi,a swoje ciepłe posadki macie tylko dzięki koneksjom,więc jak przychodzi ktoś nowy,żeby was i wasze rodziny wywalić z siodła,to wrzeszczycie na państwowych komputerach z wielkiego strachu o swoje załatwione ciepłe posadki.Może poprostu przyszedł czas na zmianę kasty urzędniczej na obcych wam.Dlatego trzymam kciuki za panią Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Mgr Gomulka, mgr inz.Edward Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:06 Edward Gierek dzwoni na Politechnike Gliwicka: -Na ktorzym ja tam jestem roku, tow. rektorze? -na drugim, tow. sekretarzu. -A Grudzien? -Na trzecim tw. sekretarzu. -Jak to?! Przeciez ja lepiej czytam niz Grudzien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leftfield Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.hti.pl 05.10.04, 09:20 Ja też studiuję zaocznie na UAMie w INPIDzie. O mnie też gazety będą pisały? Po co robić lament. Oprócz kochanej posłanki Beger zostało na I rok zaocznych przyjętych 500 innych osób. Może o każdej z nich też coś Wyborcza napisze? Z tych 500 osób 300 albo odpadnie po pierwszym roku, albo zrezygnuje, a o jednej idiotce, która zapragnęła być politologiem mówią wszyscy. Swoją swoją drogą ciekawe jak się będzie Begerowa czuła na zajęciach ze "Wstępu do politologii", na których przez 1,5h analizuje się zdanie po zdaniu pierwsze pamiętne wystąpienie Pana Przewodniczącego jako doskonały przykład mowy populistycznej ze wszystkimi jej elementami. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzekutor Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: *.au.poznan.pl 05.10.04, 09:23 Żenada, dlaczego wybrała Poznań. Precz z naszego miasta kuriozalna niby- posłanko. Czyżby w Warszawce coś się nie podobało... wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_cause Co, burzy się Wam ustalony obraz świata? IP: *.kalisz.mm.pl 05.10.04, 09:40 Widzę, że niektórym na tym forum studiowanie Begerowej zburzyło ustalony porządek świata (Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Co, burzy Wam ustalony obraz świata? - GLUPOTA IP: *.telia.com 05.10.04, 16:01 Co, burzy się Wam ustalony obraz świata? Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: the_cause IP: *.kalisz.mm.pl Data: 05.10.2004 09:40 (...)"niektórzy piszą tu, że dyplom mgr jeszcze nie oznacza, że osoba posiadająca go jest inteligentna itp. Zgadza się. Tylko czemu piszecie, że człowiek bez wykształcenia wyższego musi być nieinteligentny? Znam tyluż magistrow kretynów co "średniaków", z nieprzeciętną inteligencją. A ten Pan, który obiecał zeżreć swój dyplom UAM na rynku, to pewnie jakiś geniusz? ------------------------------------------------------------------------- - Moze on i nie geniusz.. ale WIE i zdaje ZDAJE SOBIE SPRAWE z faktu, iz np. po "zaliczeniu" 4 klas Szkoly Podstawowej, NIE DA SIE "zaliczyc" matury.. I jesli ukonczyl wyzsza uczelnie to musial ZDOBYWAC WIEDZE, pracowicie i z uporem.. poswiecajac na to kawal swojego zycia i DLUGIE LATA wytezonej pracy - i to na dodatek SZCZEBEL PO SZCZEBLU.. - I jesli jego dyplom ukonczenia wyzszej uczelni ma miec ta sama wartosc, range i ten sam prestiz i znaczenie co i ew. "dyplom" ukonczenia studiow przez pania Beger - to ja sie zrzekam swego wyksztalcenia jako BEZWARTOSCIOWEGO!! - a ten drugi.. - nie bedac geniuszem, zezre ten swoj dyplom na rynku jako tez calkowicie BEZWARTOSCIOWY!!.. - Z tego co piszesz, wynika jasno iz NIE WARTO TRACIC LATA NA NAUKE.. - Wystarczy zapisac sie do Samoobrony.. sfalszowac kilka tysiecy podpisow.. - zdobyc status posla na Sejm i.. wyksztalcenie i dyplom mamy "w kieszeni"??? - I to NIE NAM "burzy sie ustalony obraz swiata".. - MY... swoj obraz swiata(i wartosci z nim zwiazanych) zachowamy bez trudu.. - W jednej z piosenek kabaretowych, studenci spiewali: - "Z panskim klombem wiejskie sie poznaly krowy Biblioteka sie uraczyl chlopski piec"...(...) -------------------------------------------------------- - Nie ma klombow, nie ma bibliotek.. zamiast dworkow i palacykow - potworki- "gargamele".. Ale nowa "elyta", dyplomow uniwersyteckich laknie jak kania deszczu?? - Powtorze co napisalem w innym miejscu: - "Kura orlem nigdy nie bedzie.. Zeby nie wiem na jak wysoka grzede Samoobrony wlazla i zeby nie wiem jak prezyla piers i trzepotala skrzydelkami.. Zeby nie wiem jakie "kurwiki" w oczkach kurzych miala.. to i tak tylko KURA a nie orlem zostanie".. - Fakt.. kura tego nie wie.. bo... to kura wlasnie.. - Nawet jesli ma trzy zwoje na mozdzku zamiast jednego.. - A tak "à propos".. - Znalem baardzo inteligentnego pastucha krow, znalem inteligentnego palacza z osiedlowej kotlowni.. - No i co z tego?? - Byla to inteligencja "PRAKTYCZNA"... behawiorystyczna i WYBIORCZA.. - I ja.. wysoko wyksztalcony, w ich "specjalnosciach" bylem zwyklem baranem. - Jednak nie wiem czy osmielilbym sie i zdecydowal na to, by pozwolic ktoremus z nich, rzadzic panstwem, ba! - uczelnia.. przedsiebiorstwem.. Czy decydowac o polityce.. ekonomii kulturze.. etc. itd.. - Tak wiec.. oczywiscie iz czlowiek bez wyksztalcenia wyzszego NIE MUSI byc nieinteligentny.. Jasne ze moze byc inteligentny.. Ale inteligencja a USYSTEMATYZOWANA wiedza, to dwie calkiem odrebne sprawwy.. Dla przykladu: - Profesor chirurg, MOZE wziac szmate i miotle i posprzatac sale przed.. i po operacji.. - Ale czy potrafi przeprowadzic mniej lub bardziej skomplikowana operacje najinteligentniejsza(z inteligencja rowna samej poslance Samoobrony - Beger) nawet sprzataczka-salowa?? - A jesli owa "salowa" zapisze sie do Samoobrony.. Sfalszuje kilka tys. podpisow.. wejdzie do Sejmu.. - "zrobi" mature.. Skonczy studia.. - To czy odwazysz sie polozyc na stol operacyjny z nia.. w roli chirurga?? - DYPLOM przeciez bedzie miala!! lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: payek Re: Beger studiuje politologię w Poznaniu IP: 212.160.170.* 05.10.04, 10:29 Uniwerek pewnie zmieni patrona na Kofana Anana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK "Wybrałam te uczelnię..." IP: 213.25.88.* 05.10.04, 11:03 Mam pytanie: kto nie umie pisać? Pani Beger czy pani Kolska? Odpowiedz Link Zgłoś