Dodaj do ulubionych

PiS ma bardzo duży problem

17.09.17, 23:37
Ustawa o partiach politycznych w art. 49c za naruszenie zasad finansowania partii politycznych przewiduje surowe kary do 100 tys. złotych. Kary pieniężne to jednak nie wszystko. Uświadomienie wyborcom, że Prawo i Sprawiedliwość finansuje cele partyjne z majątku spółek o strategicznym znaczeniu dla państwa mogłoby być dla partii rządzącej niezwykle kosztowne jeśli chodzi o poparcie Polaków. 10 mln złotych, które Polska Fundacja Narodowa przeznaczy na kampanie to niemal 1/8 całej dotacji dla Prawa i Sprawiedliwości. Tak ordynarnego skoku na publiczną kasę polska polityka nie pamięta.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: PiS ma bardzo duży problem 17.09.17, 23:49
      Niestety, nie tylko PIS jest złodziejski tak jak polska polityka nie pamięta, ale też na obraz i podobieństwo swoje wyhodował swój elektorat.
      • pies_na_czarnych Re: PiS ma bardzo duży problem 17.09.17, 23:53
        Jutro bedzie sie dzialo. Osobiscie jednak nie wierze, ze PiS poniesie jakakolwiek kare.
        crowdmedia.pl/pis-horrendalne-kary-zlamali-ustawe-finansowanie-partii/
        • matylda1001 Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 01:00
          Nic nie będzie się działo i pisiarze nie poniosa żadnej kary, a uświadomienie elektoratowi? No, coś Ty... 10 000 000! przecież ludek smoleński umie liczyć tylko do pięciuset(+)
          • pies_na_czarnych Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 14:33
            Wojciech Hermeliński, szef Państwowej Komisji Wyborczej wieloletni kolega Jaroslawa Kaczynskiego powiedzial - Nie dysponujemy żadnymi narzędziami, które umożliwiłyby skontrolowanie kampanii Polskiej Fundacji Narodowej "Sprawiedliwe Sądy".

I pozamiatane. :(
        • greg0.75 Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 15:45
          A dzieje się, dzieje - kampanię "Niech zostanie tak, jak było" można podziwiać na stronach gazeta.pl
          ;)
    • pies_na_czarnych Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 00:10
      Afera billboardowa jest tylko czubkiem góry lodowej, którą możemy wkrótce dostrzec na horyzoncie.
      crowdmedia.pl/polska-fundacja-narodowa-to-dopiero-poczatek-szykuje-sie-kolejna-afera-billboardowa/
    • yoma Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 00:40
      > przewiduje surowe kary do 100 tys. złotych. 

Adrian uniewinni.
      • horpyna4 Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 08:09
        Przede wszystkim elektorat nie zobaczy nic zdrożnego w pisowskich działaniach. Motłoch powie, że ukrócono złodziejstwo poprzedników, a ci nie mogą się z tym pogodzić i szkalują prawych i sprawiedliwych. Motłoch nie myśli, więc można mu wdrukować, co się tylko chce - byle wskazać wroga.
      • pies_na_czarnych Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 09:30
        Te 100 tys. to albo pomylka albo kpina.
        • horpyna4 Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 09:38
          Wiesz, tu nawet nie chodzi o wysokość kary. Istotą kary jest jej nieuchronność, a nie po to zawłaszczyli wymiar sprawiedliwości, żeby traktować poważnie przepisy prawne.

To jest takie "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz?"; czasem nawet odnoszę wrażenie, że oni specjalnie łamią prawo, żeby pokazać, kto tu ma władzę. To są psychole, których władza (czytaj "możliwość dokopania innym") rajcuje aż do orgazmu.
    • x2468 Re: PiS ma bardzo duży problem 18.09.17, 09:58
      pis nie ma żadnego problemu, przecież pis to prawo w Pomrocznej.
    • j-k i znowu dzieciarnia placze na foro - gdyz PiS nie 18.09.17, 12:21
      nie ma zadnego problemu.

- od kiedy to Partia Rzadzaca (kazda !) ma jakis publiczny problem sama ze soba ?

Nie ma.

Autorow nieudanych pomyslow przesuwa sie na inne "rownie odpowiedzialne" inne stanowisko,
      a sam problem zamiata sie pod dywan i po klopocie.
    • f.a.q I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 16:49
      że pieniądze trafiały wprost do kieszeni pisowskich działaczy tak, jak zegarki lądowały ( zbieżność z tanimi liniami lotniczymi OLT - zupełnie przypadkowa) na przegubach skorumpowanych partyjnych bonzów?
      Mówisz, że "Tak ordynarnego skoku na publiczną kasę polska polityka nie pamięta."..?! To musisz aplikować "Ginkofar Forte" garściami bo z pamięcią masz coś nie hallo.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 16:52
        Na rękach których partyjnych bonzów lądowały zegarki?
        • pies_na_czarnych Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 17:14
          Widział je całując rękę prezesa.
        • f.a.q Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 17:19
          A na których rękach nosi się zegarki? Na lewych!

Ku...! Następny ,który się wczoraj urodził,albo przez ostatnich 20 lat za dużo masła wpierdzielał. Teraz ceny masła podskoczyły to się przerzucił na miksy i częściowo odzyskał świadomość w zwojach.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 17:23
            Lech Kaczyński zdaje się nosił na prawej ręce i to do gìry nogami.
            No to nie będzie żadnych nazwisk tych bonzów?
            • pies_na_czarnych Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 17:33
              Prawa czyli ta do całowania. Nosi do góry nogami aby całujący widział jak długo całuje.
          • pies_na_czarnych Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 17:25
            Na lewej nosi Jaki i to jaki. :)
            • x2468 Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 18.09.17, 18:16
              Tak jak przypuszczałem, moje słowo stało się ciałem i odzyskana komisja wyborcza umyła łapki.
              crowdmedia.pl/pis-korzysta-z-dziury-w-prawie-odpowiedzialni-za-afere-billboardowa-pozostana-bezkarni/
              • pies_na_czarnych Re: I twierdzisz - mój ty geniuszu - 19.09.17, 07:45
                Jutro przyjma sfalszowane wybory...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka