Dodaj do ulubionych

wersalka straszy pisi elektorat

03.12.17, 12:40
Sześcioosobowa rodzina z Turzy Wielkiej w woj. warmińsko-mazurskim od kilku dni nocuje w ośrodku Caritasu. Małżeństwo z czwórką dzieci do domu nie chce wrócić, bo, jak twierdzi, dochodzi tam do paranormalnych zjawisk - podaje "Gazeta Działdowska".

Wszystko miało zacząć się wtedy, gdy mieszkańcy domu kupili używaną wersalkę. Wtedy dały o sobie znać tajemnicze siły. - Najpierw usłyszeliśmy pukanie do drzwi, ale nikogo po drugiej stronie nie było. Z segmentu spadły zgromadzone tam baterie. Następnego dnia w naszą stronę leciały już monety, klocki, łyżki, a nawet noże. Z sufitu zaczęła kapać woda, chociaż nikt nad nami nie mieszka, a dach jest cały - przekonuje w rozmowie z "Gazetą Działdowską" mieszkanka domu, pani Krystyna.

Dom w Turzy Wielkiej odwiedził również reporter Polsat News. W trakcie nagrywania materiału rzeczywiście zarejestrowano tajemnicze dźwięki. Zdesperowana rodzina zwróciła się o pomoc do lokalnego proboszcza, jednak jego modlitwy nie przyniosły spodziewanego rezultatu. Dlatego mieszkańcy mazurskiego siedliska liczą teraz na wstawiennictwo kościelnego egzorcysty. Ten ma przyjechać na miejsce, kiedy znajdzie wolny termin.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22729228,tajemnicza-sila-opanowala-dom-na-mazurach-rodzina-znalazla.html#Prze
Ja rozumiem, ze dla gazety Działdowskiej to jest news, ale Polsat.... Dwugłowych cieląt zabrakło?

A wersalkę trzeba będzie spalić na stosie.

Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: wersalka straszy pisi elektorat 03.12.17, 12:53
      Ewidentnie bozia jakieś znaki pisim daje.....
      • aniechto.only Re: wersalka straszy pisi elektorat 03.12.17, 12:56
        Żeby się puknęli w te puste łby?
    • buldog2 Re: wersalka straszy pisi elektorat 03.12.17, 14:53
      Od kogo kupili wersalkę, od samego Ojca Dyrektora?
    • nietentego Jest na to rada 03.12.17, 15:23
      Jak się przez pewien czas nie myje okien, to się na szybie pojawia Matkaboska, a ona jest silniejsza od demona i go przepędzi. Dodatkowo można zarobić na podejmowaniu pielgrzymek.
      • nietentego Re: Jest na to rada 05.12.17, 16:59
        nietentego napisał:

> się na szybie pojawia Matkaboska,

Matkaboskę można też sprowadzić z komisji powołanej przez PiS.
    • aniechto.only Re: wersalka straszy pisi elektorat 03.12.17, 15:38
      To nie szatan jest przerażający:

Była niedawno głośna historia dzieci z Gryfic, które pojechały na trzydniowe rekolekcje, gdzie odprawiano egzorcyzmy. I one na tych rekolekcjach podobno masowo mdlały. Jak to się stało, że dzieci bez zgody rodziców zostały zabrane w takie miejsce, a potem były przerażone, płakały, moczyły się w nocy? Weźmy historię Agnieszki - jeżeli 16-latkę dyrekcja szkoły oddaje pod opiekę zakonnicy, która prowadzi ją na egzorcyzmy i potem przez trzy lata co tydzień kładzie się na niej ksiądz i dźga ją krucyfiksem, to to jest ewidentne nadużycie. Próbowałem jakoś delikatnie dziewczynie pomóc. Udałem się do starosty, był przełożonym szkoły. Nie zrobił nic, mimo że mi obiecał. Udałem się do Ministerstwa Edukacji, zlecili w szkole kontrolę. Widziałem raport z kuratorium, w którym wyszło, że w szkole jest fantastycznie, i tylko ja miałem z tą sprawą jakiś problem. Dobrze, że szkoła chociaż po cichu pozbyła się nawiedzonej katechetki.

Konrad Szołajski - polski reżyser filmów dokumentalnych i fabularnych. Twórca dokumentu Walka z szatanem.
    • rzewuski1 Re: wersalka straszy pisi elektorat 03.12.17, 23:06
      Ten ma przyjechać na miejsce, kiedy znajdzie wolny termin

Dużo jest widać nawiedzonych wersalek w II PRL.
      Liczba egzorcystów wzrasta a jak nie była nobla z fizyki czy chemii tak nie ma dla Polski i nie będzie.
    • ave.duce Re: wersalka straszy pisi elektorat 04.12.17, 10:03
      Co za głupi pomysł z kupowaniem wersalki, kiedy Francją rządzi ten paskudny Makaron! Trzeba było nabyć amerykankę...
      • porannakawa01 Re: wersalka straszy pisi elektorat 05.12.17, 21:28
        ave.duce napisała:

> Co za głupi pomysł z kupowaniem wersalki, kiedy Francją rządzi ten paskudny Mak
        > aron! Trzeba było nabyć amerykankę...
        >
        Jednak głupio to brzmi - zasnąć na amerykance...
        • ave.duce Re: wersalka straszy pisi elektorat 05.12.17, 22:24
          Pan Prezydent powiedział dzisiaj suwerenu swemu pisiemu:

"odrzućmy wpajany nam od lat fałszywy wstyd", no!

"Warto w tym miejscu przytoczyć mocno przez mnie zapamiętane słowa Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, które wygłosił" na warszawskiej Pradze-Północ, 4 listopada 2002: Spieprzaj, dziadu!
    • pkt4a Re: wersalka straszy pisi elektorat 05.12.17, 13:55
      ha ha ha
      --
      www.facebook.com/tygodnikfaktyimity/photos/a.1749439251934432.1073741828.1749415345270156/2013714192173602/?type=3&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka