Dodaj do ulubionych

Jan Paweł II nie żyje

02.04.05, 22:09
Czesc Jego pamieci
[*}
Obserwuj wątek
    • mamlas.1 Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:10
      Dziękujemy Ci za wszystko. Żegnaj.
      • beawo Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:26
        Zapalmy swieczke w oknie na dowód tego jak go kochalismy
        • mlask12 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:34
          teraz Rodzice mówią mu, że są z niego dumni, staje po prawicy Ojca.
          Lux aeterna luceat eis, Domine, cum sanctis tuis in aeternum, quia pius es.
          • hegemon72 WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 02.04.05, 22:53
            A ŚWIATŁO WIEKUISTE NIECHAJ MU ŚWIECI NA WIEKI

WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE

NIECH ODPOCZYWA W SPOKOJU NASZ PAPIEŻ I OJCIEC
            • kaja810611 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 02.04.05, 23:22
              WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE
              A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ MU ŚWIECI

NIECH ODPOCZYWA W POKOJU WIECZNYM...
              • sluczyn Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro powróci 03.04.05, 00:25
                Zaszedł jak słońce, a krzyż zapłonął, jutro powróci i krzyż będzie cały.
                www.k-k.pl/fotki/luczyn-2.html
                I będzie we mnie jego ciepło. Takie moje słońce szczególnie na pochmurne,
                trudne dni.
                • slawekborewicz Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 00:44
                  umarł człowiek .... tylko człowiek
                  • sluczyn Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 01:37
                    Zaszedł jak słońce, a krzyż zapłonął, jutro powróci i krzyż będzie cały.
                    www.k-k.pl/fotki/luczyn-2.html
                    I będzie we mnie jego ciepło. Takie moje słońce szczególnie na pochmurne,
                    trudne dni.

Umarł człowiek, a działanie globalne, stąd zbieżność idei i słońca.
                    Najtrudniej patrzeć w przyszłość, bo widzenie się kończy.
                    • zbukov Papież 03.04.05, 03:15
                      'Każdy Twój wyrok przyjmę twardy,
                      Przed mocą Twoją się ukorzę...'
                      ...ten także...
                      Śmierć jest częścią życia i początkiem nowego. To musiało się kiedyś stać,
                      pozostaje - co my z tym zrobimy - ja przeczytam "Elemantarz" Jana Pawła II,
                      którą to książkę dostałem od ojca. Pełny tytuł brzmi "Elementarz dla wierzącego,
                      wątpiącego i szukającego". Ja jestem tym trzecim i dziękuję Ci, że o mnie
                      myślałeś, pamiętałeś i dla mnie pisałeś...
                      • marcelina_b Re: Papież 03.04.05, 08:07
                        Chciales zebysmy byli zadowoleni ale to sie KOCHANY OJCZE nie da zrobic. Po
                        takiej stracie nie mozna byc zadowolonym, bo CIEBIE juz nie ma. [']
                        • stef11 Re: Papież Jan Paweł II 03.04.05, 10:41
                          ....Na zawsze pozostanie wśród nas...
                          • nicrux CZESC JEGO PAMIECI. 03.04.05, 15:49
                            Odszedl WIELKI Polak. Prawdopodobnie nie byloby, przynajmniej tak szybko jak to
                            sie stalo, wolnej Polski bez Karola Wojtyly. Rok temu zabraklo Ronalda Reagana,
                            ktory doprowadzil do obalenia komunizmu droga ekonomiczna, teraz zabraklo nam
                            Papieza, ktory dal Polakom i Zachodowi nadzieje i sile. Nie jestem katolikiem
                            ani konserwatysta, i nie zgadzam sie z Kosciolem w wielu glosnych kwestiach
                            spolecznych, ale pomino tego chcialbym podziekowac Papiezowi za Jego przeslanie
                            dobra. Wierze, ze gdziekolwiek teraz przebywa, znajdzie On spokoj i odpoczynek.

Nikodem Poplawski, fizyk teoretyk,
                            Bloomington, IN, USA
                            • offler Papiez umarl niech zyje legenda... :-( 03.04.05, 17:14
                              • piotr.kraczkowski Re: Papiez umarl niech zyje legenda... :-( 03.04.05, 17:49
                                Przylaczam sie do zaloby
                                po tak wspanialym czlowieku.

Przewodniczacy Episkopatu Niemiec,
                                Kardynal Lehmann upomnial by
                                byc wiernym poslaniu Papieza.
                                To bardzo wazne.
                                Charakterystycznym jest, ze rozni
                                politycy podkreslaja "swoj" punkt
                                ciezkosci papieskiego poslania:
                                Kofi Anan widzi Papieza jako
                                poslanca pokoju, Bush i Kwasniewski
                                jako poslanca "wolnosci", reprezentanci
                                innych kosciolow przypominaja jego
                                dzialania ekumeniczne, w RFN wspomina sie
                                jego zaslugi dla Zjednoczenia Niemiec
                                i obalenia komunizmu itp. itd.

Ciekawie wspomnial wlasnie Papieza w izraelskim radiu
                                byly ambasador Izraela w Watykanie, Josef Landa,
                                okreslajac Papieza posmiertnie jako "polskiego
                                nacjonaliste", ktory jako taki mogl
                                "zrozumiec zydowski nacjonalizm, syjonizm".
                                Tak nie jest. Papiez byl tak samo nacjonalista,
                                jak nacjonalista byl Jesus Chrystus.
                                Robienie z papieza, ktorego poslaniem bylo
                                miedzynarodowe braterstwo, ktory caly Pontyfikat
                                zyl wsrod ludzi calego swiata, ktory calowal
                                ziemie nalezaca do innych narodow, ktory co
                                roku publicznie myl nogi Nie-Polakom,
                                "polskiego nacjonalisty", jest klasycznym
                                przykladem syjonistycznej propagandy. To proba
                                wykorzystania papieza do usprawiedliwienia
                                syjonistycznych celow i metod:
                                wymordowania, przepedzenia i terroryzowania
                                Palestynczykow i zalozenia Izraela na ich
                                koszt, w Azji, przez syjonistow zyjacych
                                od blisko 2000 lat w Europie.

Ciekawe kiedy Bush i Kwasniewski
                                powiedza, ze Papiez popieral
                                wolnosc, a zatem takze zbrodnicza napasc
                                Polski, Izraela, GB i USA na Irak...

W kazdym badz razie nie zdziwilbym sie,
                                gdyby Papiez zdecydowal, ze zostanie
                                pochowany w Polsce. Papiez bardzo
                                godnie i madrze wykorzystal nawet swe
                                umieranie by nas czegos nauczyc, by
                                przekazac swe poslanie. Pochowek
                                w Polsce bylby kontynuacja papieskiego
                                poslania ponad smiercia samego Papieza
                                Tysiaclecia, bo zwracalby uwage swiata na
                                kulture, z ktorej przyszedl, kulture,
                                ktora wydala bardzo wielu wspanialych ksiezy.
                                Jednoczesnie zobowiazywalby nas tym do jeszcze
                                wiekszych wysilkow, by byc wiernym jego
                                poslaniu.
                                • kilech MÓJ OJCZE ŚWIĘTY, TOTUS TUUS! 07.04.05, 23:03
                                  Mój Ojcze Święty, dziękuję Ci za to, że otworzyłeś mi oczy i odnowiłeś oblicze
                                  mojej wiary. Jesteś dla mnie żywą Ewangelią. Dziś wiem, że należę do "Pokolenia
                                  Jana Pawła II". Totus Tuus!!!
                          • tomasztadla Re: Papież Jan Paweł II 03.04.05, 15:57
                            nie wiem co napisać,
                            nie jestem katolikiem,
                            od 7 lat nie chodzę do koscioła,
                            dlatego trochę głupio się czułem modląc się za niego,
                            smutek, przygnebienie, a jednoczesnie świadomość pięknego świadectwa, które dał,
                            i uczucie, że cokolwiek napiszę to i tak będzie za mało i nie jest w stanie
                            oddać atmosfery tych dni...
                            dziękuję
                          • iga1304 Re: Papież Jan Paweł II 04.04.05, 22:32
                            Pozostaniesz na zawsze w mim sercu.Dziękuję za wszystko.Teraz bardziej
                            zrozumiałam wiele rzeczy...nauczyłeś nas umierać ze spokojem.
                    • stanwier Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 14:39
                      dokladnie
                  • tentegopolubowny Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 02:48
                    zgadza sie, ale wielu uwaza ze byl to czlowiek wyjatkowy, poza tym z Pl a wiec
                    dodatkowa atrakcja, znowu wazniejsze jest co z tego w nas zostanie, czy moze to
                    cos polepszyc?, bo same slowa pochwal, modlitw, nic nie daja.
                    • puba WIELKI DAR BOGA 03.04.05, 11:39
                      Jan Paweł II pozdarował nam swe życie, swą pielgrzymkę pokoju i miłości..
                      umierajacy podarował światu pare godzin jedności i modlitwy jakiej nie zna
                      ludzkosc od niepamietnych czasów..
                      teraz kolej na nas byśmy swim życiem trwali w miłosci do Boga i innych ludzi..
                      byśmy codziennie okazywali, że w nas jest iskra zapalona przez naszego
                      ziemskiego pasterza..
                      kocham was wszystkich jeszcze bardziej
                      dzięki Bogu i Karolowi Wojtyle...

i bede lepszym człowiekiem.
                      Paweł
                    • lewelof Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 14:44
                      W nas Polakach jak w zadnym narodzie tyle wzruszenia zrozumienia cierpienia
                      laczenia w milosci, sily w cierpieniu i wzruszenia w nadziei chrzescianskiej o
                      coz powinnismy sie modlic ?? Wiemy bo zostaly Nauki Naszego Ojca Ojca Naszych
                      Czasow bo nam wszystkim dane bylo zyc u jego boku coz nie mowil tego ale odczuc
                      mozna bylo to w kazdej jego pielgrzymce On nas nawracal nawolywal na wlasciwa
                      droge wiedzial jak nikt inny o tym wszystkim co w Polakach cenne lecz ja obawiam
                      sie najgorszego bo tak pokazuje historia i tak pokazuja chwile terazniejszej
                      rzeczywistosci zapomnimy o tym szybko od nowa po chwilach wielkiego polaczenia
                      powroca kolejna afery zaczniemy brnac az wreszcie tonac w rzeczywistoci
                      komercyjnej kapitalowej tej przed ktora nas ostrzegal mowil ze to moze byc dla
                      nas samozaglada POLACY WZNIESMY SIE NA WYZYNY NASZEJ SWIADOMOSCI NARODOWEJ
                      PRZESTANMY MOWIC O CIERPIENIU POKAZMY SWIATU JAK BARDZO GODNI BYLISY I JESTESMY
                      TEGO ZE ON WYSZEDL Z NAS NIE BADZMY JAK ZYDZI PODZIELENI PODCZAS GDY MESJASZ
                      PRZYBYL BY ODKUPIC LUDZKA ZIEMI!! Zostawmy w nas widoczny slad jego nauk slow i
                      jego zycia ktore bezgranicznie powiezyl nam ludziom jego jedynej milosci bo nie
                      mial nikogo jego czlowieczenstwo mozna powiedziec ksztaltowalo sie wsrod nas
                      ludzi calkiem przypadkowych ktorzy zawitali w jego zyciu. Modlmy sie by ta sila
                      ktora nam swiadectwo dal w ostatnich jego dniach ktora w nas mocno jest obecna
                      pozostala na czas wieczny badzmy dzieki niemu narodem szcegolnym wolnym od zla
                      nienawisci nie badzmy narodem wybranym BADZMY NARODEM GODNYM DAJMY SWIADECTWO
                      JEGO WIELKIEGO DZIELA NIECH ONO DZIEKI NAM TRWA NA WIEKI!!
                      Nie wiem jak to sie stalo ze bylem daleko ale wiem ze poraz kolejny brak slow by
                      modlic sie i zrozumiec pustke jaka nastalo po jego odejsciu niestety poraz
                      kolejny staje sie sierota nie ta materialna cielesna lecz duchowa nie popelnie
                      jeszcze raz tego samego bledu chce w to wierzyc ze znak jego pozostanie wemnie i
                      mi bliskich.
                  • zbukov Człowiek 03.04.05, 03:33
                    Umarł AŻ człowiek. WIELKI CZŁOWIEK. Którym maluczcy lubią sobie wycierać
                    malutkie brudne rączki - do ciebie piszę Giertych i tobie podobnych. Kwas
                    pokpiwał sobie z gestów Papieża, a dziś nawet nie chciało mi się go słuchać.
                    Włączyłem CNN.
                  • gdotb Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 06:16
                    nie do konca prawda.
                    Czlowiek - prawda. Ale JAKI czlowiek?!

A jaki, swiadcza miliony oplakujace Jego smierc, i to nie tylko katolicy, ale
                    wszyscy, ktorym Papiez dal swiadectwo pokoju.

G.
                    • barb25 Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 07.04.05, 08:35
                      Jak Pan Jezus umieral pod krzyzem byli tylko jego oprawcy.Wedlug ciebie te
                      miliony to dowod ,ze papiez jest swietym? Ojcowie tych co placza w Watykanie
                      ubostwiali Musoliniego i tysiace szlo za nim .Ktos powyzej napisal ,ze ci co
                      nie uwielbiaja papieza maja brudne raczki i sa "malymi" ludzmi -odpowiadam ja
                      nie uwielbiam papieza i brudnych raczek nie mam ,ani tez nie jestem malym
                      czlowiekiem ...i na balwochwalstwo nigdy sie nie zgodze...
                  • aniagstan Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 10:38
                    Umarł człowiek, największy człowiek naszych czasów.
                    Wczoraj zgasłanajjasniejsza Gwiazda Kościoła.
                    Ojcze, niech Aniołowie zaniosą Cię do Nieba....
                    • jacek_i Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 12:22
                      [*]
                  • kali2 Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 11:35
                    Jeśli to tylko człowiek taki zwykły to dlaczego nie byłeś/byłaś za niego w
                    Stolicy Piotrowej Ty lub ja przeciętna osoba
                  • erpe Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 15:11
                    Odszedł CZŁOWIEK ...?
                    To dlaczego wiatr i morze ucichło
                    A Świat zapłakał?
                    Czy napewno CZŁOWIEK?
                  • wicek.wacek Zmartwychwstanie! 03.04.05, 20:27
                    slawekborewicz napisał:

> umarł człowiek .... tylko człowiek

Ale zmartwychwstanie, tak jak nam pokazal Bog-Czlowiek!
                  • isusia Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 05.04.05, 09:47
                    Zastanów się nad tym co piszesz
                • wazari_kwantyzator 03.04.05, 00:49
                  Jesteś w naszych Sercach.
                • madzia.bar Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 03.04.05, 21:03
                  Dziękujemy Ci Ojcze za wszystko.Spoczywaj w pokoju.
                • marek_m_pl Szkoda ... :[ 04.04.05, 10:53
                  Jan P. II Swój Chłop był ... Cholera no szkoda Go ...
                • romanb58 Re: Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął,jutro pow 09.04.05, 11:52
                  poezja, slowa,.....
                  to tak latwo,
                  o ile trudniej zyc ....
              • future88 WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 12:14

• marzena117 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 04.04.05, 05:47
                  Zegnaj Ojcze Swiety..........zawsze pozostaniesz w naszych sercach i pamieci
              • puszek007 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 16:21
                Łączmy sie we wspólnej modlitwie za Wspaniałego Człowieka...

• maciek1221 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 02.04.05, 23:39
              A siatło wiekuiste niechaj mu świeci na wieki
            • ukk981 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 02:33
              [*]
            • andrzejgos Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 10:00
              Wielki żal i smutek, ale myślę że Nasz Ojciec Jan Paweł II byłby zadowolony
              widząc to co uczynił przez te lata swojego Papieżowania.Bo oto Warszawa
              godz.23,50 kościół Sw. Anny tysiące ludzi, tysiące młodych ludzi,tak tej Naszej
              niegrzecznej,nieposłusznej młodzieży przybyło i to nie z nakazu, nie z przymusu
              lecz z głosu swojego serca oddać hołd Wielkiemu Człowiekowi,Wielkiemu
              Polakowi.Czyż Ojciec Swięty nie jest szczęśliwy widząc to - stałem tam
              zszokowany, a jednocześnie w głębi serca szczęśliwy iż Nasz Papież tak wiele
              może uczynić z ludzimi, to coś wspaniałego.Spoczywaj w pokoju Ojcze Swięty
              • kdemska WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 04.04.05, 15:17
                Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie
                A Światłość Wiekuista niechaj Mu świeci na wieki wieków AMEN!

Odpoczywaj w spokoju wiecznym Najukochańszy Ojcze Święty!
            • mmellron Dziekuje... 03.04.05, 11:45
              Dziekuje Ci za sierpien 2000 w Rzymie. Dziekuje, ze byles i ze zawsze bedziesz.
              Dziekuje za lekcje zycia i smierci. Dziekuje...
              • aircrew Re: Dziekuje... 03.04.05, 13:12
                Dziekuje Ci Ojcze, za 2002 rok - Łagiewniki. Dziekuje Ci za audiencje u Ciebie.
                Dziekuje ze byles, jestes i na zawsze bedziesz w mym sercu...
                • aircrew Re: Dziekuje... 03.04.05, 13:16
                  aircrew napisała:

> Dziekuje Ci Ojcze, za 2002 rok - Łagiewniki. Dziekuje Ci za audiencje u
                  Ciebie.
                  >
                  > Dziekuje ze byles, jestes i na zawsze bedziesz w mym sercu...

Mam na myśli Balice, a pisze Łagiewniki...
              • ipijano Re: Dziekuje... 03.04.05, 21:06
                Dziękuję Ci
            • piotrbiel Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 16:17
              A ŚWIATŁOŚĆ WIEKOISTA NIECHAJ MU ŚWIECI NA WIEKI WIEKÓW - AMEN.

SOCZYWAJ W POKOJU A JEZUS CHRYSTUS NIECHAJ OBDAŻY CIĘ SWOJĄ OPACZNOŚCIĄ I
              CHWAŁĄ!!!

DZIĘKUJĘ CI..... ZA WSZYSTKO!! (*)
            • piotrbiel ODSZEDŁ ALE POZOSTAŁ - BARDZIEJ NIŻ INNI 03.04.05, 16:26
              ODSZEDŁ NAJWIĘKSZY Z LUDZI - PAPIEŻ JAN PAWEŁ II , ALE TAK NAPRAWDĘ TO TYLKO
              PASTEŻ KTÓRY NAUCZYŁ NAS JAK ŻYĆ I KTÓRY OBECNIE W NIEBIOSACH CZUWA NAD NAMI
              WSZYSTKIMI .... Z MIŁOŚCIĄ!! ODSZEDŁ Z NASZEJ ZIEMI ALE TAKŻE POZOSTAŁ W
              NASZYCH SERCACH I POPRZEZ TO OSIĄGNĄŁ CEL SWOJEJ MISJI ZBAWIENIA JAKĄ POWIERZYŁ
              MU CHRYSTUS! TO NIE JEST ZWYKŁA ŚMIERĆ - TO WSPANIAŁA NAGRODA ZA WSPANIAŁE
              ŻYCIE!

DZIĘKUJEMY CI OJCZE!! OJCZE KTÓRYŚ JEST W NIEBIE..... (*)
            • project32 Re: WIECZNY ODPOCZYNEK, RACZ MU DAĆ PANIE 03.04.05, 17:49
              Amen
          • mdm22 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:51
            See You in Heaven, Papa !!!
          • milosz_7 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:41
            Czesc pamieci Jana Pawla II, Karola Wojtyly, Wielkiego Polaka.

• legwan77 Zmarł ten który myślał o godności człowieka 03.04.05, 10:47
          • kotlet.zauek Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 14:47

NIECH ODPOCZYWA W SPOKOJU NASZ PAPIEŻ I OJCIEC
        • hexe84 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:37
          na dowod???????????????...by udowodnic sobie nawzajem....ludzie On jest juz w
          niebie ...nie porzebuje dowodow materialnych ...on widzi nasze serca ....i w
          nich zapalmy dla Niego plomien:)....to odda mu czesc .......................
        • pavle Ty w domu, my w drodze. 02.04.05, 22:48
          Requiescat in pace.
          • toja20 Re: Ty w domu, my w drodze. 02.04.05, 22:51
            Dziękuję Ci za wszystko co dla Nas Polaków, a także dla całego świata uczyniłeś.
            Mirek ;(
          • mis22 Requiescant in pacem! 03.04.05, 00:38
            Jaki zwrot w jezyku lacinskim jest poprawny?

1. Requiescant in pacem
            2. Requiescant in pace
            3. Requiescat in pacem
            4. Requiescat in pace
            • mctiggle Re: Requiescant in pacem! 03.04.05, 09:13
              mis22 napisał:
              > Jaki zwrot w jezyku lacinskim jest poprawny?
              > 1. Requiescant in pacem
              > 2. Requiescant in pace
              > 3. Requiescat in pacem
              > 4. Requiescat in pace

Romanen iti homus????
            • wirusx Re: Requiescant in pacem! 03.04.05, 20:55
              Requiescat in pace =Niech spoczywa w pokoju. Requiescant in pace = Niech
              spoczywają w pokoju - więc tu nie ma zastosowania, bo dlaczego liczba mnoga?
        • quetendre Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:24
          I kochamy [*]
        • wisinka098 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:55
          Nadal go kocham!! !! "przemijanie ma sens..."
        • gosiak85 Śpij spokojnie Ojcze Świety 03.04.05, 00:54
          "Gdy do Pana odejdziemy,
          niech nie płacze po nas nikt.
          Bo my przecież być z Nim chcemy,
          W Jego chwale wiecznie żyć"
          Do widzenia Ojcze Święty, śpij spokojnie...
          • zuzanka-klu Re: Śpij spokojnie Ojcze Świety 03.04.05, 05:05
            Wieczne odpoczywanie racz mu dac panie,a swiatlosc wiekuista niechaj mu swieci
            na wieki,wiekow amen.
          • intrigeiro Re: Śpij spokojnie Ojcze Świety 03.04.05, 08:56
            Do zobaczenia, Ojcze Święty...Pokój Jego duszy
        • figa771 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:25
          Mielismy wielkie szczescie zyc w tym czasie co ON...
          Dzis zegnamy Cie z bólem,jednak na zawsze pozostaniesz w naszych sercach i
          pamieci.
        • lk-b-01 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 19:26
          Ojcze Święty,

To co Cię spotkało nas nie ominie
          Ty już jesteś w domu, my jeszcze w gościnie

LUCYNA I ZBYSZEK
        • adamikr Re: Jan Paweł II nie żyje 04.04.05, 18:55
          odchodzac zabierz mnie, prosze wez mnie tez bo swiat bez CIebie nie bedzie taki
          sam Ojcze!
        • d_cja Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 10:31
          Pokój jego duszy!
          Módlmy się za Niego.
      • mlask12 Do zobaczenia, tato 02.04.05, 22:28
        dzieki za wszystko. wierzymy, ze kiedys znowu Cie zobaczymy. trzymaj sie tam na
        Gorze.
      • sloooneczko Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:35
        wieczny odpoczynek..
        • gwiazdka67 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:00
          [*]
      • severinous Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:35
        Niech Bóg Błogosławi jego dusze... Dziękuje za wszystko co dałes mi w życiu i
        nigdy nie zapomne o tym czego sie nauczyłem...
      • kasiek86 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:37
        do zobaczenia kochamy Cię,,,bądź z nami...
        • jomumma Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 01:25
          Dziwnie mi .... :(:(:(
      • dominisia232 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:38
        Ojcze dziękujemy Ci za wszystko
        tak wiele uczyniłeś dla swiata!
        Kochałeś młodzież i dzieci, zapisałeś się w naszej pamięci jako człowiek
        Wielki. Zawsze będę Cię wspominać!
        Spoczywaj w spokoju
        • quetendre Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:40
          See ya in the heaven. I LOVE YOU
      • joasia31 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:39
        Odszedłeś, tak smutno bez Ciebie...........
        • ckm_ista Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:57
          na zawsze w naszych sercach....non omnis moriar [']
        • iwonesik Re: Jan Paweł II nie żyje 05.04.05, 19:29
          Wiem Ojcze, że nikt nie zyjke wiecznie i kiedyś musi odejść, ale zostawiłeś po
          sobie taką pustkę, kórej nikt nigdy nie zastąpi.Ojcze mlodzieży, dzieci i
          wszystkich ludzi na całym świecie odpoczywaj w spokoju. Tyle ludzie jedzie do
          Ciebie aby towarzyszyć Ci w ostatniej drodze.
      • komon Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:40
        ZEGNAJ OJCZE, do zobaczenia...
        • freed Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:30
          ...Na zawsze pozostanie w naszych sercach...
      • perica Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:49
        Ojcze Święty Spoczywaj w Pokoju Chrystusa. Będzie Ciebie bardzo brakowało
        Narodowi Polskiemu i całemu Światu. Żegnaj.
        • betonator Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 22:59
          Byłeś największym z Polaków i najlepszym z papieży- jak świat będzie istniał
          bez Ciebie, Super Bohaterze? Licze na to, ze jeszcze sie kiedys zobaczymy.
          • piotrus92 Jan Paweł II nie żyje [*] 03.04.05, 20:53
            niech wszyscy się dołonczom i dołonczom sie symbolicznym zniczem

[*]

niech spoczywa w pokoju
        • fredt Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:10
          co napisać ?
          nie ma słów , by oddać to, co czuję
          • relatif Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:30
            Tak smutno....
            • mrowkencja Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 10:05
              Pokój jego duszy....
      • bogda3 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:00
        Dziekuje, że byłeś, jesteś i będziesz na zawsze!
        • kurciusrobert Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:54
          Odszedł do Swego prawdziwego domu.Pzrykro, że nas opuścićł.
      • lenka70 Miłość nigdy nie ustanie 02.04.05, 23:03
        Pozostaniesz w naszych sercach na zawsze! Dziękujemy.
      • sgtauri Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:03
        Odszedł złowiek który był nadzieją dla wszystkich, wierzących i nie wierzących.
        Niech BÓG
      • niebieskooki3 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:05
        Pamiętajmy że papież umarł ale jego słowa i twórczość są wiecznie żywe.
      • chris12 Dziękujemy Ci Ojcze Święty! 02.04.05, 23:07
        Dziękujemy Ci za przybliżenie nam istoty wiary i wolną Polskę.
        • adaimarco Re: Dziękujemy Ci Ojcze Święty! 03.04.05, 01:55
          Dziekujemy, ze byles z nami!
        • grz80 Re: Dziękujemy Ci Ojcze Święty! 03.04.05, 09:43
          Dziękujemy, że byłeś naszym Ojcem!
          [']
      • vontomke Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:10
        Jan Paweł II pozostanie moim mistrzem duchowym, to był wielki człowiek, teraz
        to wielki duch. Niech nasze modlitwy dadzą mu siłę do dalszego prowadzenia nas
        do Boga.
      • mary244 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:21
        Jak wyborcza mogła dać taki tytuł? DOKONAŁO SIĘ?! LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!
        ZMIEŃCIE TO I NIE RÓBCIE WIOCHY!
      • j_walker Jan Paweł II żyje!!! 02.04.05, 23:34
        ON nie odszedł, to my spóźniamy się za NIM w drodze do BOGA! I niechaj wszyscy
        spotkamy się u NIEGO razem z Janem Pawłem II. Ale musimy iść tą samą drogą -
        drogą miłości. ON żyje - u BOGA i w BOGU, a przede wszystkim w naszych sercach.

Post Scriptum!
        URBANIE - Memento mori

• gabrielapetry Re: Jan Paweł II żyje!!! 03.04.05, 21:15
          masz racje, Papież żyje, żyje w nas, i będzie żyl tak dlugo jak dlugo bedziemy podążać jego ścieżką, ścieżką miłości.
          • martusiaf Re: Jan Paweł II żyje!!! 10.04.05, 22:48
            Ojciec Święty żyje i będzie żył w naszej pamięci, we wszystkim, co dobrego
            uczynimy, pamiętając Jego słowa i tę cudowną aurę ciepła i oddania dla każdego
            człowieka, tę aurę świętości. Jeżeli będziemy się starali, każdy z nas tak, jak
            potrafi i tak, jaką potrzebę odczuwa podążać Jego drogą i wcielać Jego słowa w
            życie, wówczas Ojciec Święty pozostanie w nas żywy na zawsze.
        • martusiaf Re: Jan Paweł II żyje!!! 10.04.05, 22:40
          Panie, świeć nad Jego duszą. Niech przemierza teraz tatrzańskie szlaki i
          kalwaryjskie drózki, zaznając wiecznego pokoju i Twej miłości po wsze czasy.
          Miej Go Panie pod skrzydłami swej łaski i miłości.
      • cichy22 Zmarł Papież Tysiąclecia 02.04.05, 23:55
        Wielki Człowiek, Nasz wielki Rodak
        • blumchen_22 Re: Zmarł Papież Tysiąclecia 03.04.05, 00:07
          drugiej tak wspaniałej i niepowtarzalnej osoby jak Jan Paweł II już nigdy nie
          bedzie!!!!
          [ ' ][ ' ] [ ' ]
      • kociczka69 Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:58
        Odeszedł od nas...:(((( pozostanie jednak w naszej pamięci jako wielki człowiek
        tej całej ludzkości. Świat wraz z nim radował się, lecz nadeszła pora i
        pozostawił w nas smutek i rozpacz........ opłakuje cały świat ;(;(;(;(
        Ojcze dlaczego my Cię tak kochamy i niemożemy przeboleć Twojego odejścia do
        raju Pana Boga naszego ???
        Niech Pan Bóg Ci otworzy bramy niebios, radując się wraz ze wszystkimi, którzy
        już od nas odeszli :(:(:(:(, w tym dniu w którym wstąpisz do nieba do naszego
        Pana Boga.
        Mimo tego bólu jaki w nas pozostał po Twojej stracie, będziesz mimo wszystko
        między nami. Nigdy Cię niezapomnimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jesteś Ojcze Wielkim autorytetem na tym naszym całym świecie, nikogo takiego
        już niebędzie jakim byłeś i pozostaniesz w naszej pamięci na zawsze. Świat już
        niebędzie taki jak byłeś z nami na ziemi.
        Ludzkość, codzienność człowieka każdego z nas się zmieni.
        Patrząc w niebo będziemy spostrzegać to miejsce gdzie się radujesz wraz ze
        wszystkimi naszymi bliskimi i przypominał nam słowa:
        Nie lękajcie się...

Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci
        na wieki wieków.
        Amen.
        Niech spoczywa w pokoju.

[*[*]

• kczereszko Re: Jan Paweł II nie żyje 02.04.05, 23:59

Niech zasiądzie po prawicy Ojca , bo tam jest Jego miejsce. Niech Żyje
        Wiecznie, tak mu dopomóż Bóg.
        • skr00898 Re: Jan Paweł II nie żyje 05.04.05, 12:09
          Po Prawica siedzi Syn Bozy Jezus Chrystus. Cos sie Panu poknocilo.
      • rafal.ud ...a Kościół w Józefowie był zamkniety 03.04.05, 00:06
        Z wielkim żalem, w potrzebie modlitwy w intencji Ojca Świętego poszliśmy do
        Kościoła liczac, że jego drzwi w tę szcególną noc będa otwarte... Blisko
        trzydziestu wiernych modlących się przed figurą Matki Boskiej czekało na swego
        Proboszcza, który niestety odmówił otwarcia Kościoła obawiając się o
        bezpieczeństwo Świątyni...
        Delegacji wiernych powiedział, że "czuwał do 21ej, a jutro czeka go praca". W
        parafii PW Matki Boskiej Częstochowskiejw Józefowie k/ Otwocka, prócz
        Proboszcza jest jeszcze kilku wikariuszy. Żaden z nich nie wyszedł do wiernych.
        Ten komentarz jest naszym, wiernych, PROTESTEM.
        • patryk.woszczyna Re: ...a Kościół w Józefowie był zamkniety 03.04.05, 01:02
          Podobnie w Krzeszowicach koło Krakowa - pod kościołem byłem po 23:30, był
          zamknięty...
      • a.anna1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:11
        Wieczny odpoczynek racz MU dać Panie aświatłośc wiekuista niechaj MU świeci na
        wieki wikeów Amen. Niech Ojciec Twój przyjmie Cię do siebie. Zawsze będe
        pamiętać Cię i zawsze pozostaniesz w moim sercu. Kocham Cie. Byłeś Jesteś i
        nazawsze pozostaniesz w mojej pamięci.:'(
      • mal03 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:23
        Czuwaj Boże nad Ojcem a Niebie...
      • bozkan Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:34
        Niech Twoja nowa droga, będzie dla Ciebie lepszą drogą.
        Byłeś, jesteś i będziesz w naszych sercach do końca. Dziękujemy Ci za wszystko.
        Kochamy Cię Ojcze Święty.
      • yesionek Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:48
        Amen
      • wojtekpp Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 00:55
        odszedł największy z wielkich... nie wolno nam zapomnieć co powiedział i uczynił... dokonał rzeczy największych... teraz my musimy przechować pamięć o tym wszystkim... i nie tylko pamięć
        • magdado1 Re: Jan Paweł II nie żyje 04.04.05, 12:49
          Już nie usłyszę
          Już nie zobaczę
          Już nie poczuję
          Już nie zapłaczę

A może....

Jeszcze usłyszę
          Jeszcze zobaczę
          Jeszcze poczuję
          Jeszcze zapłaczę
      • zjawa74 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 01:06
        Zmieniłeś nasze życie. Jesteśmy i bedziemy starali się byc lepsi. Kochamy Cię.
        Wiemy, że jesteś szczęśliwy. Bóg z Tobą Ojcze święty.
        • rufii Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:14
          Zmienieś oblicze tej ziemi i serca ludzi mieszkających tutaj ...
          Zmieniłeś życie wielu Polaków i przyczyniłeś się do tego, abyśmy mogli
          dojrzewać w wolnym kraju...
          Dałeś nam wiele wskazówek ja żyć, kochać i nie czynić krzywdy innym. Zawsze
          będziesz w naszej pamięci!!!
          Dzięki Ci za to!!!
          l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          l l
          llllllllllllllllllllllllllllllllll
        • vikas Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:49
          Czuję się jak sierota.Świat bez Ciebie Ojcze będzie smutny i pusty,
          ale będziesz zawsze w naszych sercach,a Twoje mądre słowa niech nigdy nie
          zostaną zapomniane.Spoczywaj w pokoju-DZIĘKUJĘ za to że BYŁEŚ,BĘDZIESZ I TAK
          NAPRAWDĘ WCIĄŻ JESTEŚ Z NAMI.
      • wlodi11 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 01:40
        będziesz zawsze we wszystkich sercach. dziękuje za wszystko co zrobiłeś dla Polaków, Polski i calego świata. Tego nikt nie jest w stanie powtórzyć. Dziękuje.
        • annoosia Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 18:16
          Dziękuję za twoje słowa i czyny, które wskazywały drogę.
      • michal25arizona Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 01:40
        Swiec Panie nad Jego dusza...
      • maaryska Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 02:09
        Niech odpoczywa w pokoju
      • landrynka Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 05:33
        Peka mi serce, lzy plyna...
      • yha Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:09
        Wiem że jest Ci Ojcze Święty teraz już dobrze wśród rodziny, najbliższych...ale
        jest mi tak smutno.Odkąd pamiętam byłeś Papieżem, teraz Cię nie ma. To pierwszy
        poranek kiedy obudziłam się i uśiwadomiłam że nie ma Cię już wśród nas. Będę
        zawsze miała Cie w sowjej pamięcii modlitwie. Żegnaj Ojcze, dziękuje
      • czarnamamba1 Żałoba Narodowa 03.04.05, 09:50
        Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat, Polska pogrążyła się w prawdziwej,
        niewymuszonej żadną koniunkturą polityczną, Żałobie Narodowej.
        Żaden człowiek w historii naszego kraju nie spowodował swoim odejściem takiej
        zadumy i takiego smutku.

mamlas.1 napisał:

> Dziękujemy Ci za wszystko. Żegnaj.
      • monikabrn Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 10:12
        Brak słów. Trudno wyrazić, co się teraz czuje. Ten świat będzie inny bez Niego.
      • pablo71 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 10:20
        Dziękuje Bogu za to, że żyłem w czasach kiedy byłeś Ojcem Świętym. Bez Ciebie
        ten świat już nigdy nie będzie taki sam.
        • muzzy1979 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:19
          "Stare indiańskie powiedzenie mówi, że ktoś naprawdę umiera wraz z ostatnią
          osobą, która o nim pamięta".
          Więc on nie umarł my zawsze bedziemy o nim pamiętać.
          • sssoniaaa Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 16:59
            Nie było i nie będzie już takiego Papieża jak On !
            Jan Paweł II był, jest i zawsze będzie w moim sercu!
            Ojciec Święty odszedł do Tego, któremu poświęcił całe swoje życie.

Zawsze będziemy o Tobie pamiętać Janie Pawle II!
          • mysterious Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 17:24
            żałuje ze nie mogłam go poznać , był wspaniałym człowiekiem i mam nadzieje że
            jest teraz szcześliwy
      • alpinab12 Byłes nadzieją na lepsze jutro.. 03.04.05, 11:03
        najszczerszą Miłością i Największą Dobrocią jaką Bóg mógł obdarować ludzkość.;(
        Agnieszka D.Lublin
      • janina9 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:11
        Każdy, każdy może powiedzieć "umarł mój Ojciec Święty",ponieważ On traktował
        każdego z nas z osobna. Nie należeliśmy do bezimiennego tłumu. Dlatego umarł
        ktoś najbliższy, wielki i niezastąpiony.
      • turysta_2004 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:12
        Ojcze, odnowiles oblicze Ziemi. Tej Ziemi!!!!!!!!

Dziekuje!
        • janusz2l Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 14:22
          Ojcze Święty. Będziesz zawsze z nami w naszych sercach.
        • hh7 ŻEGNAJ.Nigdy nie zapomnimy co dla nas zrobiłeś. 03.04.05, 17:25
      • egi7 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:18
        Na zawsze pozostanie w moim sercu. Choć wiem, że jest już z Panem Bogiem i już
        nie cierpi, jednak nie potrafię powstrzymać łez, które pojawiają się z każdą
        myślą o Ojcu Świętym. Jestem pewien, że Jego cierpienie nie pozostanie daremne
        a Jego nauka będzie stanowiła ścieżkę którą będziemy podążać. WIECZNY
        ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE.
      • dj_static Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:24
        [*]
        • dzindzinka Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 15:50
          [*]
      • fotopiper Ocena pontyfikatu JP2.0 03.04.05, 11:51
        Ogladajac telewizje i czytajac posty w tym watku utwierdzam sie w przekonaniu,
        ze na rzeczowa ocene pontyfikatu bedziemy musieli poczekac 15-20, moze 50 lat.

Nie kwestionuje zaslug tego czlowieka, jednak w tej chwili w polsce nie
        dostrzega sie szarych stron jego 'panowania', a i takie na pewno sa.

Pozdrawiam.
      • antalek83 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:03
        wielka strata ciekawy jestem, czy Polacy będą chociaż w części stosowali się do
        jego nauk, oby
      • emma50 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:49
        Żegnaj. Dziękuję za wszystko.
        [`]
      • adamaleksander Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:15
        Wspaniały był dla mnie ten czas, kiedy w dzieciństwie dowiadywałem się o
        Papieżu, uczyłem się mówić, czytać i dowiadywałem się o Nim. Urodziłem się w
        1978 r, on powstał wówczas dla Kościoła na niespotykaną w historii papiestwa
        skalę. Polska jest dziś bardziej samotna, Polska musi wreszcie do siebie
        dojrzeć, Polska nie może już liczyć na opinię swego Ojca, nikt jej już dzisiaj
        nie powie co czynić, Polska musi dojrzeć do wolności, w którą wprowadził ją jej
        współczesny Ojciec - Jan Paweł II, dotąd byliśmy uprzywilejowani wyższą
        instancją naszych interesów, naszych poglądów i opinii, teraz musimy podjąć
        samodzielny trud.
        • krufka7 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 14:17
          wielki smutek...ogromna pustka... [*]
      • crassus1 Ave Maria 03.04.05, 13:36
        Wielki człowiek, będzie go nam brakować.
      • strongzbigniew Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 15:14
        Odszedł od nas Wielki Człowiek i Wielki Autorytet Moralny
        będzie nam bardzo jego brak
        dziękujemy Ci za wszystko. Żegnaj.
      • wysho Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 16:11
        Cześć Jego Pamięci ...
      • andres4 Re: Jan Paweł II nie żyje