Dodaj do ulubionych

Atak szerszeni w Lodzi

17.10.18, 11:58
Atak szerszeni w Lodzi

www.tvn24.pl/wojewoda-o-prezydent-lodzi-niech-zrezygnuje-z-kandydowania,876719,s.html
Wojewoda łódzki wezwał prezydent Łodzi do tego, żeby wycofała się ze startu w wyborach samorządowych. - Osoba skazana nie może w sposób trwały być wójtem, burmistrzem czy prezydentem - podkreślił Zbigniew Rau. A Zdanowska we wrześniu usłyszała prawomocny wyrok za poświadczenie nieprawdy. Na zwołanej konferencji prasowej towarzyszyły mu okrzyki "hańba" oraz "kłamstwo". Zdaniem obozu Zdanowskiej, wojewoda chce wpłynąć na wynik wyborów samorządowych.
Obserwuj wątek
    • littleboy Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 12:12
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,166977284,166977284,PiSi_wojewoda_lodzki_kwestionuje_przepisy_konstytu.html

Temat zakazany?
      Znaczy wstydzą się wojewody?
    • witek.bis Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 12:39
      Atakował szerszeń i w cieniu i w słońcu -
      Próbował użądlić, lecz się zesrau w końcu.
      • cossa.nostra Na POhybel złodziejom! 17.10.18, 12:56
        PO będzie POzamiatane. Na zawsze. Amen!
    • witek.bis Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 12:59
      Niby taki wybitny naukowiec, niby człowiek co najmniej dorosły, żeby nie powiedzieć wiekowy, a jeszcze nie wie, że na tym najlepszym ze światów "w sposób trwały" nikt nikim być nie może... Czy on myśli, że wojewodą jest "w sposób trwały"? A może wydaje mu się, że ten człowieczek "bez żadnego trybu" będzie "w sposób trwały" demolował i zasmradzał naszą umiłowaną ojczyznę? Zresztą ta zasada nietrwałości dotyczy nie tylko ludzi, ale też praw oraz idei. Bo i gdzie się podziało to nienaruszalne pryncypium "vox populi - vox dei", które jeszcze w zeszłym tygodniu robiło za prawo najwyższe i niekwestionowane?
      • pies_na_czarnych Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 13:07
        "vox populi - vox dei" jedynie na uzytek pisich. Kali tez tak mial.
        • cossa.nostra POwolne konanie lemingów 17.10.18, 13:13

R.I.P.
      • don.kichote A to "vox populi - vox dei" 17.10.18, 14:16
        to gdzieś w konstytucji jako do obligatoryjnego przestrzegania jest zapisane?

Obawiam się - i obym się mylił - że w sprawie Prezydent(ki) Zdanowskiej, stoicie - jej obrońcy - na przegranej pozycji.
        PiS-i, w oparciu o przepisy ustawy o pracownikach samorządowych, nie pozwolą jej objąć nawet wygranego w I turze stanowiska a ich trybunały to "klepną".
        Wsze - obrońców - lamenty - nic nie pomogą a i UE będzie bezsilna bo "dura lex, sed lex".

Obym się mylił...
        • pies_na_czarnych Re: A to "vox populi - vox dei" 17.10.18, 14:22
          Pisi doprowadza do wojny domowej. Robia wszystko, aby to nastapilo jak najszybciej. Moze juz przed wyborami obudzisz sie i zamiast Poranka w TV bedzie przemowienie Kaczynskiego.
          • don.kichote Re: A to "vox populi - vox dei" 17.10.18, 14:43
            pies_na_czarnych napisała:

> Pisi doprowadza do wojny domowej. Robia wszystko, aby to nastapilo jak najszybc
            > iej.

To od dawna wiadomo z tym tylko, że i opozycja z premedytacją i skutecznie podgrzewa tę zimnowojenną - na razie - atmosferę...

> Moze juz przed wyborami obudzisz sie i zamiast Poranka w TV bedzie przemow
            > ienie Kaczynskiego.

Co tam przemówienie?
            Znając PiS-ią mentalność domniemuję, że represje stanu wojennego WRON'u to pikuś przy tym, co zgotują nam - z Bogiem na ustach, powołując się na honor ojczyzny - prawi i sprawiedliwi "zawsze dziewice"...
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A to "vox populi - vox dei" 17.10.18, 14:57
              Głupia opozycja milczała gdy pis zawłaszczało trybunały.
              • don.kichote Ty tak na poważnie? 17.10.18, 15:18
                religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Głupia opozycja milczała gdy pis zawłaszczało trybunały.

Z chwilą, kiedy wraz z sejmową większością PiS przeją władzę, opozycja jedyne co mogła, to cmoknąć się w doopę - nawet z języczkiem.

Myśleć było wcześniej - kiedy były możliwości.
                Niestety, mimo obietnic nawet Ziobry nie chcieliście pod TS postawić.
                W pełni zasłużyliście na tamtą przegraną i co gorsze - niczego z tego co się stało nie zrozumieliście i nic was to nie nauczyło...

ps.
                mam nadzieję, że nie zwrócisz mi uwagi na niewłaściwość użycia w stosunku do ciebie zwrotu "wy", czy pisanie do ciebie l liczbie mnogiej.
                Aż takim prostakiem, chyba nie jesteś i rozumiesz moje intencje...
            • pies_na_czarnych Re: A to "vox populi - vox dei" 17.10.18, 15:04
              > To od dawna wiadomo z tym tylko, że i opozycja z premedytacją i skutecznie podgrzewa tę zimnowojenną

Zalosny jestes. Juz spisiales, mozg ci pisizm zaatakowal?
              • don.kichote Mam ten luksus, że dla mnie PO i PiS to to samo! 17.10.18, 15:25

> Juz spisiales, mozg ci pisizm zaatakowal?

Minusem tej sytuacji jet to, że PiS-i uważają mnie za PO-wca - co mnie obraża;
                a PO-wcy za PiS-iaka - co obraża mnie w równej mierze...
                • pies_na_czarnych Re: Mam ten luksus, że dla mnie PO i PiS to to sa 17.10.18, 15:31
                  Nie jestem POwcem. Wkulsonia mnie powtarzanie pisich stereotypow typu: "opozycja z premedytacją i skutecznie podgrzewa". Co niby wg ciebie maja robic? Podwinac ogony i patrzec jak pisi rozpie...ja wszystko wokół?
                  • don.kichote Re: Mam ten luksus, że dla mnie PO i PiS to to sa 17.10.18, 16:08

> Nie jestem POwcem.

A to ciekawostka. W każdym bądź razie, robisz wszystko by cię tak postrzegano - mimo żeś najemnik.
                    Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek przeczytał twój choćby jeden post krytykujący PO, czy chwalący jakieś słuszne działanie PiS.

> Wkulsonia mnie powtarzanie pisich stereotypow typu: "opozycj
                    > a z premedytacją i skutecznie podgrzewa".

To nie stereotypy. To prawda.

> Co niby wg ciebie maja robic? Podwina
                    > c ogony i patrzec jak pisi rozpie...ja wszystko wokół?

Myśleć było wcześniej...

A dodatkowo - o opozycja powinna być w swych działaniach choć trochę skuteczna.
                    Teraz, jest tylko śmieszna...
                    • pies_na_czarnych Re: Mam ten luksus, że dla mnie PO i PiS to to sa 17.10.18, 16:16
                      > A to ciekawostka. W każdym bądź razie, robisz wszystko by cię tak postrzegano - mimo żeś najemnik.
                      Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek przeczytał twój choćby jeden post krytykujący PO

Znowu pisi stereotyp.
                      BTW ch,uj mnie obchodzi co inni mysla na moj temat.
    • pies_na_czarnych Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 14:06
      Szerszen atakuje
      www.facebook.com/Golaszewski.Lodz/videos/296749727604866/
    • witek.bis Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 14:22
      Nic nowego pod słońcem... Najpierw ostrzeżenia i żądania... Później postulat eksterytorialnego korytarza między stadionami Widzewa i ŁKS-u... I dopiero wtedy okupacja.
      • pies_na_czarnych Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 14:23
        :)
    • witek.bis Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 15:45
      Tej całej łódzkiej szopki nie jestem w stanie odczytać inaczej niż jako próbę przykrycia Zdanowską zwłok naszego umiłowanego pana premiera. Na Nowogrodzkiej najwyraźniej zapadła decyzja, że ciemny lud ma pójść do urn głęboko przekonany, że Zdanowska złamała Kubicy rękę i bardzo się z tego cieszyła. A na dodatek bezczelnie łgała, że się nie cieszy.
      • pies_na_czarnych Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 16:15
        Kaczyński o taśmach: Gaworzenie przy stoliku.:D Nie ma planów zmiany premiera
        www.tvn24.pl/jaroslaw-kaczynski-o-tasmach-nie-ma-planow-zmiany-premiera,876794,s.html
        • witek.bis Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 16:24
          A co ma mówić? :-) Gdy bronili Pasztetowej przed wotum nieufności, też nie wspominał, że są jakieś plany odwołania jej po południu.
          • pies_na_czarnych Re: Atak szerszeni w Lodzi 17.10.18, 16:50
            Na slowie Kaczynskiego mozna polegac jak na Zawiszy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka