Dodaj do ulubionych

kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie

08.07.25, 10:47
w całej lewackiej Europie mówi się o kryzysie migracyjnym i co z tym zrobić.
Trzeba zrobić to co było 100 lat temu w USA.
Ludzie wysiadali ze statku i nikt im nic nie dał.
Ani złamanego dolara. Aby przeżyć musieli iść do roboty.
A teraz w Europie jest absurd.
Płacimy ludziom, których nie chcemy.
Dostają pieniądze, mieszkanie, służbę zdrowia, edukację.
Więc nic dziwnego, że pchają się tutaj na chama.
Zlikwidować zasiłki i po problemie.
Bez socjalu pouciekają.
Zostaną tylko ci co chcą pracować i się zintegrować właśnie.
Obserwuj wątek
    • mocny_gaz Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 10:59
      Jest tutaj jeden szczegół. Migranci przybywający do USA byli bezbronni a społeczeństwo przyjmujące uzbrojone.
      Dziś nachodźcy od ręki uciekają się do przemocy wobec bezbronnych społeczeństw przeciwko którym występuje policja lokalna - patrz działania neofaszystowskiego reżimu Tuska w Polsce. Niemieccy kolaboranci wysyłają policję granatową do walki z obywatelską samoobroną.
      • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 12:25
        "Jest tutaj jeden szczegół. Migranci przybywający do USA byli bezbronni a społeczeństwo przyjmujące uzbrojone"

Mhm. M.in. z tego powodu migranci przybywający do USA zaczęli tworzyć swoje gangi, z którymi do dziś USA ma problem.
      • hana2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 19:47
        "Niemieccy kolaboranci wysyłają policję granatową do walki z obywatelską samoobroną."

Z anarchia trzeba walczyć. Ta obywatelska obrona walczy z nieistniejącym zagrożeniem. Dostali pieniądze za czasów PISu to muszą odpracować i organizują jakieś pozorowane akcje.
    • hrasier_2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 11:03
      No i zdaje się, że wyjaśniło się po co nagle ta akcja Tuska na granicy. Chodzi najwyraźniej o to, żeby wypchnąć stamtąd obrońców granicy, by nie przeszkadzali w jego dealu z Niemcami :)
      • mocny_gaz Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 11:12
        Tak. Dokładnie o to chodzi. O zapewnienie państwowej osłony dla procederu zaświniania Polski obcym elementem który już zaczyna zabijać. I to w zwierzęcy sposób, bo babce z Torunia napastnik mafijnym obyczajem z Ameryki Południowej wyłupił oczy.... A jego kumpel z sąsiadującej Kolumbii zadźgał nożem innego gościa.
        I takich "aniołów" sprowadzamy do Polski, tak działa kontrola kogo tutaj wpuszczamy....
      • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 12:26
        "No i zdaje się, że wyjaśniło się po co nagle ta akcja Tuska na granicy. Chodzi najwyraźniej o to, żeby wypchnąć stamtąd obrońców granicy, by nie przeszkadzali w jego dealu z Niemcami"

A gdy na wschodniej granicy taki przepis powstał, to mordeczka w kubełek:) Co to, niemiecka granica lepsza niż z Białorusią?
        • hrasier_2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 15:27
          Niech się odwalą od Bąkiewicza. Jak się sprawdził i sam łagodził napięcia na granicy- to niech mu pozwolą robić to dalej. Może nie ma głównych przejściach, ale bocznych i w lasach.
          • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 17:05
            Na razie nie widać, żeby cokolwiek łagodził.
          • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 17:29
            hrasier_2 napisał:

> Niech się odwalą od Bąkiewicza. Jak się sprawdził i sam łagodził napięcia na gr
            > anicy- to niech mu pozwolą robić to dalej. Może nie ma głównych przejściach, al
            > e bocznych i w lasach.

Stworzył napięcie, a teraz sam je łagodzi. Jakie to jest pisowskie. Najpierw sami stwarzamy problemy, a później je rozwiązujemy. To jest genialne w swojej prostocie.
      • adam.eu Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:31
        hrasier_2 napisał:

> No i zdaje się, że wyjaśniło się po co nagle ta akcja Tuska na granicy. Chodzi
        > najwyraźniej o to, żeby wypchnąć stamtąd obrońców granicy, by nie przeszkadzali
        > w jego dealu z Niemcami :)

Zarówno na granicy jak i poza granicą nikt nie ma prawa zatrzymywać mnie samozwańczy cywil.
        To takiego cywila powinna ścigać policja.
        • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 22:22
          adam.eu napisał:

> Zarówno na granicy jak i poza granicą nikt nie ma prawa zatrzymywać mnie samozw
          > ańczy cywil.

a ktoś cię zatrzymał, że tak pyszczysz właśnie?
          • no-popis Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 06:35
            tymek.rota napisał(a):

> adam.eu napisał:
            >
            > > Zarówno na granicy jak i poza granicą nikt nie ma prawa zatrzymywać mnie
            > samozw
            > > ańczy cywil.
            >
            > a ktoś cię zatrzymał, że tak pyszczysz właśnie?
            Nikt nikogo nie zatrzymuje no chyba, że Adam jest urodzony 1 stycznia ma na imię Adahim i wprowadza go do Polski przez przejście niemiecka policja.
    • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 12:19
      "Ludzie wysiadali ze statku i nikt im nic nie dał.
      Ani złamanego dolara. Aby przeżyć musieli iść do roboty."

No nie do końca tak, że nikt im nic nie dał. Rządy faktycznie nie dawały, ale imigranci nie byli pozostawiani sami sobie, zwykle mogli korzystać ze wsparcia organizacji charytatywnych, kościołów, ze wsparcia ziomków itp.

"Zlikwidować zasiłki i po problemie"

Zazwyczaj na zasiłki mogą liczyć legalni imigranci, a nielegalsi, co to przypływają nocą i sie ukrywają, najczęściej nie mając nic lub niewiele. Zresztą nawet te świadczenia dla legalnych imigrantów też często do najwyższych nie należą - np. we Francji to chyba ok. 7 euro na osobę dziennie.

"Zostaną tylko ci co chcą pracować i się zintegrować właśnie"

Na takie rozwiązania był czas w l. 50-tych, gdy Europa zaczęła masowo importować Turków czy Jugosłowian, żeby pomagali wyjść z powojennego kryzysu. Teraz to często przyjezdni mogą korzystać z pomocy rodaków na przykład czy ogólnie charytatywnego wsparcia. Poza tym większość tych "uchodźców" raczej nie studiuje uważnie prawodawstwa europejskiego i europejskiego systemu zabezpieczeń socjalnych, wiedzą tyle, ile im sprzedadzą pośrednicy (często tzw. handlarze ludźmi), a dla części życie na europejskiej ulicy i tak będzie korzystniejsze, niż życie w rodzinnym kraju.
      • hrasier_2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 12:45
        To już rozwijamy temat do granic absurdu. Niech Unia stworzy nowe państwo dla emigrantów. Jakieś nowe ziemie stworzy. To takie żarty. Jak komuś się nie zbierze to nic nie da. Niemcy mają przesyt emigrantów, a pracy dla nich nie ma. Problem polega na tym, że Niemcy ich na siłę nam wpychają. Te biedaki próbują z powrotem dostać się na niemiecką ziemię, a ci niedobrzy Niemcy znów ich do nas przesyłają. Taki mają deal z Tuskiem.
        Tusk ich przyjmie wszystkich, szkoda, że nie do swojego domu, ale my nie chcemy.
        No i tak wygląda prawdziwy konflikt interesów premiera i polskiego ludu.
        No i co z tego wyniknie? Chyba nic dobrego. Dla Tuska.
        • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 14:25
          "Problem polega na tym, że Niemcy ich na siłę nam wpychają"

Jeśli wrzucają nam tych, co nielegalnie wkroczyli do Niemiec z Polski, to słusznie robią. Na ich miejscu robilibyśmy przecież dokładnie to samo, bez oglądania się na chęci nielegalnych imigrantów.
          • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 15:07
            sverir napisał:

> Jeśli wrzucają nam tych, co nielegalnie wkroczyli do Niemiec z Polski, to słusz
            > nie robią.

podoba mi się to twoje "jeśli" właśnie.
            • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 17:05
              " podoba mi się to twoje "jeśli" właśnie. "

Bardzo się cieszę w takim razie.
              • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 18:28
                sverir napisał:

> Bardzo się cieszę w takim razie.

w takim razie więcej używaj słówek takich jak - jeśli, gdyby, jeżeli, zakładając, że, etc. to twoje wpisy z pewnością będą wiarygodne właśnie.
                • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 05:47
                  "w takim razie więcej używaj słówek takich jak - jeśli, gdyby, jeżeli, zakładając, że, etc. to twoje wpisy z pewnością będą wiarygodne właśnie."

Używam ich dość często. Śmiem twierdzić, że raczej rzadko wypowiadam się na jakiś temat kategorycznie. Najczęściej robię to wtedy, gdy prowokuję adwersarzy zaangażowanych mniej intelektualnie, a bardziej emocjonalnie.
      • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 15:12
        sverir napisał:

> Zazwyczaj na zasiłki mogą liczyć legalni imigranci, a nielegalsi, co to przypły
        > wają nocą i sie ukrywają, najczęściej nie mając nic lub niewiele.

ci nielegalni po jednej wizycie w odpowiednim urzędzie stają się legalni.

> Zresztą nawet
        > te świadczenia dla legalnych imigrantów też często do najwyższych nie należą -
        > np. we Francji to chyba ok. 7 euro na osobę dziennie.

ale gotówka to tylko jeden z elementów socjalu właśnie.
        • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 17:34
          > ci nielegalni po jednej wizycie w odpowiednim urzędzie stają się legalni.

Tak bylo w twoim przypadku?

Po zgaszeniu się do odpowiedniej instancji dana osoba zostaje zarejestrowana, ale to wcale nie znaczy, ze uzyskała pomoc i, ze przysługuje jej jakiekolwiek wsparcie. Od tego momentu wszystko zależy od szczęścia, aż do oficjalnego otrzymania azylu.
          • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 18:25
            don.kulawy napisał:

> Po zgaszeniu się do odpowiedniej instancji dana osoba zostaje zarejestrowana, a
            > le to wcale nie znaczy, ze uzyskała pomoc i, ze przysługuje jej jakiekolwiek ws
            > parcie. Od tego momentu wszystko zależy od szczęścia, aż do oficjalnego otrzyma
            > nia azylu.

ty kuśtyk jesteś aż tak głupi czy może naiwny?
            Ja jestem imigrantem z Wietnamu więc wiem jak to jest właśnie.
            • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 18:37
              > Ja jestem imigrantem z Wietnamu

I jesteś przeciwko innym imigrantom. To jest dla was typowe i brzmi tak samo jak glosy pedałujących ile wlezie konefderastów przeciwko kochającym inaczej 🤡
              • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 19:30
                don.kulawy napisał:

> I jesteś przeciwko innym imigrantom.

jestem przeciwko imigrantom nierobom.
                Imigranci z dalekiego wschodu nie stoją po zasiłki, oni pracują.
                Moi Rodzice nigdy nie starali się o socjal, posłali nas do szkoły.
                My płacimy podatki i zusy, jesteśmy zintegrowani, mamy obywatelstwo, w domu mówimy po polsku.
                A ta horda, którą niemcy wypychają do nas to dzicz.
                Polska to czysty i bezpieczny kraj.
                Ale to już się kończy, przez takich jak Tusk i Siemoniak właśnie.
                • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 19:57
                  A ja jestem z Marsa, ale nikomu o tym nie mów. My Marsjanie również jak się nachlejemy to opowiadamy takie same bzdety jak ty 🤡
                  • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:09
                    don.kulawy napisał:

> A ja jestem z Marsa, ale nikomu o tym nie mów. My Marsjanie również jak się nac
                    > hlejemy to opowiadamy takie same bzdety jak ty 🤡

tu tam kuśtyk mówicie po polsku właśnie?
                    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:44
                      My Marsjanie mówimy po marsjańsku, a AI od razu szepcze ci do ucha przetłumaczony tekst. Tak to u nas działa.
                      • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 22:20
                        don.kulawy napisał:

> My Marsjanie mówimy po marsjańsku, a AI od razu szepcze ci do ucha przetłumaczo
                        > ny tekst. Tak to u nas działa.

AI nie zdała matury, więc teraz rozumiem to prostackie wklejanie durnych fotek.
                        Biednyś, współczuję właśnie.
                        • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 00:46
                          Sprawiły ci ból tyłka? Jeżeli tak to mnie bardzo cieszy. :)
                          • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:34
                            don.kulawy napisał:

> Sprawiły ci ból tyłka? Jeżeli tak to mnie bardzo cieszy. :)

sprawiły, że nie mogę traktować cię poważnie właśnie.
                            • no-popis Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:47
                              tymek.rota napisał(
                              > sprawiły, że nie mogę traktować cię poważnie właśnie.
                              A jest ktoś taki na forum, kto traktuje poważnie Kulawego?
                • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 05:53
                  "Imigranci z dalekiego wschodu nie stoją po zasiłki, oni pracują"

Nielegalni imigranci też nie stoją u nas po zasiłki. Chciałbym jeszcze zauważyć, że ta garść Kolumbijczyków czy innych Wenezuelczyków, którzy ostatnio u nas dymią, przybyli legalnie, najczęściej do pracy. A dziś są nielegalnie. Mam krótkie pytanie - czy jak przybyli pracować, to byli super imigrantami, a teraz, gdy po zakończeniu prawa pobytu nie ma komu ich wypieprzyć, to już są z automatu dziczą?
                  • no-popis Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 06:14
                    sverir napisał:

> "Imigranci z dalekiego wschodu nie stoją po zasiłki, oni pracują"
                    >
                    > Nielegalni imigranci też nie stoją u nas po zasiłki. Chciałbym jeszcze zauważyć
                    > , że ta garść Kolumbijczyków czy innych Wenezuelczyków, którzy ostatnio u nas d
                    > ymią, przybyli legalnie, najczęściej do pracy. A dziś są nielegalnie. Mam krótk
                    > ie pytanie - czy jak przybyli pracować, to byli super imigrantami, a teraz, gdy
                    > po zakończeniu prawa pobytu nie ma komu ich wypieprzyć, to już są z automatu d
                    > ziczą?
                    Są po prostu nielegalnymi imigrantami. Niestety skuteczny rząd to nie jest rząd Tuskai, których to skuteczny rząd powinien deportować a tam gdzie nie ma skutecznej władzy powstają substytuty tej władzy i budzą się upiory.
                    Ponadto chodzi o aroganckie zachowanie rządu niemieckiego. Wyobraź sobie, że polski pojazd policyjny wjeżdża do Frankfurtu czy Berlina i wysadza tam kilkunastu migrantów z papierami, że wszyscy mają na imię Johny i wszyscy urodzili się 1 stycznia dowolnego roku.
                    • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 08:23
                      "Są po prostu nielegalnymi imigrantami. Niestety skuteczny rząd to nie jest rząd Tuskai, których to skuteczny rząd powinien deportować a tam gdzie nie ma skutecznej władzy powstają substytuty tej władzy i budzą się upiory."

Oczywiście, że są w tym momencie nielegalnymi imigrantami, ale ja pytam o moment decydujący o zdziczeniu. Czy byli dzikusami zanim tu przybyli czy stali się nimi w związku z tym, że po upływie terminu nie opuścili naszego kraju?

"Ponadto chodzi o aroganckie zachowanie rządu niemieckiego."

W tym wątku chyba chodzi jednak o szerszy temat, nie tylko o działania niemieckiego rządu, ale szerzej o imigrantów. Tymek pisze, że jego rodzice przyjechali do pracy, a nie po socjał. Kolumbijczycy vel Wenezuelczycy też przyjechali do pracy, ale pracy nie mają, a mimo to siedzą. Stąd moje pytanie o to, kiedy człowiek z imigranta staje się dzikusem.
                      • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:33
                        sverir napisał:

> Stąd moje pytanie o to, kiedy człowiek z imigranta staje się dzikusem.

niektórzy jeszcze przed przybyciem a inni gdy pierwszy raz swoje śmieci zamiast do płatnego pojemnika podrzucą komuś do ogródka właśnie.
                        • sverir Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 11.07.25, 17:14
                          "niektórzy jeszcze przed przybyciem a inni gdy pierwszy raz swoje śmieci zamiast do płatnego pojemnika podrzucą komuś do ogródka właśnie. "

Czyli przybycie w celu pracy nie wyklucza tego, że imigrant może być dzikusem?
                      • no-popis Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:49
                        Rozumiem ale wypowiedziałem się w interesującej mnie kwestii, że przyczyną tego bałaganu jest nieudolność rządu lub w najłagodniejszym wymiarze oceny to działania zbyt opóźnione. To, że Tusk nie sprzeciwi się żadnej dyspozycji Berlina jest powszechnie wiadomo.
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 12:46
      > Zostaną tylko ci co chcą pracować i się zintegrować właśnie.

Ci zarejestrowani w Polsce, lub będący tylko przejazdem chcą się udać do Niemiec, aby tam pracować za lepsze pieniądz niż w Polsce, właśnie. Integrować się nie chcą ani tu, ani tam chociażby przez to, ze ich kościołem jest cerkwia, a poza tym przeszkadza im poczucie wyższości nad Polakami, właśnie.
    • negativum Szpek i sprawa rozwiązana. 08.07.25, 14:48
      tymek.rota napisał(a):

> w całej lewackiej Europie mówi się o kryzysie migracyjnym i co z tym zrobić.

Dlatego tak Ukraińcy lubią słoninę. Szedł Turek, wpadał do chałupy i wyżerał wszystko. Ale szpeku nie tknął.
      Karmić ich szpekiem. Kaloryczny i odżywczy.
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 17:07
      Tylek! Twoi starsi bracia w wierze podsuwają ci gotowca, a ty niepotrzebnie przegrzewasz swój zwój zamiast z niego skorzystać.
      Wystarczy nadać ładne nazwy i nikt się nie domyśli, że tu chodzi o obozy koncentracyjne. O komorach gazowych i o krematoriach przez delikatność Izraelczycy nie wspominają.

Palestyńczycy w Strefie Gazy mają zostać "skoncentrowani" w otoczonych przez izraelskie wojsko obozach, nazywanych oficjalnie "miastami humanitarnymi", albo "humanitarnymi strefami przejściowymi".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,32088535,izraelski-plan-na-palestynczykow-skoncentrowac-kontrolowac.html#s=BoxMMtImg1
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:08
      Nastepny Hold Pruski 😅

https://pbs.twimg.com/media/GvWFgfUWsAA9aj3?format=jpg&name=medium
    • adam.eu Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:38
      Pozostanie tylko i wyłącznie przy "prostym" rozwiązaniu groziłoby prawdopodobnie większą agresją tych, co pracy nie znaleźli.
      Są jakieś powody, że tego się nie stosuje, wydaje mi się, że słusznie.
      Na pewno nie warto ryzykować iść na całość w dużej skali bez sprawdzenia, jakie faktyczne byłyby następstwa takiego "prostego" wydawało by się postępowania.
      • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 22:16
        adam.eu napisał:

> Są jakieś powody, że tego się nie stosuje, wydaje mi się, że słusznie.

oczywiście, dla takiego komunisty jak ty to jest słuszne właśnie.
        • adam.eu Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 09:28
          tymek.rota napisał(a):

> oczywiście, dla takiego komunisty jak ty to jest słuszne właśnie.

Aleś się wysilił? Rozwiązałeś już problem szczególnie w sposób "niekomunistyczny" ?
          Wątku nie śledzę, ale losowo zerknąłem na kilka Twoich wpisów i nic.
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 20:51
      https://pbs.twimg.com/media/GvUlQFJWcAAnYg_?format=jpg&name=900x900
    • hana2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 08.07.25, 22:24
      A jednak coś się zmienia. Nasi skrajnie prawicowi patrioci nie są już w ogóle przeciw imigrantom, ale przeciw ewentualnej chaotycznie polityce ich przyjmowania, mogącej skutkować destabilizacją i niebezpieczeństwem. Jest już tyle w Polsce obywateli innych kultur, że chyba poziom lęku przed obcymi zaczął być oswajany. Bardzo mnie cieszy ten skok w rozwoju.
      • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 00:49
        > Nasi skrajnie prawicowi patrioci nie są już w ogóle przeciw imigrantom

Znudziło im się, czy przestraszyli się, ze teraz ich będą kontrolować?
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 00:57
      https://pbs.twimg.com/media/GvVQlzcXIAA9hUy?format=jpg&name=medium
    • no-popis Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 05:49
      tymek.rota napisał(a):

> w całej lewackiej Europie mówi się o kryzysie migracyjnym i co z tym zrobić.
      > Trzeba zrobić to co było 100 lat temu w USA.
      > Ludzie wysiadali ze statku i nikt im nic nie dał.
      > Ani złamanego dolara. Aby przeżyć musieli iść do roboty.
      Oglądałeś westerny? :)
      Nie wszyscy brali się do takiej roboty jaką masz na myśli.
      Niektórzy brali się do roboty przy użyciu pistoletów i noży.
      Stąd określenie Dziki Zachód. Marzy Ci się Tymek mieszkanie w Dzikiej Europie?
      • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 07:23
        no-popis napisała:

> Oglądałeś westerny? :)
        > Nie wszyscy brali się do takiej roboty jaką masz na myśli.
        > Niektórzy brali się do roboty przy użyciu pistoletów i noży.
        > Stąd określenie Dziki Zachód. Marzy Ci się Tymek mieszkanie w Dzikiej Europie?

Oglądałem westerny, chyba żaden inny gatunek filmowy nie zakłamał tak historii jak to zrobiły westerny.
        I być może dlatego były kręcone głównie w Europie.
        Westerny pokazują ciągłe strzelaniny, pojedynki, napady na banki czy pociągi, rozboje, a na koniec wieszanie złoczyńców na środku miasta.
        To się ma nijak do historii Dzikiego Zachodu.
        Tak naprawdę najdłuższa strzelanina na Dzikim Zachodzie trwała 30 sekund, strzały były oddawane z odległości 2 metrów. W całej stuletniej historii Dzikiego Zachodu było tylko 6 napadów na banki, w tym jeden udany.
        Dziki Zachód rozpoczął się w Indonezji od wybuchu wulkanu w 1916 roku. Na Północnej półkuli nastąpiła wulkaniczna zima, tak zwany Rok bez lata. Zostały zniszczone wszystkie zbiory. W stanach Nowej Anglii nastąpił głód więc ruszono na zachód. Trzeba było karczować lasy, walczyć z Indianami i chorobami, podbijać tereny. Słowem, ludzie woleli współpracować ze sobą niż walczyć wzajemnie.
        Do miasta nie można było wjechać z bronią w przeciwieństwie do dzisiejszych czasów.
        Dziki Zachód to jeden najspokojniejszych okresów zachodnich stanów USA.
        Dlatego marzy mi się taka Dzika Europa właśnie.
        • tymek.rota Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:54
          tymek.rota napisał(a):

> Dziki Zachód rozpoczął się w Indonezji od wybuchu wulkanu w 1916 roku.

oczywiście w 1816 roku a nie w 1916 właśnie.
          • hrasier_2 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 11.07.25, 18:03
            Ja to widzę, że niektórzy nie jarzą na tym forum zagrożenia od strony tych emigrantów co podrzucają nam Niemcy. A już szczególnie łajdactwo ściganie przez Bodnarowców Bąkiewicza. O to chodzi. Niemcy oczekują, że Tusk poradzi sobie z Ruchem Obrony Granic. Przecież obiecał.
    • x2468 Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:33
      W dudzie Patryk byleś i tyle wiesz ile tam widziałeś.
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 09.07.25, 10:55
      😂😂😂👍👍👍

Wypakowywałem samochód (deski) w moich Gliwicach, gdy przechodzący obok jegomość pluł coś pod nosem, gniewnie strzygł uszami i generalnie kompulsywny wkurw uprawiał.
      Gdy zoczył moje bierne zainteresowanie zwrócił się do mnie w te słowy:
      -Tu jest Polska, a oni sobie w tej kawiarni (obok zaraz) w obcych językach gadają. Tu jest Polska! (powtórzył) nie po angielsku, a po polsku mają mówić!
      -Ma Pan coś przeciwko językowi angielskiemu? - zainteresowałem się teraz już naprawdę owocnie.
      -Nie. Nie mam. Ale tu jest Polska! (klepał jak mantrę) Tylko po polsku albo won!
      -Rozumiem -zagaiłem- że Polacy na wywczasach w Egipcie po arabsku powinni szprechać albo nazad do kraju, nie uważa Pan?
      U gościa nastąpił proces myślowy, który puszczał sygnały mimiczne w postaci nerwowego migotania brwi, pulsowania żył na skroniach (to już chyba jednak nie mimika) i ćwiczeń w naśladowaniu gupików podczas karmienia. Proces ten zakończył się równie nagle jak rozpoczął. Po chwili usłyszałem od typa:
      -A idź Pan w chuj.
      Byłem z niego dumny. Pomimo różnicy zdań, zdenerwowania i ogólnie napiętej niczym pyta osła atmosfery gość zachował kulturę oraz grzecznościową formę "Pan" w swej ripoście. A mówią, że otacza nas brak kultury i zdziczenie obyczajów."
      😂😂😂
    • bobislaw.borboje euroislam.pl 11.07.25, 16:02
      Fajny portal euroislam.pl zniknął z internetu. Chyba tak jakoś zbiegło się to z występami Patoli UBywatelskich tego Bonkiewicza.

To jeszcze z 2016 roku u Turczyna:
      "W ślad za portalem euroislam.pl publikuję artykuł, zamieszczony w najnowszym numerze magazynu terrorystycznego „Dabiq”, wydawanego przez Państwo Islamskie, w którym ISIS tłumaczy powody swojej nienawiści do Zachodu. Zwrócił uwagę na ten tekst pan Witold Gadowski w swoim komentarzu, z ciekawością przeczytałem. Proszę o rozpowszechnianie tego co islamiści piszą do nas. Oni piszą w imieniu religii zwanej jako islam. Niechże wreszcie zamkną swe usta durnie, którzy twierdzą, że islam jest religią pokoju."

• don.kulawy Re: euroislam.pl 11.07.25, 16:10
        Patrioci o sobie, prawdziwi patrioci x.com/niemamnietutaj0/status/1943637885627908479
    • don.kulawy Re: kryzys migracyjny - jest proste rozwiązanie 11.07.25, 20:45
      Biały, Polak, katolik, heteroseksualny, gwałciciel, pedofil, ksiądz, aresztowany na wyspie Man.

Zbiegły ksiądz poszukiwany za przestępstwa seksualne wobec dzieci został aresztowany na Wyspie Man www.iomtoday.co.im/news/fugitive-priest-wanted-on-child-sex-charges-is-arrested-in-the-isle-of-man-810356

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka