negativum 06.08.26, 07:19 I to w lipcu. Ciekawe co na to KO? Z bojówkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 09:13 I to nawet w zimę! Toż to głowie się przewraca że w zimę śnieg spada Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 11:43 stasi1 napisał: > I to nawet w zimę! Toż to głowie się przewraca że w zimę śnieg spada Problem w tym, że nie padał przez parę lat. Ale mamy globalne cieplenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 11:48 Właśnie dlatego pada. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 13:55 Opady są efektem zwiększonej ilości wilgoci w powietrzu spowodowanej zwiększonym parowaniem oceanów. Dlaczego oceany silniej parują, to już za trudne dla ciebie durniu : negativum napisał: > Problem w tym, że nie padał przez parę lat. Ale mamy globalne cieplenie. :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 14:17 " Problem w tym, że nie padał przez parę lat. Ale mamy globalne cieplenie. :)" To dla Ciebie produkują memy, w które grupa chłopaków bawi się w śniegu i narzeka na zimową porę, a potem kamera odjeżdża i widzi, że to tylko kupa śniegu w otoczeniu pięknej wiosny:) Swoją drogą ciekawe - negujesz ocieplenie, bo gdzieś spadł śnieg po raz pierwszy od 15 lat. Ale całkowicie ignorujesz pojawianie się gatunków zwierząt, dla których Europa kiedyś była za zimna. Można poznać kryterium selekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 08.08.26, 08:48 "Swoją drogą ciekawe - negujesz ocieplenie, bo gdzieś spadł śnieg po raz pierwszy od 15 lat. Ale całkowicie ignorujesz pojawianie się gatunków zwierząt, dla których Europa kiedyś była za zimna." Stawiam na to, że Negativum nie jest aż tak bardzo niekumaty, że neguje globalne ocieplenie. On zgodnie z linią prawicowych populistów przyłączył się do wyśmiewania faktu, że działalność człowieka ma wpływ na klimat. A tak na marginesie czytałem już dość dawno, być może nawet jeszcze w latach 90 tych o ociepleniu, o zmianach klimatycznych. Co mnie tam zaskoczyło, że globalne ocieplenie paradoksalnie będzie się wiązało z ustanawiam na niektórych obszarach globu lokalnych rekordów zimna, bowiem będą zmiany układy wiatru i prądów morskich. Może wreszcie przestaniesz bronić Negativum za oskarżanie go o świadome, powtórzę ŚWIADOME ciągłe manipulacje na rzecz prymitywnego populizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 08.08.26, 10:51 adam.eu napisał: > "Swoją drogą ciekawe - negujesz ocieplenie, bo gdzieś spadł śnieg po raz pie > rwszy od 15 lat. Ale całkowicie ignorujesz pojawianie się gatunków zwierząt, dl > a których Europa kiedyś była za zimna." > > Stawiam na to, że Negativum nie jest aż tak bardzo niekumaty, że neguje globaln > e ocieplenie. On zgodnie z linią prawicowych populistów przyłączył się do wyśmi > ewania faktu, że działalność człowieka ma wpływ na klimat. > Może wreszcie przestaniesz bronić Negativum za oskarżanie go o świadome, powt > órzę ŚWIADOME ciągłe manipulacje na rzecz prymitywnego populizmu. > Obraz stopniowej zagłady Amazonii, która ustępuje miejsca nowym polom uprawnym, pastwiskom, kopalniom i polom naftowym, tostały element naszej rzeczywistości. W ciągu ostatnich 50 lat zalesione tereny brazylijskiej części puszczy skurczyły się o jedną piątą, a mówiąc bardziej obrazowo – o powierzchnię dwa i pół raza większą od terytorium Polski. W rekordowym i wyjątkowo suchym 2004 roku utracono lasy o powierzchni Haiti lub dużego polskiego województwa – 28 tysięcy km2. W późniejszym okresie udało się znacząco zahamować proces wylesiania, ale w tym roku po raz pierwszy od dekady najprawdopodobniej znowu stracimy ponad 10 tysięcy km2 Amazonii. Byle tylko Niemiec miał taniego hamburgera. Walnął na Bałtyku gazociąg. Nikt nie padł na pomysł, by ten wydostający się metan podpalić. Brak inwestycji w biogaz. Z tego moglibyśmy mieć 15 mld m3 metanu. Zamoyski uratował Tatry przed wycinką. Polacy uratowali w Europie: Bielika, Żubra, Konika Polskiego, Żbika, Rysia, Wilka. A dziki łażą sobie po centrach miast. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 07:35 "Stawiam na to, że Negativum nie jest aż tak bardzo niekumaty, że neguje globalne ocieplenie. On zgodnie z linią prawicowych populistów przyłączył się do wyśmiewania faktu, że działalność człowieka ma wpływ na klimat." Pokazywanie przypadku śniegu w miejscu, w którym śnieg pada co 15 lat i nawiązanie do globalnego ocieplenia to jest negowanie tego ocieplenia, a nie negowanie związków przyczynowo-skutkowych. "Może wreszcie przestaniesz bronić Negativum za oskarżanie go o świadome, powtórzę ŚWIADOME ciągłe manipulacje na rzecz prymitywnego populizmu." Może wreszcie zajmiesz się sobą, zamiast innymi użytkownikami? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 08:57 "Może wreszcie zajmiesz się sobą, zamiast innymi użytkownikami?" Ten konkretny "inny użytkownik" Twoim zdaniem to bardziej konfabulator czy kłamca? A może jeszcze inne określenie by do niego pasowało? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 08.08.26, 08:35 To nasza Kowalczyk miała szczęście że jeszcze w 13 roku wygrała jakieś zawody narciarskie! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 13:34 stasi1 napisał: > I to nawet w zimę! Toż to głowie się przewraca że w zimę śnieg spada Fakt. Masz rację. Przy tym stężeniu CO2 a tu śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 14:12 > Przy tym stężeniu CO2 a tu śnieg. Gaśnica śniegowa (na dwutlenek węgla – CO₂) służy do gaszenia pożarów cieczy i gazów palnych oraz urządzeń i instalacji elektrycznych pod napięciem (zwykle do 1000 V). Jej największą zaletą jest to, że nie pozostawia żadnych zabrudzeń ani śladów na gaszonym sprzęcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 20:50 Wisi mi to,od 2 tygodni moj taras tylko rano i wieczorem robi mi ucieche Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis trochę historii świata wg Kidawy Błońskiej 06.08.26, 13:37 negativum napisał: > I to w lipcu. > Ciekawe co na to KO? Z bojówkami. > Ostatnie ocieplenia w naszej części świata miało miejsce około 10 000 lat temu kiedy to stopniał lodowiec a poziom wód się podniósł i tak powstało morze bałtyckie- jedno z "najmłodszych" mórz świata. To wtedy ludzie polując na dinozaury jeździli jeepami z silnikami V8, dieslami, bez katalizatorów i stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: trochę historii świata wg Kidawy Błońskiej 06.08.26, 13:57 Pani też podziela wizje Giertycha seniora? no-popis napisała: > negativum napisał: > > > I to w lipcu. > > Ciekawe co na to KO? Z bojówkami. > > > Ostatnie ocieplenia w naszej części świata miało miejsce około 10 000 lat temu > kiedy to stopniał lodowiec a poziom wód się podniósł i tak powstało morze bałty > ckie- jedno z "najmłodszych" mórz świata. > To wtedy ludzie polując na dinozaury jeździli jeepami z silnikami V8, dieslami, > bez katalizatorów i stało się. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 06.08.26, 21:26 Kretinum nie wiedział gdzie kręcono LOTR :D Odpowiedz Link Zgłoś
planeta_plonie Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 08.08.26, 08:46 Zmiany klimatyczne to nie jest "wynalazek" naszej cywilizacji. Uczeni hinduscy twierdzą na podstawie badań osadów, że upadek Harappy i Mohendżo-Daro - jednych z najstarszych odkrytych miast kultury induskiej wywołały powtarzające się okresy suszy, które trwały trzykrotnie po ok 100 lat (!!). Ludzie jakos nie potrafią się pogodzić z tym, ze nie na wszystko mają wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 08.08.26, 09:35 We Wrocku nie jest lepiej forum.gazeta.pl/forum/w,28,180195494,180195494,We_Wrocku_jest_zimno_jak_cholera_a_Wegrzy.html Upały uderzają w europejskie kraje. "To katastrofa" tvn24.pl/swiat/upaly-uderzaja-w-niemiecka-gospodarke-na-wegrzech-i-w-rumunii-upal-zagrozil-sektorowi-energetycznemu-st9179966 Stan wody w rzekach w Niemczech - na Dunaju, Łabie i Renie - jest tak niski, że transport rzeczny jest utrudniony. Obciążone barki nie przepłyną coraz płytszymi rzekami. Oprócz transportu, problemy w Europie ma energetyka i rolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 09.08.26, 11:27 Ciekawe czy ci z nowej Zelandii dziwią się że w styczniu spadnie śnieg we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 09.08.26, 11:55 stasi1 napisał: > Ciekawe czy ci z nowej Zelandii dziwią się że w styczniu spadnie śnieg we Wrocł > awiu? Problem w tym, że tam nie spadł od 15 lat. Widać wściekle się ociepla. Malutkie górki pod Wrocławiem Nasz Śnieżka :) Charakterystyka wiatru na Śnieżce Oficjalny rekord porywów: 288 km/h Rekord średniej 10-minutowej: 234 km/h (21 lutego 2004 r.) Nieoficjalne pomiary: Do ok. 345–346 km/h (np. w marcu 1990 r.) Średnia roczna prędkość: Ok. 43–47 km/h Liczba dni z silnym wiatrem: Ponad 200 dni w roku. Tam naprawdę wieje :) Mnie ze znajomymi złapało 5 grudnia 2010 lub 2011 roku. Widoczność żadna. Z ładnej pogodny w kwadrans zrobiło się monstrum. Mąż siostry jest Francuzem. Latał po lodowcach w Albach. W Sudetach był raz i ledwo co przeżył. Nie ciągną go. Ale nauczył się pokory. Ten chciał wzywać nawet helikopter. Ale te nie latają przy wietrze ponad 200 km/h. W śnieżycy dodatkowo. Chcesz przeżyć globalne cieplenie? Zapraszam w Karkonosze. Tak na początku grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 10.08.26, 12:17 To faktycznie Kowalczyk miała szczęście że chwilę wcześniej trzy lata pod rząd wygrywała te zawody narciarskie. Skoro trzy lata pod rząd był ten śnieg, teraz przez 15 lat go nie było to chyba jednak jest to ocieplenie? Znaczy nie wiadomo czy tylko przeznaczone 3 lata był ten śnieg, moze wczesniej tez byl tylko ona nie startowała? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 07:28 "Problem w tym, że tam nie spadł od 15 lat. Widać wściekle się ociepla." Problemem jest wściekłe hejterstwo. Wpisz w wyszukiwarkę, zmiany klimatu w Nowej Zelandii w ostatnich latach. Dale piszesz o Śnieżce, tu będąc na Twoim miejscu mógłbym dołączyć zdjęcie Śnieżki z początki czerwca z przed kilku lat pokrytej śniegiem. Ale znów wpisz sobie, zmiany klimatu na Śnieżce. Sorry Ty zapewne wiesz, ze klimat faktycznie sie ociepla tak samo, jak Nieprawny wie, że proporcjonalnie do liczby ludności to Polacy są bardziej przestępczą nacją na naszych ziemiach, niż Ukraińcy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 08:44 Trochę negatyw faktycznie odleciał. Jak mógł bez śniegu przetrwać ich największy lodowiec? I to wielkości takiej że jak początek na rysach to zakryje Zakopane i jeszcze zostanie go trochę. Dlatego w swoim pierwszym poście wyśmiałem negatywa że śnieg spadł w zimę. Jakby nie patrzył narciarze z naszych okolic jeżdżą tam latem aby formę szlifować. Przed naszą zimą. Nowa Zelandia prawie leży na antypodach Polski, i bez względu na to w którą stronę udamy się, w każdą praktycznie tak samo daleko jest Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 09:53 Trochę odleciał? Moim zdaniem w pełni świadomie działa przeciw Polsce. Czy on jest jest naprawdę antypolski? Trudno mi jednoznacznie powiedzieć tak, jak to piszę o Nieporawnym. Należy zwrócić uwagę, że akurat Psa jakby bez istotnego powodu broni przed Stroimą, na wybitnie prorosyjskiego, czy minimalnie może delikatniej wybitnie antyukraińskiego Niepoprawnego omija szerokim polubownym łukiem. Wprost lub nieco zawalcowany sposób negatywnie pisze o UE. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 12:56 adam.eu napisał: > Trochę odleciał? Moim zdaniem w pełni świadomie działa przeciw Polsce. Czy on j > est jest naprawdę antypolski? Trudno mi jednoznacznie powiedzieć tak, jak to pi > szę o Nieporawnym. Należy zwrócić uwagę, że akurat Psa jakby bez istotnego powo > du broni przed Stroimą, na wybitnie prorosyjskiego, czy minimalnie może delika > tniej wybitnie antyukraińskiego Niepoprawnego omija szerokim polubownym łukiem > . Wprost lub nieco zawalcowany sposób negatywnie pisze o UE. > Chodziło mi o Wellington, a nie południowe krańce. Sukę bronię, tak samo, jak każdego prześladowanego. Storima przegina z prześladowaniem. Przeciw UE jest Herr Donald , który broni Króla przed prokuraturą UE. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 13:40 adam.eu = stotima Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 13:41 pies.na.czarnych napisała: > adam.eu = stotima Literówka, sorki adam.eu = storima Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 15.08.26, 08:48 Znaczy według ciebie to Kaczyński był za UE bo nie chciał aby ta prokuratura UE działała w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 15.08.26, 09:08 stasi1 napisał: > Znaczy według ciebie to Kaczyński był za UE bo nie chciał aby ta prokuratura UE > działała w Polsce? W samej UE nie ma nic złego. Problem jest z zarządem. Czy Król ucieknie do Armenii? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 16.08.26, 08:23 ,,Wellington leży na podobnej szerokości geograficznej na półkuli południowej, co Rzym i Salt Lake City na półkuli północnej" Dla przypomnienia kiedyś w tym drugim mieście odbyły się igrzyska olimpijskie, zimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 09:05 "Chodziło mi o Wellington, a nie południowe krańce." No i co w tym Wellington ma być za dowód na światowy brak zmian klimatycznych? Nie dość, że to lokalne miejsce, to jeszcze wyraźnie podlega globalnemu ociepleniu. Przecież albo wiesz o tym, albo płatek śniegu spowodował dodatkowe zaburzenia w toku Twojego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 10:27 Szanowny Panie Negativum, nie jestem na tym forum anonimowy. A Pan, Panie Negativum, publikuje na publicznym forum „prywatny” list do mnie, wzniecając oszczerstwami na mój temat tradycyjne fałszowanie mojej tożsamości i chamskie obelgi (forum.gazeta.pl/forum/w,28,180216565,180216565,Prywatnie_do_storimy.html?p=180217770). Robić ze mnie osobę chorą psychicznie, której rzekomym celem jest „szukanie ofiar do prześladowania”, to ordynarne oszczerstwo. Zderzenie pańskiej e-diagnozy z moją weryfikowalną biografią, tożsamością oraz etosem walki o prawdę i wolność z czasów opozycji wskazuje jasno, z kim macie tu do czynienia. Moje działania na tym forum to nie prześladowanie kogokolwiek, lecz konsekwentna i bezkompromisowa demistyfikacja antypolskich źródeł, manipulacji i fabrykowanych kłamstw. Podałem tu już setki udokumentowanych dowodów na te praktyki. Moje wpisy odnoszą się wyłącznie do ukazywania publikowanych tutaj fałszywych informacji, co potwierdzają konkretne fakty: Demistyfikacja fałszerstwa ws. Papieża: To jedna z moich aktualnych prac na forum, w której punkt po punkcie ujawniam bezczelną manipulację treścią (forum.gazeta.pl/forum/w,28,180189689,180189689,Ponownie_Sfalszowany_artykul_Jan_Pawel_II_.html?p=180189689). Skradzione zdjęcie CENTCOM: Oficjalna fotografia U.S. Central Command (przedstawiająca przejętą broń z Iranu dla Ukrainy, źródło: CNN) wycięta z kontekstu i wklejona do siania putinowskiej dezinformacji. Wskazywanie kradzieży zdjęć, fałszerstw i źródeł dezinformacji to nie „pastwienie się”, tylko zwykły, obywatelski fact-checking. Próba zrobienia ze mnie „prześladowcy” to żałosna zasłona dymna, mająca odwrócić uwagę od faktu, że po raz kolejny zostaliście złapani na szerzeniu kłamstw. Z poważaniem, Marek Pacholec Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 18.08.26, 21:58 Szanowny Panie Negativum, Publikując bezprawne „diagnozy medyczne” i oszczercze wpisy pod moim adresem, stał się Pan bezpośrednim inspiratorem dalszych ataków ze strony użytkownika pies.na.czarnych, który teraz powołuje się na Pańskie słowa. Stawianie publicznych, fałszywych zarzutów o choroby psychiczne i prześladowanie wobec osoby występującej pod własnym imieniem i nazwiskiem wyczerpuje znamiona naruszenia dóbr osobistych (art. 23 i 24 KC) oraz przestępstw z art. 212 KK (zniesławienie) i art. 216 KK (znieważenie). Całość materiału z tego wątku została zabezpieczona jako dowód naruszania prawa na forum publicznym. Na tym kończę jakąkolwiek bezpośrednią wymianę zdań z Panem w tym miejscu. Z poważaniem, Marek Pacholec Odpowiedz Link Zgłoś
negativum SLAPP 19.08.26, 18:27 storima napisał: > Szanowny Panie Negativum, > > Publikując bezprawne „diagnozy medyczne” i oszczercze wpisy pod moim adresem, s > tał się Pan bezpośrednim inspiratorem dalszych ataków ze strony użytkownika pie > s.na.czarnych, > > który teraz powołuje się na Pańskie słowa. > > Stawianie publicznych, fałszywych zarzutów o choroby psychiczne i prześladowani > e wobec osoby występującej pod własnym imieniem i nazwiskiem wyczerpuje znamion > a naruszenia dóbr osobistych (art. 23 i 24 KC) oraz przestępstw z art. 212 KK ( > zniesławienie) i art. 216 KK (znieważenie). > > Całość materiału z tego wątku została zabezpieczona jako dowód naruszania prawa > na forum publicznym. Na tym kończę jakąkolwiek bezpośrednią wymianę zdań z Pan > em w tym miejscu. > > Z poważaniem, > Marek Pacholec Dziwi mnie, że cię ciągle tolerują. SLAPP x.com/TomaszSakiewicz/status/2090097511784472623 I nie chodzi mi o normalną dyskusję między użytkownikami. Bo nie każdy musi się zgadzać ze wszystkimi. Ale notoryczne łamanie prawa. Przed użytkownikami potrafię się obronić, mało tego przyznać im rację. Jakbym nie ubił hummer'a 4 czerwca w samo południe to dalej byłbym hummer'em. Nie będzie jednak mej zgody na prześladowanie kogoś innego, tylko dlatego, że ma inne poglądy na świat. Obecnie co jakiś czas przywoływany jest Sverir, który powinien mnie desperacko atakować, a mnie wręcz broni. Ale Sverir też ma te same zasady, co ja. Nie jest napastnikiem. Wiele się od niego uczę. A, że da mi czasami po uszach - takie życie… :) Jak ktoś ci przeszkadza, możesz go wyszarzyć. I problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 11:13 > Zderzenie pańskiej e-diagnozy z moją weryfikowalną biografią, tożsamością oraz etosem walki o prawdę i wolność z czasów opozycji wskazuje jasno, z kim macie tu do czynienia. Opowiedz nam wreszcie o tym etosie walki. Ile razy mam prosić? Marek Pacholec? Nigdy nie słyszałem po kimś takim. Robert de Niro Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 14.08.26, 13:33 > Należy zwrócić uwagę, że akurat Psa jakby bez istotnego powodu broni przed Stroimą Wielonickowy trollu nikt nie musi mnie bronic przed psychicznie chorym storima. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 17.08.26, 14:05 adam.eu napisał: > Trochę odleciał? Moim zdaniem w pełni świadomie działa przeciw Polsce. Czy on j > est jest naprawdę antypolski? Trudno mi jednoznacznie powiedzieć tak, jak to pi > szę o Nieporawnym. Należy zwrócić uwagę, że akurat Psa jakby bez istotnego powo > du broni przed Stroimą, na wybitnie prorosyjskiego, czy minimalnie może delika > tniej wybitnie antyukraińskiego. Jedno z drugim łączy się w świadome rozpowszechnianie putinowskiej propagandy. Poprzez publikowanie fałszywych informacji. Jest tego na setki. Ostatnio tutaj: storima Re: 15 sierpnia 16.08.26, 18:23 pies.na.czarnych napisała: > Głupoty gadasz. Potrzebował wojsko gdzie indziej aby stłamsić opozycję. Jest du > żo materiału na ten temat. Niech ten udający Polaka Rosjanin poda wreszcie konkretne źródła tych swoich „materiałów w olbrzymich ilościach”. więcej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221437,180221437,15_sierpnia.html?p=180225872 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 10.08.26, 15:39 Czerwiec i lipiec 2026 roku najcieplejszymi w historii Europy Zachodniej: rekordy temperatur padają zarówno na lądzie, jak i na morzu. Nigdy w czerwcu i lipcu nie było tak ciepło jak w tym roku w Europie Zachodniej. Temperatura powierzchni Morza Północnego jest również wyższa niż kiedykolwiek. Pokazują to dane zebrane za pośrednictwem satelitów w ramach europejskiego programu Copernicus. Z powodu wyjątkowej suszy i upałów dochodzi również do wielu poważnych pożarów lasów. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Pominąłeś info. 14.08.26, 07:07 Jest przysłowie, jedna jaskółka nie czyni wiosny. Śpieszę więc z kolejnym info. W Afryce spadł śnieg, I to w sierpniu! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pominąłeś info. 14.08.26, 07:15 Podaję link: polskieradio24.pl/pogoda/afryka-nagle-zrobila-sie-biala-wielu-widzialo-snieg-pierwszy-raz-w-zyciu "Afryka nagle zrobiła się biała. Wielu widziało śnieg pierwszy raz w życiu" Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: W Nowej Zelandii spadł śnieg 15.08.26, 09:17 negativum: > W Nowej Zelandii spadł śnieg. I to w lipcu. > Ciekawe co na to KO? KO zastanawia się cała w niepokoju, kiedy Negativum o ten opad oskarży Herrrr Donalda. Anegdotki w tymże stylu: • Mówią, że rozwija się motoryzacja. Ale to nieprawda, bo dziadek Niegdyśżywy skarżył się, że nie samochodu. • Gadają o tym ociepleniu klimatu. Jednak to bajka, bo przecież na antypodach spadł śnieg. • Podobno kobiety nie chcą rodzić. Co za bzdura, przecież Ciapciusińska ma piątkę dzieci i jeszcze jedno w drodze. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś