venus99 19.01.05, 22:02 zgroza! ten sejm powinien zostać natychmiast zlikwidowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gst jak sie tylko dotkną do mojej ukochanej rzeki BUG IP: 193.188.105.* 19.01.05, 22:15 jak sie tylko dotkną do mojej ukochanej rzeki BUG ... to pierwszy zorganizuje protesty - gdzie jest dno ich moralnosci - mysle ze jeszcze kilka miesiacy i w ludziach cos pęknie i wyjdą na ulice - ja juz nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: jak sie tylko dotkną do mojej ukochanej rzeki 19.01.05, 22:36 zamiast wychodzić na ulicę pamiętaj o nich przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy ubogie zloby Rzeka pinionchow sie leje IP: *.ri.ri.cox.net 19.01.05, 23:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:to tylko fragment przekretow samorzadow z buzka IP: *.broker.com.pl 20.01.05, 01:02 nadania wiadomo bylo kazdemu ze tak bedzie gdy lokalne kliki dobiora sie do forsy w lokalnym wymiarze sitwy bedzie cicho i bez krzyku w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawrócony I tak oto zostałem sympatykiem RK-N. IP: *.sebastiana.ceti.pl 19.01.05, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: I tak oto zostałem sympatykiem RK-N. 19.01.05, 22:42 mam nadzieję,że tylko w tej jednej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortodoks@wp.pl Rzek należy broniż przed betonem IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 21:18 Giną piękne miejsca, betonu coraz więcej, na to pozwolic nie można. Rzeki w ostatnich kilku latach sa poddane wręcz eksterminacji. BETONOWI STOP! Grzesiek Bożek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyposeł Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:38 co za durnie..brak słów, wybetonowac im buty w wiadrze i do rzeki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.z066088240.nyc-ny.dsl.cnc.net 19.01.05, 22:38 To jest normalne sku..synstwo. Juz nie wiedza jak i gdzie krasc i kombinowac, to teraz dobiora sie do tego co przez ostatnie lata bylo chronione i naprawiane. Bo jak sie nie da ukrasc to mozna zrobic inwestycje w miejscu atrakcyjnym i sie zarobi w ten sposob. Banda zlodziei i ludzi bez zadnych zasad, ale to zadnych. Kompletne dno. Co mnie tylko zasatawia, to jak udalo sie zabetonowac te rzeke skoro niby sa przepisy unii i mowa w nich o inwestycjach nie na szkode srodowiska. Ludzie zacznijmy cos robic, bo juz zapadla decyzja via Baltici przez Parki Narodowe Narwi i Biebrzy. Przeciez oni wszystko poniszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macek Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 22:56 Ja zobaczyłem wiele ciekawych i dziewiczych zakątków Polski, mojemu dziecku może też będzie dane ujżeć jeszcze to i owo z przyrodniczego dziedzictwa ojczyzny, ale już moje wnuki będą mogły spacerować jedynie po alejkach wyłożonych kostką bauma..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:14 Ja nie widzę w tym nic złego. To My jesteśmy dla rzek czy rzeki są dla nas? Jakby jakiś rybak(czytaj Katolik)miał jakieś wątpliwosci to jest napisane " czyńcie sobie ziemię podległą"TAK czy nie? wieć o co tyle szumu? Ja mam gdzieś następną powódź i cały Wrocław zalany! Oczywiście na tych dzikich wschodznich terenach to tam można nic nie robić ale Odrę i Wisłę wybetonować ale zrobić parę zbiorników retencyjnych. Tam mogą sobie żyć te "zagrożone gatunki". Poza tym jeżeli jakiś gatunek jest zagrożony to może jest na tyle ślamazarny żęnie możę sobie poradzić w rzeczywistości. Słyszeliści aby np. szczóry były zagrożone, myszy, krowy, owce, psy, koty, zlote rybki, kaczki, gęsi albo np komary, pluskwy, wszy? Te zwierzaki potrafią sobie dać radę. Kto nie daje sobie rady ten nie ma racji bytu. Tak było od milionów lat i tego się nie zmieni. Wbrew temu co mówię o rzekach nie jestem przeciwnikiem lasów. Lasy są potrzebne z tego prostego powodu, że trzeba czymś oddychać. Ogólenie jestem zwolenikikem jak najmniejszego zanieczyszczania środowiska, (segreguję śmieci, niesmiecęw lasach i na ulicy) ale nie może tak być, że rzeka wylewa i zalewa co roku miasto (Nysa - Kłodzko) i wszyscy się przejmują zakolami rzeki. Widział ktoś Sekwane w paryżu? Cała obbetonowana i jak ładnie wygląda? Poza tym ilu ludzi będzei miało pracy przy tym betonowaniu i ilu przy dalszej konserwacji tego w przyszłości. Pozdrawiam wszystkich zwolleników Betonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trach17 Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: 217.153.130.* 19.01.05, 22:56 czy to SlD, zwariowało, jesli to przejdzie napewno na nich nie będę już nigdy głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:a jeszcze malo ci bylo olina ze wybrales muller IP: *.broker.com.pl 20.01.05, 01:04 kwacha i blekota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omulew Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:33 Czy ci Panowie nie potrafia wymyslic juz cos bardziej idiotycznego. Powinnismy jako narod ufundowac nowa nagrode np. woz gnoju dla takich kretynow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Zgroza - SLD na odchodnym zniszczy przyrode IP: *.molgen.mpg.de 19.01.05, 23:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Pasja SLD do KORYT IP: *.chello.pl 20.01.05, 00:45 Niech sobie odleja te betonowe koryta i postawia na podwórkach na pamiatke po wladzy, tylko po co do tego mieszac rzeki, ptaki i ryby? Te ostatnie podobno nawet glosu nie maja, wiec i tak na SLD nie oddadza... Sam wolalbym zamiast koryta na podwórku wanne trzymac, ale cóz...SLD ma kompleksy..., woli tradycyjnie: koryto. Zgroza bym tej ich pasji do koryt nie nazwal, ot niewinna slabostka. Cwiczymy manewr Ukrainski- przenoszenie kompetencji tam gdzie wiecej naszych... Juszczenko prezydentem mial byc na Nowy Rok, miesiac juz mu urwali... do wrzesnia zejdzie, zanim pozwola mu przysiege zlozyc, i po kompetencjach... U nas wybory mialy byc "na wiosne" teraz jeszcze troche trzeba przeciagnac, kompetencje wojewodom zabrac, bo przeciez nasi rzadza lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiator Apel do prawdziwych Ekologów IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 00:14 Oto jest pole do popisu dla ambitnych działaczy z szeregów obrońców środowiska ! Tu jest prawdziwe zagrożenie dla przyrody i człowieka. A nie na torach kolejowych, podczas transportu uranu do Temelina !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zieloni i Ekolodzy Apel do prawdziwych Czytelników... IP: *.sdt.isp.pl 20.01.05, 13:36 ...o czytanie także źródeł przed komentowaniem ZIELONI 2004 zareagowali już wiele dni temu: www.zieloni.org.pl/news.php?id=873 To że Gazeta dopiero teraz to pytanie do Gazety. Że w tekście wymienia RKN a o stanowisku Zielonych 2004 ani słowa to też pytanie do Gazety. W sprawie rzek też wypowiadaliśmy się dawno temu (w połowie marca 2004): LIST OTWARTY DO WICEPREMIERA JERZEGO HAUSNERA - Zatrzymać uśmiercanie naszych rzek i potoków ! Stanowisko Zielonych 2004: www.zieloni.org.pl/news.php?id=513 ...w w lipcu: Zieloni 2004 na spotkaniu z Ministrem Środowiska: STOP BETONOWANIU RZEK! W dniu 29 lipca w Ministerstwie Środowiska odbyło się spotkanie przedstawicieli Zielonych 2004, organizacji ekologicznych, środowisk przyrodników i wędkarzy z Ministrem Środowiska oraz urzędnikami resortu. Na spotkaniu omawiano problem dewastacji rzek, która trwa w Polsce m.in. z wykorzystaniem unijnych środków finansowych: www.zieloni.org.pl/news.php?id=671 Oraz w bardzo wielu innych innych sprawach, np: ZACHOWAJMY NASZE UPRAWY! - Apel Zielonych 2004 www.zieloni.org.pl/news.php?id=762 Stanowisko Zielonych 2004: "Twarde dechy czy szumiące lasy, czyli jak podliczono polską przyrodę" www.zieloni.org.pl/news.php?id=699 Via Baltica: nie tędy droga! Stanowisko Zielonych 2004 w sprawie budowy drogi ekspresowej Via Baltica: www.zieloni.org.pl/news.php?id=647 Zieloni 2004 chcą wycofania wojsk polskich z Iraku: www.zieloni.org.pl/news.php?id=635 Stop modyfikacjom genetycznym (GMO) w naszej żywności! - Stanowisko Zielonych 2004: www.zieloni.org.pl/news.php?id=594 "Brońmy przyrody naszego kraju !!! Apel Zielonych 2004 do obywateli i organizacji społecznych www.zieloni.org.pl/news.php?id=532 Pozdrawiamy Zieloni 2004 i Ekolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Melioranci to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:15 Kto to są marszłkowie, czy reprezentanci władz samorządowych? Jeśli tak, to jakoś mnie ich wyczyny nie dziwią. Meliranci, jako grupa zawodowa, powinni zniknąć. To wyjątkowe głupki, potrafią tylko niszczyć i osuszać, nie budują infrastruktury do REGULACJI poziomu wody, a wię i do NAWADNIANIA. Są chyba równie głupi jak goście od oznaczeń i świateł drogowych w Polsce, a to już dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfp Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:15 No tak. Typowe SLDowskie myślenie: "po nas choćby potop"...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.chello.pl 20.01.05, 01:03 tyle, ze SLD: 1. To nie dziecko, to beton, dzieka z kapiela sie nie wylewa, SLD mozna, ale 2. nawet jak sie WYLEJE to i tak zostanie w kraju 3. ma szczególne inklinacje do KORYT, chocby rzek... 4. zastali Polske po potopie, i betonem ZALEWAJA dalej... 5. potop i tak nastapi, bo zbiorników retencyjnych nie bylo kiedy budowac 6. A moze by ktos to oszolomstwo wyeksportowal, mozeby gdzies na jakiejs wyspie moze w Tajlandii na Phuket czy Phi Phi wylali ten beton na plaze i reszte zostawili naturze, niech dokonczy dziela? Wiecie jak wygladalyby plaze gdyby tam byli komunisci z UE? Jak granica palestynsko izraelska: duzo ideologicznego BETONU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Jezierski RZEKI czy BETON... nadzieja w Zielonych :-) IP: *.sdt.isp.pl 20.01.05, 01:39 Zieloni 2004 sprzeciwiają się nieprzemyślanym i niepotrzebnym zmianom w systemie administrowania ochroną przyrody w Polsce. Takie zmiany przewiduje poselski projekt ustawy o zmianie ustaw w związku ze zmianami zadań i kompetencji administracji terenowej. /.../ Stanowisko Zielonych z 10 stycznia: www.zieloni.org.pl/news.php?id=873 - wysłane do wiadomości: 1. Włodzimierz Cimoszewicz, Marszałek Sejmu RP 2. Krzysztof Filipek, Przewodniczący Sejmowej Komisji Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa 3. Jerzy Swatoń, Minister Środowiska 4. Adam Graczynski, Przewodniczący Senackiej Komisji Ochrony Środowiska pozdrawiam Robert Jezierski ZIELONI 2004 robert.jezierski@zieloni.org.pl PS. Jak widać, nasze stanowisko jest zbieżne z postawą Ruchu Katolicko-Narodowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawka Stanowczo protestuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 03:56 A wlasciwie jak to sie stalo, ze marszalek malopolski (architekt) dopuscil do dewastacji rzek? W starych krajach unii ida pieniadze na wyciaganie betonow z brzegow rzek, ktore sobie wczesniej zafundowali. Mysle, ze nam zazdroszcza przyrody. A moze to dziala lobby przemyslu cementowego? Na pewno, my Polacy, mamy za duzo betonu w glowach, a za malo wyobrazni i poczucia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: ŁAPY PRECZ OD PRZYRODY!!! IP: *.pai.net.pl 20.01.05, 07:46 PRZEZ BEZMÓZGOWCÓW MOŻEMY ZNISZCZYĆ OSTATNIE RESZTKI PRZYRODY W POLSCE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko podatnik Ee, ty sejm, no co ty - lasy też w beton ? IP: 80.72.196.* 20.01.05, 07:54 Dajcie pooddychać pacany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Sejm też, ale najpierw TRZEBA zlikwidować ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 08:12 ... synekuralne struktury samorządowe: powiaty, marszałków i starostów! Mało, że poza zabieganiem o własne interesy i żaleniem się o pieniądze z budżetu - nic innego nie potrafią, to jeszcze są CHOLERNIE kosztowni: to za ich przyczyną powstała buzkowska 90-ciomiliardowa DZIURA BUDŻETOWA!!! Zlikwidować zbędne wcześniej struktury, a ich beneficjenci niech wreszcie poczują smak bezrobocia, takiego jakie zgotowali milionom ziomków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.01.05, 09:08 PROTESTUJĘ!!!!Nie skażona przyroda jest największym atutem naszego kraju.To największe barbarzyństwo wycinać lasy pod budowę osiedli mieszkaniowych.Jest tyle nieużytków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstrąg Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 09:46 Samorząd w tyn kraju to gniazdo kolesiostwa i korupcji (patrz np. gmina Opole), dla własnych ineresów zgodzą się nawet Giewont rozebrać by postawić tam hipermarket. Przenigdy nie oddajmy spraw przyrody samorządom, a regulacją jurajskich rzek powinien zająć się NIK i Bruksela, to za jej pieniądze zostały złamane unijne dyrektywy ochrony przyrody i siedlisk zagrożonych gatunków. Nikt w uni nie prostuje już naturalnych dzikich cieków. Rzeki jurajskie to siedliska bobrów i pstrąga potokowego, powinny stać się rezerwatami ścisłymi. Płyną głównie przez lasy i nikomu nie grożą powodzią. To co się dzieje na Krzyni, Żebrówce i Białej Lelowskiej to zbrodnia przeciw przyrodzie ojczystej, za naszę podatnicze pieniądze za parę lat będziemy te rzeki renaturalizować jak zmądrzejemy. Wniosek - ktoś wziął w łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:47 zawiozłem kiedyś kolegę z Belgii nad Wisłę na nieuregulowany odcinek rzekina ryby. Jak ją zobaczył to powiedział "Nie wydajecie na drogi ale na tą rzekę nie żałowaliście pieniędzy". Nie wierzył,że Ona była zawsze piękna, nigdy nie regulowana. Niedługo nawet tego nie będzie można w naszej Polsce pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 09:49 Dlaczego w tym kraju o przyrodzie decydują sejmowe durnie, a nie ekolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.crowley.pl 20.01.05, 13:47 Gość portalu: rak napisał(a): > Dlaczego w tym kraju o przyrodzie decydują sejmowe durnie, a nie ekolodzy. Bo sami tych durniów , lub raczej łajdaków , swiadomie i dobrowolnie do Sejmu powołaliśmy aktem głosowania , lub nieuczestniczenia w wyborach. Trzeba z tej naszej postawy wyciągnąć wnioski na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:51 Uwolnić naturę spod jarzma ludzkości! Sadzić lasy! Zostawcie naturę w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 09:55 Prośba do GW, nie odpuszczajcie tematu, jeśli wam zależy by ten kraj był normalny. SLD - i to jest wasza strategia zrównoważonego rozwoju - zdelegalizować natychmiast - wybory w przyszły weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:39 Mózgi niech sobie zbetonują a nie rzeki pacany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: *.nll.se 20.01.05, 11:46 Wojewoda wojewodztwa pomorskiego jest zapalonym mysliwym. Wystrzelal juz tam wszystko co sie rusza, a trofea (poroza, skalpy i tym podobne) powywieszal na scianach swojego domu. Proponuje zeby grupe poslow SLD na sejm wypuscic do lasow wojewody pomorskiego. Podobno z rak brata (SLD) nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Rzeki w rękach Sejmu IP: 81.210.102.* 20.01.05, 12:59 Pani Kwiatkowska- dzieki pani i pani artykułowi nie dojdzie do przejecia przez marszałka kompetencji wojewody i przyroda zostania uratowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlo NIE, JESZCZE RAZ NIE!!! IP: *.access.telenet.be 20.01.05, 13:01 Ne wolno betonowac rzek, bowiem wlasnie ich regulacja prowadzi w dluzszej perspektywie do powodzi, do obnizania poziomu wod gruntowych oraz do ubozenia swiata fauny i flory. Nie robcie Panowie tego. Podejmijcie dobra decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś