Dodaj do ulubionych

znów ktoś WIE LEPIEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:22
Za komuny było wiadomo kto wie lepiej. i lepiej było pamiętać, że ONI wiedzą
lepiej. Potem przyszła wolna Polska, ale okazało się, że niektórzy wiedzą
lepiej jak NAS szaraczków przeprowadzić przez do pełnej demokracji. A droga
wiodła przez Magdalenkę, przez prezydenturę Jaruzelskiego i ponowne
wprowadzenie komuchów do elit gospodarczych. Tym razem to NASI wiedzieli
lepiej, że trzeba się z tym pogodzić w imię przyszłości.

Teraz znów wiedzą lepiej, ramię w ramię, KOMUCHY i środowisko GW, tylko my
szare tłuki nie rozumiemy historycznych konieczności. To michnikowszczysna i
środowiska GW asekurowały komuchów podczas ich przejścia "suchą stopą" do
demokratycznej Polski. Jak rozumiem michnikowszczyzna robiła to w imię
utrzymania silnej lewicy w wolnej Polsce w obawie przed skrajnie prawicowymi
ugrupowaniami, które się wtedy tworzyły.

Dokąd doszliśmy widać gołym okiem. Lewicy nie ma, została tylko partia
komuszych aparatczyków i lewacki wianuszek.

Brawo Bronek!!! Mam dosyć tych co wiedzą lepiej. Obecna koalicja
manipulatorów z SLD i GW robi wszystko aby szczuć i oczerniać i prowokować.
Cel jest nadal ten sam. ONI nadal uważają, że wiedzą lepiej.

Ale całe to gó.. jest ICH i ICH tylko ochlapie.

ONI wiedzą SWOJE. A wyborcy mają prawo do PRAWDY.

Slon
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Tak to jest , jak... 31.01.05, 14:25
      . Słonie próbują myśleć. Myślą, myślą, trąby marszczą... i taki post wysmażą.
      Słoniowacizna myśli.
      • Gość: elle Re: Tak to jest , jak... IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:26
        a ja popieram słonia!
        • dr.krisk Wiem - bo ładny! 31.01.05, 14:29
          Też lubię słonie, fajne są, duże i grube, ale lepiej niech nie kombinują
          myślowo. Teorię o ONYCH słyszałem już z tysiąc razy, rozmaite słonie ją
          głosiły, i za każdym razem to takie marne...
          Ale zwierzaki są fajne!
          • Gość: Slon JA, potem inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:20
            To nie jest teoria ONYCH. Ani żadna teoria spiskowa.

Ja domagam się prawdy, dostępu do prawdy, prawa do oceniania prawdy.
            NIKT nie może za mnie decydować co można mi pozwolić wiedzieć. Dość prawd na
            wpół przetrawionych.
            Właśnie usłyszałem od Oleksego, że jedynie słuszne są wybory jesienią, bo
            nawiedzona prawica planuje zamach na święte krowy z SLD (czytaj:
            komunistycznych aparatczyków).

Śmieszny jesteś w tym swoim komentarzu. Taki z ciebie dr. jak ze mnie słoń.

Slon (SLON - większymi już się nie da)
          • Gość: . Jestes plytki jak talerzyk deserowy, krisk. Bo IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.01.05, 16:12
            ludzi istotnie zaangazowanych w sprawy spoleczne martwiloby ogromnie ciagle
            istnienie podzialu: MY-ONI, toz to znak BRAKU SPOLECZENSTWA OBYWATELSKIEGO.
            Ale jesli spoleczenstwo ciagle widzi owych "onych", to nie spoleczenstwo jest
            temu winne, ale..ONI: elity rzadzace uniemozliwily spoleczenstwu
            wspoldecydowanie, wlasnie: "wiedzieli lepiej" - to zbrodnia, jakiej w Polsce
            dokonano na entuzjazmie spolecznym 1980-81.
            Tego nie ma w UK. Mimo monarchii. To nasza krolowa, nasz rzad (nawet gdy
            kiepski, ale wiemy co robic na zas), nasze problemy, nasza gospodarka choc od
            zawsze kapitalistyczna. NIE ZAS ONYCH, do jasnej cholery!
            • Gość: elle Re: Jestes plytki jak talerzyk deserowy, krisk. B IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:15
              Chcesz powiedzieć, że w UK wszyscy są tacy jedomyślni i kochają monarchię? Mam
              kilku znajomych lekarzy u was, opowiadają coś innego
              • Gość: . Masz znajomych ANGIELSKICH lekarzy? Ba, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.01.05, 16:18
                chocby Brytow? Monarchia jest dekoracja, tradycja, moze i zbednym kosztem: nie
                mowie tu przeciez o milosci (nb. wg. badan azjatycka imigracja monarchie
                kocha) - mowie o tym, ze krolowa jest "nasza", na zle i dobre. I ze nie Polacy
                na saksach beda nam monarchie obalac.
                • Gość: . PS.Nie rozmywaj problemu - nie potrafilas wesprzec IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.01.05, 16:19
                  rzeczowo slonia, to choc innym tego robic nie przeszkadzaj.
                  • Gość: elle Re: PS.Nie rozmywaj problemu - nie potrafilas wes IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:23
                    nie przeszkadzam , zostawiam Panu ostatnie słowo.
                    • Gość: elle Re: PS.Nie rozmywaj problemu - nie potrafilas wes IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:28
                      PS - to w mężczyznach szukam wsparcia. I je znajduję, Bogu dzięki.
                • Gość: elle Re: Masz znajomych ANGIELSKICH lekarzy? Ba, IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:22
                  na saksach lekarze lekarzami nie są, jak wiesz. Zapomniałeś o wejściu Polski do
                  Unii, pracują tam legalnie wykonując s w ó j zawód. Znam też starszą
                  osobę,lekarkę, byłą stypendystkę , która postanowiła tam zostać . Nikt też nie
                  mówi o obalaniu monarchii. Przynajmniej wśród Polaków. Skąd u Pana taki sarkazm
                  i pogarda?
      • Gość: doradca Re: Tak to jest , jak... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 15:07
        Zawsze możesz pożalić się towarzyszowi Oleksemu i millerowej bandzie.
      • Gość: . Krisk - nie masz racji:tekst slonia ma wiele sensu IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.01.05, 16:04
        Mnie tez nic tak nie irytuje, jak ludzie "myslacy Wybiorcza". Ma racje: Michnik
        i s-ka zrobili wszystko w celu budowy w Polsce socjaldemokracji zachodniego
        typu (ale nie wyszlo - brak tradycji i treningu) i tu akurat Michnik pozostal
        wierny swym idealom: za to go nie winie. Ale winie - jesli troche sumienia mu
        pozostalo - za bezpardonowe wykorzystywanie socjotechnik wobec spoleczenstwa o
        ktorym wie, ze wobec sprawnej socjotechniki (tej z prawdziwego zdarzenia -
        komuna manipulowala w stylu "j.o.b twoju mat")jest calkowicie bezbronne, ze to
        ciagle naiwny, "glubokowierujaszczij narod", ktory nie analizuje mechanizmow
        wyrolowania, tylko "czuje sie oszukany". To naprawde wysoki
        poziom...obywatelskiego qrewstwa. I to mi Wybiorcza i Michnika juz z 10 lat
        temu przekreslilo.
    • Gość: elle Re: znów ktoś WIE LEPIEJ IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:25
      !
    • Gość: lucyperek Re: znów ktoś WIE LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:32
      Kiedyś ceniłem Michnika za talent pisarski, za wkład w działania opozycyjne itd.
      Ale jak w pewnym momencie rozpoczął te swoje obściski z Kiszczakiem i Jaruzelem,
      których miejsce gdzie jest wszyscy wiemy, jak zaczął tą swoją politpoprawkę pod
      ich adresem wówczas straciłem całą sympatię. Masz 100% racji, ja też już rzygam
      na przeintelektualizowane dyskusyjki o tym jakie to ponoć szczęście nas
      spotkało, że nie ujawniono żadnych agentów i reszty ubeckiego ścierwa. Ale to
      już niedługo.

Na pohybel władzy ludowej !
      • dr.krisk No właśnie... 31.01.05, 14:40
        Gość portalu: lucyperek napisał(a):

> Masz 100% racji, ja też już rzygam
        > na przeintelektualizowane dyskusyjki
        A mówiłem - kloaka.... Rzygowiny i czerep rubaszny.
        Mława rządzi!
        • pan.nikt Re: No właśnie... 31.01.05, 14:54

Mam hasełko:

LEPIEJ BYC NIKIM, NIŻ SZUJĄ.

Dla Ciebie je dostosuję :

LEPIEJ BYĆ SŁONIEM, NIZ DR KTISKIEM.

Słonie maja więcej rozumu

pozdrawiam SB-ecje i okolice
          • dr.krisk Co to - zlot jakiś? 31.01.05, 14:57
            pan.nikt napisał:

>
            > Mam hasełko:
            >
            > LEPIEJ BYC NIKIM, NIŻ SZUJĄ.
            Onawiam się, że można być i jednym i drugim.

>
            > pozdrawiam SB-ecje i okolice
            Koledzy? Zlot macie jakiś, czy co?
            KrisK Zaniepokojony
            • pan.nikt Re: Co to - zlot jakiś? 31.01.05, 15:09
              dr.krisk napisał:

> > LEPIEJ BYC NIKIM, NIŻ SZUJĄ.
              > Onawiam się, że można być i jednym i drugim.

NIBY MOŻNA, ALE TO WYJĄTKI (np moja teściowa)
              PRZEWAŻNIE SZUJE SZYBKO AWANSUJĄ I DALEKO ZACHODZĄ.

> > pozdrawiam SB-ecje i okolice
              > Koledzy? Zlot macie jakiś, czy co?

TO NIE DO MNIE PYTANIE.
              MOŻE SIEBIE SPYTAJ, ALBO POSZUKAJ W ZAPROSZENIACH
              • dr.krisk Niestety... 31.01.05, 15:15
                pan.nikt napisał:

> > > pozdrawiam SB-ecje i okolice
                > > Koledzy? Zlot macie jakiś, czy co?
                >
                > TO NIE DO MNIE PYTANIE.
                > MOŻE SIEBIE SPYTAJ, ALBO POSZUKAJ W ZAPROSZENIACH
                To jakieś zaproszenia mieliście? Ilu was jest tutaj, i jak się rozpoznajecie?
                Rozpędziłeś się z tymi pozdrowieniami - jeszcze chyba nie wasza pora...
                • pan.nikt Re: Niestety... 31.01.05, 15:28
                  iLE MAMY sb-ECJI I OKOLIC??
                  Słyszę ostatnio, że sporo.

Zaproszenia??
                  Nie wiem, nie byłem, nie jestem i nie będę w okolicach SB, czy UW.
                  (ps, nie mylic SB z UW, to różne firmy, ale mają podobną wiedzę)
        • Gość: . Jestes TYLKO szpanerem, krisk. Arti-farti, co IP: *.range81-156.btcentralplus.com 31.01.05, 16:14
          odstawia maly paluszek, trzymajac za uszko filizanke...A mnie akurat nie na
          Mlawe (jaka jest kazdy widzi i sie nie pomyli), ale na takie "panstwo" mdli.
      • grubakrecha Re: znów ktoś WIE LEPIEJ 31.01.05, 14:40
        Przeczytajcie W.Łysiaka "Rzeczpospolita kłamców. Salon", a zrozumiecie,
        dlaczego Michnik i jego ludzie tak wściekle - od 15 lat - wierzgają przeciw
        lustracji... Wildstein zrobił dobrą robotę, ale na jego miejscu zaszyłbym się
        gdzieś, bo grozi mu poważne niebezpieczeństwo ze strony różowych i czerwonych.
    • iza.bella.iza Reglamentowana pamięć? 31.01.05, 14:49
      Mamy w Polsce Instytut Pamięci Narodowej, narodowej a więc wspólnej dla
      wszystkich należących do narodu. Jednak przeciwnicy lustracji chcą
      reglamentować dostęp do zasobów Instytutu, a więc naszej wspólnej pamięci. To
      jest chore i to się na dłuższą metę nie uda.
      • Gość: Hehehe a co wam to da szarakom,ze sie dowiecie ? IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 31.01.05, 14:58
        PRL to historia. Polska potrzebuje dobrej ordynacji wyborczej i lustracji
        sadownictwa, a nie awantur,moze nawet zamieszek spowodowanych ujawnieniem ponoc
        1,5 mln roznej masci kolaborantow SB. Awantury dot.historii zabieraja czas tak
        potrzebny na wyprostowanie smutnej rzeczywistosci.Nie wiadomo w ogole czy
        istnieja jakies przepisy dot karania za wspolprace z SB.Moze nalezaloby zaczac
        od opracowania odpowiedniej ustawy i przekazac teczki sadom ?
    • sceptyk Dobrze, Sloniu, zes to ujal 31.01.05, 15:03
      To, czyli syndrom tzw. michnikowszczyzny. Adas & Co. po 1989 roku caly czas
      uwazali (a wielu z nich uwaza nadal), ze maja wciaz monopol na wypowiadanie sie
      w imieniu spoleczenstwa. A mysmy tymczasem dorosli, zmezniali i nie
      potrzebujemy samo-kreujacych sie przewodnikow. Narod jest suwerenem. Chcemy
      wiedziec i tyle!

PS. Choc glupota w narodzie wciaz spora.
      • dr.krisk Tyś milijon..... 31.01.05, 15:08
        sceptyk napisała:

> Narod jest suwerenem. Chcemy
        > wiedziec i tyle!
        >
        >
        > PS. Choc glupota w narodzie wciaz spora.
        To zaraz - naród to ty? I ta głupota to też w tobie? Mógłbyś uściślić, na ile
        jesteś sobą a na ile narodem? Coś chyba cię poniosło....
        • haga1 Re: Tyś milijon..... 31.01.05, 15:18
          Bronek zrobił krok w dobrą stronę: w stronę prawdziwej Polski. Ale proszę bez
          takich emocji i zacięcia rewolucyjnego, rewolucję juz mielismy -
          październikową. Teraz potrzebne są tylko argumenty i jeszcze raz argumenty.
          • Gość: Slon prowokatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:28
            Słusznie. Bez wyzwisk i siła spokoju!
            To co się dzieje wokół TW i IPN to zmasowany atak prowokatorów, którzy
            chcieliby nie tylko utopić takie inicjatywy ja Bronka, ale przy okazji i IPN.
            Przypomnijcie sobie niedawne obcinanie funduszy!

Domagać się prawa do prawdy!!!

Slon
        • sceptyk Przyhamowala mnie skromnosc 31.01.05, 15:22
          Reprezentuje nie milion, ale MILIONY. Poglady moje zbadali najwybitniejsi
          fachowcy.
          • Gość: Hehehe Re: Przyhamowala mnie skromnosc IP: 82.194.62.* 31.01.05, 15:48
            I zazdroscisz Michnikowi,ze on mimo tego,ze nie reprezentuje milionow ma
            wiekszy posluch niz ty. No coz, pozostaje mi tylko zyczyc ci stania sie
            redaktorem naczelnym gazety o tak duzym wydaniu jak GW. Moze wtedy uslysza cie
            te miliony,o ktorych mowisz.
            • Gość: elle Re: Przyhamowala mnie skromnosc IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:50
              michnika też coś przytkało. Czyżbyś o tym, hehe , zapomniał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka