Dodaj do ulubionych

wypracowanie z historii-help

10.05.07, 21:49
Czy jeżeli wypracowanie nie będzie za bardzo na temat, albo będzie bardzo
krótkie to czy przyznaje się punkty za kompozycje, język itp?? Kurde niektóre
tematy są takie głupie że cieszyłabym się z dwóch albo trzech punktów :)
Obserwuj wątek
    • gohha1 Re: wypracowanie z historii-help 10.05.07, 22:08
      pkt za kompozycję dostaje się tylko wtdy jeśli zostaną przyznane jakieś pkt za
      temat- inaczej to nie wchodzą one w rachube.
      A długość wypracowania o ile dobrze pamietam to nie jest jakoś z góry
      narzucona, piszesz ile wiesz i tyle.

powodzenia 17 maja!
      historycy!
      • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:14
        Czyli np jeżeli napiszę tylko jedną stronę to czy istnieje szansa że dostanę
        chociaż 2 punkty?? Marzę o 50% z historii:(:(:(
        • Gość: moav Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:23
          Jeśli "poprawnie umieściłaś temat w czasie i w przestrzeni historycznej,
          ograniczyłaś się tylko do podstawowych informacji świadczących o zrzoumieniu
          tematu i zjawisk (...), podałaś kilka, nie zawsze uporządkowanych, czasem
          przypadkowych przyczyn i nasępstw omawianego zjawiska, nie wyczerpałas
          omawianego tematu. W twojej pracy widać chaos myślowy i brak koncepcji." to
          możesz liczyć na punkty od 1 do 5 :]
          • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:28
            Tyle to ja w kluczu przeczytałm:( jestem załamana<ryczy>
            • Gość: M Re: wypracowanie z historii-help IP: *.aster.pl 11.05.07, 09:45
              Niestety jesli napiszesz nie na temat to wogole nie dostaniesz pkt:( Na probnej
              mialam taka sytuacje,pisalam nie za bardzo na temat poniewaz nie wiedziałam CO
              mam napisać, pisalam byle pisac cos co wydawalo mi sie w jakis sposob zwiazane z
              tematem,ale nietsety nie udalo sie - za wypracowanie dostałam 0pkt.
              • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:47
                A ja marze o chociażby2-3 punktach. Strasznie się boje-po co ja tą historię
                wybrałam;(
                • Gość: mat Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:02
                  No co wy ludzie nigdy nie pisaliscie wypracowan z historii chociazby na
                  lekcjach lub w domu?! Wiedzieliscie ze tek bedzie trzeba bylo podstawe wybrac u
                  mnie ludzie jak sie przejechali na rozsz po probnej to zmienili ;)
    • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:06
      Ja nie pisałam próbnej:(...Myślałam że podołam ale teraz wiem że to był błąd:(:
      (:(...co ja teraz zrobie;/
      • Gość: mat Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:09
        Na wypracowanie jest jedna dobra metoda cwiczyc cwiczyc cwiczyc ja w 3 klasie
        mialem na 5 godzin historii tygodniowo dwie przeznaczone na powtorzenie z
        poprzednich klas i zadawane mialem epokami wypracowania i czytalismy sobie na
        glos potem kazdy mogl ocenic powiedziec czy sie podoba czy nie :P napisalem w
        sumie w 3 klasie z 10 wypr
        • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:12
          No to zazdroszcze Ci. Ja jestem załamana. Mam nadzieje że test będzie łatwy to
          nawet jak nie napiszę wypracowania to wycisnę ok 50%...mam nadzieję że się uda:
          ( chociaż z każdą minutą wątpie w siebie coraz bardziej
          • Gość: mat Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:14
            I trzeba dokladnie czytac temat bo jak na probnej pisalem o demokracji
            szlacheckiej to dostalem jakiegos przywidzenia ze od XIV wieku trzeba bylo
            pisac i polowa wypr zle :P mialem 64% mam nadzieje ze przekrocze 70 na
            prawdziwej bo takim wynikiem bylbym zadowolony
        • Gość: ja Re: wypracowanie z historii-help IP: *.pro-internet.pl 11.05.07, 10:17
          nie ma czegos takiego jak dodatkowe punkty za stylk kompozycje ortografie.
          Birerze sie to pod uwage przy ocenianiu ale w tym sensie ze za wypracowanie
          mozna uzyskać max 20 pkt za czesc merytoryczną, a w wypadku braku kompozycji ,
          błedów rzeczowych, niepoprawnej ortografii odejmuje sie pkt od juz uzyskanych
          np ktos napisał na 13 pkt i miał pełno błedów rzeczowych to moga odjac nawet
          kilka punktów od tych 13-stu.

Nie ma osobnego kryterium za ktore dostaje sie punkty tj styl , kompozycja,
          zapis

Ludzie to nie jest polski! tylko historia! tutaj licza sie fakty i wiedza
          historyczna czesto na poziomie studiów!!!!

Jezeli ktos sobie "przespał" hostorie w 3ciej klasie to szczerze ale
          wspołczuje! To nie jest wos ktory da sie napisać słuchajac telewizje i czytajac
          jedna ksiazeczke ktora ma 200-300 stron!

Powodzenia

Ps. Mam nadzieje ze na wypracowaniu bedzie ustroj państw zachodu :) badz Rosji
          w przedziale czasu od monarchii patrymonialnej do współczesnosci, temat
          miodzio :)
          • Gość: magda Re: wypracowanie z historii-help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:23
            Naprawdę podziwiam was i życzę powodzenia:(
    • Gość: Magda pytanie dt wypracowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:56
      A jeżeli będzie temat np o tendencjach uniwersalistycznych to jeżeli napiszę
      tylko przyczyny, skutki (tj konkordat workacki), wspomnę o kongregacji cluny to
      czy dostanę chociaż 2 punkty???
      • Gość: magda proszę o odp na moje wcześniejsze pytanie n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:16
        • Gość: ja Re: proszę o odp na moje wcześniejsze pytanie n/t IP: *.pro-internet.pl 11.05.07, 11:22
          to ile napiszesz ma sie nijak do tego ile pkt dostaniesz, jezeli bedziesz
          spełniała kryteria jakie sa na pierwszym poziomie oceniania to jakies punkty
          dostaniesz jak nie to nie!

DZIEWCZYNO JESTES OSOBA DOREOSŁA I PO PROSTU PEWNYCH PYTAN NIE WYPADA ZADAWAĆ
          BO SIE NIMI KOMPROMITUJESZ, WYOBRAZASZ SOBIE ZE JAKBYM NAPISAŁ NA HISTORII
          BAJKE O CZERWONYM KAPTURKU NA JEDNA STRONE TO DOSTAINESZ JAKIES PUNKTY????
          LITOSCI! EHHH... DOJRZAŁOŚĆ...
          • Gość: magda Re: proszę o odp na moje wcześniejsze pytanie n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:25
            Ale podałam co zawre w tym wypracowaniu....chciałam się tylko dowiedzieć. A Ty
            jak masz zamiar mnie krytykować to może lepiej się nie odzywaj...jak to
            powiedziałeś-dojrzałość a sam nie potrawisz się powstrzymać od takiego a nie
            innego komentarza;/
            • Gość: POPIERAM Re: proszę o odp na moje wcześniejsze pytanie n/t IP: *.astra-net.com 11.05.07, 11:32
              litości, kto przy zdrowych zmysłach porusza kwestię zapisu/formy jeśli chodzi o
              wypracowanie z histy?
              dojrzałość to przede wszystkim umiejętność wyboru.
              każdy z nas wybierał, co zdaje na maturze.
              naważyłaś sobie piwa, więc życze poranka bez kaca.
              • Gość: magda dziękuje wam bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:34
                Więc co teraz to mi chyba zostaje tylko isć i skoczyć z mostu:(...przynajmniej
                się nie skompromituje
                • Gość: POPIERAM Re: dziękuje wam bardzo IP: *.astra-net.com 11.05.07, 11:39
                  nie skakac z mostu i nie histeryzowac tylko brac sie za nauke. jeszcze tydzien
                  został.
                  • Gość: magda Re: dziękuje wam bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:40
                    No tak ale jak się o coś zapytałam to od razu naskakujecie na mnie....wiem że
                    każdemu zalezy aby inni gorzej wypadli:(
                    • Gość: Zebra Re: dziękuje wam bardzo IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 12:00
                      Magda, nie martw sie. Napisz w wypracowaniu to co wiesz na dany temat, spróbuj
                      podawac argumenty, jakies daty i skutki wydarzen , a wszyskto bedzie dobrze.
                      • Gość: magda Re: dziękuje wam bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:36
                        Dziękuje Ci Zeberko-przynajmniej Ty mnie rozumiesz....nie wiem co mam już z tym
                        wszystkim robić. Skompromituje się tylko:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka