Dodaj do ulubionych

Lepper do sądu? SKANDAL!!!

IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 29.05.02, 15:04
Ja tam go nie kocham ale uważam, że jeśli który z naszych polityków ( brrrrr...
trudno mi przechodzi to słowo przez gardło) poczuł się urażony "pytaniami" pana
AL, to niech dowodzi swoich racji na drodze sądowej w prywatnym procesie
cywilnym. Jakim prawem, za moje pieniądze, nasze Państwo angażuje swoje służby
w sprawie Coponiektórzy vs Lepper? Słowo honoru - nie słyszałem o podobnym
postępowaniu w innych krajach. A jak u nas tak się dzieje, to może coś w tym
jest..??? Pozdrawiam wszystkich podatników i życzę znacznego wzrostu dochodów (
czyli większych podatków do zapłacenia), bo aż strach pomyśleć co będzie jak
niedługo nasze Państwo poczuje się w obowiązku uruchamiać swój aparat ścigania
jak np. babka Biernacka zapyta klienta szaletu publicznego o obsikaną deskę.
Czuwaj!
Obserwuj wątek
    • indris Relikt dawnych czasów 29.05.02, 15:24
      Ściganie kogokolwiek z oskarżenia publicznego jest reliktem z dawnych czasów,
      dawniejszych niż tzw. komuna. Jeszcze w starożytnym Rzymie było prawo
      o "obrazie majestatu", w II RP istniało specjalne prawo o ochronie Imienia
      Marszałka Piłsudskiego (a nawiedzeni z Krakowa żądali jego reaktywowania !).
      Przy takich tradycjach wprowadzenie za komuny do kk artykułów o "lżeniu
      naczelnych organów" ze ściganiem z oskarżenia publicznego nikogo specjalnie nie
      zdziwiło. To wszystko jest jawnie sprzeczne z art. 54 pkt. 1 Konstytucji RP a
      także z podpisanymi przez Polskę konwencjami międzynarodowymi. Gdyby Lepper
      dostał za to prawomocny wyrok, to powinien złożyć skargę do TK, a w razie
      niepowodzenia odwołać się do Strassburga - wygra "w cuglach". A wszystko przez
      to, że zwykli obywatele nie mogą zaskarżać ustaw. My tu sobie możemy
      popyskowac, ale w USA już dawno grupa obywateli obaliłaby ten fragment kodeksu
      po jego zaskarżeniu w Sądzie Najwyższym. A może ktoś podjąłby inicjatywę
      obywatelskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o Trybunale Konstytucyjnym ?
      Obiecuję, że się przyłączę.
    • Gość: eres Re: Lepper do sądu? Słusznie!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 23:56
      I ja nie mam pośród naszych polityków fanów, co nie znaczy, że nie interesuje
      mnie życie tych – pożal się Boże – sfer, a panoszące się pośród nich chamstwo
      budzi moją odrazę. Forma owych „pytań” Leppera sprowadza się do bezpodstawnych
      oskarżeń. Zresztą Lepper obraża polityków wszystkich kolejnych rządów i już od
      dawna utwierdzono go w przeświadczeniu, że może to czynić bezkarnie. Pora, aby
      go wyprowadzono z błędu.
      • Gość: Ja Re: Lepper do sądu? Słusznie!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.05.02, 23:58
        Bo nikt knypowi lepperowi po dupie nie dal.
        • Gość: Wrona Re: Lepper do sądu? Słusznie!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 31.05.02, 09:08
          W jakim my kraju zyjemy?
          Pod kloszem trzyma sie degenerata,ktory bezkarnie moze lzyc z trybuny
          sejmowej.Mysle,ze albo macie dla niego ogromny respekt (bojac sie go
          panicznie),albo majac wiele na sumieniu,probujecie go sami usprawiedliwiac.
          Wiemy takze,ze parlamentarzysci to nie anioly o krysztalowym rodowodzie,ale
          mimo tego nie nalezy siusiac z trybuny w gniazdo bedace pod obstrzalem opini
          publicznej.Kto jak kto ale Lepper najmniej moze miec na temat ten do
          powiedzenia.Frazesy,ktore niczego nowego nie wnosza ani tez nic nie
          zmienia,czynia z niego pajtla o wyjatkowo brudnych rekach i skazonej psyche!
          Tyle kretynskich bajek (z Klewkami lacznie) ile zdolal naplodzic dalo mu opinie
          psychicznie niezrownowazonego.A to,ze w kraju nie jest dobrze i nie wrozy nie
          wiele zmian na korzysc to my doskonale wiemy.Nie musi nam ten burak ocz otwierac
          Byloby jednak na miejscu gdyby ta jego watpliwa polityczna madrosc umiala
          zaproponowac radykalnosc w zmianie tego zla.Ale to nie gatunek
          Leppera.Czlowieka ograniczonego umyslowo.Chorego na wladze! Dziecku malemu moze
          wtlaczacswoja prawde,ze to niby on moglby to wszystko zmienic.Hitler tez
          dokonywal transformacji i wiemy jakim kosztem.Lepus sie pewnie probuje na nim
          wzorowac.Nie doczekanie twoje wiesniaku bys mogl reprezentowac nasz
          Kraj.Mielismy juz kiedys osobnika z podobnymi aspiracjami to obywatele i swiat
          smial sie w kulak z nas!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka