adax4 Re: PiS przegonił PO 17.04.05, 11:11 Mam nadzieję, że odniosą znaczny sukces i razem Platforma stworzą rząd. Zacząco lepszy od obecnego. Co sie tak złego dzieje w Warszawie? Gdyby działo się coś złego to niechętne Kaczorom media po prostu by go rozszarpały. Cóż tak strasznego jest w projekcie Konstytucji PiSu. Powrót do komunizmu? do wspólnoty pierwotnej? Pomijam już fakt , że bez koalicjanta PiS żadnych poprawek nie wprowadzi a to skutecznie powinno uspokoić oponentów. Nie mam zamiaru bronić Lecha Kaczyńskiego w sprawie jego dokonań jako Ministra Sprawiedliwości ale na pewno był jednym z bardziej wyrazistych ministrów. Napewno nieprzekupny i oczywiście z persektywy kanapy przed tv można mu zarzucać czego to on nie zrobił. Pytanie tylko czy mógł.Tak na marginesie jakie są dokonania dzisiejszego Ministra Sprawiedliwośći. Czy wystarczająco gorliwie zamyka kumpli z SLD ? Wg mnie czyni to bardzo opieszale. Wszystkie afery Orlenowskie, paliwowe, te którymi bombardują nas media , są w istocie pokłosiem rozprzężenia aparatu wymiaru sprawiedliwości i służb specjalnych. O takim stanie państwa i wymiaru sprawiedliwośc,i zawłaszczaniu gospodarki przez grupy przestępcze Kaczyńscy mówią od Okragłego Stołu. Za to że szybciej i wyraźniej widzieli to co inni przez 15 lat lekceważyli , kpiąc sobie z teorii spiskowych Kaczorów , za to mają u mnie kredyt zaufania "Fanatyk Idealista zanim sięgnie po miecz , najpierw sięga po błoto. Zanim wroga unicestwi, musi go odczłowieczyć, splugawić." ADAM MICHNIK gdanszczanin.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: PiS przegonił PO 17.04.05, 11:38 "PiS cieszy się ze swojej pierwszej lokaty w sondażu i będzie chciało umocnić ten trend, choć nie kosztem PO. PiS zależy bowiem na tym, by mogło z PO utworzyć rząd, bez innych koalicjantów." Dlaczego tak PO i PiSowi zależy na takim rządzie? zastanowiliście się nad tymi słowami, które padły w ostatnich dniach? Zastanowiłam się i niestety doszłam do smutnych wniosków. PiS i PO to partie 2 frakcje czosnkowych; PiS trzyma z Wildsteinem, a PO z Michnikiem. Stąd też wojna o listę wildsteina, przecież też stamtąd, a mimo to tak poróżnił sie z wyborczą, a raczej wyborcza z nim Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: PiS przegonił PO 17.04.05, 12:16 Myślę, że taki odwrót w sondażu może być zaplanowanym posunięciem. Może chcą nas sprowokować większość elektoratu do wyboru tylko między tymi 2 partiami Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 nA DZIŚ NIE MA LEPSZYCH 17.04.05, 18:26 KACZYŃSKI PRZYNAJMNIEJ COŚ UMIE I WIE i coś zrobił Dodać mu Macierewicza i Część LIGI a nie żadną tam PLATFORMĘ ONI JUŻ DOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: PiS przegonił PO 17.04.05, 18:36 Platformę Obywatelską skutecznie pogrążył Lech Wałęsa i Donald Tusk. Ten ostatni stawił się za skończonym durniem "Bolkiem" i to było przysłowiowym gwoździem do trumny PO. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 ale sie porobiło 17.04.05, 20:10 Teraz będa w nich walić ZAKOWSKI ,PARADOWSKA pierwsi bo oni swoją pozycję mają nie za to co mówią ale kogo popierali a kogo oni popierali ono Kwaśniewszczyznę Joji to koleżanka pani Paradowska a teraz są w panice i wiadomo walić w Kaczyńskiego i Macierewicza Zakowski to ma nawet pół godziny tej swojej gadzinówy robi to sprytnie ale do rozpoznania więc zdycha to bractwo i całe szczeście Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re: PiS przegonił PO, Jak to je, budowali my te o 17.04.05, 21:11 Jak to je, budowali my te o polskie z Sld i Gut Domy,i na urzedy poszli sonsiedzi i sohn siedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik TO MICHNIK WYCIĄGA KACZORÓW 17.04.05, 21:34 Zamiast CICHO SIEDZIEĆ i pozwolić Platformie rządzić, "GW" i Michnik promują Kaczorów. Im więcej PeDecji, tym lepsze notowania KACZORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Kiedy Kaczyński opowie o Telegrafie ???? 17.04.05, 22:45 Pewnie nigdy, bo własne brudy najwięcej śmierdzą..... Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Kiedy Kaczyński opowie o Telegrafie ???? 17.04.05, 22:47 A co ktos mu cos udowodnil . Odpowiedz Link Zgłoś
passa Re: PiS przegonił PO 18.04.05, 09:33 PiS Idzie po władzę !!! PiS Idzie po władzę - pokaże wszystkim jak Prawo i Sprawiedliwość rozliczy złodziei z SLD ,SDPL, UP, UW !!! Zrobi taki porządek w kraju o jakim się nikomu nie śniło ! Słowa łapówka , korupcja , złodziejstwo będzie się mówić w czasie przeszłym . Przeprowadzi i doprowadzi do autolustracji wszystkich urzędników w państwie , dyrektorów spólek z udziałem skarbu państwa i wielu innych .Wszędzie tam,gdzie będzie trzeba , a z pewnością będzie przeprowadzi audtyt. Rozliczy nieuczciwych sędziów , prokuratorów , policję i wojsko . Służby specjalne wyczyści z ment, a nieuczciwych i skorumpowanych wyslemy tam gdzie niebawem znajdzie się Rywin .Doprowadzi do nieprzedawnienia afer takich jak FOZZ ,PZU ,paliwowa i inne.Zrobią wszystko ,by przestępstwa popełnione w okresie 15 lat transformacji zostały wyjaśnione , a winni ukarani. Wiem ,że spotka się wielikm oporem ze strony zamieszanych we wszelkie afery polityków czy pseudobiznesmenów , ale przy pomocy wszystkich uczciwych Polaków są w stanie to zrobić , a pomogą nam w tym inne partie prawicowe, którym na sercu leży tak samo jak nam dobro tego kraju.Żaden "klejnot" z korony Polski nie zostanie już skradziony . Zrobią wszystko,by pozostałe nieuczciwie zagrabione "klejnoty" trafiły ponownie do korony RP. Oj ,będzie się działo, oj będzie, już niedługo !!! SLD , UW , PSL oraz obóz Wałęsy, miało swoją "nocną zmianę" i "Lewy Czerwcowy" w 1992 roku kiedy dokonało przewrotu i następnie obalił rząd premiera Jana Olszewskiego . 13 lat od przewrotu naród się wreszcie obudził, i zaczyna wystawiać rachunek za wszystkie krzywdy.Teraz PiS będzie miał ( jeżeli naród go poprze, a ufam, że tak będzie ) swoją "Dzienną Zmianę" i "Prawy Czerwcowy" po to, by dokończyć to co rozpoczęto i przerwano w czerwcu 1992 roku.Tylko PiS i pozostałe ugrupowania prawicowe doprowadzą do wyjaśnienia i zakończenia, jeżeli nie wszystkie to wiele przestępstw, a przestępców pochodzących ze świata polityki lub pólświatka przestępczego, za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
andriu12 Re: PiS przegonił PO 20.04.05, 20:26 Dobrze się stało, bo inaczej jedni złodzieje odeszliby a na ich miejsce przyszliby następni Odpowiedz Link Zgłoś