Dodaj do ulubionych

Nagroda dla Dochnala

23.04.05, 07:10
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • hegemon72 PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 09:24
      • wild31 Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 11:28
        Przyznam, że czegoś podobnego oczekiwałem. Ale sądziłem, że nie wcześniej niż
        po wyborach parlamentarnych. Biedny ten (jak mawiała pewna mieszkanka Pleszewa)
        kraj.
        • mangold Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 11:31
          wild31 napisała:

> Przyznam, że czegoś podobnego oczekiwałem....

A ja miałem nadzieję, że aż tak tępi nie są....Są...
          • wild31 Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 11:53
            Witaj. Parafrazując pewne powiedzenie - długotrwałe oczekiwanie na przejęcie
            władzy absolutnie zaślepia. Przykład aktualny - SLD.
            • mangold Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 11:55
              wild31 napisała:

> Witaj. Parafrazując pewne powiedzenie - długotrwałe oczekiwanie na przejęcie
              > władzy absolutnie zaślepia. Przykład aktualny - SLD.

FAKT...ale aż tak mocno ?? Toć to Jurand ze Spychowa po krzyżackim zabiegu
              więcej niż PiSklątka widział.....
              • wild31 Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 12:00
                To znaczy, że jednak jest Sprawiedliwość na tym nie najlepszym ze światów.
                • mangold Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 12:03
                  Ale PRAWO gdzieś wcięło...kfuck, kfuck
                  • wild31 Re: PiSuar BUDUJE IV RZECZPOSPOLITA HAHAHAHAHA 23.04.05, 12:14
                    Prawo się dorobi, skroi według potrzeb. Są specjaliści - p. Z.Z. "Zero", p.
                    sędzia K., ten co się sam o sobie dobrze wyraża plus cała grupa DORNowatych.
                    • mangold Chcę być bohaterem prawicy !!!! ;-))))))) 23.04.05, 12:33
                      Dzisiaj w nocy spalę siedzibę PiS w moim mieście, PO też, rozwalę nadajnik Radia
                      Maryja, pogonię z bejsbolem moherowe berety pod kościołem, na ścianach walnę
                      graffiti obrażające papieża i sąd może mi skoczyć, bo zgłoszę się do Giertycha i
                      obiecam mu kwity na Kwacha, jakie tylko zechce... Będę bohaterem prawicy.....tfuj

P>S Do GiWi: nie tnij proszę tego posta, mam nadzieje , że widać ironię...ja nie
                      jestem taki głupi i agresywny jak niektórzy w tym kraju...
                      • wild31 Re: Chcę być bohaterem prawicy !!!! ;-))))))) 23.04.05, 12:44
                        To idzie ODNOWA. Ktoś nieżyczliwy dopatrywałby się cech faszystowskich ale to
                        byłoby nadużycie.
                        PS. A może bolszewickich?
                        • mangold Re: Chcę być bohaterem prawicy !!!! ;-))))))) 23.04.05, 12:51
                          obojętnire jak to nazwać, wszystkie -yzmy, -izmy są BE...
      • elfhelm buahahahahaha 23.04.05, 12:24
        jeszcze niech wyrok uniewinniający dla Dochnala i Wieczerzaka wydzadzą...
    • marl57 zaproście go w nagrodę na lody.. 23.04.05, 09:49
      albo na wycieczke, lato idzie
      • mangold Re: zaproście go w nagrodę na lody.. 23.04.05, 11:32
        Nie jestem pewien czy Giertych lody lubi...:-))))
    • wartburg4 ironia losu 23.04.05, 09:52
      Tak, tak. Dochnal będzie wyciągał bajki jak z rękawa. I to do tego pod
      przysięgą. Bo Robespierry z komisji sejmowej nie dają mu innego wyboru.
      Zmuszają biedaka do składania fałszywych zeznań. Gazeta to paskudztwo wykryła
      i napiętnowała.

Ironia losu? Organ byłego opozycjonisty Michnika coraz mniej różni się od
      propagandowych agitek z lat pięćdziesiątych. Pisanych ku przestrodze kułakom,
      zadowoleniu postępowej (tj. partyjnej) inteligencji i cenzorów, obrońców
      jedynie słusznej linii.

drak22 napisała:

> Ciekawe jaką bajkę im dzisiaj opowie?
      > www.tylkopolityka.pl

• zygmund Re: ironia losu 23.04.05, 10:41
        Dochnal będzie wyciągał bajki jak z rękawa. I to do tego pod
        > przysięgą. Bo Robespierry z komisji sejmowej nie dają mu innego wyboru.

Nie rozumiem skąd tu ironia. Czy myślisz, że jak Dochnal zezna, że nic nie wie
        o udziale Kwaśniewskiego w jakichkolwiek przekrętach to komisja pomoże mu
        wydostać się z aresztu? Jestem pewien, że wtedy zakwalifikują jego zeznania
        jako nieszczere i zaapelują do sądu u surowy wyrok.
      • pandada Re: ironia losu 23.04.05, 10:54
        A co to dla oszusta przysięga? Jeśli tak wierzysz w jej moc, to zapewne wierzysz wszystkim świadkom komisji, każdemu ich słowu. Zatem masz problem, jak pogodzić te różne prawdy.
        Dochnal ma niewiele do stracenia, bo nabroił, a ma szansę wyjść z pudła i pohasać. A że za dwa lata wyjdzie na to, że składał fałszywe zeznania? Może już być daleko. No i czy to na pewno by można udowodnić?
        Okazuje się, że aresztowany oszust jest bardziej wiarygodny niż prezydent i prokuratura. Czy to ma być IV RP? Dyktatura przestępców?
    • mangold "Jeśli zeznania Dochnala zadowolą komisję..."buaha 23.04.05, 10:57
      buahahahah...Co to,qźwa, ma być?? Czy wyście oszołomki wszyscy już ocipieli ??To
      ma być ta Wasza "uczciwa Polska" (Buahahahaha...)....Poszperajcie dobrze we
      wszystkich więzieniach to umoczycie Kwaśniewskiego we wszystkie możliwe
      przestępstwa w Polsce...Pewien dyrygent z Poznania też być może liczy na
      przychylność komisji, , pan Andrzej S. też zezna, co wyprawiał z małolatami
      razem z prezydentem....byle im tylko wszystko obiecać...A może salezjanom z
      Fundacji św. Jana Bosco też wszystko puścicie w niepamięć byle tylko zeznali, że
      kręcili "lody" z fundacją Kwaśniewskiej...ŻENADA !!!
      • max57 Re: "Jeśli zeznania Dochnala zadowolą komisję..." 23.04.05, 11:07
        Jeśli ktokolwiek wykorzystuje położenie dnej osoby dla osiągnięcia korzyści,bądz
        określonego zachowania-stosuje wobec niej wymuszenie !
        • mangold To sie chyba nazywa "odnowa moralna"... 23.04.05, 11:10
          ...czy jakoś tak .....Pięknie qrczę zaczynają....
    • brokowisko Sprawa KRYMINALNA !!! 23.04.05, 11:05
      Jezeli Dochnal bedzie "dobrze" zeznawal!
      A gdzie jest prokurator? Jest to jawne - na oczach calego kraju namawianie do
      falszywych /dobrych dla komisji/ zeznan! Banda kolesi!!! Tzn : SLD,PO,PiS
      Samoobrona , LPR itd! Idzcie do diabla!
      • mangold Re: Sprawa KRYMINALNA !!! 23.04.05, 11:08
        Prokuratorzy też chcą żyć...wiedzą, że Giertych jest pamiętliwy....:-))))
    • and-j1 ORDYNARNA PROPOZYCJA KORUPCYJNA KOMISJI. 23.04.05, 12:34
      • mangold Re: ORDYNARNA PROPOZYCJA KORUPCYJNA KOMISJI. 23.04.05, 12:39
        Niektórzy Ci powiedzą, że wg. NOWYCH STANDARTÓW MORALNYCH, które wkrótce zaczna
        obowiązywać w Pomrocznej, upierdzielenie,w jakikolwiek sposób, komucha , wcale
        nie jest działaniem ordynarnym......buahahahahahaha
    • malaszaramysz Co na to kodeks karny? 23.04.05, 12:36
      Załamać się można. Do czego jeszcze są zdolni się posunąć, żeby lepiej w
      sondażach wypaść? Niderlandy mu obiecują.Odbiło facetom:-(((
    • psotka10 nagroda dla dochnala 23.04.05, 14:15
      mysle ze to jaks kabaret
      • wild31 Re: nagroda dla dochnala 23.04.05, 14:23
        Życie przerosło kabaret.
        Cytat.
    • jerzywal Przekupstwo w wykonaniu wysokiej komisji 23.04.05, 14:17
      Taka propozycja jest przekupstwem. Czy członkowie komisji zdają sobie z tego
      sprawę ?
      Z pewnością tak choć udają, że nie.
    • pan_tygrys2 Pan_Tygrys_ 23.04.05, 14:37
      A najgorsze jest to , że PISuar ma 25% poparcia społeczeństwa. Nasz naród jest poprostu w większości głupi , a chodzi mi o wyborców Pis-i LPR Samoobrony iPO czyli naszej kochanej prawicy. Jesteśmy wsią Europy. To co dzisiaj zrobiła ta poj.....na komisja to już można nazwać normą po jej wcześniejszych wybrykach (patrz odwołanie mecenasa Widackiego , zlustrowanie 30 paru osób pod nieobecność posłów lewicy ). K...rwa poprostu ręce opadają jak sobie pomyśle co mnie czeka po wyborach. Niestety obawiam się najgorszego tzn. koalicji PO-PIS-LPR. To co Oni będą wyprawiac to wyczyny SLD będą dzecinadą. Pachnie to wszystko Białorusią (silna władza prezydenta co proponuje świński duet).
    • stachu44 Czy to czasami nie jest streczycielstwo! 23.04.05, 16:50
      Bo byloby mi przykro, ogladac pana przewodniczacego z Rywinem w jednej celi.
      • jamizu Re: Czy to czasami nie jest streczycielstwo! 23.04.05, 17:04
        tragiczni są ci trzej królowie(giertych ,wasermam i aumiler) komu oni służa sprawiedliwości i prawdzie napewo nie.ośmieszają polskie społeczeństwo ale my lubimy oglądać mniej rozsądnych od siebie.ci panowie dają nam rozrywkę na poziomie moralnej kloaki-wokół nich jast fetor nie do wytrzymania.
    • logowany1 GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnikami 23.04.05, 17:14
      Sprawa Dochnala to wręcz klasyczny podręcznikowy przykład na to, że wyznawcy GW
      to jednak ludzie dość mało inteligentni, żeby nie powiedzieć tępi. tacy własnie
      czytelnicy sa bardzo potzrebni bo takimi łatwo sterować, to tacy stają się
      pozbawionym refleksji bydłem wyborczym.
      Oto komisja przsłuchuje swiadka, który jest podejrzany o oszustwa etc.
      Przesłuchujący robia to co na całym świecie robi się w takich przypadkach. Robi
      to każdy gliniarz każdy prkurator, każdey sedzia sledczy etc. Mówią : zenawaj
      prawdę chłopie , wsyp wspólników a my ci postaramy sie jakoś pomóc. Normalna
      technika sledcza - znana od tysiącleci. A co na to GW - zestrachana że
      Dochgnal mógłby obicązyć ukochanego miłościwie nam panującego prezia wali
      tekścik by zdyskredytować świadka i oczywiście komisje. To co jest
      najnormalniejsze na świecie nazywa korupcyjna propozycją a bydło wyborcze
      wyje : Buhahhaa, hhaaaa" . Tepaweemu zasluchanemu w głos GW czytelnikowi do
      głowy nie przyjdzie że gdyby posługiwac się logiką GW to nigdy w żadnej sprawie
      nie nalezałoby przesłuchiwać przestępców : bo moga kłamać, bo sa nieuczciwi bo
      oszukuja etc. Takiemu tepemu czytelnikowi nie przyjdzie do głowy że najczęściej
      najcenniejsze zeznania uzyskuje się od wspólników w przestępstwie.
      Otóz żeby było tak jak pisza tepaki z GW i powyżsi tepawi forumowicze
      nalezałoby załozyc że oczywiście Dochnal zaryzykuje i będzie łgał bo mu
      wasermann cos obiecał. Nie wiadomo czy obietnicy dotrzyma, czy jest w stanie
      nakłonić do czegokliwek prokuratora ale Dochnal musi łgac juz teraz. I to łgać
      występując przeciwko najpotęzniejszej osobie w państwie - czyli preziowi. Łgać
      tak żeby prawda nie wyszła nigdy na jaw, bo jak wyjdzie (że łgał przeciwko
      preziowi)to go zapuszkują jeszcze raz i wtedy nic go nie uratuje.
      Tepawym czytelnikom GW wystarczy obwieścic że to co jest normą przy
      przesłuchaniach podejrzanych w przypadku Dochnala jest propozycja korupcyjną i
      tak o to mamy załatwiona sprawe:
      JESLI DOCHNAL BĘDZIE COKOWLIEK ZEZNAWAŁ PRZECIWKO PREZIOWI TO DLATEGO, ZE
      WASSERMAN I GIERTYcH COS MU OBIECALI.
      Redaktorze Stasiński: może ty i jestes tak głupi że wierzysz w to co sam
      piszesz. jest to mniej więcej tak głupie jak twierdzenie że z powodu listy
      Wildsteina Niemcy nie chcą robić interesów z Polakami. Ale redaktorze
      Stasiński: to tylko ty i kilku powyżej piszących tu forumowiczów jesteście tak
      głupi. Red. Stasiński : bez złudzeń , nikt sie na to nie da nabrać.
      • kataryna.kataryna Re: GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnik 23.04.05, 17:21
        logowany1 napisał:

> Sprawa Dochnala to wręcz klasyczny podręcznikowy przykład na to, że wyznawcy
        GW
        >
        > to jednak ludzie dość mało inteligentni, żeby nie powiedzieć tępi.

Ale przyznasz, że łykają wszystko :)))
        Wystarczy sięgnąć po stenogram zeznań Dochnala, żeby zobaczyć jak Kublik z
        Czuchnowskim manipulują faktami. Porównać co mówił Giertych Dochnalowi z tym
        jak to relacjonują Kublik z Czuchnowskim. A także zobaczyć w jakim kontekście
        padło to zdanie Dochnala, które dziennikarzyny przytaczają na dowód, że
        posłowie prawicy wyciągali z Dochnala zeznania obciążające prezia.
        • logowany1 Re: GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnik 23.04.05, 17:30
          Własnie o tym piszę - GW cieszy się że ma takich czytelników - bo ci łykna
          wszystko. We wszystko nawet w najwieksza bzdurę uwierzą. Nie czytałem
          stenogramów z przesłuchań bo wystarczyło mi że przeczytałem komentarz
          Stasińskiego i artr. Kublika i czuchnowicza. Tezy w nich sa tak głupie, że
          ażtrudno uwierzyć że ktoś się może na to nabrać. A jednak nabierają się. Oto
          Stasiński pisze: to propozycja korupcji, a oni powtarzają: To propozycja
          korupcji. Może i Stasiński jest tak głupi że złozyłby na posiedzieniu komisji
          sledczej w obecności innych członków komisji, ekspertów, strazników
          eskortujących Dochnala przestępcza propozycje korupcyjną. Może i jest tak głupi
          że zrobiłby to wiedząc że każde jego słowo będzie nagrane i zaprotokołowane.
          Ale on jest tak głupi że myśli że ja uwierzę w to że inni sa tak głupi jak on
          myśli. Może Kublik owszem, może i paru tu piszących - ale nie wszyscy.
          No stasiński: zasuwaj do prokuratury z doniesieniem o przestępstwie. A może
          będziecie teraz prowadzić przez pół roku sledztwo dziennikarskie.
        • maksimum GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnik-JAKI 23.04.05, 19:22
          kataryna.kataryna napisała:

> logowany1 napisał:
          >
          > > Sprawa Dochnala to wręcz klasyczny podręcznikowy przykład na to, że wyzna
          > wcy GW to jednak ludzie dość mało inteligentni, żeby nie powiedzieć tępi.
          >
          >
          > Ale przyznasz, że łykają wszystko :)))
          > Wystarczy sięgnąć po stenogram zeznań Dochnala, żeby zobaczyć jak Kublik z
          > Czuchnowskim manipulują faktami. Porównać co mówił Giertych Dochnalowi z tym
          > jak to relacjonują Kublik z Czuchnowskim. A także zobaczyć w jakim kontekście
          > padło to zdanie Dochnala, które dziennikarzyny przytaczają na dowód, że
          > posłowie prawicy wyciągali z Dochnala zeznania obciążające prezia.

Jakie to byly nie tak dawne ,piekne czasy gdy Kataryna swoja bohaterska piersia
          bronila jakichs szmatlawych dziennikarzy w przekonaniu,ze to jednak 4 sila
          spoleczna,a teraz jak jej GW palec pokazala,to juz wszyscy piszacy sa
          dziennikarzyny.I czy to nie ja pierwszy zaczalem tak o nich pisac?
      • mangold Re: GW - jak łatwo manipulować zalogowan ymi 23.04.05, 18:52
        ...czytelnikami > Uffff Ulżyło mi...czyli oni po prostu okłamuja pana Mareczka?
        Ale po co ? Teraz to juz siezupełnie zgubiłem...
      • czcibora Re: GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnik 23.04.05, 19:18
        Brawo "logowany 1". Z całą pewnością masz już miejsce w "Nadzwyczajnej Komisji
        Śledczej" jak zapanują Panowie Kaczyńscy. To dopiero będą ciekawe czasy.Podoba
        mi się również to, że obniżyłeś do poziomu przeciętnego gliniarza, co do
        sposobu prowadzenia śledctwa, członków Sejmowej Komisji Śledczej.
      • ximenez Re: GW - jak łatwo manipulować tepawymi czytelnik 27.06.05, 17:53
        Ty chyba z Rydzykiem na glowy sie pomieniales,biedny ignorancie?!
        Takich praktyk nie stosuje sie w zadnym normalnym kraju,ty prawniku z prowincji.
    • czcibora Brawo Komisja Śledcza na czele z Wassermanem 23.04.05, 18:37
      Nie jestem w stanie opisać mojej wdzięczności i uwielbienia pod adresem
      Prezydium Komisji w osobach Panów: Wassermanna, Giertycha i Aumillera. Panowie!
      Dlaczego tak późno wpadliście na taki pomysł.Gdybyście wcześniej zastosowali
      taką metodę,to już mielibyśmy nowe Władze w Polsce i IV RP. A Prezydentem i
      Premierem byliby Kaczyńscy. Gdyby Rewinowska Komisja Śledcza zastosowała
      podobny sposób do z pewnością Rywin nie siedział by teraz w więzieniu bo
      przecież coś by wymyślił na Kwasa. Cieszę się w szczególności z tego ,że
      Kaczyńscy w przyszłym Rządzie po wyborach przymierzają na Ministra
      Sprawiedliwości Sznownego Pana Wassermanna. Więzienia staną się puste, bo
      większość kryminalistów wyjdzie na wolność za zmyślone i hojnie nagrodzone
      zeznania.Szanowna Komisjo trzemajcie tak dalej.Nie sądziłem,że u schyłku
      swojego życia doczekam się takich czasów.Chwała Wam za to Panowie
      • wartburg4 głupota czy cynizm? 23.04.05, 18:53
        No i co powiesz na to, logowany 1? Głupota "czytelników" gazety? Czy może
        cynizm? Bo jeśli o mnie chodzi, to mam wrażenie, że to drugie. Żeby nie wiem,
        jak durne były chwyty Kublika, Czuchnowicza i Stasińskiego, to "czytelnicy"
        będą strugać wariatów i dowodzić do upadłego, że wierzą w każde ich słowo.
        • logowany1 Re: głupota czy cynizm? 23.04.05, 20:34
          wartburg4 napisał:

> No i co powiesz na to, logowany 1? Głupota "czytelników" gazety? Czy może
          > cynizm? Bo jeśli o mnie chodzi, to mam wrażenie, że to drugie.

tez myslę że jedno i drugie. Myślę tez że część najwzywczjaniej wypiera z
          umysłu pewne prawdy. To tak jak nałogowcy - alkoholicy - zaprzeczanie nałogowi
          jest częścią strategii przetrwania. To niełatwo przyznać sie do tego że
          uwiezryło sie w każdą największą brednię, tylko dlatego że napisała to GW. A
          sedno sprawy jest takie: oto GW twierdzi, że Wassewerman, Giertych Aumiller na
          oczach milionów świadków (bo są nagrania i stenogramy) namawiają Dochnala do
          popełnienia przestepstwa (a więc sami poełniają przestępstwo) i składania
          kłamliwych zeznań obciązających najpotęzniejszego człlowieka w Polsce. GW
          twierdzi że ktoś może byc tak głupi że uważa iz jak prezio go do więzienia
          wsadził to Giertych może go wyciagnąć. ha, ha, ha ha
          mnie się juz nie chce pisać o podłości GW która nie wsytdzi się takich prób
          manipulacji. Mnie teraz to zwala z nóg bezbrzezna głupota w ich rozumowaniu.
          A co do cynicznych i głupich czytelników: myslę że jest i tak, że częśc wie że
          to wszystko ściema, ale nie przyzna tego i to nie z cynizmu. Oni po prostu
          wierza w mniejsze zło. oni myślą że po to by np PiS nie wygrał warto troche
          pokłamac. A jak juz wygraja nasi czyli UW/łamane przez/PD to juz nigdy nie
          trzeba będzie kłamać, ani robic swiństw.

• t-800 Nagroda dla Dochnala 27.06.05, 19:13
      Pani Bochniarz będzie w siódmym niebie! :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka