marcus_crassus 21.06.05, 07:36 chopaki naprawde uwierzyli ze przewielebny Giertych kiedys wladze przejmie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darl ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 07:42 indoktrynować dzieci, i taką mamy demokrację Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 07:49 "Indoktrynować"? Co niby sugerujesz, że Szymborska na lekcjach wychwala Marksa i Lenina? Jakoś nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re:-I co słychać? 21.06.05, 11:13 -I co słychać? Kalafior wymalowany. Wiesz zawsze marzyłem wymalować ogromną plamę na ścianie. -I zrobiłeś? Można ją zawsze przemalować na kalafior. Jasne wymalowałem ogromną plamę. -A jaki teraz ma kolor? W zasadzie dwie, sufit i ściany. Wychodzi na to, że jak coś się robi od początku do końca, to nie daje się plamy, a jest ładnie pomalowane. -E tam ,kręcisz. Dywagacje z Kubusia Puchatka , jak w Sejmie, od której strony zaczyna się osioł, od której poseł Leppiej? On się kończy , a nie zaczyna. - Idę spać! Śpij spokojnie! Kak skazał Władimir Ilicz:” nie dla psa kiełbasa, ale dla nas, zresztą psa już dawno zjedliśmy” A ja chotieł skazat czto kiełbasa dla Was. Oto słowo Pana przekazane Baranom przez Szarlatana! Odpowiedz Link Zgłoś
r_przekop Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 11:55 "Napisała m.in. utwór zachęcający młodych, by wstępowali do PZPR, która "rozgarnia mrok". Szymborska tak przedstawia wstępną rozmowę z kandydatem: "Pytania brzmią ostro, ale tak właśnie trzeba bo wybrałeś życie komunisty i przyszłość czeka twoich zwycięstw". Noblistka zapewnia też, że: "Partia. Należeć do niej. Z nią działać. Z nią marzyć. Z nią w planach nieulękłych. Z nią w trosce bezsennej. Wierz mi to najpiękniejsze co się może zdarzyć". " Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 PRAWO POWINNO TU INTERWENIOWAĆ OSTRO. 21.06.05, 12:40 A co do Szymborskiej, to od jej "zaangażowania" przed 50 latami gorsze etycznie jest przynależenie do Młodzieży Wszechpolskiej - dziś. Ona przynajmniej napisała z tej okazji kilka ładnych, choć żałośnie ideologicznych wierszy. Oni - głównie wypluwają z siebie pełen nienawiści język i rzucają kamieniami w demonstrację, w której idą m. in. dziewczyny z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PRAWO POWINNO TU INTERWENIOWAĆ OSTRO. 21.06.05, 12:45 zdecydowanie. Zresztą oskarżają Szymborską osoby, które same aktywnie bardzo długo wspólpracowały z komunistami jak Bender czy M. Giertych. To oburzające i niemoralne... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Ale kurs naciągania prezerwatywy w przedszkolu 21.06.05, 13:23 to jest oczywiście poprawny i pożądany. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Ale kurs naciągania prezerwatywy w przedszkol 21.06.05, 13:28 dzięki temu będzie mniej niechcianych ciąż, zakażeń AIDS, czy aborcji... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Dla ciemniaka PREZERWATYWA TO GRZECH!!! 21.06.05, 13:44 Podobnie, jak seks i ludzkie cialo. A dzieci BOZIA DAJE, a BOCIAN PRZYNOSI...Buhahahaha!!! Buhahahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Traktat Rzymski. 21.06.05, 15:53 Niekumaty napisał: >dzięki temu będzie mniej niechcianych ciąż, zakażeń AIDS, czy aborcji... Dzięki promocji zboczeń, prezerwatyw, aborcji realizujecie politykę ograniczenia przyrostu naturalnego w krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Klub Rzymski okreslił, ze ludność Polski ma zostać zredukowana do ok. 15-18 milionów. O szczegóły pytać Gieremka i Olechowskiego - oni tam byli. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Traktat Rzymski. 21.06.05, 16:51 niestaly_czytelnik napisał: > Niekumaty napisał: > > >dzięki temu będzie mniej niechcianych ciąż, zakażeń AIDS, czy aborcji... > > Dzięki promocji zboczeń, prezerwatyw, aborcji realizujecie politykę > ograniczenia przyrostu naturalnego w krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Klub > Rzymski okreslił, ze ludność Polski ma zostać zredukowana do ok. 15-18 > milionów. O szczegóły pytać Gieremka i Olechowskiego - oni tam byli. No, sądząc po wypowiedzi to ty też. Pod stołem siedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Traktat Rzymski. 21.06.05, 18:10 Pod stołem nie siedziałem - obce mi są wasze metody. Po prostu stać mnie na czerpanie wiedzy ze znacznie szerszego zasobu źródeł niż niniejsza gadzinówka. I nie jest to również tylko "Nasz Dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: A GDZIE maz takie kursy? Czekam na odpowiedz. 21.06.05, 15:54 Misiu, o co ci chodzi z tymi kaczorami, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 13:42 Co niby sugerujesz, że Szymborska na lekcjach wychwala Marksa > i Lenina? Jakoś nie słyszałam... Masz racje. Wisia robila to w latach 50tych. NB wowczas wychwalala rowniez i Stalina. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
k4free = Parda czy Paprota = takiż Pardidiota = 21.06.05, 19:43 "Pardidioci" Abrakadabra: Parda-Makabra... To awangarda? Morda! Pogarda! Karków bezgłowa mowa jak trawa! Narkoza grozy! Nie dla nich brawa! Nie dla nich Miłosz, Rifkin czy Bauman! To pralnia mózgów i trepów trauma! To serc mordercy! Odór i siarka! Ostra musztarda gazu na wargach! Odpowiedz Link Zgłoś
r.studzinski mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 07:51 Jestem zdecydowanym przeciwnikiem mw, lpr, pis. Nie chcę żyć w kraju ocenzurownym przez oszołomów. Nie chcę żyć w kraju kościelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 07:54 To że LPR i MW powołują się na KK, nie znaczy że ich zachowania są zgodne z nauką kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 08:39 Pewnie po wyborach radio Wolna Europa wznowi dzialanie .Tyle ze tym razem nie bedzie gadki o uwolnieniu ludzi z wiezien politycznych , tylko z obozow koncentracyjnych . Odpowiedz Link Zgłoś
robert.krassowski Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 10:30 indianski napisał: > Pewnie po wyborach radio Wolna Europa wznowi dzialanie .Tyle ze tym razem nie > bedzie gadki o uwolnieniu ludzi z wiezien politycznych , tylko z obozow > koncentracyjnych . Tak. w Chinach i na terenach Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek co do zgodności z programem KK 21.06.05, 09:00 Ty sądzisz, jak przypuszczam, iż ta niezgodność dotyczy kwestii aborcji, głównie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: co do zgodności z programem KK 21.06.05, 09:04 mrrek napisał: > Ty sądzisz, jak przypuszczam, iż ta niezgodność dotyczy kwestii aborcji, > głównie, nieprawdaż? Nie, ale są duże rozbieżności jeżeli chodzi o formę działań. Np. w katechiźmie KK jest napisane że homoseksualistom należy się szacunek (jak wszystkim) i że nikt nie ma prawa ich krzywdzić. O tym już LPR i MW nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
drewsaq Dam zgodę synom na niechodzenie na religię!!! 21.06.05, 10:01 Do tej pory uważałem że nieczego złego ich tam nie nauczą. Teraz muszę przyznac rację tym którzy mnie przed "Katechezami" ostrzegali. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Dam zgodę synom na niechodzenie na religię!!! 21.06.05, 13:23 ale czubek z ciebie.sam nie mozesz pomyslec, tylko musisz sluchac innych.wybierz sie kiedys na lekcje religii i posluchaj o czym tam mowia.i wtedy decuduj o tym czy dzieci maja chodzic na religie, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekland Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 08:57 Gdyby, jak Hitler dochodził do władzy, państwo niemieckie zareagowało stanowczo to nie mielibyśmy II wojny. Zauważam oczywiście różnicę między LPR i MW a NSDP ale to są organizacje faszyzujące, siejące niezgodę i nienawiść. www.humanista.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kamilafajv Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 09:44 masz absolutna racje. i feel the same way Odpowiedz Link Zgłoś
grchw1 Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 09:57 To wyjedż na zachód, teraz już możesz.A tak naprawdę to nie używaj słów których znaczenia najwyrażniej nie rozumiesz.Czy Ty wiesz co oznacza termin "faszyzm" i czym różni sie od nacjonalizmu?No chyba ze dla Ciebie faszystą jest każdy kto jest troche bardziej na prawo od Pd i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 10:09 grchw1 napisał: > Czy Ty wiesz co oznacza termin "faszyzm" i > czym różni sie od nacjonalizmu?No chyba ze dla Ciebie faszystą jest każdy kto > jest troche bardziej na prawo od Pd i PO Ale nie protestujesz, gdy każdy kto jest na lewo od PIS zostanie określony "komunistą"? W sensie słownikowym MW to nie jest faszyzm. Ok, zatem może wybierzemy coś z tego: nacjonalistyczni neofaszyści, neosocjaliści narodowi, katoneonaziści, katohitlerowcy, sekta nacjonalistycznych popaprańców, skur#####y pi#######e... Odpowiedz Link Zgłoś
r.studzinski Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 10:51 Powstało wiele definicji faszyzmu. Jedna z nich mówi, że faszyzm jest formą dyktatury nacjonalistycznej, która opiera się na kilku zasadach. Najważniejszym dobrem w państwie faszystowskim jest wspólnota, to znaczy naród (rozumiany jako ogół obywateli państwa) lub grupa etniczna rozumiana jako tożsama z narodem. Prawa jednostki są podporządkowane prawom narodu który zyskuje tym samym realną osobowość, nie tylko jako pojęcie abstrakcyjne. Każde działanie dla jej dobra i na jej korzyść jest działaniem moralnie usprawiedliwionym. Jest to przede wszystkim zasada wodzostwa. Charyzmatyczny wódz, który "ma zawsze rację", jak głosiły włoskie plakaty na cześć Benito Mussoliniego, to osoba, która doskonale umie zdobywać sobie posłuch wśród ludzi. Faszyzm charakteryzuje także ekspansja (przykładem Anschluss Austrii, lub agresja włoska w Etiopii w 1935 roku). W stosunku do państwa faszyści wyznają etatyzm i statolatrię. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 11:05 Tak studzinski, tylko, że złe założenia przyjąłeś do tej twojej pokrętnej logiki! Naród to nie jest ogół obywateli państwa, jak piszesz . Obywatele to jedno, a naród to drugie. I nie mozna tego łączyć. Obywatelem zostać jest w miarę łatwo. Wystarczy spełnić kilka formalności i dostanie się papier, który to poświadczy. Aby należeć do narodu, trzeba jeszcze czuć się narodem, trzeba dobrze czuć się wśród tradycji, trzeba rozumieć historię, trzeba byc odpowiedzialnym za losy swojej ojczyzny. I nikt tego żadnym dokumentem nie potwierdzi, to trzeba sobą reprezentować zawsze i wszędzie. Trudne - prawda? A więc cały Twój wywód jest nieprawidłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
r.studzinski Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 11:50 x-y-z napisała: > Tak studzinski, tylko, że złe założenia przyjąłeś do tej twojej pokrętnej > logiki! > > Naród to nie jest ogół obywateli państwa, jak piszesz . > > Obywatele to jedno, a naród to drugie. I nie mozna tego łączyć. > > Obywatelem zostać jest w miarę łatwo. Wystarczy spełnić kilka formalności i > dostanie się papier, który to poświadczy. > > Aby należeć do narodu, trzeba jeszcze czuć się narodem, trzeba dobrze czuć się > wśród tradycji, trzeba rozumieć historię, trzeba byc odpowiedzialnym za losy > swojej ojczyzny. I nikt tego żadnym dokumentem nie potwierdzi, to trzeba sobą > reprezentować zawsze i wszędzie. Trudne - prawda? > > A więc cały Twój wywód jest nieprawidłowy Przepraszam bardzo x-y-z, zamieściłem definicję faszyzmu z słownika więc Mądralo sam napisz nowy skoro uważasz ją za błędną. W Twojej wypowiedzi brak logiki. Jak dla mie jesteś po prostu jednym z "mw". NIebezpiecznie blisko ocierasz się o skrajny nacjonalizm. Podobnie hitler podsycał nienawiść do żydów niemieckich, romów iinnych mniejszości narodowych. Poczytaj Mein Kampf. Odpowiedz Link Zgłoś
r.studzinski Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 11:56 Przepraszam bardzo x-y-z, zamieściłem definicję faszyzmu z słownika więc Mądralo sam napisz nowy skoro uważasz ją za błędną. W Twojej wypowiedzi brak logiki. Jak dla mie jesteś po prostu jednym z "mw". NIebezpiecznie blisko ocierasz się o skrajny nacjonalizm. Podobnie hitler podsycał nienawiść do żydów niemieckich, romów iinnych mniejszości narodowych. Poczytaj Mein Kampf. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 16:18 > Faszyzm charakteryzuje także ekspansja > (przykładem Anschluss Austrii, lub agresja włoska w Etiopii w 1935 roku). W > stosunku do państwa faszyści wyznają etatyzm i statolatrię. nie tylko faszyzm jest ekspansywny. Komunizm też - patrz 17 września 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarious Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 16:14 Neofaszysci to najbardziej odpowiednie sformułowanie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 10:52 To wyjedz na zachód???!!! Czyżby sie już zaczynało? Albo miej poglądy właściwe (czyt. zgodne z nauką Giertycha) albo emigracja? Jeszcze nie doszli do władzy a na takie historie sobie pozwalają? To skandal! Juz nie wspomnę o agitacji w szkołach. Szkoła jest mijscem gdzie młody człowiek pod wpływem wiedzy jaką zdobywa ma samodzielnie określić swój światopoglkąd. Metody MW przypominają metody rodem z czasów słusznie minionych, jakimi posługiwali się ci, których tak bardzo krytykują i przy byle okazji nazywają komunistą każdego kto myśli troche inaczej. Powinno sie już dawno rozgonić tę bande zakompleksionych nieudaczników życiowych, żeby nie zarażali tym ludzi młodych przed którymi jest ogromna szansa na pozytywne wpisanie się historię europy a nie zamykanie się przed swiatem w ICH ciemnogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 11:23 fartur78 napisał: > Jeszcze nie doszli do władzy a > na takie historie sobie pozwalają? To skandal! Juz nie wspomnę o agitacji w > szkołach. Szkoła jest mijscem gdzie młody człowiek pod wpływem wiedzy jaką > zdobywa ma samodzielnie określić swój światopoglkąd. fartur78....zetknąłeś Ty się ostatnio ze wsólczesną szkołą???? Widzę, że nie. Chodzi właśnie o to, że współczesna szkoła niczego nie robi w tym kierunku, by rozszerzać horyzonty, ktore w efekcie mialyby doprowadzić mlodsego czlowieka do samodzielnego ksztaltowania światopoglądu. Prezentuje świat tylko z jednej strony. Na dodatek programy są tak przeladowane, że mlodym ludziom nie starcza ani czasu, ani już chęci na dodatkowe źródła, a więc chloną tylko to co daje im jednostronnie patrząca szkoła, organizująca akcje typu: "szkoła z klasą", "klasa na piątkę", które to akcje manipuluja młodymi ludźmi zmuszając je do jedynie słusznego zainteresowania i stronniczego myślenia. Organizowane są w ich ramach przyjemne programy, ktore maja przekazywać w sposób łatwy i przyjemny (a któż tego nie lubi) walory takiego świata jaki próbuje nam się stworzyc na bazie unii, ktora służy tylko wybranym, czyli czosnkowym i murarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
dziudool Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 13:26 ty przestań wyjeżdzać z tym mieczem na wrogach, bo to zwykłe szafowanie słowami, które aktualność straciły zanim się urodziłeś ( bez względu na twój wiek, to do AK raczej nie należałes), a poza tym - "kto mieczem wojuje, ten pd miecza ginie" czego tobie i innym popaprańcom z MW serdecznie życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 10:56 r.studzinski napisał: > Jestem zdecydowanym przeciwnikiem mw, lpr, pis. Nie chcę żyć w kraju > ocenzurownym przez oszołomów. Nie chcę żyć w kraju kościelnym Czy nie zdajesz sobie sprawy, ze ten kraj i teraz jest ocenzurowany??? i to do granic wytrzymałości !!!!!! Ro również kraj kościelny, tylko innego wyznania Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 15:56 > Jestem zdecydowanym przeciwnikiem mw, lpr, pis. Nie chcę żyć w kraju > ocenzurownym przez oszołomów. Nie chcę żyć w kraju kościelnym. To proszę opuścić nasz kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
k_w Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 16:09 niestaly_czytelnik napisał: > To proszę opuścić nasz kraj! O nie! To nie jest "wasz kraj" i nigdy nie bedzie. Predzej czy pozniej ktos zrobi porzadek z wasza brunatna faszystowska banda. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: mw jest faszyzującą organizacją. 21.06.05, 16:13 Zobaczymy już w najbliższych wyborach kto z kim zrobi porządek! Ha, Ha, Ha !!! A faszystów to sobie w rodzinach szukajcie (albo bolszewików). Odpowiedz Link Zgłoś
marych Re: ale komunista Giertych senior nie dostał Nobla 21.06.05, 08:47 jesli wiesz dzieciaku co to takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 08:59 Jak wszechpolak zdobędzie nagrodę Nobla z literatury będzie mógł odwiedzać szkoły. Bo dziś czego ma uczyć? Jak rzucać kamieniami w Cyganów? Jak wykrzykiwać obelgi? Jak łamać prawo z usmiechem na ustach? Jak propagować faszyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilafajv Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 09:40 hohoho! nie ona jedna miala kiedys przygode z komunizmem, nasz inny wielki noblista rowniez. i co z tego? w tamtych czasach kazdy mogl sie pomylic i pozwolic by ta ideologia zamydlila oczy. komunistka szymborska ha ha ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 09:43 chłopcze, ochłoń. nie stawiaj na równi noblistki i faszyzującego ruchu, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
awerbaki Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 10:50 darl napisał: > indoktrynować dzieci, i taką mamy demokrację nie wiesz co mówisz kretynie, to lepiej na forum publicznym swojej rażącej głupoty nie pokazuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: ale komunistka Szymborska może w szkołach 21.06.05, 15:59 > nie wiesz co mówisz kretynie, to lepiej na forum publicznym swojej rażącej > głupoty nie pokazuj.. Zanim zarzucisz komuś głupotę - sam się doucz w temacie dorobku twojej z bożej łaski noblistki. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt GAZETA NIE ZMARNOWAŁA DNIA 21.06.05, 07:47 W LPR przypier..e, dzień dobrze zaliczony. Wszystkie partie prowadzą swoją propagandę w szkołach i jest OK, a LPR, to przestępstwo. A co z NACHALNĄ PROPAGANDĄ "OBIEKTYWNEJ" gw?? Odpowiedz Link Zgłoś
abaq Re: GAZETA NIE ZMARNOWAŁA DNIA 21.06.05, 08:53 To Michnik jeździ po szkołach i wciska biednym dzieciom "GW"??? ;) Panie.nikt - przestępstwo jest zawsze, jeśli ktoś prowadzi propagandę. Jeśli zna Pan.nikt inne tego typu przypadki, to proszę zgłosić je do prokuratury! Odpowiedz Link Zgłoś
dziudool och...jestem pod wrażeniem.... 21.06.05, 13:30 ... tej niezłomnej wypowiedzi... az mi się w serduszku tak jakoś zacniło....chlip.... Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: GAZETA NIE ZMARNOWAŁA DNIA 21.06.05, 11:10 on nie musi, on codziennie w tzw. mediach publicznych pierze mózgi Polakom Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: GAZETA NIE ZMARNOWAŁA DNIA 21.06.05, 16:01 > W LPR przypier..e, dzień dobrze zaliczony. > Wszystkie partie prowadzą swoją propagandę w szkołach i jest OK, a LPR, to > przestępstwo. Panie Nikt, to jak to tak - to Pan nie wiesz, że Partia Pedałokratyczna być jedynie słuszna partia? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 07:48 A czym ta agitacja różni się od uprawianej przez uw na uczelniach,czym rózni się osiemnastolatek przed maturą,od tego samego dwa miesiące po maturze? Wiele "spotkań "w czasie kampanii wyborczej odbywa się w szkolnych aulach,salach gimnastycznych itp.Pełnoletnia młodzież szkolna od lat jest celem,zresztą "celowała" w tym uw i zapewne będzie tak działać pedecja.Więc redaktorzyny z Gó..a..j,trochę mózgu,bo obiektywizmu nie ma co oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 07:52 zib11 napisał: > A czym ta agitacja różni się od uprawianej przez uw na uczelniach,czym rózni > się osiemnastolatek przed maturą,od tego samego dwa miesiące po maturze? Na uczelniach większość stanowią ludzie pełnoletni. W ogólniakach ludzie niepełnoletni. Taka jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 08:47 "Pełnoletniość" nie jest zadną "granicą"poza względami czysto administracyjnymi,zresztą nieletni nie są celem zainteresowania kampanii wyborczej. Natomiast tabloid pod tytułem Gó..a.a od jakiegoś czasu dziala według najgorszych stalinowskich wzorców,obiera sobie listę celi i miesiącami prowadzi kampanię przeciwko nim.Bez wzgledu na sytuacje,publikowane są zdjecia przedstawiajace te cele w zdeformowanysposob,a do tego dokłada się tekst,ktore można tylko określic "rzygowinami".Taki cel,obojetnie co by nie zrobił jest beee,nawet gdy przeprowadzi slepą staruszkę przez jezdie to Gów..na zasugeruje że to zbok,który wykorzystuje staruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 09:01 > "Pełnoletniość" nie jest zadną "granicą"poza względami czysto > administracyjnym Czyli według ciebie 15-latkowie powinni spokojnie pić alkohol, uprawiać seks i oglądać pornole bo wiek nie ma znaczenia? > zresztą nieletni nie są celem zainteresowania kampanii > wyborczej. Wypowiedzi panów z MW wskazują na to że są. Nawet ci z podstawówki. Kiedyś miałam do czynienia z jednym kolesiem z MW i on się chwalił że "MW dąży do tego żeby opanować wszystkie uczelnie w Polsce". Także plany opanowywania placówek edukacyjnych istnieją wsród nich nie od dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 09:06 Wiek ma znaczenie,owszem,jednak wieksze ma rzeczywista "dojrzalość",tylko co to wszystko ma wspólnego z dyspozycyjną akcyjością redaktorzyn ze Szmatławej? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 09:08 A czy inne partie agitują nachalnie w szkołach? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 09:18 A czy mlodzieżówki sld,czy uw przyjmują na czlonków tylko pełnoletnich po maturze?Zresztą uw(teraz pod innym,kolejnym szyldem)po raz kolejny wykorzystuje mlode twarze w kampani(jako paprotkę),a na listach znowu na czele będą te same trupy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 09:34 Jeżeli ci niepełnoletni zgłaszają się sami, to nie ma problemu - ich wybór. Mi chodzi o to czy jakaś inna partia próbuje dostać się do szkół, zostawiać tam swoje ulotki, i niejako zmuszać uczniów do tego żeby słuchali jej programu. Odpowiedz Link Zgłoś
abaq Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 10:03 Taaak... Przypomina mi się powiedzenie, że właśnie złodziej najgłośniej krzyczy "Łapaj złodzieja". Dlatego, kiedy GW ma jakikolwiek artykuł o LPR zaraz pojawiają się "mędrcy", stwierdzający, że artykuł był pisany na zamówienie, ciągle tylko o LPR i LPR, a tak w ogóle, to inne partie robią to samo... Czyżby sami woleli zamówić jakiś artykulik? :) Jeśli ktoś wie o agitacji jakiejś partii w szkole - niech skieruje sprawę do prokuratury, a nie tutaj rozpacza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 10:48 Swietnie ze znajomoscia przysłów,tragicznie z ich interpretacją,potwierdza to tylko tezę że uw(pede) partię półinteligentów,kierowaną przez debila,popierają ćwierćinteligenci.Najgłosnie "łapać złodzieja"krzyczy GóW..na,jaki stąd wniosek? Zeby było jasne,nie jestem zwolennikiem lpeerów,ani zresztą żadnego gangu politycznego,uważam że partyjniactwo(obojetnie jakiego koloru)najbardziej szkodzi Polsce,a posłowie powinni reprezentować konkretny elektorat,a nie "naród".Nie ma ,chyba jednak sensu tłumaczyć fanom kwasnolandu michnicznego tłumaczyć że białe jest białe itd.Chodzi tylko i wyłącznie o to żę Gw zajęła w naszej rzeczywistości miejsce trybuny ludu,tylko niestety nawet poziom nie ten (choć tamten był denny). Odpowiedz Link Zgłoś
abaq Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 11:26 Sorry, ale może wreszcie przytoczysz jakieś fakty na poparcie swojej opinii o GW, kwasolandzie, etc.? Bo na razie oprócz wyzwisk, ogólników i komunałów to u Ciebie krucho z argumentacją i z jakąkolwiek logiką. Według Ciebie to o czym powinni pisać? O wielkości zbiorów truskawek we wschodniej Polsce? BTW - skoro siebie uważasz za takiego genialnego, to po co w ogóle dyskutujesz z "ćwierćinteligentami"? Może załóż własną partię wodzowską? ;) Albo zrób rewolucję? Gilotyny, jak kiedyś we Francji, czekają... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 14:54 Po kolei;Fakty,jest ich tak wiele że nie sposób sie zdecydować,czy uwazasz że dzisiejszy stan państwa wziął się tak sam z siebie?Czy totalna korupcja,dramatyczny spadek zaufania do wszelkich instytucji państwa,w tym takich ,które mają stać na straży prawa(calkowicie zresztą uzasadniony) z jednej strony,a ogromne bezrobocie,coraz gorsza pozycja we wszystkich wskaznikach gospodarczych(wśród "nowych demokracji),totalny rozwarstwienie i pauperyzacja ogromnych rzeszy Polaków to jakiś zbieg okoliczności?Odpowiedz sobie sam,bo moim zdaniem jest to oczywisty skutek działania pewnej części beneficjentów przemian(sam zreszta w jakims stopniu mogę sie do nich zaliczyć,to jednak nie zmienia faktu że sie z tym "kierunkiem" nie zgadzam). Nie sposób jest,zwłaszcza na forum,otwierać dyskutantom oczy na to co jest naszą oczywistą codziennoscią,może jednak uda się kogoś skłonic do refleksji,która bedzie odrobinę głebsza od utarczek pomiędzy zwolennikami frasyniuka i giertycha-to tez na pytanie,dlaczego dyskutuję z ćwiercintelektem. Używam dość bezpośredniego jezyka,o G.. można napisac G..,lub produkt ludzkiej przemiany materii,nie jestem fanem poprawności,sa sytuacje kiedy czlonka trzeba nazwać H...m,zwlaszcza jesli jest to czlonek organizacji,której samo legalne istnienie jest policzkiem dla milionów Polaków,ktorzy przez dwiescie lat walczyli o wolną Polskę. Co do wybiórczej-ten tabloid(niestety taki pozio)kreuje się od lat jako "gazeta wszystkich polaków",podobnie jak prezio,obiektywna ,prawdomówna,otwarta na rózne środowiska i opinie,rzeczywiście jest to jedna z najbardziej tendencyjnych tub wąskiej części beneficjentów systemu,benefcjentów nie z własnej pracy lecz z układów(w tym niestety z powiązań z czasów prl). Wybiórcza od lat uderza we wszystkich,których uważa za zagrożenie dla ,nieco juź skostniałego, układu,wszystkich,którzy działalność potencjalnie chocby mogłoby naruszyć polskie dalece poukładane bagienko.Dziala w sposób zmasowany,produkując potoki "newsów"(po kilka,kilkanaście dziennie"),z których wiekszość to zwykłe śmiecie spod magla.Taka akcja trwa zazwyczaj kilka miesięcy,potem cel zchodzi na dalszy plan,nie pisze się o nim już tyle,bo publiczność ma dosyc,albo cel ma słabsze "notowania".Przykłady można mnożyc,lecz najlepszym jest wcześniej stworzony przez media i między innymi rząd suchockiej,lepper.Rok temu gdy brylowal w sondazach nie było godziny,aby na ekranie nie znajdowaly się dwa paszkwile o lepperze i jeden o samoobronie,teraz,mimo że delikwent nie zminił "skóry",są inne top postacie. Zajrzyj do gazety i zobacz kto dziś jest "celem".Wolny kraj,mozna pisac wszystko?może tak,tylko dlaczego nie dać podtytułu pod GW-złodzieje wszystkich partii łączcie się? Co do gilotyn,to bądz uprzejmy poinformuj mnie gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 11:04 Drogi Panie! Nie wiem może czytasz tylko "Ich Dziennik" ale o wybrykach MW pisza wszystkie gazety i są na ten temat debaty telewizyjne oraz radiowe dziś przy śniadaniu słyszałem audycje w radio (chyba trójka) na ten temat (komentowaną przez oburzonych słuchaczy)potem przeczytałem w "Gazecie..." sorry ale tak to idzie jak się coś robi publicznie to nie można oczekiwać od mediów żeby o tym nie mówiły. Czyżby koledze aż tak bardzo odpowiadał przywódca zza wschodniej granicy, który właśne tego oczekuje od mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 13:25 niepelnoletni nie glosuja i taka jest roznica Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: . 21.06.05, 13:29 ale za kilka lat bedą głosować. Chomini doszedł do włądzy w Iranie dzieki gó..arzom... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Bojkotować tę gadzinówkę! 21.06.05, 16:11 panna_z_zydowskiego_kibucu napisała: > Na uczelniach większość stanowią ludzie pełnoletni. W ogólniakach ludzie niepeł > noletni. Taka jest różnica. > Sorry Panno z długim nosem, sam byłem świadkiem "spotkania" z młodszymi licealistami organizowanego przez uw (chodziło o przekonanie młodzieży do kolejnego szabru pn. Fundusz Edukacji Narodowej - to był 2000 rok, UWPederaści chcieli wtedy przejąć kasę, co nie poszła na zawetowane przez Magistra uwłaszczenie - na szczęście im to nie wyszło. Rozmawiałem ze starszym udekiem, który zbierał na ulicy podpisy ludności pod tym "projektem" - argumentowałem tak długo, że ten w końcu powiedział: - A nawet, gdyby część pieniędzy została stracona to co? Najważniejsza przecież edukacja (sic!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
marych Re: Kolejne "rewelacje"Szmatławej. 21.06.05, 08:43 ze niby czerwone majtki to prowokacja komunistów??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziudool tak, oczywiście 21.06.05, 13:34 misiu kolorowy, ty siedziałeś w tych wszystkich aulach i skrzętni notowałeś.... jesteś jeszcze bardziej żałosny niż ci się wydaje... mylsz poglądy i przestrzeganie prawa z wygraną partii politycznych. nie masz umiejętności samodzielnego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
meleme [...] 21.06.05, 07:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
totalbalalaykashow Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 07:53 niech bym sie tylko dowiedział od mojego dziecka, że jakiś politruk agituje na lekcjach, to chyba bym tam poszegł i gnojowi twarz wyrwał. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajiwanski A może lekcja ortografii z MW??? 21.06.05, 08:13 myślę, że polonistki by wykopały tych baranów w dwie minuty. Jestem ciekawy ilu z mw ma maturę, bo wydaje mi się że nie wszyscy. A syfem jest jak koles po zawodówce łazi po liceach i oświeca uczniów swoimi intelektualnymi odkryciami. Wciskanie ideologii dresiarzy uczniom z jakimiś aspiracjami - co za nauczycielskie q*rwy na to pozwalają??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandersson Re: Lekcja wszechpolskiego a GW 21.06.05, 08:16 Mnie cieszy każdy przejaw aktywności zmierzający do zagospodarowania młodych. Przecież Wyborcza i jej szefowie grosza na młodzież skąpią. Nie jest to deprawacja nieletnich jak im się mówi o takich czy innych poglądach politycznych. Rozumiem, że GW chodzi o to, że ktoś im czytelników przejmuje na pniu. A Ja jak się zwróciłem, do GW o dofinansowanie drużyny piłkarskiej 10- latków z rodzin patologicznych to mi figę z makiem pokazali. Nie upadajmy na główkę:) Być może agitacja w szkołach jest zła, ale dopóki młodzież wszechpolska nie łamie prawa, dopóty nie widzę zagrożeń w jej działaniu. Młody człowiek potrafi dokonywać wyborów zgodnie z własnymi przekonaniami. I śmiem twierdzić, że przez 2 ostatnie kadencje wybór młodzieży to była lewica. Dziś być może ewolucja poglądów jest w kierunku na prawo, ale winę za to ponoszą rządy lewaków-ubeków i złodziei, którym młodzież potrzebna była tylko do powiększania szeregów bezrobotnych. Wyborcza też dorzuciła to tego stanu swoje 3 grosze chlejąc wódkę z czubami SLD i wychwalając pod niebiosa rządy Millera. Teraz ja sobie czytam kolejny tendencyjny, mało konstruktywny, artykuł w Wyborczej i śmiem twierdzić, że jest to sianie wiatru zupełnie niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Lekcja wszechpolskiego a GW 21.06.05, 08:45 alexandersson napisała: A Ja jak się zwróciłem, do GW o dofinansowanie drużyny piłkarskiej 10- > latków z rodzin patologicznych to mi figę z makiem pokazali. Zwroc sie do MW , albo LPR. Pewnie jak sypna kasa bedziesz ich wyslawial pod niebiosa . Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Lekcja wszechpolskiego a GW 21.06.05, 08:46 > Być może agitacja w szkołach jest zła, ale dopóki młodzież > wszechpolska nie łamie prawa, no wlasnie lamie prawo > dopóty nie widzę zagrożeń w jej działaniu. buchachacha!!! slepy/slepa jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
teutonczyk Re: Lekcja wszechpolskiego a GW 21.06.05, 09:14 Takie zagospodarowywanie potencjału młodych ludzi miało już miejsce. Wtedy odpowiednicy dzisiejszej MW nosili brunatne koszule i tak się nazywali w potocznym języku. Też były agitacje w szkołach - już w podstawówkach. Wtedy było skrajnie, teraz na razie tak nie jest. Jednak zakaz agitacji w placówkach oświatowych jest po to właśnie żeby do skrajności nie doprowadzić. Jest jedno podobieństwo - ci, którzy w zaciszach swych skromnych zasobów szarych komórek knują plany podboju ludzkiej wolności - wtedy i teraz to byli ograniczeni faceci zbyt mocno bici po głowie w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandersson Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 08:22 I jeszcze jedno!!! Tak samo winny być piętnowane lekcje prowadzone przez Urzędy Skarbowe w szkołach. Według mnie jest to propadanda FISKALIZMU gorszego w XXI wieku od innych rzeczy na F.:) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Giertychjugend 21.06.05, 08:33 Czy tego faceta juz naprawde wali ? przy MW nawet HitlerJugend to byla organizacja humanitarna , a Lepper wydaje sie byc Matka Teresa . Obyscie nie obudzili sie z reka w nocniku . Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 08:38 jak "postepowy" polityk występuje po szkołach to Kali mówic "dobrze". Jak "niepostepowy" to Kali mówić "źle"... ech wybiórcza... nie żeby co, nie lubię lpr Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 08:41 gdybys mogl , tobys Hitlera zaprosil . Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 08:53 a co ma piernik do wiatraka? po prostu nie lubię obłudy i tyle. Niezaleznie od tego czy z prawa czy z lewa nadciąga. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 09:03 pewnie zdazysz poznac roznice . Tyle ze bedzie za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
robert.krassowski Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:29 indianski napisał: > pewnie zdazysz poznac roznice . Tyle ze bedzie za pozno BU!!! (uciekasz juz?) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 12:15 nie musze . od dawna mieszkam w normalnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Lekcja wszechpolskiego 22.06.05, 21:32 widzisz... z nauki historii wynika jedno: najwieksze nieszczęścoia na ludzi ściagają nawiedzeńcy... czy to z lewa, czy z prawa :) weź to pod uwagę... przy czym w liczbach ofiar swych przekonań zdecydowaną przewage zyskują "postepowcy" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
marych Tak było w Rzeszy w 1933 roku, 21.06.05, 08:42 i tak będzie u nas po wyborach, gdy czarny ciemnogród zaleje nasz kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Lekcja faszyzmu 21.06.05, 09:22 Puknij sie dziadzu w głowę... patriotyzm nazywasz faszyzmem??? Wiec faszystom zawdzieczasz wolną Polskę!! Odpowiedz Link Zgłoś
azhag Re: Lekcja faszyzmu 21.06.05, 10:13 tak sie dziwnie składa, że faszyści też twierdzili, że są patriotami... porównanie chyba na miejscu ps. co ma 'agitacja polityczna' z 'patriotyzmem'? Odpowiedz Link Zgłoś
wu_wei Re: Lekcja faszyzmu 21.06.05, 16:04 a na czym polega patriotyzm? mozesz mi przedstawic jakies DZIALANIA swiadczace o patriotyzmie dzis, w Polsce? co moze zrobic przecietny Polak, zeby mozna go bylo nazwac polskim patriota? Odpowiedz Link Zgłoś
marych MINISTER OSTRZEGA, HAHAHAHAHA 21.06.05, 08:46 minister niech tego zabroni, a nie biedactwo "ostrzega"... Za coś do cholery bierze pieniądze z naszych podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 taa, kiedy przed referendum europejskim 21.06.05, 08:47 nawiedzeni eurofanatycy robili akademii ku czci Uni Europejskiej to Wyborcza skakała z radości jacy to dyrektorzy tych szkół są europejscy, a teraz wzięło się im a na troskę o apolityczność szkoły.... doprawdy iście faryzejska to troska no i typowa dla tego całego środowiska, które wyznaje zasadę "moja racja to demokracja" , żeby było jasne uważam że żadna partia nie powinna łazić po szkołach i agitować tylko dlaczego wychodzi to dopiero wtedy jak zaczyna to robić LPR , bo co bo są politycznie niepoprawni? A jak by robiło to PD to by mogli tak? BO wtedy to było by promowanie solidatryzmu europejskiego i wartości europejskich do których dązymy tak? Ot hipokryzja... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: taa, kiedy przed referendum europejskim 21.06.05, 08:52 poczytaj historie NSDAP , moze zrozumiesz roznice . Odpowiedz Link Zgłoś
robert.krassowski Re: taa, kiedy przed referendum europejskim 21.06.05, 10:28 faktycznie powinienes troche poczytac, bo ze starchu mozg Ci sie przegrzewa delikatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: taa, kiedy przed referendum europejskim 21.06.05, 11:40 Nie wiem czy ku czci czy nie ale jeśli już jesteśmy w organizaji zwanej UE to może dobrze żeby młodziez wiedziała po pierwsze co to po drugie jak korzystać z jej "dobrodziejstw", co to jest erazmus itd... Myśle że ta wiedza bedzie im bardziej przydatna niż ta przekazywana przez absolwentów Zasadniczych Szkół Zawodowych - którym "ideologia" nie pozwala wyjechać ale "patriotyzm" pozwala im pobierać zasiłek. Swoją drogą nie sądze żeby dyrektor dobrego liceum zgodził sie na tego rodzaju wybryki, mało z tym nie sądze żeby młodzież z takich szkół dała się tak łatwo zagitować przez tych ćwierćinteligentów a ci z jakiegoś XXI LO w Świdniku i tak skończą na maturze i ewentualnie w Profesjonalnej Szkole Marketingu Zarządzania Bankowości Prawa Informatyki i Bibliotekoznawstwa Stosowanego :) i zasilą w konsekwencji szeragi MW Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Kogo MW posle do obozow koncentracynych ? 21.06.05, 08:49 kto wpadnie jako pierszy : Zydzi, Pedaly, Leworeczni, Dzieci z nieprawego loza, matki dzieci z nieprawego loza . Inne propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Kogo MW posle do obozow koncentracynych ? 21.06.05, 09:23 Nikogo, za to PeDały juz chcą wysyłać "faszystów". Odpowiedz Link Zgłoś
robert.krassowski Re: Kogo MW posle do obozow koncentracynych ? 21.06.05, 10:43 indianski napisał: > kto wpadnie jako pierszy : ten kto glupoty wypisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Doprawdy załamują mi sie ręce 21.06.05, 08:54 jak słysze naiwne dziennikarki i niektórych ludzi którzy mylą faszyzm z nazizmem, TO nie jest to samo!!!!!! Nie można tych terminów stosować wymiennie!!!!! Oba systemy były zbrodnicze to jest oczywiste i współdziałały ze sobą ale nie można ich mylić, komunizm i nazizm tez ze soba wspóldziałay a czy ktoś je myli ze sobą>? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Doprawdy załamują mi sie ręce 21.06.05, 09:00 to moze laskawie wytlumaczysz czy LPR to partia nazistowska czy faszystowska . Odpowiedz Link Zgłoś
grchw1 Re: Doprawdy załamują mi sie ręce 21.06.05, 10:08 Mi się wydaje że to partia narodowa, czy też jak wolisz nacjonalistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:04 Ogladalem reportaz z Izraela o wychowaniu dzieci. Prawdziwy szok.Maluchy 7-10 lat sa tak juz indoktrynowane ,ze normalny czlowiek o pomste do nieba wola.Wypowiadali sie ,ze Palestynczycy i Araby sa dla nich jak zwierzeta i trzeba ich zabijac. Nawet Hitler dzieci tak nie wychowywal . Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:06 1. Co to ma wspólnego z tematem posta? 2. Co to za reportaż, kto go wyprodukował? 3. Owszem, Hitler tak właśnie wychowywał dzieci 4. A myślisz że mali Palestyńczycy to jak są wychowywani? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:12 Prawdziwi faszysci siedza w Jerozolimie ! Wyborcza jest ich tuba ! Odpowiedz Link Zgłoś
azhag Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 10:19 katolik_polski1 napisał: > Prawdziwi faszysci siedza w Jerozolimie ! > Wyborcza jest ich tuba ! Oto odpowiedź godna człowieka światłego, potrafiącego przekonywać do swoich racji - na postawione pytanie wali wątłym frazesem i mysli, że jest dobrze, że jest lepszy, że jego na wierzchu... a co potem? Odpowiedz Link Zgłoś
teutonczyk Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:20 > 4. A myślisz że mali Palestyńczycy to jak są wychowywani? Miła panno - czy zło z jednej strony musi być usprawiedliwieniem zła z drugiej. Wiem że tak wielu wyznaje taka zasadę, ale spójrz do czego to prowadzi. "Łatwo przychodzi mi chcieć co dobre, ale wykonać - nie. Nie czynię dobra, którego chcę ale czynię to zło, którego nie chcę" >św. Paweł list do Rzymian< Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:37 teutonczyk napisał: > > 4. A myślisz że mali Palestyńczycy to jak są wychowywani? > > Miła panno - czy zło z jednej strony musi być usprawiedliwieniem zła z drugiej. Nie, jeżeli jacyś mali Izraelczycy są wychowywani w ten sposób to jest to złe. Ale wiesz, "katolik-polski" należy do osób które "programowo" widzą zło tylko w Izraelu a nigdy po stronie przeciwnej, dlatego zadałam mu to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo TYLE ZE KATOLIK POLSKI KLAMIE JAK PIES 21.06.05, 14:03 Nie ma takiej klasy w Izraelu, nie mowiac juz o szkolach, aby nie bylo w niej arabskiego dzieciaka. I WSZYSTKIE dzieci w szkole, a nawet juz w przedszkolu ucza sie tolerancji i poszanowania kazdej kultury i religii. Oczywiscie moze sie zdarzyc, ze zycie zadaje klam tym wartosciom. Bo tez w Izraelu, kraju wielkosci wojewodztwa rzeszoskiego, nie znajdziesz czlowieka, ktory nie znalby kogos zamordowanego przez Palestynczyka. A katolik polski lze z nawyku. Podpisuje sie tez jako davidmorse. Pobiezna analiza lingwistyczna na to wskazuje. Ale moze oni wszyscy gadaja tak samo, jak z nut. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: TYLE ZE KATOLIK POLSKI KLAMIE JAK PIES 21.06.05, 15:15 Hej, cziriklo! Czy czytasz pocztę na gazeta.pl? Napisałem Ci mail. Odpowiedz Link Zgłoś
grchw1 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 10:18 1.Cytowany artykuł traktuje o wychowywaniu w duchu indoktrynacji, czy też raczej nienawiści.Redaktorzy GW zwykli określać takie zachowanie mianem ksenofobii,szowinizmu-oczywiście w odniesieniu do polskiej "skrajnej prawicy" 2.Na pewno nie zrobili tego dziennikarze GW.Ale zaufaj mi to prawda, mówią otym nawet sami Żydzi 3.Tu sie akurat ze sobą zgadzamy 4.Mali Palestyńczycy też są wychowywani w podobnym duchu ale zajmują się tym na ogół organizacje uznawane powszechnie za terrorystyczne, skrajnie ekstremalne.A nie publiczne szkoły funkcjonujące w kraju uznanym oficjalnie przez społeczność miedzynarodową i uznawanym za kraj demokratyczny Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:43 Jeslibys TY mial do nich odrobine szacunku a nie wycieral sobie tylko nimi gebe to napisalbys "ARABOWIE" . Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:51 Ogladal ktos reportaz o izraelskiej mlodziezy, ktora bezlitosnie i z zimna krwia zabija bezbronnych ludzi?To tzw.snajperzy, w rzeczywistosci mordercy z zimna krwia !!! Efekt faszystowskiego wychowania w Izraelu ! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:55 A może tak coś więcej powiesz o tych reportażach? Gdzie je widziałeś, jakiej były produkcji, itd? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 09:57 Byly produkcji izraelsko-francuskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 10:08 A gdzie go widziałeś? W jakiej telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 10:13 Izraelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A to ciekawe... 21.06.05, 10:35 buahahaha. na jakim kanale???? hahahahaha. (no i jak odbierasz telewizje izraelska? mieszkasz w Izraelu?) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: A to ciekawe... 21.06.05, 10:39 Reportaż francusko-izraelski a po angielsku był? W izrealu jest jakaś telewizja angielsko-języczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ewkos Re: A to ciekawe... 21.06.05, 10:46 juz którys raz wstydzę sie, że jestem Polką-katoliczką. człowieku trochę więcej dystansu, tolerancji...otwórz się na ludzi, będzie ci się łatwiej żyło, a wrogowie narodu znikną... może poczytaj Nowy Testament-pomoże. miłego dnia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chips8 Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 10:40 A nie masz przypadkiem doniesień jak palestyńscy terroryści wychowują dzieci. Ty byś pewnie wychowywał dzieci w duchu miłości i zrozumienia pomimo że codziennie mogą sie stać ofiarami ataku terrorystów fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: CO KRAJ TO OBYCZAJ-WYCHOWANIE W IZRAELU 21.06.05, 14:35 A konkretnie: Co to za reportaz, jaki ma tytul, i gdzie go ogladales? Pytam sie, bo sam chetnie go chetnie obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 09:06 Wierni ucznioweie Adolfa H. Młodzież WESZPOLLSA staje się niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kuriatorium przyzwoli na agitację faszyzmu na reli 21.06.05, 09:08 Z prostej przyczyny. Dyrektorowi szkoły nic do tego, co uczy katecheta na religii, o tym decyduje biskup. Wszystko, co jest w interesie Kościoła będzie na lekcji religii uczone, a dyrektor tej szkoły jak chce dalej pracować to musi udawać wariata, że nic się nie stało, że on trzyma rękę na pulsie, albo jakieś inne dyrdymały. Amen. "A Wiesława Wyszyńska, kurator kujawsko-pomorski, tłumaczy, że konsekwencje może ponieść nauczyciel, który pozwolił na agitację podczas lekcji, oraz dyrektor. Wachlarz kar jest szeroki - od rozmowy czy ustnego upomnienia, przez naganę, nawet do zwolnienia. - Wszystko zależy od konkretnego przypadku - dodaje Wyszyńska. - O ukaranie do organu prowadzącego szkołę może wnioskować kuratorium." Chciałbym znać, chociaż jeden przypadek wyrzucenia z pracy katechety bez zgody biskupa. Konkordat, wiernopoddańcza umowa Polski w stosunku do Watykanu daje Kościołowi Tę moc w szkołach. Wyrzucenie z pracy katechety wbrew biskupowi to złamanie umowy międzynarodowej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 DAĆ IM PO BUŹKACH TO WIĘCEJ NIE PRZYJDĄ 21.06.05, 09:14 I co ? Może ja nawołuję do przemocy? Nieeee.... ja tylko proponuję zastosowanie metod Wszechpolaków wobec ich samych. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Jakim prawem te oszołomy agitują dzieci ??????? 21.06.05, 09:27 To banda kretynów, ziejąca nienawiścią i plująca jadem. MW należy zdelegalizować a przy okazji LPR ! - bo to dziecko oszołomów z LPR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
zakleta-7 Re: Jakim prawem te oszołomy agitują dzieci ????? 21.06.05, 09:42 Metody którymi posluguja sie mw i lpr są rodem z faszystowskich niemiec. Male lprjugend. Tacy bywali niebezpieczni historycznie więc trzeba im podciąc skrzydla i pare innych rzeczy zanim zabiją duchowo i emocjonalnie pokolenia. lpr i mw na Madagaskar wirtualny oczywiscie, prawdziwego szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Jakim prawem te oszołomy agitują dzieci ????? 21.06.05, 12:04 Żydów chcieli wysłać na Madagaskar teraz MW coż zawsze są tacy którzy mają wroga numer jeden i chętnie by się go pozbyli. Jest to jednak jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Moje dziecko na szczęście jest mądre... :-) 21.06.05, 09:40 Każdy Weszpolak usłyszy : spadaj, jełopie.....przekonajcie sie sami, buce...hehe Odpowiedz Link Zgłoś