Dodaj do ulubionych

Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewicza

22.08.05, 14:31
"Według Nałęcza, to że w oświadczeniu sejmowym Cimoszewicz nie wykazał akcji
BMC stanowi potwierdzenie tłumaczenia Cimoszewicza, że pomylił się
wypełniając oświadczenie według stanu faktycznego z kwietnia 2002 r."

Ten Cimoszewicz to chyba jedzie na prochach bo bez przerwy o czymś zapomina.
W MSZ też miał niezły b**del. Takiego gamonia na prezydenta?
Obserwuj wątek
    • czago Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 14:50
      Ale jak tak dalej pójdzie to ten gamoń zdąży jeszcze przed wyborami z
      wszystkiego się wytłumaczyć. Wydaje mi się, że Giertych i spółka całą akcję
      przeprowadziła za wcześnie. Gdyby zaczęli pod koniec sierpnia to Cimoszko nie
      zdążył by niczego udowodnić.
      • holyboy_666 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 14:59
        nie mogli, bo im sie komisja kończyła, a chodziło o widownie telewizyjną

ide o zaklad, ze wc się z tego wytłumaczy. w dodatku, jesli przejdzie do drugiej
        tury z kaczynskim, wygra. jedyna szansa w tusku.
        • mr_perfekt Brawo Roman! Mister Properem WuCeta! 22.08.05, 16:27
          • michal.esz kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórskie?? 22.08.05, 18:10
            kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórskie??
            czyżby już wszyscy tak łatwo o nich zapomnieli?
            • kroczak Re: kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórsk 22.08.05, 19:47
              Pamietaj o dupkach sie nie mowi.
              • adalberto3 Re: kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórsk 22.08.05, 20:08
                Prokuratura w Częstochowie już umorzyła sprawę przeciwko Gietychowi. On sam
                może oskarżyć Kulczyka o zniesławienie.
                "Wybiórcza" nie pisze o sprawach, które dzieją się wbrew jej poglądom.
                • davidmors Re: Nigdy Panie Krętaczu, ponieważ nie kłamał! 22.08.05, 21:58
                  • doktorhabilitowany.1 Re:Tylko delikatnie mijal z prawda:))) 22.08.05, 22:03
                  • bananekk Giertych nie kłamał w sprawie spotkania na JG?? 22.08.05, 22:38
                    on nie jest kłamca, tak samo jak ty antysemitą <lol>
                  • m.malone A poza tym dostał rozgrzeszenie 23.08.05, 00:31
                    i odklepał pacierze
                    • bananekk quite interesting quotationbut will he understatd? 23.08.05, 09:17
                      • doktorhabilitowany.1 I don't know very well:)) 23.08.05, 10:30
                • darek_kulisz JEDNO JEST PEWNE - SMRÓD WOKÓŁ WC NARASTA !!!!!!!! 22.08.05, 23:30
                  to jest pewne !
                  tego typu kandydat nie może byc juz prezydentem !
                  ten smród wokół siebie zaciągnałby na salony !!

• doktorhalibitowany.1 [...] 23.08.05, 02:33
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • doktorhabilitowany.1 JEST PEWNE - SMRÓD WOKÓŁ CIE NARASTA !!! 23.08.05, 11:03
                      Twoje podszywanie sie pode mnie jest zenujace biedactwo, ale przynajmniej mam
                      satysfakcje, ze ci tak zalazlem za skore, ze ci weny zabraklo na polemiki ze
                      mna:))) biedny umyslowy (i nie tylko) impotenciku:))
            • lukasito Re: kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórsk 22.08.05, 21:26
              michal.esz napisał:

> kiedy ukarzą giertycha za kłamstwa jasnogórskie??
              > czyżby już wszyscy tak łatwo o nich zapomnieli?

Nigdy go nie ukarza bo on tam byl przypadkowo, przypadkowo sie z Kulczykiem
              umowil, a tak poza tym to on tam nie byl, tylko pielgrzymowal. A poza tym to
              jak sie umawial z Kulczykiem, to nie wiedzial, ze to ten Kulczyk, ale myslal,
              ze kupi zonie jasnogurskie kulczyki rozancowe. Do tego, to wcale nie byl on
              tylko jego brat blizniak, ktory powstal w wyniku nieudanego klonowania Jedrzeja
              Giertycha z komorki jajowej pizmoszczura i szyszki sosny kalifornijskiej.
        • przegrzmot Czemu ciagle mam udawac... 22.08.05, 17:10
          ...ze nie lubie Giertycha.

Kurna facet,nie badz detka.

Uczyn cos do licha...

A polubie cie od zaraz,
          teraz,od zarania.

...choc profilaktycznie sprawdze...

...komus ty sie klanial.
      • januszg5 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:29
        Czy Giertych potrafi coś innego poza kablowaniem?
        Naczelny DONOSICIEL w Polsce.
        • x-y-z Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 18:00
          januszg5 napisał:
          > Czy Giertych potrafi coś innego poza kablowaniem?
          > Naczelny DONOSICIEL w Polsce.

Przeszkadza? Coooo????? Masz coś na sumieniu i martwisz się, ze do Ciebie
          dojdzie?
          • januszg5 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 18:15
            Przeszkadza i to bardzo. Donosicielstwo jest wyjątkowo podłym zajęciem, bardzo
            popieranym i cenionym za komunizmu. Giertych musiał pobierać u nich lekcje i
            widać, że był wyjątkowo pojętnym uczniem. Byli SB-ecy biją brawo!

x-y-z napisała:
            > januszg5 napisał:
            > > Czy Giertych potrafi coś innego poza kablowaniem?
            > > Naczelny DONOSICIEL w Polsce.
            >
            > Przeszkadza? Coooo????? Masz coś na sumieniu i martwisz się, ze do Ciebie
            > dojdzie?
            • ina361 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 18:41
              Chyba nie odróżniasz kablowania od informowania opinii publicznej. Gdyby
              Giertych coś z tego miał lub "kablował" o rzeczach małoistotnych po to żeby
              zmieszać z błotem to bym zrozumiała takie oskarżenia. Pamiętaj że gdyby nie
              Giertych i Miodowicz to byśmy nigdy nie usłyszeli o akcjach orlenu, jaruckiej
              itd. A że Giertych ma dziką satysfakcję z pogrążania Wuceta to inna sprawa.
              • sclavus Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 18:44
                ina361 napisała:

> Chyba nie odróżniasz kablowania od informowania opinii publicznej. Gdyby
                > Giertych coś z tego miał lub "kablował" o rzeczach małoistotnych po to żeby
                > zmieszać z błotem to bym zrozumiała takie oskarżenia. Pamiętaj że gdyby nie
                > Giertych i Miodowicz to byśmy nigdy nie usłyszeli o akcjach orlenu, jaruckiej
                > itd. A że Giertych ma dziką satysfakcję z pogrążania Wuceta to inna sprawa.

Najwyraźniej, twoje satysfakcje są tak samo dzikie....
                Sam, pomijając jego stan psychiczny, ma brudne łapy od pomyłek w
                oświadczeniach...
                Jak tu nie chodzi o zbrukanie kandydata, to ja jestem ksiądz choć ateista
                przeczystej wody...
                • davidmors Re: Specem od "czyste ręce" jest sam Cimoszewicz! 22.08.05, 22:01
                  • doktorhabilitowany.1 ty jestes posiadaczem czystego umyslu 22.08.05, 23:22
                    bo nieskalanego mysla:))
              • wikal Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 22:47
                Cudnie!!! Najobrzydliwszy donosiciel III RP uznany za cenionego informatora
                opinii publicznej!! A co on innego robi, jak nie miesza ludzi z błotem, ba,
                obrzuca ich nim i sam sie w nim tapla?! Oskarża bez dowodów. Udaje, że nie zna
                prawa (i tu się z panem doktorem C. spotykają, więc o co chodzi?).
        • kroczak Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 19:50
          Zapomniales o Wassermannie i Macierowiczu.

• przegrzmot Czemu ciagle mam udawac... 22.08.05, 17:02
      • bladatwarz I SLUSZNIE!!! 23.08.05, 00:11

• bladatwarz Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 23.08.05, 00:12
        Bang Bang (My Baby Shot Me Down)
        Nancy Sinatra

Bang bang he shot me down
        Bang bang I hit the ground
        Bang bang that awful sound
        Bang bang my baby shot me down

We rode on horses made of sticks
        He wore black and I wore white
        He could always win the fight

Seasons came and changed the time
        When I grew up, I called him mine
        He would always laugh and say
        Remember when we used to play

Bang bang I shot you down
        Bang bang you hit the ground
        Bang bang I used to shoot you down

The music played and people sang
        And just for me the church bells rang

Now he's gone I don't know why
        And till this day some times I cry
        He didn't even say goodbye
        He didn't take the time to lie

• bananekk "Trouble" Coldplay'a jest lepsze ;) 23.08.05, 09:18
          Ohh, I never meant to cause U trouble... <singing>
    • zilbeer Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 14:54
      Radosna twórczość posłów/senatorów Tusków, jest trudna do przebrnięcia nawet
      przez praktykujących prawników. Chodzi o gnioty, które uchwalał Sejm za AWS-UW.
      Nie dziwię się więc Cimoszewiczowi mogło się pomerdać. Ale, że Tusk „zapomniał”,
      że nigdy nie pracował na żadnej wysokości? Albo, że działka o wartości 200 tys.
      wg. Kandydata jest warta 20? Albo nazywanie siebie człowiekiem z zasadami
      posługując się ubeckimi metodami fałszywek i pomówień? To nie prochy. To Tusk w
      całej swej obrzydliwości.
      • galba Ta ustawa akurat jest jasna jak słońce 22.08.05, 14:57
        Polecam: link i cytat z kluczowego przepisu - brak jakichkolwiek wątpliwości.

galba.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?451263

> Radosna twórczość posłów/senatorów Tusków, jest trudna do przebrnięcia nawet
        > przez praktykujących prawników. Chodzi o gnioty, które uchwalał Sejm za AWS-
        UW.
        > Nie dziwię się więc Cimoszewiczowi mogło się pomerdać. Ale, że Tusk „zapo
        > mniał”,
        > że nigdy nie pracował na żadnej wysokości? Albo, że działka o wartości 200
        tys.
        > wg. Kandydata jest warta 20? Albo nazywanie siebie człowiekiem z zasadami
        > posługując się ubeckimi metodami fałszywek i pomówień? To nie prochy. To
        Tusk
        > w
        > całej swej obrzydliwości.
        • zilbeer Re: Ta ustawa akurat jest jasna jak słońce 22.08.05, 15:49
          Szkoda domorosły prawniku, a w zasadzie żałosny krętaczu, że nie napisałeś, iż
          termin zawarty w art. 10 ust. 4 cytowanej ustawy jest terminem instrukcyjnym.
          Zgodnie z art. 13 tej samej ustawy "Niezłożenie oświadczenia, o którym mowa w
          art. 8 ust. 1 lub w art. 10 ust. 1, albo podanie w nim nieprawdy powoduje
          odpowiedzialność służbową."
          Więc Cimoszewicz mógł złożyć oświadczenie nieco później, niż "przed objęciem
          stanowiska".
          Okazuje się też, że teks oświadczenia może być zinterpretowany inaczej niż zapis
          ustawy, ponieważ zapis z wzoru oświadczenia brzmi tak:

"W następujących spółkach prawa handlowego posiadam niżej
          podane udziały lub akcje:"
          Posiadam, a nie posiadałem w dniu ....

Jak widać nie ma nic złego w tym, że Zastępca Prokuratora Generalnego niejaki
          Wasserman, nie wpisał wynagrodzenia w wysokości 140 tys. na tej samej zasadzie,
          czyli błędnej interpretacji. Wassermann bowiem nie wpisał zarobków z roku
          poprzedniego Problem jest z Cimoszewiczem. Dlaczego?

Tłumaczę dlaczego: otóż ferajna Tuska wygłupiła się z fałszywkami, więc teraz
          uczepiwszy się tego błędu Cimoszewicza usiłują trzymać fason. Nie ma żadnej
          afery poza tą, że kandydat Tusk poprzez swoich przydupasów z UOP posłużył sie
          ordynarną prowokacją i przestępczym działaniem.

Drogi Galbo. Dla ciebie nie ma znaczenia stan faktyczny. Jesteś zagorzałym
          stronnikiem Tuska i siejesz dezinformację by pognębić jego przeciwnika.
          Wpisujesz się tym samym w poczet miodowiczopodobnych szubrawców. Życzę inwencji
          w podsrywaniu... i nie popełniaj takich śmiesznych błędów w blgu, (bład w dacie
          rozpoczęcia pracy Cimoszki) bo twoi kumple od Konstantego zarzuca ci, że
          świadomie podałeś nieprawdę…
          • adam_l27 Re: Ta ustawa akurat jest jasna jak słońce 22.08.05, 16:24
            Ale w odpowiedzi na zapytanie posła Stefaniuka (KE) odpowiada: "Na dzień 31.12..."
            Na zapytanie o PKN - arogancka odpowiedź.

Wiesz o tym ?
        • x-y-z Re: Ta ustawa akurat jest jasna jak słońce 22.08.05, 18:10
          Czytałam. Warto o tym przeczytać
        • erg_samowzbudnik Re: Ta ustawa akurat jest jasna jak słońce 22.08.05, 19:32
          Kto cię galba finansuje ,tez bym chciał.

Ale tak galba prawy prosty i bez ściemniania;)
      • adam_l27 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 16:22
        Zilbeer a wiesz o tym że Tusk poprawił to oświadczenie miesiąc później ?
        A Czimoszewicz na prośbę o poprawkę udzielił tylko aroganckiej odpowiedzi.
        Widzisz różnicę czy nie widzisz ?
        • zilbeer Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 16:28
          Od strony formalnoprawnej nie widze róznicy. Cimoszewicz poinformował, iż akcje
          zbył. A czy było to aroganckie, czy nie, to już jest kwestia aksjologiczna. Dla
          ciebie było aroganckie, a dla mnie odzwierciedlające pismo z Komisji Etyki. Bez
          wpływu na kwestie prawdomówności kandydata. Co innego posługiwanie się
          kłamliwymi pomówieniami i sfałszowanymi kwitami przez tuskową ferajnę z UOP. To
          jest powód dla, którego Tusk powinien zrezygnowac z kandydowania.
          • adam_l27 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 19:26
            Zbył ?? Ale oni ich nie zbył do 31.13 A w odpowiedzi wyraźnie pisze o akcajch na
            dzień 31.12. Czyli wiedział co należy wpisywać. Zillbeer Twój kandydat jest
            dokotorem prawa !!! Doświadczonym posłem !!! On wie co tam należy wpisywać !!!
            Nie rób z siebie głupca i wczytaj się w ta korespondencję ze Stefaniukiem i
            Komisją Etyki.

• erg_samowzbudnik Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 19:35
            zilbeer napisał:

> Od strony formalnoprawnej nie widze róznicy. Cimoszewicz poinformował, iż akcje
            > zbył. A czy było to aroganckie, czy nie, to już jest kwestia aksjologiczna. Dla
            > ciebie było aroganckie, a dla mnie odzwierciedlające pismo z Komisji Etyki. Bez
            > wpływu na kwestie prawdomówności kandydata. Co innego posługiwanie się
            > kłamliwymi pomówieniami i sfałszowanymi kwitami przez tuskową ferajnę z UOP. To
            > jest powód dla, którego Tusk powinien zrezygnowac z kandydowania.
            Może głupio ale zapytam.To gdzie w oświadczeniu pieniazki ze zbycia akcji?
    • t-800 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 14:55
      Wywiad z p. Jarucką: interwencja.interia.pl/news?inf=657546
      • holyboy_666 Re: jesli ona mowi prawde, jestem chińczykiem 22.08.05, 15:11
        przez pół wywiadu się użala nad sobą, jaka to jest biedna, nie czuje się
        komfortowo, bo się nie spodziewała że dziennikarze będą się interesować, że wc
        ja bedzie atakował, no po prostu anioł niewinności z niej. dziewica ministerialna.

szkoda ze dziennikarz nie zapytał ją skąd miała to ksero i gdzie jest oryginał,
        choć pewnie usłyszałby wtedy, że miała 2 lata temu widzenie, albo że przez sen
        skserowała sobie dokument. a badanie poligrafem chętnie, ale tylko jako druga w
        kolejce.

ogólnie porażka
        • t-800 Re: jesli ona mowi prawde, jestem chińczykiem 22.08.05, 15:22
          holyboy_666 napisał:

> szkoda ze dziennikarz nie zapytał ją skąd miała to ksero i gdzie jest oryginał,

Widzę, że przeoczyłeś ten fragment wywiadu z p. Jarucką:

To upoważnienie napisałam sobie ręcznie. Zostawiłam do podpisu w sekretariacie.
          Odebrałam podpisane, więc nie mogę stwierdzić czy było podpisywane odręcznie czy
          było podbijane faksymilą. Natomiast na pewno ja nie sfałszowałam żadnego
          dokumentu i nie miałabym możliwości sfałszowania takiego dokumentu. Nigdy nie
          dysponowałam faksymilą podpisu pana ministra, a nie jestem też osobą zdolną
          sfałszować ten podpis. W związku z czym kategorycznie zaprzeczam jakobym
          sfałszowała to upoważnienie. Bardzo chętnie poddam się badaniu na poligrafię, w
          celu ustalenia czy mówię prawdę. Jeżeli oczywiście takiemu samemu badaniu podda
          się pan marszałek Cimoszewicz. Uważam, że jako mężczyzna powinien taką decyzję
          podjąć i jako pierwszy to zrobić. Ja wtedy natychmiast również poddam się
          takiemu badaniu i może będziemy w stanie ustalić, kto mówi prawdę.
          • holyboy_666 Re: jesli ona mowi prawde, jestem chińczykiem 22.08.05, 15:27
            nie przeoczylem; mi chodzi o to, ze przedstawila komisji KSERO tego
            upowaznienia, nie oryginał.

pytanie brzmi: czy każdy urzędnik robi sobie na boczku ksero roznych dokumentów
            do prywatnej kolekcji, bo moga sie kiedys przydac?

a jej slowom ze "Nigdy nie dysponowałam faksymilą podpisu pana ministra" przeczy
            zlozone 2 lata temu zeznanie innej pani, ktora widziala jak nasza bohaterka
            zabierala w/w faksymile do domu. nie wiem kto mowi prawde, bo nie wiem jakie
            personalne uklady panowaly wtedy w msz, ale cala historia brzydko pachnie
      • bracia_zbrojek Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:19
        Jak widzimy link do "prawy prosty", to chcemy z miejsca dawac w dooooop.
    • fajfuzodcimo Po Polsce codzi Wolodia-Zapominajek 22.08.05, 14:55
    • galba To trochę dziwne i śmieszne, że... 22.08.05, 14:58
      > a co sądzicie o www.chmurzynski.blog.onet.pl?!!!

...kandydat LPR ma na swoim blogu baner H.Bochniarz. Oto co sądzę.
    • fubrawiec Re: Prawica szaleje WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL 22.08.05, 15:00
      > Okazuje się, że można tak skonstruować intrygę, by skutecznie zbrukać
      > wizerunek nawet takiego polityka jak Cimoszewicz.

No masz. Toż to monż stanu:>
      Buhahaha
    • zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 22.08.05, 15:01
      Ani jeden, ani drugi nie jest moim idolem. Niech siętam zagryzają. Jestem za.
      Głupi Giertych odwala robotę za Tuska, Kaczyńskiego itd. A pluje na nich.
      Idiota.
    • tim7 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:03
      > Ten Cimoszewicz to chyba jedzie na prochach
      Postaraj się o lepsze argumenty do dyskusji, ostatnio obniżasz poziom...

"- Ja, zarzucając mówienie nieprawdy panu Cimoszewiczowi, mówię prawdę. W
      związku z tym, jeżeli ktoś zarzuca mi kłamstwo to mnie zniesławia - oświadczył
      Giertych"
      To jest dopiero wypowiedź godna posła ! To chyba instrukcja dla członków i
      zwolenników LPR, jak mają rozumieć Romana. Chyba durniejszej wypowiedzi w tym
      miesiącu nie bylo. Trzeba byc naprawde idiota, rzeby mowic takie rzeczy.
      Pieprzenie na zasadzie "wiem, bo wiem, i wiem najlepiej". Dla lubiacych bawic
      sie slowami polecam zamiane miejscami słów: Giertych i Cimoszewicz. I wtedy
      calosc tez ma sens ! Dla znajacych sie na chemii kwantowej: Ci kandydaci
      komutują ! ;) (dla nieznajacych pojecia (lpr): to slowo nie jest obraźliwe)
      • javart GIERTYCH TO SZMATA NA POZIOMIE LEPPERA 22.08.05, 22:28
        I tyle
        • doktorhalibitowany.1 [...] 23.08.05, 02:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bananekk ejjjjj, no nie rozpędzaj się aż tak bardzo... 23.08.05, 09:21
            Choć nie wiem co on mógł zrobić, stawiasz doktora prawa, winnego czy nie inna
            kwestia, na równi z Lepperem?!
            • doktorhabilitowany.1 Re: ejjjjj, no nie rozpędzaj się aż tak bardzo... 23.08.05, 11:06
              Jakis impotencik umyslowy podszywajacy sie pode mnie uwaza, ze Lepper i
              Cimoszewicz to to samo. Ciesze sie, ze przynajmniej nie lubi Leppera:))
              O poziomie uzurpatorka swiadczy ton jego wypowiedzi - wiesz, kto zazwyczaj tak
              pisze, jest na Twojej liscie idoli:)) Wczoraj musialo zabolec to zdjecie:))
    • dingon Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:09
      Dlaczego facet nie jest leczony???
      • davidmors Re: Cimoszewicz jest nie do wyleczenia ! 22.08.05, 22:23
        Wyleczyć się nie da, musimy zrezygnować z tego kandydata. Tymbardziej, że jest
        wielu lepszych.
        • bananekk buhahahahhaha 22.08.05, 22:40
          to prawda są lepsi, np. Tusk, ale o leczeniu to ty możesz cos powiedzieć??
    • kropekuk To zupelnie JAK TUSK: tez sie dwukrotnie pomylil 22.08.05, 15:11
      CO DO WARTOSCI SWYCH MIESZKAL - zanizyl ich wartosc zaledwie
      dziesieciokrotnie:)))))))
      • asz70 Oswiadczenia i pomyłki zobacz 22.08.05, 15:13
        > CO DO WARTOSCI SWYCH MIESZKAL - zanizyl ich wartosc zaledwie
        > dziesieciokrotnie:)))))))
        cimoszewicz.hk.pl/
        Oświadczenia • Podpowiadamy śledczym

Oświadczenie majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza wywołało wielką burzę. Śledczy
        zarzucili mu, że zataił prawdę lub jej nie podał w dokumencie złożonym w
        kwietniu 2002 r. w Sejmie. Podpowiadamy śledczym posłom, a szczególnie
        prokuratorowi Zbigniewowi Wassermannowi z PiS, aby niezwłocznie pobiegł do
        prokuratury i doniósł na swojego szefa – ęprezydenta Warszawy Lecha
        Kaczyńskiego. W oświadczeniu majątkowym za 2003 r. kandydat PiS na prezydenta
        „pomylił się”ęi nie wpisał 140 tys. zł, jakie zarobił jako poseł na Sejm i
        prezydent stolicy.
        W sierpniu 2003 r. ujawniliśmy, że Lech Kaczyński wpisał w oświadczeniu
        majątkowym w rubryce „inne dochody osiągane z tytułu zatrudnienia lub innej
        działalności zarobkowej” 6034,98 zł. Tymczasem w PIT kwota jego zarobków
        wyniosła 147 829,93 zł.

Zapomnieli
        o Konstanty Miodowicz (PO) – w 2000 r. wziął kredyt na zakup domu w wysokości
        120 tys. zł w PKO BP (oświadczenie z października 2001 r.). W oświadczeniu z
        kwietnia 2003 r. kredyt wynosi 130 tys. zł i został zaciągnięty w Pekao SA.
        o Andrzej Grzesik (Samoobrona) – w oświadczeniu z kwietnia br. podał, iż
        osiągnął w ub. roku ze swojego 119-hektarowego gospodarstwa przychód w wys. 130
        tys. zł, a dochód – 15 tys. 200 zł. W deklaracji wypełnionej na koniec kadencji
        Sejmu przychód z gospodarstwa w ub.r. podskoczył do 140 tys. zł, ale dochód
        spadł o 1/3 – do 10 tys. zł. W oświadczeniu za 2002 r. „przez nieuwagę pominąłem
        wartość diety parlamentarnej 26.940 zł”.
        o Antoni Macierewicz (Ruch Patriotyczny) –ęw 2001 r. jego mieszkanie było
        bezcenne. W roku 2003 powierzchnia jego zmniejszyła się z 60 do 55 mkw.
        o Donald Tusk, kandydat na prezydenta PO – w oświadczeniu z kwietnia 2003 r.
        wpisał zaniżoną wartość nieruchomości, zamiast 200 i 100 tys. zł, podał 20 i 10
        tys. zł.
        o Ojciec Romana Giertycha –ęMaciej, kandydat na prezydenta LPR – w swoim
        oświadczeniu za 2002 r. zapomniał wyszczególnić 4,5 tys. zł z tytułu tzw.
        trzynastek za pracę wykonywaną przed wyborami do Sejmu. (wiecej w Trybunie)

cimoszewicz.hk.pl/
    • oborovy Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:17
      galba napisał:

> ... Takiego gamonia na prezydenta?

Po Walensie to juz chyba wszyscy beda geniuszami, hehe!
    • holyboy_666 Re: czy jest tu jakis czytelnik 'nie'? 22.08.05, 15:19
      ponoc urban cos zamiescil dzisaj, jakies papiery na jarucką wygrzebał;-)

podzielcie się:-)
      • asz70 Urban napisał 22.08.05, 15:35
        holyboy_666 napisał:

> ponoc urban cos zamiescil dzisaj, jakies papiery na jarucką wygrzebał;-)
        >
        > podzielcie się:-)
        >
        "NIE" Jarucka, Jarucka! "Anna Aferalna" - taki tytuł nosi publikacja Andrzeja
        Rozenka o nowej gwieździe mass mediów i komisarzy ze speckomisji ds. Orlenu.
        Anna Jarucka nie jest tak prawdomówna, jak by chciała i jak chcieliby komisarze.
        Ba - sami komisarze, szczególnie Miodowicz, też coś kręcą... Poprzez
        zamieszczenie reprodukcji dokumentów autor artykułu udowadnia, że mijanie się z
        prawdą pani Jaruckiej nie jest przypadkowe, lecz starannie wymierzone we
        Włodzimierza Cimoszewicza. Na razie wydaje się celne, ale Cimoszewicz już
        wkrótce powinien się wylizać z ran. czytaj cimoszewicz.hk.pl/

• klex1 Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:19
      Czy ja dobrze zrozumialem te informacje ???

Mowi sie juz o nastepnym oswiadczeniu, o ktorym do tej pory nie bylo mowy:
      "Nałęcz pokazał też dziennikarzom poselskie oświadczenie majątkowe
      Cimoszewicza, datowane na październik 2001, w którym Cimoszewicz uwzględnił
      posiadane przez niego akcje BMC."

Poniewaz wiem, ze obserwujesz ten cyrk dosyc uwaznie, moze moglbys mnie
      oswiecic. Mnie juz ze smiechu brzuch boli i byc moze przeoczylem z tego powodu,
      8 czy 17 oswiadczenie Pan (ponadstadartowego) Marszalka.

Swoja droga zaczynam sie rowniez zastanawiac, jak Nalecz osiagnal swoj tytul
      profesorski. Przy jego gapowatosci ??? Przecie juz nawet gesi i chocby misie
      koala nie uwierzylyby w te wszystkie brednie. A on je w dalszym ciagu
      upowszechnia. Gdyby zyl Brzechwa to napisalby nowa wersje "Klamczuchy":

Proszę pana, proszę pana,
      Zaszła u nas wielka zmiana:
      Nasz uczciwy pan Marszalek
      kupil akcje w poniedzialek,

ale juz rano we wtorek,
      kiedy rozpinal rozporek
      musial stwierdzic, plujac w brode,
      ze opowie o tym w srode.

W srode byl prima aprilis,
      nie dziw sie wiec krotochwili.
      W takie dni nasz Pan Marszalek
      ma ochote na kawaly.

Bo tak miedzy nam mowiac,
      w srode siedzial sobie w puszczy,
      tak po prostu, w gluchym lesie
      patrzyl, jak sie kura niesie.

A te akcje orlenowskie,
      corce kupil, po ojcowsku -
      w czwartek rano, przed sniadaniem.
      - ze co ??? ze znowu zmienil zdanie ???

Alez pan jest malostkowy,
      w zawracaniu ludziom glowy.
      Pan Marszalek nie ma czasu,
      w piatki rusza znow do lasu.

Pyta pan, czy on tu wroci ? -
      czy swoj pobyt w lesie skroci ???
      Juz w sobote, mosci panie,
      z (pro)kuratorem ma spotkanie.

W koncu nie moze byc tak,
      aby sledztwo w waznej sprawie,
      prowadzono byle jak,
      bez uzgodnien - to bezprawie.

Powiem tez, choc wiem - to przykre,
      i nie mowie tutaj bredni:
      po niedzieli, tak jak zwykle,
      poniedzialek jest powszedni !!!

I tak mysle - nie pochopnie,
      ze uczciwosc pana C.
      w poniedzialek znow go popchnie
      w strone "hmm, no, jeszcze nie wiem gdzie".
    • klex1 Re: Nowa wersja "Klamczuchy" 22.08.05, 15:24
      T. Nalecz: Przepraszam, kilka korektur w stosunku do wersji z grudnia :)))

Proszę pana, proszę pana,
      Zaszła u nas wielka zmiana:
      Nasz uczciwy pan Marszalek
      kupil akcje w poniedzialek,

ale juz rano we wtorek,
      kiedy rozpinal rozporek
      musial stwierdzic, plujac w brode,
      ze opowie o tym w srode.

W srode byl prima aprilis,
      nie dziw sie wiec krotochwili.
      W takie dni nasz Pan Marszalek
      ma ochote na kawaly.

Bo tak miedzy nam mowiac,
      w srode siedzial sobie w puszczy,
      tak po prostu, w gluchym lesie
      patrzyl, jak sie kura niesie.

A te akcje orlenowskie,
      corce kupil, po ojcowsku -
      w czwartek rano, przed sniadaniem.
      - ze co ??? ze znow zmienil zdanie ???

Alez pan jest malostkowy,
      w zawracaniu ludziom glowy.
      Pan Marszalek nie ma czasu,
      w piatek rusza znow do lasu.

Pyta pan, czy on tu wroci ? -
      czy swoj pobyt w lesie skroci ???
      Juz w sobote, mosci panie,
      z (pro)kuratorem ma spotkanie.

W koncu nie moze byc tak,
      aby sledztwo w waznej sprawie,
      prowadzono byle jak,
      bez uzgodnien - to bezprawie.

Powiem tez, choc wiem - to przykre,
      i nie mowie tutaj bredni:
      po niedzieli, tak jak zwykle,
      poniedzialek jest powszedni !!!

I tak mysle - nie pochopnie,
      ze uczciwosc pana C.
      w poniedzialek znow go popchnie
      w strone "hmm, no, jeszcze nie wiem gdzie".
      • holyboy_666 Re: dobre;-) 22.08.05, 15:34

• qc Bravo 22.08.05, 15:48
        na scenie pojawil sie poeta-komediant.
    • qc Ktos chodzil z ta meda do jednej klasy ? 22.08.05, 15:33
      Mutant zawsze siedzial w ostatnim rzedzie, wyrywal muchom skrzydelka i
      nadmuchiwal zaby ?
      Co mu robiliscie ?
      Patrzcie teraz co przez was z niego wyroslo !
      • mg2005 "Carex", ja tjebia ljublju... (N.Krupska) 22.08.05, 19:25
      • doktorhabilitowany.1 Jak powstal mutant? 22.08.05, 21:43
        qc napisał:

> Mutant zawsze siedzial w ostatnim rzedzie, wyrywal muchom skrzydelka i
        > nadmuchiwal zaby ?
        > Co mu robiliscie ?
        > Patrzcie teraz co przez was z niego wyroslo !

Jak wszyscy Giertychowie Roman nie powstal w wyniku ewolucji. Jego 'ojciec',
        wziety dendrolog z Kornika, pozszywal Romana ze skrawkow Romana Dmowskiego,
        Jedrzeja Giertycha i Hermana Goeringa, ubytki uzupelniajac drewnem brzozowym i
        sosnowym (sluzacym do wyrobu tanich kijow baseballowych). Otrzymana w ten
        sposob kukle ozywil przy pomocy energii elektrycznej uzyskanej z pioruna w
        tajnym laboratorium w Zabkowicach Slaskich (dawniej Frankenstein). Romek nigdy
        nie chodzil do szkoly z innymi dziecmi. Ojciec trzymal go w lesie, gdzie biedny
        chlopiec sam musial zdobywac pozywienie. Karmil sie jagodami, porywal owce, a
        za jedyna lekture sluzyla mu "Opoka", ktorej rowniez uzywal jako papieru
        toaletowego.
        • davidmors Mamy przykład kultury habilitowanego chama 22.08.05, 22:38
          Prostaczy post habilitowanego gościa wskazuje na jego przynależność do
          środowiska Gazety Wyborczej. Kultura inaczej, czyli brak kultury.
          • doktorhabilitowany.1 davidku znowu sie zaplules:)) 22.08.05, 23:25
            davidmors napisał:

> Prostaczy post habilitowanego gościa wskazuje na jego przynależność do
            > środowiska Gazety Wyborczej. Kultura inaczej, czyli brak kultury.

Za wysoko mnie cenisz, nie poczuwam sie do przynaleznosci do tego srodowiska:))
            Ale na szczescie nie jestem Lizacym Palki Romana, w przeciwinstwie do takiego
            indywiduum jak ty:))
    • sneer_rg Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 15:34
      I ma rację,w Wyborczej bronicie go bo to wasz kumpel od koryta.Romekjest dziwny
      ale w tym ma rację.
      • podpurka Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 16:55
        Romek jest ułomnym ciężko chorym na umyśle wielkim pal***em. Nic na to nie
        poradzimy. Na szczęście jego stary-zdrajca nie będzie naszym prezydentem, a
        będzie nim Włodzimierz Cimoszewicz czy się wam to podoba czy nie. Brudnej
        kampani juz Krzaklewski próbował, wyciągnął jakieś gówna na prezydenta
        Kwaśniewskiego, i co? I se nasrał do zupy bo teraz nikt nawet nie pamięta jak
        Piękny Maniek wyglądał. Ale niektórzy są za głupi żeby wyciągać skomplikowane
        wnioski. Pozdrawiam
    • e.v.q.a a moze by tak 22.08.05, 15:37
      zlozyl wniosek o samoukaranie? jak taki altruista to niech zrobi to w pierwszej
      kolejnosci
    • arahat1 romcia skierowac do psychiatry!! dzien bez donosu 22.08.05, 15:56
      dla romcia to jak dla innych seks bez orgazmu!!! Ten czlowieczek ma aspiracje
      bycia ducze ale my takim wykupimy bilet na madagaskar....chociaz zal mi
      miejscowych...
    • jakarta Re: Giertych złożył wnioski o ukaranie Cimoszewic 22.08.05, 16:10
      Rozumiem, że jesli Cimoszeicz popełnił świadomie czy nieświadomie pomyłki w
      swych oświadczeniach majątkowych, to wszyscy posłowie (w tym Miodowicz i
      Wassermann)oraz radni w wielu województwach , którzy również nie wykazali
      wswzystkich dochodów w przeszłości powinni ponieść takie same konsekwencje
      jakie ew. poniesie Cimoszewicz.
    • kupsztajn zdjęcie giertycha 22.08.05, 16:13
      jest tendencyjne. Są jednak ludzie lepiej wychodzący na zdjęciach.
      www.arkitowie.ien.pl/?id=183
      www.pyke-eye.com/a/rs/nyt_adam_michnik.jpg
      www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/DC_17-12-2003.htm
      www.erazm.art.pl/michnik.html
      recesja.icm.edu.pl/rm/michnik.jpg
      prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg
      • bornagainst Re: zdjęcie giertycha 22.08.05, 16:32
        nikt nie wypada na zdjęciach lepiej niż pan giertych, miodzio :)
        • davidmors Re: Ty z twarzą osła, z pewnością wypadasz lepiej! 22.08.05, 22:42
          • doktorhabilitowany.1 ZDJECIE davidmors'a 22.08.05, 23:09
            znalazlem je w koncu:)))

www.myblam.com/menu_wallpaper_detail.php?image_id=186
      • sclavus Re: zdjęcie giertycha 22.08.05, 16:47
        kupsztajn napisała:

> jest tendencyjne. Są jednak ludzie lepiej wychodzący na zdjęciach.
        > www.arkitowie.ien.pl/?id=183
        > www.pyke-eye.com/a/rs/nyt_adam_michnik.jpg
        > www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/DC_17-12-2003.htm
        > www.erazm.art.pl/michnik.html
        > recesja.icm.edu.pl/rm/michnik.jpg
        > prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg

Nie wiedziałeś???
        On po prostu nie umie inaczej wychodzić na zdjęciach....
        Tak wychodzi, jaki jest naprawdę...
        • maniek.siekiera To ostatnie zdjecie jest SZOKUJACE,qrde... 22.08.05, 17:54
          ale ekipka sie zebrala...
          prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg
          • sclavus Re: To ostatnie zdjecie jest SZOKUJACE,qrde... 22.08.05, 18:06
            maniek.siekiera napisał:

> ale ekipka sie zebrala...
            > prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg

A ciebie prawda w oczka kole???...
    • fromwindsor Nalecz robi szpagat 22.08.05, 16:24
      Tlumaczac, ze "two wrongs make one good", czyli dwa klamstwa Cimoszewicza = 1
      prawda tegoz samego.
      I chce to sprzedac bez zajakniecia sie.
      Urban byl nie wyksztalconym ciemniakiem w porownaniu do tego "artysty"
      • sclavus Re: Nalecz robi szpagat 22.08.05, 16:57
        fromwindsor napisał:

> Tlumaczac, ze "two wrongs make one good", czyli dwa klamstwa Cimoszewicza = 1
        > prawda tegoz samego.
        > I chce to sprzedac bez zajakniecia sie.
        > Urban byl nie wyksztalconym ciemniakiem w porownaniu do tego "artysty"
        >
        Nie rozumiem dlaczego piszesz o Urbanie "był"???
        Czy przypadkiem nie wygłaszasz swojej największej tęsknoty???
        No i, jak łatwo zauważyć, powtarzasz się w przestraszliwie jednostany sposób!!!
        Czytałem cię i wczoraj i przedwczoraj, na ten sam temat, i... nic nowego...Nie
        chcesz ty przypadkiem przekonać siebie samego do jakiejś tam "prawdy"????
        A może tylko uważasz, że powtarzanie przez tydzień jakiejś bzdury, zrobi z
        niej "fakt niezaprzeczalny"????
        • fromwindsor Re: Nalecz robi szpagat 22.08.05, 17:57
          sclavus napisał:

> fromwindsor napisał:
          >
          > > Tlumaczac, ze "two wrongs make one good", czyli dwa klamstwa Cimoszewicza
          > = 1
          > > prawda tegoz samego.
          > > I chce to sprzedac bez zajakniecia sie.
          > > Urban byl nie wyksztalconym ciemniakiem w porownaniu do tego "artysty"
          > >
          > Nie rozumiem dlaczego piszesz o Urbanie "był"???
          > Czy przypadkiem nie wygłaszasz swojej największej tęsknoty???
          > No i, jak łatwo zauważyć, powtarzasz się w przestraszliwie jednostany
          sposób!!!
          > Czytałem cię i wczoraj i przedwczoraj, na ten sam temat, i... nic
          nowego...Nie
          > chcesz ty przypadkiem przekonać siebie samego do jakiejś tam "prawdy"????
          > A może tylko uważasz, że powtarzanie przez tydzień jakiejś bzdury, zrobi z
          > niej "fakt niezaprzeczalny"????

Trzymam sie swojej linii, tak jak Cimoszewicz trzyma sie swojej.
          Ja wole prawde- on woli klamstwa.
          A ty, co wolisz?
          • sclavus Re: Nalecz robi szpagat 22.08.05, 18:04
            fromwindsor napisał:

> sclavus napisał:
            >
            > > fromwindsor napisał:
            > >
            > > > Tlumaczac, ze "two wrongs make one good", czyli dwa klamstwa Cimosz
            > ewicza
            > > = 1
            > > > prawda tegoz samego.
            > > > I chce to sprzedac bez zajakniecia sie.
            > > > Urban byl nie wyksztalconym ciemniakiem w porownaniu do tego "artys
            > ty"
            > > >
            > > Nie rozumiem dlaczego piszesz o Urbanie "był"???
            > > Czy przypadkiem nie wygłaszasz swojej największej tęsknoty???
            > > No i, jak łatwo zauważyć, powtarzasz się w przestraszliwie jednostany
            > sposób!!!
            > > Czytałem cię i wczoraj i przedwczoraj, na ten sam temat, i... nic
            > nowego...Nie
            > > chcesz ty przypadkiem przekonać siebie samego do jakiejś tam "prawdy"????
            > > A może tylko uważasz, że powtarzanie przez tydzień jakiejś bzdury, zrobi
            > z
            > > niej "fakt niezaprzeczalny"????
            >
            > Trzymam sie swojej linii, tak jak Cimoszewicz trzyma sie swojej.
            > Ja wole prawde- on woli klamstwa.
            > A ty, co wolisz?

Ja? Tylko jednego!! Żebyś, w momencie oczyszczenia Cimoszewicza ze wszystkich
            zarzutów, ODSZCZEKAŁ te fekalia, którymi go tak hojnie obrzucasz...
            dechateaudesducsdebretagne...
            • fromwindsor Re: Nalecz robi szpagat 22.08.05, 22:10
              fromwindsor napisał:

Trzymam sie swojej linii, tak jak Cimoszewicz trzyma sie swojej.
              > > Ja wole prawde- on woli klamstwa.
              > > A ty, co wolisz?

> sclavus napisał:

> Ja? Tylko jednego!! Żebyś, w momencie oczyszczenia Cimoszewicza ze wszystkich
              > zarzutów, ODSZCZEKAŁ te fekalia, którymi go tak hojnie obrzucasz...
              > dechateaudesducsdebretagne...

Poniewaz "ODSZCZEKAC" moze tylko pies, stad tez wyslales to zyczenie pod zly
              adres.
              I tym sposobem, skoro komunikujesz sie z czworonogami, szanuje twoj wybor.
    • wojtek2784 Re: Trzeba iść dalej tropem Jana M.Fijora ... 22.08.05, 16:25
      To co napisał Jan M.Fijor ma zasadnicze znaczenie dla sprawy Cimoszewicza. To
      część amerykańska tej sprawy może zadecydować o wyrobieniu sobie opinii na
      temat ukrywania przez tego pana transakcji zakupu akcji Orlenu.
    • bartekjakistam Re: Giertych złożył wnioski 22.08.05, 16:27
      Nadgorliwość tego człowieka jest rzeczywiście czymś niebezpiecznym.
    • bornagainst jak ja lubie te zdjecia pana giertycha :) 22.08.05, 16:30
      jak ja lubie te zdjecia pana giertycha :)
      • sclavus Re: jak ja lubie te zdjecia pana giertycha :) 22.08.05, 16:59
        bornagainst napisał:

> jak ja lubie te zdjecia pana giertycha :)

Masz rację.... Bramy wszystkich szpitali psychiatrycznych same się otwierają...
        z niecierpliwością...
        • bananekk Re: jak ja lubie te zdjecia pana giertycha :) 22.08.05, 17:16
          to ze skrzydełkami lepsze <lol>

ehhhh, jakich pięknych posłów wydała ta nasza ziemia ojczysta...
          <rotfl>
          • davidmors Re: Powyżej chór wujów, amatorów fotografii 22.08.05, 22:45
            Jak oni są dobrani, jak pasują jeden do drugiego. Chór rozpisany na głosy.
            To jest po prostu Towarzycho Wyborcze.
            • bananekk Chór Aleksndrowa co?? Kwaśniewksiego nie wiedziałe 22.08.05, 22:49
              ś??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka