Dodaj do ulubionych

Trust mózgów PO

11.10.05, 17:09

Wszędzie można przeczytać, że Tusk, jako prezydent będzie mógł korzystać ze
wsparcia geniuszy-ekonomistów pracujących dla PO. No i ja mam coraz większe
podejrzenie, że czołowym mózgowcem jest pani Hanna Gronkiewicz-Waltz. Ale
pewności nie mam. Czy ktoś z miłośników PO może powiedzieć kto wchodzi w
skład tego zespołu mózgowców?
-----------------------------------------
Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
(c) bzyk7
Obserwuj wątek
    • pafnucy33 Hanka na pewno. 11.10.05, 17:12
      Kiosku z kapusta bym jej nie oddal w dzierzawe.
      • karlin Hańdzia to kaczy Wallenrod 11.10.05, 17:16
        Jeśli się Kaczorom uda wygrać, jej konterfekt pojawi się na wszystkich słoikach
        z buraczkami.

W nagrodę.
    • karlin Wolontariuszy nie powiadomiono? 11.10.05, 17:52
      Czy może trwają poszukiwania?
    • trouble_maker Rozumiem, że wiedza i doświadczenie byłej... 11.10.05, 18:01
      ...prezes NBP i wiceprezes EBOiR to za mało dla przeciętnego pisuara ; ciekawe z
      czyich porad korzysta Kaczyński ? Prezesa banku spółdzielczego w Pcimiu Dolnym ? ;-)
      • porter11 Re: Rozumiem, że wiedza i doświadczenie byłej... 11.10.05, 23:11

Oczywiście, że mało, bo tu i tu pani Hanna była figurantką. Do tego, jakbym
        miał wątpliwości, to po wysłuchaniu jej zeznań przed komisją bym je stracił.
        Ona naprawdę twierdziła, że prawo bankowe może być łamane, o ile na koniec dnia
        salda sie zgadzają. Możesz sobie wejść na sejm.gov.pl, tam na komisje sejmowe,
        tam na ślledcze, następnie na komisja śledcza ds. ... PZU, stamtąd na
        stenogramy, wyszukać HGW i poczytac co ona wygadywała.
        Na koniec chciałbym Cie zapytać, czy jeśli mnie tytułujesz per "pisuar", czy
        jakos tak, to jest dodatkowy argument, za geniuszem pani Hanny? Bo nie bardzo
        się połapałem.
        (c) bzyk7
      • karlin Pani Hańdzia przeszła do legendy 11.10.05, 23:25
        w czasie swoich rządów (a zwłaszcza u ich początku) w NBP. Gdy wszyscy
        wiedzieli, że nie mająca żadnych kompetencji i doświadczenia w dziedzinie
        finansów bankowości chichotka po prostu skrupulatnie wypełnia polecenia paru
        wiceprezesów, jeszcze z czasów PRL.
        • porter11 Re: Pani Hańdzia przeszła do legendy 11.10.05, 23:52
          W enbepie za pani Hańci było - można juz o tym pisać, bo teraz to żadna
          tajemnica - genialnie poustawiane politycznie: np za departament IT odpowiadał
          zespół UW, za departament Security, zespół ZChN, a wszystkie sekretarki były
          pozostałością po PZPR. Obieg informacji był niesamowity. Pani prezes lubiła
          bywać na prezentacjach rozmaitych rozwiązań informatycznych. Kiedyś zaszczyciła
          prezentacje firmy dotyczącą udziału tejże w budowaniu polityki bezpieczeństwa
          (projekt szlag trafił, bo jego prawdziwym celem było zmarginalizowanie przez
          zetchaenowców roli uwoli, ci się połapali, poszeptali z sekretarkami i było po
          projekcie). No i znawca, gwiazda i w ogóle guru, p. GT opowiada, że zanim
          zaczniemy zwiększać dostępnośc systemu, musimy przeanalizować jaka jest
          minimalna, akceptowalna, następnie sprawdzić, czy istnieją mechanizmy, ją
          zapewniające, jeśli tak - sprawdzić, czy sa skuteczne, jak nie stworzyć, ale
          nie działać na chybił trafił eliminując wszystkie miejsca, mogące się popsuć.
          Ale po co właściwie ta analiza, pada pytanie z sali. To pani prezes zgłasza
          wątpliwości. No po to, żeby rozsądnie wykorzystać posiadany budżet. A dlaczego
          nie wyeliminować wszystkich elementów potencjalnie zawodnych? Kontynuuje HGW.
          No, GT traci pewność siebie, - pewnie dlatego, że ja wiem (widać, jak mu
          głowice po talerzach chodzą, żeby znaleźć jakiś zupełnie absurdalny przykład
          zwiększania dostępności) - można wszystkie serwery wydruku sklastrować, ale tak
          sie raczej nie robi. "Ale czemu" drąży - pani prezes? Z powodu bariery kosztów
          mówi GT. Aha - rozumie pani prezes i cieszy się szczebiotliwie: u nas to nie
          występuje, bo w ustawie o NBP tego nie ma.
          Byłem przy tej prezentacji. Zimny pot oblewa mnie na samą myśl, żeby HGW
          powierzyć jakąkolwiek realną funkcję.
          (c) bzyk7
      • trouble_maker Czyli tak jak przewidywałem : PO ma HGW, a PiS... 12.10.05, 00:03
        ...ma insynuacje, domysły, plotki...;D
        • porter11 Re: Czyli tak jak przewidywałem : PO ma HGW, a Pi 12.10.05, 20:35

No, więc HGW to poważne obciążenie, bo to strasznie głupi kaszalot. (Przeczytaj
          koniecznie, co zeznawała przez sejmową komisją śledczą ds. prywatyzacji PZU).
          Ja za chwilę chętnie podejmę dyskusję na temat trustu mózgów PiSu. Chciałbym
          tylko zapytać, czy HGW, to już cały trust mózgów PO, czy jeszcze ktoś tam
          jest?
          (c) bzyk7
    • banfield Ach tam,wielki mózgowiec. 11.10.05, 23:46
      Nie róbcie sobie jaj z "przyjaciół" z PO. Hiena GW przewidywana jest po
      prostu na nowego kapciowego w Dużym Pałacu. Przecież każdy widzi jakie ma
      kwalifikacje, a zwłaszcza prezencję:)
      Choć podobno Mietek W. też tu zgłasza aspiracje...
      • porter11 Re: Ach tam,wielki mózgowiec. 11.10.05, 23:53

Tylko najpierw Mnietka nowy prezio będzie musiał ułaskawić.
        (c) bzyk7
      • kropekuk Prezencje ma znacznie lepsza od KACZOROWEJ 11.10.05, 23:54
        Czy ty sie publicznie musisz ze swym koszmarnym gustem zdradzac? Masochista?
    • karlin Rafał Antczak - już kiedyś o nim pisałem 12.10.05, 00:29
      Podawany jako ekspert, potencjalny członek rządu z ramienia PO.

Doradzał między innymi na Białorusi

A specjalizuje się w krajach byłego ZSRR.
    • loppe Re: Trust mózgów PO 12.10.05, 00:33
      Niestety mało się zajmuję PO, nie krytykuję również ich. Zajmuję sie afirmacją
      Kaczorków.

S.Kawalec miał być dosc wysoko w "autorskim" rządzie Rokity (miał budżet
      robić), ale autorowi ukradli dzis laptopa a dwa tygodnie temu przegrał wybory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka