xavras_wyzhryn Nie głosujmy na lecha Kaczyńskiego !!! 14.10.05, 22:49 Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark [...] 14.10.05, 23:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 22:49 A wszyscy Radziwiłłowie to ku...sy. Bo Janusz R. to szwewdzki kolaborant. To meny arystokraci. Każdego Tadziwiłła na pal. A Korybut Wiśniowiecki to był genialny król. Kurska wasza mać. ♬♬♬♬♬♬♬♬♬♬ Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Janusz Radziwiłł był agentem NKWD!!! 14.10.05, 22:57 O czym pisze obszernie w wydanej w Polsce książce "Wspomnienia niewygodnego swiadka" Sudopłatow(gen.porucznik NKWD, za Stalina szef operacji specjalnych (m.in.likwidacja Trockiego i wykradzenie tajemnic bomby atomowej Amerykanom i Brytyjczykom!)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: z tym Radziwiłem to tak troche inaczej jest 14.10.05, 23:12 Może byłby lepszym królem niż Jan kazimierz. Ale Tuska problem to problem jego jako kłamcy a nie dziadka z wojska niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 22:52 Skoro okazało się, że dziadek Tuska nie był w Wermachcie, to ja na niego...nie będę głosował. Będę głosował na Leppera, bo widać, że to dobra pruska szkoła drylu wojskowego. Razem (przy halbie piwa + sznaps) zanucimy "Die Alte Kazerne". Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Tusk -rozjechany 14.10.05, 22:54 no i skanczyl sie nam Tusk, kolejny oszust wyborczy, nie majacy odwagi spojrzec faktom w oczy. PiS wygral na calej linii, po pozorowanej panice i sfigowanym wyrzucenie Kurskiego, triumfuje na calej linii. I tak to wyglada, ci prawdziwi Polacy, te falszowane zyciorysy, starannie ukrywane prawdziwe nazwiska. Dzsiaj najwiksi Polacy nazywaja sie bardziej po polsku niz najprawdzwiszy Polak np. Poznaski, Dankowski, Katowicki oczywiscie na koncu ski, cki. To pierwszy sposob spolszczania, potem te zycirysy dzadkow, wtedy wychodzi kto zacz szwed, dunczyk..itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt KWAŚNIEWSKI PRZEPROSIŁ ZA JEDWABNE 14.10.05, 23:00 choć nie było tam ani jego stryjka, ani jego dziadka. Za Jedwabne odpowiadają WSZYSCY Polacy. Kiedy Tusk przprosi za zbrodnie Wehrmachtu??? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Tusk, wstydzi sie wlasnej rodziny 14.10.05, 23:06 to co sie dzieje to sa szczyty, moze teraz bedziemy sprawdzac, jak to bylo z tymi obozami koncentracyjnymi, bo w modzie jest sie przsiegac, ze dziadek i pradziadek byli w obozie, w koncu wychodzi, ze byli w Wermachcie. Tak, byli w obozie, ale jako straznicy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blueshore NA JAKIM ETACIE W OBOZIE TAK ODŻYWIALI,zeDZIADEK 15.10.05, 01:22 był w stanie po wyjsciu isc na front z Wehrmachtem? Odpowiedz Link Zgłoś
molan2 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 22:55 Według mnie ta informacja nie ma znaczenia, w tamtych czasach różne rzeczy się działy a kto może zaświadczyć że skoro dziadek był w siłach zbrojnych co jest potwierdzone w archiwum w Londynie to czy te dwie sprawy nie łączą się w jakiś sposób, a w ogóle to co kogo obchodzi dziadek,czy pradziadek. Sam fakt wyszukiwania takich informacji jest obrzydliwym szukaniem pseudo sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:10 ten wątek będzie z pewnościa przedmiotem jakiejs magisterki z psychologii społecznej. tyle obłędu i emocjonalnego zaczadzenia już dawno się nie ujawniło. inteligencja w Polsce wymiera, czy też już wymarła. jak łatwo i szybko niektórym się zapomina co naprawdę sugerował publicznie Kurski, a co naprawdę okazało sie dziś po ujawnieniu dokumentów dotyczących dziadka Tuska! i już pomijam, że szalony śmiech mnie ogarnia, gdy wyobrażam sobie taką np. sytuacje, że kandyduję na jakiś ważny urząd w Polsce i przeszkodą staje się to, co z moim dziadkiem działo się w obłędzie wojennej zawieruchy... czytam te posty z uczuciem paniki: Kurski gada, że dziadek Tuska na ochotnika miał pójść do Wermahtu, a tu mamy sytuację, że dziadek Tuska ucieka z Wermahtu (dokąd został wcielony i w którym był całe dwa miesiące na 6 lat wojny!!!) do Armii Polskiej. dla zwolenników Kaczyńskiego to są NIEISTOTNE RÓŻNICE. można więc sobie wyobrazić, jacy ludzie dopchają się do pierwszych rzędów, jeśli Kaczyński wygra... (sama trzeźwość sądu, rzeczowość ocen: istna kwintesencja PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI - tylko że to prawo i tę sprawiedliwość pojmują po swojemu) Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:21 Nie wiem czy pamietasz, ale dwa dni temu Tusk mówił, że jego dziadek nie służył w niemieckim wojsku, a wyszło, ze sluzyl. Więc skłamał, swiadomie lub nie, ale sklamal, jesli nieswiadomie, to co najwyzej jego wina jest mniejsza, ale jest. Bo to pokazuje, ze w przyszlosci Tusk moze byc zdolny albo do kłamstw, albo do mowienia rzeczy, co do ktorych nie jest pewien, ale przedstawiania ich jako prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:24 Nie wiem czy pamiętasz ale dwa dni temu Lech Kaczyński powiedział że Kurski nie mija się z prawdą swiadomie lub nie, ale sklamal, jesli nieswiadomie, to co najwyzej jego wina jest mniejsza, ale jest. Bo to pokazuje, ze w przyszlosci Kaczyński moze byc zdolny albo do kłamstw, albo do mowienia rzeczy, co do ktorych nie jest pewien, ale przedstawiania ich jako prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zdechlywilczur Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 14.10.05, 22:56 Przecież na Pomorzu wcielono do Wehrmachtu - przymusowo - 80 tysięcy Polaków, głównie Kaszubów. Za odmowę groziła kara śmierci. Większość z nich mimo to zdezerterowała! Ale Polaków w tej chwili, 60 lat po wojnie, nie obchodzi prawda historyczna, tylko jakieś potworne, stadne instynkty. Jak sfora kundli się zachowujecie, wspaniali, patriotyczni Polacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 14.10.05, 23:05 ...my po prostu nie chcemy mieć prezydenta blondyna. Znasz dowcipy o blondynkach? :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
zdechlywilczur ______________Może być powtórka z Narutowicza! 14.10.05, 23:12 Boję się - właśnie przeczytałem, że ktoś ostrzelał samochód ciągnący reklamę Tuska w Piotrkowie. Już kiedyś prawica zabiła w Polsce prezydenta! Narutowicza wybrano głosami mniejszości - Ukraińców i Żydów, endecja nie mogła tego przeżyć. Zrobili porządek. Obawiam się, że to co się dzieje teraz przypomina bardzo tamte wydarzenia. Boję się, że jakieś narodowo-wyzwoleńcze oszołomy mogą popełnić zbrodnię. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: ______________Może być powtórka z Narutowicza 14.10.05, 23:23 czlowieku, gdzie ty sie uczyles historii?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdechlywilczur Re: ______________Może być powtórka z Narutowicza 14.10.05, 23:28 W dobrym, warszawskim liceum, miałem 5 na maturze! > czlowieku, gdzie ty sie uczyles historii?? Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Będziemy strzelać w Tuska... 14.10.05, 23:25 ŚMIECHEM :):) Bo to żałosny faszysta z supermarketu, brunatny MCDonald z rozbieganymi oczkami. Nikt poważny na niego nie głosuje. O przepraszam: z wyjątkiem Bubla... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa [...] 15.10.05, 00:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 15.10.05, 00:25 popatrz na swoją mamusię. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 [...] 14.10.05, 23:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 To są ludzie ze słomą w butach, gadaj sobie... 14.10.05, 23:10 Oni chcą prezydenta z dobrym dziadkiem bo nie wiedzą po co jest prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 14.10.05, 23:10 Polakow nie wcielano!!!!!!!!!!!!!!!! Ale widac ze ogladasz tv, bo tam te brednie powtarzaja co chwila, zeby zrobic z dziadka bohatera, a nie zwyklego oportuniste ktory zamiast spieprzac wczesniej do lasu zeby walczyc w partyzantce wolal podpisac volksliste i jako volks zostal wcielony do Wehrmachtu.Chyba powinienes sprawdzic w slowniku wyrazow obcych haslo: "patriotyzm" bo jak widac jego znaczenie jest ci obce. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 14.10.05, 23:20 2 września 39 roku został aresztowany a potem siedział w Stuthofie. Kiedy miał spieprzyć do lasu? Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 14.10.05, 23:10 No to wychodzi na to, że patriotyzm Kaszybom był obcy. Pewnie tak jest do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Wstyd mi za Polskę i Polaków!!! 15.10.05, 03:06 vapin napisał: > No to wychodzi na to, że patriotyzm Kaszybom był obcy. Pewnie tak jest do > dzisiaj. Protestuję! Moja rodzina pochodzi z Wołynia i osiadła na Pomorzu po wojnie. Piszę o tym, żeby było jasne, że nie należę do rodowitych Kaszubów. Stwierdzam jednak z całym przekonaniem, że oskarżanie Kaszubów o brak patriotyzmu jest bezpodstawne. Wielu z nich przypłaciło życiem swój patriotyzm i takie kalumnie są zupełnie nie na miejscu. Proponuję wybrać się na wycieczkę do Piaśnicy. To, że niektórzy byli proniemieccy nie zmienia faktu, że większość czuła się Polakami i walczyła o polskość Kaszub. Myślę jednak, że nie ma też powodu, żeby wstydzić się za Polskę i Polaków - to, że kilku niezbyt rozgarniętych i niedouczonych łebków wypisuje bzdury nie oznacza, że to nastawienie jest charakterystyczne dla całej Polski i wszystkich Polaków (w tym również Kaszubów i Ślązaków). Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa To polskojęzyczni tubylcy, nie Polacy. 14.10.05, 23:11 To ciemna czerń, hołota wiedzina instynktem, podjudzana przez wodza sekty Thaddausa Rydzyka. Polacy znaja tragiczną historię wielu ziem i tak sie nie zachowują. Na szczęście, w większości województw wygrał Tusk, i tylko jeszcze bardziej ostry będzie podział terytorialny. Wysoka frekwencja na Pomorzu, w Wielkopolsce i na Śląsku ( no i w Warszawie) przesądzi sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 To nie Polacy tylko Wszechpolacy nowa "lepsza" ... 14.10.05, 23:18 odmiana. Więc się nie wstydź, Polacy wybiorą Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 22:57 G...wno prawda panie Donaldzie. Taki z pana historyk? Świetnie pan o tym wiedział. Nie chciał pan wytoczyć procesu Kurskiemu (przywdziewając się w szatki świętoszka), bo wiedziałeś pan już dawno jaka jest prawda. Do d...py z takim prezydentem jak pan - pan będziesz drugim Kwachem!!! Dosyć juz tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Prawda sie nie liczy, liczy się smród. 14.10.05, 23:04 A Tusk wiedział, nie powiedział, a to było tak............ Jedno pytanie: czy Tusk ryzykowałby kłamstwo gdyby dotarł do papierów, mając świadomość, że jeśli jemu się udało to i konkurencji sie udało? 2. Jakie znaczenie dla wyboru Tuska ma informacja ze jego dziadek był wcielony do Wermachtu na 3 miesiące w sytucji gdy był wiezniem obozów koncentracyjnych i był jak sie dziś słyszy członkiem wojsk polskich na zachodzi Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Ty odnosisz się do logiki a gadasz do Polaków 14.10.05, 23:15 I dziwić się, że jesteśmy przedmiotem tzw. polskich żartów w USA, w tym "polskich kubków" z uchem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Ty odnosisz się do logiki a gadasz do Polaków 14.10.05, 23:24 Mimo wszystko wierze w 51,37%. Naprawde ciesze sie, że będe głosował w przyszłą niedziele. Nie chcę by Ci, którzy dziś świetowali do sufitów na wieść o tym, że dziadek na 3 miesiace został wcielony do wermahtu 23 świetowali całą noc, a następnie pysznili się swoim triumfem. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Bądź spokojny....Kto mieczem wojuje... 15.10.05, 00:17 Donald Tusk dostanie więcej niż 56%. Głosują ludzie młodzi i wykształceni, teraz jeszcze bardziej się zmobilizuja przeciwko moherowej hołocie. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:11 Mam nadzieję że nie jesteś tym r303 i nie dodałeś sobie jednego zera? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A dziadek, to komuch?, wermaht?, LPR? niewierzacy? 14.10.05, 23:03 To są zasadnicze pytania, które polski wyborca zadaje kandydatowi na prezydenta RP. I wyborca dostanie kandydata według swoich wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A dziadek, to komuch?, wermaht?, LPR? niewierzacy? 14.10.05, 23:03 To są zasadnicze pytania, które polski wyborca zadaje kandydatowi na prezydenta RP. I wyborca dostanie kandydata według swoich wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 TUSK TO CHYBA ŚWIĘTY CZŁOWIEK !!! 14.10.05, 23:06 Skoro jedyny hak na niego jaki znaleziono dotyczy trzech miesięcy z życia jego dziadka... Nie dziwię się że dziadek się tym nie chwalił. Za coś takiego za komuny można było dostać w łeb, szczególnie zaraz po wojnie od Sowietów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Dobre! ;) 14.10.05, 23:10 Faktycznie,każdy sztab "kopie" na konkurenta,ale trzeba uczciwie przyznać,że na Kaczora też narazie nie znaleźli żadnej bomby.No nie licząc oczywiście nieudolnego zarządzania Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: TUSK TO CHYBA ŚWIĘTY CZŁOWIEK !!! 14.10.05, 23:14 Okazuje się ze my Polacy nie znamy historii naszego narodu.Niektóre teksty o tym świadczą.Dziadek Tusk ni eopowiadał o swojej przeszłości ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: "Po trupach do celu????" 14.10.05, 23:21 Naprawde szczytem chamstwa jest się czepiać dziadka Tuska o to co, czy i kiedy powiedział. Wojna była dramatem jego i milonów ludzi, których intencji, strachu, leków, trudów i przeżyć nie mozemy i cześto nie mamy prawa zrozumieć. Widzę, ze metody Kurskiego, czyli grzebanie w życiorysach Bogu ducha winnych zmarłych ludzi zyskają poklask u niektórych. Czyżby "po trupach do celu" Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Losy ludzi na Pomorzu są poplątane 14.10.05, 23:37 tak jak i na Śląsku, Warmii i Mazurach. Wyciąganie teraz przez Kaczyńskich tego jako koronnego argumentu przeciwko Tuskowi JEST ŻENUJĄCE. Prywatne grzechy rodziców, a tym bardziej dziadków, nie obciążają ich potomków. Inaczej trzeba by było eliminować dzieci poczęte np. w drodze gwałtu oraz pozabijać dzieci zbrodniarzy. Co na to Ojciec Rydzyk i Kościół Katolicki? Oczywiście zagranie Kaczyńskich z wyrzuceniem Kurskiego było tylko teatralnym gestem, bo Kurski był dzisiaj odprężony i zadwolony z siebie. Dalej gra swoją rolę według scenariusza. Po wyborach wróci triumfalnie do PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Losy ludzi na Pomorzu są poplątane 14.10.05, 23:56 Dziadek w Wermahcie ma stanowić koronny dowód, ze Tusk jest przecież proniemiecki. Rozmawia ze Steinbach i próbują ją przecież przekonanać do polskich racji, co Kaczynskiemu raczej do głowy nie przyjdzie. Wystraczy ze ja skrytykuje i wszystko jest ok. Perfidny plan, zostanie ziszczony sukcesem jak znam życie i wybory Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marianek68 Re: Losy ludzi na Pomorzu są poplątane 15.10.05, 00:10 To przecież nie chodzi ani o dziadka w niemieckiej armii ani o politykę zagraniczą "prezydenta" Tuska. To chodzi o to byśmy byli dumni ze swojego kraju i z prezydenta. Czy naprawde nie jest dla Was istotne to, że Tusk skłamał lub przynajmniej swobodnie/wygodnie posłużył sie słowem? Czemu tak kategorycznie zaprzeczył ? Czyż nie ma w polskim języku słów: "nie wiem", "być może", "sprawdzę". Przecież jak się teraz dowiadujemy takie losy były standardem w regionie z którego pochodzi. Coś takiego w ustach historyka, autora biografii własnej rodziny. Niesamowite. Mówię temu NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
marianek68 Re: "Po trupach do celu????" 15.10.05, 00:42 Zupełne niezrozumienie problemu zaprezentował ten internauta. Tu naprawdę nie chodzi o losy dziadka. Chodzi o wiarygodność kandydata na prezydenta. Jeżeli nie wiedział na pewno to czemu tak kategorycznie zaprzeczał ? Historyk, biograf rodziny, "prezydent". Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Bo Tusk jest uczciwy 15.10.05, 12:44 marianek68 napisał: > Jeżeli nie wiedział na pewno to czemu tak kategorycznie zaprzeczał ? Bo jakby wiedział i kategorycznie zaprzeczał to by był kłamcą hipokrytą. Jeśli ktoś uważa że rodzice czy dziadkowie mówią wszystko o sobie, nawet najbardziej wstydliwe rzeczy, swoim dzieciom i wnukom to jest albo: - bardzo młody i naiwny - stary i głupi - fałszywy Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Nie mówiąc o tym, że wojne zakończył w Polskiej ar 15.10.05, 00:24 mi po ucieczce z Wermahtu!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Niemcy na siłe wcielali obcokrajowców? Bez jaj. 14.10.05, 23:08 Moj dziadek z Pomorza odmowil podpisania volkslisty i wyladowal za to z zona i dziecmi w Potulicach, w obozie pracy w Potulicach Wiec bez jaj, niektorzy nie podpisywali, a zatem ci ktorzy podpisywali zrobili obciach i powinno sie o nich mowic z niesmakiem. Nie twierdze ze nalezy teraz na nich psy wieszac... ale do cholery nie ma co szukac na sile usprawiedliwien, bo to nie ok wobec tych ktorzy nie podpisali.. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Mamy historyka na miarę Kurskiego 14.10.05, 23:12 Czy ty wiesz jak ty pieprzysz, "the.bill1"? Odpowiedz Link Zgłoś
terraya Re: Mamy historyka na miarę Kurskiego 14.10.05, 23:41 a Tusk Historyk-Histeryk nie zna historii wlasnej rodziny a przecie takie piekne ksiazki o Gdansku pisal...np "Byl sobie Gdansk"... po niemiecku! Wychodzi na to ze tych dziadkow 2 w Wermachcie bylo (dwaj bracia Tusk) Z tego samego zrodla z berlinskiego muzeum (pisze w Onecie albo w WP) wynika jednak ze na ochotnika. zaciagnal sie...Ja glosno pytam...oczywiscie bez zwiazku z kampania wyborcza...kto w 44 roku pod koniec wojny wstepuje do Wermachtu...chyba fanatyk jakis albo idiota.... wycienczonych raczej chyba nie brali...bo nie uniesli by karabinu...niech tu wypowiedza sie historycy oczywiscie nie histeryk Tusk!! A moze Tuska ktos z tego obozu pamieta...jesli udalo mu sie przezyc... Brawo sztab wyborczy PO-ruty, machaliscie przed cala Polska spreparowanymi dokumentami z 1947 roku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Słuchaj wiadomości do końca, człowiek! 14.10.05, 23:15 On też przesiedział w Stutthofie swoje,więc proszę Cię,nie rób taniej propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Dlaczego dziadek był w Stutthofie? 14.10.05, 23:28 W KZetach siedzieli też kryminaliści... Musimy się dowiedzieć, DLACZEGO ten dzidziuś był w obozie, DLACZEGO z niego wyszedł i DLACZEGO potem był w wojsku... To dziwna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt A MOŻE ON BYŁ KAPO W TYM OBOZIE??? 14.10.05, 23:35 skąd masz pewność?? Uwasz Tuskowi :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 MUSIAŁBY MIEĆ TWOJĄ MENTALNOŚĆ 15.10.05, 00:01 Bo to ty się rzucasz jak hiena na ścierwo na te insynuacje Kurskiego. I jeszcze udajesz, że nie znasz historii i języka polskiego. psssyt napisał: > > skąd masz pewność?? Uwasz Tuskowi :):):) Ty psssyt, po prostu rżniesz głupa - Kurskiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt nerwy puszczają doktorku??? 15.10.05, 00:08 ja tylko chcę się dowiedzieć, jak to jest możliwe, żeby z obozu trafić do wojska? To nie była nawet karna kompania. Po prostu niemcy uznali, że dziadek się nadaje. Dlaczego? Współczuję ci. Następny kandydat was oszukał. Kaczor Donald okazał się Pinokiem - teraz nos mu rośnie od tego kłamania. Zaczyna przypominać Cimoszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie czytasz artykułów, które komentujesz? :)) 15.10.05, 00:19 psssyt napisał: > > ja tylko chcę się dowiedzieć, jak to jest możliwe, żeby z obozu trafić do > wojska? To nie była nawet karna kompania. Po prostu niemcy uznali, że dziadek > się nadaje. Dlaczego? "Przeczytaj komentowany artykuł", u dołu, a potem poć swoje dyrdymały:)) > > Współczuję ci. Następny kandydat was oszukał. Kaczor Donald okazał się > Pinokiem - teraz nos mu rośnie od tego kłamania. Zaczyna przypominać Cimoszkę. Po pierwsze: kiedy Tusk skłamał i jakie masz na to dowody? Po drugie: kiedy Cimoszewicz skłamał i jakie masz na to dowody? Po trzecie: Kurski skłamał i są na to dowody:))) Po czwarte: sztab kaczyńskiego wykorzystuje kłamstwa Kurskiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt jestes prawdziwym blondynem :):):) 15.10.05, 00:45 doktorek napisał: Po drugie: kiedy Cimoszewicz skłamał i jakie masz na to dowody? Spytaj o to Brochwicza? :):) Jest doradcą w PO :) A co do artykułu to czytałem. I byłbym ostrożny. 3 dni temu słyszałem, że dziadek Tuska był drugim Korfantym, więc nie wiadomo, czego się jeszcze dowiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Głów się dalej nad moim kolorem włosów:)) 15.10.05, 00:57 psssyt napisał: > > doktorek napisał: > Po drugie: kiedy Cimoszewicz skłamał i jakie masz na to dowody? > > Spytaj o to Brochwicza? :):) Jest doradcą w PO :) Nie znam Brochwicza, i nie jestem w PO:)) > A co do artykułu to czytałem. No. Lepiej późno niż wcale:)) I byłbym ostrożny. 3 dni temu słyszałem, że > dziadek Tuska był drugim Korfantym, Nikt nie mówił,że był drugim Korfantym, ale z pewnością działał w gminie polskiej i był za to prześladowany więc nie wiadomo, czego się jeszcze > dowiemy? Możemy się spodziewać podania dokumentów. Ja się nie obawiam prawdy. I myślę, że Tusk może byc dumny ze swojej rodziny. Choć to nie ona startuje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
terraya Wszyscy wielbiciele Donalda -"NIE LEKAJCIE SIE... 15.10.05, 01:16 doktorhabilitowany.1 napisał: > psssyt napisał: > > > > > ja tylko chcę się dowiedzieć, jak to jest możliwe, żeby z obozu trafić > do > > wojska? To nie była nawet karna kompania. Po prostu niemcy uznali, że dzi > adek > > się nadaje. Dlaczego? > "Przeczytaj komentowany artykuł", u dołu, a potem poć swoje dyrdymały:)) > > > > Współczuję ci. Następny kandydat was oszukał. Kaczor Donald okazał się > > Pinokiem - teraz nos mu rośnie od tego kłamania. Zaczyna przypominać Cimo > szkę. > Po pierwsze: kiedy Tusk skłamał i jakie masz na to dowody? > Po drugie: kiedy Cimoszewicz skłamał i jakie masz na to dowody? > Po trzecie: Kurski skłamał i są na to dowody:))) > Po czwarte: sztab kaczyńskiego wykorzystuje kłamstwa Kurskiego:)) ...GLOSOWAC NA Prezydenta Lecha Kaczynskiego!!! Na wszystkie pytania ktore postawiles mozna wyczerpujaco odpowiedziec ale szkoda czasu bo argumenty uzasadnione i tak do wiekszosci z was nie dotra... Prawda na tym forum i innych tez jest taka ze, zwolennicy Lecha Kaczynskiego uzywaja argumentow w dyskusji,natomiast wielbiciele upadlego juz chyba Tuska serwuja banaly, uproszczenia, krotkie haselka bez uzasadnienia,przemilczenia,jedynie sluszny punkt widzenia, nie uzasadnione niczym przekonanie o swojej doskonalosci,przekonanie o wyzszosci swojego wyksztalcenia dokladnie jak wasz napompowany sondazami i wlasnym samozadowoleniem kandydat a takze czesto chamskie inwektywy i pomowienia w stosunku do Kaczynskiego i internautow popierajacych jego punkt widzenia. Krotkie pytanie do wszystkich: ktory kandydat ile razy sklamal bedac przylapanym i ile razy zmienil partie i poglady?... Chcecie miec kolejny raz klamczucha i lawiranta? glosujcie na Tuska!!! Media i sondaze wam w tym pomoga...chociaz nietore zaczynaja przecierac oczy... > > Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 NIE LĘKAMY SIĘ:)) Bo mamy rację:))))) 15.10.05, 01:50 terraya napisał: > > ...GLOSOWAC NA Prezydenta Lecha Kaczynskiego!!! > > Na wszystkie pytania ktore postawiles mozna wyczerpujaco odpowiedziec ale szkod > a > czasu bo argumenty uzasadnione i tak do wiekszosci z was nie dotra... Chłe chłe. Trzeba mieć argumenty, a Ty ich nie masz. > Prawda na tym forum i innych tez jest taka ze, zwolennicy Lecha Kaczynskiego > uzywaja argumentow w dyskusji, Tjaa. Ty chyba orbitujesz na innym forum niż ja. Przeczytaj sobie posty psssyt, abba15, the.bill, anna_dark i jak powtórzysz to co napisałeś, to znaczy, żeś ślepy. natomiast wielbiciele upadlego juz chyba Tuska > serwuja banaly, uproszczenia, krotkie haselka bez > uzasadnienia,przemilczenia,jedynie sluszny punkt widzenia, nie uzasadnione > niczym przekonanie o swojej doskonalosci,przekonanie o wyzszosci swojego > wyksztalcenia dokladnie jak wasz napompowany sondazami i wlasnym > samozadowoleniem kandydat a takze czesto chamskie inwektywy i pomowienia w > stosunku do Kaczynskiego i internautow popierajacych jego punkt widzenia. Tjaa. Ale nie lubisz tych zwolenników Tuska. pewnie Cie nie raz zapędzili w kozi róg, to doreagowujesz teraz kompleksy. Nie martw się, pewnego dnia, jak przejmiecie władzę, to twoje będzie na wierzchu i się zemścisz:)) > Krotkie pytanie do wszystkich: ktory kandydat ile razy sklamal bedac przylapany > m > i ile razy zmienil partie i poglady?... O poglądach Kaczyńskiego wiele mówi Kurski:)) A jeszcze więcej 'Kodeks etyczny dla Rady Ministrów', który jest plagiatem kodeksu Tony'ego Blair'a. Jak Kaczyński kradnie 'kodeks etyczny' to oznacza to pewnie zamiłowanie do moralności. Opanuj się chłopie ze swymi żalami. Rób swoje i nie czepiaj się innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie czytasz artykułów, które komentujesz? :)) 15.10.05, 14:28 Po piate: Cimoszewicz, Tusk, i Kaczory klamia jak z nut. Po szoste: najmniej klamie Kurski - bo tak po prawdzie, to dotychczas nie udowodniono, ze Jozef Tusk poszedl do Wehrmachtu pod przymusem. Mamy tylko papierki stwierdzajace, ze byl w Wehrmachcie, a jak bylo rzeczywiscie, pewnie nigdy nie dowiemy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił Tuska 14.10.05, 23:11 Coż za perfidnie pomyslany plan. Wszystko zaplanowane od poniedziałku do piątku, tak aby w sobotę naród poświecił sie i w niedziele na obchody dnia papieskiego. Kampania zniknie na dalszy plan. Smród jest rozniesiony. Będzie powtarzane ze Tusk skłamał. Każdy kto kieruje sie zła wolą bedzie cynicznie powtarzał że Tusk skłamał, a widzimy ile by zaryzykował gdyby skłamał. Skoro napisał o ciotecznym dziadku w książce to czemu by nie wspomniał o swoim dziadku, który w dodatku był wiezniem dwóch obozów i jak sie dowiadujemy, członkiem polskich wojsk na zachodzi? Kłamstwo w tej sprawie byłoby szybko odkryte co dziś sztabowcy Kaczynskiego pokazali. Czyżby Tusk był tak głupi i nie zdawał sobie sprawy z tego? Nie wierze, ze ktoś jest tak głupi i mysli ze Tusk skłamał? Wierze ze tak mogą mysleć tylko złośliwi ui to wyjatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 [...] 14.10.05, 23:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:30 Skąd wiadomo czy skłamał? Skąd wiadomo czy Tusk własnie dziś sie nie dowiedział, ze jego dziadek został wcielony do armi?? Czy polityk tego formatu byłby głupi i kłamał na 10 dni przed wyborami znając prawdę i przypuszczajac ze znają ją również jego rywale?????? To byłby szczyt głupoty, a Tusk jaki jest, to jest, ale aż tak głupi to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:35 nie wiem czy jest aż tak głupi, ale przypomnij sobie casus Cimoszewicza, on tez klamal "w żywe oczy", a na glupka tez mi jakos nie wygląda. To chyba taka mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:53 Istnieje zasadnicza różnica. Tusk mógł prawde obrócić na swoją korzyść w jeszcze łatwiejszy sposób. Pamietasz film pt "śliska kampania" z 2000 roku???? Jestem przekonany, ze obecnie tak samo by to zadziałało. Tym bardzieje, że dziadek Tuska raczej sie do wermahtu nie pchał, siedział w obozach i był jak słyszymy nawet w wojsku polskim na zachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:32 Nie potrafię Ci zacytować dokładnych danych, szczerze mówiąc nie chce mi się ich szukać. O ile dobrze pamiętam, to pod koniec wojny co najmniej 10 – 15 procent PSZ stanowili byli jeńcy z wojska niemieckiego (sam pomysł stworzenia 2 Korpusu WP opierał się na założeniu, ze będzie go można uzupełniać wcielając wziętych do niewoli lub zbiegłych żołnierzy niemieckich polskiego pochodzenia — Brytyjczycy nie ufali w tego rodzaju metody rekrutacji i proponowali utworzenie tylko jednej dywizji WP oraz jednostek zapasowych). Następnym razem, zanim zaczniesz pisać o kontrwywiadzie wojskowym, może jednak spróbuj coś przeczytać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:24 1) Tusk utopil sie sam! 2) Tak Tusk jest tak glupi, ze przypuszczal, iz kampania to tylko formalnosc, bo "opiniotworcze media" i sadaze obwolaly go juz zwyciezca, a tu taki klops. a swoja droga mysle, ze w swoim zaslepieniu media wytlumaczyly by Donka z kazdej plugawosci, wiec dla nich KLAMSTWO jest nic nieznaczacym detalem, nawet nie jest odpryskiem na niepokalanym wizerunku kandydata. rnrr napisał: > Coż za perfidnie pomyslany plan. Wszystko zaplanowane od poniedziałku do > piątku, tak aby w sobotę naród poświecił sie i w niedziele na obchody dnia > papieskiego. Kampania zniknie na dalszy plan. Smród jest rozniesiony. Będzie > powtarzane ze Tusk skłamał. Każdy kto kieruje sie zła wolą bedzie cynicznie > powtarzał że Tusk skłamał, a widzimy ile by zaryzykował gdyby skłamał. > > Skoro napisał o ciotecznym dziadku w książce to czemu by nie wspomniał o swoim > dziadku, który w dodatku był wiezniem dwóch obozów i jak sie dowiadujemy, > członkiem polskich wojsk na zachodzi? > > Kłamstwo w tej sprawie byłoby szybko odkryte co dziś sztabowcy Kaczynskiego > pokazali. Czyżby Tusk był tak głupi i nie zdawał sobie sprawy z tego? > Nie wierze, ze ktoś jest tak głupi i mysli ze Tusk skłamał? Wierze ze tak mogą > mysleć tylko złośliwi ui to wyjatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 14.10.05, 23:34 aha, no to wszystko jasne. Metoda bezbłędne. Plan genialnie wykonany. Szkoda, ze Tusk taki głupi i że pan Kaczynski zasiądzie na troni. Poświecił tylko gońca, ale gdy goniec przynióśł dobre wieści, złamiemy reguły gry i przywrócimy go na tron. Ps. Książka nie została wydana z myslą o kampanii. voodeen napisał: > 1) Tusk utopil sie sam! > 2) Tak Tusk jest tak glupi, ze przypuszczal, iz kampania to tylko formalnosc, > bo "opiniotworcze media" i sadaze obwolaly go juz zwyciezca, a tu taki klops. > a swoja droga mysle, ze w swoim zaslepieniu media wytlumaczyly by Donka z > kazdej plugawosci, wiec dla nich KLAMSTWO jest nic nieznaczacym detalem, nawet > nie jest odpryskiem na niepokalanym wizerunku kandydata. > > rnrr napisał: > > > Coż za perfidnie pomyslany plan. Wszystko zaplanowane od poniedziałku do > > piątku, tak aby w sobotę naród poświecił sie i w niedziele na obchody dni > a > > papieskiego. Kampania zniknie na dalszy plan. Smród jest rozniesiony. Będ > zie > > powtarzane ze Tusk skłamał. Każdy kto kieruje sie zła wolą bedzie cyniczn > ie > > powtarzał że Tusk skłamał, a widzimy ile by zaryzykował gdyby skłamał. > > > > Skoro napisał o ciotecznym dziadku w książce to czemu by nie wspomniał o > swoim > > dziadku, który w dodatku był wiezniem dwóch obozów i jak sie dowiadujemy, > > > członkiem polskich wojsk na zachodzi? > > > > Kłamstwo w tej sprawie byłoby szybko odkryte co dziś sztabowcy Kaczynskie > go > > pokazali. Czyżby Tusk był tak głupi i nie zdawał sobie sprawy z tego? > > Nie wierze, ze ktoś jest tak głupi i mysli ze Tusk skłamał? Wierze ze tak > > mogą > > mysleć tylko złośliwi ui to wyjatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marianek68 Re: Niektórym gratuluję radości, zeKurski utopił 15.10.05, 00:24 Nie wykluczam, że Kurski mógł wiedzieć więcej niż powiedział że wie. Jeśli tak było i jeśli nawet Tusk nie wiedział to popełnienie błędu w postaci kategorycznego dementi z ujawniamniem jakichś dokumentów niby wykluczających oskarżenia jest dowodem na olbrzymi nieprofesjonalizm samego Tuska-historyka, biografa własnej rodziny jak i jego sztabu wyborczego. Ja nie chcę by mój kraj był w rękach nieudaczników. Jest ponadto inny scenariusz: Tusk kłamał, sądząc że nie ma żadnych kwitów na ten kawałek życiorysu dziadka. Prawdopodobne: w tej kampanii kłamał już kilka razy. Ma bardzo swobodny styl posługiwania się słowem. Człowiek z zasadami. Oto jedna z nich: Nigdy nie kłamię chyba, że wymaga tego sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
blueshore JAKI ŁADNY TYTUŁ! KURSKIEMU MICHNIK NIE NAPISAł o 14.10.05, 23:12 dniu próby Odpowiedz Link Zgłoś
zara_int Re: JAKI ŁADNY TYTUŁ! KURSKIEMU MICHNIK NIE NAPIS 14.10.05, 23:33 słuszna uwaga !!!! no ale to jest odwieczny problem są swoi i ci źli okropni antykomuniści, z ciągotami lustracyjnymi.....itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
marianek68 Re: JAKI ŁADNY TYTUŁ! KURSKIEMU MICHNIK NIE NAPIS 15.10.05, 00:34 Tak zgadzam się. To jak podali te informację to skandal. Skrajny nieobiektywizm w najbardziej gorącym okresie kampanii wyborczej. Wstyd. Przestaję kupować gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
szukacz_waw TO ZUPEŁNA PARANOJA 14.10.05, 23:15 Mam dość tych wszystkich gazeciarskich idiotyzmów, nie jestem zainteresowany decyzjami dziadków, pradziadków i innych antenatów. Za to bardzo interesuje mnie bieżąca uczciwość Kaczyńskiego - to do niej mam poważne zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: TO ZUPEŁNA PARANOJA 15.10.05, 00:17 Dziadziuś Kaczek był w AK!.......Afrika Korps! Jak się bawić to się bawić. Szaleństwo trawa. Byle dożyć do następnej niedzieli przy zdrowych zmysłach i nie zrobić jakiegoś głupstwa z karteluszkiem wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Polska ma szczescie do oszustow wyborczych 14.10.05, 23:16 Tusk na prezia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Polska ma szczescie do idiotów, - "mobileinmobili" 14.10.05, 23:22 Wiadomo, nie każdy ma rozum, wiec po co do licha zabierać głos w poważnej debacie, pytam się ciebie "mobileinmobili"? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Czekam na odpowiedz na pytanie....abssy 14.10.05, 23:38 abss Skoro tu tak personalnie to sobie pozwoliłem, a co: "Jedno pytanie: czy Tusk ryzykowałby kłamstwo gdyby dotarł do papierów, mając świadomość, że jeśli jemu się udało to i konkurencji sie udało? 2. Jakie znaczenie dla wyboru Tuska ma informacja ze jego dziadek był wcielony do Wermachtu na 3 miesiące w sytucji gdy był wiezniem obozów koncentracyjnych i był jak sie dziś słyszy członkiem wojsk polskich na zachodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 abssy nie odpowiada na niewygodne pytania 15.10.05, 00:45 Bo to mu psuje humor. Dlaczego ma prawić komplementy Tuskowi i jego rodzinie, kiedy Kurski mu płaci za szkalowanie kontrkandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re: Polska ma szczescie do oszustow wyborczych 14.10.05, 23:24 będzie powtórka z rozrywki. mobileinmobili napisał: > Tusk na prezia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Polska ma szczescie do oszustow wyborczych 14.10.05, 23:37 do zyciorysu w stylu: moj dziadek byl w obozie koncentracyjnym, trza dopisywac, ale byl tam staznikiem!!!! Wtedy wszystko, spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Jestem z Donaldem Tuskiem 14.10.05, 23:19 Mój pradziadek został wcielony do armii niemieckiej w czasie I wojny światowej i zginął nad Marną. Tysiące innych Wielkopolan podzieliło jego los, ci co przeżyli włączyli się w Powstanie Wielkopolskie, które doprowadziło do powrotu Macierzy do Polski. Ci sami ludzie tworzyli trzon armii Hallera, która przyszła na pomoc Warszawie w 1920 roku. Od tych ludzi Niemcy w czasie okupacji zaczęli aresztowania i egzekucje... Kaszuby nie miały tego szczęścia, i nie zostały przyłączone do Polski po konferencji wersalskiej, Śląsk tylko częściowo, po krwawych powstaniach. Każdy przyzwoity człowiek wie, że w rządzonej terrorem III Rzeszy, nikt zmobilizowany nie mógł odmówić służby wojskowej. To wszystko. Niezależnie od intencji Kurski uruchomil dyskusję na te tematy i dobrze się stało. Należy przypomnieć o tych, którzy będąc Polakami, czy Czechami byli zmuszani do noszenia niemieckiego munduru i często tracili życie. Oby nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: panie prawnik nie rżnij głupa 14.10.05, 23:28 to idzie o kłamstwa kandydata a nie o jego dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: panie prawnik nie rżnij głupa 14.10.05, 23:37 Kłamstwa? Najwyżej niewiedza. Tusk musiałby być chyba skończonym idiotą, żeby na 10 dni przed II turą twierdzić, że dziadek nie był w Wehrmachcie, gdyby wiedział, że jednak był i jak łatwo dojść do odpowiednich dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 14.10.05, 23:56 a na pewno ani jego dziadek, ani brat dziadka nie poszli na ochotnika! To istota 'kłamstwa kurskiego' (to coś takiego jak 'kłamstwo oświęcimskie') Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:04 Nie, nie... Kłamstwo oświęcimskie jest z urzędu ścigane. Kłamstwo Kurskie jest uprawiane w pełnum majestacie prawa IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:21 fakt, 'kłamstwo kurskie' jest uprawiane w majestacie 'prawa i sprawiedliwości' Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: panie prawnik nie rżnij głupa 14.10.05, 23:38 mcel1 napisała: > to idzie o kłamstwa kandydata a nie o jego dziadka Też tak myślę i mam pytanie czy babcia o tym wiedziała?Jeżeli nie to jak dziadek wytłumaczył się z tej nieobecności? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 14.10.05, 23:57 spytaj babci. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: To Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:03 doktorhabilitowany.1 napisał: > spytaj babci. Bardziej stosowne będzie jak wnuczek zapyta. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:12 Wnuczek mówi co wie, ale naszego inkwizytora to nie interesuje. Bo inkwizytor zna prawdę, tylko na torturach musi uzyskać potwierdzenie. Jak przesłuchiwany mówi co wie, to znaczy, że kłamie, należy mu powiedzieć, co ma mówić;) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: To Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:21 doktorhabilitowany.1 napisał: > Wnuczek mówi co wie, ale naszego inkwizytora to nie interesuje. Bo inkwizytor > zna prawdę, tylko na torturach musi uzyskać potwierdzenie. Jak przesłuchiwany > mówi co wie, to znaczy, że kłamie, należy mu powiedzieć, co ma mówić;) To inkwizytora też macie?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To Kurski rżnie głupa - Kaczyńskiego 15.10.05, 00:37 Pisząc 'inkwizytor' miałem na myśli osobę pokroju Kurskiego. Że też trzeba Ci wszystko tłumaczyć dosłownie:)) Metafora traci smak, gdy odbiorca nie nadąża za nadawcą. Zepnij się trochę, choć wiem, że już późno:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: panie prawnik nie rżnij głupa 14.10.05, 23:39 którego kandydata? Kurski na coś jeszcze kandyduje? Skłamał mówiąc, że dziadek Tuska na ochotnika zaciągnął się do Wehrmachtu. Poczytaj całość a nie tylko fragmenty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Re: panie prawnik nie rżnij głupa 15.10.05, 00:09 No to w końcu kto kogo rżnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 PiSiorki rżną głupa 15.10.05, 00:23 Kurski Ziobrę, a Ziobro Kaczyńskiego:))) każdy rżnie głupa:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Re: Jestem z Donaldem Tuskiem 14.10.05, 23:30 To znowu Ty aryjski blondynie... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jestem z Donaldem Tuskiem 14.10.05, 23:40 Już prosiłem: nie podrywaj mnie, jestem hetero:)) Znajdź jakiegoś chłopca z MW, oni są chętni, jak pokazali w TVN:)) Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re: TUSK -lepiej obal flachę z gwinta.... 14.10.05, 23:47 to przejrzysz na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Doktor jest homofobem!!!! 14.10.05, 23:50 facet ja ci nic nie proponuję, rozumiem, że jesteś blondynem, aryjczykiem i homofobem. Spytam cię tylko: MASZ ŚLUB KOŚCIELNY? Bo Tłuk ma... :):): Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Bo odrzuciłem twoje zaloty? huhuhi 15.10.05, 00:04 Mam. Przykro ci? i tak nie miałbys u mnie szans. Wolę inteligentne kobiety od niedouczonych matołków, a ty jesteś jednym z nich:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Pozdrawiam Doktora! 14.10.05, 23:38 Super że to napisałeś.Najbardziej niepokojące jest właśnie to,że zwolennicy Kaczyńskich tak reagują.Cóż,przykład idzie z góry.Boję się Polski narodowców.Tyle roboty zostało zrobione,żeby Polska po wiekach całych znalazła się w kręgu cywilizacji zachodniej,a teraz mozemy to utracić na życzenie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Re: Pozdrawiam Doktora! 14.10.05, 23:42 ...faszystowskim pozdrowieniem? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 pozdrawiam Ewkę.B 15.10.05, 00:08 ewka.b napisała: > Super że to napisałeś.Najbardziej niepokojące jest właśnie to,że zwolennicy > Kaczyńskich tak reagują.Cóż,przykład idzie z góry.Boję się Polski > narodowców.Tyle roboty zostało zrobione,żeby Polska po wiekach całych znalazła > się w kręgu cywilizacji zachodniej,a teraz mozemy to utracić na życzenie > społeczeństwa. Mam wrażenie, że te oszołomy, które atakują bezmyślnie Tuska i internautów, którzy rozumieją sytuacjęhistoryczną jego rodziny, wcale się nie interesują argumentami. ich zadaniem jest kompromitować Kaczyńskiego wściekłymi atakami na Tuska. To idiotyczna strategia Kurskiego. Nie martw się o Polaków i Polskę. My sobie poradzimy nawet z własnymi rodakami, którzy się głupio zachowują. Prawda zwycięży! Pozdrowionka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Jestem z Donaldem Tuskiem :) 14.10.05, 23:50 Po prostu nie mogę znieśc, jak tylu ludzi w tym kraju cieszy, sie że kandydata Tuska dziadek był na 3 miesiace wcielony do Wermahtu. Tłumaczą, ze Tusk skłamał nie mając ku temu argumentów. Zagłosuję na Tuska, bynajmniej nie z tego powodu, że pewni panowi dokładnie zaplanowali i wyreżyserowali całą akcje pod tytułem: Dziadkiem zatopimy Tuska. Ostatnie dni pokazały jak dosłownie sztab Kaczyńskich, przy perfekcyjnej reżyserce stosuje powiedzenie "po trupach do celu". Co za ludzie. Kto i dlaczego chce głosować na Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jestem z Donaldem Tuskiem :) 15.10.05, 00:15 Jak czytam posty PiSiorków, to odnoszę wrażenie, że większość z nich to dzicz, która rozkoszuje się rozdrapywaniem ran i ludzkich nieszczęść. Wiedzą dobrze, że Kurski postąpił haniebnie, ale nie wahają się powtórzyc jego czynów. Tacy ludzie też głosują na Kaczyńskiego, mam nadzieję, że stanowią mniejszość jego zaplecza. To naturalny elektorat Giertycha. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jestem z Donaldem Tuskiem :) 15.10.05, 00:40 doktorhabilitowany.1 napisał: Wiedzą dobrze, > że Kurski postąpił haniebnie, ale nie wahają się powtórzyc jego czynów. Tacy > ludzie też głosują na Kaczyńskiego, mam nadzieję, że stanowią mniejszość jego > zaplecza. To naturalny elektorat Giertycha. pzdr Nie napisze, z ust mi to wyjales; ) Napisze..obys mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jestem z Donaldem Tuskiem :) 15.10.05, 00:51 Mam nadzieję, że mam rację;)) Jestem w sumie zaszokowany napastliwością PiSiorków w szkalowaniu Tuska. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ale czego się spodziewać po chłopcach Kurskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Jestem z Donaldem Tuskiem :) 15.10.05, 03:50 rnrr napisał: > > Zagłosuję na Tuska, bynajmniej nie z tego powodu, że pewni panowi dokładnie > zaplanowali i wyreżyserowali całą akcje pod tytułem: Dziadkiem zatopimy Tuska. > Ostatnie dni pokazały jak dosłownie sztab Kaczyńskich, przy perfekcyjnej > reżyserce stosuje powiedzenie "po trupach do celu". > Wzięli przykład z pułkowników z PO. A może jak jak tuskowi stosują taktykę "po trupach do celu" (posługując się fałszywymi oskarżeniami), to jest cacy, a jak ktoś zastosuje podobny chwyt przeciwko Tuskowi, to jest rzeczą słuszną stanąć po jego stronie? Ode mnie nie dostanie premii za wyeliminowanie Cimoszewicza. Zadziwia mnie, że ludzie po 15 latach liberalizmu gospodarczego, który doprowadził do 20-procentowego bezrobocia i ubóstwa większości społeczeństwa dają się nadal nabierać na bajeczkę o przeciwnych efektach pójścia jeszcze dalej w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Dziekuję Ci za ten tekst. 15.10.05, 01:22 Boję się tylko, że takie teksty nie przemówią do wyobraźni dyszących żądzą szkalowania innych wyzawców Kaczyńskiego. Żaden nie odniósł się do meritum, nie chcą przyznać, że znają takie historie - niektórzy nawet z własnych domów. Jedyny fritz.fritz, który popiera Kaczyńskiego wyraża podobne opinie do moich. I chwała mu za to, daje mi nadzieję, że nie wszyscy zwolennicy Kaczyńskiego są zaślepieni i po trupach dążą do celu... Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Dziekuję Ci za ten tekst. 15.10.05, 01:34 Zastanawia mnie Twoje zdziwiwienie brakiem argumentacji na rzecz Kaczynskiego, w sytuacji, kiedy na dzisiejszym forum prawie nikt nie odniósł sie wlasnie do meritum, a jak juz pojawiaj sie jakis argument, to mówil, ze takie były pokrecone czasy. Co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Dziekuję Ci za ten tekst. 15.10.05, 01:53 Masz na myśli to, że Kurski insynuował, że dziadek Tuska poszedł 'na ochotnika' do Wehrmachtu? Masz rację to było ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_2001 [...] 14.10.05, 23:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: Owszem mnie już 4 nioe przeszło. Witaj nocna 14.10.05, 23:30 micnikowa zmiano Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:27 Czy wiadomo cos na temat dziadkow Kaczynskich?Chcialabym tez ich poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Volkslista 14.10.05, 23:36 Pod koniec 1944 roku Niemcy przyjmowali do Wermahtu nawet Polaków ochotników z GG. Sporo było takich przypadków. Moi dziadkowie z pogardą odnosili po wojnie do mieszkańców sąsiedniego miasteczka, którzy służyli na ochotnika w Wemahcie i mieli z tego tytułu duże problemy po wojnie. W PRL sądzono ich i skazywano za zdradę narodu, więziono itd., a społeczeństwo okazywało im pogardę. Taki los spotykał też ich rodziny. Znałem dzieci i wnuki takich ludzi. Szykanowano je w szkole, starzy sąsiedzi nakłaniali do bojkotu. W małych społecznościach działo się tak nawet kilkanaście lat po wojnie. Aby móc służyć w Wermahcie dziadek Donalda Tuska musiał wcześniej podpisać tak zwaną folkslistę czyli wyrzec się polskości i zostać Niemcem. W PRL przez pewnie czas karano za taką zdradę. Tych volksdojczów, którzy pozostali w Polsce gnębiono na różne nie tylko więziono sposoby (na przykład to oni musieli poddawać ekhsumacji ofiary nazistowskiego terroru itd.). Wikipedia podaje: „Dekretem z 4 listopada 1944 roku zarządzono przymusowe internowanie wszystkich, którzy podpisali niemiecką listę narodowościową - każdy obywatel polski, który zadeklarował swoją przynależność do narodowości niemieckiej, bądź korzystał z praw i przywilejów z tytułu przynależności do narodowości niemieckiej podlega, niezależnie od odpowiedzialności karnej, przetrzymywaniu, umieszczeniu na czas nieoznaczonyw miejscu odosobnienia (obozie) i poddaniu przymusowej pracy. Taka polityka - polegająca na przymusowej pracy Niemców oraz volksdeutschów - cieszyła się powszechną akceptacją w społeczeństwie, które miało w żywej pamięci tragiczne doświadczenia okresu okupacji. Dekretem z 28 lutego 1945wykluczono ze społeczeństwa polskiego wrogie elementy, a ustawą z 6 maja 1945 roku dopuszczono rehabilitację przed sądem grodzkim osób które podpisały niemiecką listę narodowościowa II, III, i IV kategorii. Osoby, które podpisały listę I kategorii, nie podlegały rehabilitacji. Dodatkowo zarządzeniem z 2 lipca 1945 roku wojewody Aleksandra Zawadzkiego (a więc na miesiąc przed podpisaniem aktu konferencji poczdamskiej sankcjonującej wysiedlenie Niemców z terenów Polski) zakazano osobom narodowosci niemieckiej przebywania na terenie ówczesnego województwa śląsko-dąbrowskiego. Dodatkowo wprowadził on zasadę podpisywania tzw. deklaracji wierności. Po roku 1950 uwczesne władze państwa polskiego zrehabilitowały wszystkich, którzy podpisali niemiecką listę narodowościową a nie zostali zrehabilitowani w inny sposób”. Więcej: pl.wikipedia.org/wiki/Volkslista Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Prawdziwy Polak ma rodowod zza Buga 14.10.05, 23:46 a Tusk, lepiej niech juz nie szuka, bo kto szuka to znajdzie, ale potem rozpiepszy sie cala rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Donald 14.10.05, 23:58 Przychodzi zasępiony młody indianin do wodza i pyta go: -Wodzu, czemu biali ludzie mają takie ładne imiona w rodzaju John, Billl, Mary a my indianie nazywamy się tak brzydko? Zadumawszy się chwilkę wódz odpowiedział mu: -Czy nie podoba ci się jak ktoś nazywa się u nas Sokole Oko, Mały Bizon, Szumiąca Woda czy Biały Orzeł? -Podoba się wodzu... podoba. -No to o co ci chodzi Psi Ch..u? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 [...] 14.10.05, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o No chance... 15.10.05, 00:02 Tracę nadzieję, tracę sens, co gorsza tracę nadzieję na sens... Oczywiście, że mam swoje preferencje, swoje poglądy i swojego kandydata... Oczywiście, że kampania ma swoje prawa (i lewa). Oczywiście, że (jeszcze nie tak bardzo) Starsi Panowie Dwaj mają swoje sztaby, a sztaby są nie od tego, by głaskać, ale 'kąsać' (że merytoryczne ma być tylko owe kąsanie między bajki włóżmy, nigdzie na świecie tak nie było, nie jest i nie będzie) Oczywiście, że siła wzajemnych ukąszeń eskaluje w miarę narastania dynamiki kampanii Oczywiście, że słowo kampania ma wpisaną militarną proweniencję, bo to przecież walka... Oczywiście to i oczywiście owo... BUT ! To się staje (a właściwie już czas przeszły-dokonany) BRATOBÓJCZĄ WOJNĄ... O ironio, kandydaci wyrośli przecież z jednego (politycznego) 'pnia genealogicznego' ! Potem to już 'korniki' polskiego piekiełka zrobiły swoje korytarze i dopisały 'Polskie drogi' indywidualnie, każdemu z nich. Mam swoją prywatną ocenę obu Panów, ja dokonałam już wyboru, ale ja nie o tym, dziś nie... 'Ja Kain, Ty Abel...' jak napisał kiedyś Ciechowski Grześ w swoim wierszu i napisał jeszcze 'Pier...lona polityka' ps. 1. i tylko złowieszczy chichot spełnienia 'misji'(rodem z Kafki) rezonuje sobie w najlepsze, jak gdyby nigdy nic - po Krakowskim Przedmieściu ps. 2. 'A Polska, Sir' ??? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Mądry tekst, zawierający wiele faktów. 15.10.05, 00:08 Tylko ciemnaki nie umieja czytać więcej niż dwa zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Mądry tekst, zawierający wiele faktów. 15.10.05, 01:36 Te ciemniaki rozumieją to, co dla nich wygodne. Tak się tworzy historia:)) Jakby zadali sobie trud przeczytania ze zrozumieniem jakichkolwiek materiałów na omawiany temat, to może stałby się cud i poparcie dla Tuska skoczyłoby do 90%. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Volkslista - prawisz duby smalone 15.10.05, 01:27 hirsh1 napisał: > Aby móc służyć w Wermahcie dziadek Donalda Tuska musiał wcześniej podpisać tak > zwaną folkslistę czyli wyrzec się polskości i zostać Niemcem. Akurat w Gdańsku, na skutek rozgrywek między NSDAP i SS, nie trzeba było podpisywać volkslisty - wszyscy zostali uznani Niemcami bez pytania. "Gauleiter Forster zarejestrował wszystkich Polaków z Gdańska jako Niemców, po prostu na złość SS". Norman Davies, "Boże igrzysko", 1996;487. A Ty sobie pozwalasz na niuprawnione uogólnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 14.10.05, 23:44 I co oszukana Gazeta Wybiórcza, wymiękacie w swoich kłamstwach Odpowiedz Link Zgłoś
augenblick A mój dziadek... 14.10.05, 23:47 był w obozie pracy a potem zajmował się tajnym nauczaniem...a ten drugi...to...oo....był w AK.... Odpowiedz Link Zgłoś
darek.teodorczyk Spokojnie, kochani... 14.10.05, 23:49 Ja tam lubie pana Donalda. To taki jest mily facet. Swietnie gra w pilke. Ma dosc starannie skrojony garnitur i doskonale zawsze dobrany krawat. Buty wypolerowane. Jest usmiechniety. I tak cudownie nie wymawia "r". To jest taki mily czlowiek. I nie bedziemy sie go wstydzic, jesli pojedzie do Ameryki. Bo z takim nazwiskiem, to jak jeden z senatorow bedzie ten nasz Donald. Slub wzial tez po chrzescijansku. I biskupi go tak ladnie poklepuja po pleckach. On jest taki mily, taki kochany. Tylko zero wlasnego oblicza. Zupelny brak pogladow na cokolwiek. ten jego ambiwalentny stosunek do polskosci jest dosc porazajacy. Odwiedzil dzis w Lodzi, skad pisze, jak podaly wiadomosci, lodzkich studentow. Rozmawial z nimi, bo taki on jest, ten nasz Donald swiatly i swiatowy. Zapraszam na strone WSHE, prywatnej szkoly wyzszej w Lodzi. Zachecam zapoznac sie z tworca tej iscie seksciarskiej idei ksztalcenia. Zachecam do zapoznania sie z opiniami studentow Uniwersytety Lodzkiego chociazby, na temat zenujacego poziomu nauczania w tej namiastce wyzszej uczelni. Owszem, uczelnie prywatne zawsze maja poziom dosc znacznie zanizony w porownaniu z renowmowanymi, panstwowymi uczelniami. Ale Wyzsza Szkola Humanistyczno Ekonomiczna (straszna nazwa, prawda?) jest chyba szczytem indolencji w tej mierze. Zproszenie go w Lodzi do takiej szkoly, to swiadectwo poziomu, do jakiego zmierza Donald. Tusk jest bezplciowy, bezbarny, nieokreslony, bierny i nieudolny. To straszne, ze ma taka popularnosc. Kaczynski jest moze nieladny i czasami dosc obcesowy. Ale nie waham sie, na kogo zaglosuje. Z przekonaniem! Zaglosuje na Lecha Kaczynskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili wybor miedzy dzuma a cholera 14.10.05, 23:56 ten bezplciowy, aten drugi ma wyglad kartofla z grymsem na gebie, jakby go ciagle bolaly zeby. Z 160 cm wzrostu, nie ma szans w polityce swiatowej, bo jak spojrzy w oczy innemu preyzdentowi? chyba ze naszymi partnerami strategicznymi beda wietnamczyki, ale oni nas olewaja. Tusk na prezia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Brawo Darek, 14.10.05, 23:58 ja też głosuję na Kaczora - bo wiem, że on mnie nie oszuka. Głosuję na niego wielu lat i nigdy nie wstydziłem się tego głosu! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Spokojnie, kochani...mówi sztabowiec kaczki 15.10.05, 00:33 W kółko powtarzacie te same bzdety. Każdy widzi, że Kaczka po trupie Tuska dąży do celu, a Ty to nazywasz obcesowością? Gratuluje poczucia prawa i sprawiedliwości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TUSK...ODEZWALY SIE GENY*... 14.10.05, 23:53 ...wie o obozach ale nie wie o armii niemiecko-faszystowskiej...a czy tusk pamieta ...nocna zmiane...-))) *zachowanie typowego niemca...i obawiam sie ,ze lyknie...nadwislanow... z pomoca polskich medii...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Donald i tak dostanie mój głos i mojej rodziny 15.10.05, 00:08 Bo my nie chcemy takiego państwa w którym prawdomówność ocenia się na podstawie znajomości faktów sprzed 60 lat. Bo my nie chcemy, żeby w Polsce absolutną władzę sprawowali narodowi socjaliści. I nawet jeśli Tusk skłamał, (chociaż osobiście w to wątpię) to te 2 powody są wystarczające. I powiem tak. Tusk nigdy nie był moim idolem, ale na bufoniastych Kaczyńskich nie mogę patrzeć. Wtedy wyłączam TV. A to ich IV RP jeśli nastąpi będzie godnym spadkobiercą III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e B R A W O... 15.10.05, 00:17 ...mee, tez glosuje na tuska...-))) ...i nawet jak tusk sklamal ...jest nasz ...POLSKI..-))) gss87 napisał: > Bo my nie chcemy takiego państwa w którym prawdomówność ocenia się > na podstawie znajomości faktów sprzed 60 lat. > Bo my nie chcemy, żeby w Polsce absolutną władzę sprawowali narodowi > socjaliści. > I nawet jeśli Tusk skłamał, (chociaż osobiście w to wątpię) to te > 2 powody są wystarczające. > I powiem tak. Tusk nigdy nie był moim idolem, ale na bufoniastych > Kaczyńskich nie mogę patrzeć. Wtedy wyłączam TV. > > A to ich IV RP jeśli nastąpi będzie godnym spadkobiercą III Rzeszy. > Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 Re: B R A W O... 15.10.05, 00:44 zaglosowalibyscie na kazda niemiecka marionetke Odpowiedz Link Zgłoś
marianek68 Re: Tusk: będę dążył do poznania prawdy o dziadku 15.10.05, 00:00 Jestem zszokowany tym w jaki sposób portal podał informację, która z całą pewnościa jest wiadomością dnia w kraju. To skrajny nieobiektywizm. Skłania mnie to do zastanowienia czy nie warto byłoby rzadziej kupować gazetę by móc mysleć niezależnie. Odpowiedz Link Zgłoś