czarna_rozpacz 24.10.05, 18:45 nie prosil leppera i gierka, o glosy, pozostal Honorowy do konca:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sccyzor Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 18:51 Ale wy ciemni jestescie. ...Idzie mój ojciec z koscioła ze znajomym.No i rozmawiają o wyborach.Szczesniak do mojego starego gada tak:'Miałem i zagłosować na tego Tuska no ale kiedy zobaczyłem go razem z tą Żydówą(H.Gronkiwicz-Waltz) to mi on obrzydł.Poszedłem i na złosć dałem głos na Kaczyńskiego.' ...Weźcie to sobie 'idealisci' pod rozwagę. (Za bardzo 'gracie' wciąż tymi samymi ludzmi-całkiem jak za komuny). Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle ot, cała prawda o wyborach polaków 24.10.05, 18:54 sccyzor napisał: > Ale wy ciemni jestescie. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: ot, cała prawda o wyborach polaków 24.10.05, 19:02 niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
savena Re: ot, cała prawda o wyborach polaków 24.10.05, 19:05 maz stanu nawet po przegranej ma twarz i gratuluje wygranemu. tusk to maly szczur, ktory uciekl po przegranej . Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach przedtem 24.10.05, 19:08 gratulując zwycięscy uważaj, taka złość w sercu xle wpływa na cerę) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 19:07 Polak idący do kościola. Nic dodać nic ująć. :) Dlatego właśnie mam szacunek do Tuska, że nie dał się wciągnąć w tą paskudną grę, przegrał, ale przegrał z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 19:14 szkoda, ze ostatnio RP, ma samych niehonorowych prezydentow:( Odpowiedz Link Zgłoś
szoszana Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 19:17 xtrin napisała: > Polak idący do kościola. Nic dodać nic ująć. :) > > Dlatego właśnie mam szacunek do Tuska, że nie dał się wciągnąć w tą paskudną > grę, przegrał, ale przegrał z honorem. Nie dał się wciągnąć? A Miodowicz to co? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 20:44 O ile się nie mylę udział Miodowicza w aferze z Jarucką nie został jeszcze odpowiednio oceniony. Pozatem Miodowicz-Jarucka i Kurski-Wehrmacht to dwie sprawy zupełnie innego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Mnie jakoś nie przekonał 24.10.05, 20:37 że wie czym jest honor i uczciwość. A że dodatkowo nie grzeszy erudycją ani inteligencją, to nie miałem żadnego powodu do głosowania na Donalda. Aż tak bardzo Kaczorów się nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Mnie jakoś nie przekonał 24.10.05, 20:49 > A że dodatkowo nie grzeszy erudycją ani inteligencją Co do erudycji można polemizować, w sprawie inteligencji... Tusk jest niewątpliwie człowiekiem inteligentnym, to dla mnie kwestia poza dyskusją. Odwracając przysłowiowego kota ogonem - Kaczyński również ani erudycją ani inteligencją nie powalił. Nie będę mu ich odmiawiać, bo nie posuwam się aż tak daleko w politycznych antypatiach (no... chyba że chodzi o Leppera ;)), ale nigdy mnie błyskotliwością nie zaskoczył, co Tuskowi udało się kilkukrotnie, nie tylko w trakcie tej kampanii. Uprzedzając odpowiedź - dziekuję, nie narzekam na własną inteligencję :). Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 19:13 sccyzor napisał: > Ale wy ciemni jestescie. > ...Idzie mój ojciec z koscioła ze znajomym.No i rozmawiają o > wyborach.Szczesniak do mojego starego gada tak:'Miałem i zagłosować na tego > Tuska no ale kiedy zobaczyłem go razem z tą Żydówą(H.Gronkiwicz-Waltz) to mi on > > obrzydł.Poszedłem i na złosć dałem głos na Kaczyńskiego.' > > ...Weźcie to sobie 'idealisci' pod rozwagę. > (Za bardzo 'gracie' wciąż tymi samymi ludzmi-całkiem jak za komuny). gdyby głupota miala skrzydła...... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Zapewne postawy także mam szacunek dla 24.10.05, 19:04 Donalda Tuska, bardzo mnie cieszy to ze Lech z nim a nie kimśinnym zmierzył się w II turze. Niemniej prrzegrał już drugie wybory w ciągu miesiąca i powinien poniesć polityczne tego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Zapewne postawy także mam szacunek dla 24.10.05, 19:16 lortea napisał: > Donalda Tuska, bardzo mnie cieszy to ze Lech z nim a nie kimśinnym zmierzył się > > w II turze. Niemniej prrzegrał już drugie wybory w ciągu miesiąca i powinien > poniesć polityczne tego konsekwencje. Nie rozumiem zwolenników wielebnego prezydenta.A wy?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: Zapewne postawy także mam szacunek dla 24.10.05, 19:18 jak powiem, ze najiteligetniejsi nie byli jego wyborcami, to sie znowu obraza, dlatego nie staram sie ich zrozumiec, Odpowiedz Link Zgłoś
sccyzor A może tak nie jest? 24.10.05, 19:23 Jestescie co prawda wykształceni ale przy tym głupi jak diabli. Gorzej!Kompletnie nie macie wrażliwosci społecznej. Dla biedaków Tusk,Mazowiecki,Michnik,Balcerowicz-to są ludzie którzy wpędzili ich w nędze. Wy głupi jestescie i dogmatyczni.Taki Chrystus to umiał z chłopami czy rybakami romawiać ich językiem...I dlatego był mądry. A wy jesescie głupi bo myslicie,że wszystkim jest tak dobrze jak wam. Co gorsza:ci głupsi mają mysleć jak wy i postępować jak im każecie. I oni was słuchali-dlatego dzis są biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 19:29 i przerżńął wybory a teraz cholera wie gdzie siedzi i ryczy swojej Gosi w rekaw ! :)po I turze czuł sie za pewnie dlatego przegwizdał to co bylo jego marzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 20:09 odezwal sie kaczy wyborca:( Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Kiedy Ty zmądrzejesz 24.10.05, 20:40 Słuchaj dziecino. Naucz Ty się wymieniać tampony a nie wciskać jeden za drugim bo później będziesz miała na zdjęciu rentgenowskim dwa kręgoslupy. Kiedyjuż oprzytomniejesz to poproś Rydzyka i Leppera niech Ciebie dmuchną. Najlepiej analnie. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
apples Re: mam szacunek dla Donalda 24.10.05, 20:28 Otóż i cała prawda - nie obiecywał wszystkim wszystkiego, nie zawierał sojuszy z Ojcem Dyrektorem, nie pobratał sie z Lepperem, Kurski mu nie pomagał. Z całej tej szopki tylko on wyszedł z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Bo Donal Tusk ma klase! 24.10.05, 20:38 Nie jest taka prostytutką jak Kaczor, co sie sprzedał Lepperowi i Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
korova_milky_bar Re: mam szacunek dla Donalda - ja tez 24.10.05, 20:38 Co prawda przykro mi, że przegrał, ale masz rację - przynajmniej on jeden był uczciwy, nie obiecywał rzeczy niemożliwych do spełnienia, był po prostu za ...sympatyczny. Wyszedł z twarzą z wyborów - nie jego wina, że POlacy w większości polecieli na puste hasła populisty Kaczyńskiego. Rywal Tuska grał pod publiczkę, a Tusk przecenił niestety możliwości umysłowe Polaków. Sądził, iż ci umieją samodzielnie myśleć. Cóż, nie jest tak, dlatego Donald przegrał (a wraz z nim my, te jego nieszczęsne 45%). Polacy ciagle jeszcze wolą tych, którzy głośno i głupio krzyczą, dużo czasu upłynie, zanim nauczą się doceniać ludzi takich jak Donald Tusk - skromnych, normalnych, uczciwych, godnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: mam szacunek dla Donalda - ja tez 24.10.05, 22:28 "Jestescie co prawda wykształceni ale przy tym głupi jak diabli. Gorzej!Kompletnie nie macie wrażliwosci społecznej. Dla biedaków Tusk,Mazowiecki,Michnik,Balcerowicz-to są ludzie którzy wpędzili ich w nędze. Wy głupi jestescie i dogmatyczni.Taki Chrystus to umiał z chłopami czy rybakami romawiać ich językiem...I dlatego był mądry. A wy jesescie głupi bo myslicie,że wszystkim jest tak dobrze jak wam. Co gorsza:ci głupsi mają mysleć jak wy i postępować jak im każecie. I oni was słuchali-dlatego dzis są biedni." jest to co prawda napisane tonem niesympatycznycm - ale i dla mnie takie jest sedno sprawy. Tuska bardzo cenię, stara się wnieśc ważna jakość w polską polityke, gdy chodzi o traktowanie wyborców serio. niestety jego - jeszcze!!! - słabością, jest brak umiejętności traktowania serio wyborców, którzy prezentują inny (w domyśle trochę niższy) poziom mentalny i inny poziom osobistej zamożności - niż sam Tusk. moim zdaniem: NIC STRACONEGO. Tusk teraz albo pokaże charakter i lwi pazur polityczny, albo - z żalem, ale jednak - pożegnamy tego arcysympatycznego polityka. jesli ma charakter, to ta porażka (ale przecież nie klęska!) stanie się doświadczeniem, które ukształtuje nam polityka, z jakiego większość będzie dumna za parę lat. polityka, który rozumnie będzie parł do przodu MIMO POTYCZEK. ja bym bardzo chciał w Polsce dożyć takiego prezydenta. chciałbym wierzyć, że dla Tuska to był najpoważniejszy trening przed... tym co będzie za 5 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik Re: mam szacunek dla Donalda - ja tez 25.10.05, 06:36 szkoda troche tych pieciu lat:( Odpowiedz Link Zgłoś