Gość: JB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:04 A to kalviny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.bydgoszcz.agora.pl 10.10.03, 11:05 Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.nask.waw.pl 10.10.03, 11:08 Bo ja nie bardzo je kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 81.210.11.* 10.10.03, 11:15 Pokojowego Nobla dostaje się za działalność na rzecz pokoju, a nie za popularność lub bycie znanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:17 Gość portalu: olek napisał(a): > Pokojowego Nobla dostaje się za działalność na rzecz pokoju, a > nie za popularność lub bycie znanym. To cos kiepska byla ta dzialalnosc. Bycie kobieta i nie katoliczka nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.speed.planet.nl 10.10.03, 11:22 Jeszcze bardziej kiepska niz papieza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa [...] IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.speed.planet.nl 10.10.03, 11:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa [...] IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 157.25.122.* 10.10.03, 11:56 dobrze sie stalo. papiez, juz wyraznie przeceniony, na jeszcze wiekszy rozglos po prostu nie zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 195.85.209.* 10.10.03, 12:19 Nicka masz idealnego kawal przyglupa z Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztiwi Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 212.69.67.* 10.10.03, 15:40 Wypowiedz przepelniona miloscia blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:15 To tak jak z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 212.33.88.* 10.10.03, 13:02 To nie Papież nie zasługuje na Nobla. To Nagroda Nobla nie zasługuje na Papieża. Ojcu Świętemu nie ubędzie nic, ale nagrodzie ubyło dziś bardzo wiele prestiżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek-t Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.chello.pl 10.10.03, 14:17 Pokojowa Nagroda Nobla wszelki prestiż utraciła już bardzo dawno. Byłoby naprawdę niezręczne postawić Ojca Świętego obok terrorysty Arafata czy plantatora orzeszków Cartera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasista Jacek NOBLISTOW ARABOW(semitow?!) do gazu IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Nobel traci na wartości IP: 195.136.122.* 10.10.03, 17:25 Zgadzam się z tobą w całej pełni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Masz niestety racje IP: *.dr / *.Dr-Scheller-Cosmetics.com 10.10.03, 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth CENZURA W GAZECIE [...] IP: *.swmed.edu / *.swmed.org 10.10.03, 18:31 No to jest dopiero skandal! Nawet nei wiem co usunieto, ale te trzy kropki jednoznacznei kojarza sie z interwencja s.p. (?) cenzury!!! Panie Redaktorze Michnik - cenzura zadomowila sie w panskim portalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Re: CENZURA W GAZECIE [...] IP: 63.81.72.* 10.10.03, 23:30 Cenzury dawniej tu nie bylo - ale jak pare miesiecy temu zaczely sie pojawiac obelgi na pograniczu (lub za nim) karalnosci sadowej (tak - za niektore wypowiedzi mozna w Polsce i nie tylko byc karanym sadowo), to wprowadzili cenzure - ale jest na prawde bardzo lekka i nie ma co sie zlic na Gazete w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.skok-stef.com.pl 10.10.03, 11:30 Na jakiej podstawie twierdzisz, że działalność była kiepska? Czy bycie mężczyzną i katolikiem wystarczy, by dostać pokojowego Nobla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:34 Gość portalu: olek napisał(a): > Na jakiej podstawie twierdzisz, że działalność była kiepska? > Czy bycie mężczyzną i katolikiem wystarczy, by dostać pokojowego > Nobla? Na takiej podstawie bzikolu, ze nikt o niej ani o jej dzialalnosci nie slyszal. Wielkie musi byc zaslepienie tego pozal sie Boze komitetu noblowskiego, skoro siega po kandydatow z trzeciego rzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.12.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 10.10.03, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs [...] IP: 194.255.20.* 10.10.03, 12:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.12.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 10.10.03, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiez Re: TY,' MADRY',A GDZIE TA BABA TAK SIE,,, IP: *.ii.uni.wroc.pl 10.10.03, 12:37 Boze drogi roo jak Ciebie czytam to jestem za ABORCJA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Nie musisz byc za 'aborcja'. IP: *.12.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 10.10.03, 13:43 W GW JUZ JA STOSUJA !!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Slyszal IP: 194.255.20.* 10.10.03, 11:56 To ze jestes niedouczonym ignorantem to twoj problem, taki sam prymityw jak Walesa. A papiez moze jeszcze dostanie nagrode za wybitny wklad w ochrone pedofilow i zboczencow Pewnie sam jestes zboczonym psycholem ze tak bronisz papieza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Slyszal IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 12:05 Gość portalu: cs napisał(a): > To ze jestes niedouczonym ignorantem to twoj problem, taki sam > prymityw jak Walesa. > A papiez moze jeszcze dostanie nagrode za wybitny wklad w > ochrone pedofilow i zboczencow > Pewnie sam jestes zboczonym psycholem ze tak bronisz papieza 1. Najwiecej pedofilow i zboczencow jest wsrod roznych pozal sie Boze intelektualistow (zaloze sie ze polowa komitetu przyznajacego Nobla to pedofile, pederasci i inni tacy) 2. Prosze zdobic sonde uliczna i zapytac 10000 przypadkowych ludzi na swiecie, kto to jest ta pani i co robi, a dopiero wtedy zarzucac ignorancje. 3. Walesa jest czlowiekiem prostym, ale ty w zyciu nigdy nie osiagniesz tyle co on i nie zrobisz rzeczy rownie istotnych, zalosna miernoto. A gdy Walesa dostawal Nobla, caly swiat wiedzial kto to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałesa Re: Slyszal IP: *.ii.uni.wroc.pl 10.10.03, 12:39 BRZYTWA JESTES ZEREM!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugal Re: Slyszal IP: 217.11.136.* 10.10.03, 12:52 Ludzie, na jakim poziomie prowadzicie dyskusję? jakie wy sobie wydajecie świadectwo? w dziedzinie takiej jak działalnośc pokojowa nie ma zwycięzców i przegranych bo to nie zawody. Opanujcie siebie i swoje emocje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.devs.futuro.pl 10.10.03, 14:44 To, że ty i kilka innych osób (w tym ja) wcześniej o laureatce nie słyszał to nie znaczy, że nie zasłużyła na nagrodę. Papież ma wsparcie całej instytucji Kościoła w głoszeniu przesłania pokoju. Pani Ebadi jest wręcz zwalczana we własnym kraju. Jak często czytujesz doniesienia z krajów leżących poza Europą i Ameryką Pn.? Pewnie tylko w przypadku spektakularnych wydarzeń (wojny, trzęsienia ziemi, mordy). Tym czasem działa tam wiele osób, które ryzykując wszystkim robią codziennie wiele dla pokoju i równości praw. Tylko dlatego, że dalej niż miedza świat Cię nie interesuje, to nie znaczy, że nie zasługuje na uwagę i uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjes Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 10.10.03, 15:01 nie "nikt nie slyszal", tylko ty nie slyszales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestea Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 195.75.180.* 10.10.03, 16:19 te olek, mlotku! to ze Ty nie slyszeles nie znaczy ze nikt nie slyszal!!! to ze kogos sie widzi w TV codziennie nie oznacza ze od razu jest wielki i wspanialy! Co papiez zrobil??? Hm..... pomyslmy pomodlil sie o pokoj! WOW za to to od razu dwa Noble powinien dostac! Dziadzio juz od dawna nic nie kuma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holy_wood Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.one.pl 10.10.03, 16:53 wiec moze glosujmy na arnolda schwarzenegera? ciekawy jestem, ile osob przez wypowiedzeniem swojej bardzo konstruktywnej opinii zasiegnelo jakiejkolwiek o tej pani informacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nie rozsmieszaj mnie IP: *.dr / *.Dr-Scheller-Cosmetics.com 10.10.03, 17:58 Stary jak mozna efektywnie zabiegac o pokoj jak sie nie ma nazwiska ??!! Kto Ciebie wtedy slucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowamy JP2 Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.mega.tmns.net.au 10.10.03, 11:18 wlasnie, bo tu cos o karolku malo slychac a jak slychac to nie za pochlebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi ???? IP: *.stacje.agora.pl 10.10.03, 12:26 Alez wy wszysscy (prawie) jestescie zalosni.... nie chce mi sie nawet tego dalej czytac... A papiez na pewno bardzo by sie cieszyl z glosow ktore opluwaja osobe ktora wygrala...Z cala pewnmoscia na to liczyl??? popukajcie sie w glowy...Bo tego co tu mozna przeczytac nalezy sie wstydzic a nie werdyktu komitetu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A kto w Iranie słyszał o JPII ...? IP: *.mr.com.pl 10.10.03, 11:50 Jestem pewien, że przeciętny obywatel Iranu wie tyle o głowie Kościoła Katolickiego, co przeciętny katolik i o Shirin Ebadi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.12.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 10.10.03, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jezeli oglada miedzynarodowe stacje TV to napewno IP: *.dr / *.Dr-Scheller-Cosmetics.com 10.10.03, 18:00 Jezeli oglada miedzynarodowe stacje TV to napewno o papiezu slyszal nie raz ! Sczegolnie jezeli chodzi o jego zaangazowanie antywojenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.devs.futuro.pl 10.10.03, 14:34 To nie wybory gubernatora Kalifornii. Owszem Papież zasłużył na nagrodę także. Ale to, że nie znasz tegorocznej laureatki, tym bardziej nie upoważnia Cię do kwestionowania werdyktu. Nagroda zawsze zawierała w sobie element polityki. Wałęsa też w dużej mierze ze względów politycznych ją dostał, co nie znaczy, że nie zasłużył się w swoich działaniach dla pokoju. Jest to na pewno wsparcie potrzebne dla reform w państwach muzułmańskich i p. Ebadi bardzo pomoże w jej trudnej i, nie ukrywajmy, ryzykownej pracy. Radykalni mułłowie chętnie by się pozbyli kobiety, która domaga się równych praw dla całego muzułmańskiego społeczeństwa. Wałęsie i Polsce też kiedyś ta nagroda pomogła, choćby wspierając nas moralnie i uskrzydlając do dalszych działań. Niech więc wymowa (także ta pieniężna) uskrzydli działania Pani Ebadi i wspierających ją osób. A Papież i bez tej nagrody świetnie sobie radzi. Druga sprawa, że przyznanie mu nagrody dodało by jej prestiżu. Ale jeżeli ma chodzić tylko o prestiż nagrody, to to akurat nie boli mnie tak bardzo. Już lepiej niech wspiera działania osób, którym jej splendor może naprawdę pomóc w szczytnej walce o prawa człowieka i pokój. Gratuluję laureatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropa Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: 80.48.150.* 10.10.03, 16:39 Nie słyszałem, ale świat, a raczej akademia ulitowała się nad nami nie dając Nobla papieżowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Ktoś słyszał wcześniej to nazwisko?! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 20:32 Nikt nie słyszał i oto chodzi buduje się nowy meczet w Oslo, a katolik w skandynawii to jak komuch w Polsce ,taki ma wydzwięk, zresztą chyba dobrze się stało bo papież wsród tej chołoty laureatów z ostatnich lat byłby nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.speed.planet.nl 10.10.03, 11:17 Oczywiscie! Skandal dla katokoltunow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:46 Gość portalu: Ja napisał(a): > Oczywiscie! > > Skandal dla katokoltunow! A radocha dla koltunow antykatolickich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:47 Gość portalu: Ja napisał(a): > Oczywiscie! > > Skandal dla katokoltunow! A radocha dla koltunow antykatolickich, takich jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.man.polbox.pl 10.10.03, 11:50 eeeee, ze skandalem to przesada. smuci jedynie, ze do konkurencji staneli: 1. czlowiek o wplywach globalnym i takiejze dzialanosci, facet od 25 lat walczy o pokoj na swiecie i porozumienie miedzy religiami i to z wynikami, wspoldzialal przy obaleniu tylu rezimow, ze pala mala. 2. ludzie rownie wspaniali (Havel, ten brazylijczyk, szacowna laureatka, Bono itd), ale jednak lokalni- malo kto w Polsce zna dokonania Luli, tak jak malo kto zna Havla w Brazylii. Papa Norwegom moze nie w smak z racji wykonywanego zawodu i stosunku do gumek i tabletek- podobnie jak i mojej skromnej osobie nie podoba mi sie katolicki beton w tej sprawie- to jednak pokojowa nagroda nobla przynawana jest/winna byc za zaslugi dla niesienia pokoju na SWIECIE, nie tylko w Iranie. Trzymam kciuki, oby Wojtyla doczekal do przyszlorocznej nominacji. Pozdrawiam, Domin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pappa Nobel nie jest godny papieża IP: *.pukam.pl 10.10.03, 12:15 dlaczego komentowanie werdyktu z Oslo rozpoczyna się od tego, że "jak to? przecież papież powinien ją dostać". Powinien, czy nie powinien to nieistotne. Nagroda Noble nie jest godna tak wielkiego człowieka, jakim jest papież. Poza tym przypomnijcie sobie, kto dostawał ją w przeszłości. Postawienie Ojca Świętego w jednym szeregu z Wałęsą i Arafatem mogłoby być szkodliwe dla Watykanu i bardzo dla niego niezręczne, bo nie mógłby Nagrody papież nie przyjąć. Zresztą co ta nagroda tak naprawdę znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Nobel nie jest godny papieża 10.10.03, 12:28 Arafat jak Arafat, ale także Menachem Begin :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apa PAPIEZ JEST PONAD NOBLEM!!!! IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 17:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apa PAPIEZ JEST PONAD NOBLEM!!!! IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 17:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerw Re: Nobel nie jest godny papieża IP: 80.48.129.* 10.10.03, 17:58 ja rozumiem, ze mozna nie lubic Walesy (sam go nie cenie za to co robil jako prezydent) ale stawianie go na rowni z Arafatem i ocenianie, ze Nobel dla niego to takze byl skandal jest kpina w zywe oczy! Spojrz czlowieku na to z dystansu! Wtedy LW byl przywodca ruchu wyzwolenczego spod komunizmu. Sam mu zawdzieczasz, w jakims stopniu, to gdzie dzis jestes(my). LW byl symbolem! I dlatego dostal Nobla! Calkowicie zasluzenie. A mysmy, w obrzydliwych latach 80tych, mieli choc chwile dumy z tego, ze jestesmy Polakami. Niestety cecha naszego Narodu jest opluc i skopac. "Bo cwok bez wyksztalcenia walczyl o take Polske! A ja mam co, ze jestem od niego lepszy? NOOOOO technikum zrobilem, co nie?" Pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miza58 Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 217.98.111.* 10.10.03, 12:50 działalność papieża nie może być nagradzana , to co w Polsce na ten temat ostatnio się wyprawia jest zaprzeczeniem podstawowych zasad ewangelicznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.03, 13:54 Wola boska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Nie ma sie co oburzac IP: *.proxy.aol.com 10.10.03, 14:18 Mysle, ze nie ma sie co oburzac. Zgadzam sie z ks. Adamem Bonieckim, ktory powiedzial, ze papiez jest ponad wszelkie nagrody, taze Nobla. Pytam sie, ktory papiez otrzymal Nobla? A Nobel jest bardziej potrzeny innym, chociazby tej iranskiej prawniczce. Placzemy tak, jakby to nam sie stala wielka krzywda. I dziwi mnie niepomiernie, ze teraz tak ujmujemy sie za papiezem, gdy wielokroc na tym portalu dane mi bylo czytac oburzajace, wulgarne i niesprawiedliwe ataki na Jana Pawla II. Czyzby teraz w dyskusji biora udzial inne osoby, a tamte zamilkly? Nie chce mi sie w to wierzyc. A swoja droga ciekawi mnie reakcja w Czechach, bo przeciez prezydent Havel tez byl wymieniany jako glowny kandydat do nagrody. Czy Czesi placza? Chyba nie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... Ona mówi za siebie i pozwala polatać nadziejom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:20 Niestety Papież Polak nie mówi za siebie, choć wiele razy zalecał takie postępowanie. Radzę zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: 195.205.152.* 10.10.03, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.client.attbi.com 10.10.03, 11:05 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:10 a cóz my robaczki wiemy, może i sie zasłuzyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Karolek passe.... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:50 Nie podpisuje sie imieniem laureatki, glupi chamie, bo jej kultura na pewno mocno przerasta twoj brak kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukutyku Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:05 szkoda! Tym bardziej że Papież może już nie doczekać przyszłorocznego rozdania... Odpowiedz Link Zgłoś
eeelllaaa Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi 10.10.03, 11:09 no wlasnie... Jemu pewnie na tym nie zalezy, ale dla tylu ludzi bylby to symbol wdziecznosci za to co robil przez cale swoje zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany mowisz o JEGO odchodach? IP: *.mega.tmns.net.au 10.10.03, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LESZEK [...] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.12.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 10.10.03, 12:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka ´Subtelny´ gamoniu IP: *.ifn-magdeburg.de 10.10.03, 16:33 Papiez narazal sie bedac reprezentantem swojej religii duzo bardziej nawet niz ta Pani. Tak mysle choc nie spieszno mi do takich porownan.. Pan zdaje sie nie dojrzal jeszcze bo mniej wiecej w wieku przedszkolnym wlasnie na wszelkie roznice w stosunku do naszej grupy reagujemy agresja i niechecia... Proponuje - kaprysna kobietke do towarzystwa (taka od futer). Na pewno szybciej Pan dojrzeje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awers ania z magdeburga?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.03, 14:08 kobietke do towarzystwa (taka od futer)??a ty co dupy w niemczech dajesz ze jestes taka zorientowana co i jak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Mianowalam sie Panskim psychologiem IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 16:29 Bo szkoda mi Pana. Zwlaszcza z racji na to w jakim srodowisku sie Pan obraca i co Pan wie o kobietach. Nie umie Pan mowic po polsku- szkoda a wlasciwe typowe dla Panskiego stanu. Nie wiem co oznacza to co Pan napisal. Panu zapewne z czym sie to kojarzy ale ja nie wiem niestety o co chodzi ?! RAdze miec swiadomosc ze nawet jesli sie wymiotuje literami to kieruje sie to do kogos.. I wystawia sobie wizytowke.. To wszystko. Co do mnie to jesli jest Pan tak zainteresowany futer nie nosze- nawet sztucznych ale dlaczego mialabym to mowic chlopcom? Czy chlopiec wie co sie robi w Niemczech - ma jakies osobiste przykre doswiadczenia? Nie jestem zorientowana ale nie lubie chamstwa.. Bo nic nie wnosi. NO to dziekuje za uwage..Niemilo mi bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Nie każda kobieta jest jak twoja matka. IP: *.avalonia.dk 12.10.03, 06:23 Pani ANia jest warta 100 takich plugawych istnień jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.amb.bydgoszcz.pl 10.10.03, 11:23 Gość portalu: kukutyku napisał(a): > szkoda! Tym bardziej że Papież może już nie doczekać > przyszłorocznego rozdania... Stary! Przeciez Im wlasnie o to chodzi... Nikomu nie odmawiajac prawa i zaslug do otrzymania tej nagrody (moze ta kobieta zasluzyla w tym roku, nie wiem) zabawne jest ze przez 25 lat papiez jej nie otrzymal. Ot polityka - nagrode przyznaje 5 osobowa komisja zlozona z protestantek - kobiet! To pokazuje tylko malostkowosc, nas wszystkich jako ludzi. Wyglada na to ze Karol Wojtyla przerasta ta nagrode... 'Niestety' nie jest czarna lesbijka, palestynskiego pochodzenia (modne w Europie) badz zydoskiego (modne w USA), samotnie wychowujaca dziecko. Gdyby jeszcze wypowiedzial sie za rozwodami, aborcja, narkotykami i pornografia to na 100% dostalby ta nagrode... Pozdrawiam wszystkich i wiecej usmiechu... Papiezowi w niczym ta nagroda nie jest potrzebna. Pozdrowionka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryhoo Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 213.25.164.* 10.10.03, 11:53 > Stary! Przeciez Im wlasnie o to chodzi... > ! > > To pokazuje tylko malostkowosc, nas wszystkich jako ludzi tak jest Bartek dobrze gada! A ta komisja pożal się Boże szkoda gadać!!!! ryhoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tesa Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.mofnet.gov.pl 10.10.03, 11:40 To jest nagroda dla Jana Pawła II: Mat. 5:9 9. Błogosławieni pokój czyniący; albowiem oni synami Bożymi nazwani będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 15:22 Masz rację kolego. wielka będzie Jego nagroda w niebie. Jakiś głupi nobel to jest dla zwykłych ludzi a nie dla Apostołów. Oczywiście samemu Ojcu świętemu nasze ludzkie uznanie do niczego nie jest potrzebne. Chodzi tu bardzie o nas samych. Z ludzkiego punktu widzenia , jak wielu osobom w Polsce, zwłaszcza młodym, którzy przez ostatnie ćwierćwiecze wzrastali w cieniu Jego Osoby, dla których Jego słowa są ważne, może najważniejsze, jest mi poprostu przykro. Co to za świat w którym przyszło nam żyć? świat źle pojętej politycznej poprawności, źle zrozumianej wolności, to wszystko chore, bardzo chore. mamy prawo krytykować tego czy tamtego klechę który przynosi wstyd noszonej przez siebie sutannie, ale autorytetowi Ojca świętego należy się szacunek, i tak się jakoś składa że szacunek okazują mu właśnie ci którzy stoją najwyżej duchowo i moralnie na świecie, a krytykują i lżą Go miernoty. Wyciąga się ciągle jedną i tę samą kwestię stosunku Papieża do obrony życia, ale jakoś nie widzi się w jakim kierunku pragnie On nas w tym życiu poprowadzić. Może tylko zauważają to miliony radosnych wpatrzonych i zasłuchanych ludzi którzy przez te 25 lat na całym świecie towarzyszą Mu w Jego pielgrzymkach. Oni, a ja z nimi już dawno przyznaliśmy Mu nagrodę Nobla w naszych sercach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogul Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 213.86.229.* 10.10.03, 18:24 Nie pisz Go z duzej litery bo to swietokradctwo. W koncu papiez to tez czlowiek i to w dodatku nietolerancyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq I BARDZO DOBRZE!!!WOJTYLE WYSTARCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: I BARDZO DOBRZE!!!WOJTYLE WYSTARCZY IP: 213.25.39.* 10.10.03, 11:21 Nie wiem durniu co chciałeś przez to powiedzieć (akuku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg A TO DEBILU ZE DOSYC JUZ TEATRU JEDNEGO AKTORA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kolega nam wszystko wyjasnil !!! Dzieki !! IP: *.dr / *.Dr-Scheller-Cosmetics.com 10.10.03, 18:11 Dzieki za wyjasnienie. Wszystko jasne. Zawsze tak sie komunikujesz, ze nie wiadomo o co Ci chodzi ? Chyba tak bo nawet podpisujesz sie niejasno. Raz aqq pozniej agg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq JASNIEJ?A PROSZE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.03, 00:03 marku drogi!! skoro potrzebujesz wyjasnienia jak chlop krowie na rowie to sluze... kto jak kto ale polacy powinni pamietac jaka role moze miec nobel w stymulacji srodowsk demkratycznych czy demokratyzujacych (podpowiedz - walesa). z calym szacunkiem dla wojtyly ale on juz swoje zrobil,teraz tego starszego, schorowanego pana szprycuja lekami i woza jak kukle po swiecie. a srodowiskom bliskim szweckim decydentom ( nie zapominaj drogi marku ze sa to srodowiska badz co badz PROTESTANCKIE mimo wszystko,ktore nie widza w papiezu ojca swietego -bo tego maja w niebie- co jednak nie przeszkadzalo walesie, miloszowi itp z szacunkiem podchodzic do tej nagrody) byc moze bardziej na sercu lezy wywolywanie pozytywnych(wg naszych europejskich stadartow) zjawisk w panstwach muzulmanskich niz pomaganie polakom w narodowej masturbacji, jaka jest jan pawel drugi-papiez polak. a swoja droga to w literaturze tematu nigdzie nie spotkalem sie z okresleniam papiez-wloch czy papiez-niemiec (tacy tez byli). ciekawe czy te dzis tak mocno zafascynowane papiestwem polskie srodowska beda (bys moze - patrz nostardamus)w przyszlosci uzywaly analogicznego okreslenia papiez-afrykanczyk (czy papiez-murzyn) ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: A co z Michnikiem? IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:19 Michnik ma juz tytul Zyda Roku (nie pamietam ktorego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joozek Michnik za rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:27 Mam cynk z Oslo, że w przysłym roku Michnik razem z Urbanem dostaną PNN za wkład w demokratyzację europy i walkę o prawdę oraz niezależność mediów od wpływów państwa kolesi i generałów. Im nie jest wszystko jedno, kto się wytapla w żłobie. A nagrodę w ich imieniu odbierze Ola Jakubowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Michnik za rok IP: *.pcz.czest.pl 10.10.03, 11:49 Gość portalu: joozek napisał(a): > Mam cynk z Oslo, że w przysłym roku Michnik razem z Urbanem > dostaną PNN za wkład w demokratyzację europy Az dziw bierze, ze "komitet noblowski" do tej pory nie docenil dzialalnosci tej pary, a szczegolnie urbana. Oni musza tam miec naprawde wysokie notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.pam.szczecin.pl 10.10.03, 11:05 jestem rozczarowany, że to nie Ojciec Świety.... Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz SALOMONOWA DECYZJA!!! 10.10.03, 11:09 święty to on może będzie jak go beatyfikują... A teraz idź i postaw kolejny pomnik JP2 albo daj kolejną nazwę ulicy jego imieniem... BAŁWOCHWALCO... Komitet wydał SALOMONOWĄ DECYZJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: SALOMONOWA DECYZJA!!! IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:14 antek.rozpylacz napisał: > święty to on może będzie jak go beatyfikują... > > A teraz idź i postaw kolejny pomnik JP2 albo daj kolejną nazwę > ulicy jego imieniem... BAŁWOCHWALCO... > > Komitet wydał SALOMONOWĄ DECYZJĘ! Nie salomonową a politycznie poprawną. I który to już raz? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: SALOMONOWA DECYZJA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:18 rzecz nie w stawianiu pomników, lecz w swoistym wyczuciu i wdzięczności, bo co do zasług to chyba nikt nie ma wątpliwości, że Nobel się papieżowi należy, to że On go nie potrzebuje to też jest fakt, faktem jest że nie trzeba mu tych wszystkich pomników o których piszesz, faktem jest też że to największy Polak 20 wieku, niewielu ich mamy stąd też monotematyczność pomników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Re: SALOMONOWA DECYZJA!!! IP: *.acn.pl 10.10.03, 17:10 BUAHAHAHAHA ZASŁUG???? Od samego gadania jeszcze nikt pokoju nie zaprowadził... I TO JEST CLUE SPRAWY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: SALOMONOWA DECYZJA!!! IP: *.dr / *.Dr-Scheller-Cosmetics.com 10.10.03, 18:07 A niby jak sie zabiega o pokoj ? Prosze o inne rozwiazania. Chyba ze tak jak w starej piosence dezertera : wszyscy walcza o pokoj az sie leje krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureust Re: SALOMONOWA DECYZJA!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.03, 18:47 Gość portalu: kombinator napisał(a): > BUAHAHAHAHA ZASŁUG???? Od samego gadania jeszcze nikt pokoju nie zaprowadził... > > I TO JEST CLUE SPRAWY!! misiu, clou, nie clue, to raz. nie kombinuj lepiej za dużo, bo wyraźnie ci nie wychodzi, to dwa - twoje zasługi są znaczniejsze? szczęść boże irance, to trzy. kurde, może jesteśmy trochę uprzedzeni, ale kto naprawdę ze znanych w świecie ma większe zasługi dla pokoju? havel? spoko wporzo gość, ale dla pokoju? lula? były zadymiarz i komuch, choć pono dziś stabilizuje sytuację swojego kraju. pewnie babeczki przyznajace nagrode nie sa uprzedzone, ale wskażcie kogos, kto prawdziwie zrobil tyle dla pokoju (a chocby mówią, że zapobiegł wojnie chile z argentyną w '79, cos tam zarzeźbił przy okazji iraku, jakoś tam jednak pomógł w pogrzebaniu czerwonego i wiele pewnie innych) niż karolek. olejmy to więc, wystarczy świadomość. w końcu do karolka ustawiają się kolejki wałęsów, arafatów, carterów, lekarzy świata und so weiter, a część z tych gości nawet całuje go w rąsie, więc kto tu bardziej zasługuje na szacunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 10.10.03, 11:05 z za rok Andrzej Lepper ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.bas.roche.com 10.10.03, 11:06 Gratulacje dla Pani Ebadi.. A teraz to pewnie bedzie zaloba narodowa ze bialy papa nie dostal nic.. no coz nie wszyscy sa tak histerycznie "zakochani" w nim.. i cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sps Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:21 Nie jestem w Nim zakochana i nie o histerie chodzi, ale w sumie trzeba pamiętać że Einstein w swoim czasie przegrał z udoskonalaczem latarni morskiej... z całym szacunkiem dla udoskonalonej latarni i "doskonalacza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grez Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 217.153.116.* 10.10.03, 11:06 Papież i tak jest poza ich zasięgiem - On jest z ligi o niebo ;) wyższej niż ci wszyscy laureaci razem wzięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jair Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.iitd.pan.wroc.pl 10.10.03, 11:19 Tak jest! On jest nie z "tego świata", więc "ten świat" nie może Go uznać. A co było z Jezusem? JP II jest znakiem czasu, dlatego wielu "tego świata" Mu się sprzeciwia i sprzeciwiać się będzie do końca (biedni ludzie. A On pokazuje nam jak Moc w słabości się przejawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy LoJola Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:49 No, Jair trochę się zagolopowałeś. Nie porównuj proszę papieża do Jezusa. JP2 to tylko człowiek, chociaż w Polsce dla milionów półbóg (a może i więcej niż "pół-"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 12:00 Gość portalu: Ignacy LoJola napisał(a): > No, Jair trochę się zagolopowałeś. Nie porównuj proszę papieża do Jezusa. JP2 > to tylko człowiek, chociaż w Polsce dla milionów półbóg (a może i więcej > niż "pół-"? Chociazes podobno "Lojola", to niewiele zrozumiales ztego co Jair napisal. Lepiej zmien nick, bo jeszcze powiedza: "Tyle znacy, co Ignacy, a Ignacy gowno znacy" (znany cytat marszalak Pilsudskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:22 co najwyzej pol choc dzis w Polsce to cokolwiek niewygodnie tak mowic. Aczkoliek uwazam, ze zdecydowanie zasluzyl na pokojowego Nobla. Wiele razy mowil rzeczy bardzo niewygodne dla "swiata". Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi 10.10.03, 12:04 Gość portalu: jair napisał(a): > Tak jest! On jest nie z "tego świata", więc "ten świat" nie może Go uznać. A co > > było z Jezusem? JP II jest znakiem czasu, dlatego wielu "tego świata" Mu się > sprzeciwia i sprzeciwiać się będzie do końca (biedni ludzie. A On pokazuje nam > jak Moc w słabości się przejawia. LUDZIE WYSCIE POWARIOWALI!!!! PRZECIEZ TO TYLKO MAZ STANU I TO NAWET WCALE NIE TAKI REWELACYJNY! TEN KRAJ NAPRAWDE OSZALAL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:23 AMEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:19 dzisiaj jeszcze nie niedziela.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:06 Ostatnie artykuły trochę rozbudziły nasze nadzieje na Nobla dla Jana Pawła II. Może jeszcze nie pora.. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Wielka szkoda! IP: 195.205.163.* 10.10.03, 11:06 Wielka szkoda, może następnym razem, mam tylko wielką nadzieję , że Nasz papiez dotrwa, modlę się o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: A kto ją zna? Irańskie kobiety? IP: 212.69.76.* 10.10.03, 11:46 to jest POKOJOWA nagroda a nie (WY)ZNANIOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:06 Nie wiem, nia znam Shirin Ebadi i nie wiem, co zrobiła dla pokoju. Wiem, co zrobił Papież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowy rozsadek Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.sp.se 10.10.03, 11:10 NIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.rydultowy-ob.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:14 szczególnie w północnej Irlandii, gdzie ani razu nie potępił akcji IRA, brawo bałwochwalco Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi 10.10.03, 11:19 Gość portalu: k napisał(a): > szczególnie w północnej Irlandii, gdzie ani razu nie potępił akcji IRA, brawo > bałwochwalco a co? a ta pani iranka potępiła? wątpię. twój argument jest kretyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:26 Twoj szokuje inteligencja! Chylic czola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sps Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:28 Za to inni papieże popierali rozbiory Polski i podpisywali umowy z Adolfem, wszystko musi mieć swoją perspektywę! A to, że Nobla papież nie dostał to i lepiej, Jemu to nie jest potrzebne, ma zupełnie inny pryzmat patrzenia na świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.nitronet.pl / *.nitronet.pl 10.10.03, 11:52 Time ogłosił nawet Hitlera człowiekiem roku w 1938. W 1936 mer Rzymu Ebert organizuje czarne procesje masońskie zeby usunać Papieża i to wcale nie byli jeszcze faszyści tylko ich przeciwnicy.A jak było z rzezią Francuzów i Rosjan w czasie rewolucji.W takim świecie niewiele było można zrobić wtedy, i podobnie jest dziś, fałszywa histeria jestjak zwykłe po stronie przeciwników Kościoła. Dotarcie do prawdy wymaga wysiłku i intelektu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureust Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.03, 19:10 Gość portalu: sps napisał(a): > Za to inni papieże popierali rozbiory Polski i podpisywali umowy > z Adolfem, wszystko musi mieć swoją perspektywę! Jaki papie? Z jakim Adolfem? Umowy? Ze zaraz nie ekskomunikował jak czerwonego, to znaczy, że popierał? Ciekawe. Do lat 60-tych zgodnie z prawdą doceniali wojennego papieża za pomoć Żydom, troskę o okupowane kraje itp. faktycznie - bo jeszcze z pamięci - zdając sobie sprawę, co naprawdę można było zrobić w pobliżu Adolfa. Potem wymarli świadkowie i do głosu dopadli oskarżyciele pragnący coś dla siebie lub grup, które reprezentowali coś wyrwać. A Karolek? Też jest winien, a czemuż by nie...... Są też tacy, którzy tak właśnie twierdzą. Olać tego nobla, popatrzcie na listę - pożal się Boże - "laureatów". Zlikwidować noble pokojowe i literackie zresztą. Najwięcej piany a najmniej treści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 10.10.03, 11:23 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Nie wiem, nia znam Shirin Ebadi i nie wiem, co zrobiła dla pokoju. Wiem, co zro > bił Papież... To sie podziel ta informacja. Nie trzymaj nas w napieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker znawcy, kurna... IP: *.ipt.aol.com 10.10.03, 21:29 jestem zachwycony was wszystkich elokwencja... sam znam jednego moze na dwudziestu noblistow i to jedynie w kategorii literatury. napiszcie zbirowy list do akademii krolewskiej, by zmieniono kryteria tak, by nobliste znal kazdy zindoktrynowany polaczek. swiat to nie tylko katolicy, moi drodzy, wychyncie z przasnego zascianka chociaz raz. nie do pana te slowa, szanowny panie wlesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:25 A co zrobił? Tylko tak konkretnie bez demagogii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramin Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 217.8.166.* 10.10.03, 11:06 Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.client.attbi.com 10.10.03, 11:07 Wisla gollllllll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Kto o niej będzie pamiętał za 3 lata IP: 149.156.184.* 10.10.03, 11:07 No właśnie, kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Kto o niej będzie pamiętał za 3 lata IP: 193.95.187.* 10.10.03, 11:13 a kto w polsce pamieta jeszcze o walesie ? dostal ledwo 1% w ostatnich wyborach prezydenckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Kto o niej będzie pamiętał za 3 lata IP: *.nowiny.net 10.10.03, 11:28 "a kto w polsce pamieta jeszcze o walesie ?" Zdziwylbys sie. Tu w Polsce niewielu pamieta o Walesie, ale za granica to wciaz zywe nazwisko - przynajmniej ja sie spotykalam z zainteresowaniem na temat jego osoby. Nie jestem fanka Walesy, ale co zrobil to zrobil - tyle ze teraz juz uwazam, ze czas mu odpoczywac. Co do tej Iranki - kobieta w muzulmanskim kraju, ktora walczy o wolnosc to na pewno cos wartego zauwazenia, ale decyzja jest zbyt poprawna politycznie. Nobel powiniem trafic do papieza, kolejnego "rozdania" moze juz nie doczekac, niestety. A Nobel bylby doskonalym ukoronowaniem jego 25 letniego pontyfikatu i nawolywania o pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieno Re: Kto o niej będzie pamiętał za 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:34 > Co do tej Iranki - kobieta w muzulmanskim kraju, ktora walczy o wolnosc to na > pewno cos wartego zauwazenia, ale decyzja jest zbyt poprawna politycznie. 100% popieram Nobel powiniem trafic do papieza, kolejnego "rozdania" moze juz nie doczekac, niestety. A Nobel bylby doskonalym ukoronowaniem jego 25 letniego pontyfikatu i Ten pontyfikat nie potrzebuje laurów, ani nagród, świat w tym również świat przyznających Nobla jest na tyle upolityczniony, że nie ma co mieszać w niego 25 lat prawdziwego posłannictwa i oddania. Nobel nie jest w stanie go uwieńczyć. Brak tej nagrody dla Papieża jest dowodem na charakter tej nagrody > nawolywania o pokoj. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kto o niej będzie pamiętał za 3 lata IP: *.ipsp.uni-hohenheim.de 10.10.03, 15:38 Nie rozumiem dlaczego uwazasz ze nagrode powinien dostac Ojciec Swiety. n napewno cieszy sie z przyznanej nagrody i wie duzo duzo wiecej od nas czym zasluzyla sie ta kobieta. To nam najbardziej zalezy na przyznaniu nagrody OS niz jemu samemu. W tym wszystkim najgorsze jest to ze uwazamy to za porazke ze nikomu innemu ta nagroda sie nie nalezy. Typowo Polskie zachowania. Nie rozumiemy innych narodow, nie umiemy przyjac do wiadomosci innego biegu rzeczy i w koncu nie umiemy cieszyc sie z innymi, nie umiemy powiedziec slowa gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 62.148.91.* 10.10.03, 11:07 No i dobrze - kosciol rzymskokatolicki nie moze miec monopolu na wszystko,nie dosc ze kobieta, to jeszcze iranka - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.ncac.torun.pl 10.10.03, 13:03 > No i dobrze - kosciol rzymskokatolicki nie moze miec monopolu na > wszystko,nie dosc ze kobieta, to jeszcze iranka - super! Szkoda tylko, ze nie lesbijka (chociaz kto wie). No i jak by jeszcze miala AIDS, albo chociaz byla wykorzystywana w dziecinstwie. SUPER! dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czad Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 195.75.180.* 10.10.03, 16:33 twoja glupota mnie przytlacza!!! niestety ludzka glupota jest bezkresna i co najgorsze nie ma na nia leku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.k.mcnet.pl 10.10.03, 11:07 WIELKA SZKODA BO TO MOŻE OSTATNIA SZANSA. WIDAĆ KOMISJA ZA NIC NIE CHCE FAWORYZOWAC KATOLIKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: power Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 195.75.180.* 10.10.03, 16:31 STRASZNE, BIEDNI CI KATOLICY-TACY PRZESLADOWANI PRZEZ WSZYSTKICH CHLIP CHLIP! KURNA, DAJ SOBIE SPOKOJ! DOBRZE ZE W TEJ SKANDYNAWII JACYS ROZSADNI LUDZIE MIESZKAJA I CO NAJWAZNIEJSZE PODEJMUJA DECYZJE! Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi 10.10.03, 11:07 BUAHAHAHAAHA :) I kto polaczki dostał Nobla???? Osoba która rzeczywiście WŁOŻYŁA DUŻY WKŁAD, A NIE TYLKO MÓWIŁA I MÓWIŁA I NIC Z TEGO NIE WYNIKAŁO ŻE MÓWIŁA O POKOJU... CE LAVIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro Dobry dzien dzisiaj!!! IP: *.hafro.is 10.10.03, 11:12 Ale sie ciesze, ze to nie bialy papa dostal nagrode. Na ta nagrode zasluguja osoby, które cos zrobily dla pokoju i praw czlowieka. Kiedy np. papa oplywal w luksusie, Havel siedzial w wiezieniu. To jest odwaga, a nie "nawolywanie do pokoju". Z tego nawolywania ABSOLUTNIE NIC nie wyniklo. Nie wspomne juz potepienia uzywania prezerwatyw, co mialo ten skutek, ze tysiace ludzi w zacofanych rejonach swiata zmarlo na AIDS. A papa pojechal do Afryki, poglaskal murzynskie dzieci i pojechal jetem do swego palacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Dobry dzien dzisiaj!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 10.10.03, 16:27 Za to Pan euro zasluzyl sie jako czlonek komisji.. I bardzo sie napracowal plodzac te oto tutaj interesujaca opinie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choinka Re: Dobry dzien dzisiaj!!! IP: 195.75.180.* 10.10.03, 16:29 nareszcie cos madrego! papiez sie pomodli o to o tamto i ma odwlaone! a co z tego wynika - absolutne gucio w zoo! Sypnal by kasa a nie gadal (ledwo i niewyraznie do tego). Pomijam juz jego nauki-takie glebokie i bystre mysli jak woda w klozecie! To o czym on mowi to wszyscy o tym wiedza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Drogie Tannenbaum IP: *.ifn-magdeburg.de 10.10.03, 16:38 lepiej pomysl co wynika z dzialania tej Pani i porownaj.. Wyjdzie znaaaaacznie mniej- bo rozjuszeni ajatollachowie... Dobre nie ma co.... Poza tym Papiez wykorzystal to co mogl a mogl znacznie wiecej. Ta Pani nic nie moze. I wyszla z tego prowokacja.. Choc zycze jej szczescia- naprawde szczerze... Bo tak sie sklada, (mam takie wrazenie jakby) ze arabowie maja gleboko w nosie komisje europejskie i to co myslimy o ich sposobie zycia i traktowania kobiet.. No ale oczywiscie sa tacy co wiedza wiecej....zapewne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katol Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:42 antek.rozpylacz napisał: > BUAHAHAHAAHA :) > I kto polaczki dostał Nobla???? > > Osoba która rzeczywiście WŁOŻYŁA DUŻY WKŁAD, A NIE TYLKO MÓWIŁA > I MÓWIŁA I NIC Z TEGO NIE WYNIKAŁO ŻE MÓWIŁA O POKOJU... Tak!!!!!! I teraz w Jej ojczyźnie jest RÓWNOUPRAWNIENIE KOBIET, jest to przyjazny kobietom świat wolny od zgniłych Katoli!!!! Zastanów się człowieku co piszesz , mam nadzieje że rzeczywiscie ta nagroda jej się należała,i szczerze gratuluje. Ale Ty nie masz zupełnie pojęcia jak wiele w dzisiejszym swiecie znaczą wypowiadane słowa... Skroro tak nimi gardzisz to czemu w ogóle piszesz na Forum??? Zupelnie nie znasz historii ostatnich 25 lat skoro nic nie wiesz co te slowa zrobily... skoro są tak nieistotne to czemu tak wielu chce ich sluchać i odwiedza Papieża i przyjmuje go? Czy słowa wypowiadane w czasie polskich choćby wizyt nic nie znaczyły Twoim aroganckim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: 150.254.85.* 10.10.03, 11:54 antek.rozpylacz napisał: > BUAHAHAHAAHA :) > I kto polaczki dostał Nobla???? > > Osoba która rzeczywiście WŁOŻYŁA DUŻY WKŁAD, A NIE TYLKO MÓWIŁA > I MÓWIŁA I NIC Z TEGO NIE WYNIKAŁO ŻE MÓWIŁA O POKOJU... > > CE LAVIE O, widzę, że wreszcie ktoś wie, co ta pani zrobiła. Może się z nami podzielisz Swoją wiedzą? PS. Czy to mialo być c'est la vie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGDAN P. Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.d0.club-internet.fr 10.10.03, 16:09 GRATULACJE DLA NOBLISTKI !!!!TO KOBIETA KTORA NA FROCIE Z NARAZENIEM WLASNEGO ZYCIA WALCZY O LEPSZE JUTRO KOBIET MUZULMANSKICH.ZASKOCZYLA MNIE WYPOWIEDZ INNEGO NOBLISTY WALESY (ale co sie po tym czlowieku mozna innego spodziewac!!!?)JESZCZE RAZ DOBRZE SIE STAL, ZE "POKOJOWY NOBEL" TRAFIL W TAKIE RECE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pokojowy Nobel dla Shirin Ebadi IP: *.ifn-magdeburg.de 10.10.03, 16:23 Jest Pan kobieta? Bo nie za bardzo wiem co mezczyzni rozumieja przez walke na rzecz praw kobiet... Bardzo sie tym zainteresowalam.. Osobiscie uwazam np ze w POlsce kobietom zupelnie wystarczy walka o prace dla ich mezow a czasem i dla siebie - ale niekoniecznie w wojsku.. I na ktorym froncie ta Pani walczyla? Ja naprawde nie walcze w tej chwili ale lubie takie wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjo dobrze, że nie Janek IP: *.siec.pl 10.10.03, 11:08 Nie znam tegorocznej laureatki nagrody nobla, chociaż wiem że zajmowała się obroną praw kobiet i dzieci. Cieszę się jednak, że tegoroczny pokojowy nobel nie trafił do papieża Jana Pała II. Jak ktoś kiedyś powiedział: "są ordery które wyróżniają ludzi i ludzie którzy wyróżniają ordery". I właśnie nagroda nobla dla papieża polaka była by dla wielokrotnie kompromitującego się Instytutu Noblowskiego zbyt wielkim wyróżnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebacpapcia [...] IP: cache1:* 10.10.03, 11:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz