Dodaj do ulubionych

Nastepny prosze!

08.11.05, 22:20
Śmiało Panie Adamie!

Jaruzelski agentem o ps. "Wolski"
PAP/IAR - dodane 1 godzinę i 24 minuty temu (aktualizowane 58 minut temu)

W IPN odnaleziono księgę ewidencyjną Informacji Wojskowej, w której Wojciech
Jaruzelski jest zarejestrowany jako agent o pseudonimie "Wolski" - wynika z
nieoficjalnych informacji, do których dotarły "Wiadomości" TVP1. W środę
sprawą ma zająć się kolegium Instytutu Pamięci Narodowej.

Z ustaleń "Wiadomości" wynika, że chodzi o księgi ewidencyjne z lat 1945-70
bądź 71. Według Telewizji Polskiej ktoś manipulował w aktach przy nazwisku
generała. Zapis jest skreślony i zaczerniony, ale czytelny.

W czerwcu został powołany specjalny zespół archiwistów, którego zadaniem było
poszukiwanie dokumentów dotyczących generała Jaruzelskiego.

Na stronie internetowej IPN opublikowano wówczas dokumenty, o których
informowała telewizja TVN: list szefa oddziału II Sztabu Generalnego z maja
1949 r. gen. Wacława Komara do szefa Głównego Zarządu Informacji Wojskowej
płk. Stefana Kuhla. Komar pytał Kuhla, czy grupa wymienionych oficerów -
wśród nich "ppłk Jeruzelski Wojciech" - może służyć w zwiadzie wojskowym w II
oddziale SG. Jest też odpowiedź Informacji do SG, że nie wnosi ona sprzeciwu.

Kolejny dokument z 1949 r. to pisana odręcznie przez oficera Informacji
notatka o tych oficerach. Autor pisze o "Jeruzelskim", że jest on tajnym
informatorem o pseudonimie Wolski zwerbowanym 23 marca 1946 r. "na uczuciach
patriotycznych" Według notatki, Jaruzelski to "dobry tajny współpracownik,
nadający się na rezydenta". Jest tam też krótki biogram "Jeruzelskiego".

Generał zaprzeczył wtedy doniesieniom mówiąc, że to polityczny atak za jego
ksiażkę, w której, jak twierdził, obnażał wstydliwe dla polityków sprawy.

IW była uzależnionym od Związku Radzieckiego i Armii Czerwonej organem
kontrwywiadu wojskowego działającym w Polsce w latach 1944- 1957,
odpowiedzialnym, obok UB za represje wśród żołnierzy Wojska Polskiego, Armii
Krajowej oraz ludności cywilnej. W 1957 r. przekształcono ją w Wojskową
Służbę Wewnętrzną. (mila)

Obserwuj wątek
    • homosovieticus Raport specjlny! 08.11.05, 22:22
      wiadomosci.wp.pl/kat,33960,raportSpecjalny.html
      • homosovieticus Raport specjalny do rąk MARYNATA!! 08.11.05, 23:37
        • lvlarynat Dzięki za link homoś, to dla ciebie zaskoczenie? 09.11.05, 03:52
          Z tego co mozna było od zawsze wyczytać, nawet w oficjalnym życiorysie
          W.Jaruzelskiego, to już jesienią 1943, po krótkim szkoleniu (głownie przez
          instruktorów sowieckich)na kursie w tzw Szkole Oficerskiej w Riazaniu został
          dowódca plutonu zwiadu 5 PP. I cały szlak bojowy przeszedł, szybko awansujac
          (zapewne z powodu wysokiej śmiertelnosci zwiadowców wyprawiajacych się w
          róznych misjach za linię frontu) w tej formacji - współpracujacej bardzo blisko
          z jej sowieckimi odpowiednikami. Nie jestem historykiem wojskowosci i trudno mi
          powiedzieć jakie wówczas były struktury podległosci. Najprawdopodobniej zwiad
          był podporzadkowany podwójnie - polskiej Informacji i rosyjskim strukturom
          rozpoznawczo-dywersyjnym, najprawdopodobniej podległym GRU (Gławnoje
          Razwieditielnoje Uprawlienije). A moze jeszcze komuś. Bo u Ruskich była
          rywalizacja różnych specsłuzb, które sie wciaż reorganizowały i zmieniały
          nazwy. Więc mogły to być jakieś komórki podległe sztabowym wydziałom
          rozpoznawczym (np. słynnemu 3-ciemu oddziałowi WCz "Wojskowoj Czasti" -
          odpowiednikowi Informacji Wojskowej w WP), lub kontrwywiadowczo-dywersyjnym i
          zwiadowczym strukturom SMIERSZU. Po wejsciu na tereny Polski zapewne także i
          wywiadowi politycznemu NKWD (później MWD i KGB).
          W lipcu 1946 5 Kołobrzeski PP przybywa do Piotrkowa Tryb., kpt Jaruzelski
          zostaje wojskowym komendantem miasta, "utrwala władzę ludową" (walcząc z WiN i
          oddziałami partyzanckimi m.in "Prawdzica") przy współpracy z UBP, IW, MO i KBW.
          Wielce prawdopodobne, że nie była to tylko "współpraca instytucjonalna" ale i
          osobista służba w strukturach Informacji Wojskowej. Po dalszych awansach i
          obejmowaniu coraz wyższych stanowisk dowódczych, sztabowych, partyjnych i
          ministerialnych - po prezydenta RP - automatycznie stawał sie adresatem
          informacji zbieranych przez wywiad i kontrwywiad oraz podporządkowywał sobie te
          służby. To naturalne. To zaden nius.
          Mnie ciekawi bardziej ten wątek GRU. Czy faktycznie był i czy ustało jego
          podporządkowanie "Akwarium" (co ponoć za życia sie nie zdarza, ale moze to
          tylko fikcja literacka)....
          Wywołałes mnie, homciu, to napisałem co mi w tej sprawie po głowie chodzi, choć
          niespecjalnie mnie ten oportunista i jego los obchodzi...
          • homosovieticus Nie byłaby dla mnie zaskoczeniem agenturalność 09.11.05, 22:29
            -jesli zostanie potwierdzona - gen.Jaruzelskiego ponieważ podejrzewałem od
            dawna ,że tylko to tłumaczy rozsądnie "noc 13 grudnia 1981". Jest natomiast,
            pewnego tylko rodzju zaskoczeniem lekceważenie tego faktu przez-Ciebie
            Marynacie tzn. przez , część srodowiska Agory i srodowiska postkomunistycznego,
            które rości sobie pretensje do wszechstronnego rozumienia POLITYCZNYCH powodów
            wprowadzenia stanu wojennego w Polsce i wszystkiego co nastąpiło po 89-tym roku.
            • lvlarynat Homciu, jeśli masz coś do Agory to ich flekuj... 10.11.05, 02:03
              ... i obrzucaj epitetami. Takie twoje postępowanie uważam za racjonalne. Skoro
              masz taki ciężki i zakuty łeb, jakim cię Bozia pokarała - to jedyne co może ci
              przynieść sukces (przynajmniej w opinii leppero-kaczej) - jest walenie tym
              łbem "z byka". Młot służy do walenia! Więc - h... sowiecki młocie - łap sie za
              uszy i wal!...
              Bo w normalnej dyskusji, prowadzonej przy użyciu argumentów, za kazdym razem
              wychodzisz na to, czym jesteś - czyli na durnia. Na agresywnego kretyna,
              hałaśliwego tupeciarza i pozbawionego daru samodzielnego myślenia plagiatora
              posługującego się cudzymi, gotowymi tekstami... Lubujesz sie w nachalnych.

Jak w twojej łepetynie mogła w ogóle powstać wątpliwość, że ktoś mógł być
              dowódcą pułkowego zwiadu po stronie Krasnoj Armii, mieć prawo przekraczania
              linii frontu w te i nazad, (przy ówczesnej paranoidalnej szpiegomanii)i nie
              współpracować ze strukturami wywiadu, kontrwywiadu i dywersji? To kto
              Jaruzelskiemu wyznaczał zadania? Komu on przekazywał uzyskane informacje? Kto
              przesłuchiwał chwytane jego przez zwiadowców "języki"? Nie służby informacyjne
              polskich(?) i sowieckich sztabów? Nie SMIERSZ? Nie GRU?
              Jak ktoś nie będący ZAUFANYM OFICEREM tych struktur mógł przechodzić kolejne
              weryfikacje? Tak szybko awansować? Pełnić kolejne - coraz wyższe funkcje i mieć
              dostęp do coraz ważniejszych tajemnic?
              To tak, jakbyś się zdziwił i zrobił okrągłe oczy, gdyby "IPN znalazł kartkę
              mogącą stanowić poszlakę, iż B. Bierut był agentem NKWD posługujacym się
              pseudonimem 'Tomasz'".
              Przecież jest powszechnie dostepną informacją fakt, że WSZYSCY zrzuceni przez
              sowietów na spadochronach założyciele PPR i KRN - byli agentami wyszkolonymi w
              ośrodku NKWD w podmoskiewskim Puszkino.
              A - wracając do Jaruzelskiego - jak ty to sobie, baranosowiecki łbie
              wyobrażasz? Przyjeżdża latem 1943 z ałtajskiego łagru do Riazania
              młody "pamieszczyk", za nim teczka NKWDoskich akt (bo jakże inaczej?) i co?
              Przechodzi wszystkie sita i sowieccy instruktorzy szkolą go na oficera zwiadu?
              Dlaczego nie został objęty ewidencją "elementów antysowieckich" i nie
              postawiono go pod ścianą, lub nie pogoniono go w kompanii karnej pod kule pod
              Lenino lub gdzie indziej, gdzie takich "szlacheckich synków" wysyłano na pewną
              śmierć?
              Czemu pózniej popierali go gienierał Popławski i marszał Rokossowski? I to aż
              tak, że w najgorszych czasach stalinowskich doszedł sznelcugiem do stopnia
              najmłodszego generała w LWP? Jak było możliwe, że z "wrogim pochodzeniem
              klasowym" nie trafił do więzienia? Toż przynajmniej, jako "element zagrażajacy
              Polsce Ludowej" powinien mieć w Głownym Zarządzie informacji teczkę TKO (teczkę
              kontrolno-obserwacyjną). Inni generałowie mieli, a czy on miał? Ktoś ją
              widział?
              Pal sześć, że wychowanek oo Marianów został szefem Głównego Zarządu
              Politycznego. Ale skąd u Sowietów brało się aż takie do niego zaufanie, że
              powierzyli mu stanowisko zastępcy dowódcy wojsk Paktu Warszawskiego?
              I ty się ekscytujesz wiadomością, że latem 1946 ktoś napisał, że Jaruzelski był
              w Informacji Wojskowej zarejestrowanym współpracownikiem o kryptonimie "Wolski"?
              To, akurat może być mało znzczący fakt. Na przykład - może, jako dowódca
              jakiegoś oddziału polskiego "specnazu" brał pod kryptonimem "Wolski" udział w
              jakiejś terenowej akcji przeciwko patriotycznemu podziemiu? Czy wówczas - w
              obawie przed przeciekami - nie używano często kryptonimów? Ale gotów jestem się
              założyć, że już wówczas pan (wtedy kapitan) pełnił znacznie ważniejszą funkcję
              w tajnych służbach...
              Moja rada - homciu - nie przepisuj bezmyślnie cudzych tekstów, bo robisz z
              siebie idiotę.
              ========
              Ciekawi mnie jeszcze jedno, skąd u ciebie ta moda na obrzucanie wyzwiskami
              osób, które cierpliwie tłumaczą ci na czym polegają twoje błędy? Już raz miałeś
              ze mna ścinę i przepraszałeś.
              Radzę po dobroci - chcesz się czepić komucha? To se znajdź prawdziwego komucha
              i się go czep. Wolna wola...
              Ale wobec normalnych ludzi sie miarkuj z tymi atakami "ad personam", bo z twoim
              natrętnym (acz bezrozumnie propagowanym) rusofilstwem, lepperowskim populizmem,
              antyinteligenckością i narodowo-kaczym socjalizmem - nie dziw się, że jesteś
              wymarzonym obiektem drwin. I najczęściej nie jesteś atakowany z powodu
              poglądów, tylko Z POWODU NIEUDOLNOSCI Z JAKĄ TE POGLĄDY PREZENTUJESZ. Bo widać
              wyraźnie, że często nie rozumiesz nawet tekstów, które wycinasz i wklejasz jako
              swoje własne.
              Twoim wrogiem jesteś sobie ty sam i twoje nieszczęśliwe POŁĄCZENIE CHĘCI
              BŁYSZCZENIA Z BRAKIEM PRAKTYCZNEJ UMIEJĘTNOŚCI PRZEKONUJĄCEGO PISANIA - CZY
              CHOĆBY CZYTANIA Z E _ Z R O Z U M I E N I E M.
              ====
              Ale jestes pracowity. I zapewne dlatego - pod tym kamieniem, spod którego
              nadajesz - cenią cię i dają na papu.

Dana na hura, homoś. Dana na hura!

• homosovieticus Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesniej 10.11.05, 19:16
                znałeś agenturalną działalność Jaruzelskiego i pomimo tej wiedzy, z wielkim
                zapałem, broniłeś racji politycznych o konieczności wprowadzenia stanu
                wojennego w Polsce.
                Czy dobrze zrozumiałem Marynacie?
                • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 10.11.05, 21:52
                  homosovieticus napisał:

> znałeś agenturalną działalność Jaruzelskiego i pomimo tej wiedzy, z wielkim
                  > zapałem, broniłeś racji politycznych o konieczności wprowadzenia stanu
                  > wojennego w Polsce.
                  > Czy dobrze zrozumiałem Marynacie?
                  • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 11.11.05, 10:39
                    homosovieticus napisał:

> homosovieticus napisał:
                    >
                    > > znałeś agenturalną działalność Jaruzelskiego i pomimo tej wiedzy, z wielk
                    > im
                    > > zapałem, broniłeś racji politycznych o konieczności wprowadzenia stanu
                    > > wojennego w Polsce.
                    > > Czy dobrze zrozumiałem Marynacie?

• czur-czur-ra masz racje, rybko 11.11.05, 10:42
                      Poniewaz jak male dziecko krzyczysz, gdy nie udziela ci odpowiedzi natychmiast,
                      spiesze z pomoca. Tak, masz racje, wszystko wspaniale zrozumiales. Teraz
                      odetchnij.
                      • homosovieticus Re: masz racje, rybko 11.11.05, 11:12
                        A na jakiej podstawie tak sądzisz?
                        Ty też wiedziałeś o agenturalnej (GRU) przeszłosci Jaruzelskiego i podobnie,
                        jak Marynat, broniłes politycznych racji wprowadzenia stanu wojennego w Polsce?
                    • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 11.11.05, 18:03
                  • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 12.11.05, 20:55
                    homosovieticus napisał:

>
                    > im
                    > > wojennego w Polsce.
                • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 12.11.05, 18:35
                  homosovieticus napisał:

> wojennego w Polsce.
                • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 12.11.05, 19:58
                  homosovieticus napisał:

> wojennego w Polsce.
                  • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 13.11.05, 19:20
                    homosovieticus napisał:

>
                    > im
                    > > wojennego w Polsce.
                • homosovieticus Re: Zrozumiałem z Twojego wywodu ,że już wczesnie 12.11.05, 22:46
                  homosovieticus napisał:

> wojennego w Polsce.
                  • homosovieticus Marynat forumową prostytutką polityczną ? 13.11.05, 20:40
                    homosovieticus napisał:

>
                    > im
                    > > wojennego w Polsce?.
                    Pytam juz ,którys raz z kolei i nie odpowiadasz. Twoje milczenie jest
                    potwierdzenie, że dobrze Cię zrozumiałem .Oznacza to, że wniosek jaki wyciągam
                    jest w powżnym stopniu UPRAWNIONYM.
                    :(((
                    • homosovieticus Re: Marynat forumową prostytutką polityczną ? 14.11.05, 16:28
                      homosovieticus napisał:

>
                      > > homosovieticus napisał:
                      > >
                      > > > znałeś agenturalną działalność Jaruzelskiego i pomimo tej wiedzy, z
                      > wielk
                      > > im
                      > > > zapałem, broniłeś racji politycznych o konieczności wprowadzenia s
                      > tanu
                      > > > wojennego w Polsce?.
                      > > > Czy dobrze zrozumiałem Marynacie?
                      > Pytam juz ,którys raz z kolei i nie odpowiadasz. Twoje milczenie jest
                      > potwierdzenie, że dobrze Cię zrozumiałem .Oznacza to, że wniosek jaki
                      wyciągam
                      > jest w powżnym stopniu UPRAWNIONYM.
                      > :(((
                    • homosovieticus Marynat forumową prostytutką polityczną ? 14.11.05, 16:36
                      homosovieticus napisał:

>
                      > > homosovieticus napisał:
                      > >
                      > > > znałeś agenturalną działalność Jaruzelskiego i pomimo tej wiedzy, z
                      > wielk
                      > > im
                      > > > zapałem, broniłeś racji politycznych o konieczności wprowadzenia s
                      > tanu
                      > > > wojennego w Polsce?.
                      > > > Czy dobrze zrozumiałem Marynacie?
                      > Pytam juz ,którys raz z kolei i nie odpowiadasz. Twoje milczenie jest
                      > potwierdzenie, że dobrze Cię zrozumiałem .Oznacza to, że wniosek jaki
                      wyciągam
                      > jest w powżnym stopniu UPRAWNIONYM.
                      > :(((
    • kropekuk Pod ILOMA JESZCZE NICKAMI bedziesz otwieral 08.11.05, 22:23
      dokladnie ten sam watek i od dokladnie tego samego postu? Juz tu chodza ze 3
      czy 4 :)))
      • homosovieticus Nie w tym rzecz i ...... 08.11.05, 22:26
        Przekręt z "uczciwą" transformacją ustrojową powinien być wyświetlony a
        komunistyczni i solidarnościowi kombinatorzy na czele z Wałęsą i KOR-em
        ukarani.
        • kropekuk To JARKA KACZYNSKIEGO tez? I Antka Macierewicza? 08.11.05, 22:31
          Za ten KOR, rzecz jasna.

Buhahaha!!! "Najdzielniejsi" jak widze ci, co od polskie opozycji BAAARDZOOO
          daleko sie trzymali i NAPRAWDE nie mieli z nia nic, ABSOLUTNIE NIC, do
          czynienia:)
        • x2468 Re: Nie w tym rzecz i ...... 08.11.05, 23:12
          Pan Prezydent Walesa smieciu.
          • homosovieticus Re: Nie w tym rzecz i ...... 08.11.05, 23:15
            Dlaczego śmieciu?
            • kropekuk Bos zapomnial o Antku M. i Jarku K. w niejakim KOR 08.11.05, 23:17

• typiak Re: Nastepny prosze! 08.11.05, 22:30
      Nic nowego.W Informacji sluzyli wylacznie zausznicy ZSRR
    • michal00 mowia o tym wlasnie w tvn! 08.11.05, 22:34
    • homosovieticus Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 22:39
      • ss_20 [...] 08.11.05, 22:46
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • t-800 Re: Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 23:08
          Masz obsesję na punkcie kataryny.kataryny. Jak "GW" na punkcie LPR i Rydzyka.
          • homosovieticus Re: Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 23:11
            -800 napisał:

> Masz obsesję na punkcie kataryny.kataryny. Jak "GW" na punkcie LPR i Rydzyka

Do kogo kierujesz te słowa, do mnie?
            • t-800 Re: Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 23:28
              Do ss_20. Nie widać? ;->
              • homosovieticus Re: Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 23:32
                nie znam ss_20.
                • t-800 Re: Giwi, plopli Agora padnie! Szukajcie pracy! 08.11.05, 23:49
                  Też nie znam.
      • kropekuk Wymieniasz MODERATOROW SPOLECZNYCH ;) 08.11.05, 23:13

• ss_20 Re: Nastepny prosze! 08.11.05, 22:49
      Do czego? Do tej robótki NIE ZGADZAM SIĘ! Bo to już zaczyna śmierdzieć!
    • homosovieticus Czas w jakim się ukazała informacja o podwójnej 08.11.05, 23:02
      roli Jaruzelskiego nie tylko uspokoi czołowych działaczy Platformy ale może ją
      samą zatopić NIEODWOŁALNIE.
      Związki pomiedzy KLD a Generałem wydaja sie być oczywiste.
      • kropekuk Ty jestes calkowicie pomylony: najpierw chcesz 08.11.05, 23:15
        wsadzac Antka Macierewicza i Jarka Kaczynskiego wraz z cala reszta KOR-u, a
        potem roja ci sie "oczywiste" powiazania PO z Jaruzelem. A idz ty sie w koncu
        leczyc, homos:)
    • homosovieticus a 08.11.05, 23:28
    • szpikulec1 Pzed trybunal stanu zdrajce ! 08.11.05, 23:36
      • t324911 Wolski powiadacie 08.11.05, 23:41
        to zalatuje na intelektualiste .
        • homosovieticus Re: Wolski powiadacie a no tak MARYNAT gadał! 08.11.05, 23:44
          t324911 napisał:

> to zalatuje na intelektualiste

To było bardzo silne zalatywanie bo niektóre tuzy forumowej klawiatury do
          dzisiaj pieją hymny pochwalne o człowieku, ktory jest przyjacielem Adama
          Michnika.
          Oleksy też miał przyjaciela w Ałganowie i biesiadował z nim.
      • andrze_n a na Kuklinskiego to "nie wypada" nie pluc no nie? 08.11.05, 23:44
        kropek, co sadzisz o Kuklinskim, ten facet to zdrajca, prawda?
        • homosovieticus przed kropkiem Marynat bronił kłamliwie honoru 08.11.05, 23:45
          Jaruzela.
          • kropekuk Ja tu bronie Antka Macierewicza przed wieszaniem 09.11.05, 00:03
            za KOR, co pomylony homos wyzej postuluje. I Jarka Kaczynskiego - z tego samego
            powodu (a Lecha za udzial w Okraglym Stole w Magdalence). Wskaz mi, gdzie JA
            TUTAJ JARUZELA BRONIE, klamczuchu?
    • homosovieticus Gazeta Wyborcza nie podała jeszcze newsa o Wolskim 08.11.05, 23:54
      Co to oznaczać może?
      • andrze_n ))))))))))))))))))) dno jak zwykle 09.11.05, 00:00

• homosovieticus Przyszło mi do głowy,że to własnie od Jaruzela 09.11.05, 00:16
      mógł Adam cynk dostać,że należy komisje powołać i zobaczyć co tam ciekawego
      zgromadzono w archiwum MSW
      • po_godzinach homosiu-nienawistniku, zebys sie tylko nie 09.11.05, 00:18
        zapowietrzył)

czy juz naszykowałes dośc sznura i suchych gałęzi do wieszania KOR-owców?
        • homosovieticus nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 00:26
          o niektórych bohaterskich korowcach ujawnić. I tyle.
          • po_godzinach ale ty juz osądziłes - bez sądu) 09.11.05, 00:29
            tobie sądy niepotrzebne, bo ty wiesz lepiej, kto winien, kto nie

echhhhhhhhh

weź się zastanów
            • homosovieticus Re: ale ty juz osądziłes - bez sądu) 09.11.05, 00:31
              Kogo osądziłem i nad czym się mam zastanawiać?
              • po_godzinach przeczytaj spokojnie swoje wypowiedzi tutaj 09.11.05, 00:36
                • homosovieticus czy Ty na serio nie rozumiesz co oznacza 09.11.05, 00:39
                  potwierdzenie faktu o działalnosci Jaruzela w IW?
                  • po_godzinach jak bedzie potwierdzone, to pogadamy 09.11.05, 00:41
                    • homosovieticus O czym? 09.11.05, 00:44
                      • po_godzinach o ewentualnej winie 09.11.05, 00:45
                        • homosovieticus Re: o ewentualnej winie 09.11.05, 00:48
                          Jeśli się potwierdzi to Ty chcesz gadać o EWENTUALNEJ winie. Czyś Ty
                          przygłupem babskim?
                          • po_godzinach Re: o ewentualnej winie 09.11.05, 00:49
                            o tyle ja babskim, o ile ty meskim świerćinteligentnym kretynem
                            • homosovieticus Re: o ewentualnej winie 09.11.05, 00:50
                              Kretyn to zaprzeczenie inteligenta. Dobrze by było żebyś rozumiała znaczenie
                              określeń ,które używasz.
                              • po_godzinach rozumiesz słowo "świerćinteligent"? 09.11.05, 00:51
                                to ci wystarczy
                                • homosovieticus Re: rozumiesz słowo "świerćinteligent"? 09.11.05, 00:54
                                  nima ma takiego słowa w języku polskim
              • po_godzinach osądziłes konkretnie tu 09.11.05, 00:39
                "komunistyczni i solidarnościowi kombinatorzy na czele z Wałęsą i KOR-em
                ukarani. "
                • homosovieticus mataczysz znowu! 09.11.05, 00:42
                  tak napisałem:
                  ukarani.

• po_godzinach ? 09.11.05, 00:45
                    jesli będa zarzuty do Wałęsy i poszczególnych członków KOR - sprawa sąowa
                    (uczciwa) i wynik - wtedy bedzie temat do rozmowy - teraz podniecasz sie
                    niewiadomoczym

czy Ty naprawde nie rozumiesz, co to jest prawo?
                    • homosovieticus Re: ? 09.11.05, 00:46
                      Świetnie rozumiem co to jest prawo i co to jest podejrzenie o zdradę stanu!
                      • po_godzinach Re: ? 09.11.05, 00:47
                        ale to, ze winę trzeba udowodnic - juz nie?
                        • homosovieticus Re: ? 09.11.05, 00:49
                          Od tego będzie Trybunał Stanu lub sąd.Nie wiem jak potoczą się sprawy.
          • tojajurek Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 00:33
            A jaką Ty znasz "prawdę", Homosiu. Całą prawdę i tylko prawdę.
            Chyba wiesz, że prawda jest jak d... - każdy ma własną. A Ty, biedaku, myślisz,
            że masz największą?
            Jesteś taki naiwny, czy zdalnie sterowany?
            • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 00:36
              Jesli potwierdzi sie ,że Jaruzel był agentem IW to właśnie będzie prawda, która
              do tej pory była ukrywana przed Polakami.
              • po_godzinach jasne. Jak sie potwierdzi. 09.11.05, 00:37
                Trzeba więc poczekać.
                • homosovieticus Re: jasne. Jak sie potwierdzi. 09.11.05, 00:40
                  Przecież wszyscy czekamy na potwierdzenie.Nie rozumiem o co Ci chodzi!
                  • po_godzinach o to 09.11.05, 00:41
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31682387&a=31688402
                    • homosovieticus znowu kłamiesz i manipulujesz tekstem moim. 09.11.05, 00:43
                      tak napisałem:
                      ukarani.

• tojajurek Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 00:44
                A jak "się potwierdzi", że Ty jesteś agentem Rydzyka (na przykład), to coś z
                tego wyniknie dla wszystkich prawdziwych Polaków?
                Jak pieprzyć, to chociaż z pozorami sensu.
                • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 00:45
                  Własnie dałeś wysmienity dowód na "pieprzenie" bez sensu. Nie widzisz tego?
                  tojajurek napisał:

> A jak "się potwierdzi", że Ty jesteś agentem Rydzyka (na przykład), to coś z
                  > tego wyniknie dla wszystkich prawdziwych Polaków?
                  > Jak pieprzyć, to chociaż z pozorami sensu.
                  • tojajurek Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 01:33
                    homosovieticus napisał:

> Własnie dałeś wysmienity dowód na "pieprzenie" bez sensu. Nie widzisz tego?

Jeżeli tak uznałeś, to jest to niepodważalny dowód, że jeszcze potrafię się
                    dostosować do poziomu rozmówców.
                    Jeśli jednak chcesz serio - to z niesmakiem czytam Twoje posty, gdzie bez ładu
                    sensu i logiki, a przede wszystkim bez próby rozeznania co jest ewentualnie
                    faktem, a co politycznym biciem mętnej piany - ferujesz śmiało różne wyroki, a
                    czasem pozujesz wręcz na Sąd Ostateczny.
                    To przecież żenada i nawet nie jest śmieszne.
                    A przecież znam Twoje teksty, gdzie racjonalnie i logicznie przedstawiasz swój
                    punkt widzenia, z którym nieraz aż mnie korci, żeby się zgodzić (może dla jaj?)
                    Czasem jednak wypuszczasz teksty nieprzemyślane i ewidentnie sklecone z samych
                    myślowych resztek wygrzebanych na jakimś smietniku...
                    Wtedy Cię nie poznaję, bo nie wierzę, żebyś szedł wyłącznie na łatwiznę.
                    Na koniec sprzedam Ci więc złotą myśl usłyszaną dawno temu w pewnej knajpie:
                    ZANIM SIĘ POMYŚLI - WARTO SIĘ ZASTANOWIĆ.
                    Zachęcam do tego. Naprawdę warto.
                    • typiak Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 22:41
                      Jesli potwierdzi sie ,że Jaruzel był agentem IW to właśnie będzie prawda, która
                      do tej pory była ukrywana przed Polakami.

homosovieticus ale kto ja ukrywal ? bo tak napisales jakby znowu jakies sily
                      sprawcze cos ukrywaly.
                      • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 22:45
                        Wskaż mi materiały,choćby prasowe, które informowały o agenturalności generała
                        Jaruzelskiego Polaków?
                        • typiak Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 22:52
                          Po pierwsze zarzutu o agenturalnosc nie mozna postawic z kapelusza.
                          Po drugie 2/3 akt zostalo zmielonych,co nie ulatwia sprawy w poszukiwaniu
                          dowodow.
                          Dla kogos kto przesledzi caly zyciorys Jaruzela bedzie jasne ze General zawsze
                          przez polwiecze byl protegowanym ZSRR,jak inni sie wykladali,on gladko
                          przechodzil po szczeblach kariery.

Nie wiem kto mial o tym pisac? , tu trzeba faktow a nie domniemywan.
                          • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 09.11.05, 23:07
                            Wydaje mi się,że nie rozumiesz dokładnie słowa agent IW i zupełnie nie
                            potrafisz wyciagnąć z tego POLITYCZNEGO wniosku.
                            ps
                            agent a szcególnie na powaznym stanowisku MUSI( jesli chce życ, przykład:
                            Bierut, Gottwald, Pieck) byc posłusznym i BEZWARUNKOWO WYKONYWAC polecenia
                            rozkazodawców.
                            Jeśli rzeczywiscie generał był agentem IW to jest to, nie tylko dla Niego,
                            POLITYCZNA a nawet CYWILNA KATASTROFA. Smiertelna katastrofa.
                            • po_godzinach pewnie, ze śmiertelna, bo 10.11.05, 02:15
                              gośc ma - bodajże - 82 lata.

Poza tym dziwnie nie odróżniasz domniemywań (nawet uzasadnionych) od dowodów w
                              całym Twoim - ze tak powiem - rozumowaniu.
                            • x2468 Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 10.11.05, 07:41
                              Jestes dobitnym dowodem na celnosc stwierdzenia Kurskiego o walorach
                              intelektualnych wyborcow tzw "prawicy".2Narod jest glupi" oczywiscie mowil o
                              tych ktorzy tak jak ty uwierzyli w jego "scieme".
                              Jak to w waszym zwyczaju klamiesz bez mrugniecia okiem w sprawie Jaruzelskiego.O
                              jego wspolpracy z wywiadem sowieckim wiadomo od zawsze.Nie pisano wprost,to
                              oznacza ze skrywano? Czyzbys byl kretynem? W kazdym podreczniku gdzie jest
                              wspomniany Jaruzel pisze czym sie w wojsku zajmowal.Malo tego.Przed paroma
                              miesiacami tu na tym forum fakt wspolpracy Jaruzela byl walkowany na wszelkie
                              sposoby.Nota bene.Jaruzel nie byl w swej wspolpracy z komuna nawet w 1% tak
                              obrzydliwy jak wasza ukochana rodzina Kryze.Byly rowniez na tym forum i waszym
                              parchatym radyju seanse nienawisci wobec rodziny Hubner.Jakos nie oburza was
                              Kryze czy Wassermann. Jesli chcesz wiedziec wiecej o Transformacji i KOR,to
                              zapytaj Kaczynskiego.On rowniez bral udzial w tych przedsiewzieciach.
                              • typiak Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 10.11.05, 12:17
                                Homosovieticusie rozumiem tylko ty chcesz glowy..a zyjemy w demokratycznym
                                panstwie.
                                • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 10.11.05, 19:04
                                  Żeby rozumieć intencje PIS-u trzeba mieć mózg różny od Tuskowego musku i twardo
                                  chodzic nogami po ziemi licząc głównie na sibie a nie mna pomoc innych Narodów.
                                  • lech2000 Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 10.11.05, 19:27
                                    homosovieticus napisał:

> Żeby rozumieć intencje PIS-u trzeba mieć mózg różny od Tuskowego musku i
                                    twardo
                                    >
                                    > chodzic nogami po ziemi licząc głównie na sibie a nie mna pomoc innych
                                    Narodów.

Tak jak rydzyk?
                                    • homosovieticus Re: nie należy NIKOGO wieszać należy tylko prawdę 10.11.05, 19:46
                                      Miedzy innymi. Redemptorysta, ośmieszany w mediach laickich, okazał się i
                                      niezłym politykiem i bardzo dobrym organizatorem zycia .
    • t1s Re: Nastepny prosze! 12.11.05, 23:57
      Michnik to zawodowa praczka, generał będzie jeszcze bardziej śnieżnobiały niż
      przed ujawnieniem znaleziska.
      • homosovieticus Re: Nastepny prosze! 14.11.05, 18:17
        Praczce już sił nie starcza. Wynajął Tuska.Ale tem za głupim się okazał. :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka