cymber.gaj Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 01:06 Pamiętając, jak w Radiu Maryja przekręcano słowa Papieża Jana Pawła II jednoznacznie popierające wejście Polski do UE, można sobie wyobrazić, co się będzie działo teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 01:06 Deerektor więcej mocy, bo Rokita cię zaskoczy! Stolik brydżowy rządowy i obrusik moherkowy. Cztery rogi, cztery nogi. Centralnie jedna noga. Dalej nogi jak stonoga. Kiedyś belki i szczebelki! Teraz przyszedł okres trwogi. Zamiast wiedzy same nogi! Moherkowy obrusik i święte obrazki. Radio Marryja daje wiedzy łaski. Wiesz w komunie była stonka, a in vitro to mrożonka. Kondom albo lewatywa, drugie w ciapie lepiej pływa. Nowa Polska to Rydzolek, a z komuną, no to Bolek. Pozamykać duże sklepy, bo buraki mają leppy. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Och Tyyy…))))) Ja się po mszy kłaniam nisko, tak natchniona zrobię wszystko…)))) A czy Taki się odkłoni, choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni? Stanął jak buddyjska stupa, zapatrzony na biskupa. Bo gdy chłop za babą goni , jako znak ma Dziennik w dłoni…)))) A gdy baba za nim goni , to do buzi i do dłoni…))) ta Naszdzieja dobrodzieja…))) Taaaaaaaaaak…???? To do buzi i do ręki może przyjmiesz moje wdzięki???? Ale najpierw duże datki zanim z siebie zdejmiesz szatki. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Masz pojechać do Brukseli, do PiSunii ją się wcieli! Ty i twoja cała sfora, słuchać Ojca Dyrektora! Liberalna jest ta unia, nam potrzebna jest PiSunia. Niech PiSunia aport czyni, gdy apetyt nam się ślini. Niech do kasy nie ma tłoku, bo dostaję ślinotoku! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Obok w krajach postępowych dają im mocy jądrowych. Jak powidal Karel Hajek dum bez prądu, chlap bez jajek! U nas nawet chłop z jajami, nie chce figli z atomami! Za to życie mamy pieskie, rosną nam moce niebieskie. Wszystkie drogo zadaszane, a mieszkania obiecane? Są dla ciebie wirtualnie, głupi jesteś to żyj marnie. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Wszystkie ruchy liberalne są dla Rydza nienormalne. Spojrzał groźnie spod moherka. Premier pozycja ratlerka. Tylko Trrwam wam prawdę powie, poukłada jakoś w głowie. Bo kaganiec na ratlerki i zawijać wam w papierki przyjdzie, gdy was liberały, libertyni, agnostycy, aferały razem z koszerną gazetką, że do szamba za klozetką spadniecie po ich kopie, Ty się lepiej słuchaj chłopie! Ja wam wszystko poukładam, ludziom na pokutę zadam. Każdy przecież umoczony, kradnie, rwie do cudzej żony. Oczywiście to nie w Pisie, to w Platformie widzi mi sie. Musisz usiąść na Platformie, jeszcze jest w za dobrej formie. Z rządem mamy siłę młota, na myszy wystarczy kota. Kuski weźmie się do Truska i zrobimy z niego Ruska. Zawsze Niemcy z Ruskim przecie robią nam układy krecie. Z wermachtem afera dęta dała nam dziś prezydenta, ale czegoś tu brakuje. PO nam horyzont psuje, z tej przyczyny i dlatego: w miącho, ropę, gaz, wrzucimy jego! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Spojrzał groźnie spod moherka, premier pozycja ratlerka, zaostrzajcie prawo karne, ono jest zbyt liberalne, szczególnie kodeks drogowy, tak by ruch spadł do połowy, bo ekskluziw moja bryka pośród gratów się przemyka. Skoro Ojciec ma te obawy, dla nas z tym to nie ma sprawy. Ojcu nikt tu nie dokopie, możesz szaleć u nas chłopie. Już ustawiam producentów, daję swoich do przekrętów, jest akcyza na paliwa, cena na ruch znacznie wpływa. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! I tak nam tu soli darnie, I tak nam tu soli marnie! I tak soli farmazony czy tak świat jest pomylony? Zmów paciorek za premiera, co ty jesteś dzieckiem zera? Gdyby tata dawał lanie, to mówiłabyś litanie. Chyba przyszło żyć tu karnie i wypasać krowom darnie. Nie ma takich już miesięcy i nas o trzydzieści tysięcy jest mniej o tych co potrafi, że niedługo szlag nas trafi, nas za tanie nam płacenie, cienkie Pisolenie, reform uwalenie! Przyjdzie nadciśnienie, przyjdzie przesilenie! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Gadka lidera w rozum uwiera ! Bo zanim matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś Stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Orlen dla klonów petrobaronów, samoobronna gnojowica to lewica, biopaliwa i pycha biokalifa, prawica fika w imię Rydyka, a Demokraci spadli do gaci! Czepiły się Tuska kacze półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, gdy korupcja nie przeminie, będą rosły świnie! Feromonem klonów samoobronna gnojowica, ta woń ściąga głupich i nie zachwyca. Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Mamy różnorodny świat, ja Tobie podaję tylko lusterko w sytuacji kiedy starasz się zawisnąć na jednej ręce nad przepaścią, a ogon masz podkulony! Jeszcze pytam czy masz myśli uczesane i podaję Tobie grzebień! Patrzę na odruchy! Tak, gdzie ta inteligencja, gdzie humaniści, gdzie technologia, gdzie miejsca pracy, jakie finanse, jakie matoły doprowadzili do takich wierszyków? Przecież to są PiS dowcipy! Kraj wieszczy, pcheł i kleszczy! Pamiętaj urzędniku Kodeks Etyczny Wiecznego Urzędnika pt. "spieprzaj dziadu" już wchodzi do użytku! Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim! Napisz o sobie na forum: jestem głupi i z PiS dzielny jestem, i szukam liryki, i nie pojmuję treści, a potem bluzgaj na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Radio Maryja zmanipuluje wypowiedź papieża 28.11.05, 01:58 Jestem przekonany, że dyplomatyczna wypowiedź Benedykta XVI zostanie przez Radio Maryja nagłośniona jako pochwała ich działalności. Jak wiadomo, słuchacze tej rozgłośni nie uważają, aby była ona "upolityczniona". Wręcz odwrotnie, głosi ona w ich mniemaniu jako jedyna "całą prawdę". Jak to sformułował Onufry Zagłoba: "Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni." Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej 28.11.05, 02:11 co papież miał na myśli, doprawdy żałosne... Swoją drogą to ciekawi mnie co powie papież o.Rydzykowi bo znjąc osobę nowego paieża nie będzie opierał sie na opiniach osób trzcich o radiu Maryja które najczęściej kształtuja sobie zdanie o tym medium na podstawie Gw i Tygodnika Powszechnego tylko zapyta samego ojca. Tak było z JPII , o.Rydzyk był bardzo częstym gosciem papieża, co okazało się dopiero po śmierci. Nikt o tym nie wiedział bo GW i TP i kilku biskupów "ulubieńców" mediów ani by sie zająknęło o tym a sam o.Rydzyk nie chwalił sie tym obo odrazu by się bp Pieronek produkował w mediach jak to wykorzystuje papieża dla własneych celówi że wogóle to fe. Dopiero okazało się po śmierci że o.Rydzyk był często gościem na kolacjach i obiadach papieża. Nie znaczy to że JPII popierał wszystko co robił o.Rydzyk ale dokładnie tak samo0 jest z całym ( bardzo mały ale bardzo wpływowym ) środowiskiem Tygodnika Powszechnego papiez ich szanuje i zspraszał często ale czy to znaczy że ich we wszytskim popierał? Jasne że nie, choc oni sami widac nie moga uwierzyć zę papież osmielał sie czasami ich napietnowac. Wracając do sprawy, Benedykt XVI napewno nie będzie zajmował sie radiem Maryja na podstwaie wiadmowści z GW, ma swoich informatorów i swoje źródła, jeżeli będzie chciał podjąc jakąs decyzję to najpierw skontaktuje sie z przełożonym o.Rydzyka, który ma swoją siedzibe w Rzymie a którego całkowite poparcie ma o.Rydzyk, porozmawia też z biskupami którzy zajmowali się Radiem Maryja (bp Pieronek i abp. Głódź), spyta tez o zdanie abp.Dziwisza który wie najlepiej co JPII myślał o sławnym radiu. Bawiąc się w demokrację można powiedzieć że że radio Maryja wygra to głosowanie w cuglach, bo przełozony jest za o.Rydzykiem , i abp.Głódź i abp. Dziwsz ( to on zapraszał w imieniu papieża o.Rydzyka na kolacje i obiady), przeciwko byłby tylko bp Pieronek. Benedykta XVI akurat niewiele obchodzi co nt. Radia Maryja uważa Gazeta Wyborcza bo nie jest to jej sprawa . Swoja droga to śmieszne bo we Włoszech istnieje potężny katolicki dziennik "Avennire" który jest własnościa eipskopatu który nie pisze o tym co się dziej w zakrystii tylko jest noramnym politycznym dziennikiem , odnoszacym sie do wydatzen politycznych przez pryzmat katolicyzmu , jest też wilei rozgłośni i kilka katolicjich telewizji, podobnie jest w Hiszpanii gdzie Kosciół katolicki ma jeszcze potęzniejsze media i nikt nie robi z tego problemu, bo jest to normalna sytuacja, tylko poslckie media ośmieszają sie psioczeniem na radio Maryja które niepozbawione rzecz jasna wad jest realną alternatywą dla mediów nie- katolickich a te nie potrafia sobie z ta konkurencja poradadzic i tylko psioczą jak GW że RM ma realny wpływ na opinie publiczą a oni coraz bardziej go tracą. Przecież o to chodzi Kosiołowi żeby przy pomocy mediów kształotwac ludzi , naprwde trzeba byc półgłowkiem żeby wierzyć że polski Kościół pozbędzie się Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Szmal i wladza.Te cele KK Rydzyk realizuje w 100% 28.11.05, 02:18 Masz racje mowiac,ze Benek mu krzywdy nie zrobi. Hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej 28.11.05, 03:02 jachoo85 napisał: ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej > co papież miał na myśli, doprawdy żałosne Swoją drogą to ciekawi mnie co > powie papież o.Rydzykowi bo znjąc osobę nowego paieża nie będzie opierał sie na > > opiniach osób trzcich o radiu Maryja ************************************ A w którym miejscu artykułu jest o Radiu Maryja? Skąd wiesz, kogo GW miała na myśli? Ale, jak mówią: "Na złodzieju czapka gore". Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej 28.11.05, 08:00 maruda.r napisał: > A w którym miejscu artykułu jest o Radiu Maryja? Skąd wiesz, kogo GW miała na > myśli? A w tym: "Choć oficjalnie nie padła żadna nazwa, wiadomo było, że chodzi o Radio Maryja." Nieuważnie czytałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej 28.11.05, 08:41 augu napisał: > A w tym: > "Choć oficjalnie nie padła żadna nazwa, wiadomo było, że chodzi o Radio Maryja. > " > > Nieuważnie czytałeś. ********************************* Masz rację... albo GW strzeliła poprawkę w międzyczasie. Nie będę się spierał. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:A gdzie jest wyrazna granica pomiedzy polityk a 28.11.05, 02:21 wiara ? Czy to sie przypadkiem nie zaciera?Czy widzac zle zamiary wladzy (np aborcja ) katolik ,czy kosciol ma milczec?.Czy upominanie wladzy w czasach komunizmu bylo wtracaniem sie do polityki czy nie?Mnie sie wydaje ze tego sie nie da oddzielic,tak samo jak nie da sie calkowicie odseperowac armi od polityki.Czy Kuklinski mial prawo zajmowac sie polityka cze nie? Wydaje mnie sie ze takich pytan mozna postawic wiele. Moim zdaniem JP2 nigdy sie nie wypowiedzial za albo przeciw RM,i slusznie. Bo gdyby wypowiedzial sie przeciw RM ,to musialby i przeciw TP. A po co? sam Watykan niejednokrotnie zabiera glos w sprawach politycznych ,jak Biski Wschod czy wojna w Iraku. Moim zdaniem Jego Swietobliwosc Benedykt nie wypowiedzial sie przeciwko komukolwiek . Rczej to byla troska zeby z mediow takich czy innych nie powstala partia polityczna. Nie jestem tego pewien co teraz napisze ,ale tylko domyslam sie ze prawdopodobnie tak wlasnie przedstawiono Papiezowi sprawy. RM i Rydzyk nigdy nie zostana zadna sekta ani partia ,gdyby chcieli to mogli by to dawno zrobic. Znajac nastawienie czesci Biskupow prawdopodobnie przedstawiono RM jako sekte. Czy tak bylo nie wiem ,ale wartalo by o to zapytac WW Eminencje (sam jestem ciekaw). Dobrze byloby a nawet LADNIE WYGLADALO! ,zeby na przyszlosc nic nie mowic o zainteresowanych bez nich ,a juz przynajmniej bez tej czesci Episkopatu ktory sprzyja RM. Prawda jest taka ze i RM i TP politykuja I moim zdaniem maja do tego prawo tak dludo jak dlugo w swoim sercu odpowiedza sobie na pytanie : Czy jest to dla dobra wiary i Jezusa. Oczywiscie gdyby Watykan zabronil to nie wolno sie sprzeciwiac ,ale wtedy musialo by sie odbyc cos w rodzaju sadu koscielnego.(wszyscy mamy prawo do obrony.)A mysle ze to nie bylo by takie interesujace dla TP. Dawno temu mialem ta gazete w reku ,ale nie zapomialem co przeczytalem bo trudno.Pamietacie wszyscy Rokite jak powiedzial: "Nicea albo Smierc" Wiecie jakim Art TP wtedy odpowiedzial?:(z pamieci)"Zobaczyc Nice i Przezyc" Totalnie skrytykowali Rokite,byla tam czysta polityka NIC o Bogu. Sprawy umow z UE ,a wiec cos dla gazety fachowej czy przynajmniej GW, a nie katolickiej. Pomyslalem sobie wtedy :Ojejku przeciez oni sa bardziej liberalni od PO! Od tej pory juz tego nie czytam ale trudno zapomiec. Chce jeszcze cos dopisac ale za duzo jak na jeden wpis wiec jak sie tylko uda choc nie wiem kiedy-moze dzisiaj.Oczywiscie wszystko we wlasnym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 nie wycieraj sobie buzi Jezusem w polityce 28.11.05, 02:31 Twoj idol Rydzyk to siewca nienwisci i wichrzyciel. Doprowadzil do podzialow w polskim KK i promuje wyraznie politykow, ze ktorych bedzie mial mozliwie najwieksze korzysci materialne,politykow poslusznych jego woli wladania Polska. JPII zakazal wyraznie mieszania sie kleru do politykiale to do was polskie klechy nie dotarlo. KK stal sie w RP partia polityczna wykorzystujaca w podly sposob wiare naiwnych ludzi dla zdobywania wladzy i korzysci materialmnych.Rydzyk to jego narzedzie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Wystapienie Gamaliela. 28.11.05, 03:21 Z Bibli Dzieje Apostolskie 5-33 Dla nie zorientowanych:Apostolowie posluszni zaleceniom Jezusa glosili wiare. Oczywiscie mieli duzo wrogow , sady i przesladowania a mimo to niewiele mogli zrobic. WYSTAPIENIE GAMALIELA Gdy to uslyszeli,wpadli w gniew i chcieli ich zabic.Lecz pewien faryzeusz,imienien Gamaliel,uczony w Prawie i powazany przez caly lud,kazal na chwile usunac Apostolow i zabral glos w radzie:<<Mezowie izraelscy- przemowil do nich-zastanowcie sie dobrze,co macie uczynic z tymi ludzmi.Bo niedawno temu wystapil Teodas,podajac sie za kogos niezwyklego.Przylaczylo sie do niego okolo czterystu ludzi;zostal on zabity,a wszyscy jego zwolennicy zostali rozproszeni i slad po nich zaginol.Potem podczas spisu ludnosci wy- stapil Judasz Galilejczyk i pociagnol lud za soba.Zginol sam i wszyscy jego zwolennicy zo- stali rozproszeni.Wiec i teraz wam mowie: Odstapcie od tych ludzi i pusccie ich.Jezeli bo- wiem od ludzi pochodzi ta mysl czy sprawa, rozpadnie sie,a jezeli rzeczywiscie od Boga pochodzi,nie potraficie ich zniszczyc i moze sie czasem okazac ,ze walczycie z Bogiem.>>.Uslu- chali go.A przywolawszy Apostolow kazali ich ubiczowac i zabronili im przemawiac w imie Jezusa,a potem zwolnili.A oni odcho- dzili sprzed Sanhedrynu i cieszyli sie ,ze stali sie godni cierpiec dla imienia{Jezusa].Nie przestawali tez co dzien nauczac w swiatyni i po domach i glosic Dobra Nowine o Jezusie Chry- stusie. Tyle Slowo. Judasz Galilejczyk to oczywiscie nie ten sam. A ja nie wiem kiedy odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
karul typowa obluda katolicka! 28.11.05, 02:45 szef kultu zydowki z bekartem z cala powaga mowi o upolitycznieniu mediow nazikatolickich w polsce. toz przeciez on najlepiej wie, ze nie moze byc inaczej - nie ma polski, jest rzadzony przez watykanskich agentow folwark gdzie to obludne towarzycho dyktuje wszystko. tylko na pogode jeszcze nie maja wplywu, ale i to przyjdzie, dzieki konszachtom modlitewnym z boginia miriam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Forum Radia Rydzyk. 28.11.05, 02:47 A może przeniesiemy dyskusję na eter(internetowy) Radia Rydzyk? Czy tam istnieje coś takiego jak możliwość wypowiedzi? Nie? No to już wiemy czemu Żydożercy i inni Panowie Inkwizytorzy tak głośno tu szczekają. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Forum Radia Rydzyk. 28.11.05, 03:30 misiek.s napisał: > A może przeniesiemy dyskusję na eter(internetowy) Radia Rydzyk? Czy tam > istnieje coś takiego jak możliwość wypowiedzi? Nie? No to już wiemy czemu > Żydożercy i inni Panowie Inkwizytorzy tak głośno tu szczekają. buahahaha z chęcią !!!! przenieśmy dyskusje!!! ja z chęcią się wypowiem na antenie o tym czy owym, tylko że oni mnie wyłączaja , nie chcą mnie słuchać!!! dyskusja , polemika?? buahaha ale się ubawiłem, a na stronie internetowej nie ma forum (chyba że nie moge znaleźć to mnie oświećcie)hehe och ty naiwny ty.... ale żeś mnie rozbawił, na prawde...przenieść dyskusje buahahahahaha na radio ma ryja ahahahahaha zabawne no...sprawiłeś że o mało popłakałem się (chyba ze śmiechu). Pozdrawiam naiwniaku! ............... www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Papież napomina media katolickie BRAWO! 28.11.05, 03:05 BRAWO! ale takie małę wspomnienie nie starczy obawiam się na nawrócenie sekty radia M., trzeba więcej mówić i więcej robić w tej sprawie obawiam się... nie będzie łatwo... a imperium Rydzyka właśnie kontratakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Papież napomina media katolickie BRAWO! 28.11.05, 03:22 tychik1 napisał: "o.Rydzyk był bardzo częstym gosciem papieża"??? to jakiś żart, proszę mi tu faktami nie manipulować!!!! konkrety panie konkrety! tak to ja sobie mogę napisać że Rydzyk był częstym gościem Putina a wcześniej Jelcyna, bo załatwiał koncesje na częstotliwości (wymyślam na poczekaniu) Bzdura panie! Gościem był pewnie na kilku kilkuminutowych audiecjach, gdzie łagał pewnie jak pies... a to daaleko do stwierdzenia "był bardzo częstym gosciem" Manipulacja faktami zachodzi zdecydowanie łątwo zwolennikom Tadka Rydzyka i samemu radiu, a zarzucają oni to samo co czynią innym na prawo i lewo. Kłamstwa, pomówienia, wymyślane teorie spiskowe, upraszczanie, naginanie faktów! ................ www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Papież napomina media katolickie BRAWO! 28.11.05, 03:28 terence napisał: > tychik1 napisał: "o.Rydzyk był bardzo częstym gosciem papieża"??? Tychik :to nie ja to napisalem tylko jacho 85. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Papież napomina media katolickie BRAWO! 28.11.05, 03:35 aj przepraszam tychika1!! późno jest... tą piramidalną bzdurę (manipulacje podłą)że "o.Rydzyk był bardzo częstym gosciem papieża" napisał niejaki jacho85!! przepraszam za błąd, mam nadziej że Cię tychik nie uraziłem... ........... www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Gazeta Wyborcza się nawraca? Słucha Papieża ? 28.11.05, 10:23 Słucha wybiórczo. Zaraz też przetwarza zasłyszane fragmenty na kłamstwa. Nie ma najmniejszych powodów, aby wierzyć Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 jakos papiez Benedykt nie chwali Radyja 28.11.05, 04:26 Nawet gadzinowka ND nie chwali sie jakimkolwiek przykladem pochwalyprzez pape benka 16 dla ciezkiej pracy ojca Maybacha Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 04:55 Eeeeee tam, to nie jest NASZ papież. Nie ma się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 05:22 A cóż pan B-16 powiadziałby o swych podwładnych w Polsce dojących budżet biednego państwa,o dojeniu baranów,o przekrętach-włącznie z obrabianiem banków,o słuzbie mamonie,o bezduszności,hipokryzji i fałszu?Tego w Watykanie nie widać,czy żaden pieniądz nie śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 ZAKAPOWALI RYDZYKA !!!! WSTYD !!!!! 28.11.05, 06:46 Pojechali do Rzymu i zakapowali naszego duchowego przewodnika!!! WSTYD !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojttekk Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 07:21 dajcie spokój. Owo "wyraźnie krytykuje" to wyraźne nadużycie. To co papież mówi odnosi sie do wszystkich katolickich mediów na świecie. Proszę nie używać wypowiedzi papieża do ideologiocznej wojny z radiem maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Ojciec Dyrektor i tak ma to gdzieś...! 28.11.05, 07:21 Ojciec dyrektor ksywa " Maybach" i tak ma głęboko w ..... to co powie Papież. Nie słucha episkopatu, nie słuchał JP II, to nie będzie słuchał jakiegoś Benedykta, w dodatku Niemca.Ciekawe, czy starczy mu odwagi aby publicznie na antenie, odnieść się do tej wypowiedzi..? Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: Ojciec Dyrektor i tak ma to gdzieś...! 28.11.05, 08:54 Słusznie ale wyznawcy Maybacha idą dalej, oni jego uważają za jedynie słusznego papieża, a ponieważ papież jest nieomylny, to dalsze rozważanie nie mają sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ojciec Dyrektor i tak ma to gdzieś...! 28.11.05, 09:03 gilu33 napisał: > Ojciec dyrektor ksywa " Maybach" i tak ma głęboko w ..... to co powie Papież. > Nie słucha episkopatu, nie słuchał JP II, to nie będzie słuchał jakiegoś > Benedykta, w dodatku Niemca.Ciekawe, czy starczy mu odwagi aby publicznie na > antenie, odnieść się do tej wypowiedzi..? a co na to wasz guru ksywa "odpie..ie się od gienerala" vel "Kiszczak to człowiek honoru"? Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: Ojciec Dyrektor i tak ma to gdzieś...! 28.11.05, 09:05 Spytaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Ojciec Dyrektor i tak ma to gdzieś...! 28.11.05, 10:36 Bez względu na to kim jest, jaki jest, w odróżnieniu od szczekających piesków, robi swoje i osiąga sukces, nie reaguje na żadne wrzaski, trzyma się jednej linii, jest w tym konsekwentny. Jeśli robi źle, dlaczego KK nie reaguje a pozdrawia ze wszystkich ambon przy ważnych uroczystościach np. 15 sierpnia? On się nikomu z KK kłania, jemu wielu oddaje hołdy, nie szaraczki, ale biskupi. Może mi to wyjaśnisz, bo nic nie rozumiem, a zatem się nie dziw, że szeregi jego wyznawców rosną, ludzie lubią mocnych, gdyby był słaby dawno by go nie było. Bez poparcia KK, niestety, taki mocny by nie był. A Boniecki niech się wstydzi, bo TP traci zaufanie w postępie geometrycznym. Może zmarnował coś wielkiego? Może śp. Turowicz przewraca się w grobie? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Jako szczekający piesek i szaraczek..! 28.11.05, 11:45 To miło usłyszeć od AJKAJ, zwolennika ojca Derektora ksywa Maybach żem szaraczek i szczekający piesek. Zgadzam się w jednym, że ojciec Derektor jest konsekwentny i trzyma się jednej linii. Tą linią jest niezwykle głęboko przeżywana przez Wielebnego miłość do bliźniego zwłaszcza w odniesieniu do naszych „starszych braci w wierze” . Ta wszechogarniająca miłość znajduje swój wyraz również we wściekłym ujadaniu np. na orkiestrę Świąteczną oraz młodzież która w tym przedsięwzięciu uczestniczy. Ta linia potężnej miłości do bliźniego ma swój wyraz i wtedy kiedy Ojciec Derektor opluwa i wyszydza Wałęsę wespół z innymi obłąkanymi i chorymi z nienawiści niezrealizowanymi ex-działaczami Solidarności. Ojciec Derektor tak się przejął realizację swojej wielkopomnej ( w jego mniemaniu misji ) że zapomniał się rozliczyć się z datków wysyłanych przez głodujące staruszki i zebranych świadectw udziałowych.... Miały pomóc stoczni, i jakoś nie słychać o tym, aby Ojciec Derektor złożył ofertę w Mskarbu.... No ale to przecież szczegóły ginące w ogromie pomnikowego zamysłu Ojca Derettora budowy IMPERIUM RM w Toruniu. A co do KK. Nie wszyscy biskupi, ba, większość nie popiera polityki uprawianej przez Wielebnego Maybacha. Powtarzam, polityki Ojca Derektora, a nie samego RM. Nie mam nic do RM jako rozgłośni katolickiej, chętnie posłuchałbym polemiki Ojca Derektora z poglądami wspaniałego, śp. Księdza Józefa Tischnera, ewentualnie dyskusji nad myślą filozoficzną Teilhard de Chardin . Tylko czy Ojciec Derektor będzie wiedział o kogo biega..?? Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 09:18 Nie będzie nam Niemiec pluł nam w twarz i Ojca Dyrektora pouczał! Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: ha ha ha, wyborcza jak zwykle wie lepiej 28.11.05, 09:20 abba, to nie spotkanie moherowatych i wystarczy, że raz przedstawisz swoją myśl większość zrozumiała, dodaj coś od siebie, zmień szyk zdania, błyśnij dowcipem, a jeśli nie potrafisz nic poza przepisywaniem broszurek politycznych, to lepiej zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 09:21 ZBYT WIELE tych NAPOMNIEN ... jest jak z deszczem,denerwujace na poczatku,puzniej gdy juz przemoklismy - olewamy to ze leje ... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Czegoś nie rozumię: czy Papieżowi nie ... 28.11.05, 09:22 ... przysługuje prawo wydawania POLECEŃ (nakazów, rozkazów itd.) kapłanom katolickim, a w razie niesubordynacji, ekskomuniki? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 09:24 Radyjo Maryja uprawia cos , co juz drugiego papieza , po naszym Janie Pawle II, niepokoi i absorbuje uwage najwyższego dostojnika kościoła. To co tam sie robi jest rodzajem schizmy, jakoś dziwnie nie dostrzegane przez nadzorujacego tą "działkę" gen. bp. Głódzia! Czy stosowne władze polski w tym słynni tropiciele afer panowie W.i Z.( minister od wywiadowców i od sprawiedliwości) wyjsnili kim jest sponsor Radia Maryja z Argentyny czy z tego kierunku, skąd czerpie kase na ten sponsoring,czy fakytycznie "namoczony" jest w paskudne sprawy z okresu II wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 09:42 To co dla Ciebię są ciemne sprawki np. mordowanie żydów, donosicielstwo dla gestapo, wpółpraca z NKWD dla Maybocha i jego czeredy jest pracą dla dobra ojczyzny i umiłowaniem ojczyzny, a tak naprawdę to on dla kasy napiłby się wódki nawet z Urbanem. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Papież napomina media katolickie 28.11.05, 09:25 Dobrze, że Papież napomina bo nasi hierarchowie nie potrafią z tym rozbestwionym Rydzykiem nic zrobić. Teraz kiedy to żałosne radio stało się jeszcze ulubioną tubą obecnego rządu będzie to jeszcze trudniej. Jedyna szansa, że może obudzi się w końcu elektorat dotychczas śpiący i zmarginalizuje te moherowe berety. Inaczej staniemy się pipidówką Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa W duchu miłości...Ojcze Dyrektorze!!!!! 28.11.05, 09:28 "...w duchu poszukiwania prawdy, miłości, sprawiedliwości i pokoju oraz zachowania autonomii sfery politycznej..." I co na to Moherowe Berety? Fanatyczni wielbiciele Ojca Dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wstyd TYGODNIK POWSZECHNY,papiez was upomina 28.11.05, 10:18 "Obłudnik Powszechny" dawno już przekształcił się w gadzinówkę Unii Wolności. Unia Wolności już zajęła należne jej miejsce na śmietniku, a jej śladem Obłudnik Powszechny na skupie makulatury. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy_1 Re: Wstyd TYGODNIK POWSZECHNY,papiez was upomina 28.11.05, 10:52 Możesz sobie pluć na TP. Komuniści też pluli. Tak dla pamięci to współpracownikiem TP był niejaki Karol Wojtyła. Czytał go zresztą aż do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
polonais [...] 28.11.05, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Przecież to NIEMIEC!!! 28.11.05, 10:02 polonais napisał: > To napewno ten Niemiec Tusk tak namieszał w głowie swojemu pobratymcowi z > Watykanu. Ale naszej czujności nikomu nie uda się uśpić. Zaden NIEMIEC nie > będzie dydktował polskiemu katolickiemu radiu jakie ma być!!! Stańmy wszyscy > razem w obronie naszej wiary i niepodległości! Precz z Niemcami, Zydami, > masonami, cyklistami i liberałami! Na pohybel!!! > Zapamiętajcie tę wypowiedź. Klasyka RM i Rydzyka. Jak nasi hierarchowie nie zamkną tej stasi-gestapowskiej szczekaczki, to za 20 lat Watykan będzie mógł sobie tylko pomarzyć o świętopietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś