Dodaj do ulubionych

Wyborcom PiS pod rozwagę.

09.12.05, 18:07
Większość sympatyków PiS uznało PO za swojego głównego wroga, którego ma
uosabiać Tusk, Schetyna czy Gronkiewicz-Waltz, etc...

Są to wg. was diabły wcielone, powiązane z żydami, masonami, niemcami,
komunistami, aferałami i wszystkim co najgorsze - persony sztucznie wykreowane
przez media i mocną spętane przez nikczemne układy, których jedynym celem jest
ograbienie Polski.

Z waszych wypowiedzi wynika, że zniszczenie tych osób i popierających ich
mediów to obowiązek każdego Polaka-patrioty, a gdy to już się stanie to w
Polsce nastąpi era szczęśliwości pod wodzą światłych i dobrych polityków PiS.

I tu popełniacie drobny błąd - zapominacie o wyborcach PO.

A jest nas kilka milionów i co byc może ważniejsze mamy w swoich szeregach
wielu przedsiebiorców, dziennikarzy, ludzi młodych, wykształconych,
kreatywnych, etc... Gdyby nawet o.Rydzykowi i braciom Kaczyńskim udało się
zatopić Platformę to my nie rozpłyniemy sie w powietrzu. Nie staniemy sie
moherami ani narodowymi socjalistami. Nie zaczniemy popierać rządów PiS.

Dlatego winniście się przyzwyczaić do naszej obecności i do tego, że
poczynania tego rządu bedą napotykały na ciągłą i twardą ktytykę. Przejęcie
KRRiTV czy skaperowanie paru posłów z PO nic tutaj nie zmieni.
Obserwuj wątek
    • xkx2 Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 09.12.05, 18:11
      Bo i trzeba ich moze nie tyle zniszczyc co reedukowac. Dobry Polak to: Katolik
      słuchajacy z rozwaga RM i wyborac PiS, LPR, Samooobrony lub PSL. Tylko taka
      osoba ma prawo zwac sie prawdziwym Polakiem.
      • dr.szfajcner Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 09.12.05, 18:17
        xkx2 napisała:

> Dobry Polak to: Katolik
        > słuchajacy z rozwaga RM i wyborac PiS, LPR, Samooobrony lub PSL. Tylko taka
        > osoba ma prawo zwac sie prawdziwym Polakiem.

Nie do konca....
        Katolikiem nie musi byc, reszta sie zgadza ;-)
      • james_bond007 Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 20:49
        Zatem w twoim pojęciu jestem nieprawdziwym Polakiem. Jednak dzięki temu
        niedoskonałemu systemowi demokratycznemu mam prawo głosować, wybierać, a nawet -
        o zgrozo! - kandydować...
    • czarls_bronson Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 09.12.05, 18:19
      hihiro napisał:

> A jest nas kilka milionów i co byc może ważniejsze mamy w swoich szeregach
      > wielu przedsiebiorców, dziennikarzy, ludzi młodych, wykształconych,
      > kreatywnych, etc...

To pięknie!
      Szkoda tylko że nie umiecie realnie ocenić działań Tuska & spółki
      jeśli jego zachowanie uważacie za godne polityka myślącego do przodu
      to powodzenia :)))
      • hihiro Nie zrozumiałes mojego postu. 09.12.05, 18:38
        czarls_bronson napisał:

>> A jest nas kilka milionów i co byc może ważniejsze mamy w swoich szeregach
        >> wielu przedsiebiorców, dziennikarzy, ludzi młodych, wykształconych,
        >> kreatywnych, etc...
        >
        > To pięknie!
        > Szkoda tylko że nie umiecie realnie ocenić działań Tuska & spółki
        > jeśli jego zachowanie uważacie za godne polityka myślącego do przodu

> to powodzenia :)))

Ja mógłbym szczerze napisac to samo o zwolennikach braci Kaczyńskich.
        Ale to nie ma nic do rzeczy.

Najwyraźniej nie zrozumiałes mojego postu.
        Nie jestem emocjonalnie przywiązany do Tuska ani do żadnego innego polityka PO.
        PO moze całkowicie zmnienić skład - nie ma to dla mnie większego znaczenia -
        nadal bede popierał PO. Mogą nawet zmienić nazwę albo zawiązac nową partię.

Ja (i jak sądzę minimum 30% obywateli tego kraju) nie życzę sobie aby Polską
        rządzili socjaliści wszystko jedno czy z katolickiego czy z komunistycznego
        nadania. Dlatego (jak napisałem) nawet zniszczenie Platformy ani o ząb nie
        poprawi sytuacji PiS. W miejsce PO powstanie inne ugrupowanie o podobnym
        profilu, które z mety uzyska 20-30% poparcie. I to poparcie ludzi wpływowych,
        zamożnych, przedsiebiorców i dziennikarzy.

Napisałem to po lekturze kilku tryumfalnych doniesien jakoby Sośnierz miał
        opuścić PO i przejść do PiS. Proszę bardzo ale to nie oznacza, że w ślad za
        Sośnierzem pójdzie poparcie społeczne. Jeśliby całe PO gremialnie zapisało się
        do PiS to ludzie którzy na nich głosowali nie przenieśliby swoich sympatii na
        PiS. Po prostu powstałoby nowe PO.
        • czarls_bronson Re: Nie zrozumiałes mojego postu. 09.12.05, 20:20
          hihiro napisał:

> Ja (i jak sądzę minimum 30% obywateli tego kraju) nie życzę sobie aby Polską
          > rządzili socjaliści wszystko jedno czy z katolickiego czy z komunistycznego
          > nadania.

Ten kto nie chciał by Polska rządzili socjaliści głosował na UPR
          nie widziałem aby było tych głosujących 30% (choć też mi się tak wydawało)
          PO to nie socjalizm.... wolne żarty.

• jacekm22 Re: Nie zrozumiałes mojego postu. 09.12.05, 21:43
            A PIS to prawica !!???
            Z solidarnym( socjalistycznym ) panstwem i emeryturami gorniczymi ??
            Pakaz choc JEDNA partie prawicowa popierana przez zwiazki zawodowe ....
            PIS to katoliccy socjalisci.
            • czarls_bronson Re: Nie zrozumiałes mojego postu. 09.12.05, 22:01
              jacekm22 napisał:

> A PIS to prawica !!???
              > Z solidarnym( socjalistycznym ) panstwem i emeryturami gorniczymi ??
              > Pakaz choc JEDNA partie prawicowa popierana przez zwiazki zawodowe ....
              > PIS to katoliccy socjalisci.

A czy ja gdziekolwiek napisałem że PIS nie jest socjalistyczny
              to przecież nie ma znaczenia.
              Gdyby wygrało PO robili by to samo co robi PIS (w gospodarce)
              Te partie programowo są takie same
              • bryt.bryt absurd 10.12.05, 18:02
                czarls_bronson napisał:

(...)
                > Gdyby wygrało PO robili by to samo co robi PIS (w gospodarce)
                > Te partie programowo są takie same

Mam nadzieje, ze to zart.
                • czarls_bronson Re: absurd = liberalny program PO 10.12.05, 19:36
                  bryt.bryt napisał:

> czarls_bronson napisał:
                  >
                  > (...)
                  > > Gdyby wygrało PO robili by to samo co robi PIS (w gospodarce)
                  > > Te partie programowo są takie same
                  >
                  > Mam nadzieje, ze to zart.

Tak! PO zaraz wprowadziliby podatek liniowy, cięcia socjalne,
                  i tym podobne brednie
                  z poparciem...? właśnie! kogo? ........dziennikarzy??!! Buhahaha
                  • haen1950 Re: absurd = liberalny program PO 10.12.05, 19:49
                    To jest rzeczywiście paradoks, że PiS jadący na wyborczych kłamstwach musi
                    rządzić programem PO jako jedynie racjonalnym. Ciekawe jak oceni ich klientela
                    za parę miesięcy. Lepperek już cofa immunitety.
                    • czarls_bronson Re: absurd = liberalny program PO 10.12.05, 20:22
                      haen1950 napisał:

> To jest rzeczywiście paradoks, że PiS jadący na wyborczych kłamstwach musi
                      > rządzić programem PO jako jedynie racjonalnym. Ciekawe jak oceni ich klientela
                      > za parę miesięcy. Lepperek już cofa immunitety.

Problem polega raczej na tym że PO przed wyborami głosiła program który był nie
                      do zrealizowania (3x15) a PIS realizuje taki program jaki jest możliwy i gdyby
                      te parę procent wygrała PO to też realizowany byłby taki sam program.
                      Nie o program gospodarczy rozbiła sie ta koalicja (PO i PIS)
                      Dzisiaj jest już po platformie. Najbardziej zadowolone z tego jest oczywiście
                      SLD to te środowiska głównie namawiały PO by nie wchodziła w koalicję z PIS
                      mając w tym swój interes.
                      PO miała prawie wszystko co jest potrzebne do wygrywania wyborów
                      i przegrała też wszystko nieumiejętnością politycznego myślenia.
                      • hihiro I tu musze się z tobą zgodzić. 10.12.05, 21:13
                        czarls_bronson napisał:

> PO miała prawie wszystko co jest potrzebne do wygrywania wyborów
                        > i przegrała też wszystko nieumiejętnością politycznego myślenia.

W PO za mało jest cynizmu i koniunkturalizmu.
                        Gdyby PO potrafiło tak jak PiS zmieniac poglądy i sympatie to pewno by wybory
                        wygrało.

Trudno - człowiek uczy sie całe życie.
                        W czasie następnych wyborów już tego błedu PO nie popełni ;)
                        • czarls_bronson Re: I tu musze się z tobą zgodzić. 10.12.05, 21:32
                          hihiro napisał:

> Trudno - człowiek uczy sie całe życie.
                          > W czasie następnych wyborów już tego błedu PO nie popełni ;)

Widzisz tylko że ci faceci są w polityce ładnych pare lat
                          i niejedno juz przeżyli, to nie był błąd debiutantów, oni po prostu tak mają -
                          to nieudacznicy.
                          Nawet tak dużego poparcia jakie uzyskali nie potrafili wykorzystać - są na aucie
                          i chyba powoli to do nich dociera.
                          Takie są realia zaklinanie rzeczywistości nic nie pomoże.
                          Pozdro
                      • haen1950 Re: absurd = liberalny program PO 10.12.05, 21:29
                        czarls bronson:
                        > Problem polega raczej na tym że PO przed wyborami głosiła program który był
                        nie
                        > do zrealizowania (3x15) a PIS realizuje taki program jaki jest możliwy i gdyby
                        > te parę procent wygrała PO to też realizowany byłby taki sam program.
                        > Nie o program gospodarczy rozbiła sie ta koalicja (PO i PIS)
                        > Dzisiaj jest już po platformie. Najbardziej zadowolone z tego jest oczywiście
                        > SLD to te środowiska głównie namawiały PO by nie wchodziła w koalicję z PIS
                        > mając w tym swój interes.
                        > PO miała prawie wszystko co jest potrzebne do wygrywania wyborów
                        > i przegrała też wszystko nieumiejętnością politycznego myślenia.

Pewnie, że nie o program poszło. To panowie Kaczyńscy, znakomici stratedzy
                        wymyślili sobie, że narodek krótko trzymany za mordę będzie z tego powodu
                        szczęśliwy i wdzięczny. Wzorem Piłsudskiego. Zapomnieli biedacy, że czasy i
                        ludzie się zmieniają. Już to widzę nawet jak wspólnie z Lepperem i Rydzykiem
                        sprzedają nam kit moralno - odsiadkowy. Dla naszego wspólnego dobra i w
                        najlepszej intencji. SLD to przy nich kompletni amatorzy.
                        Ale PiS ma całkiem inny problem: nie da się zbudować zaufania na kłamstwie i
                        przemocy. Nie da się wymusić siłą niezależnego myślenia i osądzania spraw
                        takimi jakie są. Mamy wprawę, od komuchów wiele się nauczyliśmy. Między innymi
                        jak przetrwać w kaczej RP.
                        • czarls_bronson Re: absurd = liberalny program PO 10.12.05, 21:41
                          haen1950 napisał:

> Pewnie, że nie o program poszło. To panowie Kaczyńscy, znakomici stratedzy
                          > wymyślili sobie,

nie wiem czy wymyślili czy ktoś im wymyślił :)
                          wygrali demokratyczne wybory i wszystko.
        • mariner4 Tu jest wielu takich co tego nie rozumie 10.12.05, 09:49
          Przywódcy przychodzą i odchodzą. To, że np aktualne nie spełnia pokładanych
          nadzieii nie zmienia stosunku człowieka myślącego do wizji państwa. Ci co
          zmieniają preferencje wyborcze w zależności od osoby przywódcy, sposobu
          prowadzenia kampanii wyborczej itp to w istocie rzeczy są bezmyślne istoty.
          Korwin Mikke pwiedział kiedyś, że lepiej głosowac na łobuza, niż na idiotę.
          Łobuz czasem może coś dobrego zrobić, idiota nigdy. Poza tym idiotyzm jest
          nieuleczalny.
          Nie jestem zwolennikiem JKM jako polityka, ale miewa dobre teksty. W lapidarnym
          skrócie trafia w sedno sprawy. Bo jeżeli pomysł na rządzenie jest błędny, to
          nie pomogą najuczciwsi ludzie we władzach.
          Ja zawsze głosuję na wizję państwa liberalnego. I będę tak robił bez względu na
          to, kto jest aktualnie przywódcą.
          Takich ludzi jest w Polsce bardzo dużo i wyeliminować się ich nie da. Polska
          należy do wszystkich a nie do tych co wyznają "jedynie słuszną ideologie". To
          już było paredziesiąt lat.
          Kluczem do polskich problemów jest gospodarka. Jeżeli PiS nie zmniejszy w
          radykalny sposób bezrobocia, to podzieli los SLD i AWS. Niestety nie zanosi się
          na poprawę w tej kwestii.
          M.

• james_bond007 Re: Tu jest wielu takich co tego nie rozumie 10.12.05, 20:52
            > Korwin Mikke pwiedział kiedyś, że lepiej głosowac na łobuza, niż na idiotę.
            > Łobuz czasem może coś dobrego zrobić, idiota nigdy. Poza tym idiotyzm jest
            > nieuleczalny.

To Korwin był przeciwko Kaczyńskim?
      • cimoszenka Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 02:43
        Towarzyszu o jakiej Wy realnej ocenie wspominacie?
        Poczekajmy jeszcze 71 dni i dokonamy pierwszego podsumowania władzy wesołego
        Kazimierza i wtedy okaże się czy PO miało rację, że nie weszło do koalicji z
        Prawem i Syfilisem.
    • asienka32 Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 09.12.05, 21:47
      Na jakiej podstawie uważasz, ze wyborca PiS to słuchacz Radia Maryja?
      • hihiro A gdzie ja cos takiego napisałem ? 09.12.05, 23:55
        > Na jakiej podstawie uważasz, ze wyborca PiS to słuchacz Radia Maryja?

O RM w tym wątku wogóle nie ma mowy.
        • asienka32 Re: A gdzie ja cos takiego napisałem ? 10.12.05, 13:28
          Gadanie o masonach i żydach jednoznacznie kojarzy się z linią programową
          Rydzyka.
          Czyz nei to miałes na myśli w pierwszym poście?
          • hihiro Re: A gdzie ja cos takiego napisałem ? 10.12.05, 13:43
            asienka32 napisała:

> Gadanie o masonach i żydach jednoznacznie kojarzy się z linią programową
            > Rydzyka.
            > Czyz nei to miałes na myśli w pierwszym poście?

W każdej dyskusji na tym forum prędzej czy później zwolennicy PiS starają się
            zdeprecjonować (ty też to robisz) członków i sympatyków PO przyklejając im jakąś
            łatkę: a to aferała, a to masona, a to wehrmahtowca, a to postkomuniste. To w
            mniemaniu wielu dyskutantów wystarczy aby nie dyskutować dalej bo kto by
            poważnie brał pod uwage np.: Schetyne i jego sprzeciw wobec prywatyzacji Jelfy.

Ja nie słucham RM ani nie czytam ND - wszystkie epitety pod adresem POwców
            czerpie z tego forum od sympatyków PiS.
            • asienka32 Re: A gdzie ja cos takiego napisałem ? 10.12.05, 14:03
              A ja na temat wyzywania POwców od masonów i żydów najwięcej czytam w postach
              zwolenników PO /na przykład Twoich/, na zasadzie, zwolennicy PiS uważają, że PO
              to ... a my musimy z tym walczyć.
              Tak jak o homofobiii najwięcej wiem od aktywistów gejowskich. A nie od samych
              gejów.
              • hihiro Re: A gdzie ja cos takiego napisałem ? 10.12.05, 16:26
                Coś ci z całego mojego wywodu tylko dwa słówka "żydzi" i "masoni" utkwili w
                pamięci - nie będe teraz szukał cytatów bo nie mam czasu - przyjmijmy więc, że
                nie użyłem tych dwu słówek :)
    • wlodzimierz.ilicz Błądzących nawróci się na ortodoksyjny kaczyzm. 09.12.05, 23:59
      I klientela PO sie rozpłynie.
    • synu Brawo 10.12.05, 00:12
      Ale nie sadze, zeby ktorys z piszacych tu PiSowcow to zrozumial. Wymagaloby to
      zrozumienia przez nich slowa: ALTERNATYWA.
      Dla wyborcow PO nie ma (przynajmniej jak narazie) innej powaznej alternatywy
      jak partia Tuska i Rokity.
      Natomiast dla wyborcow PiS alternatyw jest az nadto: LPR, SO, PSL i nawet SLD.
      Dlatego na miejscu PiS martwilbym sie bardziej nad utrzymaniem wlasnego
      elektoratu niz na przejmowaniem cudzego. Szczegolnie, ze nie da sie
      jednoczesnie przekonac jednych jak i drugich do siebie.
    • t0g Jak PiS odniesie sukces, to przejmie elektorat PO. 10.12.05, 00:21
      Ale czy odniesie, czy nie, to dopiero czas pokaze.

Na miejscu zwolennikow PiS-u, nie chwalilbym dnia przed zachodem.

Na miejscu zwolennikow PO, nie stawialbym jeszcze kropek nad i.

Pozdrawiam z widowni, t0g
      • synu Re: Jak PiS odniesie sukces, to przejmie elektora 10.12.05, 00:26
        I tu jest problem. Sukces dla liberala nie jest tozsamy z sukcesem dla
        socjalisty czy tez moherowego bereta.
        PiS atakujac srodek zajety przez PO straci prawa strone na rzecz LPR, moze SO.
        A taki atak niekoniecznie moze sie zakonczyc powodzeniem.
        • elfhelm Czy wyborca PO może poprzeć partię Ku..wskiego? 10.12.05, 02:00
      • cimoszenka Jeszcze 71 dni 10.12.05, 02:44
        i będzie można wystawić podsumowanie. 100 dni to 100 dni.
        • elfhelm ja bym liczył od zaprzysiężenia Kazika :) 10.12.05, 12:00
          • cimoszenka Re: ja bym liczył od zaprzysiężenia Kazika :) 10.12.05, 19:04
            Tak czy inaczej....w lutym będzie wesoło:)
    • echo_o Ciekawa wypowiedź...Tak więc: 10.12.05, 00:43
      hihiro napisał:

> Większość sympatyków PiS uznało PO za swojego głównego wroga, którego ma
      > uosabiać Tusk, Schetyna czy Gronkiewicz-Waltz, etc...

Nie wiem jak wiekszość, ale ja absolutnie nie uznaję PO jako mojego głównego
      wroga (to określenie samo w sobie, już na starcie drastycznie odbiega od
      poziomu rozmowy, który chyba chciałeś zaintonować w tym wątku). Osobiście
      głosowałam na PiS-PO, głosowałam na nazwiska, na projekt, bo wierzyłam że
      programy, zbieżne źródłowo-historycznie uda się dopieścić, a kanty
      wyszlifować...Schetyna to zły duch. Tusk okazał się nadmuchanym mięczakiem.
      Gronkiewicz-Waltz to anty-logo Zyty...Nie szanuję tych postaci. W PO wierzyłam.
      Czas przeszły dokonany. Nie wykluczam zmiany poglądu, jeśli nastąpi zmiana
      przywództwa, a z nią zmiana kanapowego mentorstwa...

>
      > Są to wg. was diabły wcielone, powiązane z żydami, masonami, niemcami,
      > komunistami, aferałami i wszystkim co najgorsze - persony sztucznie wykreowane
      > przez media i mocną spętane przez nikczemne układy, których jedynym celem jest
      > ograbienie Polski.

W pierszych słowach ostentacyjnie odnościsz się do haseł głoszonych (podobno)
      przez RM, więc nie mów, że nie wtłaczasz sympatyków PiS w szablon słuchaczy
      tego radia. Ja nie słycham i wszelką ksenofobią pogardzam. Post-komunistami ?
      No są tacy w PO, nie zaprzeczysz. Aferałowie też się zdarzyli. Resztą Twoich
      supozycji to dość histeryczna aksjologia.

> Z waszych wypowiedzi wynika, że zniszczenie tych osób i popierających ich
      > mediów to obowiązek każdego Polaka-patrioty, a gdy to już się stanie to w
      > Polsce nastąpi era szczęśliwości pod wodzą światłych i dobrych polityków PiS.

Nie jestem w stanie odnieść się do takiej retoryki...

> I tu popełniacie drobny błąd - zapominacie o wyborcach PO.
      > A jest nas kilka milionów i co byc może ważniejsze mamy w swoich szeregach
      > wielu przedsiebiorców, dziennikarzy, ludzi młodych, wykształconych,
      > kreatywnych, etc... Gdyby nawet o.Rydzykowi i braciom Kaczyńskim udało się
      > zatopić Platformę to my nie rozpłyniemy sie w powietrzu. Nie staniemy sie
      > moherami ani narodowymi socjalistami. Nie zaczniemy popierać rządów PiS.

Mam bardzo wielu przyjaciół sympatyzujących z PO. W moim środowisku zawodowym i
      prywatnym. I wspaniale się rozumiemy, choć inaczej inerpretujemy czy oceniamy
      bieżące wydarzenia. Gramy twardzieli, którzy niewzruszenie trwają na
      swoich 'posterunkach' nieugietych poglądów, ośmieszając nawzajem każdy lapsus,
      każdą anegdotyczną niemal wtopę - każdy z każdego kpi i każdy każdym się
      interesuje. Marzy mi się jakaś teleportacja, kompilacja, naturalna wzajemna
      secesja. Bo jest więcej wspólnego niż Ci się wydaje. I ja to z moimi
      przyjaciółmi już wiem. Ty wciąż walczysz... Nie jestem pewna czy wiesz o co i w
      czyim (poza swoim) tak naprawdę imieniu...
      • cimoszenka Ciekawa wypowiedź...Tak więc: 10.12.05, 02:47
        Jeszcze nie wiem dlaczego jako jedyną zwolenniczkę PiS potrafię ze zrozumieniem
        przeczytać na tym forum. Nie pasujesz mi do obrazu zwolennika PiS ale szanuję
        Twoje opinie, chociaż czasami aż za bardzo generalizujesz. Pozdrawiem:)
        • echo_o Re: Ciekawa wypowiedź...Tak więc: 10.12.05, 12:51
          cimoszenka napisał:

> Jeszcze nie wiem dlaczego jako jedyną zwolenniczkę PiS potrafię ze
          zrozumieniem
          >
          > przeczytać na tym forum. Nie pasujesz mi do obrazu zwolennika PiS ale szanuję
          > Twoje opinie, chociaż czasami aż za bardzo generalizujesz. Pozdrawiem:)

```````````````````````````````

A czym innym, jeśli nie generalizowaniem właśnie jest przyjęcie założenia, że
          istnieje coś takiego jak 'obraz zwolennika PiS' ? :) Też pozdrawiam...
        • elfhelm popieram wypowiedź cimoszenka :) 10.12.05, 13:59
          spróbuj poczytać (podyskutować) z lortea, leszab, wesoły, 92cośtam, bladą...
      • hihiro Re: Ciekawa wypowiedź...Tak więc: 10.12.05, 13:26
        > > Większość sympatyków PiS uznało PO za swojego głównego wroga, którego ma
        > > uosabiać Tusk, Schetyna czy Gronkiewicz-Waltz, etc...
        >
        > Nie wiem jak wiekszość, ale ja absolutnie nie uznaję PO jako mojego głównego
        > wroga.

Jak sama zauważyłaś użyłem słowa "większość" co nie oznacza, że wszyscy.
        Mój post odnosi się do przeciętnego sympatyka PiS z tego forum czy z forum Onetu.

Ty napisałaś:
        > Schetyna to zły duch. Tusk okazał się nadmuchanym mięczakiem.
        > Gronkiewicz-Waltz to anty-logo Zyty...Nie szanuję tych postaci.

Ja napisałem:
        >> Są to wg. was diabły wcielone, powiązane z żydami, masonami, niemcami,
        >> komunistami, aferałami i wszystkim co najgorsze - persony sztucznie
        >> wykreowane przez media i mocną spętane przez nikczemne układy, których
        >> jedynym celem jest ograbienie Polski.

Ty odpowiedziałaś:
        > W pierszych słowach ostentacyjnie odnościsz się do haseł głoszonych (podobno)
        > przez RM, więc nie mów, że nie wtłaczasz sympatyków PiS w szablon słuchaczy
        > tego radia. Ja nie słycham i wszelką ksenofobią pogardzam. Post-komunistami ?
        > No są tacy w PO, nie zaprzeczysz. Aferałowie też się zdarzyli. Resztą Twoich
        > supozycji to dość histeryczna aksjologia.

I nic z tego nie rozumiem - polemizujesz z tym fragmentem mojej wypowiedzi
        jednocześnie przyznając mi racje i obrażając się za wtłoczenie w szablon
        słuchacza RM - czego jak bóg mi miły nie zrobiłem. Posłużyłem się jedynie
        zwrotem "diabły wcielone" aby ukazać dogmatyczne traktowanie tych ludzi jako
        źródło zła - co zresztą potwierdziłaś :)

BTW. To czy słuchzsz RM czy nie nie ma znaczenia - posługujesz się tymi samymi
        argumentam (Schetyna - aferał, Tusk - nadmuchany, Kaczyński - prawdziwy, etc...
        - to wyklucza wszelką dyskusje bo jak można porównywac "prawdziwego i uczciwego
        Kaczyńskiego" z "aferalnym i sztucznym Tuskiem")

> Bo jest więcej wspólnego niż Ci się wydaje. I ja to z moimi
        > przyjaciółmi już wiem. Ty wciąż walczysz... Nie jestem pewna czy wiesz o co i
        > w czyim (poza swoim) tak naprawdę imieniu...

W mojej komisji wyborczej Tusk otrzymał ponad 70% głosów. Być może z tego powodu
        oraz z faktu że wszyscy których znam są raczej młodzi, wykształceni, odnieśli
        sukces, mają dobra sytuację i są zadowoleni nie znam NIKOGO kto głosowałby na
        PiS albo Kaczyńskiego. To nie kokieteria - pytałem wszystkich o ich preferencje
        wyborcze - to forum to dla mnie jedyny kontakt z "kaczystami" :)

Co do walki, to nie masz racji.
        Ja nie walcze - ja tylko mam odmienne zdanie i nie mam zamiaru ani potrzeby tego
        zdania zmieniać. I tego samego wymagam od swoich polityków. Popieram ich bo ich
        cele są zbieżne z moimi. Jeśli PO zmieni cele na bardziej PiS'owe to straci moje
        poparcie.
      • bryt.bryt Re: Ciekawa wypowiedź...Tak więc: 10.12.05, 18:00
        echo_o napisała:

(...)
        > ...Schetyna to zły duch. Tusk okazał się nadmuchanym mięczakiem.
        > Gronkiewicz-Waltz to anty-logo Zyty...Nie szanuję tych postaci.
        (...)

Ciekawy jestem, co powiesz o takich postaciach jak chocby Kurski, czy obaj
        Kaczynscy. Czy rozczarowalas sie tylko do jednej strony?
    • elfhelm Nie widzę możliwości popierania PiSu 10.12.05, 01:59
      partii posła z wyrokiem za przestępstwo i posła Kur..skiego.
      Partii, która podobnie jak postkomuniści wybiera na wicemarszałka kolejnego
      przestępcę.
      Partii, która ma w swoich szeregach miernotę porównującego się do zamordowanego
      przez PRLowskie służby księdza.
      Partii z ministrem zerem, który promuje pomysły w polityce karnej
      nieakceptowane ani przez teoretyków, ani przez prawników, ani przez służby
      mundurowe.
      Partii pielgrzymującej do radia rydzyk, gdzie Bender zaprzecza istnieniu obozów
      zagłady, a fanatykom pozwala się obrażać jak popadnie.
      Partii antykomunistycznej promującej na wiceministra dyspozycyjnego PRLowskiego
      sędziego.

Przy tym wszystkim (i wielu innych kwestiach) hasła odnowy moralnej są po
      prostu obłudne.
    • hamlet1111 Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 02:40
      Patrząc na to co wyrabia PiS, popieranie tej partii to po prostu
      zwykły "obciach". Na pewno nie należy się tym afiszować w towarzystwie.Zwykle w
      badaniach jak tak, że jak paria ma iść w dół to najpierw przestaje ją popierać
      młodzież - zdecydowana większość młodzieży jest już przeciw PiS. Młodzież jako
      pierwsza wyczuwa fałsz i obłudę. Później stare dziady też się wkońcu
      przekonują. Tak skończył SLD i tak skończy PiS tylko szybciej.
    • dandelion Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 06:34
      I co z tego,ze jestescie kreatywni, dziennikarze, młodzi wykształceni....ale
      przegraliście wybory...ponieważ nie mieliście nic do powiedzenia. Za Was mówili
      Wasi przywódcy partii... i to oni przegrali te wybory, poniewaz nie potrafili
      ich wygrać. Oni są na świeczniku, a nie Wy.Poza tym, w swoiej wypowiedzi
      podświadomie sugerujesz,że to Wy jesteście kreatywni i wykształceni etc (trochę
      takie charakterystyczne dla członka PO - pycha jest zgubna), tak jakby w tym
      kraju wykształeni byli tylko ci z PO, a reszta to 'wiocha'. A jednak okazało
      sie, że w końcu PiS ma ludzi bardziej inteligentnych i wykształconych, bo to
      PiS wygrało.Radzę patrzec na świat realnie i z dystansem, bo tylko ludzie
      wykształceni i kreatywni, ale skromni mają szanse na sukces.Pycha zawsze była
      ukarana w historii tego świata, i tak stało się z PO. Spójrz na siebie i szukaj
      wad w sobie, a nie w innych. Inaczej Twoje gadanie stanie się nudne po pewnym
      czasie i juz nikt nie będzie Cie słuchał, być może poza teściowa.No i jestes od
      razu nastawiony na krytykę i to twardą, ale nie siebie i swoich szefów, bo Ty
      masz zawsze rację.Współczuje. Pozdrowienia.PS Skończ z tymi żydami, komunistami
      i aferałami i wszystkim co najgorsze, bo to własnie mozna było tutaj przeczytac
      o PiS napisane przez zwolenników PO.A Platforma sama się zatopiła, lub zatopi,
      poniewaz po prostu ma kiepskich kapitanów.
      • hihiro Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 13:36
        dandelion napisał:

> I co z tego,ze jestescie kreatywni, dziennikarze, młodzi wykształceni....ale
        > przegraliście wybory...ponieważ nie mieliście nic do powiedzenia.

A ja myślałem, że o wyniku wyborów decyduje ILOŚĆ oddanych głosów, a nie
        proweniencja wyborców :)

> Platforma sama się zatopiła, lub zatopi,
        > poniewaz po prostu ma kiepskich kapitanów.

No własnie o tym ci pisałem, ze nawet jeśli Tusk, Rokita, Schetyna i cała
        wierchuszka PO raptem stwierdzi, ze ma wszystkiego dośc i idą na ryby - to PO
        dalej będzie istniała ponieważ w Polsce jest parę milionów ludzi którzy
        identyfikują się z takim sposobem myślenia jaki przedstawiło PO. Ci ludzie nie
        staną się komunistami, ani kaczystami. Nie zaczną słuchac RM ani czytać NIE.
        Pojawią sie nowe nazwiska, moze nowa nazwa ale reszta pozostanie bez zmian.
        • dandelion Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 18:18
          No to ja wiem,że w PO są wartosciowi ludzie, bo sama takich znam. Ale ani TUsk,
          ani Schetyna ani Komorowski z PO nie odejdą. A PO jest i będzie taka partią
          jaka chcą jej kapitanowie, a reszta będzie uprzejmie potakiwać. Jest w PO
          równiez sporo ludzi, którzy zainwestowli w wyborach i podobno stracili, a mieli
          nadzieje,że obłowia się na stanowiskach. To zapytam... o co głównie im chodziło
          tak naprawde???? Bo jeżeli mieli sie wzbogacic, a sporo takich było, to może
          lepiej,ze PO nie rządzi, nieprawdaż????
          • hihiro Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 18:29
            dandelion napisał:

> No to ja wiem,że w PO są wartosciowi ludzie, bo sama takich znam. Ale ani
            > TUsk, ani Schetyna ani Komorowski z PO nie odejdą.

I bardzo dobrze :)

> A PO jest i będzie taka partią jaka chcą jej kapitanowie, a reszta będzie
            > uprzejmie potakiwać.

I też dobrze - uprzejmość jest zaletą :)

> Jest w PO równiez sporo ludzi, którzy zainwestowli w wyborach i podobno
            > stracili, a mieli nadzieje,że obłowia się na stanowiskach. To zapytam... o co
            > głównie im chodziło tak naprawde???? Bo jeżeli mieli sie wzbogacic, a sporo
            > takich było, to może lepiej,ze PO nie rządzi, nieprawdaż????

A ty myślisz, ze PiS kampanie wyborczą robiło za bóg zapłać :)

Dzień po dniu, miesiąc po miesiącu PiS będzie spłacać swoje wyborcze długi
            stołkami, przywilejami i kontraktami.
            I pół biedy jak dla swoich sponsorów stworzą nowe stołki (jak na razie powstało
            więcej nowych stanowisk niż zlikwidowano starych - a miało być "tanie państwo"
            hłe hłe hłe :) Ale PiS płaci również durnymi ustawami typu becikowe (za poparcie
            LPR) czy odprawy górnicze (za poparcie Solidarności). Ale to oczywiście ci nie
            przeszkadza, bo PiSowe machloje są machlojami pro-polskimi :)
            • dandelion Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 18:58
              Ta ...wszyscy się myla tylko my z PO mamy rację. Hepeless case. Jedz na hell.
              • hihiro Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 19:06
                dandelion napisał:

> Ta ...wszyscy się myla tylko my z PO mamy rację. Hepeless case. Jedz na hell.

Ta ...wszyscy się myla tylko my z PiS mamy rację. Hepeless case. Jedz na hell.
                A jakbyś miał problem ze zrozumieniem to przypominam, że mówiliśmy o źródłach
                finansowania kampanii wyborczej. Twoim zdaniem PO jest finansowana przez ciemne
                typy którzy "mieli nadzieje,że obłowia się na stanowiskach." Rozumiem, ze twoim
                zdaniem PiS swoją kampanie finansował z dobrowlonych składek przedszkolanek i to
                tylko dziewic, a jedynym celem polityków i biznesmenów popierających PiS jest
                dołożyć do tego interesu.

"Bo jeżeli mieli sie wzbogacic, a sporo takich było, to może lepiej,ze PO nie
                rządzi, nieprawdaż????"

Przeczytaj swoje zdanie powyżej.
                Będziesz wiedział co znaczy słowo "manipulacja"
    • haen1950 Re: Wyborcom PiS pod rozwagę. 10.12.05, 18:35
      Zauważyłem ciekawe zjawisko wśród Ludzi PiSu. Instrumentalne myślenie o
      przeciwniku politycznym. Nie obchodzą ich poglądy, system wartości byleś był z
      nami, zweryfikowany i zaprzysiężony na lojalność. Kompletnie nie odróżniają
      kłamstwa od prawdy, świństwa od dobrego uczynku.
      Nie mogą zrozumieć zasad dobrego wychowania choć tyle pieprzą o dekalogu.
      Całe zło tego świata widzą w bieżącym kandydacie na konkurenta politycznego.
      Jakoś dziwnie w tym zachowaniu się przypominają sławetne tezy niejakiego
      Gomułki o zachowaniu władzy i demokracji partyjnej. Tylko systemu nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka