ozcunt2 yntelygentny chłop. chce przejąć elektorat PO :D 22.12.05, 07:51 hłe, hłe, hłe hłe, hłe, hłe lepper jaja robi se:) Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: yntelygentny chłop. chce przejąć elektorat PO 22.12.05, 10:14 ozcunt2 napisał: > hłe, hłe, hłe > hłe, hłe, hłe > lepper jaja robi se:) Popatrz jak koleś idzie do przodu. Jeszcze niedawno stał na blokadach na polskich drogach, a teraz przyjmują go na salonach i w biznes klubach. Wszyscy przyzwyczaili się śmiać z Leppera, ale możemy się zdziwić przy następnych wyborach. To znaczy ja to chyba nawet specjalnie zdziwiony nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 10:33 Ewolucja programu Samoobrony oraz wyznaczenie nowych celów,to przejaw znaczącego ruchu naprzód.Samoobrona walczy o środek sceny politycznej w Polsce.Wizja skandynawskich wzorców politycznych,będąca pożądanym przykładem ,to dobra wiadomość dla sympatyków Samoobrony.Oczywiście te pozytywne przekształcenia oraz wzrastające poparcie świadomej ćzęści naszego społeczeństwa,są nieustanną solą w oku ugrupowań odpowiedzialnych za bezprzykładną biedę ,nędzę,korupcję,malwersacje i rabunkową prywatyzację.Rzetelna analiza nie pozostawia złudzeń,tylko oddolny ,spontaniczny i niezależny ruch Samoobrony RP stanowi pragmatyczne i oczekiwane społecznie ,rozwiązanie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 10:56 Ile razy GW pisze o tym kryminaliście-swiniopasie, tyle razy joleczko zabierasz głos. Jezyk jak komunikaty biura politycznego kc niebiszczki pzpr. zaprzestań już tych prymitywnych agitek, bo zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 11:32 O kryminalistach z ugrupowań KLD UW PO odpowiedzialnych za nędzę milionów ,faktycznie ogłupiacz Wyborczy milczy jak grób.Ciekawe czemu to zawdzięczać? To może coś na ten temat nie w ogłupiaczu! Tusk poręczył za podejrzanych w aferze finansowej Dziennikarze "Życia Warszawy" dotarli do dokumentów podpisanych przez wicemarszałka Sejmu. Donald Tusk ręczył za osoby podejrzane w jednej z największych afer finansowych na Pomorzu. Przed gdańskim sądem właśnie rusza ich proces. Dziennik dotarł do akt tej sprawy. Prokuratura oskarżyła w niej w 2002 roku siedem osób. Jest to jedna z największych spraw, jaka trafiła do naszego sądu - mówi wiceprezes Sądu rejonowego Gdańsk Południe Ilona Buła. Przyjąłem poręczenie od pana Tuska, które dostarczyła mi w listopadzie 2001 roku rodzina Andrzeja M. Był on wtedy w areszcie. Poręczenie dołączyłem do akt - powiedział mec. Roman Mirecki, obrońca Andrzeja M. Drugi raz marszałek w tej samej sprawie poręczył w lutym 2003 roku za Izabelę S., zasiadającą we władzach spółek należących do Andrzeja M. Dziś Izabela S. mówi gazecie, że nie przypomina sobie, w jaki sposób uzyskała poręczenie. Dlaczego Donald Tusk udzielił poręczenia? Wicemarszałek Sejmu nie chciał rozmawiać z dziennikarzami "Życie Warszawy" - w jego imieniu wypowiedział się Jacek Protasiewicz, szef sztabu wyborczego Donalda Tuska. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
ozcunt2 Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 12:44 oskarżasz kogoś o poręczenie? co drugi polityk samoobrony ma gorsze postępki na sumieniu, nie wspominając o sprawach w sądzie (choćby Beger - fałszerz podpisów pod swoją listą) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 12:54 Sama jestem ofiarą politycznego procesu i wiem jak to wygląda z drugiej strony.Zresztą jeśli tzw.demokratyczne rządy zbierały materiały na Wałęsę,to o jakiej praworządności można mówić w odniesieniu do Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:01 i tu masz 100 procentową rację: samoorona i praworządność, to pojęcia, rzeczywiście wykluczające się... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 11:39 Twoją wiarę można porównać z wiarą pierwszych chrześcijan ;) Albo innych rewolucjonistów - polecam na rozruch Skrzypka na Dachu, a później Żywot Briana. -- Always look at the bright side of life Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 11:42 To nie wiara tylko syntetyczna analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 12:02 Tylko dzięki wierze można przeprowadzić syntetyczną analizę (analityczną syntezę?) - jak zwał tak zwał - na końcu wychodzi dialektyka. A w to można tylko wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 12:45 Wiara? Zaufanie w doświadczenie,wolę i etykę,bardziej mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:04 jola_z_dywit napisała: > Wiara? Zaufanie w doświadczenie,wolę i etykę,bardziej mi odpowiada. tylko co to ma wspólnego z Samoobroną... chyba jedynie to, ze jej szef poczuł wolę bożą .... niezły z niego buhaj... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:03 jola_z_dywit napisała: > To nie wiara tylko syntetyczna analiza. proponuję poczytanie "słownika wyrazów obcych".... :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:02 obraziłeś "skrzypka na dachu"... odszczekaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:30 Żadna obraza - myślałem o jednym z wątków :) Odpowiedz Link Zgłoś
ozcunt2 Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 12:39 Jolu albo twój dowcip jest bardzo dobry albo móżdżek ptasi. W każdym razie nieźle się uśmiałem:) Jeśli jednak wierzysz w to co piszesz to: Co jest pozytywnego dla chłopa głosującego na leppera w tym, że jego największy wróg - liberał - jest jednak wzorem dla leppera, który przejmuje część liberalnej filozofii? nie wzrastające poparcie tylko malejące poparcie i nie "świadomej części naszego społeczeństwa", a raczej "zagubionej części naszego społeczeństwa" [świadomi już nie traktują poważnie takiego stylu wypowiedzi. prędzej ci, którzy tęsknią do PGRów] nie "ugrupowań odpowiedzialnych za bezprzykładną biedę, nędzę, korupcję, malwersacje i rabunkową prywatyzację" tylko "ugrupowań odpowiedzialnych za wolność słowa, wzrost zamożności obywateli, otwarcie rynku na świat, pluralizm polityczny, możliwości rozwoju jednostki, firm, społeczeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 13:22 Sz.Panie ozcunt. Rzeczywiście muszę być impos animi by na bazie empirycznych i statystycznych danych,stwierdzać aksjomaty. Humor i ubaw który stał się Pana udziałem z powodu mojej polemiki,może wszak zastanawiać w obliczu łatwo weryfikowalnych danych. Dlatego przytoczę swą wypowiedź o państwie wiecznego ponoć dowcipu. Sprzeczność? To zafundowane Ojczyźnie oszustwo po 1989 roku.Co postulowała Solidarność,jakie były założenia. I co z tego zostało zrealizowane? Jak te przemiany ocenia społeczeństwo? Jak wyglądają finanse? Odpowiedź na te podstawowe pytania jest PO PROSTU TRAGICZA. Solidarność walczyła o poprawę warunków socjalnych pracobiorców ,postulaty polityczne faktycznie były drugoplanowe dla robotników. Co dostał polski robotnik?.Bezrobocie faktyczne razem z rolnictwem około 30 % ,brak jakiegokolwiek zabezpieczenia socjalnego,bezdomnych ,włsśnie tych robotników na dworcach 60 000 tyś ,bezdomnych czasowo 0,5 mil, 5 mil ludzi poniżej progu min egzystencji 370 zł /os. Polska dla tych ludzi to kraj trzeciego świata . O to zapewne walczyła Solidarność. Ocena społeczna ! Polscy emigrują w tempie zastraszającym ,więcej emigruje niż się rodzi,bo Polska faktycznie wymiera, to kolejny przykład kompetencji ekonomistów typu Balcerowicz.W funkcji czasu taki scenariusz jest prawdopodobny ,że reforma się udała tylko reformowanych zabraknie. W zakresie finasów sprawa jest również katastrofalna dług pub. 444.1 mld.zł który już dwukrotnie przeniósł zadłużenie dekady Gierka, lecz wtedy wybudowano duży kawałek Polski.Teraz wyprzedano banki,huty,przetsiębiorstwa,kopalnie,energetykę i zadłużenie się zwiększa ,już niedługo przekroczymy drugi próg ostrzegawczy. Rozwój,a faktycznie niedorozwój Pkb oscyluje 2% takie potęgi jak Białoruś dawno zostawiły nas w tyle. Recesja ,upadek,samobójstwa 6 tyś rocznie dopełniają obrazu pełni szczęścia i kompetencji obecnych ekonomistów. Zmiana koncepcji polityki gospodarczej ,jest potrzebą ratowania polskiej racji stanu. Samoobrona musi przejąć ster polityki gospodarczej nim ,zaczną ludźmi kierować emocje ,a jest to wariant oczywisty z punktu widzenia dotychczasowych eksterminacyjnych działań skierowanych przeciw żywotnym interesom polskiego społeczeństwa . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 13:54 jola_z_dywit napisała: > Ewolucja programu Samoobrony oraz wyznaczenie nowych celów,to przejaw znacząceg > o > ruchu naprzód.Samoobrona walczy o środek sceny politycznej w Polsce.Wizja > skandynawskich wzorców politycznych,będąca pożądanym przykładem ,to dobra > wiadomość dla sympatyków Samoobrony.Oczywiście te pozytywne przekształcenia ora > z > wzrastające poparcie świadomej ćzęści naszego społeczeństwa,są nieustanną solą > w > oku ugrupowań odpowiedzialnych za bezprzykładną biedę > ,nędzę,korupcję,malwersacje i rabunkową prywatyzację.Rzetelna analiza nie > pozostawia złudzeń,tylko oddolny ,spontaniczny i niezależny ruch Samoobrony RP > stanowi pragmatyczne i oczekiwane społecznie ,rozwiązanie polityczne. skąd to przepisałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:00 Z głowy przepisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:10 jola_z_dywit napisała: > Z głowy przepisałam. niezły masz łeb.... przeczytałem twój elaborat, ciutę wyżej... żaden komuno-socjalista nie powstydziłby się takiego ujęcia spraw... Zeby temu zaradzić, rzeczywiście, podejście z chłopską filozofią do liberalizmu jest niezbędne, przy czym, zupełnie niepotrzebne tu jest zielone poojęcie o filozofii i liberaliźmie.... to co chłopskiego wystarczy i to własnie reprezentuje Lepper.... A może on tylko nawiedzony... a może się od Kaczorów zaraził?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 13:58 jola_z_dywit napisała: Samoobrona walczy o środek sceny politycznej w Polsce... Czyli miejsce najlepsze.... a narzędziem tej walki, nowy nurt filozoficzno- polityczny (któryż z kolei?) w sojuszu z chłopskim... znaczy się wywodzący się z chłopskiej filozofii.... w Dywitach już pewnikiem sztandary łopoczą na wietrze i otulają socjaliberalizm (z czym się to je??) szefa... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA TO NOWY HORYZONT POLITYCZNY 22.12.05, 14:06 Nihil novi sub sole.Młoda Polska wszak to nurt filozoficzno patriotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
januszmendera Lepper błaaaaahaaaahaaaaaaa 22.12.05, 07:59 Napewno Wyborcy pana Leppera będą zadowoleni ze stałości jego poglądów... Gratuluję wszystkim, którzy oddali swój cenny głos na oszołoma!!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 08:11 szkoda że glupota nie umie latać odlecieli by dawno do ciepłych krajów Odpowiedz Link Zgłoś
antistate Nie pieprz, Endrju. Albo się jest socjalistą albo 22.12.05, 08:16 kapitalistą. Nie ma żadnej trzeciej drogi - to kolejny wymysł skompromitowanych socjalistów. Zatem albo stoisz w szeregu z PO/LSD/LPR/PiS, albo wstępujesz do UPR/Kolibra/KZM/OMP. Innej możliwości nie ma. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 08:38 Farbowany lis. Jemu nie chodzi o wyborców, o Polskę, o biednych ludzi na których garbach doszedł do pieniedzy - jemu chodzi tylko o władzę i to władzę wodzowska na styl i podobieństwo Łukaszenki. Tak to jest po prostu nowe oblicze tego samego złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Najwyzszy czas 22.12.05, 08:51 Najwyzszy czas poddac tego glomba badaniom psychiatrycznym.Dlaczego w Polsce chory umyslowo nie moze byc kierowca furgonetki,sprzedawca lodow czy kolejarzem,moze natomiast byc politykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Między liberalizmem a kabotanizmem. 22.12.05, 08:49 Gdy rozum śpi budzą się upiory:Leppery,Gertychy,Rydzyki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 JOLU Z DYWIT gdzie jesteś broń swego idola. 22.12.05, 08:52 Czy widzisz te posty pod którymi ja również się podpisuję.Dlaczego nie bronisz watażki. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: JOLU Z DYWIT gdzie jesteś broń swego idola. 22.12.05, 09:28 Jola już jest przy klawiaturze gotowa do walki, tylko jeszcze czeka na "wsad intelektualny" w postaci maila od Beger. :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: JOLU Z DYWIT gdzie jesteś broń SPRAWY 22.12.05, 14:15 jola_z_dywit napisała: > ! no i sama widzisz.... zamiast kropki nad "i" stawiać, to ty tu jakieś wykrzykniki wysmarowujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Dla mnie manifestem ideowym Leppera pozostanie - 22.12.05, 09:04 ..jego obleśny rechot - kiedy pytał czy można zgwałcić prostytutkę . Dla tego Pana drugi człowiek to śmieć lub frajer którego można wykorzystac - nic więcej. I to jest jego manifest. Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Dla mnie manifestem ideowym Leppera pozostani 22.12.05, 10:56 robertpk napisał: > ..jego obleśny rechot - kiedy pytał czy można zgwałcić prostytutkę . Tym razem się zaśmiał obleśnie - następnym razem wyrazi to w formie łatwiejszej do przełknięcia. Fact jest niebezpieczny - szybko się uczy (jego uczą?) na własnych błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: Dla mnie manifestem ideowym Leppera pozostani 22.12.05, 12:46 uczą nie wiem co robią nasze służby. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 09:11 wiecie co jest najgorsze? nie te brednie i kłamstwa. najgorsze jest to, że parę milionów ludzi da się na to nabrać. i jak zwykle: pisowi gratulujemy koalicjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 09:33 Z lepperem to tak, jak z inteligentnym włamywaczem. Trzeba oddać mu sprawiedliwość, że szansę jaką otrzymał od kaczorów rozgrywa bezbłędnie. Ciągle puszcza oko do platformy i piski mają pełne portki strachu. Robią wszystko, czego sobie zażyczy. Wielki szu jeszcze przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 10:24 taaak? a co piski mu zrobily dobrze? przypomnij.jak narazie, to on piskom skacze kolo ogona, a nie na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
ozcunt2 Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 12:15 zrobiły mu wicemarszałka. Pewnie przez 2 tygodnie nie mógł spać z przejęcia i chodził kaczorkom piórka lizać Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 09:52 Czy to nie jest szczyt hipokryzji? Przypomina się przedwyborcza walka i piętnowanie przeciwników mianem okrutnego "liberała", jakby dopiero co z ognia piekielnego sie wyłonili... Eh, najsmutniejsze jest to, że ludzie, po raz kolejny, się na to nabiorą :( Odpowiedz Link Zgłoś
znany_artysta Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 10:13 Ciekawe ile Lepper ma udziałów w Gazecie Wyborczej? W żadnej innej nie gości tak często. Róbcie mu dalej darmową reklamę państwo dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier My nie chcemy żeby ruszyły kamienie albo żeby do k 22.12.05, 10:35 "Sytuacja w kraju wiemy jaka jest. My nie chcemy żeby ruszyły kamienie albo żeby do kogoś strzelano." A. Lepper, Wywiad PR I, 14 IX 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 JĘDREK!!! ZRÓB SOBIE LIFTING!!!! 22.12.05, 11:12 Opalony już jesteś, garniturek od Armaniego. Może jeszcze berecik moherowy? Z ANTENKĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 11:34 "Ćwok ! Po prostu ćwok ! " - jak określił A.L. profesor Niesiołowski. Krótko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: mam nadzieje, że byt 22.12.05, 11:38 polityczny hołoty i przestępców skupionych w Samoobronie się zakończy, z chwilą ogłoszenia wyników wyborów przedterminowych do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
eal Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 11:45 Niech mi ktoś powie jak można na raz słuchać disco-polo i np. jazzu? chyba że się jest socjal-liberałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
zabek666 PROSZE PRZECZYTAJCIE TO UWAZNIE!!!!!!!! 22.12.05, 13:06 Jesli wybierasz się to Anglii w najbliższym czasie to proszę przeczytaj mój post uważnie. Jeśli ktorys z Twoich znajomych wybiera się do Anglii w najbliższym czasie to proszę prześlij mu ten post. Przyjechałem na swieta samochodem z Anglii. Wracam 12 01 2006 i poszukuje osob chcacych ze mna wracac. Chodzi prosto piszac o podzielenie kosztów podrozy. Miejscowosc wktórej mieszkam w Anglii to Oxford a wiec moga jechac ze mna osoby zmierzające do Londynu, Birmingham, Bristolu, Dover, Brighton i wielu innych. Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy. Mój adres to zabek666@poczta.onet.pl Koszty podrozy niewysokie. Serdecznie dziekuje i pozdra. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek9912 Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 13:14 oszust i cwaniak, myslalem do tej pory ze przynajmniej bedzie dozyl do tego, zeby tych wszystkich cwaniaczkow z rzadu rozliczyc a teraz sam pan Lepper sie do nich upodabnia, nie ladnie panie lepper nie ladnie, wiedze poczatek konca pana partii, Odpowiedz Link Zgłoś
zenek2011 Nowy Lepper z tym samym judaszowym usmiechem 22.12.05, 13:33 Co tu duzo mowic, Lepper moze podziekowac dziennikarzom, za swoja popularnosc, glupawego polityka, idacego pod prad, ale to mu wisi, wazna jest posadka i ciag do wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Manifest ideowy Samoobrony: Nowy Lepper 22.12.05, 13:39 nie wiem czy śmiać się czy płakać - narazie się śmiej póki tylko 10 % społeczeństwa mu wierzy Odpowiedz Link Zgłoś