Dodaj do ulubionych

Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy...)

09.02.06, 18:49
Okazalo sie ze historyjka z "gazociagiem Wassermana " to kolejne klamstwo
redakcyjnych kolegow Leslawa Maleszki - rozumiem ( tzn domyslam sie powodow)
dlaczego w GW pisza klamstwa w "duzych sprawach" , ale ze zaczeli klamac w
takich drobiazgach? co znaczy desperacja ...
Obserwuj wątek
    • ratatatam [...] 09.02.06, 18:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pies_na_czarnych Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 18:52
        Ziobro interweniowal? :)))))))))
        • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:25
          byc może - ale poczekajmy az o tym powiedza nam prawdomowni dziennikarze
          Gazety Wyborczej ;]
          • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:46
            Był to jedynie czysty przypadek że taki gazociąg poprowadzono między innymi do
            domu ministra W. To że nigdzie indziej w Polsce nie poprowadzono takiego
            gazociągu to też tylko przypadek. Wypowiedzi jego pracownika to też tylko
            czysty przypadek. Sprawa też nie ma najmniejszego związku z słynną kradzieżą
            drzwi od garażu czy też próbą morderstwa przez źle podłączone jaccuzi. No i to
            że nad śledztwem ma nadzór partyjny kolega ministra W. który kocha ręcznie
            sterować prokuraturą to też przypadek...
            • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:50
              dobrze gadasz! przypadkowa nie jest jedynie swieta prawda objawiona na lamach
              GW !!! amen!
            • amwaw Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:50
              To skoro prowadzili do domu Wassermana to nieźle się musieli fachowcy
              ubzdryngolić, bo kończył się 1.5 km przed domem Wassermana..
              ________
              Dominika
              • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:53
                Jak rozumiem masz dane? Proszę o link.
                • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:55
                  Zresztą cały czas była mowa o bajpasie zwiększającym ilość gazu podawanego do
                  określonej sieci lokalnej gdzie nastąpił spadek ciśnienia na skutek
                  zwiększonego zapotrzebowania, a nie o dostarczeniu gazu do konkretnego domu.
                • amwaw Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:58
                  Nie, mam wczorajszą wypowiedź Wassermana
                  • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 20:09
                    :) wiesz to jest akurat wyjątkowo obiektywny świadek
                  • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 23:00
                    amwaw napisała:

> Nie, mam wczorajszą wypowiedź Wassermana

Buhahahahahahaha :)))

PS. Przepraszam - nie mogłam się powstrzymać.
                • wiele_wiedzacy Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 23:51
                  wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=183417
                  • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 10.02.06, 05:49
                    Ech.... to jest ta sama informacja PAP - dodatkowo mowa w niej o długości
                    gazociągu a nie o odległości jego zakończenia od domu ministra W.

"Rura licząca 1600 metrów została położona częściowo na gruncie, a w części
                    podwieszona na słupkach i ogrodzeniach."
              • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 19:53
                tym gorzej dla Wassermana!!!
      • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie CD 09.02.06, 22:59
        ratatatam napisał:

> poinformował zastępca szefa
        > krakowskiej prokuratury okręgowej Krzysztof Urbaniak.

Czy to ten sam prokurator, który został "uruchomiony" w sprawie dżakuzi?
        • ratatatam EMERGENCY!!! 09.02.06, 23:06
          ooo widze ze uruchomiono wolontariat - witam witam

• wiewiorzasta A coś na temat może? 09.02.06, 23:08
            ratatatam napisał:

> ooo widze ze uruchomiono wolontariat - witam witam

Sama się uruchomiłam - ja nie jestem sterowana przez radio.

Ale - witam (chyba) ponownie ;)
            • ratatatam Re: A coś na temat może? 09.02.06, 23:09
              wiewiorzasta napisała:

> ja nie jestem sterowana przez radio.

tylko przez gazete :DDD
              • wiewiorzasta Re: A coś na temat może? 09.02.06, 23:12
                ratatatam napisał:

> tylko przez gazete :DDD

Przez nadmiar wolnego czasu, słonko. Nie mierz wszystkich swoją miarą.

A co z tym prokuratorem? Ten sam czy bardziej dyspozycyjny z nadania Ziobra?
                • ratatatam Re: A coś na temat może? 09.02.06, 23:15
                  rozumiem ze "dyspozycyjny" oznacza kazdego ktory nie lizal czerwonej du** za
                  poprzedniej ekipy??
                  • wiewiorzasta A coś na temat może? n/t 09.02.06, 23:17
      • mlot.na.lewactwo Teraz to juz po zawodach :))) 09.02.06, 23:10
        Ważne zeby motloch pamietał, ze Wassermann to ten od gazociagów i wanny. Tak jak
        Rydzyk od maybacha, Motloch uwierzy :)))
        • ratatatam Re: Teraz to juz po zawodach :))) 09.02.06, 23:13
          no to wszyscy wiedza - kazdy wie jak to dziala , jak sie uruchamia taki
          mechanizm i w jakim celu, ale zalosnme jest to ze wybrali TAKI motyw i TAKI
          pretekst :DDDD
      • ratatatam ooo cenzura wciela kawalek depeszy PAP ???? 09.02.06, 23:31
        no to ja tylko dodam, ze tam byl fragment depeszy Polskiej Agencji Prasowej -
        z ktorej tresci jasno wynikalo, ze w Gazecie Wyborczej opublikowano klamstwo
        - co nie pierwszy raz sie zdarza temu "opiniotworczemu" dziennikowi
    • pies_na_czarnych Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 18:52
      Zobaczymy czy Wanienny odwazy sie podac GW do sadu. Wszyscy wiemy, ze NIE :))))
      • rossane1 Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 19:38
        Wybaczcie ale śledztwo nadzorawał Ziobro to więc wynik był z góry do
        przewidzenia.Po jednym telefonie gazownia spanikowała tak samo jak ten gość z
        ministerstwa rolnictwa pobiegł szukać najlepszego samochodu dla Ojca Rydzyka.
        • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 19:43
          jasne! powiedzieli ci o tym dziennikarze sledczy z GW ??
        • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 19:45
          Jeśli fakty są przecie Wyborczej, to tym gorzej dla faktów???

Oj, oj.

A soją drogą od poczatku uważam, że z Wassermanem, czy nie należało to uznać,
          za stan wyższej konieczności.
          Ciekawe, kto wcześniej zapieprzył sprawę, że do takiego stanu doszło?
          Czy gazownia, nie miała kasy, czy tylko nie mogłą przewalić niezbędnych
          formalności>

Coś mi się zdaje, że PiS ma rację, chcąc natychmiastowych zmian w przepisach o
          planie zagospodarowania i PB.
          • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 19:52
            Przy uwzględnienianiu wydajności gazociągu nie przewidziano większego zużycia
            gazu związanego z mrozami - i tyle. To problem tej samej klasy co dachy łamiące
            się pod naporem śniegu.
            W bankach też nigdy nie ma pieniędzy wystarczających aby wszyscy jednocześnie
            chcieli wypłacić swoje wkłady. Zawsze uwzględnia się średnie zapotrzebowanie
            plus jakiś procent bezpieczeństwa. Pytanie jak bardzo spadła by temperatura w
            domach bez tego ekstra gazociągu - jak do jakiś 15C to ryzykowanie taką
            prowizorką było zbrodnią - jak do niższej to ryzyko było warte poniesienia.
            • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 20:00
              Nie sądzę.
              Sądzę, że to problem rozbudowy osiedla.
              Osiedle się rozbudowuje i przyłacza się nowych odbiorców. Kiedyś w końcu trzeba
              dołożyć nitkę.
              Pytanie dlaczego nie dołozono jej na czas.
              I to pytanie zadałem wyżej.

W sensie prawnym, ta prowizorka była ryzykiem, w sensie technicznym PRAKTYCZNIE
              ŻADNYM.
              Naprawdę. Ryzyko awarii takiego rurociągu jest takie samo, jak to, że po
              wyjsciu z domu złamiesz nogę.
              W dodatku mówię o malej awarii, typu zapalenie miejsca rozszczelnienia.
              Ryzyko wybuchu jest praktycznie zerowe.
              • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 20:09
                Możliwe że chodziło o rozwój osiedla ponad wydajność miejscowego gazociągu,
                możliwe też że wydano zbyt wiele zezwoleń na ogrzewanie gazowe w stosunku do
                możliwości tego gazociągu, trzecia możliwość to to co pisałem wyżej.

Wiesz - akurat jestem ciut specjalistą od różnych wybuchów, zapłonów itd. Ja
                tam bym czymś takim nie ryzykował - zwłaszcza przy średnio statystycznej
                kulturze technicznej naszego społeczeństwa. Dodatkowo to przerzucenie gazociągu
                nad drogą - wyobraź sobie ciężarówkę która zahacza o to i nie zauważa że
                ciągnie za sobą... - z kablami energetycznymi takie sprawy już się zdarzały.
                • smok5 I co maac -pisałem ci ze to bzdety 09.02.06, 20:10
                  a ty zrobiłeś miedzynarodową afere. Nie głupi ci. Jak plujesz to z głową.
                  • maaac Re: I co maac -pisałem ci ze to bzdety 09.02.06, 20:15
                    Dalej twierdzę że to nie bzdety, zarówno jeśli chodzi o sprawy techniczne -
                    pan.nikt - ma kiepskie rozeznanie w sprawie, jak i udział samego Ministra.
                    Zbyt dużo jest tu "przypadków".
                    Jedyna sprawa na co się mogę zgodzić to to, że sam Wasserman jedynie
                    interweniował w sprawie niedogrzania domów, a reszt to było już działanie
                    zwykłych "lizodu***ców" którzy lubią robić przyjemność "wadzy". Tacy zawsze się
                    zdarzają i porządni ludzie powinni im nie pozwalać na "nadgorliwość".
                    • smok5 Maac przypomniec ci twoje posty 09.02.06, 20:18
                      o "przywilejach władzy rodem z gomułki". Chociaz się przyznaj. Mnie tez czasami
                      zdaza sie mylić. Przynajmniej po fakcie nie wracam do tych wątków i nie
                      uzasadniam swoich bzdur.
                      • maaac Re: Maac przypomniec ci twoje posty 09.02.06, 20:22
                        dalej podtrzymuje swoje zdanie - tego gazociągu tam nie powinno być, a
                        Wasserman był czynnikiem, który spowodował jego instalacje - jeżeli nie był
                        czynnikiem aktywnym to jego obowiązkiem było zgromić nadgorliwców
                    • pan.nikt Re: I co maac -pisałem ci ze to bzdety 09.02.06, 20:20
                      > pan.nikt - ma kiepskie rozeznanie w sprawie,

czyżby???
                • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 20:13
                  Noto jako specjalista gdzie widzisz możliwość wybuchu?
                  Ja jako specjalista od gazu akurat tu jej nie wiedzę.
                  Nie ma gdzie zebrać się odpowiednia poracja mieszanki paliwowopowietrznej, zeby
                  moglo huknąć.
                  Powtórzę w najgorszym razie zapali się gaz i tyle.
                  Oczywiście istnieje wtedy ryzyko zapruszenia ognia.

Ale generalnie ryzyko jest male.
                  • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 20:20
                    Czy ja piszę o wybuchu? Przy instalacji napowietrznej oczywiście do niej nie
                    może dojść. A czy ty piszesz o możliwości rozszczelnienia? Najwyżej coś się
                    zapali... no najwyżej. Zapytaj się smoka ile kosztowało "najwyżej"
                    rozszczelnienie się gazociągu i pożar na granicy Gliwic i Zabrza.

Generalnie ryzyko było zbyt duże i dlatego nie prowadzi się takich instalacji,
                    a tą zwinięto błyskawicznie.
                    • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 20:33
                      Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy.
                      maaac 09.02.06, 20:09 + odpowiedz

"Wiesz - akurat jestem ciut specjalistą od różnych wybuchów, zapłonów itd. Ja
                      tam bym czymś takim nie ryzykował - "

O możliwości rozniesienia ognia, napisałem, choć uważam, że ryzyko
                      rozszczelnienia jest minimalne.

Kultur techniczna??
                      To co, nie będziemy montowali lini energetycznych,m bo co jakiś czas
                      najczęsicej pijany klien wchodzi dla sportu na słu i ginie porażony??
                      Nie tedy droga.

I jeszce raz pytam.
                      Dlaczego nie uzupełniono rurociagu w czas???

A wypadek w Gliwicach
                      A jaki był tamten wypadek?
                      W jakich warunkach??
                      Jaki gazociąg, jaki gaz??
                      • hrabia.m.c Re: To nie wyborcza kłamie,tylko prokurator jest 09.02.06, 20:40
                        mobilny:)
                      • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:13
                        :(

I cóż tym cytatem dowodzisz - to że pisałem, że tam ma być wybuch? Nie bardzo,
                        tylko to, że się ciut na wybuchach, zapłonach i podobnych sprawach znam. No ale
                        trzeba jeszcze umieć czytać... prócz bycia specjalistą od gazu.

Kultura techniczna?

Chyba nie wiesz o czym piszesz ... no, ale tak specjalista :(

>
                        > A wypadek w Gliwicach
                        > A jaki był tamten wypadek?
                        > W jakich warunkach??
                        > Jaki gazociąg, jaki gaz??
                        >
                        Nie wiesz? No tak, specjalista...
                        • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:56
                          > Kultura techniczna?
                          >
                          > Chyba nie wiesz o czym piszesz ... no, ale tak specjalista :(
                          >

A O CZYM TY PISZESZ??

> > A wypadek w Gliwicach
                          > > A jaki był tamten wypadek?
                          > > W jakich warunkach??
                          > > Jaki gazociąg, jaki gaz??
                          > >
                          > Nie wiesz? No tak, specjalista..

nie wim, jaki był wypadek w Gliwicach.
                          Nie jestm strażkiem , tylko inzynierem, nie odnotowuję wszystkich wypadków.
                          Więc nie wiem czemu dziwisz się pytaniom.
                          • maaac Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 05:56
                            > A O CZYM TY PISZESZ??

Jednak nie wiesz... :(

> nie wim, jaki był wypadek w Gliwicach.
                            > Nie jestm strażkiem , tylko inzynierem, nie odnotowuję wszystkich wypadków.
                            > Więc nie wiem czemu dziwisz się pytaniom.
                            Inżynierem od gazu jak mniemam jesteś. Wypadek głośny, konsekwencje
                            długotrwałe. Wśród inżynierów jest taki zwyczaj, że się omawia skutki katastrof
                            by nie powtórzyć błędów przy nich popełnionych. Najwyraźniej nie
                            wśród "inżynierów od gazu".
                            • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 10:24
                              i ciągle mącisz, zamiast wyjaśnić?
                              Ot Takie POlewackie hobby.
              • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:06
                pan.nikt napisał:

> W sensie prawnym, ta prowizorka była ryzykiem, w sensie technicznym PRAKTYCZNIE
                >
                > ŻADNYM.
                > Naprawdę. Ryzyko awarii takiego rurociągu jest takie samo, jak to, że po
                > wyjsciu z domu złamiesz nogę.

Ryzyko, ze dach się zawali pod ciężarem śniegu też jest równe temu, że złamiesz
                nogę po wyjściu z domu. :/

Dlaczego stosować nagle różne miary?
                • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:12
                  Wiewiórzasta. Przynajmniej o rzeczach, o ktorych nie masz zielonego pojęcia
                  ZAMILCZ.
                  Dachy już omawialiśmy i gdyby cię tointeresowało znałabyś moje zdanie.

I naprawdę w sensie technicznym inaczej wygląda problem dachów, a inaczej tej
                  rurki.
                  • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:16
                    pan.nikt napisał:

> Wiewiórzasta. Przynajmniej o rzeczach, o ktorych nie masz zielonego pojęcia
                    > ZAMILCZ.

Nie mam pojęcia dlatego pytam, jaśnie oświeconego pana.nikta.
                    Nie potrafi odpowiedzieć? Czemu się nie dziwię?

> Dachy już omawialiśmy i gdyby cię tointeresowało znałabyś moje zdanie.

Jakoś średnio mnie interesuje twoje zdanie w "sprawie dachów" skoro mowa o rurze.

No więc - jak to z tą statystyką jest?

> I naprawdę w sensie technicznym inaczej wygląda problem dachów, a inaczej tej
                    > rurki.

Tzn. jakie są różnice? Statystyczne mnie interesują.
                    • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:20
                      tY NAPRAWDĘ JESTEŚ OGRANICZONA
                      W jednym poście haczysz dachy, w drugim od nich uciekasz??
                      O co ci chodzi??

A statystycznie, to sobie poszukaj.
                      W każdym razie w tym roku spadło już okolo 20 dachów, z tego kilka nowych, a o
                      wybuchach gazu ziemnego jakoś nie słyszałem.

ps. Kńczę gadkę z rudymi, bo ja tu piszę poważnie o sprawach technicznych, a ty
                      se jaja robisz.

Poszukaj głupszego od siebie do takich zabaw.
                      A chyba nie będzie to, łatwe.
                      • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:29
                        pan.nikt napisał:

> tY NAPRAWDĘ JESTEŚ OGRANICZONA
                        > W jednym poście haczysz dachy, w drugim od nich uciekasz??
                        > O co ci chodzi??

Na pewno nie jestem chamska i nie uciekam od odpowiedzi na proste pytanie.
                        A jesli nie rozumiesz prostego porównania, to nie zwalaj na innych swojej
                        indolencji intelektualnej.

> A statystycznie, to sobie poszukaj.
                        > W każdym razie w tym roku spadło już okolo 20 dachów, z tego kilka nowych, a o
                        > wybuchach gazu ziemnego jakoś nie słyszałem.

A ile jest rur poprowadzonych nad ziemią w Polsce? A ile osób złamało nogę po
                        wyjściu z domu na śliskiej powierzchni?

Nie jestem "specem" jak ty, więc nie wiem czego szukać - oświeć mnie.

> ps. Kńczę gadkę z rudymi, bo ja tu piszę poważnie o sprawach technicznych, a ty
                        >
                        > se jaja robisz.

Jaja to ty sobie robisz, chrzaniąc głupoty, zamiast odpowiadać na proste
                        pytania. Ale widocznie niektórzy tak mają. Zwłaszcza jak nie znają odpowiedzi.

> Poszukaj głupszego od siebie do takich zabaw.
                        > A chyba nie będzie to, łatwe.

Sraty taty. Powiedział chamowaty pan.nikt, który unika odpowiedzi na najprostsze
                        pytania. Chyba zacznę te twoje ucieczki sobie zapisywać - dla potomnych.
          • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:04
            pan.nikt napisał:

> Coś mi się zdaje, że PiS ma rację, chcąc natychmiastowych zmian w przepisach o
            > planie zagospodarowania i PB.

Chodzi ci o takie zmiany w prawie budowlanym, żeby można było puścić "rurę
            gazową" wszędzie, gdzie tylko przyjdzie ochota?
            • pan.nikt Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:17
              Kobieto i znów mówisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia.
              Żałosna jesteś.
              Nie zdajesz sobie sprawy, jakie korowody trzeba dziś przejść, aby uzyskać
              ostateczne pozwolenie na budowę.

I nie chodzi w zmianie ustaw o pogorszenie technicznej strony inwestycji, Wręcz
              przeciwnie.
              Chodzi tylko o amniejszenie uciążliwych durnych papierków, szybkie rozpoznanie
              protestów (szczególnie tych durnych tzw ekoterrorystów) i kilka innych rzeczy.

JAK NIE MASZ POJĘCIA O TEMACIE, TO MILCZ, NIE OŚMIESZAJ SIĘ.
              • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:32
                pan.nikt napisał:

> Kobieto i znów mówisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia.
                > Żałosna jesteś.

Dlatego pytam kogoś, kto się chwali że "się zna". Ale to najwyraźniej takie samo
                "znanie się" jak poziom kultury - prostackie i żałosne.

> JAK NIE MASZ POJĘCIA O TEMACIE, TO MILCZ, NIE OŚMIESZAJ SIĘ.

Jak na razie to ty się ośmieszasz, unikając odpowiedzi na (podobno) proste pytania.
                • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:38
                  wiewiorzasta napisała:

> Jak na razie to ty się ośmieszasz, unikając odpowiedzi na (podobno) proste
                  pytania.

Podobnie jak ty nie odpowiedzialas mi na pytanie co wg ciebie znaczy
                  "dyspozycyjny" i czy wg ciebie oznacza kazdego kto nie lizal czerwonej du** za
                  poprzedniej ekipy??

• wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:47
                    ratatatam napisał:

> Podobnie jak ty nie odpowiedzialas mi na pytanie

Nie uczyła cię mamusia, że niekulturalnie odpowiadać pytaniem na pytanie,
                    zwłaszcza gdy zmienia ono temat?

> co wg ciebie znaczy
                    > "dyspozycyjny" i czy wg ciebie oznacza kazdego kto nie lizal czerwonej du** za
                    > poprzedniej ekipy??

Nie. Oznacza kogoś, kto liże du... niezależnie od jej koloru i właściciela.
                    • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:54
                      a masz dowody na to, ze prokurator o ktorym pisals to wlasnie robil?
                      • mysz_polna5 Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:06
                        wiadomosci.onet.pl/1257873,11,item.html
                        Kolejna kompromitacja GW i forumowych szczekaczy, ktorzy radisnie podchwycili
                        temat i upajali sie wlasna glupota. Tym razem podparta rura! Hahahahahahaha!

No mozecie sie pocieszac, ze podpisy tych 170 osob, zostaly sfalszowane. Blach!
                        • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:14
                          mysz_polna5 napisała:

> wiadomosci.onet.pl/1257873,11,item.html
                          > Kolejna kompromitacja GW i forumowych szczekaczy, ktorzy radisnie podchwycili
                          > temat i upajali sie wlasna glupota. Tym razem podparta rura! Hahahahahahaha!
                          >
                          >
                          > No mozecie sie pocieszac, ze podpisy tych 170 osob, zostaly sfalszowane. Blach!

A czy wiadomo coś o jakiejś innej "rurze z gazem" zainstalowanej w Polsce z
                          naruszeniem zasad bezpieczeństwa i prawa budowlanego, która funkcjonowała przez
                          kilka(naście) dni nie niepokojona przez nikogo, a zainstalowana i odinstalowana
                          byłaby w tempie równie błyskawicznym co rura w Krakowie?
                      • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:11
                        ratatatam napisał:

> a masz dowody na to, ze prokurator o ktorym pisals to wlasnie robil?

A coś takiego gdzieś napisałam?
                        • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:20
                          a mamusia nie nauczyla cie czytac ( zwlaszcze tego co piszesz sama)?
                          poprzestala na nauce pisania?
                          • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:25
                            ratatatam napisał:

> a mamusia nie nauczyla cie czytac ( zwlaszcze tego co piszesz sama)?
                            > poprzestala na nauce pisania?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36522416&a=36543512
                            O zasadach kultury wypowiedzi i braku w nich odpowiadania pytaniem nie na temat
                            na pytanie chyba już było?

Mógłbyś?
                            • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:29
                              zajmij sie uwaznym przeczytaniem tego co sama tu napisalas - to odpowiedz
                              znajdziesz, a jedyne co wobec ciebie "moglbym": to zyczyc ci dobrej nocy
                              • wiewiorzasta Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 00:47
                                ratatatam napisał:

> zajmij sie uwaznym przeczytaniem tego co sama tu napisalas - to odpowiedz
                                > znajdziesz, a jedyne co wobec ciebie "moglbym": to zyczyc ci dobrej nocy

A w czym problem - w odpowiedzi na pytanie czy "sprawą rury" zajmuje się ten sam
                                prokurator, który przyjął zawiadomienie o "sprawie dżakuzi" czy jakiś nowy,
                                ziobrowy, czy w czym innym?

Pozostanę najwyraźniej w nieświadomości... Dobranoc.
                                • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 10.02.06, 10:01
                                  no coz bywa - niektorzy ludzie zyja w nieswiadomosci i w nieswiadomosci umieraja...

• gniewko_syn_ryba Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:02
          rossane1 napisała:

> Wybaczcie ale śledztwo nadzorawał Ziobro to więc wynik był z góry do
          > przewidzenia

Tylko tak się dziwnie składa, że wszyscy w Krakowie wiedzą, iż min.W i min.Z nie
          za bardzo za sobą przepadają, łagodnie to określając... ;)
          • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 23:17
            daj spokoj to lewactwo ma jakas obsesje spiskowych teorii - wszedzie wietrza
            spiski :DDD
    • bladatwarz Beznadziejna sprawa, beznadziejni dziennikarze 09.02.06, 20:47
      Beznadziejna GW-no Prawda.
    • loocee Rura Wassermann 09.02.06, 20:48
      Asystent Wasssermannnnaa z jego biura poselskiego w krakowie potwiedził
      interwencję swojego szefa w sprawie rury.
      A swoją drogą to ciekawe czy tę niebezpieczna rurę gazownia by załozyła gdyby
      nie mieszkał na tym osiedlu Wasssssermannn?
      Urzednicy Krakowa na wyscigi odgadują zyczenia polityków.
      A ponadto,gdyby nie awantura wokół tej rury,to może ona jeszcze by tam
      się zanajdowała lub doszłoby do jakiegoś nieszczęścia.
    • kubala11 Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:15
      GW-no kłamie nie po raz pierwszy ani drugi ani nie ostatni. Przecież to
      normalne,że ten szmatławiec publikuje bzdury. Gazetą opiniotwórczą było to coś
      kilkanascie lat temu, teraz to zwykłe GW-no.
      • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:19
        a jak cicho jest ostatnio w prawie ktora wytoczylo GW ministerswto
        sprawiedliwosci w zwiazku z licznymi prawdziwymi publikacjami GW na jego temat
        :DDD, na stronach min. spr. jest dostepna cala korespondecja i dokumenty w
        tej sprawie - ciekawa lektura - ale jak pisalem to wczesniej: klamstwa "z grubej
        rury" jestem jeszcze w stanie docenic :DDD ale takie klamstewka z cienkiej
        gazrurki...
        zalosne
        • kubala11 Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:26
          To jest po prostu wyścig z A.Springerem. Bład Agory to ten, że niepotrzebnie
          otwierała ten swój głupi tabloid NDzien, bo przeciez sztandarowa gazeta to tez
          tabloid, co narusza mit Wandy, że to taka genialna bizneswoman
          • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:29
            no nie mow! wyniki finansowe to ma Agora ponadnormatywne
            • kubala11 Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 21:53
              Jak mówił klasyk (Pawlak do Kragula:)) ) "im wyżej wejdziesz, z wiekszym
              hukiem zlecisz". Oby to sie sprawdziło.
              • ratatatam Re: Gazeta Wyborcza klamie ( nie po raz pierwszy. 09.02.06, 22:35
                qrde mialo byc nie: " ponadnormatywne" tylko: "ponadstandardowo dobre"
                :DDD

a co do tego upadku - to niestety nie przewiduje w najblizszym czasie, no chyba
                ze Agora dokupi sobie np Tygodnik Powszechny - na potwierdzenie prawdomownosci GW
    • toxoplazma skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:22
      należy uznać, ze GW bardzo skutecznie pierze mózgi "czytelników", życie by
      oddali by udowodnić że Wasserman kłamie. ostatnio taki fanatyzm miał chyba
      miejsce w staliniźmie. identycznie manipulowano masami a jednostki wykańczano
      takimi dokładnie metodami.
      • ratatatam Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:24
        toxoplazma napisał:

> ostatnio taki fanatyzm miał chyba
        > miejsce w staliniźmie.

to sie nazywa: "ciaglosc tradycji" wiesz: czym skorupka za mlodu nasiaknie...
        • maaac Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:29
          hmmmm to Kaczyńscy tak po Tatusiu.... :), radziłbym ostrożność z takimi
          porównaniami
          • ratatatam Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:36
            myslisz sie, mialem na mysli przeszlosc Adama Michnika i atmosfere jego domu
            rodzinnego...
          • toxoplazma Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:36
            maaac napisał:

> hmmmm to Kaczyńscy tak po Tatusiu.... :), radziłbym ostrożność z takimi
            > porównaniami

Kaczyńscy nie tropią każdego niedopałka jaki rzuca Michnik na ziemię.
            Ich rodzice byli stalinistami? prosze o link.
            -----------------------
            Ja podziwiam skuteczność neostalinowskiego prania mózgów. Mogą wszyscy
            zaprzeczać, prokuratura daje oświadczenie, nic nie dociera. Nie istnieje metoda
            na tak skuteczną propagandę, nadal całe rzecze "czytelników" beda wierzyć w
            najbardziej absurdalne teorie.
      • maaac Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:27
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Wasserman to jednak gość, że ma tylu fanów. Jak ten facet powie, że był na
        Księżycu - a GW to poda jako przykład fantazji - od razu znajdzie się armia
        broniąca jego racji - "tak był ale "myślami" więc GW kłamie mówiąc, że
        bujał!!!!!"
        • ratatatam Re: skuteczne pranie mózgów 09.02.06, 21:37
          to raczej GW i jej "prawdomownosc" ma tylu fanow - nie zauwazyles?
        • toxoplazma antypaństwowa dywersja 09.02.06, 21:47
          zastanawiam się dlaczego Gazeta Wyborcza nie zajmuje się prowokacją polegającą
          na podaniu przez jedną z gazet cytatów z nie istniejących przesłuchań członków
          mafii paliwowej o tym jaki to Wasserman jest chętny i pazerny na łapówki.

Z niemożliwości znalezienia jakichkolwiek sensownych zarzutów, trąbi sie o
          WANNIE, RURZE, nie wiadomo czym. Dlaczego? żeby osłabić skuteczność jego
          działań. to jest antypaństwowa dywersja. w końcu czym zajmuje sie Wasserman ?
          rozbijaniem mafii.
    • dr.szfajcner ratatatam z Radia Maryja klamie i oszukuje ciagle 09.02.06, 21:51

Okazalo sire wszystko co pisze ratatatatm,
      jest tle samo warte i znaczy dokladnie to samo co nick autora.
    • karlin Dlaczego tego wątku nie przyczepią szpilką? 09.02.06, 21:58
      Albo jeszcze lepiej - przywiążą gustowną, żółtą rurką?

:)
      • kubala11 Re: Dlaczego tego wątku nie przyczepią szpilką? 09.02.06, 22:01
        Zwariowałeś? Przecież to "obiektywna" gazeta (portal).... :))
        • karlin Już wiem! 09.02.06, 22:04
          Musieliby na tej rurce obwiesić autorów "sensacyjnego reportażu".

A rurki żal.

Może się jeszcze przydać.
          • karlin Mam rozwiązanie 09.02.06, 22:06
            Niech obwieszą, ale na głowy niech im powciągają wiadomą reklamówkę.

Ochrona danych osobowych gwarantowana.

:)
    • ubekubek Czlowieku antysemito, gdziezby Zydzi klamali 09.02.06, 22:17
    • toxoplazma wielki sukces prania mózgów 09.02.06, 22:41
      SONDAŻ GW

Co sądzisz o rurze Wassermanna?

66%
      To nieodpowiedzialne (4276)

21%
      Niepochlebne opinie specjalistów to zapewne zemsta za jacuzzi (1368)

13%
      Godzien pochwały objaw troski o zmarzniętych sąsiadów. Brawo! (851)

Liczba oddanych głosów: 6495
      • ratatatam Re: wielki sukces prania mózgów 09.02.06, 22:43
        trzecie pytanie powinno brzmiec : " i tak wszyscy ucierpimy pod
        katofaszystowska dyktatura blizniakow"

:DDD
        widzialem juz takie- a w kazdym razie b. podobne- w tym medium...
      • armex Re: wielki sukces prania mózgów 09.02.06, 22:52
        Dla mnie Wasserman jest drugi po Kurskim potem daleko nic i następni to
        skompromitowani niektórzy politycy SLD. Ale za Sld-owcami już czteroletnia
        kariera strach pomyśleć co dalej będzie z tami Pisowcami,Lprowcami choć
        Samoobrona na pewno obejmie wysokie miejsca w moim rankingu.
    • rydzyk_fizyk To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:00
      Że prokurator pierwsze co robi to podaje że on nie miał z tym nic wspólnego?
      • ratatatam Re: To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:02
        tak, sledztwo dziennikarskie, dziennikarzy sledczych sledczej gazety wyborczej
        ( sledczej i wiarygodnej)
        • rydzyk_fizyk Re: To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:12
          To po cholerę prokurator wypowiadał się na temat Wassermanna?
          • ratatatam Re: To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:17
            bo pewnie jest dyspozycyjny wobec dziennikarzy sledczych ...
            • rydzyk_fizyk Re: To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:22
              Zapewne. Mam nadzieję że Ziobro zajmie się tym "porażającym" złamaniem zasad przez prokuratora.
              • ratatatam Re: To było śledztwo przeciwko Wassermannowi!? 10.02.06, 00:30
                pewnie chcialby to zrobic, ale zaloze sie , ze wyprzedza go dziennikarze sledczy
                z Gazety Wyborczej - oni sa jak Chuck Norris !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka