Dodaj do ulubionych

PiS ma nowy projekt lustracji

13.02.06, 07:01
Dość mam już tematu lustracji. Może jednak gruba kreska powinna być kontynuowana? TYm bardziej ze coraz częściej o tym kto był agentem decuduje nie sąd a społeczeństwo... wszak demokracja... lud ma zawsze racje! psia mać! Bo to agenci sa winni wszelkiemu złu w społeczeństwie!? Może tak każdy najpierw zlustruje swoje sumienie! Zanim zacznie rzucać kamieniami w innych.
Obserwuj wątek
    • dzieciatko_o_dyrektora Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:07
      Ciekawe kiedy pis znajdzie czas na tak marginalne sprawy jak bezrobocie ?
      Narazie jedyne o czym mysla to porachunki z przeszloscia . przyszlosc maja w
      dupie .
      • almagus Re:PiS ma nowy projekt lustracji.Prawo i spieprzaj 13.02.06, 07:50
        Uważaj na mnie , ostrzegasz ogonkiem kobro?
        Nasze jest prawo, kiwa paluszkiem za Ziobro.
        • siemowit4 teraz dopiero TW podniosą wrzask.. a niech krzyczą 13.02.06, 09:31
          • jakubowska100 WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 09:49
            Co ja gadam - 60 lat - doliczając komunizm czy tam stalinizm, jak kto chce.
            Powszechna nagonka na TW czy SBków pozwoli ich napiętnować i wyrzucić z
            głównego nurtu życia inteligencji rządzącej raz na zawsze. Zejdą do podziemia i
            tam umrą jak szczury - w hańbie. To powinno nastąpić 16 lat temu, ale nie udało
            się. Dlatego przez 16 lat zamiast dokonać niesamowitego skoku w państwie o
            takim potencjale - kulawo kuśtykaliśmy - raz w lewo raz w prawo raz do przodu
            raz do tyłu.
            • navaira Gospodarka musi odejść 13.02.06, 09:50
              W miarę możliwości do grobu. A my będziemy żreć teczki. To znaczy Wy będziecie,
              ja wyjeżdżam :>
              • prawopl ach, za SLD to było eldorado dla korupcji 13.02.06, 13:05

Aż łza się w oku kręci.

--
                www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów rządów SLD i
                prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze
                znanym aferzystą - sędzią.
                • pozlotemu Walesa sie znow zdenerwuje, a PO bedzie przeciw. 13.02.06, 13:50
                  Juz tradycyjnie Walesa znow wpadnie w panike, ze sa jakies teczki, ktorych nie
                  zdolal wyczyscic. Biskup Zycinski do wtoru z Platforma beda gardlowac, ze to
                  nie etycznie po 16 latach wyciagac kapusiow, ktorzy juz zdazyli sie ustawic w
                  nowym zyciu. Gazeta zatrabi na swoim papierowym rogu, ze wszyscy katolicy musza
                  z racji swojej religii przebaczyc swoim katom. Zacznie sie ogolny klangor, ze
                  nie trzeba, stan wojenny to byla zyciowa koniecznosc, a towarzysze i ich
                  donosiciele uratowali Polske przed najazdem Chinczykow.
                  • jerzy_olejnicki HURRA! ESBECTWO SPADA ZE STOLCÓW !!!!!!!!!!!! 13.02.06, 15:11
                    Nareszcie !!!
                    Po tylu latach ... a powinno to
                    mieć miejsce 16 lat temu !!!
                    16 lat żerowania esbeckiej mafii
                    na polskim społeczeństwie ...
                    • kolter Re: HURRA! ESBECTWO SPADA ZE STOLCÓW !!!!!!! 13.02.06, 15:32
                      zastapimy ja PISowska mafia !! ok??
                    • mim05 Re: HURRA! ESBECTWO SPADA ZE STOLCÓW !!!!!!! 13.02.06, 16:47
                      Zgoda. Tylko dodałbym do tych grup jeszcze duchownych. Od proboszczów w górę.
                      Koniecznie.
              • tkm333 Komentarz wyłącznie jeden: WRESZCIE ! 13.02.06, 13:06
                Byle udało się zrealizować ten pomysł. Wreszcie będzie koniec z teczkami.
                Skończy się faktyczna władza SB i czerwonej bandy w tym kraju (nie będą już
                mieli czym szantażować ludzi). Zasatanawiam się jak wtedy sld będzie prowadzić
                swoje "interesy" ?
                • zibiwrocek Wreszcie, jeszcze tylko reprywatyzacja i uwłaszcze 13.02.06, 13:12
                  nie obywateli resztką majątku narodowego (z wykluczeniem PZPRowców, SBków itp) a
                  będziemy mieli jak w Czechach.
                  I nich mi nikt nie mówi, że wycieram sobie nimi usta. Dobry przykład należy
                  naśladować.
                  A Balcerowicz zrobił to co mu kazano (poszukają to znajdą jego teczkę) i
                  wykończył (schłodził) gospodarkę aby utorować drogę SLD.
            • wylkot Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 09:55
              jakubowska100 napisała:

> Co ja gadam - 60 lat - doliczając komunizm czy tam stalinizm, jak kto chce.
              > Powszechna nagonka na TW czy SBków pozwoli ich napiętnować i wyrzucić z
              > głównego nurtu życia inteligencji rządzącej raz na zawsze. Zejdą do podziemia
              i
              >
              > tam umrą jak szczury - w hańbie. To powinno nastąpić 16 lat temu, ale nie
              udało
              >
              > się. Dlatego przez 16 lat zamiast dokonać niesamowitego skoku w państwie o
              > takim potencjale - kulawo kuśtykaliśmy - raz w lewo raz w prawo raz do przodu
              > raz do tyłu.

A jak te szczury umrą, to czym ty będziesz żyć?
            • cyklista Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 10:19
              Czystki według widzimisię urzędników i sędziów z nadania partyjnego już w Polsce
              były. W latach pięćdziesiątych. Wygląda na to, że wraca nie PRL z czasów Gomółki
              (jak mi się do tej pory wydawało) tylko czysty, i partyjnie jednoznaczny obyczaj
              stalinowski?
              • wylkot Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 10:31
                cyklista napisała:

> Czystki według widzimisię urzędników i sędziów z nadania partyjnego już w
                Polsc
                > e
                > były. W latach pięćdziesiątych. Wygląda na to, że wraca nie PRL z czasów
                Gomółk
                > i
                > (jak mi się do tej pory wydawało) tylko czysty, i partyjnie jednoznaczny
                obycza
                > j
                > stalinowski?

Gomułka był przez "u".
                • aron2004 Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 10:41
                  w Czechach przeprowadzono lustrację i tam bida z nędzą i rozbiory. Prawda,
                  kropku?
                  • bronimir Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 11:35
                    aron2004 napisał:

> w Czechach przeprowadzono lustrację i tam bida z nędzą i rozbiory. Prawda,
                    > kropku?

Nie wycierajcie sobie gęby Czechami przy każdej okazji. Już 6 lat temu
                    Balcerowicz powoływał się na przykład Czech, jak to Oni przegrzewają gospodarkę.
                    Jak dorwał się do władzy zaczął schładzać. I tak już zostało. Lustrować trzeba
                    było 15 lat temu.
                    • iluminacja256 Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 11:58
                      cała ta lustracja to idiotyczny i zły pomysl- ale trzeba było to zrobic w 89
                      roku, albo zalać betonem i nie wracać do sprawy nigdy! Co obchodzi dzisiejszych
                      20-30 latków to, czy ktoś donosił na Zenka Ciepieluchę, skoro oni mieli wtedy 5
                      lat , albo nie było ich na swiecie? {Państwo rozwija sie własnie dzieki 20-30
                      letnim ludziom, a ponieważ państwo nie robi nic dla przyszłości, tylko babrze
                      sie w rozkoszą w przeszłosci - nei am sie co dziwić , że niedługo zostaną tu
                      samii emeryci i ludzie po podstawówce. A wtedy dalej gadajcie o teczkach!
                    • zibiwrocek Czego się nie zrobiło 16 lat temu trzeba zrobić dz 13.02.06, 13:27
                      iś.
                      AWS miał dziwne kłopoty - wewnętrzne. Jak myślicie, ilu "bochaterów" gier
                      operacyjnych SB było w klubie AWS i UW.
                      A Balcerowicz schłodził (zdusił) gospodarkę aby utorować drogę SLD i w nagrodę
                      został szefem NBP.
                      • totalna_apokalipsa Re: Czego się nie zrobiło 16 lat temu trzeba zrob 13.02.06, 14:15
                        Kompletnie mnie nie obchodzi co sie działo w AWS-ie w 92 roku . Obchodzi mnie
                        to, że w 2005 nie ma pracy i nikt nie robi nic, żeby zatrzymać tu 25 letnich
                        ludzi.
            • ryckus [...] 13.02.06, 10:38
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • janma46 Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 10:43
              Ja się dziwię że ty z ninawiści nie znalazłaś się jeszcze na leczeniu
              psychiatrycznym.Ja bym tak długo nie wytrzymał.
            • mariner4 A kto zlustruje ten 13.02.06, 10:50
              motłoch co tworzył gęsty szpaler wzdłuż pochodów 1 majowych, tłum który
              protestował pod komendę włądz przeciwko wszystkiemu co mu wskazano, co donosił
              na sasiadów z czystej zawiści, który krzyczał z entuzjazmem: "Wiesław!,
              Wiesław!", albo "Partia! Gierek!". I co? Dać temu motłochowi nowe igrzyskia?
              Wiecie kim są ci ludzie? Zapytajcie rodziców, dziadków! Znajdziecie ich teraz
              także wśród aktywistów Rydzyka. Fanatyzm ten sam. Nienawiść ta sama, tylko bożek
              się zmienił. Dzisiaj opluwają tych, którzy pomogli się im wyzwolic spod tyranii.
              Ale oni wolą pęto kiełbasy i wódę od wolności.
              A rządzący? Jakże łatwo odwrócic im uwage tłumu od rzeczywistych problemów
              igrzyskami. Wysługują się tymi samymi ludźmi co władze PRL. Nadal agenci
              bezpieki decyduja o ludzkim życiu, ku uciesze gawiedzi.
              Oczyszczenie było potrzebne, ale gorzej tego nie mozna było zrobić.
              Teraz PiS chce bez sądów, decyzją urzedniczą niszczyć przeciwników politycznych.
              Nie łudźmy się. Ich nie interesują TW. Zresztą w biurze prezydenta Warszawy
              pracował (pracuje?) były funkcjonariusz SB i Kaczor doskonale o tym wiedział. Na
              wysokie stanowiska dostaja się kryminaliści, a narodowi funduje się igrzyska.
              "Ciemny naród to kupi", no nie?
              M.

• lillith6 Re: A kto zlustruje ten 13.02.06, 11:18
                no wlasnie. kazda wladza ma swoje SB. Czy nowa wladza juz polikwidowala pewne
                urzedy?
              • jerzy.kosecki Re: mariner,owi4 13.02.06, 12:02
                bardzo smutny post napisałeś. Widać, że jesteś zgorzkniały. Masz problemy ? To
                zimowa depresja. W naszej strefie klimatycznej słonce wyjży za obłoków, za
                miesiąc, dwa ! Bądź czujny ! Diabeł nie śpi ! Pa.
                • mariner4 Niestety to osobiste doświadczenia 13.02.06, 13:10
                  Opowiem Ci pewna historie, która dobrze to ilustruje.
                  Po wojnie w pewnej miejscowości sądzono Niemca, który w tamtym rejonie
                  odpowiadał za ściąganie kontyngentów od chłopów. Był to bardzo bezwzględny
                  urzędnik niemiecki.
                  Zabierał ludziom często ostatni wolek ziarna.
                  Proces był pokazowy. Urządzonoe go w sali kinowej. Sala dyszała żądzą zemsty i
                  mordu. Wyrok mógł być tylko jeden. Pod koniec procesu obrońca przyniósł dużą
                  fibrową walizę i ja otworzył. Były w niej donosy, ktore ten Niemiec otrzymywałi
                  zbierał przez niamal całą wojnę. Wszystki były donosami na sąsiadów, znajomych o
                  ukrywaniu przed rekwizycją żywności. Adwokat przeczytał monotonnym głosem setki
                  takich listów. Sala była coraz cichsza, ludzie spuszczali głowy. Na koniec
                  adwokat powiedział, że gdyby ten Niemiec te donosy przekazał Gestapo, to
                  większość, których te donosy dotyczyły już by nie żyła.
                  Niemiec został skazany na symboliczną karę i wkrótze zwolniony, wyjechał do Niemiec.
                  Ilekroć słyszę lub czytam ubliżanie ludziom od komuchów, ta historia przychodzi
                  mi do głowy.
                  Koresponduje to znakomicie z biblijnym: "A kto z Was jest bez grzechu, niech
                  pierwszy w nią rzuci kamieniem".
                  Smutny to ja jestem.
                  M.
                  • zibiwrocek Trzy kłamstwa: 13.02.06, 13:22
                    1. Lustracja nie oznacza skazania - popatrz na Olechowskiego - przyznał się i
                    mimo wszystko cieszy się sporym poważaniem
                    2. Ukrywanie prawdy o donosicielstwie nie prowadzi do moralnego oczyszczenia a
                    wręcz przeciwnie.
                    3. Donosiciel a wręcz agent który dzięki "grom operacyjnym" został "bochaterem"
                    opozycji nie wolczył o wolną Polskę a ją zwalczał.
            • premier_pacynka Teraz bedzie III Japonia!! Co ja mowie IV RP!! 13.02.06, 11:10
              Panstwo ktore dokona niesamowitego skoku!! Z prawdziwymi polakami!
            • bronimir Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 11:28
              jakubowska100 napisała:

> głównego nurtu życia inteligencji rządzącej raz na zawsze. Zejdą do podziemia i
              >
              > tam umrą jak szczury - w hańbie. To powinno nastąpić 16 lat temu, ale nie udało
              >
              > raz do tyłu.

Teraz będzie już tylko do tyłu!!!!!!!!!!!!
            • arius5 [...] 13.02.06, 11:37
            • matola19 Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 11:53
              jakubowska100 napisała:

Dlatego przez 16 lat zamiast dokonać niesamowitego skoku w państwie o
              > raz do tyłu.
              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
              Ciekaw jestem z kąd ten potencjał
            • rogerja Re: WRESZCIE CZYSTKI!!!! 16 LAT SIĘ CZEKAŁO!! 13.02.06, 12:17
              akubowska100 napisała:

> głównego nurtu życia inteligencji rządzącej raz na zawsze. Zejdą do podziemia i
              >
              > tam umrą jak szczury - w hańbie. To powinno nastąpić 16 lat temu, ale nie udało
              >
              > raz do tyłu.

Ale fajnie bedzie jak wszystkie Jakubowskie i ta 40 tez zlustruja i za szczura
              bedzie robic!!!PS
              Slyszalem ze na JP2 tez juz cos maja!!!
            • hummer Ja też czekam kiedy Jarosław ujawni swoją tekę. 14.02.06, 15:46
              jakubowska100 napisała:

Tak skrzętnie ją skrywa. Ciekawe dlaczego? :-)
      • 1410_tenrok Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 13:24
        Opowiem moja historie. Zrobilem doktorat w Niemczech. Po powrocie do Polski
        staralem sie o prace w pewnym osrodku uniwersyteckim. W instytucie PAN w innym
        osrodku powstawały dwie prace na pokrewny temat. W celu oczyszczenia przedpola
        promotor tych prac zaczal rozpowiadac, jakobym ja byl agentem bezpieki.
        Traktowano mnie jak wsze. Nikt nie słuchał mnie. O calej historii dowiedzialem
        sie po kilku latach. Nie mialem szans na to aby ogladnac swoja teczke wowczas.
        A sprawa byla juz zakonczona. Cala sprawe bardzo przezylem. Jezeli PIS
        przeprowadzi ta ustawe, wtedy powtarzajace sie gadki tej szui sie skoncza. To
        nie kwestia mojej osoby. To jest kwestia wielu ludzi wobec ktorych korzysta sie
        z tekiej broni w celu udupienia.
        Dla mnie nie ma to znaczenia. Straconych lat - nikt mi nie odda!
        Pozdrawiam Bogusława G.
    • alan.ski Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:10
      No i mamy niezły pasztet. Bardzo jestem ciekaw co ma na ten temat do
      powiedzenia Nadredaktor tej gazety (chociaż jak zwykle odwróci kota ogonem).
      Uczciwe i rzetelne załatwienie tej sprawy 16 lat temu (vide Czechy) nie
      odbijało by się teraz czkawką. A tak to mamy sytuację, że 35 letnie łebki będą
      decydować i wydawać świadectwa moralności. Gratulacje panie Adamie!
      • hanczakniezastrzezony Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:24
        Mysle, ze ow "nadredaktor" jak go nazwales wie wiecej na temat lustracji w
        Czechach niz ty czy Jan Rokita tudziez jeszcze paru innych ludzi w Polsce, dla
        ktorych lustracja w Czechach to ulubione porownanie. Ten temat dziala na mnie
        jak plachta na byka - sie nie znacie, nie gadajcie po proznicy. Lustracja w
        Czechach zostala tez spieprzona, tylko ze w Czechach juz od jakiegos czasu nie
        jest zastepczym tematem jak w Polsce, wiec i ludzie tu jacys szczesliwsi. Jak
        sie rwiesz do gmerania w sbeckich teczkach to sie zapisz do PIS, ale od Czech
        sie wez odczep
        • alan.ski Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:12
          Szanowny kolego. Zawsze warto czytając jakiś tekst zrozumieć jaka jest jego
          myśl główna. Czechy znam bardzo dobrze gdyż tam mieszkałem, pracowałem i to
          jeszcze w czasach gdy Cię jeszcze nawet (zapewne) w planach nie było. Tak, że
          tutaj pudło. PiS jest mi zapewne tak samo obrzydliwy jak Tobie. A myślą
          przewodnią mojego tekstu bylo to, że nie da rady nic "zamieść pod dywan",
          zawsze ktoś to wyciągnie i będzie udawać bohatera. Tyle i tylko tyle i to by
          było na tyle.
          • hanczakniezastrzezony Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 14:39
            Moze i nie umiem czytac ze zrozumienie, ale jednak dobrze przeczytalem cos o
            uczciwym i rzetelnym zalatwianiu sprawy z powolaniem sie na przyklad Czech. W
            twierdzeniu tym zawarta jest presupozycja, ze wlasnie w Czechach tak sie stalo.
            Nie polemizuje zatem z caloscia, a jedynie z fragmentem wypowiedzi, co zreszta
            zaznaczylem. Zeby zatem bylo jasne: w Czechach sprawa lustracji wcale nie
            zostala zalatwiona uczciwie i rzetelnie, o czym latwo sie przekonac rozmawiajac
            z Czechami. I to, kiedy bylem a kiedy nie bylem w planach rodzicielskich nie ma
            tu nic do rzeczy. A ton irytacji w moich komentarzach bierze sie stad, ze z
            niezrozumialych dla mnie powodow w Polsce istnieje mit lustracji idealne, mit
            terytorialnie zawezony do terenu Czech (a co ze Slowacja?). Uwazam, ze jest to
            uleganie zbiorowej uludzie, i ze trzeba z tym walczyc, bo mit ten sluzy tylko do
            oszikawania Polakow. Pozdrawiam serdecznie.
            • alan.ski Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 16:18
              Bylo mi bardzo miło polemizować z tak sympatycznym człowiekiem. Tak naprawdę to
              specjalnych różnic w poglądach to między nami nie ma. Przykład Czech wziąłem
              gdyż ich lubię. Może trochę przesadziłem (love is blind and nobody is
              perfect!;). Pozdrawiam wzajemnie.
      • czat-man Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:27
        alan.ski napisał:
        > Uczciwe i rzetelne załatwienie tej sprawy 16 lat temu (vide Czechy) nie
        > odbijało by się teraz czkawką

Podobnie w Niemczech lustracja dobiega konca.
      • simon_r Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 10:18
        Jestem 38 letnim łebkiem i mam głeboko w poważaniu lustrację, SBeków, tzw.
        złodziejską prywatyzację itp... ch.. z tym!!... nakradli poustawiali się daj im
        Panie Boże zdrowie byle dalej tworzyc takie prawo, które każe im żyć uczciwie i
        nie pozwoli na kolejne przekręty... im więcej własności prywatnej z daleka od
        urzedasów tym lepeij dla gospodarki i dla zwykłych ludzi, którzy bedą mieli
        gdzie pracować. Od lustracji i rozliczeń miejsc pracy nie przybędzie.
        • asd616 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 10:38
          Prawda. Mam nadzieję, że ciągłe gadanie o tym w końcu się skończy i zaczną się skupiać na gospodarce. W ogóle mam wrażenie, że PiS ciągle żyje w ubiegłym wieku.
    • galba A co z redaktorami mediów prywatnych? 13.02.06, 07:29
      W końcu byśmy się z chęcią dowiedzieli dlaczego GW zachowuje się tak jak się
      zachowuje.
      • martin_j [...] 13.02.06, 07:57
      • behemot68 Re: A co z redaktorami mediów prywatnych? 13.02.06, 08:06
        Galbo! Jeśli dobrze rozumiem, to forum jest rodzajem wymiany myśli. Nie odpiszę zatem na twoje brednie, bo nie masz czym się wymienić. Swoją drogą, dziwne że ty taki bojowiec utzrymujesz swój blog na tych sprzedajnych serwerach :)
      • michalo8 bo Maleszka pewnie nie byl wyjatkiem 13.02.06, 08:37
      • karlin Re: A co z redaktorami mediów prywatnych? 13.02.06, 09:49
        galba napisał:

> W końcu byśmy się z chęcią dowiedzieli dlaczego GW zachowuje się tak jak się
        > zachowuje.
        ------------------------------------------------------

Poprawki tego typu wprowadzi LPR, a PIS - z bólem serca lecz dla podtrzymania
        Paktu - je poprze.

:)
      • bronimir Re: A co z redaktorami mediów prywatnych? 13.02.06, 11:38
        galba napisał:

> W końcu byśmy się z chęcią dowiedzieli dlaczego GW zachowuje się tak jak się
        > zachowuje.
        >

Słusznie zlustrować amerykańskich udziałowców.
    • saramago2 [...] 13.02.06, 07:35
      • wylkot Re: Wspaniała wiadomość dla uczciwych, klęska GW- 13.02.06, 07:48
        saramago2 napisał:

> Mozemy wies oczekiwac kolejnej GW-nianej histerii, ubecja boi sie lustacji
        jak
        > diabeł święconej wody. Wasze ofiary domagają się sprawiedliwego osądu
        historii.

Ubecja to tylko rechoce jak stado żab w stawie. Przypominam ci, że:
        1) Lustracja nie dotyczy JAWNYCH wspólpracowników, a także pracowników;
        2) Za czasów ubecji istniał zakaz werbowania na TW członków partii i
        organizacji młodzieżowych. Więc oni także lustracji się nie boją.
        No i kto dostanie w rzyć?
        • saramago2 Re: Wspaniała wiadomość dla uczciwych klęska GW- 13.02.06, 08:23
          Lista UB-eków wszystkich szczebli waraz z "zasługami" bedzie publikowna sukcesywnie, ich nie trzeba "lustrować", bo ich postepowanie jest znane, mozna o tym juz troche poczytac w publikacjach historykow z IPN, oczywiscie nie tych promarksistowskich, znanych z falszowania najnowszej historii Polski jak Friszke czy Paczkowski. Prawda ujawniana bedzie o calym systemie. Tylko lustracj AGENTOW WYWOLUJE TYLE HISTERII. TO ZASLUGA GW-na I TEGO SRODOWISKA ANTYPOLSKIEGO, KTORE PRZEZ TYLE LAT ZAKLAMYWALO RZECZYWISTOSC BOHATEROW NAZYWAJĄC OSZOLOMAMI, A MORDERCOW "LUDZMI HONORU".
          • janma46 Re: Wspaniała wiadomość dla uczciwych klęska GW- 13.02.06, 10:51
            Tobie coś się po....ło
          • sceptyk40 Re: Wspaniała wiadomość dla uczciwych klęska GW- 13.02.06, 11:05
            saramago napisał "TO ZASLUGA GW-na I TEGO SRODOWISKA ANTYPOLSKIEGO"
            Czy możesz przybliżyć czytelnikom te antypolskie środowiska ? Operujesz typowo
            pisowską nowomową, opartą na negatywnych emocjach bez konkretów. Histerią
            nazywasz rozsądne głosy zmęczone wiecznym tematem zastępczym i widzące potrzebę
            jednoczenia a nie dzielenia tego narodu na wrogów i zwolenników lustarcji.
            Zgodnie z podobnymi twojej wypowiedzi głosami każdy, komu nie zależy na
            lustracji jest potencjalnym mordercą ??
          • bronimir Re: Wspaniała wiadomość dla uczciwych klęska GW- 13.02.06, 12:00
            saramago2 napisał:

> Lista UB-eków wszystkich szczebli waraz z "zasługami" bedzie publikowna sukcesy
            > wnie, ich nie trzeba "lustrować", bo ich postepowanie jest znane, mozna o tym j
            > uz troche poczytac w publikacjach historykow z IPN, oczywiscie nie tych promark
            > sistowskich, znanych z falszowania najnowszej historii Polski jak Friszke czy P
            > aczkowski. Prawda ujawniana bedzie o calym systemie. Tylko lustracj AGENTOW WYW
            > OLUJE TYLE HISTERII. TO ZASLUGA GW-na I TEGO SRODOWISKA ANTYPOLSKIEGO, KTORE P
            > RZEZ TYLE LAT ZAKLAMYWALO RZECZYWISTOSC BOHATEROW NAZYWAJĄC OSZOLOMAMI, A MORDE
            > RCOW "LUDZMI HONORU".

Przyjacielu robisz dokładnie to samo.
            Nazywsz bochaterów walczących o niepodległość Iraku terrorystami.
            Obrażasz ich religię i duchownych. Dziwisz się, że zabijają naszych żołnierzy,
            rosjanie też się dziwili. Popełniamy tam te same zbrodnie o które sami oskarżamy
            Rosjan. Persowie to też "Ludzie Honoru"
    • edi54 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:36

Rzad PiS-u ma swiadomosc ,ze nie jest zdolny niczego dobrego dla tego Kraju
      zalatwic .Podejmuje wiec dzialania nic lub niewiele kosztujace ,ktore
      zdolne sa podgrzewac emocje duzej czesci spoleczenstwa (dawniej ,okreslano
      te kategorie spoleczenstwa - pospolstwem).Sluzyc to ma tylko jednemu -
      pozyskaniu glosow elektoratu w wyborach parlamentarnych,ktore niewatpliwie
      w tym roku nastapia.
      • haen1950 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:00
        edi54 napisał:

>
        > Rzad PiS-u ma swiadomosc ,ze nie jest zdolny niczego dobrego dla tego Kraju
        > zalatwic .Podejmuje wiec dzialania nic lub niewiele kosztujace ,ktore
        > zdolne sa podgrzewac emocje duzej czesci spoleczenstwa (dawniej ,okreslano
        > te kategorie spoleczenstwa - pospolstwem).Sluzyc to ma tylko jednemu -
        > pozyskaniu glosow elektoratu w wyborach parlamentarnych,ktore niewatpliwie
        > w tym roku nastapia.

I tu się mylisz. Cały ten cyrk lustracyjny kosztuje całkiem spore pieniądze.
        Nie sądzisz chyba, że robią to w czynie społecznym. To całkiem przyjemne
        synekury dla tych pisowskich politruków. I to za pieniądze, o których normalny
        urzędnik może sobie tylko pomarzyć.
        • koniecdemokracji Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 15:58
          Rozumiem ze lustracja na tak szeroką skale jest organizowana w ramach
          przeciwdziałania bezrobociu, ponieważ będzie trzeba zorganizować nowe miejsca
          pracy
          Piskownica i tyle
          Jak ja żałuje, że komuna nie zdążyła tego wszystkiego puścić z dymem

Dostały dzieci grę planszowa z napisem demokracja tylko ze bez instrukcji
          obsługi
          • koniecdemokracji Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 16:26
            To jest dobre pytanie
            Jak już zlustrujemy wszystkich wrogów dawnych to czy nie pokusimy się by mieć
            na oku nowonarodzonych wrogów i nie powstanie w majestacie prawa nowe jakieś UB
            czy SB jakiś urząd do badania jedynie słusznych poglądów?
            Przecież wszyscy nowonarodzeni jak mi się zdaje nie myślą jednakowo a to może
            być duży problem

Dostały dzieci grę planszowa z napisem demokracja tylko ze bez instrukcji
            obsługi
      • poczatek.konca Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 16:36
        Interesujące, już kilka osób z ktorymi rozmawiałem twierdzi, że w tym roku będą
        wybory parlamentarne. Ciekaw jestem na czy Ty opierasz swoją opinię na ten
        temat.
        • mim05 Wybory 13.02.06, 17:12
          Nie bój się. Wyborów nie będzie. PiS do tego nie dopuści, bo jeden z bardzo
          prawdopodobnych wyników to: PiS - 40%, PO - 38%, SLD - 14% i SO - 8%. I kto by
          rządził? Nie. Do tego J.K. nie dopuści.
    • x2468 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:53
      Nie spoleczenstwo,lecz pare malp trzymajacych klucze do teczek.Dlatego
      uchwycenie tych teczek to jedyne co PIS robi z pelnym zaangazowaniem.I to nie
      dlatego ze Kaczynski chce to ucywilizowac.Wrecz przeciwnie.Zagwarantowac dostep
      do akt "jedynie sprawiedliwym" Kur..skim.
    • p.smerf Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 07:59
      > Dość mam już tematu lustracji.

A ja się zastanawiam, kiedy szalonym lustratorom i frustratom z IPN uda się
      wreszcie skłócić cały naród i opluć wszystkie autorytety. Nie od rzeczy byłoby
      wiedzieć, dlaczego to robią.
      Opowiadanie bajek o wspaniałych efektach lustracji w Czechach, na Węgrzech i w
      dawnym NRD mogą pleść tylko ludzie, którzy widzę na ten tamat czerpią z broszurek.
      Lustracja trwa tam w najlepsze i będzie trwała tak długo, jak długo politycy
      będą mieli z tego pożytek.
    • arahat1 pisuarow opanowala jakas choroba psychiczna 13.02.06, 08:18
      oni zyja w jakims urojonym swiecie!!!!! mam w d... lustracje!!! ja chce zyc jak
      czlowiek a nie mieso wyborcze....
      • saramago2 [...] 13.02.06, 08:25
      • gw_klamie [...] 13.02.06, 10:48
      • saramago2 A GW-nianych UB-oli zwierzęcy strach 13.02.06, 12:36
        Ze wyjdą na jawa wszystkie podłości, których się przwciwko Polsce dopuścili.
    • ave_duce Re: PiS ma nowy projekt lustracji - nowy OCHŁAP 13.02.06, 08:27
      rzucony między psy...

;)
    • rakunica A co z tworcami? 13.02.06, 08:32
      Brakuje mi znaczacej grupy ludzi majacych wplyw na wychowanie spoleczenstwa -
      pisarze, artysci, tworcy w szerokim znaczeniu. Brakuje duchowienstwa - ale tu
      moze Kosciol sam rozwiaze te sprawe - w Krakowie juz zaczal.
      pawel26wawa napisał:

> Dość mam już tematu lustracji. Może jednak gruba kreska powinna być
      kontynuowan
      > a? TYm bardziej ze coraz częściej o tym kto był agentem decuduje nie sąd a
      społ
      > eczeństwo... wszak demokracja... lud ma zawsze racje! psia mać! Bo to agenci
      sa
      > winni wszelkiemu złu w społeczeństwie!? Może tak każdy najpierw zlustruje swoj
      > e sumienie! Zanim zacznie rzucać kamieniami w innych.

Lustracja wlasciwie jeszcze sie nie zaczela - czego wiec masz dosyc,
      czlowieku? Sady moga decydowac pod warunkiem, ze pierwsze sie oczyszcza. O
      zbrodniach sadowych wacpan slyszal? Lud nie zawsze ma racje ale to
      przedstawiciele ludu sprawuja wladze w jego imieniu. Prawda jest jedna ale
      mozna ja przeglosowac glosami demokratycznej wiekszosci. Zgadzam sie, ze
      demokracja to tez naciaganie i lamanie praw jednostek ale nic lepszego podobno
      nie wymyslono.

Co do samolustracji sumien - oczywiscie, ze swietych nie ma. Jednak jest
      zasadnicza roznica miedzy jednymi, ktorzy cierpieli bo chcieli zachowac twarz i
      bronili wartosci a drugimi - ktorzy byli jawnymi i tajnymi gwalcicielami
      sumien, dwulicowymi padalcami za pieniadze podatnikow. Byli tez tacy zmuszani
      szantazem do donoszenia na innych. Jednak slabosc tylko w skrajnych
      przypadkach moze byc wytlumaczeniem. Wiekszosc robila to dobrowolnie i z checi
      zysku w postaci pieniedzy, wyjazdow zagranicznych, robienia kariery wlasnej i
      rodziny.

Moralnosc socjalistyczna tylko w czerwonych ustach zawsze prawdomowiacych byla
      chluba. Lud ma zdrowe wyczucie - na ogol - i ma swoje racje. Lud to moja mama
      czy ojciec, moje rodzenstwo, moi koledzy z pracy, to ja wsrod nich. Ten lud
      wiedzial co to czerwone scierwo. Hanba jest wspolpraca ze zdrajcami ludu,
      nawet jesli wymuszona wspolpraca. W tym przypadku ta hanba rozdziela sie na
      wymuszaczy i pozyskanego donosiciela.

Co jednak z tymi, ktorzy legalnie i oficjalnie byli agentami czerwonego
      rezimu? Wspolpracowali w swietle reflektorow, braw trzymanego za twarz
      spoleczenstwa, mieli rozne przody i bonusy poza niezlymi pensjami i
      stanowiskami. Co z nimi, prosze wysokiej izby czyli ludu?

Ja bym w pierwszym rzedzie tych jawnych i dumnych ze swej kariery przywolala do
      skromnosci i skruchy. Te pseudoelity, ktore funkcjonuja w rozkwicie o jakim
      nie mogli snic nawet za Gierka.

Nie mam dosyc tematu lustracji. Ona sie jeszcze nie zaczela. Nie cierpie
      dwulicowasci i zaklamania - szczegolnie wsrod elit. Czekam na osadzenie kto
      byl - jest, kto zasluguje na miano elity w tradycyjnym rozumieniu - nie jedynej
      slusznej przewodniej, ktorej czlonkowie tak sie rozkosznie poprzeczwarczali w
      liberalow i w karykatury patriotow z ojczyzna w bankach.

Anna Kozlowska
      • koham.mihnika Aniu, popieram, wielu z tych nobilitowanych 13.02.06, 09:12
        to zwykli, mali karierowicze, mali, zawistni ludzie, ktorzy z geba pelna
        frazesow popychali swoje male interesiki. Za wszelka cene.
        • maruda.r Re: Aniu, popieram, wielu z tych nobilitowanych 13.02.06, 09:33
          koham.mihnika napisał:

> to zwykli, mali karierowicze, mali, zawistni ludzie, ktorzy z geba pelna
          > frazesow popychali swoje male interesiki. Za wszelka cene.

Następni robią to samo.

• irenuk Re: A co z tworcami? 13.02.06, 13:44
        Aniu Droga! Jestem za prześwietleniem tej "elity" i "elyty" - ale raczej pod kątem, co kto reprezentuje i jakimi drogami (układami) doszedł do swojej obecnej lub przeszłej pozycji. Bo jeśli ktoś piastuje wysokie stanowisko w hierarchii duchownej, czyli ma za sobą magisterium kościoła i powszechne uznanie za autorytet moralny (zważ, ilu luminarzy podpisało się pod petycją - listem żelaznym dla abpa Paetza), a doszedł do tego donosząc (choćby "najświętszym" instytucjom), podlizując się (choćby najpowabniejszym organom) i antyszambrując, pełniąc rolę kapciowego lub nawet czegoś więcej, to ktoś taki jest większym zagrożeniem dla formowania w miarę prostego kręgosłupa ideowo moralnego dzisiejszej młodzieży i przyszłych pokoleń, niż zwykły nauczyciel, choćby i habilitowany, działający w systemie dopuszczającym - lub nawet zalecającym - weryfikowanie vel falsyfikowanie twierdzeń. Pozdrawiam.
    • sumienie.lk Oto dziejowe posłannictwo pisiorków... 13.02.06, 08:35
      "Rozliczanie", judzenie ludzi przeciw ludziom, szydzenie i inne metody rodem z
      najgorszych lat stalinizmu to podstawowe cele polityki prowadzonej przez
      pisiorków. Najwyższy czas pogonić tych natchnionych czyścicieli.
      • sclavus Re: Oto dziejowe posłannictwo pisiorków... 13.02.06, 11:44
        sumienie.lk napisał:

> "Rozliczanie", judzenie ludzi przeciw ludziom, szydzenie i inne metody rodem
        z
        > najgorszych lat stalinizmu to podstawowe cele polityki prowadzonej przez
        > pisiorków. Najwyższy czas pogonić tych natchnionych czyścicieli.

... to po czyszczeniu pisuarów... im tak zostało??
        • zibuumgo Niech sobie pisiorki zlustrują!!! 13.02.06, 11:51
          Swoje gacie niech lustruja , czy nie ma kału!
          • saramago2 Re: Do budy UB-eki, szczekć na waszego prezia 13.02.06, 12:39
            Kwacha czerwonego bandyte i jego tubę Michnika
    • tecra700 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 08:45
      Dzisiejszy totalny upadek moralności (korupcja) i gospodarki ma swój początek w
      przejęciu władzy w Polsce przy "okrągłym stole" przez kapusiów i ich SB-ckich
      mocodawców i musi być wreszcie przecięty i rozliczony.
      • pawel.m7 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 08:52
        tecra700 napisał:

> Dzisiejszy totalny upadek moralności (korupcja) i gospodarki ma swój początek
        w
        > przejęciu władzy w Polsce przy "okrągłym stole" przez kapusiów i ich SB-ckich
        > mocodawców i musi być wreszcie przecięty i rozliczony.

To zaczelo sie w 1945 po przejeciu wladzy przez pacholkow Moskwy.
        • tecra700 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:03
          A może jeszcze wskutek rozbicia dzielnicowego za Bolesława Krzywoustego; im
          dalej od zmiany władzy w 1989 roku tym bardziej nie ma na kogo zwalić obecnej
          degrengolady.
          • wylkot Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:15
            tecra700 napisał:

> A może jeszcze wskutek rozbicia dzielnicowego za Bolesława Krzywoustego; im
            > dalej od zmiany władzy w 1989 roku tym bardziej nie ma na kogo zwalić obecnej
            > degrengolady.

Oczywiście, tym bardziej, że np. Adam Mickiewicz był TW.
      • mr_flash Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:47
        Takich głupot już dawno nie czytałem. Korupcja, która jest we wszystkich prawie
        krajach to też wynik "okrągłego stołu" ? Ale jak ktoś jest ogarnięty jedynie
        słuszną drogą... Brawo idee Lenina nadal żyją ?
      • asso1 To Kaczyńscy też????? 13.02.06, 13:35
        O Matko Boska! Oni przecież byli przy okrąłym stole. Może raczej pod ale
        zawsze...A to pasztet!
        Ty, tecra, chyba masz przechlapane.
    • haen1950 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 08:55
      pawel26wawa napisał:

> Dość mam już tematu lustracji. Może jednak gruba kreska powinna być
      kontynuowan
      > a? TYm bardziej ze coraz częściej o tym kto był agentem decuduje nie sąd a
      społ
      > eczeństwo... wszak demokracja... lud ma zawsze racje! psia mać! Bo to agenci
      sa
      > winni wszelkiemu złu w społeczeństwie!? Może tak każdy najpierw zlustruje swoj

A niech się lustrują. Naszym kosztem i za nasze pieniądze. Ciekaw jestem ile
      wyniesie końcowy rachunek, nie ten sumienia tylko liczony w złotówkach. Ale
      policzymy. Jedyna korzyść to wywalenie parudziesięciu osób z mętnych partii z
      państwowych synekur.
      Pd dawna było wiadomo, że PiS to ustawiczne pola konfliktów i igrzyska dla
      gawiedzi zamiast obniżki podatków i taniego państwa.
    • a.k.traper Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:00
      No i niech zrobia w końcu, bo mam tego dość, ja wiem kto donosił w 80%, wśród
      księży też.Czas skończyc igrzyska a zając sie rozwojem kraju a nie niedorozwojem
      polityków
    • aeromonas Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:07
      Z grzebania się w g... tzn. w ubeckich donosach na pewno nie może wyniknąć nic
      dobrego. W ogóle sama idea traktowania tych materiałów jako wyroczni o
      moralności obywateli to chichot historii. Cały ten pasztet ma służyć wyłącznie
      eliminacji przeciwników politycznych i opluwaniu ludzi o innych poglądach.
      Teraz jeszcze mają chrapkę na posady profesorów - to już kiedyś było - "marcowi
      docenci" na miejsce "syjonistów". Nie wierzę w uczciwość lustracji
      przeprowadzonej prze ludzi PiS. Niech zaczną od ojca R. i Leppera... Szkoda
      gadać!
    • jonnek Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:19
      Chlebek się nie rozmnożył, to trzeba inwestować w igrzyska. A kler ma
      zagwarantowany immunitet - patrz: co się dzieje w Krakowie. Tam sami (pod wodzą
      światłych biskupów) będą decydować, kto był agentem i co ujawnić.
    • wap1202 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:25
      Wiadomo gdzie pies się liże, gdy niema co robić. PiS w takich przypadkach
      zajmuje się lustracją. Tyle że zastępcze zajecie psa nikogo nic nie kosztuje.
      • maruda.r Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:31
        wap1202 napisał:

> Wiadomo gdzie pies się liże, gdy niema co robić. PiS w takich przypadkach
        > zajmuje się lustracją. Tyle że zastępcze zajecie psa nikogo nic nie kosztuje.

Z wyjatkiem wstrząsu psychicznego, jakiego mogą doznać członkinie lokalnego
        kółka różańcowego.

• dorsai Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:36
        Wiadomo, że 80 proc. babć klozetowych ( tzw. pissuardess) pełniło za komuny
        zaszczytną rolę TW. Podobnie było z 80 proc. cieci. Dlaczego PIS nie postawi
        kropki nad "i"? Może to ochrona doświadczonych kadr TW? Wiadomo, ze z
        intelektualistami tak bywa, ze TW z nich żadni, bo od razuw jakieś
        hamletyzowania popdajaa a ciecie i babcie klozetowe z reguły nie maja takich
        "dusznych bólów"....Ale "samancja moralna" musi być! Zlustrować TW z klozetów i
        kanciap! Jak lustrować to lustrować - niech już PIS rozpier... wszystko!

Przypominam: 100 dni rządu Kazia Pacynkiewicza to 100 tys. nowych bezrobotnych...
        • czat-man Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:52
          dorsai napisał:
          > Wiadomo, że 80 proc. babć klozetowych ( tzw. pissuardess) pełniło za komuny
          > zaszczytną rolę TW. Podobnie było z 80 proc. cieci. Dlaczego PIS nie postawi
          > kropki nad "i"? Może to ochrona doświadczonych kadr TW?

Szykuje sie zmiana pokoleniowa! Te osoby zostana zweryfikowane na poczatku i bez zadnej taryfy
          ulgowej. Przez to powstana nowe miejsca pracy dla mlodych. ;-)
    • mln79 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:31
      Wreszcie jakiś rozsądny projekt autorstwa PIS. A już traciłem nadzieję.
      Lutrację trzeba wreszcie dokończyć i zamknąć temat. Niedokończona lustracja
      jest szalenie groźna dla demokracji - polityków można szantażować teczkami. A
      jak się je w końcu ujawni to takiej możliwości nie będzie.
      • wylkot Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:46
        mln79 napisał:

> Wreszcie jakiś rozsądny projekt autorstwa PIS. A już traciłem nadzieję.
        > Lutrację trzeba wreszcie dokończyć i zamknąć temat. Niedokończona lustracja
        > jest szalenie groźna dla demokracji - polityków można szantażować teczkami. A
        > jak się je w końcu ujawni to takiej możliwości nie będzie.

A szantażowani teczkami doktorzy habilitowani będą opowiadać, że Ziemia
        spoczywa na czterech słoniach stojących na skorupie żółwia. Nie mówiąc już o
        wójtach i ich zastępcach.
        • matola19 Re:Czy czsem u Kaczora w teczce 13.02.06, 12:01
      • asso1 Re: PiS ma nowy projekt lustracji. NOWY????? 13.02.06, 13:44
        mln79 napisał:

> Wreszcie jakiś rozsądny projekt autorstwa PIS. A już traciłem nadzieję.
        > Lutrację trzeba wreszcie dokończyć i zamknąć temat. Niedokończona lustracja
        > jest szalenie groźna dla demokracji - polityków można szantażować teczkami. A
        > jak się je w końcu ujawni to takiej możliwości nie będzie.
        Jesteś naiwny czy udajesz? Ten temat nigdy się nie skończy! Będzie trwał tak
        długo jak długo przy pomocy lustracji będzie można wykończyć jakiegoś
        konkurenta. Politycznego albo we własnych szeregach - aby zająć jego miejsce.
        To jedyna motywacja, oczywiście poza bezinteresownym pragnieniem odwetu. A
        interes Państwa? A szlag z nim, kto by się takimi głupotami przejmował!
    • tag1 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:36
      I oto Pis-uar ucieka od codzienności, już dawno powinno się teczki SB
      przeznaczyć na papier toaletowy. Przez te wszystkie lata od 1990 roku, kazda
      ekipa w MSWiA robiła z tymi materiałami co chciała, nie ma sposobu na
      oddzielenie prawdy od radosnej twórczości SB, zostały tylko wątpliwej jakości
      zabawki dla ( dozwolone do lat 3) polityków pokroju pp. Kaczyńskich, Ziobro,
      Dorn, Wasserman etc.etc- a bezrobocie rośnie, dziury w jezdniach jak po
      nalotach dywanowych, "niby komisarz w Warszawie"- notabene bardzo komiczny
      facio dobry do zarządzania piaskownicą, plus koalicjanci pp. Lepper i Gertych.
      Pis, tworzy nowy pisuarowy podział władzy, sądy bee, prokuratura bee.
      Jak mawiał pewien mój znajomy - "pora umierać" albo jak najdalej od Polski ala
      Kaczyńscy.
    • siedzeipisze CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 09:43
      1. czytać różne periodyki - oprócz podobno obowiązkowych gazeta, rzepa np.
      Gazeta Polska, Najwyzszy czas itp
      2. obejrzeć "Nocną zmianę" Kurskiego - autor może wielu zniechęcić więc
      3. czytać książki i artykuły niekoniecznie promowanych autorów, np. pana
      Waldemara Łysiaka - na początek książka "Rzeczpospolita kłamców - Salon"

Niestety, by coś zrozumieć trzeba chęci i czasu - a warto!
      Pozdrawiam
      • agentka00 Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:03
        jeśli SB i UB nie uznano za instytucje przestępcze a uznano je za instytucje
        działające w imieniu Państwa Polskiego - to co z dzisiejszymi agentami - oni
        też będą lustrowani?
      • dziadek544 Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:03
        siedzeipisze napisał:

> 1. czytać różne periodyki - oprócz podobno obowiązkowych gazeta, rzepa np.
        > Gazeta Polska, Najwyzszy czas itp
        > 2. obejrzeć "Nocną zmianę" Kurskiego - autor może wielu zniechęcić więc
        > 3. czytać książki i artykuły niekoniecznie promowanych autorów, np. pana
        > Waldemara Łysiaka - na początek książka "Rzeczpospolita kłamców - Salon"
        >
        > Niestety, by coś zrozumieć trzeba chęci i czasu - a warto!
        > Pozdrawiam

Jeszcze pooglądać TV TRWAM i posłuchać RM.
        • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:22
          Zastanawiam się ile razy dziadku włączyłeś te radio czy TV. Ja nie słucham i
          nie oglądam tych mediów, ale nie wypowiadam się na tematy, których nie znam.
          Ty zaś, jak typowy przedstawiciel PO, odbijasz piłeczkę nie podając ŻADNYCH,
          powtarzam ŻADNYCH argumentów.
          Zostań dalej w TV pana Dworaka, czy Waltera (dziecko afery FOZZ - TVN) - ale od
          czasu do czasu zacznij myśleć. Wchodząc do supermarketu przestań wybierać
          promocje!
          Zapamiętaj - to co mówią w najbardziej poczytnych mediach NIE MUSI być prawdą!
          Oceniaj ludzi po tym co robią i po ich życiorysie (okrągły stół, Magdalenka,
          UW_UD, "prywatyzacje", śluby na potrzebę itd) wszak to nie komputery - wgrywasz
          nowy doft i ze złego robisz dobrego - tu to nie działa!
          Pozdrawiam
          • janma46 Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 11:00
            Siedzeipisze i faktycznie nic z tego nie wynika.A jakie ty wysuwasz
            argumenty,więc sobie siedź i pisz i zastanów się czy myślisz czy tylko
            grafomanisz.
      • p.s.j Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:23
        Po grzyba jakakolwiek osoba urodzona tak po 1975 miałaby robić COKOLWIEK, by
        zrozumieć wasze starcze bagno wzajemnych oskarżeń? Tych, którzy za 5-10 lat
        przejmą stery w tym krau ani to nie dotyczy, ani nie obchodzi bardziej niż inne
        rozdziały gimnazjalnego podręcznika do historii...

Może już czas najwyższy to zrozumieć, że wasze zabawy nie odbywają się już w
        waszej tylko piaskownicy.
        • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:29
          ano po to, żeby wiedzieć na kogo głosować!
          Możesz kochać ten matrix, ale spadkobiercy tamtych "zamierzchłych czasów"
          rządzili i jest niebezpieczeństwo że znów będą nadal rządzić - czy tego chcesz,
          czy nie! posiadają jeszcze większość mediów i niestety jak widzę ładują sieczkę
          do mózgów coraz to nowszych pokoleń!
          Pozdrawiam
          Urodzony po 1975 roku!
          • p.s.j Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 10:35
            > Możesz kochać ten matrix, ale spadkobiercy tamtych "zamierzchłych czasów"
            > rządzili i jest niebezpieczeństwo że znów będą nadal rządzić -

Osoby, które mogłyby jeszcze w PRLu objąć jakieś oficersko-kierownicze
            stanowiska (powiedzmy mając tak 30 z hakiem lat) za 5 lat będą miały ok. 55
            lat, to już nie jest wiek, w którym powracasz gromadnie do polityki; znakomita
            większość zaś agentów PRLu za 10 lat będzie po 2 zawale, z rakiem prostaty i na
            oddziale geriatrycznym...
            • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 11:16
              owszem po zawale - ale Ci ludzie mają znajomych, dzieci, spadkobierców, uczniów
              itd, etc
              Jeśli nie wiesz o czym mówię to zastanów się co się dzieje niemal w każdym
              zakładzie/instytucji państwowej. Otóż "BETON" się przelewa na młodszych - czy
              chcesz czy nie. A jeśli już ktoś choć raz splugawi się pójściem w "układy" to
              potem - by nic nie wyszło na wierzch - będzie ten BETON tak czy inaczej popierał

Jeszcze raz powtarzam - by to zrozumieć trzeba poświęcic temu trochę wysiłku i
              czasu, a nie tylko skandować medialne hasła!
              Przytoczone przeze mnie wcześniej przykładowe pozycje jasno pokazują kto się
              kręcił przy tych "dziadach" i dziś jest na świeczniku - teraz jedni z
              najmłodszych! - to że może to dotyczyc młodych najdobitniejszym przykładem bez
              żadnej wątpliwości jest "odświezone" SLD, ale nie tylko - zauważ kto
              się "kręcił" koło okrągłego stołu, czy kto był w Magdalence. Gwarantuję Ci -
              dużo wody w Wiśle upłynie zanim zaczną mieć zawały!
              Życzę odrobinę wolnego czasu! Choć ciężko - bo by zarobić często zapracowujemy
              się (porównując do Francuza, Niemca czy Holendra robimy za troje!) - to jednak
              warto MIEĆ ŚWIADOMOŚĆ
              Pozdrawiam
              • p.s.j Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 12:13
                siedzeipisze napisał:

> owszem po zawale - ale Ci ludzie mają znajomych, dzieci, spadkobierców,
                uczniów
                >
                > itd, etc
                > Jeśli nie wiesz o czym mówię to zastanów się co się dzieje niemal w każdym
                > zakładzie/instytucji państwowej. Otóż "BETON" się przelewa na młodszych - czy
                > chcesz czy nie. A jeśli już ktoś choć raz splugawi się pójściem w "układy" to
                > potem - by nic (...)

No dobra, ale co proponujesz? Odpowiedzialność zbiorową? Do ilu pokoleń wstecz?
                Bycie DZIECKIEM czy UCZNIEM agenta/TW nie jest przestępstwem. A jak ktos miał
                dziadka w Wehrmachcie? A pradziadek był np. urzędnikiem państwowym w
                Cestarstwie Austro-Węgier? (to popieranie zaborcy jest!)

Chyba przesadziłeś. Ludzie urodzeni w III RP nie mogą być sekowani nawet za
                najgorszego ojca... za "nieodpowiednie pochodzenie" i przynależność do
                złej "klasy" to właśnie za PRLu ścigano.
                • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 12:31
                  co proponuję?
                  po prostu - PRAWDĘ!!! to o czym mówił Papież.
                  Chcę, by nasze dzieci uczyły się historii taką jaka była!!! Prawda o Michniku,
                  Szymborskiej, Miłoszu, Tusku, Wałęsie, Rokicie, Geremku, Kuroniu itd wymieniać
                  mi się ich nie chce bo z obrzydzeniem nawet ich nazwiska piszę...
                  To co udało się w Czechach i Niemczech - zastanów się dlaczego Czechy
                  wyprzedzają już niejedno państwo zachodu - ano dlatego!
                  Absolutnie jestem przeciwny! wieszaniu na stosie itp.
                  Uważam że - emerytury - minimalka - a nie że mój dziadek były AKowiec dostawał
                  min, a jego czerwony kolega ze szkolnej ławki - maxa do dziś!
                  Zaś dla nowożytnych "różowych" - nic oprócz zakazu pełnienia funkcji
                  publicznych - nie wyobrażam sobie że po lustracji będzie mógł być burmistrzem,
                  nauczycielem, jakimkolwiek prawnikiem (notariusz, adwokat, sędzia, prokurator)
                  Tylko w wypadku nowobogackich dorobionych przez układy ew konfiskata mienia -
                  nie mam na myśli ich prywatnych domów, ale fabryki, budynki - dziedzictwa
                  kultury itp
                  To wszystko
                  Pozdrawiam
                  • p.s.j Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 12:34
                    > Zaś dla nowożytnych "różowych" - nic oprócz zakazu pełnienia funkcji
                    > publicznych - nie wyobrażam sobie że po lustracji będzie mógł być
                    burmistrzem,
                    > nauczycielem, jakimkolwiek prawnikiem (notariusz, adwokat, sędzia, prokurator)
                    > Tylko w wypadku nowobogackich dorobionych przez układy ew konfiskata mienia -
                    > nie mam na myśli ich prywatnych domów, ale fabryki, budynki - dziedzictwa
                    > kultury itp

No dobra, teraz rozumiem, nawet mógłbym się zgodzić, ale z tymi dziećmi &
                    uczniami toś przywalił :) Wyobrażasz sobie, że ktoś urodzony po 1989 r. (albo i
                    po 1980, nieletni chyba nie mogli być TW?) nie mógłby zostać burmistrzem :) z
                    powodu taty/mamy/wujka? :D
                    • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 12:37
                      dzieci nie mogą odpowiadać za grzechy ojców!
                      Ale wielu ma dziś po 40 lat, a za sobą przeszłość niezbyt chwalebną - i ich też
                      to dotyczy!!!
                      Pozdrawiam
                      • koniecdemokracji do siedzeipisze 13.02.06, 16:42
                        siedzeipisze
                        Wypisujesz brednie w nadziei ze ktoś się załapie między 1980 a 1989 dzisiejsze
                        40 łatki miały od 14 do 23 lat
                        Chyba, że myślisz o aktorach z filmu mali agenci
                      • koniecdemokracji Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 16:43
                        Proponuje zlustrować wszystkich od A DO Z według alfabetu i raz na zawsze
                        miejmy to z głowy
                    • koniecdemokracji Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 16:04
                      Aż do siódmego pokolenia aż wszyscy podpiszą deklaracje ze myślą jednakowo
                      paranoja
          • asso1 Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 13:49
            siedzeipisze napisał:

> ano po to, żeby wiedzieć na kogo głosować!
            > Możesz kochać ten matrix, ale spadkobiercy tamtych "zamierzchłych czasów"
            > rządzili i jest niebezpieczeństwo że znów będą nadal rządzić - czy tego
            chcesz,
            >
            > czy nie! posiadają jeszcze większość mediów i niestety jak widzę ładują
            sieczkę
            >
            > do mózgów coraz to nowszych pokoleń!
            > Pozdrawiam
            > Urodzony po 1975 roku!

Założę się, że z tymi "poglądami" napewno głosowałeś na Leppera. Albo
            Gertycha. Gratulacje!
            • siedzeipisze Re: CO ZROBIĆ ŻEBY TO ZROZUMIEĆ? 13.02.06, 14:00
              pudło, zadziwię Cię - PJKM - czyli głos nieważny
              A tak w ogóle wszystko na zasadzie wyboru najmniejszego zła
              Pozdrawiam
    • stefa12 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 09:58
      pawel26wawa napisał:

> Dość mam już tematu lustracji. Może jednak gruba kreska powinna być kontynuowan
      > a? TYm bardziej ze coraz częściej o tym kto był agentem decuduje nie sąd a społ
      > eczeństwo... wszak demokracja... lud ma zawsze racje! psia mać! Bo to agenci sa
      ==ha ha ha, zaraz umrę ze śmiech, następny ze strachem w oczach i ściśniętymi
      półdupkami
    • wrobelek0403 zaprzeczenie zasad państwa prawa 13.02.06, 09:59
      :( ręce opadaja... w demokratycznym państwie prawa o winie ma orzekać urzędnik,
      (który będzie z tzw. nadania partyjnego, bo że będzie to nie ma wątpliwości, a
      nie sąd. Nie ma to jak urzędnicza ocena materiału dowodowego. Jest papier w
      aktach - była współpraca i koniec. nie ważne, że część materiałów była
      preparowana przez SB (sami to niejednokrotnie przyznawali).

nie mam nic przeciwko temu, żeby objąć lustracją urzędników, prawników itp. ale
      nie w ten sposób - sposób łamiący zasady zawarte w Konsytucji.
      • b.krakus Wahrheit Mach Frei 13.02.06, 10:43
        ...
    • mordkakofana Rozgonic agentów ! 13.02.06, 10:02
      Brawo Brawo i jeszcze raz brawo!
      Rozgonic agenturalną sitwę!
      • agentka00 Re: Rozgonic agentów ! 13.02.06, 10:20
        mordkakofana napisał:

> Brawo Brawo i jeszcze raz brawo!
        > Rozgonic agenturalną sitwę!

obecnych też???
    • czort51 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 10:04
      Masz całkowitą rację. Jak się nie ma pomysłu na uzdrowienie chorej Polskiej
      gospodarki to wynajduje się tematy zastępcze.
      Oszołomy z pisu. Zajmijcie się Polską, gospodarką, bezdomnymi, bezrobotnymi,
      niedożywionymi dzieciakami. Lustracja to temat zastępczy. Trzeba popatrzeć na
      dzień dzisiejszy. Rozumiem, że wygrywając wybory co prawda z nikłym procentem
      ogólym w stosunku do całej Polski to jednak macie prawo do obsady stanowisk.
      Wasza pazerność i głupota mnie jednak przeraża. Opamiętajcie się oszołomy.
      Polska to nie tylko moherowe berety i rydzyjko.
      • o90 Re: PiS ma nowy projekt lustracji 13.02.06, 10:52
        z kim chcesz uzdrawiac ta Polske ?
        ja wole Polske uzdrawiac z ludzmi ktorzy maja czyste rece
        a nie z UBeckimi pomocnikami
        od czegos trzeba zaczac
        zacznijmy od tego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka