Dodaj do ulubionych

Wybierz obciach lata

IP: *.osiedle.net.pl 21.07.05, 09:27
pogratulować dziewczętom z większą ilością kilogramów zakladającym skąpe
jeansy biodrówki z pod których uwidacznia się widok niezbyt
atrakcyjnego "brzuszka". W połączeniu z japonkami efekt odrzucający
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Wybierz obciach lata IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 21.07.05, 09:56
      Zanim zaczniesz krytykowac gust innych, zajrzyj najpierw do slownika
      ortograficznego i naucz sie pisac. Ja np. "gratuluje" Tobie robienia paskudnych
      bledow!!
      • Gość: Oliveira Opięte biodrówki i przykrótka koszulka IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 10:37
        Koszmar, na dodatek to najwyraźniej najmodniejsza kreacja tego sezonu. Taki
        zestawik powoduje, że nawet anorektyczkom pojawia się "oponka"
        • Gość: ali Re: Opięte biodrówki i przykrótka koszulka IP: 193.28.0.* 21.07.05, 10:50
          No i co z tego, że miała oponkę? Proponuję wszystkim, tak zaciekle tropiącym
          niedoskonałości ubioru czy urodu u innych aby zajęły się w pierwszej kolejności
          sobą! Wtedy się okaże, że nie ma czasu na krytykę innych.
          • chamzbmw jaka jest roznica miedzy chwaleniem sie klata od 21.07.05, 13:09
            lansu dredami? dlaczego modne ciuchy sa ok a ladna klata passe?
            • Gość: mes Re: jaka jest roznica miedzy chwaleniem sie klata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:36
              Tak juz jest...
              • Gość: koza UBRAĆ BUTY!!! BUTY SIĘ ZAKŁADA - ŻENADA !!!! IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 21.07.05, 13:50
                NIE MOŻNA TAK PISAĆ!! TO JEST OBCIACH-NIE ZNAĆ JĘZYKA POLSKIEGO!!!
                pomijam już przejęzyczenia /mam nadzieję/ w opisie zakładanych skarpet -patrz
                pkt 1., chociaż uważam to za pewnego rodzaju niechlujstwo językowe. Korektor
                powinien sprawdzić co daje do druku. Pozdrawiam.
                • vault1 Re: UBRAĆ BUTY!!! BUTY SIĘ ZAKŁADA - ŻENADA !!! 22.07.05, 04:33
                  Gość portalu: koza napisał(a):

> NIE MOŻNA TAK PISAĆ!! TO JEST OBCIACH-NIE ZNAĆ JĘZYKA POLSKIEGO!!!
                  > pomijam już przejęzyczenia /mam nadzieję/ w opisie zakładanych skarpet -patrz
                  > pkt 1., chociaż uważam to za pewnego rodzaju niechlujstwo językowe. Korektor
                  > powinien sprawdzić co daje do druku. Pozdrawiam.

co do formy wypowiedzi dodam:
                  Na obciach lata (lub wielu lat, bo w tym wieku wychowanie nie przychodzi latwo)
                  proponuje Pania, ktora w swoich ugrzecznionych wypowiedziach uzywa wyrazow
                  typu "tylek" czy "zjaranie". "Kicha totalna" tez nie wydaje mi sie zwrotem
                  czesto uzywanym w swiecie mody.
                  Albo ja juz nie pamietam jak to jest w Polsce, albo motloch rzadzi nie tylko
                  gospodarka. Czego goraco wspolczuje.
                  Proponuje zastanowic sie na przyszlosc nad wybraniem arbitrow.
                  • Gość: Obciachman Ten artykuł to dla mnie obciach nr.1 IP: *.mnc.pl 23.07.05, 16:40
                    Jak to się stało, że Krzysztof Skiba w tym wziął udział.
                    Obciach dla mnie to dres w środku miasta. Ale nie dlatego, że to dres tylko
                    dlatego, go dresiarz.
                    A dresiarz nie byłby dresiarzem, gdyby tylko nosił dres.
                    Dresiarz to zachowanie.
                    I dlatego obciachowe mogą wydawać się postawy, kojarzące się z obciachowymi ludźmi.
                    Bo to przecierz prawdziwy obciach jak facet (czytaj Leszczyński) zachowuje się
                    jak baba i zamiast o czymś konkretnym, dywaguje o kolorze bielizny.
                    O B C I A C H !
                    • Gość: oum Odzieżowy faszyzm? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 17:06
                      Rozumiem, że wszyscy mamy wbić się w jednakowo modne mundurki, ani za kolorowe,
                      ani za szare, ani za obcisłe, ani za luźne, najlepiej z dobrą metką dyskretnie
                      ukrytą za kołnieżykiem. Powinniśmy też pokornie wyrzucić plecaki, stringi i
                      różowe części garderoby. Schować gołe klaty, wystawić gołe nogi.
                      I równo maszerować.
                      • Gość: o matko Re: Odzieżowy faszyzm? IP: *.ma.krakow.pl 25.07.05, 09:21
                        Oj tak...
                        • a_s_i_m_o A mi tam "proca" nie przeszkadza 27.07.05, 16:20
                          Uwazam, ze spoko :-).

Polbuty+szorty. Moj glos. Gola klata w miescie tez slaba.
                    • Gość: gi Re: Ten artykuł to dla mnie obciach nr.1 IP: *.netia.com.pl 25.07.05, 08:30
                      Dokładnie - dla mnie uosobienie obciachu to Skiba.
                  • frrancuzka Re: UBRAĆ BUTY!!! BUTY SIĘ ZAKŁADA - ŻENADA !!! 26.07.05, 10:00
                    Zgadzam się w 100%. Wstyd - artykuł jest napisany w sposób, który zniechęca do
                    czytania. Obciach, ragazzi, obciach totalny. Zdanie o skarpetach czytałam 3
                    razy... dziwne przejęzycznie.. o ile przejęzyczenie....
                • Gość: vanillia Re: UBRAĆ BUTY!!! BUTY SIĘ ZAKŁADA - ŻENADA !!! IP: *.3.pl 23.07.05, 15:23
                  Skąd wiesz, może on swoje buty ubiera w coś dodatkowego zanim je założy ;) A
                  tak na poważnie to zgadzam się że żałosne jest gdy ktoś nie widzi żadnej
                  różnicy między ,,ubrać" a ,,założyć"
              • Gość: x_chlopak Re: jaka jest roznica miedzy chwaleniem sie klata IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 16:00
                jesli facet ma fajna klate to moze ja pokazywac:-) tez bym chcial tak moc i
                lubie jak kolesie z fajnymi klatami chodza bez koszulek....od razu chce mi sie
                chodzic czesciej na silownie.a ze wielu nie ma nic w glowach jak to niektorzy
                twierdza mi tam nie przeszkadza....hehehehe....dyskutowac o protokole Kioto i
                stanowisku USA z nim raczej nie bede,wiec co mnie to.
                • Gość: LoRd QulaG och jacy ci państwo eksperci cwani... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 04:20
                  ...niesłychane autorytety się wypowiadają, szczególnie pan Skiba mówiący o
                  dużych brzuchach jest dobry :)
                  albo wiecznie taki sam Leszczyński - ciągle w tych samych brzydkich dredach
                  (choć ogólnie lubie dredy ale nie blond!) i nawet koszulki ma wszystkie takie
                  same :)

temat może i dobry, ale nie lubię "mody" czyli narzucania innym swoich gustów...

takich obciachów, czyli rzeczy które sie komus nie podobają można wymienić
                  setki, ale przecież ludzie mają różne gusta i jeżeli jednemu pasuje chodzić w
                  sandałach i skarpetkach to czemu nie? ja tego nie robię ale dla mnie to żaden
                  obciach... albo Paolo Cozza - że jego nei kręcą stringi to jego prywatna sprawa,
                  niech nie wypowiada się w imieniu wszystich facetów! :) bo ja np. bardzo lubię
                  popatrzeć na stringi wystające z dżinsów o ile oczywiście tyłeczek jest w miarę :)

a w ogóle to cały ten artukuł jest bez sensu i nie wiem po co się tu odzywam :)
                  • Gość: A Re: och jacy ci państwo eksperci cwani... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:20
                    popieram cię w 100%. najpierw niech skiba spojrzy w lustro, a później zwraca
                    innym uwagę. nie każda dziewczyna(bo o nich była mowa) musi wyglądać jak
                    anorektyczka żeby móc założyć na plaży bikini. Piersi i pupy są jak najbardziej
                    mile widziane. Na kości rzucają się głównie psy:P
            • Gość: pepe za ladna klate nikt nie zaplacil Armaniemu... IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 22.07.05, 08:32
            • Gość: metka_woreczko Re: jaka jest roznica miedzy chwaleniem sie klata IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.07.05, 14:01
              "Robert Leszczyński - juror "Idola" znany z dbałości o swój wizerunek", - dla
              mnie to ten koleś jest obciachem lata!:)Dredy uwiebiam ale nie w
              wydaniu "barbie blond"!
            • Gość: oum Ładna klata nigdy nie passe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 17:08
              Ładna klata - OK OK :-)
            • Gość: drobny Re: jaka jest roznica miedzy chwaleniem sie klata IP: *.ckzeto.com.pl 26.07.05, 11:24
              bo ciuchy se mozna kupic a na klate trzeba zapracowac. latwiej powiedziec: "co
              kogo obchodzi wystajacy brzuszek" (uklon w strone pan... hehe) niz cos z nim
              zrobic. latwo zgarnac kase na ciuszki od chlopa albo rodzicow a trudno na nia
              zapracowac.
          • Gość: smerda jajeczny Re: Opięte biodrówki i przykrótka koszulka IP: *.sympatico.ca 21.07.05, 14:40
            Tu chyba nie tylko chodzi o krytykowanie ze ktos jest gruby.Rozne sa powody
            otylosci( choc wiadomo znaczna czesc jest na wlasne zyczenie), ale nie o to tu
            biega.Oczywiscie kazdy z nas znajdzie w sobie jakas wade, osoba obca nawet
            wiecej.Chodzi tutaj zeby jednak zagladnac do lustra i krytycznym okiem ocenic
            czy dany ubior chocby nie wiem jak bardzo modny w tym sezonie pasuje do mojej
            sylwetki jaka by ona nie byla. Bo nie mow mi ze wszystko jest ok jak
            spodniczke mini zalozy dziewucha ze zgrabnymi nogami a dziewucha nie dosc ze z
            krzywymi to jeszcze z potwornie grubymi.W tym wypadku dziewczyna jeszcze
            bardziej eksponuje niedoskonalosci swojej figury.
            pozdro
            • Gość: Becia Re: Opięte biodrówki i przykrótka koszulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:12
              Zgadzam się - brak krytycyzmu nie zależy od ilości kilogramów. Można być "przy
              kości"i zgrabnym oraz dobrze ubranym, tzn. umiejętnie tuszować niedoskonałości.
              Można też być brzydko szczupłym - nieproporcjonalna sylwetka czy krzywe nogi.
              Ważne, żeby mieć swój styl i lustra używać krytycznie a nie z podziwem, bo "się
              modnie, czyli tak jak wszyscy wokół ubrałam/ubrałem".
          • Gość: ann walące buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:15
            wracającej po północy sąsiadki.Słyszę ją kiedy idzie po osiedlu, wchodzi po
            schodach i jeszcze jak chodzi po mieszkaniu.
        • Gość: M@ROL OBCIACH LATA ZIMY WIOSNY I JESIENI: BRUDNY DRES !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:16
          Obciachem wszechczasów i wszechwag, Są poprostu Dresy, i ich k .. debilni
          posiadacze, ogoleni na "amerykańskiego żołnierza" na "linde" na "japońskiego
          żołnierza" albo na "mów mi łysy wyszłem z pierdla" - najczęściej maszynką przez
          ziomala .. Łażący w tych samych 3 paskach: w domu, w szkole, do kościoła, na
          miasto, do kanjapy, na mecz, na zadyme (żeby koledzy w tłumie nie pomylili)..
          Oczywiście do tego buty o numerze o jeden wyższym od ilorazu inteligencji
          (żeby sie wygodniej kopało i uciekało przed glinami) i srebrny lub złoty
          łańcuch na łape, a jak bardziej zaradny i obrotny - to na kark .. Na tempym
          łbie spocona jak szczur i lepka od brudu czapka bejzbolówa, Ostatnimmi czasy
          weszły też "w mode" pół przeźroczyste chusty , podobne do tych jakimi stare
          babcie owijają na noc loki .. w kolorach: niebieski, czerwony i biały (uwaga !
          najbardziej agresywne osobniki) - pomysł ewidetnie rodem z Bronxu stolicy
          międzynarodowej mody światowej chuliganerii ..Oczywiście prawdziwy Dresiarz

(przez duże D jak Debil) bez Dziary to nie dresiarz. Dlatego na łapskach i
          śmierdzących kulasach: zawsze jakiś smok albo tygrys albo inne zamazujące sie
          nawzajem Bazgroły i Esy Floresy znależć się - Muszą ! Co jeszcze.. Dzwoniąc z
          komury po Ziomali oczywiście łokieć jak najwyżej, chodząc (po tylko naszej !
          ulicy) gibamy sie jak przysłowiowy Rezus - rączki latają jak u motylka, a
          siadając (w tylko naszym ! autobusie).. robimy Rozkrok aż do szwu - żeby Dresa
          nie uszkodzić .. niedaj Boże.. Swoją obecność na danym terenie Zaznaczamy
          kulfoniastym graffiti "że Legia albo Areczka.. Coś tam", wybitymi zębami i
          oknami albo porostu i zwyczajnie jak gołębie - kupą na ławce .. Passe stają
          się koszulki HWDP ..(Honor Wojaska Demokratycznej Polski, Huligani Wspierają
          Działania Policji itp) .. jak Bijemy to oczywiście w 5 jednego a jak kapujemy
          to pozostałych 4 .. orginalnym dopełnieniem kostiumu jest jak najbardziej pała,
          kastet, siekiera, kosa, wieczna faja w żółtych zębach, dragi we krwi, lub
          najlepiej czarna BeEmka (tzw Bejca) z przeźroczystymi drzwiami ..żeby lepiej
          było widać Co ? .. DRESY !!
          • Gość: bΞLLiCoﻜΞ dobre... 8^) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:54
          • skuffka HAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!:-))))))) 22.07.05, 09:51
            ale odjazd, popieram ;-)))
          • krecilapka [...] 22.07.05, 11:31
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: M@ROL [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:40
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: typowy_kark cos w tym jest :) IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 22.07.05, 13:39
            smieszny i trafny tekst.

milego dnia:)
            • Gość: jasiek DLA MNIE PROCA U LASEK JEST SUPER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:38
              Podniecajaca
        • porrka Re: Opięte biodrówki i przykrótka koszulka 21.07.05, 15:05
          No to w Italii powinni zrobic jakas lapanke na te "laseczki". Tutaj to prawie
          kazda ma odkryty boczek. No ale ok.. troche moze byc ale one sa przesadnie
          GRUBE! Podczas gdy jakas dziewczyna sie porusza.. slonina wylewajaca sie ze
          spodni porusza sie razem z nia. Drugim obciachem w Italii (przynajmniej tu to
          zauwazylam i niestety juz nie u nastolatek) sa "nowoczesne" spodnie z wiszacym w
          kolanach krokiem. Sliczne, mlode dziewczyny w ladnej bluzeczce sa ladniutkie..
          do polowy.. od pasa w dol przypominaja dziewczyne McHammera :( To jest dla mnie
          porazka lata. Nie rozumiem jak mozna tak sie oszpecic.
          Pozdrawiam
        • Gość: wolf Re: Opięte biodrówki i przykrótka koszulka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:26
          tłuste dziewczyny z odsłonietymi tłustymi brzuszyskami i w spodniach o 2-3
          numery za malych - gigant obciach tego lata!!!!! takich widoczków nie widzialem
          dotąd w zadnym sezonie.....
      • mika_forum APEL O INDYWIDUALIZ 21.07.05, 11:41
        Nie ma obciachu lata, cos takiego nie istnieje!
        Niech kazdy strojem podkresja swoja osobowosc,
        majac na uwadze takze i wygode!
        Nie dajmy sie wtloczyc w ramki!
        Nosmy co chcemy i lubimy!!!!!!
        • kamilario Re: APEL O INDYWIDUALIZ 21.07.05, 13:58
          Pięknie powiedziane. A co do plecaka i gajerku to się owszem często zdarza, ale
          nie każdy student będzie od razu kupował aktówkę, żeby dwa razy w roku ją użyć
          • Gość: stefanpr Re: APEL O INDYWIDUALIZ IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.05, 18:26
            I bardzo słusznie. A kto to jest Leszczyński? Czy to ten z mopem na głowie? A pan Skiba też powinien spojrzeć od czasu do czasu w lustro, może zobaczy coś ciekawego;)
        • Gość: oum Re: APEL O INDYWIDUALIZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 21:35
          AMEN!
        • Gość: Ed z Kęt Re: APEL O INDYWIDUALIZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:24
          popieram Cię ja mam w dupie co ktoś myśli o moim ubieraniu się ubieram się
          wygodnie i skromnie i nie lubię przepoconych i śmierdządcych sandałów oraz
          noszących ich bez skarpetek właścicieli
      • Gość: eis Re: Wybierz obciach lata IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 21.07.05, 12:53
        dlaczego wszyscy na tym forum krytykują bezlitosnie leszczynskiego, skibe i
        cała resztę???? nie rozumiem faktycznie moze i oni nie wygladaja jak z zurnala,
        ale pisza tylko o tym co jest naprawde okbciachowe co wiekszosci z was tez sie
        nie podoba i wcale a wcale nie chodzi tu o kase!!!! bo przeciez mozna ubrac sie
        ładnie i modnie za niewielkie pieniądze a nie jak jakas odpustowa lala z dupą
        na wierzchu w tych ohydnych tandetnych stringach - gorzej jak spod latarnii. i
        to sie nazywa Warszawka, wies tanczy i spiewa!!!! Gdzie ci rodzice ze tym
        gó..aro pozwalaja sie tak ubierać0 Ludzioe chodiz o obciach w ubirze a nie za
        ile to kosztuje bo mozesz kupic majtki za 1000zł i tez wystawic je do wiatru
        itez powiem ze wyglada to obrzydliwie!! Problem Polaków polega na tym, ze po
        pierwsze i najwazniejsze nie rozumieją czytanego tekstu...
        • althamer Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 19:05
          Byłeś kiedyś w Warszawie?
        • Gość: kolo Re: Wybierz obciach lata IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.05, 17:23
          "dlaczego wszyscy na tym forum krytykują bezlitosnie leszczynskiego..."

Bo to DEBIL!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Samboni Re: A tam czepiasz się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:18
        ... chłopak chciał to i napisał:) a ty od razu go dołujesz :(
      • Gość: ?? Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:38
        Przeciez on nie zrobil ani jednego bledu...
        Wszystko ok z Toba?
      • Gość: iryda Re: Wybierz obciach lata IP: 193.227.131.* 21.07.05, 14:48
        Tu nie chodzi o ortografię, a o gust.A jeśli chodzi o "japonki" i delikatnie
        mówiąc - wylewający się z biodrówek brzuszek, to jest to mocno nieapetyczne
      • Gość: Dali Re: Wybierz obciach lata IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 21.07.05, 15:13
        @ Marta:

No, jak już z Ciebie taka polonistka i językowa purystka, to zainteresuj się
        znakami diakrytycznymi i wciśnij Alt na klawiaturze, a nie kalecz nas takim
        "bezogonowym" polskim, bo to nie przystoi strażnikom czystości języka, Marto.

A jak nie masz polskiej czcionki to i tak niczego nie tłumaczy, bo i na chińskim
        komputerze można ą i ę napisać.
      • Gość: ! Re: Wybierz obciach lata IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:22
        a gdzie tu jest błąd??????
      • Gość: gość Re: Wybierz obciach lata IP: 80.51.224.* 22.07.05, 10:34
        Ty to chyba gruba jesteś...
      • Gość: :)) marto IP: 81.19.200.* 22.07.05, 10:39
        niestety nie zauwazlyme w wypowiedzi wilka zadnego bledu ortograficznego...
        • rafaello_forum Re: marto 22.07.05, 12:28
          To poszukaj interpunkcyjnego!
      • elfhelm zabrakło najważniejszej propozycji!!! 22.07.05, 17:50
        mianowicie - owłosione nogi i pachy u kobiet. Największy megaobciach
        • Gość: oum Włochy spod pach - uniseks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 17:20
          A co z owłosionymi pachami mężczyzn? Samcze futerka przechowujące pot?
          • tjuskafka Re: Włochy spod pach - uniseks 29.07.05, 18:10
            Gość portalu: oum napisał(a):

> A co z owłosionymi pachami mężczyzn? Samcze futerka przechowujące pot?

aha,tak samo sądzę.bleee
    • aneta640 Czy to jest TEN Leszczyński? Spec od mody? hahaha 21.07.05, 09:56
      dla mnie największą kichą jest nr 8 i stringi wystające spod spodni
      • Gość: loke Re: Czy to jest TEN Leszczyński? Spec od mody? ha IP: *.btsnet.pl 21.07.05, 10:06
        >Czy to jest TEN Leszczyński?
        Rzeczywiście zadziwiające, facet wygląda jak skrzyżowanie hipopotama ze swoją
        własną babcią jedank jest chyba świetnego zdania o sobie.
        • Gość: zgredo I obaj ze Skibą mają po 40 lat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:36
          Ja też mam 40 lat, ale nie wymądrzam się w sprawach, które dotyczą ludzi o
          pokolenie ode mnie młodszych.

Jeśli już, to waliłbym na odlew po ryjach za tatuaże i piercing.
          Traktuje się to jak błashostkę tak samo błaho jak strój, ale można sobie
          krzywdę zrobić.
          • Gość: kissme Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat. IP: 217.153.187.* 21.07.05, 12:01
            łojej, sam sobie krzywdę zrobiłeś, ze żyjesz bez mózgu buahahaha
          • Gość: Grisza Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat. IP: *.lupus.pl 21.07.05, 12:06
            tatuaze i piercing? a co w tym zlego? Sam mam tatuaz i kolczyk w uchu, 30 lat i
            jestem szanowanym czlowiekiem (przynajmniej przez mojego syna:). 'walic po
            ryjach' - brawo! jezeli wydaje Ci sie, ze masz rzeczywiscie dobrze poukladane w
            glowie, to przemysl to prosze ponownie. i jeszcze raz. potem zastanow sie, ile
            osob na swiecie NIE MA kolczyka czy tatuazu (wez pod uwage ludy pierwotne) i
            zobaczysz, ze to Ty jestes w mniejszosci.
            A ze mozna sobie krzywde zrobic - fakt. Trzeba miec troche rozumu w glowie,
            zanim sie zrobi 'dziare', bo zostaje na dosc dlugo :). Ja zrobilem sobie tatuaz
            majac 25 lat po kilku latach 'obwachiwania' tematu i powaznych przemysleniach
            nt. wzoru, miejsca itp. Efekt - mi sie podoba.
          • Gość: Miffi Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat + no to co ? IP: *.net-serwis.pl 21.07.05, 12:34
            Hej, ja mam nawet 41, ale mogę się pokazać obok 90 % kobiet 20-paroletnich i
            lepiej od nich wyglądać - nie tylko dlatego, ze nigdy nie paliłam, nie opalałam
            się i nie nadużywałam alkoholu, ze nie żałuję na częste wizyty u dermatologa
            estetycznego, na pedicure i fryzjera, a poza tym mam świetne geny - ale rowniez
            dlatego, ze myślę, co na siebie włożyć, np. nigdy nie pokazałabym się w
            dwurzędówce (żakiet), przesadnie krótkiej spódnicy (nogi mam świetne, ale można
            je pokazać w inny sposób, np w dobrze skrojonych jeansach) itp. Teraz moze
            nawet wygladam lepiej, niz 20 lat temu, kiedy nie mialam kasy, a w kraju
            panowala gospodarka socjalistyczna i szczytem marzen byly dla nas ciuchy z
            Pewexu. Tak wiec nie skreślaj, dziecino, ludzi po 40, bo to błąd. Zresztą,
            większość waszych idoli z kolorowych pism jest po 40, a niekiedy zbliża się juz
            do 50. Ja tam jestem ciagle młoda i atrakcyjna, nawet dla dużo młodszych
            facetów.
            Wracając do obciachu w stroju - oczywiście, jeśli dziewczyna jest naprawdę
            bardzo młoda (przed 20) i śliczna, to mozna jej wiele wybaczyć. Dla mnie
            natomiast największą OHYDĄ są za długie spodnie z zaciekami z błota i brudnej
            wody, czasami sięgające kolan. Po prostu robi mi się słabo, jak to widzę, a
            dziewczyny często tak chodzą - drugi taki nieestetyczny trend to brudne włosy z
            odrostami po koloryzacji i tandetna kolorystyka. Dziewczyny, nie malujcie
            włosów, jeszcze będziecie miały tego dosyć, jak posiwiejecie. Obie płcie
            grzeszą, nosząc brudne ciuchy, które po prostu śmierdzą. Mój młody kuzyn (20
            lat) przyprowadził kiedyś do nas kolegę, po którym musiałam wietrzyć, ale nic
            to nie dawało. W końcu uprałam Vanishem fotel, na którym siedział...
            • koganei Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat + no to co ? 21.07.05, 16:27
              Pozdrawiam wszystkie kobitki po 40, ktore "sie trzymaja" szacunek :)
              • rafaello_forum Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat + no to co ? 22.07.05, 12:32
                Nie podlizuje się, bo i tak się z Tobą nie umówi!
                • Gość: polka Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat + no to co ? IP: *.chello.pl 31.07.05, 14:08
                  Miffi jestem tego samego zdania i tak samo po 40 chociaż tego nie
                  widać .ZGADZAM SIE że można być zawsze modnym ale nie zawsze
                  bezkrytycznym .Obciach to brud ,nieestetyka ,brak samooceny ,bezkrytyczne
                  naśladowanie .Trzeba mieć swoj styl,ale dopasować to do sylwetki i tuszy .
                  Obciach to skrajność w naśladowaniu i brak wyczucia a tego pełno na ulicy
          • jamtoja Re: I obaj ze Skibą mają po 40 lat. 21.07.05, 13:31
            hmm, wiesz lepiej było jak nie zawierałeś głosu w sprawie młodszych pokoleń :-)
        • Gość: Ewa Re: Czy to jest TEN Leszczyński? Spec od mody? ha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 23:13
          Najwiekszym obciachem jest "Idol"
      • Gość: tost Re: Czy to jest TEN Leszczyński? Spec od mody? ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:37
        to ten który próbował nagrywać disco polo dla wytwórni kolesia z bayer full.
        nie wydali tego bo było sa słabe.potem uznał że nadaje się na krytyka i
        recenzenta muzycznego.
        po aferze z disco polo zwolniony z GW. oficjalnie za reklamowanie hyundaia...
        zero muzycznego zmysłu.
        • Gość: ww Re: Czy to jest TEN Leszczyński? Spec od mody? ha IP: *.chello.pl 21.07.05, 11:25
          ten z rybą w nazwisku bliźniemu po pysku :)
          • Gość: typowy_kark "w nazwisku niesympatyczna ryba" IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 22.07.05, 13:41
            pidzama porno
    • Gość: ania Re: Wybierz obciach lata IP: *.icpnet.pl 21.07.05, 09:58
      A dajcie wy ludziom, ubierać się tak jak chcą!!! No po prostu straszne, że ktoś
      założył skarpetki do sandałów i inne takie. Ten artykuł jest żenujący...
      • Gość: ali ZGADZAM SIĘ ! IP: 193.28.0.* 21.07.05, 10:40
        Jakaś zbieranina ludzi, którzy nie bardzo wiadomo czym mogą się pochwalić,
        wyrokuje w co można się ubrać a w co nie wolno. Brak samodzielnej decyzji w
        czym chcę chodzić jest właśnie wyróżnikiem "plastikowych ludzi" o których z
        pogardą mówi Leszczyński... A przede wszystkim: kogo obchodzi opinia jakiegoś
        Leszczyńskiego ???
      • Gość: elo Re: Wybierz obciach lata IP: 217.153.187.* 21.07.05, 10:44
        bo to jest straszne jak ktoś zakłada skarpetki do sandałów....:-)
        • Gość: rog Re: Wybierz obciach lata IP: 193.28.0.* 21.07.05, 11:52
          dlaczego straszne?? rozumiem, ze pewne widoki moga byc niemile, nieestetyczne
          lub straszne, bo np zwiazane z czyjas smiercia. ale czemu widok skarpet i
          sandalow jest straszny czy nieestetyczny??
          • Gość: elo Re: Wybierz obciach lata IP: 217.153.187.* 21.07.05, 13:06
            no cóż, dla mnie to widok straszny. nieestetyczny.

• Gość: kichote Re: Wybierz obciach lata IP: 193.24.241.* 21.07.05, 13:36
            to jest widok paskudny, niestety... i zgadzam sie ze wszystkimi pozostalymi
            uwagami pp. Leszczynskiego i Skiby. zaden z nich nie zakazuje ludziom ubierac
            sie tak, jak chca, a jedynie krytykuje pewne fatalne nawyki swiadczace o braku
            dobrego smaku.
            • Gość: adam Re: Wybierz obciach lata IP: 217.153.187.* 21.07.05, 14:01
              ja też uważam połaczenie sandały + skarpety za mega obciach i brak gustu.
              a z drugiej strony, jeśli o mnie chodzi to niech się ludzie ubierają w co
              chcą, nawet lniane worki.
              • tjuskafka Re: Wybierz obciach lata 30.07.05, 14:15
                dla mnie tez skarpetki + sandaly to nieestetycznuy widok
                ale tak samo jak wspominany widok majtek,stringow ponad spodniami,czy ramiaczek
                stanika nieukrytych pod koszulka.chyba ze faktycznie te ramiaczka sa
                kolorystycznie zgrane,i tworza fajny efekt.to takie..ja wiem.w angielskim
                bielizna to underwear czyli do noszenia pod spodem.wiec niech tam zostanie..
            • Gość: josa Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:09
              Czy Skiba to ten, który pokazał swego czasu swoją gołą d. premierowi i jego
              małżonce? Bo jeśli tak, to pogratulować dobrego smaku i wyczucia, co można, a
              czego nie...
        • jamtoja Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 13:33
          a mnie to... :)
        • Gość: pod prąd Re: Wybierz obciach lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:20
          Mam w nosie wszystkie opinie! Lubię nosić sandały, w których noga oddycha, ale
          w moim wypadku nie założenie skarpetki oznacza natychmiastowe otarcie stóp,
          które jest strasznie bolesne. Myślcie sobie co chcecie, ale ja dla waszej
          przyjemności nie zamierzam cierpieć i będę nosić skarpetki czy się to komu
          podoba czy nie!!!
          • glamourous Re: Wybierz obciach lata 30.07.07, 12:16
            Kup sobie dobre sandaly, np. Sholla, a problem obtarc zniknie. Tez robi mi sie
            slabo na widok zestawu sandaly plus skarpetki. Choc nawiasem mowiac nie
            przepadam rowniez za widokiem golej meskiej stopy w skorzanych sandalach. Moj
            maz np. chodzi w upaly w solidnych japonkach Caterpillar'a albo w klapkach
            Skechers'a, nosi je nawet do pracy (do dzinsow lub lnianych spodni) i wyglada
            swietnie, nic go nie obciera (jakosc butow sie bardzo liczy!) i nie jest mu
            goraco. Sandaly jesli juz, to o ksztalcie sportowym , takie skorzane z
            klamerkami sa po prostu obrzydliwe.

Nie zawsze
            • Gość: Kaczynski Jaroslaw Wybierz obciach lata IP: *.tpca-cz.com 03.08.07, 23:47
              To juz mi na plazy nie wolno polezec ?
      • ryszard_cebula Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 11:00
        Największym obciachem lata jest bezkonkurencyjny Robert Leszczyński, podobnie
        jak reszta tego drobnomieszczańskiego kurnika, która dla taniego auto-lansu
        przyp...ala się, jak siksy z podstawówki, do ludzi, którzy nie wyglądają tak
        jak oni, czyli jak dziadowskie, bezmyślne kopie trendów wypatrzonych z gałami
        na wierzchu w zachodnich magazynach (Łoj, panie, co za cudeńka, wiadomo, unia
        europejska). Może toto i gustownie wygląda (choć na pewno nie Leszczyński), ale
        w głowie niestety trocinki, a w trendy butach słoma. Summa summarum wiocha.
        Eee, w ogóle szkoda gadać, do widzenia.
      • Gość: Ewa Re: Wybierz obciach lata IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.07.05, 14:28
        No bo to wszystko prawda. Skarpetki założone do snadałów - to naprawdę wygląda
        beznadziejnie.
        • Gość: jop Re: Leszczu I Skiba-obciach lata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.05, 18:18
          prawie tak beznadziejnie i kiczowato jak stary Leszczyński i Skiba!
          Największy obciach i żenada to oni.
        • Gość: Lehoo Re: Wybierz obciach lata IP: 62.69.198.* 04.08.05, 11:33
          Gó.. prawda. Widać po marszu przez 30 km po mieście w upał nigdy ci pięt nie
          poobcierały.
    • Gość: pearl Re: Wybierz obciach lata IP: *.aster.pl 21.07.05, 09:58
      a coz to za autorytet ten pan Robert L.? Stary facet z dredami i w
      pomaranczowych, odblaskowych koszulkach - to dopiero tandeciarz.....
    • irenka82 Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 09:58
      japonki,sandaly i wszystkie buty odslaniajace stopy,ktore dawno nie widzialy
      pumeksu ani mydla(te stopy). takze zbyt dlugie nogawice ciagnace sie po ziemi i
      wybrudzone.
      • mrowka69 Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 10:03
        a ja zauwazylam jeszcze jeden obciach, dla mnie przynajmniej, ale na pewno nie
        dla tych kobiet, a mianowicie jakies letnie spodnie, lekkie, przewiewne i jasne
        i do tego czarne pantofle, na oko zimowe lub jesienne, z grubą podeszwą i
        ewidentnie nie na porę roku jaką jest lato, tym bardziej jak jest 30 st na
        zewnątrz.
        • Gość: Aga Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:19
          A uwzględniłaś może, że są w tym kraju ludzie, których nie stać na drugą parę
          porządnych butów, a kiepskich nie mogą nosić ze względu na wrażliwe nogi?
          Jestem ciekawa, czy autor tego artykułu oraz ci "super eksperci" pomyśleli choć
          przez chwilę, że niektórych nie stać np. na sandały, które nie obcierają nóg?
          Oczywiście czasem taki czy inny strój wynika z braku gustu (zwłaszcza u tego
          rodzaju "super ekspertów"), ale niestety czasem jest to konieczność, której nie
          należy wyśmiewać. Według mnie artykuł byłby śmieszny, gdyby był bardziej
          przemyślany i jedynie bawił, nie ranił.
          • Gość: wolski Re: Wybierz obciach lata IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 11:27
            Dla mnie zenujacym jest styl Pana Leszczynskiego i Skiby. Dwóch przygłupów
            ubranych na straganie odpustowym. Tylko skoro im wolno to dlaczego gania za to
            innych?
          • Gość: bb obciach IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.05, 11:41
            zgoda - żaden problem powybrzydzać na źle ubranych, zwłaszcza, że nie to ładne,
            co ładne, ale co się komu podoba . Myślę, że te wszystkie leszcze, skiby i
            panny z metra stracili kontakt z rzeczywistością, a i poczucia humoru nie
            wykazali specjalnie. Typowa warszawka podśmiewająca się z biedaków... obciach...
          • Gość: heniek Re: Wybierz obciach lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:38
            No nie wiem... ja kupiłem sandały za 56zł i nie obcierają jakoś na gołą
            stopę... (Inblu)
    • Gość: Nicco Re: Wybierz obciach lata IP: *.dife.de 21.07.05, 10:00
      czarne lub ciemne spodnie i biale skarpetki; lub nie-sportowe obuwie i biale
      skarpetki.....moda a'la kelner ;-)
      • Gość: Jacenty Chcecie zobaczyć obciach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.05, 11:18
        Jeśli tak to jedźcie lepiej do Wielkiej Brytanii. Tam sie można napatrzyć. Tylu
        dresów i spasionych panien w mini i szpilkach to nigdzie nie ma. U nas to
        jeszcze jest jakiś umiar.
      • Gość: obciach lata Re: Wybierz obciach lata IP: *.localdomain / 81.210.119.* 21.07.05, 11:42
        A propos kelnerów - największa żenada to kelner w przeciętnej knajpie z letnim
        ogródkiem wystrojony w białą koszulę, czarny garnitur pamiętający maturę i
        czarne lakierki - jak szczur na otwarcie kanału. Albo okutany białym lnianym
        fartuchem. Dlaczego u nas nie ubiera się kelnerów w gustowne T-shirty z
        nadrukiem firmowym, dlaczego odstraszają zrelaksowanych ludzi sztywniackim
        ubiorem i zachowaniem?
        • Gość: Miffi Re: Wybierz obciach lata + o kelnerach IP: *.net-serwis.pl 21.07.05, 12:40
          Pewnie dlatego kelneryz ubrani są w sposob, ktory ci nie odpowiada, bo
          własciciele knajp, ktore odwiedzasz, nie chcą, żeby ich gości, ubranych w
          Teeshirty, nie wzieto za kelnerów...
    • enaka Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 10:01
      zapomnieli jeszcze dodac staniki na plastikowych ramiaczkach, zwlaszcza takie,
      ktorych tylnia czesc widac, bo plecy sukienki koncza sie nizej niz stanik
    • malinaf JESZCZE JEDNA PROPOZYCJA - ROZKLEKOTANE SZPILKI 21.07.05, 10:03
      W modzie teraz są klapeczki na obcasie, pół biedy gdy są to japonki ( wtedy
      spadanie buta przy stapaniu hamuje właśnie zahaczenia między palacami) ale gdy
      sa to buty wsuwane i bez pięty - tragedia, dziewczyny zwalniają tempo, stąpaja
      jakby chodziły po rozżarzonych węglach, często bardzo koślawo, niepewnie, widzę
      także jak niekiedy szukają oparcia na ramieniach towarzyszy, wówczas para
      wygląda jakby dopiero co wyszli ze szpitala po wypadku, jak to mój znajomy
      okreslił kiedyś jednym z lepszychzlepków słownych "połamane łamagi"
      Dziewczyny ceńcie bardziej wygodę!
      • Gość: id chcecie zobaczyć prawdziwy obiach???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:30
        www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/93/21_file.JPG

-już nie wspomnę o bluzce, ale te spodnie....

www.kobiety.pl/images/ img/paulo_cozza.jpg

- męskie ubrnaia zawsze w mdozie<lol>
        • Gość: Ja Re: chcecie zobaczyć prawdziwy obiach???????? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.07.05, 14:32
          No, ubranie rzeczywiście fatalne. Niech lepiej sam spojrzy na siebie, zanim
          zacznie krytykować innych.
        • Gość: x_chlopak Re: chcecie zobaczyć prawdziwy obiach???????? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 16:02
          to prawdziwy obciach.....
          • Gość: Bum Re: chcecie zobaczyć prawdziwy obiach???????? IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:28
            Obciach to jest do 40stki nosić dredy i udawać młodzika, nazwać latorośl jakimś
            paskudnie orginalnym imieniem, robić z siebie białego murzyna(z opaską rasta na
            ręce)a jak się już zgoli te kłaki dawać wywiad do vivy
    • Gość: burzakowski Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:03
      Teraz już wiem jak się ubierać; do luźnyh zielonych spodni dresowych założe
      lakierki od armaniego i koszule od pierre-cardin. Załamują mnie takie artykuły -
      wielcy esteci od siedmiu boleści.
    • Gość: wawa Re: Wybierz obciach lata IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.07.05, 10:03
      Pan Skiba to dopiero jest przedstawiciel dobrego smaku...ciekawe czy zna frme
      Hermes. lMoze mu sie o jego prowincjonalny łeb obiło. Plesak i garnitur..bardzo
      proszę cała Europa tak chodzi,ba cały świat. To jest właśnie przejaw luzu w
      nudnej modzie biurowej. Widać na prowincję Pana Skiby jeszcze nie dotrało....
      • Gość: Yoga Re: Wybierz obciach lata IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 23:20
        Pan Skiba nosi do garnituru teczke z szyfrem. Oczywiscie, pod kolor garnituru.
        • Gość: polka Re: Wybierz obciach lata IP: *.chello.pl 31.07.05, 14:10
          JAKIE JURY OCENIA? TAKIE I OBCIACHY...... NIC DODAĆ A DUZO BY UJĄĆ

• meth.p Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 10:05
      Artzkul MOCNO na sile.

Ponadto bede bronil sandalow ze skarpetkami, sam chodze bez, ale rozumiem ze
      komus sie moze to niepodobac, bosa stopa po przejsciu 100 m przez miasto wyglada
      brzydko. Inne punkty tez miejscami naciagane... Nawet jezeli cos nie wyglada
      extra to nazywanie tego ohyda jest mocno przesadzone. A Leszczynski jako
      juror... niech skonam, najlepszy dowod ze nie ma pojecia o ocenianiu to dla mnie
      to, ze dla niego waznym kryterium w ocenie wokalu jest dobor piosenki.
      • Gość: An. Re: Wybierz obciach lata IP: *.arc.com.pl / 62.233.139.* 21.07.05, 10:47
        Noszę sandały w połączeniu ze skarpetami (cienkie czarne) gdyż uważam, że stopy
        (nawet te zadbane) nie są na tyle estetyczne żeby je pokazywać. I tyle
        • Gość: majic ninja Re: Wybierz obciach lata IP: *.bphpbk.pl 21.07.05, 11:04
          Zadbane stopy są bardzo estetyczne, a skarpety pod sandałami to paskudztwo.
          • Gość: zla_suka Sandaly i skarpety - wyjaśnienie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:28
            Latem gdy jest gorąco nogi sie pocą. Cały pot wsiąka w tkaniny/wkładki wewnątrz
            buta (m.in. sandała). Efektem tego są ciamkające skandały, gdy spocona stopa
            lepi się do brudnych od zlepionego kurzu, nasiąkniętych i smierdzących potem
            sandałów. Mozna to właśnie zaobserwować u miłośników gołych (czasem
            zagrzybionych) stóp. Nie każde klapki można prać/moczyć/czyścić codziennie bo
            sie rozpadną. Skarpetę można zawsze założyć czystą a po całym dniu uprać i
            takie rozwiązanie jest o wiele bardziej higieniczne. Czy wielbiciele odkrytych
            stóp nie noszą takze bielizny pod spodniami? To jest ukropne, tak samo jak
            ciamkajace i lepiace się sandały...

A wszystko bierze się z tego, ze nasze spoleczeństwo nie jest jeszcze
            przyzwyczajone do regulanego mycia się, zmiany bielizny i pościeli itp.
            zabiegów higienicznych. Czego objawem są zapachy w pociagach, autobusach i
            tramwajach.
            • Gość: oum Re: Sandaly i skarpety - wyjaśnienie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 17:26
              Są antyperspiranty do stóp rozwiązujące problem ciamkających sandałów.
              W skarpecie jest gorąco, zwłaszcza jak temperatura przekroczy 30 C. Po co się
              męczyć skarpetą? Wydaje mi się jednak, że problem nie leży w ciamkaniu z
              sandała, a w męskim przeświadczeniu, że prawdziwemu mężczyźnie gołej stopy
              pokazywać się nie godzi.
              Albo w solidnym zagrzybieniu tejże niegodnej stopy.
        • Gość: En Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:25
          kurde, do shortów to może i nie pasują, ale do spodni jak najbardziej :]
      • listek86 Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 16:24
        Umowmy sie, ze sa rzeczy ktore komus nie pasuja i sa takie, ktore wogole nie
        pasuja. Meska gola stopa w sandalach nie jest najpiekniejszym widokiem. A jesli
        jest zaniedbana jak stopa rolnika to juz tragedia dla oczu. Wiec lepiej wlozyc
        te skarpetki i miec przewiew, zamiast meczyc sie w relaksach w lipcu. Pan Skiba
        z Panem Leszczynskim wytykaja oczywiste bledy lecz sami nie widza jak sie
        nosza...wlasnie obciachowo i bez gustu. Ogolnie faceci sa bardzo zle ubrani w
        Polsce w przeciwienstwie do wiekszosci kobiet polskich. W Londynie dla przykladu
        jest na odwrot. Polaka poznaje sie tam po ubraniu, twarzy i slowie na k... :)

p/s Tez sie zle ubieram ale to juz z innych powodow.
    • Gość: Darian Re: Wybierz obciach lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:09
      Największym obciachem odzieżowym tego lata jest noszenie majtek :-).
      • sferos Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 11:53
        Tu nie chodzi o to co się jurorom nie podoba ale o kwestię gustu i dobrego smaku oraz wychowanie.Skarpety do sandałów czy wystająca bielizna nie są estetyczne,tak samo jak niedobrany strój szpeci.I to jest prawda ,którą każdy dobrze wychowany i obyty człowiek zna i nie kwestionuje.
        • meth.p Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 14:49
          > Skarpety do sandałów czy wystająca bielizna nie są estetyczne
          > ,tak samo jak niedobrany strój szpeci.I to jest prawda ,którą każdy dobrze wych
          > owany i obyty człowiek zna i nie kwestionuje.

Tak i nie. Rozumiem ludzi, ktoryz widza to zupelnie odwrotnie. Meska bosa stopa
          specjalnie estetyczna dla mnie nie jest, nawet gdy bardzo zadbana.
        • koganei Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 16:25
          Nie ma jednej estetyki, ani jednego dobrego smaku!
    • Gość: rr Autorytet Leszczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:10
      sam latał w obciachowych sweterkach i kraciastych flanelkach z wywiniętym kołnierzykiem. Glowy nie
      dam ale chyba w sandałach i skarpetach też go widziałem, a było to kilka lat temu, jak studiował
      resocjalizację na tej samej uczelni co ja. Był typowym przykładem obciachowca z tak "wyrafinowanym"
      gustem muzycznym że wzbudzał litość. Dobrze że nad sobą pracuje ale litości, niech nie ocenia
      wyglądu innych.
      • Gość: JACK Re: Autorytet Leszczyński IP: *.crowley.pl 21.07.05, 14:28
        totalny obciach lata to ekspert Leszczyński HAHAHAHAHAHAHAHA - to jest pusty
        śmiech
        • Gość: Yoga Re: Autorytet Leszczyński IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 23:18
          Zadnej z osob oceniajacych nie znam i dlatego nie zamierzam prrzejmowac sie ich
          przecietnym, drobnomieszczanskim gustem.
      • Gość: beata Re: Autorytet Leszczyński IP: *.pool.mediaWays.net 23.07.05, 11:51
        ..co prawda to prawda.
    • Gość: dr.tapczan Re: Wybierz obciach lata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.05, 10:18
      w kwestii okropnego polaczenia sandaly+skarpety polecam rysunek sasnala
      (przekroj sprzed miesiaca, dwoch). kto widzial, ten wie o czym mowie. do dzis
      sie z tego smieje - sasnal rulez.
    • Gość: Asia Re: Wybierz obciach lata IP: *.syndatis.pl 21.07.05, 10:21
      Chciałam zauważyć, że w noszeniu sandałów i skarpet zdecydowanie przodują
      mężczyźni.Co za sens w noszeniu odkrytych butów, skoro i tak stopy kiszą się w
      grubaśnych skarpetkach?
    • Gość: Rabarbar Re: Wybierz obciach lata IP: *.crowley.pl 21.07.05, 10:26
      Dla mnie prosze ja was obciachem juz w tamtym roku były takie czapeczki-mycki
      bez daszka, takie a'la leon zawodowiec tylko z wioski. Nosili to statusiali
      kola z byczymi karkami. Taki odpowiednik kapelutka zółwika na zimę.
      Tego lata napewno dalej noszone będą bucówy czyli kaszkiety z siatką z tyłu co
      już według mnie jest nawrotem obciachu zakładając że przez chwilę były powiewem
      oldschoolu to jednak nabrały charakteru wtórnej bucówy i są obciachem już z
      innego powodu niż kiedyś.
      • cenobite Re: Wybierz obciach lata 22.07.05, 10:24
        pieknie powiedziane:))
    • Gość: 123 Re: Wybierz obciach lata IP: 193.243.146.* 21.07.05, 10:29
      Do sandałów oczywiście nie nosi się skarpetek. Ale rada Moniki Bielkiewicz,
      żeby kupować sandały nie raniące stóp jest nie do zrealizowania i pachnie
      kpiną. Po pierwsze: w sklepie sandały mierzymy na skarpetę - taki wymóg. Więc
      nie czujemy, czy obcierają. Po drugie : nawet jeśli sprzedawca pozwoli
      przymierzyć bez skarpety, to trudno w sklepie przekonać się na 100%, czy
      sandały obcierają. To zazwyczaj okazuje się dopiero w użytkowaniu. Mam dosyć
      wrażliwą skórę i w związku z tym kilka par sandałów w domu, których nie mogę
      nosić bez skarpetek, bo obcierają, choć w sklepie nie obcierały. Pieniądze
      wyrzucone a chodzić latem nie mam w czym. Niech pani Bielkiewicz nie ośmiesza
      się z takimi radami.
      • busio Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 17:32
        to zamiast paru par sandałów kup sobie jedną może 2 ale trochę droższe, tak od
        150 PLN w górę, to sie przekonasz , że można chodzić w sandałach bez skarpetek,
        nie ma żadnego problemu!! a jeśli pójdziesz do porządnego sklepu z butami to do
        przymiarki można sobie kupić takie podkolanówki zrobionje z materiału jak
        damskie pończochy i ręcze, że jak w nich przymierzysz sandałki to kupisz jedną
        a porządną parę to przerchodzisz w nich całe lato bez pęcherzy i nie będziesz
        chciała ubrać innych butów!!!
    • gosiatek Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 10:30
      Dla mnie obciachem jest ten artykuł.
      Ten język i uszczypliwość. Wielkomiejskie towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Zaskoczyło mnie, że gazeta pisze tak kolokwialnie, używa języka z Faktu i
      Superexpressu.
      • meth.p Re: Wybierz obciach lata 21.07.05, 14:52
        gosiatek napisała:

> Dla mnie obciachem jest ten artykuł.
        > Ten język i uszczypliwość. Wielkomiejskie towarzystwo wzajemnej adoracji.
        > Zaskoczyło mnie, że gazeta pisze tak kolokwialnie, używa języka z Faktu i
        > Superexpressu.

Dokladnie, choc z niektorymi oczywistami obciachami sie zgadzam, to styl
        artykulu jest na zadziwiajaco niskim poziomie. "Nasze srodowisko wie co sie
        nosi, nie to co te wsiury, ochyda, zenada, ale durnie". Slabo.
    • Gość: ania Re: Wybierz obciach lata IP: 212.182.117.* 21.07.05, 10:33
      te faldki wystajace po boczkach to tzw. klamki milosci...hehe.
      Okropnosc.
    • Gość: implant Re: Wybierz obciach lata IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 10:33
      i nie tylko lata! Wybaczcie, ale nie moglam przejsc spokojnie. Co myslicie o
      tych wszystkich "slicznych miskach" w dresach? Boze skad to sie wzielo? i jak
      mozna wyplenic??
    • Gość: annkier niewąpliwie największym ociachem jest jeśli ktoś w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:34
      pisze w mediach UBRAĆ sandały
      ludzie uczcie się gramatyki!
      • Gość: Agnieszka Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:45
        Świetnie powiedziane. To dość ciekawe, że prawie nie zdarza mi się czytać
        artykułu, w którym nie byłoby jakiegoś żenującego błędu. Podkreślam, że jestem
        matematykiem i maturę zdawałam 14 lat temu, a jednak zauważam te błędy, a to
        oznacza, że nie są to drobiazgi. Widocznie autor artykułu tak bardzo śmiał się
        z komentarza pani z Avanti, że zapomniał o różnicy między ubrać buty, a włożyć
        buty. A jednak nie powinien...
        • Gość: yetti Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.cantonimotor.com.pl 21.07.05, 11:18
          może chodziło o to, ze sandały są ubrane w skarpety. co prawda jeszcze nie
          spotkałem, ale ...:)
          • Gość: Agnieszka Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:19
            ... może niedługo jakiś kreator mody wpadnie na ten pomysł :-)
      • Gość: lc90 Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.crowley.pl 21.07.05, 11:23
        Nie "pisze w mediach" tylko "jest napisane w mediach" >>> ucz sie gramatyki!!!
        • Gość: Agnieszka Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:48
          Nie stosuj szablonów z automatu. Było napisane: "jeśli ktoś pisze w mediach".
          Naprawdę widzisz tu jakiś błąd?
          • Gość: En DOKŁADNIE! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:27
            :D
          • Gość: dana Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.05, 19:17
            Celna riposta.Polacy mają duże problemy ze zrozumieniem tekstu.
            • Gość: klara Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k IP: 62.148.85.* 21.07.05, 19:35
              najwiekszym obciachem dla kazdej kobiety sa podkolanka tzw.a n t y g w a l t y sama <nazwa> na to wskazuje
        • punia68 Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k 21.07.05, 12:01
          Można by najpierw przeczytać tytuł posta, a nie samą treść. Okaże się wtedy,
          że "pisze w mediach" było kontynuacją tytułu "niewątpliwie największym
          obciachem jest gdy ktoś" i wszystko jasne, a co najważniejsze poprawne.
          • punia68 Re: niewąpliwie największym ociachem jest jeśli k 21.07.05, 12:03
            Eeee, ale ten czas szybko leci... Widzę, że za długo nie odświeżałam strony i
            mój komentarz to trochę taka musztarda...
          • Gość: En DOKŁADNIE! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:28
            :D:D
            • Gość: blount Re: DOKŁADNIE! :) IP: *.chello.pl 21.07.05, 18:49
              Nie mówi się ,,dokładnie!'', tylko ,,właśnie!'', albo ,,dokładnie tak!'', do kata!
              • Gość: dana Re: DOKŁADNIE! :) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.05, 19:08
                Świetnie, że bez względu na temat zawsze znajdą się strażnicy poprawnej
                polszczyzny.Pokazuję te uwagi swoim dzieciom z komentarzem, że niechlujstwo
                językowe razi,podobnie jak skarpety do sandałów czy bikini na osobie z BMI
                powyżej 25.
                • Gość: En EXACTLY! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 08:01