Gość: Jarek Re: Film dla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 08:39 W filmie padło jedno ważne zdanie, za wybryki o. Rydzyka zapłaci Radio Maryja a przez to słuchacze, Zakon Redemptorystów i cały Kościół. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inne zdanie RYDZYK NA MADAGASKAR !!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 08:43 Film tak dobrze pokazał, że jesli nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze. Fakty dotyczące przemytu sprzętu radiowego, nielegalnego wywozu setek tysięcy !!! marek, nie płacenia podatków!!! - to wszystko świadczy o tym że Rydzyk stawia się ponad prawem. Emeryt, który płaci na jego radyjko - płaci z własnej, głodowej emerytury (OPODATKOWANEJ). O. Rydzyk - NIE MUSI!!! Bo gdyby ktoś chciał go ukarać - to tłum nawiedzonych Czcicieli Radia Maryja - z pewnością odbije go z celi!!! Sekta Radia Maryja - przypomina trochę sektę Moon - ślepo, bezrozumnie i agresywnie do przeciwników zapatrzona w swego przywódcę. Nie ma to nic wspólnego z chrześcijańską tolerancją, miłością bliźniego. Rydzyk zdołał omotać setki tysięcy biednych, zagubionych w nowej polskiej rzeczywistości ludzi. Ludzie ci mają przynajmniej wodza, który mówi im KTO JEST WINIEN ich biedy: czerwoni, zieloni, żydzi, masoni, cykliści, ateiści, unia europejska, murzyni, wysocy, niscy, geje, .... I w ten sposób ludziom biednym, zagubionym zyje się lepiej. TO WSTRĘTNA MANIPULACJA RELIGIJNYMI UCZUCIAMI!!!! Sercem, wrażliwością setek tysięcy ludzi. Jeśli ktokolwiek we władzach kościelnych ma jaja (???!!!), powinien dla dobra kościoła, ludzi... natychmiast wysłać Rydzyka z misją na Madagaskar. A więc nowe hasło!!!! RYDZYK NA MADAGASKAR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Film dla IP: *.nlh.no 26.11.02, 09:14 Straszliwa kauzalistyka Redaktora Tyg. Powszechnego. Jedynie o czym ten belkot mnie przekonal to o tym, ze O. Rydzyk i Radio Maryja powinno wejsc w posiadanie kilku helikopterow a to celem poslugi duszpastewrskiej + moze szukania po Polsce kiosku gdziew mozna kupic Tyg. Powsz. Czy do Tyg. Powsz. jeszcze pisuje Czeslaw Milosz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:53 Gość portalu: LS napisał: > Straszliwa kauzalistyka Redaktora Tyg. Powszechnego. > Jedynie o czym ten belkot mnie przekonal to o tym, ze O. Rydzyk > i Radio Maryja powinno wejsc w posiadanie kilku helikopterow a > to celem poslugi duszpastewrskiej + moze szukania po Polsce > kiosku gdziew mozna kupic Tyg. Powsz. Czy do Tyg. Powsz. jeszcze > pisuje Czeslaw Milosz? Nie pij tyle LS . Odpowiedz Link Zgłoś
chejski Oprócz linku do naszegodziennika, 26.11.02, 09:24 chciałbym polecić: Forum Pomocy Katolika www.katolik.pl/forum/list.php?f=1 Mam to na ulubionych. Naprawdę warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Film dla IP: *.piap.waw.pl 26.11.02, 09:59 Jestem zszokowany, znowu jak w latach 50, 60, 70 ubiegłego wieku - metody UB, SB. Komentuje się zamkniete i niezamknięte dochodzenia dodaje się swoje opinie przeinacza się intencje działań Prymasa itd, itp. Przykro tylko, że "niezależne" media służą tak skwapliwie. Jednym słowem IMPERIUM TVP kontratakuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakos Re: Film dla IP: 212.244.198.* 26.11.02, 11:15 widzę,że ojciec Rydzyk zawładnął umysłami swoich wiernych i odnach słuchaczy, że Ci oprócz niego nic nie widzą i nie słyszą, gdzie taki ciemnogród zaprowadzi Polskę, aż się boję pomyśleć, że tak łatwo można zawładnąć człowiekiem,współczuję tym ludziom, trzeba ich leczyć i to jak najprędzej bo Rydzyk myśli już że jest na równi z Bogiem, mam nadzieję, że ten film ubudzi przynajmniej pewną część słuchaczy radia M i Ci zruzumieją kim naprawdę jest Rydzyk. Przynajmniej mam taką nadzieję. A tego radia nie słucham od pewnego czasu, ponieważ szkoda słuchać głupot jakie są tam prezentowane a całą LPR wysłać najlepiej w kosmos bo Ci ludzie ....... resztę domyślcie się sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Film dla IP: *.chello.no / *.chello.no 26.11.02, 13:47 Nigdy nie słuchałem Radia Maryja, ale po tych wszystkich nagonkach wyborczej, ks. Bonieckiego, Pieronka, po tej skumulowanej teraz wstrętnej walce przeciw tej rozgłośni, negatywna reklama odnosi swój odwrotny skutek. Dziś po raz pierwszy przysłuchuję się właśnie prowadzonym tam rozmowom. radzę zrobić to samo przeciwnikom radia. Całkiem w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Film dla IP: *.icpnet.pl / 192.168.1.* / *.icpnet.pl 26.11.02, 15:16 Fundamentalizm i wszelkiego rodzaju skrajności są niebezpieczne. Jeśli radio działa pod skrzydłami Kościoła to mam wrażenie, że podkubuje mu piórka. Kościół w Kościele!!! Nie może być tak, że słuchamy o. Rydzyka, a nie papieża (a ich przesłania się niestety różnią)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:55 Gość portalu: As napisał: > Nigdy nie słuchałem Radia Maryja, ale po tych wszystkich > nagonkach wyborczej, ks. Bonieckiego, Pieronka, po tej > skumulowanej teraz wstrętnej walce przeciw tej rozgłośni, > negatywna reklama odnosi swój odwrotny skutek. Dziś po raz > pierwszy przysłuchuję się właśnie prowadzonym tam rozmowom. > radzę zrobić to samo przeciwnikom radia. Całkiem w porządku! Nie rżnij głupa . Jesteś stałym słuchaczem o.Rydzyka . Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 26.11.02, 15:46 Gość portalu: Janek napisał: > Jestem zszokowany, znowu jak w latach 50, 60, 70 ubiegłego > wieku - metody UB, SB. Komentuje się zamkniete i niezamknięte > dochodzenia dodaje się swoje opinie przeinacza się intencje > działań Prymasa Dlaczego mylisz Prymasa z ojcem bokserem? > itd, itp. Przykro tylko, że "niezależne" media > służą tak skwapliwie. > Jednym słowem IMPERIUM TVP kontratakuje !!! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Film dla IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.02, 23:47 Gość portalu: Janek napisał: > Jestem zszokowany, znowu jak w latach 50, 60, 70 ubiegłego > wieku - metody UB, SB. atak na ksiedza traktuje sie jak atak na kosciol,ba na wszystkich Polakow.Zydzi,masoni. W latach o ktorych mowa bylo dokladnie tak samo.Krytyka pijaka milicjanta czy sekretarza pzpr byla atakiem na ustroj Polske,To grozilo wiezieniem.Krytykujacy byl Zydem,rerwanzysta,wrogiem Polski i Polakow. Pomaslec minelo polwieku.A ludzie Rycyka jakby ci sami. Komentuje się zamkniete i niezamknięte > dochodzenia dodaje się swoje opinie przeinacza się intencje > działań Prymasa itd, itp. Przykro tylko, że "niezależne" media > służą tak skwapliwie. > Jednym słowem IMPERIUM TVP kontratakuje !!! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Film dla IP: 3* / *.prem.tmns.net.au 26.11.02, 10:29 Boniecki juz od lat 80-tych sprzedal dusze diablu.I wszyscy uczciwi Polacy maja dosyc jego wypowiedzi w TVP i Radiu ktre sa na uslugach dawnych sluzalczykow Zwiazku Radzieckiego a teraz lewackiej Unii Europejskiej.Mysle ze doczekam takich czasow kiedy spoleczenstwo polskie rozliczy takich sprzedawczykow j.w.,a takze tych z Gazety Wyborczej i Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topacz48 Re: Film dla IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 19:13 Będą rozliczeni, ja codziennie podlewam skrzynkę na kwiaty olejem silnikowym, coby mi Kałasznikow nie zardzewiał.W piwnicy mam wiaderko " patronów". Ppzryda się i to wcześniej niz się wam wydaje.Moze to wreszcie puścisz cenzorze? Chyba,że jesteś moderatorze absolwentem z Mysiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Film dla IP: *.com.pl 26.11.02, 10:42 Ksiądz Rydzyk to osoba chora. Chora na chorobę większości polskich księży katolickich: na poczucie bezpieczeństwa i bezkarności w obliczu prawa. Z uwagą obejrzałam wczoraj film i nawet się nie zdenerwowałam. Jedni chcą pracować uczciwie, a inni wolą okradać państwo i starców. Nie wierzę, że ksiądz Rydzyk robi cokolwiek dla dobra kościoła, bo oznaczałoby to, że kościół toleruje grzech dla swoich korzyści majątkowej. A ja wciąż wierzę w uczciwych i religijnych księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiP Czy ks. Boniecki jest konsekwentny? IP: *.bratniak.krakow.pl 26.11.02, 11:21 W "GW" jedna opinia, a na stronie www.interia.pl dziś przeczytałam, że film o Rydzyku, to donos i jako taki nie powinien zostać wyemitowany. To chyba trochę inne stanowisko niż w Wyborczej, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Film dla IP: proxy / 195.205.44.* 26.11.02, 11:21 Księże Redaktorze, Czy ksiądz jest ślepy ? Działalność ojca Rydzyka, szczególnie poglądy, które głosi, uważam za istotny problem, który trzeba usunąć. Szlag mnie jednak trafia, gdy widzę coś takiego jak wczorajszy film w TVP1. To było jak deja vu. Poczułem się jakbym oglądał telewizję z lat 80-tych. Minimum faktów, maximum insynuacji. Ten sam jad, ta sama maniera i chyba nawet głos narratora znajomy. A dzisiaj mamy ciąg dalszy. "Rzeczpospolita" i "Wyborcza" piszą o ojcu Rydzyku. To wręcz wygląda na jakąś zorganizowaną nagonkę, a nie zaproszenie do poważnej dyskusji. Ten film, a właściwie umiejętnie spreparowany paszkwil, początkiem takiej dyskusji być nie może. Żal mi, że moje ulubione gazety dały się w to wciągnąć. Cel nie uświęca środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.P. Re: Film dla IP: *.admin.pk.edu.pl 26.11.02, 11:34 W pełni popieram opinię Księdza Bonieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Film dla IP: webcacheH* / *.bear.dialup.pol.co.uk 26.11.02, 14:04 max a nei zopomniles jeszcze ...moze o jednym epitecie zyd...naprwde.. wyboren jest jak latwo poslugiwc sie slowmi ktoryhc sie nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmija Re: Film dla IP: *.teletronic.com.pl / 192.168.0.* 26.11.02, 14:04 O ostatnie zdanie Księże Redaktorze, na pewno można się z Księdzem spierać. Twoja wiara w dobre intencjej jest błądzeniem po omacku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Film dla IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 14:09 Rydzyk i LPR oraz ich kompani to heretycy i schizmatycy, gdyby aktywne było wciąż Swięte Oficjum to zajęto by się nimi odpowiednio za pomocą smoły i siarki. jak są tacy cacy, to prosze bardzo, niech się rydzyki zgodzą na "Sąd Boży". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisko Re: Film dla IP: *.zyb.citynet.pl / *.zyb.citynet.pl 26.11.02, 14:30 A kto to jest "lewak" i "mason"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yen TAK WYCHOWUJE RADIO MARYJA?? IP: *.icpnet.pl / 192.168.1.* / *.icpnet.pl 26.11.02, 15:23 Moje pytanie brzmi - czy tylko "gorliwi katolicy" w tak mało katolicki (wulgarny) sposób potrafią bronić swoich racji? No... nie do tego chyba zachęca Radio Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: TAK WYCHOWUJE RADIO MARYJA?? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 19:02 Gość portalu: yen napisał: > Moje pytanie brzmi - czy tylko "gorliwi katolicy" w tak mało > katolicki (wulgarny) sposób potrafią bronić swoich racji? No... > nie do tego chyba zachęca Radio Maryja? No to czytaj uważnie. Zobacz np. post Ewy.Ale rozumiem Ciebie, piszesz w końcu do "organu" Michnika i musisz pokazać swoją politycznie poprawna troskę. Przy okazji zastanów sie nad fenomenem tolerancji tych " politycznie poprawnych". Nie trzeba daleko szukać. Wokół masz ich pełno, tylko otwórz oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa PIEKNA TRADYCJA KOSCIOLA... IP: *.132.241.212.adsl.nextra.co.uk 26.11.02, 15:39 to przetrzepac portfele i promowac ciemnote.Ciekawe dlaczego ta banda krwiopijcow nie placi podatkow i ciagle dostaje ulgi od panstwa. Bieda az piszczy a oni chca nowe koscioly budowac.Precz z hipokrytami. A Papiez to w samej czolowce sie znajduje. Polska to kraj religijny calkowicie uzalezniony od Watykanu. Ciemnota gorsza niz w Sredniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: PIEKNA TRADYCJA KOSCIOLA... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 18:58 Ewa, patrzyłaś w lustro? Ttam dopiero staje ciemnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Komu służy ks. Boniecki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 15:41 Księżę Boniecki, któremu Bogu służysz !!! Może ksiądz jest z kościoła michniko-katolickiego ?! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Komu służy ks. Boniecki 28.11.02, 07:15 Gość portalu: obserwator napisał: > Księżę Boniecki, któremu Bogu służysz !!! Na pewno nie rydzykowej mamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktz Re: Film dla IP: 10.202.5.* 26.11.02, 15:45 Gość portalu: MAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. SZKODA MI TEGO > KOMETAWOĆ...CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL No jasne, kto przeciw ten do piekła... Niech żyje inkwizycja z o.Rydzykiem vel Torquemadą na czele. Takie poglady to może Bóg nagradza (a może i nie, kto wie) ale na tym świecie o którym wiadomo coś więcej raczej się nie przyjmują. Dlaczego w EU kościoły są pustawe ? Bo ludzie wierzą w Boga a nie koniecznie w hierarchów, wolą sami decydować co dla nich dobre. I tego właśnie boi się załoga Radia Maryja, wolności myśli. Pozdrawiam KtZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Rydzyk IP: *.ab-byd.edu.pl 26.11.02, 15:47 A mnie zastanawia łątwość z jaką O. Rydzyk uzyskał koncesję na nadawanie programu Radia Maryja z terenu Rosji. Jeżeli zestawi się to z problemami katolickich biskupów, to pojawia się pytania o kontakty O. Rydzyka. A może O. Rydzyk jest rosyjskim agentem? Brzmi to jak piramidalna bzdura, ale po filmie o nim jestem w stanie uwierzyć w większe bzdury, o ile zostaną udowodnione. Tak w ogóle to jest to skandal, żeby Urząd Skarbowy, prokurator reprezentujący państwo czy tym bardziej władze kościoła nie mogły nic zrobić z łąmaniem prawa przez Ojca Rydzyka. Ale, jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to z reguły chodzi o kasę. Ile zatem redemptoryści zarabiają na spółce z.o.o Ojciec Rydzyk i Radio Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej slominski Re: Film dla IP: *.utmem.edu 26.11.02, 16:02 Wierze ze redaktor Boniecki w koncu zrozumie rzecz oczywista. Atak na radio Maryja jest proba obrony monopolu w srodkach masowego przekazu przez ateistyczna lewice. Poniewaz monopol ten i wiazaca sie z nia manipulacja opinia publiczna powinny byc zlamane, Radio Maryja z jej redaktorem naczelnym Ks Rydzykiem zasluguja na poparcie, w obecnej sytuacji. Dlatego tez redaktor Adam Boniecki powinnien przeciwstawic sie totalitarnej monopolizacji mass mediow i stanac w obronie Ks Rydzyka. Poniewaz jego Tygodnik moze byc nastepnym celem lewicy ateistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Film dla IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 18:55 Gość portalu: andrzej slominski napisał: > Wierze ze redaktor Boniecki w koncu zrozumie rzecz oczywista. > Atak na radio Maryja jest proba obrony monopolu w srodkach > masowego przekazu przez ateistyczna lewice. Poniewaz monopol ten > i wiazaca sie z nia manipulacja opinia publiczna powinny byc > zlamane, Radio Maryja z jej redaktorem naczelnym Ks Rydzykiem > zasluguja na poparcie, w obecnej sytuacji. Dlatego tez redaktor > Adam Boniecki powinnien przeciwstawic sie totalitarnej > monopolizacji mass mediow i stanac w obronie Ks Rydzyka. A po co? Czyz nie wspomaga Adama M. w tworzeniu medialnego imperium. A czy nie lepiej atakować RM i o. Rydzyka, bo ktos przypomni sobie książkę Remuszki o Gazecie Wyborczej i niejasnych źródłach finansowych? > Poniewaz jego Tygodnik moze byc nastepnym celem lewicy > ateistycznej. Nie będzie. Nie darmo w Krakowie ma nową nazwę "Żydownik Powszechny". Teraz, po naukach u Dawida Warszawskiego w jego Arce Noego już organ ks. Bonieckiego zaczyna pouczać Ojca św. jak powinien " popierac unię", wkładają w usta Papieża słowa, których nie powiedział( sprostowania z przemówienia pożegnalnego na lotnisku w Balicach znajdziesz w Osservatore Romano- i znowuż kłamstwo TP wyszło na jaw, a tak dobrze szło) A tak na marginesie mam pytanie do ks. Bonieckiego - Gdzie u księdza kończy się kapłaństwo a zaczyna agnostyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Film dla IP: 217.153.60.* 26.11.02, 16:15 Niech żyją masoni, mandeici i gnoza. Precz z mordercami z krzyżem na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktzo Re: Film dla IP: 10.202.5.* 26.11.02, 16:22 Gość portalu: MAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. SZKODA MI TEGO > KOMETAWOĆ...CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Kiedy rozum śpi, budzą się upiory. Człowieku OBUDŹ SIĘ, można być katolkiem i regaować z przerażeniem na wystąpienia O. Rydzyka. Tu nie ma żadnej sprzeczności, ważna jest wiara w Boga a nie w Radio Maryja. Pozdrawiam KTZO Odpowiedz Link Zgłoś
fetkowy_wypas Re: Film dla 26.11.02, 16:23 Ojciec Dyrektor jest sam sobie winien. Nie udziela wywiadów, zabrania podwałdnym kontaktowania się z dziennikarzami. Kreuje w ten sposób sam atmosferę podejrzliwości, oftiwera sferę domysłów, porwokuje do dociekań i zdobywania informacji drogą niekonwencjonalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:04 fetkowy_wypas napisał: > Ojciec Dyrektor jest sam sobie winien. Nie udziela wywiadów, > zabrania podwałdnym kontaktowania się z dziennikarzami. Kreuje w > ten sposób sam atmosferę podejrzliwości, oftiwera sferę > domysłów, porwokuje do dociekań i zdobywania informacji drogą > niekonwencjonalną. W samej rzeczy . A potem maja pretensje że ciągle wypowiadają sie ci sami : ks.Boniecki , bp Pieronek i ks.Czajkowski . Odpowiedz Link Zgłoś