adam.miauczynski 06.03.06, 07:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amhu Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:12 Prymitywna proba skonfliktowania dzienikarzy z wladzami mediow i ich wlascicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
rapit79 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:14 "pani Rapaczyńskiej, pana Tyczyńskiego, pana Gaudena czy Króla"... ..ooo, a "pana" o. Tadeusza Rydzyka pominął? Oj będzie bura... Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal-18 ... 06.03.06, 07:39 OBSESJA?? pomoze psycholog i to wcale nie zartuje. Na pewno rozmowa by pomogla. Bo to sie juz w jakas mania przesladowcza przeksztalca. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Kaczyński to czubek i tyle.... 06.03.06, 07:59 PiS potrafi tylko jątrzyć, burzyć porozumienia i dzielić ludzi. To największa polityczna tragedia ostatniego 17-letcia... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy o jakiej aferze on mowi? 06.03.06, 08:42 tzw. "afera Spiegla" byla w latach 60-tych i nie byla skierowana przeciwko naczelnemu redaktorowi Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek-matolek Brawo J.K. !! Dziennikarze Muszą Być Niezależni !! 06.03.06, 10:43 grzesiek_brylski napisał: > Jarosław Kaczyński ma rację !! > Dziennikarze Muszą Być Niezalezni !! > > i nie może być tak, że > byle bubek naczelny > na zlecenie własciciela medium > > zniewala godność dziennikarza > każąc mu pisać paszkwile !!!! Konieczna jest ustawa gwarantująca Dziennikarzom wolność wypowiadania własnych opinii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 czy pani WANDA zrozumiała wypowiedź Kaczuchy? 06.03.06, 11:06 jemu chodzi o jej dziennikarzy, a nie o nią, on nie chce jej kontrolować jak w poprzednim systemie tylko, co uważam za słuszne, wesprzeć w razie czego wkurzonych dzinnikarzy, którzy muszą zmieniać artykuł z powodu rozkazów z 'góry'. Takich przypadków jest mnóstwo, pracowałam na czerskiej więc wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 Po dzinnikarzach wyzwolimy inne grupy zawodowe!! 06.03.06, 13:49 Górnik nie będzie już musiał podporządkowywać się sztygarowi, asystent szefowi, kierowca autobusu rozkładowi... BRAVO! Odpowiedz Link Zgłoś
witold-pienkowski W a n d z i a Rapa.. myli Dmokrację z Feudalizmem 06.03.06, 14:13 Autor: lucjan.rymanowski Data: 06.03.06, 11:58 CYTAT Z WANDZI: .......... Czuję się zaczepiona przez prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, więc mu odpowiadam. Pomysł, by władza patrzyła mediom na ręce, wydaje mi się chybiony, to tak jakby wpuścić lisa do kurnika. Czasy, że władza dyrygowała mediami i je ustawiała, pouczała, jak mają pracować, dawno minęły. A w demokracji władza nie może wtrącać się w prowadzenie interesów.!!!!!!!!!!! Życzyłabym sobie, aby prezes PiS nie wykorzystywał mnie i mojej firmy do snucia fantazji na temat zniewolonych dziennikarzy. ........ he he he he !!! JAK WIDAĆ WANDZIA NIE JEST TYTANEM SŁOWA PISANEGO ANI LOGIKI :) PRZY TYM MYLI DEMOKRACJĘ A ANARCHIĄ !!! OEJEJ WANDZIU !! WŁADZA MOŻE, MA PRAWO A NAWET OBOWIĄZEK -wtrącać się w prowadzenie interesów- !!! JEZELI TE INTERESY NIE SĄ PROWADZONE ZGODNIE Z PRAWEM ALBO SZKODZĄ INTERESOWI PANSTWA ALBO SĄ SPRZECZNE Z INTERESEM SPOLECZENSTWA !!!! A PROPOS UDZIAŁY WLASCICIELI MEDIOW SA W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH UPUBLICZNIANE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomm biedny chory czlowiek... 06.03.06, 14:24 takie sa poczatki jedynie slusznej wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Władza nam zrobi wolne media:))) 06.03.06, 20:58 Nic przecież nie może być bardziej wolne niż wtedy, gdy jest podporządkowane władzy PiS-u. (Kto by wątpił, wydaje o sobie ewidentne świadectwo, że jest "wrogo nastawiony" czyli najpewniej jest z Układu:) lub "ogłupiony" przez "niewolne media":))) Otóż niezależnie od tego jakie krzywdy (urojone czy rzeczywiste) uczynione dziennikarzom przez wydawców wypatrzy Łukaszenka, pierwszym krokiem do wolności mediów jest pozbawienie go kontroli nad nimi! To się nazywa trój- (czy czwór-) podział władzy. Na tym stoi wszelka demokracja. I właśnie to się nazywa "wolnością mediów", a nie - coś innego, co akurat zechce dla swoich celów nazwać tymi słowami władza. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-komorski W a n d z i a Rapa.. myli Dmokrację z Feudalizmem! 07.03.06, 02:59 no tak Autor: lucjan.rymanowski Data: 06.03.06, 11:58 CYTAT Z WANDZI: .......... A w demokracji władza nie może wtrącać się w prowadzenie interesów.!!!!!!!!!!! Życzyłabym sobie, aby prezes PiS nie wykorzystywał mnie i mojej firmy do snucia fantazji na temat zniewolonych dziennikarzy. ........ he he he he !!! JAK WIDAĆ WANDZIA NIE JEST TYTANEM SŁOWA PISANEGO ANI LOGIKI :) PRZY TYM MYLI DEMOKRACJĘ Z ANARCHIĄ !!! OEJEJ WANDZIU !! WŁADZA MOŻE, MA PRAWO A NAWET OBOWIĄZEK -wtrącać się w prowadzenie interesów- !!! JEZELI TE INTERESY NIE SĄ PROWADZONE ZGODNIE Z PRAWEM ALBO SZKODZĄ INTERESOWI PANSTWA ALBO SĄ SPRZECZNE Z INTERESEM SPOLECZENSTWA !!!! A PROPOS UDZIAŁY WLASCICIELI MEDIOW SA W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH UPUBLICZNIANE !!!!! pierwszy publiczny występ wandzi --------------------------------- zakończyło się katastrofą :( moje kondolencje !!! ale z drugiej strony wystąpienie to wiele wyjaśnia !! i rzuca trochę światła na to w czyich rękach jest GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dziennikarzy to on ma ..., chce maksa! 06.03.06, 11:11 Wirus PiSmax, grypa? Na górze kaszel, na dole sraczka nie lubi mediów ta nasza kaczka. W górze zbawienie, a w dole kasa radyjko kocha ta ciemna masa! Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę! W skrócie PiSzcz Polaku! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Swietnie zauwazyles:p.Wanda struga glupa do potegi 06.03.06, 13:45 Kaczynski mowi i dokladnie o to chodzi: o obronie niezaleznosci dzinnikarzy, o daniu im czegos w rodzaju immunitetu przy wykonywaniu zadan, tzn. sie nie moga byc przesladowani przez wydawcow za swoje poglady! Dokladnie o to chodzi Kaczynskiemu i dokladnie tego boi sie szanowana pani Wanda i wydawcy gadzinowek. Problem polega na tym, ze pomimo bardzo starannego poboru dziennikarzy do gazet z punktu widzenie ich pogladow politycznych, tzn. sie sa to ludzie o pogladach zblizonych do pogladow Tuska na niepodleglosc Polski ("Polska to nienormlanosc") forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30457525&a=30475312&s=8 . ktorego celem jest stworzenie regionow Polski podoporzadkowanych Niemcom, to jednak niektorych dziennikarze z czasem zmieniaja poglady, kiedy zrozumieli jak bardzo sie mylili np. pan Rybinski stwierdza w dzisiejszej Rzepie: . www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060306/publicystyka/publicystyka_a_9.html . Pan Rybinski po tym, jak wyrazil dezaprobate wobec zupowiedzi wojny domowej przez Tuska na poczatku lutego "zdecydowal" sie na opuszczenie Rzepy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36102644&a=36103083. . Najlepsze jest to, ze ta bardzo inteligentna kobieta, p. Wanda, stojaca niestety po slepoproniemieckiej stronie barykady (i z tego powodu po antypolskiej), strugajac glupa w tak idiotyczny sposob, w spob nie pozostawiajacy nic do zyczenie w pelni potwierdza wypowiedz JK. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Korrekta: ostatni link prowadzi do innego postu. 06.03.06, 13:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36102644&a=36103083 Na koncu znajduje sie punkt, zmieniajacy adress. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take czy Kunica bedzie mogl napisac o "kolezankach"? 06.03.06, 13:52 jakubowska100 napisała: > jemu chodzi o jej dziennikarzy, [CIACH] > co uważam za słuszne, wesprzeć w razie czego > wkurzonych dzinnikarzy, którzy muszą zmieniać artykuł z powodu rozkazów > z 'góry'. Rozumiem, ze Kaczynski wystapil z ta propozycja oburzony faktem, ze Kunica nie mogl wyemitowac wywiadu z Jasinskim o kolezankach Jaroslawa?? Odpowiedz Link Zgłoś
pis.piss.on.po Re: Brawo J.K. !! Dziennikarze Muszą Być Niezależ 06.03.06, 11:07 niesiolek-matolek napisał: > grzesiek_brylski napisał: > > > Jarosław Kaczyński ma rację !! > > Dziennikarze Muszą Być Niezalezni !! > > > > i nie może być tak, że > > byle bubek naczelny > > na zlecenie własciciela medium > > > > zniewala godność dziennikarza > > każąc mu pisać paszkwile !!!! > > Konieczna jest ustawa > gwarantująca Dziennikarzom > wolność wypowiadania > własnych opinii !!! łżemedia to cofnięcie do feudalizmu !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucjan.rymanowski [...] 06.03.06, 11:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Moher na mózg Ci sie rzucił?? 06.03.06, 13:02 takie bzdury wypisywać... Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.bankowiec [...] 06.03.06, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw-grzymski Re: Brawo J.K. !! Dziennikarze Muszą Być Niezależ 06.03.06, 13:00 niesiolek-matolek napisał: > grzesiek_brylski napisał: > > > Jarosław Kaczyński ma rację !! > > Dziennikarze Muszą Być Niezalezni !! > > > > i nie może być tak, że > > byle bubek naczelny > > na zlecenie własciciela medium > > > > zniewala godność dziennikarza > > każąc mu pisać paszkwile !!!! > > Konieczna jest ustawa > gwarantująca Dziennikarzom > wolność wypowiadania > własnych opinii !!! oczywiście! we francji istnieje podobna ustawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
pnarat Re: Brawo J.K. !! Dziennikarze Muszą Być Niezależ 06.03.06, 17:51 To niech sobie tacy dziennikarze zalaza WLASNE pismo i wtedy beda mogli pisac co im slina na jezyk przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Kaczyński to czubek i tyle.... 06.03.06, 11:06 A przed nimi było "super"?. Wszyscy mieli pracę, nieposłusznych topiło sie w Wiśle, umieszczało w domach wariatów, gnębiono wyszukanymi metodami, a swoich miernych ale wiernych - gloryfikowano. Tak wyglądały rządy, które łączyły ludzi(czyt. proletariuszy). Aparatczycy, to wy jątrzycie niepokój, to wy jesteście odpowiedzialni za tragedię rodaków przez ostatnie 50 lat. Więc wejdźcie pod swój kamień i nie wychodźcie bo was ktoś rozdepcze, albo wykupcie sobie bilety we wiadomym kierunku, wyjedźcie i nie wracajcie. Przykładem dla was niech będzie n.p. Salomon Morel. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1000 Re: Kaczyński to czubek i tyle.... 06.03.06, 11:22 Czy tutaj nie może napisać żaden zwolennik PiS-u. Tylko wszyscy "basują". Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Dać świni rogi będzie bodła. 06.03.06, 09:13 Też mam takie wrażenie. Zastanawiam się czy się tylko sam wypali czy też zamkną dobro do Tworek, jak już się tak wygłupi, że nikt nie będzie podejrzewał, że w nim jest czysta paranoja, nie dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek-matolek [...] 06.03.06, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
resu [...] 06.03.06, 10:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Dla popaprańców cały naród jest w układzie. 06.03.06, 13:04 schizole nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Dwóch schizofreników kręci tym interesem !! 06.03.06, 13:05 kury szcz.. prowadzać a nie politykę robić - cytat z Piłsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pis.piss.on.po Re: Ł ż e m e d i a – w - U k ł a d z i e !!!!!!!! 06.03.06, 11:05 A PROPOS Ciekawe, że łżemedia przedstawiają nasilające się ucieczki tych szczurów z tvp jako werbowanie ich przez media geszefciarskie :) (patrz spławienie durnioka !) jak tak dalej pójdzie to tvny i polsaty zbankrutują płacąc gigantyczne apanaże tym paszkwilanckim janczarom :) HE! HE! HE ! ŁŻEMEDIA ZRZUCĄ SIE ZAPEWNE NA RENTY DLA TYCH GENIUSZY SŁOWA ! ---------------- Ciekawe, że łżemedia przedstawiają nasilające się ucieczki tych szczurów z tvp jako werbowanie ich przez media geszefciarskie :) (patrz spławienie durnioka !) jak tak dalej pójdzie to tvny i polsaty zbankrutują płacąc gigantyczne apanaże tym paszkwilanckim janczarom :) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 [...] 06.03.06, 13:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.bankowiec [...] 06.03.06, 13:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: ... 06.03.06, 13:19 Nie, to nie obsesja, to paranoja. To istotna, jakosciowa roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 12:16 ...zauważcie, że pominął też "Goebbelsa komuny" - redaktora Jerzego Urbana!!! To daje do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wyga Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:29 "...w demokracji władza nie może wtrącać się w prowadzenie interesów. Życzyłabym sobie, aby prezes PiS nie wykorzystywał mnie i mojej firmy do snucia fantazji na temat zniewolonych dziennikarzy." Snucia fantazji?! No, to wezmy przyklad pierwszy z brzegu - Ewa Milewicz. Pisac bardziej dyspozycyjnie i tendencyjnie chyba sie juz nie da. Przeciez trudno jest uznac, ze ona sama wierzy w to co pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:36 a Ty w swojej firmie robisz to co Ci każe szef czy sobie możesz cały dzień dłubać w uchu, bo chwilowo taki masz pogląd na "wolność w pracy"? dziennikarze mają wolność - zatrudnienia, jak się ni epodoba to sp.., dlaczego mają być w innej sytuacji niż wszystkie inne zawody?! Odpowiedz Link Zgłoś
mlemanczyk Re: Ładna nazwa 06.03.06, 07:56 Kiedyś to się tak ładnie nazywało... Schizofrenia - szkoda, że najwyraźniej odeszliśmy od jego stosowania. Kto jest z układu? Pan jest i pan i pani... Wszyscy jesteśmy Układ, układ, wszędzie widzę układ, aaarrrghhh! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wyga Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:58 Dzieki Bogu, dzimdzirimdzi72, w mojej firmie nie musze robic tego co mi kaze szef, poniewaz to ja jestem szefem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
qbin2001 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:48 Gratuluję :) Życzę ci abyś miał pracowników, któzy robią nie to czego od nich oczekujesz, ale to na co mają ochotę. A co do dziennikarzy: jeśli im się nie podoba polityka danej redakcji, zawsze mogą przejść do innej gazety - choćby Dziennika ojca Rydzyka. Nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jak w dowcipie-co robisz? Pracuje u brata. A brat? 06.03.06, 09:05 pracy szuka. No tosmy sobie pogadali jak szef z szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Stary, ale... 06.03.06, 09:01 Stary Wygo - zaproponuj pani Milewicz by pracowała dla ojca Rydzyka, to wtedy modelowo uzyska wolność słowa. Albo zainwestuj w swoje pismo i niech tam każdy pisze co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
witchking34 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:17 A co to na bogów jet ten "układ" cały?..... Panie Jarosławie, nie jestem lekarzem, ale z tego co wiem ten stan umysłu sie paranoja nazywa...a może mania natręctw?...nie pamiętam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Baca powiedział 06.03.06, 09:16 > paranoja nazywa...a może mania natręctw?...nie pamiętam :-( znajomy baca to inaczej ujął - baby mu panocku trza, i tyla Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika najlepsza baba to wlasna...dalej nie moge, bo mi 06.03.06, 09:21 utna. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 12:42 witchking34 napisał: > A co to na bogów jet ten "układ" cały?..... > Panie Jarosławie, nie jestem lekarzem, ale z tego co wiem ten stan umysłu sie > paranoja nazywa...a może mania natręctw?...nie pamiętam :-( Niestety, ale to nie zadne schorzenie umyslowe, poniewaz w kazdej nagonce jest jakis cel, nic nie dzieje sie bez powodow! Zastanowmy sie zatem, jaki cel maja Kaczynscy atakujac dziennikarzy i cale spoleczenstwo? Wszystkim wiadomo (i niech PiSdactwo nie probuje swoim szczekaniem zaklamac tego), ze od 16 lat to wlasnie prasa, dziennikarze ujawniaja w swoich sledztwach wszystkie afery korupcyjne, bez wzgledu na to kogo to dotyczy. Dlatego nie dziwi mnie ta nagonka, nie dziwi mnie jako ze, wszyscy wiemy o toczacej sie sprawie FOZZ, czy w takiej sytuacji, najlepsza obrona nie jest stworzenie wrazenia niewiarydodnosci prasy, sadow, prokuratorow, politykow i wszystkich innych ktorzy mogli by zdemaskowac "uczciwosc" Kaczynskich??? Ja nie mowie ze tak jest, ale czy nie warto sie nad tym zastanowic??? Przeciez tacy ludzie jak Miller,Oleksy,Kwasniewski i cala gromada postkomunistow, uwiklanych we wszystkiego rodzaju afery, tez miala ogromne poparcie spoleczenstwa na poczatku, nawet wieksze poparcie niz Kaczynscy, a gdzie skonczyli wszyscy wiemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 11:06 Dodam tylko trzy słowa: Kaczor, odwal się. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw pis to układ.... i n e r c j a l n y ! 06.03.06, 11:25 I tu sie nie da nic zmienić! Tam zachodzą wszystkiego PRAWA ustanowione przez... KACZORA!!!! W MATRIX'ie miesci się wiele układów INERCJALNYCH! KACZOR coś przeczuwa,nie wie tylko kiedy go zresetują! Bo każdy programik kiedyś sie INSTALUJE i kiedyś klikają mu UNISTALL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Może mnie ktoś oświecić ? 06.03.06, 12:03 Dlaczego mediom nie można patrzeć na ręce ? IV władza jest poza krytyką ? Komuś chyba odbija ? Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Re: Może mnie ktoś oświecić ? 06.03.06, 12:45 Na OŚWIECENIE trzeba sobie....zapracować! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Może mnie ktoś oświecić ? 06.03.06, 14:19 Proszę bardzo! Mediom "patrzą na ręce" czytelnicy, słuchacze, widzowie (w zależności od tego, jakie jest to medium)i zależnie od tego co im (czytelnikom, widzom, słuchaczom) się podoba - wybierają dane medium. A władzy nic do tego tak długo, jak długo dziennikarz nie zrobi niczego wbrew obowiązującemu prawu (prawu, a nie - wyobrażeniom - i pobożnym życzeniom - władzy o nim). wacek44 napisał: > Dlaczego mediom nie można patrzeć na ręce ? IV władza jest poza krytyką ? Odpowiedz Link Zgłoś
parambol Wydawcy w układzie, Gęsior w malignie 06.03.06, 14:24 już widzę tych nieszczęsnych dziennikarzy, którzy marzą o tym, żeby pozytywnie popisać o Pisi, a zamiast tego jęczą w okowach okrutnych redaktorów naczelnych Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:15 W Polsce nie ma wolnych partii, są tylko ich prezesi, pod których dyktando muszą głosować ich podwładni. Posłowie skarżą się gazetom, że są tylko pionkami i nie mogą służyć społeczeństwu tak, jak by chcieli najlepiej. Takie układy muszą zostać zniszczone bo są patologiczne i służą tylko prezesom w zdobywaniu władzy, a nie wyborcom. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:04 Ależ oczywiście masz rację. Tylko weź się przebij z tą opinią gdzieś wyżej... :/ Swoją drogą uważam, że tzw. dyscyplina partyjna to jedna z większych katastrof naszej demokracji i to ona sprawia m.in. że większości ludzi wisi kto dokładnie do tego sejmu wejdzie, bo to i tak nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 12:55 miguel1977 napisał: > W Polsce nie ma wolnych partii, są tylko ich prezesi, pod których dyktando > muszą głosować ich podwładni. Posłowie skarżą się gazetom, że są tylko > pionkami i nie mogą służyć społeczeństwu tak, jak by chcieli najlepiej. Takie > układy muszą zostać zniszczone bo są patologiczne i służą tylko prezesom w > zdobywaniu władzy, a nie wyborcom. Dokladnie tak jest!!!! Ten proceder mogly by zmienic jednomandatowe okregi wyborcze, ale braciom Kaczynskim jest to nie na reke, przypomnnijmy sobie co L.Kaczynski powiedzial odnosnie tego podczas swojej kampanni wyborczej. "My czyli PiS, nigdy nie zgodzimy sie na jednomandatowe okregi wyborcze poniewaz te, uniemozliwily by wyjscie do parlametu roznym silom politycznym". To sa slowa L.Kaczynskiego, pytanie moje brzmi, o jakich "silach politycznych" mowil L.Kaczynski? O SO? LPR? SLD? A moze PiS? Tego nie wiemy, mozemy co najwyzej sie domyslec. No i jeszcze jedno pytanie, do czego Polsce sa potrzebne te "rozne sily polityczne"? Do szantazu? rozwiazywania sejmu co kilka tygodni? A moze do tego by L.Kaczynski mogl wyglaszac oredzia narodowe co miesiac??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aretah Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:17 Czy Pan Kaczynski ma na myśli wszystkich włascicieli mediów? Jak wszyscy to wszyscy... Słyszałam o takim przypadku w warszawskim radio Praga. Katolickie, Sławojowo-Głódziowe i Rydzykowe. Gdy jeden z dziennikarzy, podobnie jak inni, zaprotestował przeciwko faworyzowaniu telewizji Trwam przypodpisywaniu paktu , następnego dnia juz nie pracował. Czy to nie jest brak wolności??? Odpowiedz Link Zgłoś
apadam Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:23 oj pieknie zaczyna sie robic :/ chyba uciekne do burkina faso jak tak dalej pojdzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
bohwol Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:31 J.Kaczyński powinien się leczyć, to jest już nie polityka tylko mania przesladowcza! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:02 aretah napisała: > Czy to nie jest brak wolności??? Nie, to jest walka z układem. Ludzie odróżniajcie podstawowe pojęcia. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 10:30 Proba definicji:ukladem jest wszystko i wszyscy co pogladow i przewodniej roli jarusia nie podzielaja i nie akceptuja. Jarus zas i jego kamaryla jest ukladem samym w sobie, czy tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 czemu tylko dziennikarze? 06.03.06, 07:34 a ja chcę, żeby wolnośc objęła wszystkie zawody, mój szef może mieć inne poglądy na pracę a ja inne i dlaczego on ma mnie wywalić z roboty? ze niby mam dla niego zarabiać pieniądze? co za zniewolenie!!! kto jest za mną? kto jeszcze chce cały dzień surfować po necie zamiast pracować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: czemu tylko dziennikarze? 06.03.06, 07:59 Jestem z Tobą. Dlaczego dziennikarz może olać szefa a ja nie? Dlaczego wolny ma być tylko dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: czemu tylko dziennikarze? 06.03.06, 08:53 Popieram trzeba zrównać z ziemią ten układ!!!! Od dziś to ja "kobieta pracująca" (dzis w charakterze sprzątaczki) chce mówić mojemu szefowi co ma robić. Od dziś to ja chce podejmować strategiczne dla firmy decyzje!!! Koniec z układami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Re: czemu tylko dziennikarze? 06.03.06, 10:01 Nie zapomnijcie o księżach! Przecież Kościół to organizacja o charakterze feudalnym! A każda decyzja i każde polecenie przełożonych są słuszne, bo wydane "pod natchnieniem Ducha Świętego"! Wolność dla księży!!! Niech im biskupi nie mówią co robić! Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Dobra komunistyczna metoda 06.03.06, 07:37 może jeszcze dojdzie do tego, że ten socjopata zarząda niszczenia komputerów i kamer przez dziennikarzy jak w czasach rewolucji parowej. Z kim ten debil ma zamiar współpracować? krok po kroczku zmierzamy do jedynie słusznego społeczeństwa poprzez wymianę na nowe, bez własnego zdania, bez prawa głosu, bez wpływu na swoje życie. Już tak było niedalej jak 20 lat temu. Tan chory kurdupel wielkimi krokami swoich krótkich nóżek pcha nas w konflikt na skalę jakiej nie było za komuny. Kiedyś nie znaliśmy smaku wolności i walczyliśmy o nią. Teraz wiemy, czym jest i pozbawienie nas woalności może wywołać nieobliczalne skutki. Ciekawe KTO NASTĘPNY? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wyga Re: Dobra komunistyczna metoda 06.03.06, 07:49 Drogi Kiksie11. Moze nastepnym powinienes byc Ty i zapoznac sie z ortografia jezyka polskiego? Najwyrazniej w ferforze walki o wolnosc nie miales na to czasu... ZAZADA, a nie "zarzada". No coz - po prostu kiks. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Czyli oprocz tego ma racje? 06.03.06, 08:10 Uwielbiam takie krytyki. Co ma piernik do wiatraka. Jezyk polski ma jedna z najtrudniejszych gramatyk na swiecie, ortografia to juz w ogole inna sprawa. CZy napiszesz chrzan, czy hszan i tak wiadomo o co chodzi. gdybys se z nim gadal to nie wiedziezbys czy dobrze ortograficznie mowi. Fora nie sa po to zeby zdawac mature z polskiego tylko na to zeby wypowiuedziec swoje poglagy na dany temat. Jesli nie zgadzasz sie z gosciem to jakos to uzasadnij, a nie pżipiepszaż sie do jego pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wyga Re: Czyli oprocz tego ma racje? 06.03.06, 08:36 Offler, najwyrazniej cierpisz na dyslekcje, dysgrafie i dysortografie - wiec mogles sie poczuc urazony. Bardzo Cie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Czyli oprocz tego ma racje? 06.03.06, 09:21 I znowu odpowiadasz nie na temat. Odnieś sie wygo do meritum sprawy, a nie zawracaj gowy pie...łami. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Czyli oprocz tego ma racje? 06.03.06, 09:32 A na temat dalej nic. Czyste Dobro jeszcze nie podało oficjalnej wykładni? A przy okazji, Dlaczego J. Kaczyński do sejmowego dyktanda wystawił sejmową trzecią ligę, zamiast się zgłosić osobiście - no choć Gosiewskiego mógł wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Czyli oprocz tego ma racje? 06.03.06, 10:34 Uwielbiam takich purystow jezykowych z zasady majacych niewiele do powiedzenia i przepadajacyh za wysublimowana forma przy miernej, lub wrecz niebecnej, tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksanderstanek1 Re: Dobra komunistyczna metoda 06.03.06, 15:12 Milo madrego posluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 "Rzeczkaczyńska" 06.03.06, 07:39 Hmm,przeciez nie muszą tam pracować,mogą spadać i założyć Trybune Ludu która bedzie wyła pochwalne pieśni dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg J.Kaczyński jak GW - opiera sie na anonimach 06.03.06, 07:40 "Ale jestem w trochę trudnej sytuacji, bo choć mam w głowie wiele przykładów odnoszących się do konkretnych ludzi, to trudno mi te nazwiska podać - mówił dopytywany o konkrety." tak,tak wyszło szyło z worka Jakos nie słyszę słów oburzenia na takie praktyki A. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: J.Kaczyński jak GW - opiera sie na anonimach 06.03.06, 08:07 I tak "naród jest ciemny i to kupi". I nie będzie się oburzał. Zresztą jak się oburzysz, to znaczy że jesteś częścią układu. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: J.Kaczyński jak GW - opiera sie na anonimach 06.03.06, 10:37 Toz to stary jarusiowy chwyt retoryczny: "Mam przekonanie graniczace z pewnoscia". Poproszony o fakty wspierajace owe "przekonanie" z oburzeniem milczy.Ergo: najzwyczajniej konfabuluje mitoman nieszczesny. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek ale dyrdymały, uffff 06.03.06, 07:43 ciężko to wysłuchać i jeszcze trudniej w to uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:44 Jareczku ty się nie martw o dziennikarzy.Ja bym ci radził zadbać o swoje zdrowie psychiczne,bo stałeś się paranoikiem a to groźna i uciążliwa choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:45 poza układem na 100% są tylko JK i LK , no może jeszcze troll Edgar. Reszta łącznie ze mną to członkowie układu. Jarrosławie - opamiętaj się - miej usta szeroko zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:48 To co sie dzieje jest dobre. cale zamieszanie to jeden wielki test dla polakow i demokracji. a przy okazji mozna sie posmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 13:24 kotkameleon napisał: > To co sie dzieje jest dobre. cale zamieszanie to jeden wielki test dla polakow > i > demokracji. a przy okazji mozna sie posmiac. No i oczywiscie, przez najblizsze 10-15 lat poglodowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leokadius [...] 06.03.06, 07:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:58 "Przemysław Gosiewski, szef Klubu Parlamentarnego PiS, zapowiedział <<udoskonalenie wolności przekazu>> w Polsce, <<żeby dziennikarze wyzwolili się spod presji swoich wydawców>>." Udoskonalanie wolności to termin socjalistyczny... to tak jak demokracja ludowa miała być "doskonalsza" od zwykłej. Wolność prasy polega na tym, że państwo się nie wtrąca w to co prasa robi. Kropka. Nic więcej nie potrzeba. Ciekaw jestem, jak PiS chce wyzwalać dziennikarzy. Nacjonalizując redakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 07:59 "Wolność prasy to również wolność dziennikarza. Bo jeśli to jest tylko wolność wydawców, właścicieli, to jest wolność garstki ludzi, którzy niekoniecznie muszą się kierować interesem społecznym." Wolność prasy nie oznacza, że dziennikarze mają się kierować interesem społecznym. Kaczyński w ogóle nie rozumie, co to znaczy wolność. Wolność to znaczy właśnie, że mam prawo mieć interes społeczny głęboko w d... Odpowiedz Link Zgłoś
dbacz Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:02 A jednak Kaczyński ma rację, Pani Rapaczyńska mówi że prasa to prowadzenie interesu, to jak w interesie tej pani jest np: zniszczyć naszą młodzież i nie tylko bo głupia jest lepszym konsumentem to nikt nie ma prawa w tym przeszkadzać bo interes "towarzystwa" jest zagrożony, a w takim razie dlaczego oburzamy się na złą benzynę a na ewidentnie zmanipulowane artykuły nie?! myślenie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:11 dbacz napisał: > A jednak Kaczyński ma rację, Pani Rapaczyńska mówi że prasa to prowadzenie > interesu, to jak w interesie tej pani jest np: zniszczyć naszą młodzież i nie > tylko bo głupia jest lepszym konsumentem to nikt nie ma prawa w tym przeszkadza > ć > bo interes "towarzystwa" jest zagrożony, a w takim razie dlaczego oburzamy się > na złą benzynę a na ewidentnie zmanipulowane artykuły nie?! > myślenie nie boli Rapaczynska mowi o stosunkach pracy w jej firmie. Jezeli tresc gazety "niszczylaby" nasza mlodziez, to sa ku temu inne narzedzia, ktore zreszta powinny byc juz dawno wykorzystane przeciwko rydzowi ktory pustoszy umysly (raczej starych dewotek niz mlodziezy ale niestety te dewotki tez maja prawa wyborcze). Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:25 dbacz napisał: > zniszczyć naszą młodzież i nie > tylko bo głupia jest lepszym konsumentem Glupia jest przede wszystkim lepszym ciemnym ludem Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 09:15 Ty dbacz lepiej zadbaj o edukację swoich dzieci, to im nikt, nawet Rapaczyńska, kitu nie wciśnie. A jak będą ciemniakami takimi jak niektórzy zwolennicy pis-u na forum to nawet Jola z Dywit zrobi im wodę z mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
horode Kolejna porcja Gazet-kowej propagandy 06.03.06, 08:03 wzmacniającej poczucie zagrożenia ze strony PiS na tej antence. W POLSCE BEZPRAWIA ZDARZAJĄ SIĘ WOLNI OBYWATELE, WOLNE IDEE I WOLNE MEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Kolejna porcja Gazet-kowej propagandy 06.03.06, 08:06 Przelacz na tv trwam - jedyne wolne medium - i tak juz zostan Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Kolejna porcja Gazet-kowej propagandy 06.03.06, 08:12 Ależ sprawa prosta - nie chcesz, nie czytaj. Na tym właśnie polega WOLNOŚĆ mediów, że media mogą wyrażać dowolne opinie, a Ty jako czytelnik możesz powiedzieć - tym państwu dziękujemy. A spektrum mamy dość pełne w tym kraju - od TV Trwam i Radia Maryja, przez Rz, GW, do NIE i Trybuny. Ja toleruję Radio Maryja, to Ty toleruj, że jest pół miliona ludzi, którzy kupują Wyborczą, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
horode Re: Kolejna porcja Gazet-kowej propagandy 06.03.06, 10:05 slbm napisał: > Ależ sprawa prosta - nie chcesz, nie czytaj. Na tym właśnie polega WOLNOŚĆ > mediów, że media mogą wyrażać dowolne opinie, a Ty jako czytelnik możesz > powiedzieć - tym państwu dziękujemy. A spektrum mamy dość pełne w tym kraju - > od TV Trwam i Radia Maryja, przez Rz, GW, do NIE i Trybuny. Ja toleruję Radio > Maryja, to Ty toleruj, że jest pół miliona ludzi, którzy kupują Wyborczą, ok? Kupuję Wyborczą na zmianę z RZepą (RZ dla publicystyki Rybińskiego, Krasnodębskiego). Ma najlepszy sport, reportaż i strony warszawskie. Ale kupuję bo jestem przymuszony brakiem alternatywy. Więc drwię z tych ideologów POLSKI BEZPRAWIA czytając aktualności między wierszami. Na marginesie - nie słucham Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Kolejna porcja Gazet-kowej propagandy 06.03.06, 10:26 Będzie duży popyt na inny dziennik, to alternatywa się pojawi. Bo tym wszystkim nie rządzą wbrew temu co twierdzą niektórzy politycy układy, tylko zwyczajnie wolny rynek i chęć zarobienia pieniędzy. A więc jak będzie duży popyt na dziennik z inną wizją rzeczywistości, to on się pojawi, z tej prostej przyczyny, że będzie się dało na tym zarobić. A póki co - chcesz zaprotestować? Nie kupuj. Artykuły możesz przeczytać w internecie. To jest naprawdę bardzo proste. Jeśli Wyborcza jest taka "be", to niech wszyscy niezadowoleni przestaną ją czytać! Zyski spadną i wtedy gwarantuję że coś się zmieni, bo to nie układy napędzają to wszystko, tylko rynek. Poza tym - jak słusznie zauważasz - trzeba umieć czytać. Jeśli ktoś czyta prasę bezkrytycznie (obojętnie jaką, czy to będzie Nasz Dziennik, czy Wyborcza, czy Der Spiegel, czy cokolwiek innego) i nie zastanawia się nad tym co czyta, to ciężko go poważnie traktować. Jeśli ludzie będą potrafili poważnie podejść do słowa czytanego, a poza tym czerpać wiedzę o świecie z więcej niż jednego źródła i wyciągać WŁASNE wnioski, to problemów z obiektywizmem nie będzie. Niestety chyba prezes Kaczyński uważa Polaków za niezdolnych do samodzielnej interpretacji wydarzeń i przekazywanych im treści (i chyba w odniesieniu do części ma rację, niestety, jak pokazuje skuteczność przeróżnych chwytów ze wszystkich możliwych kampanii wyborczych). Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik A jak to wygląda w PiSie ??czy "ducze"-- Jarosław 06.03.06, 08:03 toleruje własne zdanie swoich podwładnych.Miska jest zbyt mała aby wszystkie PiSki mogły się do syta najeść,na razie ochłapy rzucane przez przywódcę wystarczają, chociaż te główne zostały rozdane, pozostają te po wyborach samorządowych i na to liczą wygłodniałe PiSki. Despotyzm i wiernopodańczość zawsze obudzi odruchy obronne .Wszystko jest kwestią czasu,w całej sforze poddanych PiSków odezwie się osobnik ,kóremu będzie za ciasno w tej obroży i po prostu zacznie kąsać a jak micha będzie pusta to dopiero będzie jatka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus bo oczywiście w Radiu Maryja 06.03.06, 08:08 każdy dziennikarz może mówić co chce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zupelnie jak w ludowej ojczyznie, dziennikarz mogl 06.03.06, 09:12 pisac, co mu sie podobalo... Gorzej bylo z pisaniem, co sie nie podobalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:12 Kaczyński ma racje. Monika Olejnik najważniejszy animator radiowej sceny politycznej jest typowym przykladem opinii Kaczyńskiego. Pod "dyktando francuzów" układa nastroje w Polsce. W swoim programie nie pozwala wypowiadać się PIS, przerywa wypowiedź, przeszkadza jest bardzo agresywna wobec gości PIS. Jest natomiast bardzo przyjazna dla prawicy komunistycznej. Oczywiście faktem jest,że PIS nie radzi sobie z najprostrzymi sprawami a jego zapowidzi jak choćby finanse, zdrowie, czyli przejęte projekty prawicy komunistycznej są po prostu groźne. Znika z programu PIS " Państwo solidarne". Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 09:32 Monika Olejnik ma prawo prowadzić program jak chce. Wg ciebie jej narzucają sposób prowadzenia? Może, choć w to nie wierzę. Wiem za to że gdyby jej sie nie podobało to by odeszła. A że jej się zdarza przerywać brednie Edgara i Cymańskiego to dobrze dla PiS, bo wiadomo co by jeszcze nagadali za upoty? A tak mają usprawiedliwienie: przerwali nam. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.baron Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 11:19 Minuta pracy nadajnika radiowego/TV kosztuje. Powierzchnia w gazecie również. I to niemało. Jeśli jakiś polityk (PISowiec czy SLDowiec - wszystko jedno) gada bzdety to jest OBOWIAZKIEM dziennikarza przerwać czczą gadaninę i dopytać klienta. Na tym polega również wolność prasy. Jeśli Kaczyński chce mieć swoje "wolne media" proszę bardzo. Niech je założy. Poki co to ja mam pilota od swojego telewizora i radia w ręku. To ja stoję przed okienkiem kiosku i kupuje gazety za moje pieniądze. I niech mi nikt nie mówi czy gazeta którą kupyję jest wolna czy nie. Sam wiem to NAJLEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile Czy to ma dzialac w obie strony? 06.03.06, 08:14 Czy Kaczynski chce dac dziennikarzowi "Naszego Dziennika" prawo zamieszczania w "Naszym Dzienniku" artykulow gloryfikujacych np. pornografie, wbrew wydawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:21 To jest przerazajace, ze czlowiek wymyslajacy coraz to nowe glupoty ma decydujacy wplyw na to co sie w tej chwili dzieje w kraju... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Pod latarnią najciemniej? 06.03.06, 08:22 Układy, wrogowie .... Czy to metoda na władzę? A jesli chodzi o wolne media, to sądzę że J. Kaczyński miał na myśli Radio Maryja i Telewizję Trwam, bo te media zna najlepiej. A nie powiedział że część mediów nie jest wolna, tylko tak generalnie ..... Już widzę tę wolność w RM. Odpowiedz Link Zgłoś