Dodaj do ulubionych

Poseł Misztal skazany

17.03.06, 20:48
i niech nikt nie mowi o krysztalowo czystym sejmie.

slowskowyt.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • bpkw Poseł Misztal skazany 17.03.06, 20:51
      Taka widac kultura tej koalicji. Kaczynski grzecznie zwrocil sie do
      warszawskiego wyborcy slowami "spieprzaj dziadu" no to Misztal poszedl w jego
      slady i rownie grzecznie zaproponowal inspektorom zeby ; "wypier....li".
      Jaki pan taki kram....
    • przyladek.dobrej.nadziei Misztal czteroma tysiacami w piecu podpala nt 17.03.06, 20:52
    • xibi ale ubaw :))) 17.03.06, 22:28
      wyp... - jezyk tej informacji jest rodem z protokolow policyjnych :)))
    • sky1976 Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 04:07
      Prosze jaką kulturą zaswiecil p.Misztal krotko zwiezle i na temat wychowanie
      wprost sejmowe.A tak na marginesie dla kogos kto kupuje sobie maybacha ,4
      tys.to smiech na sali... dla takiego typa jak taka grzywna to pestka.
    • sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 07:30
      kres_ludzkosci napisał:

> i niech nikt nie mowi o krysztalowo czystym sejmie.
      >
      >
      Tylko naiwni w to wierzyli. Stąpając realnie po ojczystej ziemii odnotowali
      raczej to, do czego doprowadził Balcerowicz i komu umożliwił dojście
      to "prawdziwych pieniędzy". Ten aspekt sprawy, to istota rzeczy w tej chwili w
      Polsce. Nie wierzą jedynie ci, co wierzą w balcerowiczowskiego "ducha prawa" i
      potrafią z jego usług umiejętnie korzystać.

• sawa.com Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 07:51
        sam_sob napisał:

> Tylko naiwni w to wierzyli. Stąpając realnie po ojczystej ziemii odnotowali
        > raczej to, do czego doprowadził Balcerowicz i komu umożliwił dojście
        > to "prawdziwych pieniędzy". Ten aspekt sprawy, to istota rzeczy w tej chwili
        w
        > Polsce. Nie wierzą jedynie ci, co wierzą w balcerowiczowskiego "ducha prawa"
        i
        > potrafią z jego usług umiejętnie korzystać.

Czy ty siebie słyszysz? Nie sądzisz, że i to, że pada śnieg i ciągle nie widać
        wiosny chociaż już powinny kwitnąć bazie - to też jest wina Balcerowicza.

Ludzie nie ośmieszajcie. Bo zaczne wierzyć w to co mówią opluwacze Polaków.

A Misztal? Niezły aparat. Dobrze to podsumował SE:

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=97093&scroll_article_id=97093&layout=1&p
        age=text&list_position=1

Za to, że ktoś taki został posłem odpowiada Samoobrona i pazerność Leppera.
        • sawa.com casus Misztala 18.03.06, 08:03
          Nie wiem czy pis zdaje sobie z tego sprawę, że przyczyn odstąpienia od
          lustracji majątkowej - zapowiadanej przez pis w kampanii wyborczej - można
          upatrywać w ochronie bogaczy z Samoobrony - partnera z paktu stabilizacyjnego.
          Symbolem "borsuczenia" się (borsuczenie było ulubionym określeniem Witkacego)
          obietnic pisowski jest właśnie casus Misztala. Ale jak sądzę misztali jest
          więcej.
        • sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 09:06
          sawa.com napisała:
          >
          > Czy ty siebie słyszysz? Nie sądzisz, że i to, że pada śnieg i ciągle nie
          > widać wiosny chociaż już powinny kwitnąć bazie - to też jest wina
          > Balcerowicza. Ludzie nie ośmieszajcie. Bo zaczne wierzyć w to co mówią
          > opluwacze Polaków.
          >
          Moja wypowiedź nie ma nic z opluwania, jest oparta o dowody, które są
          świadectwem tego, że: w 1969 jako konstruktor zarabiałem prawie 136 % średniej
          krajowej, by w 1985, jako kierownik jednostki osiągnąć ok. 101 % tej średniej,
          a obecnie okrada mnie ZUS i nie zalicza części mojego okresu zatrudnienia, z
          uwagi na dobre zarobki w latach 1966-1968, z powodu - podobno wadliwego
          świadectwa pracy, które do tej pory wszystkie instytucje uznawały.
          Jeśli jesteś w temacie obecnych wynagrodzeń kierowników jednostek, to coś ci z
          tego przykładu powinno wyniknąć i skłonić do zadania pytania: komuna taka
          reforma była potrzebna, jeśli nie obecnym bonzom typu Balcerowicz i spółka.
          Dobrze by było, by wszelkie nowe metody leczenia biurokratycznego zacząć od
          siebie i na swój koszt, a nie mój i wielu innych rzetelnie i ofiarnie
          pracujących przez dziesięciolecia na rzecz tegoż narodu.
          • sawa.com Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 09:30
            sam_sob napisał:

> Moja wypowiedź nie ma nic z opluwania, jest oparta o dowody,

W moim poście nie miałam na myśli Ciebie. Jest tu kilku specjalistów od
            opluwania Polaków i przedstawiania nas jako nacji mało inteligentnej,
            wierzącej w różnego rodzaju zabobony, między innymi ekonomiczne.

> krajowej, by w 1985, jako kierownik jednostki osiągnąć ok. 101 % tej
            średniej,
            > a obecnie okrada mnie ZUS i nie zalicza części mojego okresu zatrudnienia, z
            > uwagi na dobre zarobki w latach 1966-1968, z powodu - podobno wadliwego
            > świadectwa pracy, które do tej pory wszystkie instytucje uznawały.
            > Jeśli jesteś w temacie obecnych wynagrodzeń kierowników jednostek, to coś ci
            z
            > tego przykładu powinno wyniknąć i skłonić do zadania pytania: komuna taka
            > reforma była potrzebna, jeśli nie obecnym bonzom typu Balcerowicz i spółka.
            > Dobrze by było, by wszelkie nowe metody leczenia biurokratycznego zacząć od
            > siebie i na swój koszt, a nie mój i wielu innych rzetelnie i ofiarnie
            > pracujących przez dziesięciolecia na rzecz tegoż narodu.

Tych niuansów oczywiście nie znam. Co do negatywnego wpływu ZUSu na naszą
            gospodarkę to nie mam złudzeń i jestem podobnego zdania co TY. Jednak nie można
            wszystkiego zwalać na Balcerowicza. Całkiem pokaźna armia panów i mniej liczna
            może nie armia ale pułk pań, odpowiada za obecny stan Polski. Są to posłowie
            którzy zasiadali w sejmie przez ostatnie 17 lat.
            • sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 11:22
              sawa.com napisała:

> Jednak nie można wszystkiego zwalać na Balcerowicza.

Staram sie unikać takich uproszczeń, ale jego rola przed funkcją prezesa NBP
              była na tyle istotna, na ile jego zasługi są dowodzone, skoro duże, to duża
              odpowiedzialność.

> Całkiem pokaźna armia panów i mniej liczna może nie armia ale pułk pań,
              > odpowiada za obecny stan Polski. Są to posłowie którzy zasiadali w sejmie
              > przez ostatnie 17 lat.

To oczywiste, choć w mniejszym stopniu, bo i zasługi mniejsze, co dowiódł np.
              prezes TK w swoim na ten temat sprawozdaniu.
              • blackmoore gdzie Jola z Dywit? 18.03.06, 13:21
                gdzie jest tuba propagandowa samejbrony Jola z Dywit? Dlaczego nie napisze
                swojego hymnu o jedyenj słusznej niepokalanej samejbronie? Jolu, czekamy na
                wypowiedz. A może nie masz nic do dodania na ten temat? Tylko zaczniesz znowu
                opluwac otoczenie i wszystko co przeciw samejbronie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka