kres_ludzkosci 17.03.06, 20:48 i niech nikt nie mowi o krysztalowo czystym sejmie. slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpkw Poseł Misztal skazany 17.03.06, 20:51 Taka widac kultura tej koalicji. Kaczynski grzecznie zwrocil sie do warszawskiego wyborcy slowami "spieprzaj dziadu" no to Misztal poszedl w jego slady i rownie grzecznie zaproponowal inspektorom zeby ; "wypier....li". Jaki pan taki kram.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Misztal czteroma tysiacami w piecu podpala nt 17.03.06, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
xibi ale ubaw :))) 17.03.06, 22:28 wyp... - jezyk tej informacji jest rodem z protokolow policyjnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sky1976 Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 04:07 Prosze jaką kulturą zaswiecil p.Misztal krotko zwiezle i na temat wychowanie wprost sejmowe.A tak na marginesie dla kogos kto kupuje sobie maybacha ,4 tys.to smiech na sali... dla takiego typa jak taka grzywna to pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 07:30 kres_ludzkosci napisał: > i niech nikt nie mowi o krysztalowo czystym sejmie. > > Tylko naiwni w to wierzyli. Stąpając realnie po ojczystej ziemii odnotowali raczej to, do czego doprowadził Balcerowicz i komu umożliwił dojście to "prawdziwych pieniędzy". Ten aspekt sprawy, to istota rzeczy w tej chwili w Polsce. Nie wierzą jedynie ci, co wierzą w balcerowiczowskiego "ducha prawa" i potrafią z jego usług umiejętnie korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 07:51 sam_sob napisał: > Tylko naiwni w to wierzyli. Stąpając realnie po ojczystej ziemii odnotowali > raczej to, do czego doprowadził Balcerowicz i komu umożliwił dojście > to "prawdziwych pieniędzy". Ten aspekt sprawy, to istota rzeczy w tej chwili w > Polsce. Nie wierzą jedynie ci, co wierzą w balcerowiczowskiego "ducha prawa" i > potrafią z jego usług umiejętnie korzystać. Czy ty siebie słyszysz? Nie sądzisz, że i to, że pada śnieg i ciągle nie widać wiosny chociaż już powinny kwitnąć bazie - to też jest wina Balcerowicza. Ludzie nie ośmieszajcie. Bo zaczne wierzyć w to co mówią opluwacze Polaków. A Misztal? Niezły aparat. Dobrze to podsumował SE: www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=97093&scroll_article_id=97093&layout=1&p age=text&list_position=1 Za to, że ktoś taki został posłem odpowiada Samoobrona i pazerność Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com casus Misztala 18.03.06, 08:03 Nie wiem czy pis zdaje sobie z tego sprawę, że przyczyn odstąpienia od lustracji majątkowej - zapowiadanej przez pis w kampanii wyborczej - można upatrywać w ochronie bogaczy z Samoobrony - partnera z paktu stabilizacyjnego. Symbolem "borsuczenia" się (borsuczenie było ulubionym określeniem Witkacego) obietnic pisowski jest właśnie casus Misztala. Ale jak sądzę misztali jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 09:06 sawa.com napisała: > > Czy ty siebie słyszysz? Nie sądzisz, że i to, że pada śnieg i ciągle nie > widać wiosny chociaż już powinny kwitnąć bazie - to też jest wina > Balcerowicza. Ludzie nie ośmieszajcie. Bo zaczne wierzyć w to co mówią > opluwacze Polaków. > Moja wypowiedź nie ma nic z opluwania, jest oparta o dowody, które są świadectwem tego, że: w 1969 jako konstruktor zarabiałem prawie 136 % średniej krajowej, by w 1985, jako kierownik jednostki osiągnąć ok. 101 % tej średniej, a obecnie okrada mnie ZUS i nie zalicza części mojego okresu zatrudnienia, z uwagi na dobre zarobki w latach 1966-1968, z powodu - podobno wadliwego świadectwa pracy, które do tej pory wszystkie instytucje uznawały. Jeśli jesteś w temacie obecnych wynagrodzeń kierowników jednostek, to coś ci z tego przykładu powinno wyniknąć i skłonić do zadania pytania: komuna taka reforma była potrzebna, jeśli nie obecnym bonzom typu Balcerowicz i spółka. Dobrze by było, by wszelkie nowe metody leczenia biurokratycznego zacząć od siebie i na swój koszt, a nie mój i wielu innych rzetelnie i ofiarnie pracujących przez dziesięciolecia na rzecz tegoż narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 09:30 sam_sob napisał: > Moja wypowiedź nie ma nic z opluwania, jest oparta o dowody, W moim poście nie miałam na myśli Ciebie. Jest tu kilku specjalistów od opluwania Polaków i przedstawiania nas jako nacji mało inteligentnej, wierzącej w różnego rodzaju zabobony, między innymi ekonomiczne. > krajowej, by w 1985, jako kierownik jednostki osiągnąć ok. 101 % tej średniej, > a obecnie okrada mnie ZUS i nie zalicza części mojego okresu zatrudnienia, z > uwagi na dobre zarobki w latach 1966-1968, z powodu - podobno wadliwego > świadectwa pracy, które do tej pory wszystkie instytucje uznawały. > Jeśli jesteś w temacie obecnych wynagrodzeń kierowników jednostek, to coś ci z > tego przykładu powinno wyniknąć i skłonić do zadania pytania: komuna taka > reforma była potrzebna, jeśli nie obecnym bonzom typu Balcerowicz i spółka. > Dobrze by było, by wszelkie nowe metody leczenia biurokratycznego zacząć od > siebie i na swój koszt, a nie mój i wielu innych rzetelnie i ofiarnie > pracujących przez dziesięciolecia na rzecz tegoż narodu. Tych niuansów oczywiście nie znam. Co do negatywnego wpływu ZUSu na naszą gospodarkę to nie mam złudzeń i jestem podobnego zdania co TY. Jednak nie można wszystkiego zwalać na Balcerowicza. Całkiem pokaźna armia panów i mniej liczna może nie armia ale pułk pań, odpowiada za obecny stan Polski. Są to posłowie którzy zasiadali w sejmie przez ostatnie 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Poseł Misztal skazany 18.03.06, 11:22 sawa.com napisała: > Jednak nie można wszystkiego zwalać na Balcerowicza. Staram sie unikać takich uproszczeń, ale jego rola przed funkcją prezesa NBP była na tyle istotna, na ile jego zasługi są dowodzone, skoro duże, to duża odpowiedzialność. > Całkiem pokaźna armia panów i mniej liczna może nie armia ale pułk pań, > odpowiada za obecny stan Polski. Są to posłowie którzy zasiadali w sejmie > przez ostatnie 17 lat. To oczywiste, choć w mniejszym stopniu, bo i zasługi mniejsze, co dowiódł np. prezes TK w swoim na ten temat sprawozdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore gdzie Jola z Dywit? 18.03.06, 13:21 gdzie jest tuba propagandowa samejbrony Jola z Dywit? Dlaczego nie napisze swojego hymnu o jedyenj słusznej niepokalanej samejbronie? Jolu, czekamy na wypowiedz. A może nie masz nic do dodania na ten temat? Tylko zaczniesz znowu opluwac otoczenie i wszystko co przeciw samejbronie? Odpowiedz Link Zgłoś