Dodaj do ulubionych

O wyższości Naszego Dziennika nad GW.

02.04.06, 19:25
Otwieran Nasz Dziennik i co widzę - płytę DVD z pięknym filmem o Janie Pawle
II.
Otwieram Gaz. Wyb. i co widzę - stertę reklamówek z nikomu niepotrzebnym
badziewiem "made in China"
Obserwuj wątek
    • peer2 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 19:31
      A ta płyta to komuś potrzebna? Jakby dali jakąś komedię to może zastanowiłbym
      się nad zakupem...
      A emerytki odtwarzaczy DVD na ogół nie miewają...
    • joella.r jestes pewien, że to obiektywny dowód wyższości 02.04.06, 19:32
      jednej gazety nad drugą? ;)
      • artsg Re: jestes pewien, że to obiektywny dowód wyższoś 02.04.06, 19:40
        joella.r napisała:

> jednej gazety nad drugą? ;)

Płyta jaka by nie była, wyląduje z biblioteczce, szufladzie czy na półce.
        Ulotki z GW lądują zawsze w koszu.
    • humbak Łomatko 02.04.06, 19:35
      no nie przepadam za GW, ale bez przesady. Poza tym o JP2 teraz to już tylko przesada.
      • galt JPII teraz to juz tylko przesada???? 02.04.06, 23:01
        dla kogo?
        Dla calem generacji mlodych pseudointelektualisto, dla ktorych nie ma siwetoci
        nie ma wartosci nie ma kultury, bo przy belkocie piwnym mozna na kazdym psy
        powiesic utwierdzajac sie w swojej niskazitelnej egomani????
        JPII jest kims kto juz nie predko przejdze po tej ziemi, byl kims do stop
        korego nie urasta zaden, zadna kultura nia zadna organizacja. Swiat to do
        cenil - a dla ciebei - to juz przesada? Bo ty chcialbys ludziom mowic co teraz
        jest modne??? i co jest przesada a co nie? klasyczny glos nowej polskiej
        generacji - rzygac sie chce.
        • humbak Re: JPII teraz to juz tylko przesada???? 02.04.06, 23:55
          Daruj sobie inwektywy jeśli łaska. Piękne świadectwo dajesz pamięci Karola Wojtyły.
          Nie mam żadnych zastrzeń do niego jako człowieka i nieiwiele do niego jako przywódcy kościoła. Męczy mnie jednak to co z nim robią media. Całe te obchody też są mocno przesadzone. Po co te wszystkie manifestacje szacunku dla niego skoro biorący w nich udział niczego nie zmienili w swoim życiu? Wszyscy nagle na jeden dzień stają się strasznie wierzący tylko po to, by na drugi dzień jedynie niewielka część faktycznie zrobiła coś ze swoim życiem. Reszta nurza się dalej w łapownictiwe, wulgaryzmach, brutalności i braku poszanowania dla godności bliźniego. Ale to w przeciwieństwie do udziału w pochodzie wymaga już jakiegoś poważniejszego wysiłku.
    • www.nasznocnik.pl Oto słowo idioty. Rydzykowi niech będą dzięki ;-D 02.04.06, 19:38
      .
      • artsg Przyganiał kocioł garnkowi. 02.04.06, 19:44

• snajper55 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 19:43
      artsg napisał:

> Otwieran Nasz Dziennik i co widzę - płytę DVD z pięknym filmem o Janie Pawle
      > II.

To ND promuje przywódcę innej religii ? To tak w ramch ekumenizmu ? Kiedy płyta
      o Moonie ? Powinni chyba zacząć od płytki o Rydzyku. W końcu co swój przywódca,
      to nie jakiś obcy papież.

S.
      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 19:45

> To ND promuje przywódcę innej religii ? To tak w ramch ekumenizmu ? Kiedy
        płyta
        >
        > o Moonie ? Powinni chyba zacząć od płytki o Rydzyku. W końcu co swój
        przywódca,
        >
        > to nie jakiś obcy papież.
        >
        > S.

Obudź się, a może wytrzeźwiej ?
        • snajper55 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:30
          Czyżby rydzykowcy chcieli się z Kościołem Katolickim połączyć ? To niech Rydzyk
          na piechotę do Rzymu zasuwa. Maybacha w garażu zostawić.

S.
          • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:52
            snajper55 napisał:

> Czyżby rydzykowcy chcieli się z Kościołem Katolickim połączyć ? To niech
            Rydzyk
            >
            > na piechotę do Rzymu zasuwa. Maybacha w garażu zostawić.
            >
            > S.

?????????????????????????????
            • snajper55 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 12:09
              artsg napisał:

> ?????????????????????????????

Czego robaczku nie rozumiesz ? Toruńska sekta wydała płytę z papieżem, czyli
              przywódcą wielkiej religii katolickiej. Może to znaczyć, że chcą się do
              katolicyzmu przyłączyć.

S.
              • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 14:03
                snajper55 napisał:

> artsg napisał:
                >
                > > ?????????????????????????????
                >
                > Czego robaczku nie rozumiesz ? Toruńska sekta wydała płytę z papieżem, czyli
                > przywódcą wielkiej religii katolickiej. Może to znaczyć, że chcą się do
                > katolicyzmu przyłączyć.
                >
                > S.
                A to chyba jeszcze nie słyszałeś jak papież JP II i Benedykt XI popierali RM
                • scoutek Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 14:04
                  to chyba ty nie slyszales
                  JPII pozdrawial SLUCHACZY RM a nie RM
                  • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 14:09
                    > to chyba ty nie slyszales
                    > JPII pozdrawial SLUCHACZY RM a nie RM

Che che dofcipniś jesteś
                    • scoutek Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 14:10
                      nie ja
                      JPII
                      • scoutek Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 03.04.06, 14:37
                        popatrz, artsg, nawet Go nie sluchales dokladnie....
      • haen1950 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:09
        snajper55 napisał:

> To ND promuje przywódcę innej religii ? To tak w ramch ekumenizmu ? Kiedy
        płyta
        >
        > o Moonie ? Powinni chyba zacząć od płytki o Rydzyku. W końcu co swój
        przywódca,
        >
        > to nie jakiś obcy papież.

Co racja to racja. Wrzask pisiorków staje się okropny, ani chybi cięzkie czasy
        idą dla nich. Benedykt zrobi z rydzykami porządek. Bez potrzeby Urbański by tak
        Dziwiszowi nie ubliżał.
    • pies_na_czarnych Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 19:43
      Niby i to i to do niczego sie nie przyda, ale jak troche pomyslisz to na
      przyklad: oba te przedmioty jako podstawke do piwa mozna uzyc.
    • leszab GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy już wst 02.04.06, 19:47
      GW to "gadzinówka" czuję do niej fizyczny już wstręt.
      Mam nadzieję, że niedługo będzie już nieboszczką tak UD, KRD, UW i PO.

Będzie prościej i jaśniej.
      • peer2 Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 19:49
        A także PC, AWS, ZchN i Życie z kropką...
      • james_bond007 Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 19:52
        A jako masochista uwielbiający nurzać się w gó..e pisujesz na jej forum. Dzięki
        czemu rośnie liczba postów, a co za tym idzie cena rekla na portalu - krótko
        mówiąc, prawie każdy twój post to czysty zysk dla Agory.
        To jest piękne - czuć wstręt, ale dawać jej zarobić. :)
        • artsg Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 19:54
          james_bond007 napisał:

> A jako masochista uwielbiający nurzać się w gó..e pisujesz na jej forum.
          Dzięki
          > czemu rośnie liczba postów, a co za tym idzie cena rekla na portalu - krótko
          > mówiąc, prawie każdy twój post to czysty zysk dla Agory.
          > To jest piękne - czuć wstręt, ale dawać jej zarobić. :)
          >

Efekty są doskonale widoczne na giełdzie.
          • james_bond007 Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 19:59
            Widocznie jeszcze za mało piszesz. Do roboty, to akcje znów skoczą!
            • artsg Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 20:07
              james_bond007 napisał:

> Widocznie jeszcze za mało piszesz. Do roboty, to akcje znów skoczą!
              >

Moje wpisy to i tak nic w porównaniu z trolami pracującymi dla GW.
      • artsg Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 19:52
        leszab napisał:

> GW to "gadzinówka" czuję do niej fizyczny już wstręt.
        > Mam nadzieję, że niedługo będzie już nieboszczką tak UD, KRD, UW i PO.
        >
        > Będzie prościej i jaśniej.

Już wktótce będzie Gazetą niszową.
        • x2468 Re: GW to "gadzinówka" czuję do niej fizycznmy ju 02.04.06, 22:09
          Bedzie gazeta niszowa? Czy tak jak "wasz dziennik" lub "Tygodnik Solidarnosc" po
          komenda Kaczynskiego?
      • dr.szfajcner Klamiesz. Gadzinowka to gazeta prorezymowa. 02.04.06, 20:09
        a gazeta prorezymowa jest Nasz Dziennik.

• bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:19
      Patrzac na strony internetowe tez nie ma porownania:)))
      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:29
        bebe255 napisała:

> Patrzac na strony internetowe tez nie ma porownania:)))

Wiem, wiem, zaraz napiszesz że ND nie ma forum.
        Ale ja Ci od razu powiem że forum też nie ma wiele innych gazet.
        • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:38
          Nie chodzi o forum, lecz o wygląd strony i treści artykułow.
          • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:48
            bebe255 napisała:

> Nie chodzi o forum, lecz o wygląd strony i treści artykułow.

Mylisz portal gazeta.pl ze stroną Gazety Wyborczej.
            • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:51
              Jedno i drugie bez porownania wyglada lepiej w GW.
              • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:23
                bebe255 napisała:

> Jedno i drugie bez porownania wyglada lepiej w GW.

To jest rzecz gustu co się komu podoba. Na korzyść portali ND i RM przemawia
                bezpłatne archiwum i brak wyskakujących reklam.
                • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:30
                  A mnie nie podobaja sie tresci w ND i RM.
                  • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:43
                    bebe255 napisała:

> A mnie nie podobaja sie tresci w ND i RM.

I b. dobrze nie musisz czytać.
                    • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:45
                      Czytam, zeby sie posmiac.
                      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:50
                        bebe255 napisała:

> Czytam, zeby sie posmiac.

A mnie śmieszy Adaś - jąkała. Do kabaretu by sie nadawał.
                        • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:52
                          To przykre, bo gdyby m. in. nie Adas, to nie moglbys czytac ND.
                          • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:56
                            bebe255 napisała:

> To przykre, bo gdyby m. in. nie Adas, to nie moglbys czytac ND.

Że niby walczył z komuną i siedział w więzieniu ? A jednocześnie słał z tego
                            więzienia list za listem do Wolnej Europy, albo do paryskiej Kultury. A
                            wszystkie klawisze to komusze jełopy ?
                            • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:57
                              A nie walczyl?
                              • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:00
                                bebe255 napisała:

> A nie walczyl?
                                Jedyne co robił to chlał z Kiszczakiem i Urbanem.
                                • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:01
                                  Jestem porażona Twoją niewiedzą.
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik
                                  • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:16
                                    bebe255 napisała:

> Jestem porażona Twoją niewiedzą.
                                    > pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik

Tu jest ciekawy fragment z Wikipedii.

"Od momentu pojawienia się określenia gruba linia w exposé premiera
                                    Mazowieckiego z września 1989 r., co zapoczątkowało postrzeganie tego faktu
                                    jako wprowadzenie polityki obiegowo zwanej grubą kreską, jest zwolennikiem i
                                    obrońcą tego terminu. Na łamach "Gazety Wyborczej" i korzystając ze swoich
                                    osobistych wpływów starał się chronić gen. Wojciecha Jaruzelskiego i gen.
                                    Czesława Kiszczaka przed społeczno-polityczno-sądową kampanią rozliczeniową
                                    dotyczącą różnych okresów sprawowania przez nich obu funkcji partyjnych i
                                    państwowych w okresie Polski Ludowej, postulując szybkie i sprawne
                                    rozstrzygnięcie wytoczonych im procesów karnych oraz zaprzestanie nagonki
                                    prasowej."

I mój komentarz:
                                    www.wirtualnapolonia.com/pics/miich.jpg
                                    • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:20
                                      Nieprawdą jest, że Michnik tylko sie zajmowal piciem z Kiszczakiem i Urbanem,
                                      mam nadzieje, ze przeczytales wszystko i przyjales to do wiadomosci.
                                      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:25
                                        bebe255 napisała:

> Nieprawdą jest, że Michnik tylko sie zajmowal piciem z Kiszczakiem i Urbanem,
                                        > mam nadzieje, ze przeczytales wszystko i przyjales to do wiadomosci.

Bebe czy już nie powinnaś spać. Jutro w szkole będziesz drętwa i nawet kawa Ci
                                        nie pomoże.
                                        • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:26
                                          O to sie nie bój:) I nie oceniaj jednostronnie Michnika.
                                          • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:28
                                            bebe255 napisała:

> O to sie nie bój:) I nie oceniaj jednostronnie Michnika.

Współczuję Twoim uczniom, co to mają nauczycielką która zamiast przygotować się
                                            do lekcji wypisuje na forach.
                                            • bebe255 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:30
                                              Nie skomentuje tego.
                                              • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:41
                                                bebe255 napisała:

> Nie skomentuje tego.

A to błąd. Pamiętasz jak ubolewałaś nad tym że Marcinkiewicz wydłużył wakacje.
        • gregorak Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:46
          artsg napisał:

> Wiem, wiem, zaraz napiszesz że ND nie ma forum.

A dlaczego nie ma?
          • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:50

> A dlaczego nie ma?
            >
            Nie mnie się pytaj tylko tu:

Adres redakcji:
            ul. Żeligowskiego 16/20
            04-476 Warszawa
            tel. (0-22) 515 77 77
            fax. (0-22) 515 77 78
            • gregorak Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:57
              artsg napisał:

> Nie mnie się pytaj tylko tu:
              >
              > Adres redakcji:
              > ul. Żeligowskiego 16/20
              > 04-476 Warszawa
              > tel. (0-22) 515 77 77
              > fax. (0-22) 515 77 78
              >
              Myślalem, że wiesz.
              Napisałem kiedys do nich z pytaniem, jaki jest nakład ND. Nie odpisali.
              Tajemnica jakaś. Obawiam się,że tym razem byłoby podobnie.
    • etta2 Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:35
      Taaa, jak to miło było, gdy wszystkie gazety miały "Proletariusze wszystkich
      krajów łączcie się". Jak to by było dobrze, gdyby Nasz Dziennik i jemu podobne
      królowały, a każdy inny był wydawany jedynie za zgodą O.DurektUra, nieprawda? A
      tu...d*** zimna. Każdy pisze, co chce. Tylko, że nie kto inny, jak właśnie
      Michnik nadstawiał d***, by tak było. Nie podoba się "wybiórcza" - czytaj ND,
      albo NIE, albo...co chcesz. Czasy dyktatury, JAKIEJKOLWIEK chyba mamy już za
      sobą. Wiem, wiem, to bardzo trudne, gdy trzeba wybierać....ale nie każdy ma
      mózg wielkości mózgu kaczki. Niektórzy wolą miec wybór....
      • dr3xhab Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:42
        artsg napisał:
        II.
        Otwieram Gaz. Wyb. i co widzę - stertę reklamówek z nikomu niepotrzebnym
        badziewiem "made in China" <

Dotychczas sądziłem, że to są głupie dowcipy, że są ludzie, którzy zakup gazety
        uzależniają od dodanych do nich reklamówek.
        A tu prawda.
        Zadziwiające oryginały!
      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 20:45

> tu...d*** zimna. Każdy pisze, co chce.

Raczej to co mu nadredaktor każe.

Tylko, że nie kto inny, jak właśnie
        > Michnik nadstawiał d***, by tak było.

"Nadstawiał d.....y" i kieliszki.

Nie podoba się "wybiórcza" - czytaj ND,
        > albo NIE, albo...co chcesz. Czasy dyktatury, JAKIEJKOLWIEK chyba mamy już za
        > sobą.

Michnik to niczy innym nie myśli tylko o złamaniu dyktatu GW.

Wiem, wiem, to bardzo trudne, gdy trzeba wybierać....ale nie każdy ma
        > mózg wielkości mózgu kaczki. Niektórzy wolą miec wybór....

między dżumą a cholerą (GW a Trybuną)
    • ewa8a Kwestia gustu 02.04.06, 20:44
      Do piątkowej GW np dołączono leksykon leków. Przyda się, a płyta z filmem w
      moim przypadku wylądowałaby w koszu.
      • artsg Re: Kwestia gustu 02.04.06, 20:53
        ewa8a napisała:

> Do piątkowej GW np dołączono leksykon leków.

I co dzięki temu będziesz zdrowsza ?
        • ewa8a Re: Kwestia gustu 02.04.06, 21:01
          Napisałam : przyda się, podobnie jak wiele innych rzeczy, które gromadzimy,
          choćby po to, by sobie poczytać, gdy zajdzie taka potrzeba. Płyta natomiast
          byłaby zupelnie bezużyteczna, bo tematyka mnie nie interesuje.
          • artsg Re: Kwestia gustu 02.04.06, 22:32
            ewa8a napisała:

> Napisałam : przyda się, podobnie jak wiele innych rzeczy, które gromadzimy,
            > choćby po to, by sobie poczytać, gdy zajdzie taka potrzeba.

A ja przeciwnie makulaturę wyrzucam do kosza
    • smok5 [...] 02.04.06, 20:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • artsg Masz rację Smoku !!! 02.04.06, 22:20
        GW przeistacza się w gazetę instruktazową dla różnego rodzaju zboczeńców.
    • obraza.uczuc.religijnych Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 21:36
      Płytę powiesiłbym przy lusterku w samochodzie żeby straszyć odblaskami
      kierowców nadjeżdżających z przeciwka.
      • jasmina22 Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 21:51
        są dwie gazety na rynku , których z założenia nigdy nie sfinansuje poprzez
        kupienie choćby jednego egzemplarza pierwsza to Nie Urbana a druga to
        ND.Natomiast GW jest nie tylko moja rodzinną gazetą tzn. czytaną przy porannej
        kawie , ale również często wykorzystuje materiały z niej ,do pracy z
        młodzieża .
        • x2468 Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 22:16
          Jednak "wasz dziennik2 jest lepszy.Ma bardziej miekki papier.
          naklad to cos okolo 100000 egzemplazy czyli po dwa na parafie.
          Wkrotce do waszej gadzinoeki maja dolaczyc jeden drut.Drugi drut i moher bedzie
          mozna kupic w dewocjonaliach.
      • artsg Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 22:19
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Płytę powiesiłbym przy lusterku w samochodzie żeby straszyć odblaskami
        > kierowców nadjeżdżających z przeciwka.

Ooo, widuję czasem takich. Dwudziestoletnie BMW, dres w paski, i ogolona
        czaszka.
        • x2468 Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 22:25
          A obok plyty rozaniec.
        • artsg Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 22:30
          > obraza.uczuc.religijnych napisał:
          >
          > > Płytę powiesiłbym przy lusterku w samochodzie żeby straszyć odblaskami
          > > kierowców nadjeżdżających z przeciwka.

To się nazywa "wiejski tuning". Poszukaj sobie w necie. Jest trochę stron o
          wiejskim tuningu.
          • x2468 Re: Szkoda że nie kupiłem tego numeru ND. 02.04.06, 22:37
            To nie tuning lecz wiara ze taka plyta zakloca prace policjnych
            radarow,Natomiast rozaniec ma chronic przed prawem.Tak jak tego zlodzieja z
            reportarzu w TV,sfilmowanego ukryta policyjna kamera,ktory po wlamaniu sie do
            samochodu i wylamaniu stacyjki,przezgnal sie i ruszyl.Niestety znak krzyza nie
            pomogl.
        • obraza.uczuc.religijnych To właśnie prenumeratorzy Naszego Dziennika. 02.04.06, 23:04

• artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 22:42
      O wyższości publicystyki w Naszym Dzienniku to już w ogóle nie będę wspominał.
      Czy ktoś widział jakiś artykuł np. o "Rurze Michnika".
      • dr.krisk Bardzo słusznie! 02.04.06, 22:51
        artsg napisał:

> O wyższości publicystyki w Naszym Dzienniku to już w ogóle nie będę wspominał.
        Nie wspominaj, bo będą zejścia śmiertelne - ze śmiechu.
        Publicystyka w ND..... wymieniamy się czasem z kolegami co lepszymi kąskami,
        dla jaj i rozrywki....
      • zablokowany Nasz Dziennik = Trybuna Ludu 02.04.06, 22:56
        taka typowa gadzinówka dla bolszewickiej pisowskiej hołoty.
        • artsg Re: Nasz Dziennik = Trybuna Ludu 02.04.06, 22:58
          zablokowany napisał:

> taka typowa gadzinówka dla bolszewickiej pisowskiej hołoty.

Towarzyszu bolszewiku cimoszenka, zajmijcie sie swoją gadzinówką Trybuną.
          • zablokowany Towarzyszu z Trybuny Ludu 02.04.06, 23:21
            W życiu w ręku nie miałem tej gazetki, ale Wy tego nie zrozumiecie bo zapewne
            jeszcze na kacu jesteście wiec możecie dalej bełkotać.
        • x2468 Re: Nasz Dziennik = Trybuna Ludu 02.04.06, 23:15
          Trybuna Ludu to jak na dzisiaj dla "torunskiej gadzinowki" niedoscigly wzor.oni
          sa na etapie Czerwonego Sztandaru,organu KCKPLitwy.Kosztowal 30 groszy,a
          rozrywki bylo ze hoho.
          • hrabia.m.c Re: Nasz Dziennik = Trybuna Ludu NIEprawda 02.04.06, 23:25
            trybuną to od biedy podetrzeć się można,
            a ND nawet do tego się nie nadaje.

chyba ,że ktoś nie boi się parchow i aidsa.
            • x2468 Re: Nasz Dziennik = Trybuna Ludu NIEprawda 02.04.06, 23:41
              Lepsza do tego celu od GW.Kiedys spotkalem uorgan rydzyka pociety w foremne
              prostokaty wlasnie w wc.Byly to wczasy "pod grusza".gospodarz prenumerowal ta
              gadzinowke,poniewaz proboszcz "zalecal".Wiec listonosz przynosil,gospodaz robil
              zas z tego wlasciwy uzytek.Ja natomiast z nudow czytalem te "cwiartki".Musze
              przyznac ze pomagaly.
    • ariadna-enta Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:40
      Niektórzy zobaczą film o JPII -jeden,drugi,a może i trzeci-popłaczą sobie,ze
      wzruszeniem powiedzą jaki to był wspaniały człowiek,ale choćby tych filmów i
      książek o Nim przeczytali setki i tak nie zrozumieją jego nauk.Niejeden będzie
      sobie nim gębę wycierał, a nie zrozumie,że Karol Wojtyła przez cały swój
      pontyfikat nawoływał do dialogu między ludżmi, między religiami, do
      poszanowania człowieka bez względu na wszystko. Cóż są tacy co wiedzą lepiej
      kto jest godny szacunku, a kto nie . Bezmyślne obejrzenie filmu o papieżu nie
      pomoże jeżeli w sercu jest nienawiść do inaczej myślących ,do ludzi,którzy
      inaczej patrzą na świat.Gdyby każdy,który twierdzi,że jest wierzący realizował
      choć 1/10 tego co mówił Wojtyła może nie byłoby tego podziału Polaków i
      licytacji kto jest lepszy. Zamiast oceniać innych popatrzmy najpierw na siebie
      czy aby sami jesteśmy w porządku.
      • artsg Re: O wyższości Naszego Dziennika nad GW. 02.04.06, 23:45
        ariadna-enta napisała:

> Niektórzy zobaczą film o JPII -jeden,drugi,a może i trzeci-popłaczą sobie,ze
        > wzruszeniem powiedzą jaki to był wspaniały człowiek,ale choćby tych filmów i
        > książek o Nim przeczytali setki i tak nie zrozumieją jego nauk.Niejeden
        będzie
        > sobie nim gębę wycierał, a nie zrozumie,że Karol Wojtyła przez cały swój
        > pontyfikat nawoływał do dialogu między ludżmi, między religiami, do
        > poszanowania człowieka bez względu na wszystko. Cóż są tacy co wiedzą lepiej
        > kto jest godny szacunku, a kto nie . Bezmyślne obejrzenie filmu o papieżu nie
        > pomoże jeżeli w sercu jest nienawiść do inaczej myślących ,do ludzi,którzy
        > inaczej patrzą na świat.Gdyby każdy,który twierdzi,że jest wierzący
        realizował
        > choć 1/10 tego co mówił Wojtyła może nie byłoby tego podziału Polaków i
        > licytacji kto jest lepszy. Zamiast oceniać innych popatrzmy najpierw na
        siebie
        > czy aby sami jesteśmy w porządku.

Świetnym komentarzem do twoch słów jest dzisiejsza wypowiedź Kardynała Dziwisza
        w Łagiewnikach. O mediach które nie jednoczą, tylko dzielą Polaków.
        • dr.krisk A ty w ogóle słuchałeś? 02.04.06, 23:49
          artsg napisał:

> Świetnym komentarzem do twoch słów jest dzisiejsza wypowiedź Kardynała
          Dziwisza
          >
          > w Łagiewnikach.
          Bo z tego co piszesz, to wygląda na to że wypatrywałeś oczy kto jest obecny, a
          kto nie.
          Zapewnie dokładnie już zanotowałes w kajeciku, kto płakał rzewnymi łzami a kto
          zaledwie miał mokre oczy :)))
          • artsg Re: A ty w ogóle słuchałeś? 02.04.06, 23:53
            dr.krisk napisał:

> artsg napisał:
            >
            > > Świetnym komentarzem do twoch słów jest dzisiejsza wypowiedź Kardynała
            > Dziwisza
            > >
            > > w Łagiewnikach.
            > Bo z tego co piszesz, to wygląda na to że wypatrywałeś oczy kto jest obecny,
            a
            > kto nie.
            > Zapewnie dokładnie już zanotowałes w kajeciku, kto płakał rzewnymi łzami a
            kto
            > zaledwie miał mokre oczy :)))

Wyobraź sobie że nie oglądałem ani nie słuchałem transmisji. To co napisałem
            jest na podstawie oglądanych wiadomości w jakiejś stacji TV i to bynajmiej nie
            w Trwam.
            • dr.krisk No pięknie..... 02.04.06, 23:55
              artsg napisał:

> Wyobraź sobie że nie oglądałem ani nie słuchałem transmisji. To co napisałem
              > jest na podstawie oglądanych wiadomości w jakiejś stacji TV i to bynajmiej
              nie
              > w Trwam.
              To skąd wiesz, że Tuska w onych Łagiewnikach nie było? I dlaczego ową wieść
              straszliwą w internet puszczasz?
              Cos mi tu chłopie kręcisz.
              • artsg Re: No pięknie..... 02.04.06, 23:59
                dr.krisk napisał:

> artsg napisał:
                >
                > > Wyobraź sobie że nie oglądałem ani nie słuchałem transmisji. To co napisa
                > łem
                > > jest na podstawie oglądanych wiadomości w jakiejś stacji TV i to bynajmie
                > j
                > nie
                > > w Trwam.
                > To skąd wiesz, że Tuska w onych Łagiewnikach nie było? I dlaczego ową wieść
                > straszliwą w internet puszczasz?
                > Cos mi tu chłopie kręcisz.

Co to się porobiło ? Polsat nie pokazał modlącego się na kolanach Tuska tylko
                Kaczyńskiego i Marcinkiewicza.
                Koniec świata.
                • dr.krisk A kto kumu siedział na kolanach? 03.04.06, 00:04
                  artsg napisał:

> Co to się porobiło ? Polsat nie pokazał modlącego się na kolanach Tuska
                  tylko
                  > Kaczyńskiego i Marcinkiewicza.
                  Rozumiem że to Marcinkiewicz siedział na kolanach u Kaczyńskiego i się modlił.
                  Wiem, taki ma status społeczny, ale chyba trochę śmiesznie to wyglądało?
                  • artsg Re: A kto kumu siedział na kolanach? 03.04.06, 00:08
                    dr.krisk napisał:

> artsg napisał:
                    >
                    > > Co to się porobiło ? Polsat nie pokazał modlącego się na kolanach Tuska
                    > tylko
                    > > Kaczyńskiego i Marcinkiewicza.
                    > Rozumiem że to Marcinkiewicz siedział na kolanach u Kaczyńskiego i się
                    modlił.
                    > Wiem, taki ma status społeczny, ale chyba trochę śmiesznie to wyglądało?

Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem wcześniej.
                    • dr.krisk Ależ przeczytałem! 03.04.06, 00:10
                      artsg napisał:

> Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem wcześniej.
                      Jestem pełen zrozumienia dla ciebie oraz trudnej sytuacji psychicznej twego
                      ulubionego ugrupowania (ten Lepper ante portas.......), ale musisz zrozumieć -
                      są granice pobłażliwości.
                      Ale rozumiem cię. I współczuję.
                      Nieszczerze.
                      • artsg Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 11:26
                        Chyba jednak nie, o o siadaniu na kolanach nic nie pisałem
                        PS
                        Ach jak ten Lepper was boli.
                        • scoutek Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 12:14
                          artsg napisał:

> Ach jak ten Lepper was boli.

no widzisz
                          a ciebie powinien
                          takie esbeckie towarzystwo sobie dobieraja twoje ulubione pisiaki....
                          • artsg Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 13:12
                            scoutek napisała:

> artsg napisał:
                            >
                            > > Ach jak ten Lepper was boli.
                            >
                            > no widzisz
                            > a ciebie powinien
                            > takie esbeckie towarzystwo sobie dobieraja twoje ulubione pisiaki....
                            >

Lepper esbekiem. Ha ha
                            • scoutek Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 13:19
                              no
                              to poczytaj artsg o najblizszych towarzyszach tego calego Lepyrta:
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3256555.html
                              • artsg Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 13:26
                                scoutek napisała:

> no
                                > to poczytaj artsg o najblizszych towarzyszach tego calego Lepyrta:
                                > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3256555.html

Wypowiedź nie podparta żadnymi konkretami jest warta funta kłaków.
                                No to powiedz jeszcze dlaczego lewactwo jest przeciwne lustracji ? Nie
                                oczyściłoby to elit politycznych ?
                                • scoutek Re: Ależ przeczytałem! 03.04.06, 13:27
                                  haha
                                  czemu Jarek nie pokazal SWOJEJ teczki?
                                  i jakos dziwnie zamilkl na ten temat, he?
    • regulatorka Zamiast GW czy ND 02.04.06, 23:58
      powinieneś kupować tzw. prasę kolorową - teraz w każdym numerze losowo wybranej
      gazetki jest jakiś film na dvd i zapewniam, że ciekawszy niż patchworki z
      pielgrzymek papieskich.
      • artsg Re: Zamiast GW czy ND 03.04.06, 00:05
        regulatorka napisała:

> powinieneś kupować tzw. prasę kolorową - teraz w każdym numerze losowo
        wybranej
        > gazetki jest jakiś film na dvd i zapewniam, że ciekawszy niż patchworki z
        > pielgrzymek papieskich.

Film to nawet czasem jakiś kupię, ale bez papierowego dodatku.
        • regulatorka Re: Zamiast GW czy ND 03.04.06, 00:10
          artsg napisał:

> Film to nawet czasem jakiś kupię, ale bez papierowego dodatku.

To po co się podniecasz wydaniem ósmym poprawionym w organie rydzykowym?
    • ave_duce Re: Kupujesz prasę dla gadżetów?! ;((((((((((((((( 03.04.06, 07:18
      Wtórny analfabetyzm?

artsg napisał:

> II.
      > Otwieram Gaz. Wyb. i co widzę - stertę reklamówek z nikomu niepotrzebnym
      > badziewiem "made in China"
      >
    • derduch A czy zarabianie na Dżejpitu jest moralne? 03.04.06, 12:14
      Brukowy "Wasz Dziennik" zarabia na płytach z filmem, to moralne jest?
      • x2468 Re: A czy zarabianie na Dżejpitu jest moralne? 03.04.06, 12:52
        Zarabia na kradziezy "dobr intelektualnych".Plyte sprzedali lecz tantiem nie
        zaplacili.
      • artsg Zainteresuj się najpierw jak te sprawy 03.04.06, 13:07
        wyglądają w michnixie
        • derduch A u was murzynów biją! 03.04.06, 13:13

• artsg Re: A u was murzynów biją! 03.04.06, 13:27
            derduch napisał:

>
            Niech Michnik zapłaci tantiemy Watykanowi a potem pogadamy.
            • derduch Czarna zaraza niech zapłaci wyzysk pokoleń Polaków 03.04.06, 13:31
              Teraz nowy pomysł na okradanie narodu, świątynia opatrzności!
              Niech budują katabasy ale za swoje, nie za moje podatki.
              • artsg Re: Czarna zaraza niech zapłaci wyzysk pokoleń Po 03.04.06, 13:55
                > Teraz nowy pomysł na okradanie narodu, świątynia opatrzności!
                > Niech budują katabasy ale za swoje, nie za moje podatki.

Ale to nie jest temat wątku.
                • dewot007 Wyraźna wyższość polskojęzycznego ND ! 03.04.06, 14:04
                  Nie będzie się przed nikim tłumaczył z kwot przesyłanych przez sponsorujące go
                  służby specjalne Ruskich. Sute wynagrodzenie za rozbijanie narodu polskiego -
                  mają w tym swój słuszny interes.
                  Pieniądze wpływają przez różne konta z różnych krajów.
                  A ta głupia GW wszystkie swoje przepływy pieniężne publikuje. Ale głupia.
                  A mądry ND kasy ma coraz więcej. Jeszcze mu dołożą z naszych podatków, a
                  samorządy z polskiej własności.

I podatków też nie będzie żadnych płacił. Załatwili mu sponsorzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka