Dodaj do ulubionych

Matura z religii - wspaniały pomysł MW

11.05.06, 16:18
mam nadzieję, że zostanie wcielony w życie, przecież Roman Giertych wywodzi
się z tej organizacji. moim zdaniem matura z religii powinna być obowiązkowa
zgodnie z naszą wielowiekową chrześcijańską tradycją.

wiadomosci.onet.pl/1320599,11,item.html
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:19
      To jaki miałby więc być ten egzamin?
      • drapak.pl Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:22
        mam na myśli oczywiście kościół rzymskokatolicki. należy pielęgnować tradycję i
        wiarę naszych ojców dlatego uważam ten pomysł za świetny.
        • leszek.sopot Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:26
          drapak.pl napisała:

> mam na myśli oczywiście kościół rzymskokatolicki. należy pielęgnować tradycję
          i wiarę naszych ojców dlatego uważam ten pomysł za świetny.

Ja mam maturę z religi, którą zdałem jeszcze w czasach PRL, ale w Kościele a
          nie w szkole. Otrzymałem dokument kościelny a nie państwowy - wiara bowiem nie
          jest sprawą państwa ale danego Kościoła. Postulowanie by było to egzamin w
          państwowej szkole jest bzdurą.
          • drapak.pl Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:29
            bzdurą jest oddzielanie szkoły i religii. to nierozerwalne sprawy.
            • leszek.sopot Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:33
              To idź do klasztoru.
              • drapak.pl Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 16:41
                a dlaczego? argument żałosny, nie stać cię na więcej?
            • cozano Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 18:18
              drapak.pl napisała:

> bzdurą jest oddzielanie szkoły i religii. to nierozerwalne sprawy.

Brzmi to jak postulat panstwa wyznaniowego. Polak = katolik, koncepcja juz
              kiedys propagowana, automatycznie usuwa na margines cala grupe Polakow bedacych
              innego wyznania, badz bezwyznaniowych. To natomiast jest juz tylko krokiem od
              antagonizmow wyznaniowych. Jesli sie chce spoleczenstwo dzielic, a nie laczyc,
              to rzeczywiscie najlepsza droga do tego.
              • drapak.pl Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 21:22
                myślenie typowe dla lewaka.
                a co jeśli każdy byłby wyznawcą katolickiej wiary? wówczas nie byłoby podziałów
                więc trzeba odpowiednio edukować młodzież!
                • cozano Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 11.05.06, 22:36
                  Gratuluje, odpowiedz godna najgorliwszego stalinisty. Kto nie wyznawal jedynej
                  prawdziwej wiary mial szanse byc doedukowanym w gulagu. drapak edukowalaby
                  ogniem i mieczem nawet. Swoja droga juz kiedys to przerabialismy i co z tego
                  wyniklo powinno byc raczej wiadome.
                  • xkx2 Re: religia nie jest tylko chrześcijańska 15.06.06, 14:22
                    No i dobrze PRAWDZIWY Polak = katolik jesli mktoś nie jest katolikiem nie tez
                    prawdziwym Polakiem. A tak na marginesie to dziwie sie ze pozwala sie w IV RP
                    na funkcjonowanie inneych religi niz Rzymsko Katolicka to moim zdaniem śmieszne
                    i niebezpieczne. Inne religie nie powinny miec miejsca w IV RP a najbardziej
                    mnei zdenerwował ostatnio podczas bytnosci w świetym miescie Czestochowie widok
                    budującej sie CERKWI. Zastnawiam sie kto i dlaczego an to pozwolił - ktos
                    powinien za to odpowiedzeć. To nie powinno miec miejsca. KK to rozumiem
                    powinien stanąc w tym miejscu lub powinno sie przejac na ten cel bedacy obok
                    kościól Ewangelicki ale pozwolic schzmatyka na budowe swego kościoła w centrum
                    świetego miasta to policzek dla prawdziwych Polaków Katolików.
        • hummer Też uważam to za świetny pomysł. Jestem za. 16.06.06, 02:32
          drapak.pl napisała:

> mam na myśli oczywiście kościół rzymskokatolicki. należy pielęgnować tradycję i
          > wiarę naszych ojców dlatego uważam ten pomysł za świetny.

Matura to egzamin dojrzałości. Młodzi ludzie sięgną po Nowy Testament i
          sprawdzą, że w mojej stopce (Mateusz 7) Chrystus przestrzga przed takimi z PiS.
          Zinterpretują jak im sumienie mówi, a nie jakiś ksiądz Flaszka.
          Faktycznie to doskonały pomysł. Jestem jak najbardziej za.

Kolejny sprawdzian z matury przy następnych wyborach, kiedy to młodziez będzie
          mogła głosować.

Yes, Yes, Yes.
    • bu2m [...] 11.05.06, 16:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • earthman Matura z tańca i z religii to ten sam poziom - dno 11.05.06, 16:20
    • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:23
      A z jakiej religii?:)
      • drapak.pl [...] 11.05.06, 16:24
        • obraza.uczuc.religijnych Dlaczego akurat z tej głupiej? 11.05.06, 16:25

• humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:26
          A co mają z tym zrobić na przykład muzułmanie?
          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:31
            przecież oni mają własnego boga.
            • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:33
              No mają, ale dlaczego mieliby zdawać religię katolicką na maturze?
              • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:37
                nie muszą się przecież uczyć w polskich szkołach. mogą zakładać własne a ci,
                którzy chcą uzyskać polską maturę powinni przyswoić tradycje państwa, w którym
                żyją i się kształcą. egzamin obywatelski w usa obejmuje zagadnienia z historii
                tego kraju, podaję najprostszy przykład. już zrozumiałeś?
                • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:39
                  Ty chyba nie wiesz że mamy w Polsce własną społeczność muzułmańską- Tatarów.
                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:42
                    a co to ma do rzeczy?
                    • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:44
                      Dlaczego mieliby mieć specjalne szkoły? W domyśle poziom kształcenia byłby
                      niższy.
                      • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:50
                        a dlaczego nie? i dlaczego niższy poziom? mieliby taki jaki by sobie
                        zorganizowali.
                        • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:53
                          Widzisz, tak to już jest że dobre szkoły to są w dużych miastach i wybrane.
                          Myslisz że kadrę im wydrą?
                          A dlatego nie że obywatele Rzeczpospolitej są równi wobec prawa. Nie można
                          dyskryminować czyjegoś wyznania.
                          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:56
                            a co mnie obchodzi ich kadra? jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. to obcy
                            powinni się do nas dostosować. nie powinniśmy być we własnym kraju obywatelami
                            drugiej kategorii. jeśli komuś nie odpowiada nasza tradycja to niech wrca do
                            siebie.
                            • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:59
                              Oni nie są obcy. Żyją tu od kilkuset lat. Tak samo jak Ormianie chociażby.
                              • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:01
                                więc mogli się na tyle zasymilować by przyjąć naszą religię lub przynajmniej
                                zdawać maturę z jej znajomości.
                                • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:03
                                  Z jakiej racji? Posla nie ma tradycji państwa narodowego. Od Jagiellonów
                                  żyliśmy w kraju wielu nacji.
                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:04
                                    Właściwie to nawet wcześniej.
                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:05
                                    ależ ja nie żądam wyjazdu z polski ani zmiany wyznania. żądam szacunku dla
                                    naszej tradycji. chceszs żyć w polsce - miej o niej wiedzę. ponownie odsyłam do
                                    usa.
                                    • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:21
                                      USA wymagają od przyjeżdżający gruntownej znajomości religii?
                                      Przesadzasz. Religia katolicka jest ważnym elementem naszej historii. Nawet
                                      antyklerykałowie nie przeczą temu twierdzeniu, choć oceniają ją innaczej.
                                      Jednak wymaganie od niekatolików wiedzy na temat nauczania KK jest niepoważne.
                                      Powinni znać historię polski, kulturę, ale znajomość religii? Jak Ty sobie
                                      wogóle wyobrażasz taką maturę?
                                      • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:29
                                        usa to młode państwo stworzone przez emigrantów więc przykład religii nie jest
                                        najlepszy, chodziło mi raczej o samą ideę przystsowania celem zdobycia
                                        obywatelstwa. historia i kultura polska jest nierozerwalnie związana z chlubną
                                        tradycją kościoła katolickiego. należy to pielęgnować i dlatego uważam, że
                                        pomysł patriotycznej młodzieży z MW jest godny pochwały, jestem wręcz jego
                                        gorącą entuzjastką!
                                        • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:33
                                          Myślę że wystarczające są informacje, które można (a nawet rzeba) poznać na
                                          historii. Weź pod uwagę że matura to egzamin dojrzałości. Od dojrzałości
                                          religijnej jest inna okazja, prawda?
                                          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:38
                                            nie zgadzam się. dla mnie patriota i katolik to jedno. to synonim. a młodzież
                                            MUSI bć wychowywana w duchu patriotycznym.
                                            • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:42
                                              No to co ze wcześniej wspomnianymi Ormianami?:)
                                              www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_21_1503_2006_17_1.html
                                              • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:44
                                                ich dzieci powinny zdawać maturę z religii.
                                                • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:46
                                                  Ale ale. Nie byli katolikami. A partiotami byli? Przeczytaj artykuł.
                                                  czytałemswego czasu iż KK szacuje iż katolików jest w Polsce 30%. To co? Reszta
                                                  to nie patrioci?
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:52
                                                    nie, reszta to nie patrioci. patriota = katolik.
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:57
                                                    Czytałaś artykuł?
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:01
                                                    tak
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:06
                                                    I jakie wyciągasz wnioski?
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:10
                                                    sympatyczni, pożyteczni, pracowici ludzie. przyda im sięznajomość katolickiej
                                                    religii.
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:12
                                                    Po co?
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:26
                                                    by stali się patriotami.
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:30
                                                    A nimi nie byli?
                                                    "Mój ojciec Franciszek jako młody chłopak brał udział w obronie Lwowa. Podczas
                                                    plebiscytu na Śląsku agitował za polskością. W międzywojniu pracował w oświacie
                                                    jako twórca szkół rolniczych. A w kolejnej wojnie walczył w polskim wojsku na
                                                    Zachodzie. Potem był wykładowcą na SGGW. Typowy życiorys polskiego Ormianina –
                                                    mówi Jan Abgarowicz"
                                                    Albo nie przeczytałaś, albo masz spaczony światopogląd.
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:39
                                                    ten człowiek to bardzo dobry materiał na polskiego patriotę. brakuje mu jedynie
                                                    naszej katolickiej wiary.
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:40
                                                    Dobra, ja kończę dyskusję. To nie ma sensu.
                                                  • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:40
                                                    Pozdrawiam oczywiście na zakończenie.
                                                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:44
                                                    ja mimo wszystko także, choć wielu rzeczy nie rozumiesz wskutek tego, że
                                                    zostałeś niewłaściwie wychowany. mam nadzieję, że dzisiejsza lekcja jaką
                                                    dostałeś ode mnie otworzy ci oczy. życzę ci tego z całego serca. z bogiem.
                                                  • emes2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 18:05
                                                    Ot taki Mikołaj Rey - zdrajca zgodnie z tym co piszesz.
                                                    Józef Bem takoż. A dla odmiany Adam Poniński to patriota?

• xkx2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 15.06.06, 14:30
                                  Dla mnie sprawa jest prosta: Albo jesteś Polakiem czyli jestes katolikiem albo
                                  jesli wyznajesz inna religie to nie jestes Polsakiem tylko elementem napływowym
                                  który powinien sie dostosowac do reszty. Wolnośc słowa, wolnośc religi itd itp
                                  to wartości liberalne czyli szkodliwe. Jesli ormianin chce byc Polakiem
                                  (obywatelem IV RP) to powinien zostać katolikiem jesli nei to niech wraca tam
                                  skąd pochodza jego protoplasci albo powiniel liczyc sie z tym ze nie bedze
                                  obywatelem IV RP a jedynie osobą z prawem stałego pobytu.
                                  • rejestr1 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 15.06.06, 15:06
                                    To niekatolików powinno się eksmitować z Polski, robić obozy reedukacyjne pod
                                    opieką ojdyra i Giertycha, czy też najzwyczajniej "eliminować"?.
                                    • xkx2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 15.06.06, 15:53
                                      Tych co nie chca byc katolikami powinno sie po prostu pozbawiac pełnych praw
                                      obywatelskich. A docelowo redukowac a tych co sie nie podaja redukacji po
                                      prostu wydalic z IV RP czyli Polski. Oczywisie nei powinno byc zgody na
                                      publizne funkcjonowanie zadnej innej religi poza państwowa.
                                      • ariadna-enta Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 15.06.06, 21:59
                                        tak sobie czytam posty xIx2 i niejakiej drapak i właściwie miałam się nie
                                        odzywać,ale nie wytrzymałam i tak jedna rzecz mnie zastanawia czy wy macie
                                        rozum wciśnięty w sztywne ramy od do i ani kroku dalej,wszystko musi być czrno-
                                        białe,a życie jest bardziej skomplikowane.
                                        Jakim to niby prawem odmawiacie niekatolikom polskości,patriotyzmu i umiłowania
                                        ojczyzny. Wielu Polaków niekoniecznie katolików walczyło o Polskę ,pracowało
                                        dla niej (chociażby ewangelicy gen Anders czy Piłsudski}. To nie wyznanie
                                        świadczy o byciu dobrym Polakiem. Prawda jest taka,że wielu Polaków katolików
                                        ma w nosie swój kraj. Więc przestańcie bredzić,że tylko i wyłącznie katolik
                                        może być dobrym patriotą bo to bzdura i tylko się na forum ośmieszacie.
                                        Jeszcze do xIx2 dlaczego niekatolikom miałoby się odbierać jakieś prawa
                                        obywatelskie,a może od razu uznać ich za element nieporządany i zagonić ich do
                                        gett?.Jakim prawem dzielisz ludzi w Polsce na lepszych i gorszych.
                                        Poza tym oprócz szczekania na forum i "odbierania" ludziom obywatelstwa co
                                        zrobiłeś dobrego dla tego kraju?. Jeżeli masz dzieci i tak je wychowujesz w
                                        nienawiści do wszystkiego co niepolskie i niekatolickie to wyrośnie następne
                                        pokolenie co to będzie twierdzić,że Polska może być biedna byleby była
                                        katolicka.Żeby nie było niedomówień jestem praktykującą katoliczką,ale szanuję
                                        i toleruję inne nacje i religie. Uważam,że jednorodność kulturowa jest nudna
                                        przebywając ciągle w tym samym gronie nie uczymy się innych. Nie chcę
                                        oczywiście żeby najechali nas masowo np arabscy imigranci,ale nie przeszkadza
                                        mi,że mieszkają tu ludzie innych wyznań czy narodowośći. Jeżeli są uczciwi, nie
                                        szkodzą Polsce to wnoszą do naszej jednorodności trochę folkloru.Każdy o ile
                                        nie jest bandytą MA PRAWO kultywować swoją religię.Skąd ty się człowieku do
                                        cholery wytrzasnąłeś -z jakiej planety?.
                                        • xkx2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 15.06.06, 22:34
                                          Jesli od regóły sa czasem wyjątki to ja jedynie potwierdzaja.
                                      • rejestr1 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 07:48
                                        Zdaje się że po redukcji to tylko prochy, ewentualnie zwłoki można by było
                                        wydalać z Jaśnie Oświeconej IV RP. Najśmieszniejsze, że podejrzewam, że
                                        rzeczywiście istnieją Polacy-Katolicy reprezentujący takowe poglądy.
                                  • xtrin Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 00:45
                                    > Dla mnie sprawa jest prosta: Albo jesteś Polakiem czyli jestes katolikiem albo
                                    > jesli wyznajesz inna religie to nie jestes Polsakiem tylko elementem napływowym

Innymi słowy w Polsce mamy 53% "elementu napływowego" :).
                                    • xkx2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 07:26
                                      Skąd takie dane katolików w Polsce jest kolo 90% To po pierwsze a nawet jesli
                                      Twe dane sa prawdziwe to niestety tak jest prada te 53% to elementy nie Polskie
                                      napływowe. Bo PRAWDZIWY Polak to katolik. Najgorsze jednak jest to iż
                                      współczesny kościówł (posoborowy) jest troche za delikatny i niestety miesza
                                      swym wiernym w głowach. Niestety czesc lewicowych decydentów doprowadziła do
                                      zmian pchajacyh KK w kierunku lewcowym - tak niestety S W II popchnoł KK w
                                      kierunku lewicowym i poprawnosci politycznej przed soborem nikt nie znał czegos
                                      tak paranoidlnego jak ekumenizm. Jest jedna prawdziwa religia - religa rzymsko
                                      katolicka w zwiazku z tym o czym tu dyskutowac z odszczepincami? Chyba jedynie
                                      o tym aby dla swego dobra wrocili na łono KK. Dlatego w Polsce nie powinno sie
                                      pozwalac na upawiani jkis dziwnych religi owszem moga soie one w ostatecznosci
                                      po cichu funkcjonowac ale nei powinno byc nawet mowy o jakis szerszych
                                      przywilejach czy zgodzie na budowe budynków (przez grzecznosc nawijmy je
                                      sakralymi choc nazwa budynki sakralne powinna dotyczyc jedynie KK).
                                      • gat45 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 07:53
                                        xkx2 napisała:

> Skąd takie dane katolików w Polsce jest kolo 90% To po pierwsze a nawet jesli
                                        > Twe dane sa prawdziwe to niestety tak jest prada te 53% to elementy nie
                                        Polskie
                                        >
                                        > napływowe. Bo PRAWDZIWY Polak to katolik. Najgorsze jednak jest to iż
                                        > współczesny kościówł (posoborowy) jest troche za delikatny i niestety miesza
                                        > swym wiernym w głowach. Niestety czesc lewicowych decydentów doprowadziła do
                                        > zmian pchajacyh KK w kierunku lewcowym - tak niestety S W II popchnoł KK w
                                        > kierunku lewicowym i poprawnosci politycznej przed soborem nikt nie znał
                                        czegos
                                        >
                                        > tak paranoidlnego jak ekumenizm. Jest jedna prawdziwa religia - religa
                                        rzymsko
                                        > katolicka w zwiazku z tym o czym tu dyskutowac z odszczepincami? Chyba
                                        jedynie
                                        > o tym aby dla swego dobra wrocili na łono KK. Dlatego w Polsce nie powinno
                                        sie
                                        > pozwalac na upawiani jkis dziwnych religi owszem moga soie one w
                                        ostatecznosci
                                        > po cichu funkcjonowac ale nei powinno byc nawet mowy o jakis szerszych
                                        > przywilejach czy zgodzie na budowe budynków (przez grzecznosc nawijmy je
                                        > sakralymi choc nazwa budynki sakralne powinna dotyczyc jedynie KK).

==========
                                        Przeciez od tego ten watek sie zaczal i bylo to obszernie komentowane !
                                        Muzyczna forma ronda - da capo al fine - nadaje sie do utworow rqaczej
                                        krotszych. Widze, ze czesto powtarzaja sie tematycznie watki. Ale zeby tak
                                        wszystko od nowa, dokladnie tak samo....
                                        • xkx2 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 08:48
                                          Wobec tego przykra sprawa ale mamy w Polsce sporą ilośc nie Polaków. Czyli osbó
                                          które powinny zostac obywatelami II kategori albo nawet w pewnych sytuacjach to
                                          obywatelstwo winno byc im zabrane. A kościół w Polsce powinien sie zastanowic
                                          czy moze nie powinien wrócic do korzeni czyli do nazywania rzeczy po imieniu
                                          bez posoborowego listka figowego i waty.
                                          Natoast co do tych pseudo Polaków czyli ludzi mówiących polskim językiem (bo
                                          prawdziwi Polacy to oni niesa)to powinny ich dotknac pewne ograniczenia np.
                                          taka osoba nie powinna miec prawa do byc nauczycielem czy pracowac w Policji
                                          czy w słuzbach specjalnych czy być prawnikiem. takie zawody powinny byc
                                          zarezewowane dla osób o odpowiednim życiorysie i kręgosłupie moralnym.
                                          Oczywiscie prowadzenie działalnosci gospodarczej przez takie osoby powinno byc
                                          kontrolowane bardzo dokladnie. W sytuacjach krytycznych państwo powinno miec
                                          prawo zabrac takim osoba dzieci i skierowac do instytutów gdzie zostali by
                                          wychowania na PRAWDZIWYCH Polaków. Ja wiem ze to niedemokratyczne i totalitrne
                                          ale moim zdaniem w tym jest przyszłosc bo demokracja jako ustrój ułomny po
                                          prostu sie nie sprawdza. A sprawdzic sie moga jedenynie oswiecone rzady
                                          autorytarne katolicko - ludowo - narodowe. Natomiast demokracja no cuz,
                                          demokracja to przezytek. I to szkodliwy dla narodu.
                                          • gat45 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 11:35
                                            xkx2 napisała:

> Wobec tego przykra sprawa ale mamy w Polsce sporą ilośc nie Polaków. Czyli
                                            osbó
                                            >
                                            > które powinny zostac obywatelami II kategori albo nawet w pewnych sytuacjach
                                            to
                                            >
                                            > obywatelstwo winno byc im zabrane. A kościół w Polsce powinien sie zastanowic
                                            > czy moze nie powinien wrócic do korzeni czyli do nazywania rzeczy po imieniu
                                            > bez posoborowego listka figowego i waty.
                                            > Natoast co do tych pseudo Polaków czyli ludzi mówiących polskim językiem (bo
                                            > prawdziwi Polacy to oni niesa)to powinny ich dotknac pewne ograniczenia np.
                                            > taka osoba nie powinna miec prawa do byc nauczycielem czy pracowac w Policji
                                            > czy w słuzbach specjalnych czy być prawnikiem. takie zawody powinny byc
                                            > zarezewowane dla osób o odpowiednim życiorysie i kręgosłupie moralnym.
                                            > Oczywiscie prowadzenie działalnosci gospodarczej przez takie osoby powinno
                                            byc
                                            > kontrolowane bardzo dokladnie. W sytuacjach krytycznych państwo powinno miec
                                            > prawo zabrac takim osoba dzieci i skierowac do instytutów gdzie zostali by
                                            > wychowania na PRAWDZIWYCH Polaków. Ja wiem ze to niedemokratyczne i
                                            totalitrne
                                            > ale moim zdaniem w tym jest przyszłosc bo demokracja jako ustrój ułomny po
                                            > prostu sie nie sprawdza. A sprawdzic sie moga jedenynie oswiecone rzady
                                            > autorytarne katolicko - ludowo - narodowe. Natomiast demokracja no cuz,
                                            > demokracja to przezytek. I to szkodliwy dla narodu.

=================

To sie naprawde nadaje na nowy watek, tytul o maturze z religii jest mylacy.
                                            Przy okazji : zapomnial Pan o zakazie plodzenia potomstwa przez Prawdziwych
                                            Polakow z tymi podszywanymi. I jeszcze o paru innych, ciekawych i sprawdzonych
                                            metodach.
                                            • ariadna-enta Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 22:51
                                              ja w ogóle nie rozumiem po co ludzie dyskutują z tym xIx2 - przecież to
                                              ciężki,paranoidalny,nieuleczalny przypadek.W kółko,z maniackim obłędem powtarza
                                              mantrę,że niekatolik to nie Polak, a ewangelików, prawosławnych czy innych
                                              nalezy albo ciupasem odstawić do granicy,albo otworzyć ośrodki,gdzie na siłę
                                              będzie się wpajać katolicyzm.Dyskusja z tym głąbem mija się z celem-dla niego
                                              Prawdziwy Polak to katolik choćby był nierobem,cwaniakiem,złodziejem,a np
                                              ewangelik nawet pracowity i wykształcony nie zasługuje na godne miano Polaka. O
                                              tych niekatolikach,którzy byli tak głupi,żeby ginąć za Polskę,albo wnieśli coś
                                              do naszego dziedzictwa xIX2 zabroni mówić. O jego bredzeniu na temat kościoła
                                              posoborowego nawet nie wspomnę.
                                              xIX2 przypadek monotematycznego i prostego jak budowa cepa myślenia .Znałam
                                              różne dziwne indywidua,la ten bije wszystkich na łopatki.
                                              Chyba dam jutro na mszę w podzięce ,że tacy ludzie nie mają władzy bo biedni
                                              byśmy byli oj biedni.
                                      • xtrin Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 23:39
                                        > Skąd takie dane katolików w Polsce jest kolo 90%

Z instytutu statystyk KK, który policzył owieczki w kościele na mszy i wyszło mu
                                        47%. Tak więc ciężko uznać je za zaniżone :). A te 90% to można między bajki włożyć.

> Twe dane sa prawdziwe to niestety tak jest prada te 53% to elementy nie Polskie

Kurcze, udokumentowana historia mojej rodziny na tych ziemiach jest niewiele
                                        krótsza niż historia chrześcijaństwa w Polsce, a tu się nagle okazuje, że
                                        jesteśmy element napływowy :(.

> Bo PRAWDZIWY Polak to katolik.

Bo? Bo Ty tak twierdzisz?

> swym wiernym w głowach. Niestety czesc lewicowych decydentów doprowadziła do
                                        > zmian pchajacyh KK w kierunku lewcowym - tak niestety S W II popchnoł KK w
                                        > kierunku lewicowym i poprawnosci politycznej przed soborem nikt nie znał czegos
                                        > tak paranoidlnego jak ekumenizm. Jest jedna prawdziwa religia - religa rzymsko
                                        > katolicka w zwiazku z tym o czym tu dyskutowac z odszczepincami? Chyba jedynie
                                        > o tym aby dla swego dobra wrocili na łono KK. Dlatego w Polsce nie powinno sie
                                        > pozwalac na upawiani jkis dziwnych religi owszem moga soie one w ostatecznosci
                                        > po cichu funkcjonowac ale nei powinno byc nawet mowy o jakis szerszych
                                        > przywilejach czy zgodzie na budowe budynków (przez grzecznosc nawijmy je
                                        > sakralymi choc nazwa budynki sakralne powinna dotyczyc jedynie KK).

Wybacz, ale ten fragment przekonuje mnie, że nie piszesz swoich postów serio.
                                        Nie potrafię po prostu uwierzyć w to, że ktoś tak rzeczywiście myśli.
                                      • lasviol Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 23:44
                                        Drogi Polaku Katoliku
                                        Zwracam uwagę, że oprócz katolicyzmu, ważną umiejętnością, jaką winien się
                                        odznaczać prawdziwy patriota, jest sprawność w posługiwaniu się polszczyzną.
                                        Ergo- nie pisze się "popchnoł" lecz popchnął, nie "jakiś religi" lecz jakichś
                                        religii. Zresztą cały ten tekst jest nad wyraz niechlujny ortograficznie, co z
                                        przykrością wytykam.
                                        Polka ateistka (a co ze mną?)
            • x2468 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 21:14
              Jestes glabem. Bog jest jeden.
        • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:30
          PS
          Polska ma też tradycje tolerancji religijnej;)
          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:32
            ma. i od tego zaczął się nasz upadek. upadek tradycji i rozstanie z ideami
            piastów zaowocowało rozbiorami.
            • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:36
              Ale bzdura. Upadek się zaczął bo panowie szlachta rządali przywilejów i
              korzystali z nich dowoli, nie dlatego że w Polsce w spokoju żyć mogli
              muzułmanie, husyci, protestanic, katolicy, prawosłwni itd. Harmonijne
              współżycie w wielokulturowej Polsce miałoby przywieść Polskę do upadku? Pomyśl
              że chwilę.
              • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:40
                przykrość sprawia mi dyskusja z człowiekiem, który nie dość, że nie zna
                historii własnego kraju to nawet ojczystym językiem nie umie się posługiwać
                ('rządali'). ech, zepsuła komuna ludzi strasznie!
                • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:47
                  Gdzie napisałem coś nieprawdziwego?
                  PS
                  Skoro się o plszczyznę tak martwisz to przeredaguj ostatnie zdanie swojej
                  wypowiedz.
                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:52
                    cała twoja wypowiedź to bełkot. może moja wypowiedź była dla ciebie zbyt trudna
                    i nie zrozumiałeś, komuszy kmiotku?
                    • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:54
                      Może masz o sobie zbyt wysokie mniemanie? Pisałeś gdzieś że takie teksty rzuca
                      się jak argumentów brak. Dawaj te argumenty analfabeto logiczny.
                      • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:00
                        jakie argumenty do ciebie przemówią jak ty nawet płci rozmówcy nie odróżniasz?
                        poza tym jak można wytłumaczyć cokolwiek komuś z mózgiem wypranym przez komunę?
                        tacy jak ty są straceni, dbać trzeba o wychowanie młodzieży. dobrze, że
                        doczekaliśmy się patrioty na stanowisku szefa edukacji, są nadzieje na zmiany.
                        dzięki ci boże za giertycha i młodzież wszechpolską!
                        • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:05
                          Wymigujesz się. A za zwracanie się w złym rodzaju przepraszam. Nick mnie trochę
                          myli.
                          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:17
                            nie wymiguję się. może po prostu niezbyt dobrze rozumiem co masz na myśli? ja
                            wychodzę z założenia, że każdy naród powinien rwać na straży tradycji. historię
                            państwa polskiego zapoczątkował chrzest. nie widzę powodu, dla którego
                            obcokrajowcy chcący uzyskać wykształcenie w polskiej szkole nie mieli tego
                            respektować.
                            • humbak Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:22
                              Proponuję przenieść dyskusję do słupka wyżej. Wątki się mniej więcej połączyły.
    • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:26
      Jednak masz totalną pustkę w głowie i zawęrzone horyzonty myślowe. Wbij sobie to głowy, że sprzeciwanie się np. religii na maturze czy wiernopoddańczych zachowań względem KK nie jest propagowaniem pedalstwa i innych zbczeń.
      • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:30
        'zawęrzoną' to ty masz ortografię. nie wspomnę już o twoich bolszewickich
        poglądach.
        • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:33
          Brak argumentu powoduje że chwytasz siętanich numerów ortograficznych. Słaby jesteś.
          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:33
            słaby to ty jesteś, marnie cię komuna wyuczyła.
            • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:35
              Widocznie ciebie lepiej. Może uczyłeś się w lepszych szkołach dla dzieci sekretarzy.
              • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:39
                uczyłem się w katolickiej szkole pięknego polskiego języka. umiem go nie
                kaleczyć, w przeciwieństwie do ciebie, czerwonego dziecka nieboszczki komuny.
                • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:43
                  Jakbyś się lepiej uczył, to wiedziałbyś że zdanie zaczyna się od dużej litery :)
                  • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:48
                    gdybyś uważał na lekcjach to wiedziałbyś, że litery są małe i wielkie.
                    • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:50
                      Wielka to jest pustka w twojej głowie. Duża i wielka litera to jest to samo.
                      • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:51
                        nie jest. wróć do szkoły. polecam podręczniki do języka polskiego, wczesna
                        podstawówka. masz maturę? ile kosztowała?
                        • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:55
                          Zacząłbyś stosować te wielkie/duże litery na początku zdań, bo się kompromitujessz tylko.
                          • drapak.pl Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:57
                            kończę dyskusję z tobą. nie masz nic do powiedzenia.
                            • bu2m Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:00
                              To ty nie masz nic do powiedzenia nieodpowiadając na post, tylko czepiając się błędu ortograficznego i wyzywając mnie od komunistów.
    • ave_duce Re: Matura z religii - poroniony pomysł NaZi z MW 11.05.06, 16:31
      ;(((
      • drapak.pl [...] 11.05.06, 16:33
    • sklerotycznylud Matura z historii religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 16:31
    • absurdello Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 17:02
      "Sprzeciwiamy się dyskryminacji tego przedmiotu, apelujemy o to, żeby ten
      przedmiot można było zdawać na maturze, podobnie jak zdaje się taniec
      towarzyski" - powiedziała Anna Jabłońska-Siarkowska z MW.

Matura z tańca ? To jakaś nowość ? Coś przeoczyłem ?

"Natomiast prestiż zawodu nauczyciela miałby - według MW - zostać podniesiony
      zarówno w wymiarze finansowym, jak i "pozycji nauczyciela jako autorytetu
      zawodowego".

Faktycznie tylko nauczyciel jest autorytetem w dziedzinie swego zawodu
      życiowego ;)

"Młodzież Wszechpolska chciałaby, aby uniemożliwić uczniom promowanie patologii
      w szkole. "

A to się studenci medycyny ucieszą, nie trzeba bedzie ogladać tych wszystkich
      obrzydliwości ! ;)

"Wszechpolacy codziennie przechodzą przez mury szkół, gimnazjów, liceów, MW
      zrzesza kilka tysięcy studentów i uczniów" - podkreślił Bonisławski."

Normalni ludzie wchodzą drzwiami, tacy co przechodzą przez mury są podejrzani !!

"Na ścianie w holu Sejmu wyświetlono zdjęcia członków MW, a jednocześnie
      uczniów różnych szkół z całej Polski. "

A mówią, że nie chcą patologii a tu zdjęcia członków obok nieletnich uczniów !

"Młodzież Wszechpolska to stowarzyszenie, skupiające młodych ludzi, którym -
      jak czytamy na stronie internetowej organizacji - bliska jest miłość do
      ojczyzny i przywiązanie do Kościoła rzymsko- katolickiego"

Wszelka inna młodzież nienawidzi Ojczyzny i odrywa się od Kościoła !
      • drapak.pl [...] 11.05.06, 17:06
    • wiewiorzasta NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 17:57
      dziecineostrady.prv.pl/
      • drapak.pl Re: NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 18:04
        nie imputuj innym swoich cywilizacyjnych chorób.
        • inna_pora Re: NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 18:44
          drapak.pl napisała:

> nie imputuj innym swoich cywilizacyjnych chorób.

A ty do MW się już zapisałaś? Tam, w tym narodowo-nacjonalistycznym skansenie
          znajdzie się napewno dla ciebie miejsce, a tak w ogóle kto ci tak wyprał
          mózg ,że śmiesz wyrokować kto jest a kto nie jest Polakiem, opcja Polak-
          katolik to tylko jedna z wielu.Katolik to chrześcijanin , a jak tam u ciebie z
          miłością bliźniego , uciekłaś z religii jak o tym mówili? I nie opluj sie za
          bardzo przy czytaniu prawdziwa Polko, podobno katoliczko.Uprzejmie
          pozdrawiam .Polka-ateistka.
          • drapak.pl Re: NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 19:21
            ateizm charakteryzował komunistów. powinnaś się wstydzić!
            • inna_pora Re: NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 20:08
              A to ciekawe, nie jestem komunistką, a na bycie ateistką pozwala mi nawet
              konstytucja i o wtydzie tam nigdzie nie jest napisane, a może się nie
              doczytałam?? A ja nie tylko się tego nie wstydzę ,ale jeszcze uważam się za
              Polkę , zwyczajnie , bez przymiotników. Uprzejmie pozdrawiam i na zakończenie
              zacytuję

"Dobranoc, dobranoc ojczyzno
              Już księżyc na czarnej lśni tacy
              Dobranoc i niech Ci sie przyśnią pogodni, zamożni Polacy
              że luźnym zdążają tramwajem, wytworną konfekcją okryci
              i darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci
              i wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry, aż hen
              Dobranoc, ojczyzno kochana już czas na sen "

To napisali dwaj Polacy , po prostu i nie zamierzam dochodzić czy prawdziwi,za
              to życzliwi ludziom bez względu na wyznawaną lub nie religię.
              • drapak.pl Re: NIE oszołom i dzieciom neostrady 11.05.06, 20:55
                najwyższy czas zmienić tę lewacką 'konstytucję'. na szczęście doszły do głosu w
                kraju patriotyczne siły, które po najbliższych wyborach będą dysponowały
                konstytucyjną większością, która nada ustawie zasadniczej patriotyczny kształt.
    • gat45 FAN CLUB 11.05.06, 20:47
      Proponuje zalozenie fan clubu Drapaka.pl

Czytalam z wypiekami na twarzy, oczeta raz w raz przecierajac i zadajac sobie
      pytanie, czy aby wlasciwy przekaz do kory mozgowej mi sla.

Ja debiutantka na forum nie osmielam sie, ale moze lepiej sie na rzeczy znajace
      Kolezanki [bo zdaje sie pod koniec byla to wymiana zdan czysto damska], np
      Wiewiorzasta i pozostale zareaguja pozytywnie na moj pomysl ? Fan Club
      rozwazalby kazda kwestie zycia spolecznego i politycznego pdo jedynym wlasciwym
      katem, a mianowicie :

CO NA TO POWIEDZIALBY DRAPAK.PL ?

Umyslnie zostawiam rodzaj meski jako oznaczajacy przynaleznosc ogolna do
      gatunku, bo nie o plec tu idzie. Glebia pogladow Drapaka przy jednoczesnej
      szlachetnej prostocie [nie, nie bede mowic o jednostajnosci] argumentow ma w
      sobie jakas pradawna moc, prawdziwa sile prymitywu.

Ja chce do Fan Clubu Drapaka !!!!!!! Zrobcie cos !!!!
      • ave_duce Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 20:54
        gat45 napisała:

> Proponuje zalozenie fan clubu Drapaka.pl
        >

> Ja chce do Fan Clubu Drapaka !!!!!!! Zrobcie cos !!!!
        • inna_pora Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 21:26
          ave_duce napisała:

> gat45 napisała:
          >
          > > Proponuje zalozenie fan clubu Drapaka.pl
          > >
          >
          > > Ja chce do Fan Clubu Drapaka !!!!!!! Zrobcie cos !!!!
          >
          >
          Pewność w osądach i sądach drapak.pl niezachwiana, tak ja też zgłaszam akces do
          klubu
          • drapak.pl Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 21:29
            jeszcze wam zblednie ten uśmiech, bezczelne kpiary!
            • inna_pora Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 21:33
              drapak.pl napisała:

> jeszcze wam zblednie ten uśmiech, bezczelne kpiary!

Jeśli jesteś prawdziwa i nie prowokujesz to ile Ty liczysz sobie wiosenek ??
              bo może jest jeszcze dla ciebie ratunek??
          • gat45 Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 21:37
            Ja tam na tak wysokie godnosci lakoma nie jestem i proponuje Prezesowanie
            Obrotowe, tj kazdy bedzie sobie Prezesem. Czasowo lub permanentnie. Pelna
            dowolnosc. Natomiast wyznaje ignorancje "w temacie jak to zalozyc" [ucze sie
            wlasie mowic Gosiewskim], gdyby rzeczywiscie mialo zaistniec odrebnie.

Na poczatek proponuje rozpatrzyc kwestie podstawowa : Czy Drapak.pl jest
            MOZLIWY, czy tez kpi sobie z nas wszystkich i smieje sie w kulak z reakcji ?
            Zreszta niewazne. Dla Klubu powinno byc wazne, ze Drapak MOGLBY BYC, bo jego
            poglady sa kondensacja idei niestety zbyt czesto napotykanych... Ale mimo
            wszystko nie w takim stezeniu, to uraga prawom przyrody ! Co na to Klub in
            statu nascendi ?

• inna_pora Re: FAN CLUB - yes, yes,yes! Ty na Prezeskę!!! 11.05.06, 21:54
              Najgorsze jest to że jest możliwy, znam takie osoby w realu które na etapie
              deklaracji to tak jak drapak.pl ale w działaniu to już pojawiają się schody
      • drapak.pl Re: FAN CLUB 11.05.06, 20:58
        niepotrzebne mi uwielbienie takich jak ty. zarówno mnie jak i ciebie osądzi bóg
        podczas sądu ostatecznego. lepiej zacznij się do niego przygotowywać -
        codzienną pracą nad sobą.
        • gat45 Re: FAN CLUB 11.05.06, 21:07
          No wiec do dziela ! Kolezanki znajace sie na rzeczy [Wiewiorzasta i Ave_duce
          jak na razie] zalozcie takie cos. Pretekst wprawdzie uwielbienia nie chce, ale
          akurat swietnie sie sklada, bo wcale nie bylo naszym zamiarem, nieprawdaz ? A
          moze tak niezrecznie wyszedl mi pierwszy tekst, ze Drapak.pl mogl sie w dobrej
          wierze pomylic ? Bo ze wiare posiada wylacznie dobra, w to watpic nie da rady.
          I jedyna sluszna.
          • ave_duce Re: FAN CLUB - Twój pomysł,Twoje wykonanie... 11.05.06, 21:08
            :P
          • drapak.pl Re: FAN CLUB 11.05.06, 21:12
            oj, żebyś ty w szkole taka mądra była to i rodzice nie musieliby się ciebie
            teraz wstydzić.
            • gat45 Re: FAN CLUB 11.05.06, 21:21
              No wlasnie ! I jak tu nie wielbic ! Coz za sila argumentacji, jaka lotnosc
              stylu, jaka subtelnosc wypowiedzi !

Powaznie : Szanowna Pani Drapak.pl, jestem przekonana, ze swietnie sie Pani
              ubawila piszac te swoje posty i czytajac odpowiedzi osob, ktore je braly na
              powaznie. Bo ja jednak nie moge uwierzyc ZE PANI JEST PRAWDZIWA. Takich
              monilitycznych cudow w przyrodzie nie ma.
              • drapak.pl Re: FAN CLUB 11.05.06, 21:24
                jeżeli ktoś spędził życie w czerwonym otoczeniu jak ty to faktycznie trudno mu
                w to uwierzyć.
        • x2468 Re: FAN CLUB 11.05.06, 21:21
          Bog glabie jest jeden i pisze sie z wielkiej litery.
        • henryk.log Re: FAN CLUB 11.05.06, 23:24
          radyjomaryjna_idiotka napisała:

>..zarówno mnie jak i ciebie osądzi bóg
          >
          > podczas sądu ostatecznego. lepiej zacznij się do niego przygotowywać -
          > codzienną pracą nad sobą.
      • wiewiorzasta Re: FAN CLUB Ja też chcę :)))) 11.05.06, 20:59

• henryk.log FAN CLUB Moherowego Drapaka ?, PiSzę się! 11.05.06, 23:39

--
        Modlitwy na antenie RM
        - Sluchamy, RM...w czyjej intencji modlitwa?
        - Ja bym chciala sie pomodlic za wszysktich oszustow, klamcow i zlodzieji...no
        i oczywiscie za ojca dyrektora

Autentyczne...
    • xtrin Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 11.05.06, 23:01
      Litości!
      Nauka religii w szkole to najgorsze co mogło się szkole i religii przydarzyć,
      bzdura jednocześnie źle służąca religii jak i krzywdząca niewierzących. Religia
      w salkach przykościelnych była czymś szczególnym, wyjątkowym, nieomal
      wydarzeniem, a zrobiono z niej kolejną lekcję szkolną wciśniętą między biologię
      a wf.
      Matura z religii będzie kolejnym krokiem do upodlenia religii, a jednocześnie
      ureligijnianiem państwa, które ma być od Kościola rozdzielne.
      Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie. Państwu wyznaniowemu mówimy nie.
    • henryk.log Matura z religii ?- czas drapaka z RP dawać, po 11.05.06, 23:21
      takich pomysłach wszarzy_polskich !!

MW_drapak.pl napisała:

> Dobry komunista to kaczysta komunista ew. aktualny członek PiS i LPR oraz
      > Chamobrony

Autentyczni...
      • ave_duce Re: Matura z religii ?- czas drapaka z RP dawać, 12.05.06, 06:25
        henryk.log napisał:

> takich pomysłach wszarzy_polskich !!
        >
        > MW_drapak.pl napisała:
        >
        > > Dobry komunista to kaczysta komunista ew. aktualny członek PiS i LPR oraz
        > > Chamobrony
        >
        > Autentyczni...

Panie Henryku,

ona drapaczka.pl powinna iśc do Autentycznych...

;)
        • henryk.log Re: Matura z religii ?- czas drapaka z RP dawać, 13.05.06, 00:24
          ave_duce napisała:

> ona drapaka.pl powinna dać do Autentycznych...

:-)
          po namyśle i mnie na myśl przyszło! :-))
      • hummer Wbrew pozorom obecnie jest inaczej, tak trzymać 16.06.06, 02:51
        Młodzież będzie musiała sama sobie przyswoić i zinterpretować choćby Nowy
        Testamen. Chyba, że matura będzie polegała na odmawianiu zdrowasiek.
        Jeśli będzie normalnie to:
        raz, że dzieciaki nie zagłosuja na PiS w następnych wyborach
        dwa, rodzice ich też nie bo im wytłumaczą o co chodzi
        trzy, elektorat moherowy wymiera z każdym dniem - takie są Prawa Boskie.

Lekturę proponuję zacząć od stopki.

Moim skromnym zdaniem PiS to organizacja Antychrysta. Nawet obecnie jej
        działania służą osłabianiu pozycji Kościoła.
    • henryk.log Matura z religii? - wspaniały pomysł drapaku.pl :) 11.05.06, 23:31
      i niech ci ojciec dyrektora błogosławi i jego zawsze Radyjo MaRyja!
      • gat45 Re: Matura z religii? - wspaniały pomysł drapaku. 12.05.06, 23:42
        Ot, dopisuje sie tylko po to, zeby watek przywrocic i zeby wiecej osob moglo
        sobie poczytac Drapakowe "w tym temacie" wyznania.

Za duzo tu bylo "Polski wlasnie", zebym mogla sie nie wzruszyc. A moze
        sprobowalisbysmy zyc w Polsce bez "wlasnie" ???? (Wyspianskiemu nie ublizajac,
        uchowaj Boze !)

• gat45 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW !!!!!! 13.05.06, 00:00
      Nie wiem, co autor chcial przez to powiedziec, ale pomogl mi ozywic watek.
      Dzieki !!!!

No i co z Fan Clubem ?
    • ave_duce Re: Marsz do PiSu, pisdnięta !!! Ale jużżżżżżżż !! 13.05.06, 00:35
      pisdnienta napisała:

> jamjestem autorka a nie ten moj pisdni'enty stary!
      > a fanakluba to se w kawiarniklubo szukaj.
    • klarek_i Skoro to przedmiot w szkołach, to dlaczego nie ? 15.06.06, 14:55
      Tylko, że maturzyści mogliby się srogo zdziwić trudnościa tego egzaminu. Więc
      lepiej nie.
    • wlodzimierz.ilicz Matura z religii - i TYLKO z religii 15.06.06, 23:51
      Nasz kraj zasłużył wreszcie na to.
      • ave_duce Re: Matura z religii - i TYLKO z religii - no nie! 16.06.06, 02:06
        A z PATRIOTYZMU?!

;)

wlodzimierz.ilicz napisał:

> Nasz kraj zasłużył wreszcie na to.
    • xtrin Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 00:55
      A czemu to mniejszość katolicka ma narzucać niekatolickiej większości obowiązek
      takiej matury? :)
      • alistair-p Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 01:52
        Jakie beda tematy dla muzułmanów,buddystów i wyznania mojżeszowego?
    • ave_duce Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW - yes! 16.06.06, 02:04
      drapak.pl napisała:

> mam nadzieję, że zostanie wcielony w życie, przecież Roman Giertych wywodzi
      > się z tej organizacji. moim zdaniem matura z religii powinna być obowiązkowa
      > zgodnie z naszą wielowiekową chrześcijańską tradycją.
      >
      > wiadomosci.onet.pl/1320599,11,item.html

Zgadzam się bez zastrzeżeń!
      Romek to wielki man!

:P

;)
    • mysz_polna5 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 02:36
      drapak.pl napisała:

> mam nadzieję, że zostanie wcielony w życie, przecież Roman Giertych wywodzi
      > się z tej organizacji. moim zdaniem matura z religii powinna być obowiązkowa
      > zgodnie z naszą wielowiekową chrześcijańską tradycją.

> wiadomosci.onet.pl/1320599,11,item.html

Rozbisz jajecznice, kogiel~mogiel, czy jaja smazone na boczku? He?
      • karbat Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 11:31
        polska wielowiekowa tradycja chrzescijanska
        lap Zyda , bij geja ,palcie ; heretyka ,czarownice ,
        krolowa Polski nas ochroni ,kosciol nas zbawi ,odpust nas oczysci

zglebiwszy wiedze niepojeta mlody katolik polski bedzie dostatecznie
        przygotowany do ....zlewozmywaka w Anglii
      • mysz_polna5 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 12:22

Jezeli nawet bedzie mozliwosc zdawania religii na maturze, to bedzie to tylko
        jeden z przedmiotow ... do WYBORU. Nie bedzie to przedmiot obowiazkowy, tak
        jak, np. jezyk polski, czy matematyka!

To bedzie wybor, a nie obowiazek zdawania. Wiec cale to szczekanie, wycie i
        ujadanie przeciwnikow ... nie jest na temat. Jest to wycie na zapas! A teraz
        zbierzcie sily, i: hauuuuuuuuuuuuuuuuu :)))))))))! I ja was ole!

BTW. Czy nauka religii w Polsce, jest przymusem ... zagrozonym sankcja? He?
        A w razie czego, to co? Dzieciak na zsylke do gulagu, czy rodzice? A moze
        razem? Co?
        • karbat Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 16.06.06, 13:17
          czy religia w katolandzie jest przymusem

nie wyslij dzieciaka na komunie to sie dowiesz ,im mniejsze zadupie tym wiecej
          prawdy o sobie uslyszysz
          nie chodz do kosciola w malej miescinie to sie dowiesz katolickiej prawdy
          robiac pogrzeb
          olej ksiedza i sprobuj zostac soltysem we wsi
          sprobuj znalesc prace w urzedzie w gminie nie chodzac do kosciola ,

czy ty wiesz o czym piszesz gdzie zyjesz , za lat bedzie jeszcze ciekawiej
          dzis nie ma przymusu , musisz byc poprawnym katolikiem
          • mysz_polna5 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 17.06.06, 00:06
            karbat napisał:

> czy religia w katolandzie jest przymusem

Jezeli w Polsce jest 47% katolikow, tak jak tu wyliczono na forum ... to jakim
            prawem nazywasz Polske katolandem. Dlaczego tez nazwa ta usilujesz ponizyc
            ludzi, ktorzy nie boja sie, ani nie wstydza przyznac do tego, ze sa katolikami?

> nie wyslij dzieciaka na komunie to sie dowiesz ,im mniejsze zadupie tym
            wiecej
            > prawdy o sobie uslyszysz
            > nie chodz do kosciola w malej miescinie to sie dowiesz katolickiej prawdy
            > robiac pogrzeb
            > olej ksiedza i sprobuj zostac soltysem we wsi
            > sprobuj znalesc prace w urzedzie w gminie nie chodzac do kosciola ,

> czy ty wiesz o czym piszesz gdzie zyjesz , za lat bedzie jeszcze ciekawiej
            > dzis nie ma przymusu , musisz byc poprawnym katolikiem

Nie pochadze ze wsi, wiec panujace tam obyczaje znam glownie z opowiadan. Czy
            jestes pewny, ze na kazdej wsi tak jest? Zreszta, to nie o to chodzi. Jesli
            jakis czlowiek ma odwage na sprzeciw i wyrazenie wlasnych pogladow, to powinien
            miec tez i odwage ponosic konsekwencje tego. Inaczej to wszystko jest pic na
            wode and bajer!

Sprobuj zapisac mnie do SLD, czy tez innych Dupokratow, to ...jakiem
            mysz_polna5, bedziesz mial reke, noge i mozg na scianie, a kalosze na parkanie!
            Ot co!
        • mysz_polna5 Re: Matura z religii - wspaniały pomysł MW 17.06.06, 00:09
          mysz_polna5 napisała:

> Jezeli nawet bedzie mozliwosc zdawania religii na maturze, to bedzie to tylko
          > jeden z przedmiotow ... do WYBORU. Nie bedzie to przedmiot obowiazkowy, tak
          > jak, np. jezyk polski, czy matematyka!

> To bedzie wybor, a nie obowiazek zdawania. Wiec cale to szczekanie, wycie i
          > ujadanie przeciwnikow ... nie jest na temat. Jest to wycie na zapas! A teraz
          > zbierzcie sily, i: hauuuuuuuuuuuuuuuuu :)))))))))! I ja was ole!

> BTW. Czy nauka religii w Polsce, jest przymusem ... zagrozonym sankcja? He?
          > A w razie czego, to co? Dzieciak na zsylke do gulagu, czy rodzice? A moze
          > razem? Co?

*******************************************************************************

Psy szczekaja, a pusta karawana jedzie dalej ... bo na konkretne pytania,
          odpowiedzi wciaz brak!
          Hauuuuuuuuuuuuuuuuu! I ole!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka