Dodaj do ulubionych

Platformo, poddaj się

14.07.06, 08:48
Dobrze życzę platformie i uwazam, że w obecnej sytuacji powinna zwinąć żagle
i spokojnie wynieść się z instytucji centralnych, mam na mysli głównie
parlament.
Zostawić kilkunastu dyżurnych posłów do obecności w mediach i bez haseł,
rozgłosu zająć się tworzeniem i organizowaniem ludzi wokół celów lokalnych,
samorządowych.
Dalsze trwanie w tym idiotycznym sporze z nawiedzonymi spowoduje, że
platforma bedzie postrzegana jako druga strona tej samej, kiepskiej monety.
Wiadomo już, że kazda inicjatywa ustawodawcza bedzie odrzucona, kazdą
merytoryczną poprawkę spotka taki sam los. Jest to działanie na jałowym
biegu. Szkoda czasu, wysiłku i nieuchronnego zużycia się ludzi platformy.
Obserwuj wątek
    • capitalissimus Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 08:51
      niech pan, panie kolego, nie przesadza. między pisuarem a platfusami nie ma
      prawie żadnej różnicy. pewnie dlatego nie mogli się dogadać, mali ludzie.
      • jorge.martinez Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 11:09
        capitalissimus napisał:

> niech pan, panie kolego, nie przesadza. między pisuarem a platfusami nie ma
        > prawie żadnej różnicy. pewnie dlatego nie mogli się dogadać, mali ludzie.

właśnie. I walka toczy się w dużej części o ten sam elektorat. Sukces PiS (+SLD)
        = prażka PO. Sukces PO = porażka PiS (+sukces SLD).
    • t-800 Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 08:51
      Widzę, że upały latoś dają się we znaki...
      • rootboy Tobie namet klima nie pomoże ;) 14.07.06, 10:10
    • scoutek Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 08:51
      straszne
      widzialam wczoraj probe rozmowy posla po z Zawisza w tvn24 o SKOKach
      koszmar
      ze strony Zawiszy ani jednego normalnego slowa, tylko klamstwa i plucie...
      • haen1950 Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 09:04
        Dokładnie takie działanie, a raczej jego unikniecie mam na myśli. To jest
        kompletnie pozbawione sensu. Ludziom opluwanie bez końca przez leppisowską
        hołotę wkrótce sie znudzi, system państwowy a'la PiS wkrótce okaze się
        niewydolny z braku pieniędzy na podwyżki, nieuchronnie pójdzie za tym wzrost
        podatków, akcyz i ogólne golenie społeczeństwa z gotówki. Nie warto w tym
        uczestniczyć i ponosić odpowiedzialność przez samą obecność w tym procederze.
        To dokładnie mam na myśli pisząc o wycofaniu się platformy z polityki
        centralnej.
        • scoutek Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 09:07
          ale wiesz ten posel z peo (Niklis?) poprosil prowadzacego z zwolnienie z
          rozmowy, bo on w podobnym tonie nie bedzie rozmawial
          podobalo mi sie jego zachowanie
        • kolo1001 Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 09:10
          Jest coś na rzeczy w tym co piszesz. Nie wiem, czy metoda, która proponujesz
          byłaby skuteczna, natomiast PO na pewno musi przemyśleć strategię działania.
          Obserwując jej działania nie podejrzewam, żeby jakis plan istniał. Wydaje mi
          się, że w najbliższym czasie będą rosły punkty dla lewej strony.
          Jednak PO to lenie. Piszę to z żalem, ale tak było od jej powstania. Tusk to
          chyba najlepiej wygadany ale jednoczesnie najbardziej leniwy działacz.
          • haen1950 Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 09:53
            kolo1001 napisał:

> Jest coś na rzeczy w tym co piszesz. Nie wiem, czy metoda, która proponujesz
            > byłaby skuteczna, natomiast PO na pewno musi przemyśleć strategię działania.
            > Obserwując jej działania nie podejrzewam, żeby jakis plan istniał. Wydaje mi
            > się, że w najbliższym czasie będą rosły punkty dla lewej strony.
            > Jednak PO to lenie. Piszę to z żalem, ale tak było od jej powstania. Tusk to
            > chyba najlepiej wygadany ale jednoczesnie najbardziej leniwy działacz.

Ten plan istnieje i został przez Tuska zaprezentowany podczas sławetnej
            konwencji. Ale nie słyszę, albo źle słyszę, że jest realizowany. Platforma
            ciagle jest wikłana przez PiS w jałowe dyskusje o niczym, bo żadnych konkretów
            nie widać. Gadajace głowy są dobre na dwa tygodnie przed wyborami, w nadmiarze
            budzą obrzydzenie i nudę. Non stop kampania negatywna odnosi taki sam skutek.
            Mam nadzieję, że platforma przemyśli swój sposób postrzegania przez ludzi.
          • danutki Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 10:24
            kolo1001 napisał:

> Jest coś na rzeczy w tym co piszesz. Nie wiem, czy metoda, która proponujesz
            > byłaby skuteczna, natomiast PO na pewno musi przemyśleć strategię działania.
            > Obserwując jej działania nie podejrzewam, żeby jakis plan istniał. Wydaje mi
            > się, że w najbliższym czasie będą rosły punkty dla lewej strony.
            > Jednak PO to lenie. Piszę to z żalem, ale tak było od jej powstania. Tusk to
            > chyba najlepiej wygadany ale jednoczesnie najbardziej leniwy działacz.

czasem "nicnierobienie" jest lepsze niz napedzanie SLD kolejnych kolejnej fali
            wyborcow po stoczonej walce PO z PiSem
            SLD az zaciera rece jak PiS chce zrealizowac swoj plan wysadzenia PO z
            parlamentu
        • biedronka24 beciki, beciki, ach te beciki 14.07.06, 10:15
          juz sie dziecko wylalo z kapiela :)))))))

A dzialalnosc zagraniczna i handel ´obiektywnymi´ komentarzami tez trudno bedzie
          zamaskowac.. hi, hi.
    • reakcjonista1 Jan Maria chwali sie ze 3/4 ustaw 14.07.06, 09:17
      przegłosowano wspolnie. PO i PiS to jedna i ta sama strona jednej i tej samej
      monety - i tak pozostanie.
      • haen1950 Re: Jan Maria chwali sie ze 3/4 ustaw 14.07.06, 10:00
        reakcjonista1 napisał:

> przegłosowano wspolnie. PO i PiS to jedna i ta sama strona jednej i tej samej
        > monety - i tak pozostanie.

I wystarczy. Platforma zgodnie ze swoimi zasadami otworzyła drogę PiSowskiemu
        państwu. Resztę PiS powinien realizować na własny rachunek.
        • biedronka24 projekty przygotowuja nawet nie ministrowie 14.07.06, 10:17
          a ich zastepcy :)))))
          tralalala
          Natomiast nie da sie ukryc jaka dzialalnoscia wslawili sie ludzie PO zagranica
          :(
        • etta2 Re: Jan Maria chwali sie ze 3/4 ustaw 14.07.06, 10:43
          haen150,
          jestem przeciwnego zdania. Platforma powinna bardzo aktywnie brać udział
          w "punktowaniu" poczynań rządu. Powołali gabinet cieni - po co? Chyba właśnie
          po to, by patrzeć na łapy tych, którzy systematycznie i konsekwentnie realizują
          :
          - drogie państwo
          - zawłaszczanie kolejnych niezależnych instytucji (TK, IPN, sądy)
          - ograniczanie swobody wypowiedzi, traktowanie wszelkich uwag krytycznych jako
          zamach stanu
          - ośmieszanie naszego kraju na arenie międzynarodowej wskutek braków dyplomacji
          na elementarnym choćby poziomie
          - skłócanie wszystkich ze wszystkimi (albo "przystawka", albo....zatopić)
          - pozorowanie działań - wielkie zapowiedzi "odnowy moralnej", naprawy
          gospodarki, rozliczenie wszystkich "umoczonych" - a w efekcie: ślizganie się na
          dotychczasowych zasadach (podatki, służba zdrowia, sądy, edukacja)
          Można jeszcze wiele tu wyliczyć. Ja widzę rolę "gabinetu cieni" jako EDUKACYJNĄ
          dla tych wszystkich, którzy pojęcia bladego nie mają, co to oznacza, jak Kryże
          zostanie szefem Kolegium IPN. Codzienne konferencje prasowe w telewizorze i
          wbijać do ciasnych głów, że kaczoland to OSZUSTWO. Że zapowiedzi, co będzie za
          10 lat - to stawianie pasjansa, a nie rzetelna praca rządu. Że dekomunizacja
          rękami postkomunistów - to farsa.
          • danutki Re: Jan Maria chwali sie ze 3/4 ustaw 14.07.06, 10:55
            etta2 napisała:

> Platforma powinna bardzo aktywnie brać udział
            > w "punktowaniu" poczynań rządu. Powołali gabinet cieni - po co? Chyba właśnie
            > po to, by patrzeć na łapy tych, którzy systematycznie i konsekwentnie
            realizują
            >
            > :
            > - drogie państwo
            > - zawłaszczanie kolejnych niezależnych instytucji (TK, IPN, sądy)
            > - ograniczanie swobody wypowiedzi, traktowanie wszelkich uwag krytycznych
            jako
            > zamach stanu
            > - ośmieszanie naszego kraju na arenie międzynarodowej wskutek braków
            dyplomacji
            >
            > na elementarnym choćby poziomie
            > - skłócanie wszystkich ze wszystkimi (albo "przystawka", albo....zatopić)
            > - pozorowanie działań - wielkie zapowiedzi "odnowy moralnej", naprawy
            > gospodarki, rozliczenie wszystkich "umoczonych" - a w efekcie: ślizganie się
            na
            >
            > dotychczasowych zasadach (podatki, służba zdrowia, sądy, edukacja)
            > Można jeszcze wiele tu wyliczyć. Ja widzę rolę "gabinetu cieni" jako
            EDUKACYJNĄ

EDUKACJA i jeszcze raz EDUKACJA i jeszcze raz....
            a nie slowne przepychanki w ktorych tloku edukacje wystawia sie jak zbedna
            wycieraczke na korytarz

>
            > dla tych wszystkich, którzy pojęcia bladego nie mają, co to oznacza, jak
            Kryże
            > zostanie szefem Kolegium IPN.

ja nie mam bladego pojecia co sie stanie jak Kryze zostanie szefem Kolegium IPN
            ja nawet nie wiem co to jest to Kolegium IPN
            pamiec narodowa ustalana kolegialnie?
            o tym pamietamy a o tym zapominamy?

> Codzienne konferencje prasowe w telewizorze i
            > wbijać do ciasnych głów, że kaczoland to OSZUSTWO. Że zapowiedzi, co będzie
            za
            > 10 lat - to stawianie pasjansa, a nie rzetelna praca rządu. Że dekomunizacja
            > rękami postkomunistów - to farsa.

aleluja i do przodu
            • etta2 Re: Jan Maria chwali sie ze 3/4 ustaw 14.07.06, 11:11
              "...EDUKACJA i jeszcze raz EDUKACJA i jeszcze raz....
              a nie slowne przepychanki w ktorych tloku edukacje wystawia sie jak zbedna
              wycieraczke na korytarz..."

A znasz jakieś inne metody edukacji niż słowne? Można kijem....
              Słownie i merytorycznie, to chyba nie przepychanki.

"...ja nie mam bladego pojecia co sie stanie jak Kryze zostanie szefem Kolegium
              IPN
              ja nawet nie wiem co to jest to Kolegium IPN
              pamiec narodowa ustalana kolegialnie?
              o tym pamietamy a o tym zapominamy?..."

Instytut Pamięci Narodowej gromadzi całą, bardzo obszerną dokumentację o
              działaniach SBcji w latach PRL. Dokumenty prawdziwe i tzw. "fałszywki", jednak
              nie jest aż tak trudno oddzielić ziarno od plew (bez przesady). Kolegium - to
              organ naczelny IPN - wcale nie chodzi o "kolegialne" ustalanie pamięci w
              narodzie....a o podejmowanie decyzji w konkretnych sprawach. Jeśli Prezesem
              Kolegium zostanie dyspozycyjny sędzia z okresu stanu wojennego, to będzie to
              farsa, bo on JEST STRONĄ i trudno uznać, że się "odkomuszył". Ponadto bycie
              dyspozycyjnym absolutnie nie gwarantuje obiektywności i bezstronności.

"...aleluja i do przodu...."

Jestem jak najbardziej ZA! Tylko sprzątnijmy najpierw g**** leżące na drodze,
              bo papramy się w nich nieustannie.

• danutki Re: Platformo, poddaj się-->raczej przeczekaj 14.07.06, 10:30
      gdzies tak na uboczu
      podobnie jak SLD
      ci to sa cwaniacy
      zadbali nawet o wychow nastepnego pokolenia placacym im emerytury
    • jorge.martinez Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 11:06
      haen1950 napisał:

> Dobrze życzę platformie i uwazam, że w obecnej sytuacji powinna zwinąć żagle
      > i spokojnie wynieść się z instytucji centralnych, mam na mysli głównie
      > parlament.
      > Zostawić kilkunastu dyżurnych posłów do obecności w mediach i bez haseł,
      > rozgłosu zająć się tworzeniem i organizowaniem ludzi wokół celów lokalnych,
      > samorządowych.
      > Dalsze trwanie w tym idiotycznym sporze z nawiedzonymi spowoduje, że
      > platforma bedzie postrzegana jako druga strona tej samej, kiepskiej monety.
      > Wiadomo już, że kazda inicjatywa ustawodawcza bedzie odrzucona, kazdą
      > merytoryczną poprawkę spotka taki sam los. Jest to działanie na jałowym
      > biegu. Szkoda czasu, wysiłku i nieuchronnego zużycia się ludzi platformy.

Jeśli rozgoszczą się w samorządzie, to PiS przyspieszy wycofywanie się z reformy
      administracyjnej i recentralizację państwa.
      • haen1950 Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 13:09
        > Jeśli rozgoszczą się w samorządzie, to PiS przyspieszy wycofywanie się z
        reformy
        > administracyjnej i recentralizację państwa.

A to dopiero! Pierwszy raz słyszę o jakimś obywatelskim państwie pisowskim. O
        co chodzi z tą reformą?

• inspector Re: Platformo, poddaj się 14.07.06, 11:26
      video.google.pl/videoplay?docid=-5283799625388778394&q=tusk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka