Dodaj do ulubionych

Wicepremier Lepper to mąż stanu.

22.09.06, 16:21
W ostatnim czasie można było u niego zauważyć zmianę na lepsze. Prawda?
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Wicepremier Lepper to mąż stanu. 22.09.06, 16:23
      peer2 napisał:

> W ostatnim czasie można było u niego zauważyć zmianę na lepsze. Prawda?

To prawda. A prawdziwy przełom nastąpił wczoraj ok. 20-tej. Dokładnie wtedy
      kiedy go Kaczor z rządu wywalał.
      • peer2 Re: Wicepremier Lepper to mąż stanu. 22.09.06, 16:24
        E tam. Według słów KAczyńskiego ten przełom zaczął się znacznie wcześniej. Już
        parę miesięcy temu.
      • synu Re: Wicepremier Lepper to mąż stanu. 22.09.06, 16:24
        > To prawda. A prawdziwy przełom nastąpił wczoraj ok. 20-tej. Dokładnie wtedy
        > kiedy go Kaczor z rządu wywalał.

No patrz a na moim zegarku wtedy byla 21. W tej legendarnej juz IV RP to nawet
        czas inaczej plynie ;-)
      • idiotyzmy-kacze kaczyński i inni pisowcy zauważyli tą zmianę 22.09.06, 16:30
        dużo wcześniej. Już od paru miesięcy forumowi klakierzy - w tym ty - wybielają Leppera na forum kraj.
    • basia.basia Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:26
      "Ode mnie

Koniec Andrzeja L.

Resocjalizację Andrzeja Leppera diabli wzięli. Z sejmowych kuluarów taką nowiną
      wiało już od dawna. Polska wersja zawiadomienia commedia `e finita nie wejdzie
      jednak do światowych leksykonów. Lekcja z tego doświadczenia wynikająca ma
      większą szansę.

O polityku nie świadczą jego deklaracje, ale życiorys. Nierespektowanie tej
      zasady przynosi zwykle mizerne skutki. Kaczyńscy liczyli widocznie na swe
      talenty pedagogiczne, ale opór materii był zapewne większy, niż przypuszczali.
      Być może jednak dzięki temu doświadczeniu mało chlubna tradycja Samoobrony
      zakończy się obecnym spektaklem. Jeśli na jej zgliszczach uda się, choćby
      wspólnie z PSL, zbudować jakąś lepszą sejmową rzeczywistość, to ta dziwna
      przygoda miała pewien sens. Jeśli nie - pozostaną bardzo trudne negocjacje z
      Platformą Obywatelską. Teraz lub po kompletnie niepotrzebnych nowych wyborach.
      Niepotrzebnych, bo nic lub prawie nic niezmieniających. Będą tylko przedwyborcze
      umizgi o przejęcie elektoratu Samoobrony. I to wszystko.

Rozwiązać Sejm - żadna sztuka. Przeciętnym politykom do szczytniejszych misji
      jednak niespieszno.

TOMASZ DOMALEWSKI"
      • peer2 Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:29
        Czyli po roku rządów PiS jesteśmy w punkcie wyjścia. Jak miło....
        • dwatrefle Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:32
          no widzisz a tak sie bales, ze bedzie cos strasznego. a tu prosze jak bylo na
          poczatku tak jest i po roku. nic sie nie stalo
          • peer2 Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:34
            No mieliśmy kryzys gorszy od autriackiego (według klasyka gatunku: Samoobrona u
            władzy), ale został przezwyciężony.
            Stagnacja to nie najlepszy pomysł na rozwój :).
      • kataryna.kataryna Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:29
        Tuskowi się uda. Jestem pewna, że on - inaczej niż ten kłótliwy Kaczyński -
        namówi Leppera do pracy dla dobra Polski.
        • idiotyzmy-kacze w przeciwieństwie do kaczyńskiego, 22.09.06, 16:32
          Tusk nie będzie musiał dogadywać się z Lepperem.
      • a.adas Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:34
        odnoszę wrażenie, ze było zupełnie na odwrot
        1 to nie Lepper rozwalił koalicję (to co się działo ostatnio to były klasyczne
        polskie pyskówki w jej ramach), a Kaczynski
        2 gdyby Lepper robił to co dotychczas - naprawdę nie byłoby problemu. Ale z
        watażki podryfował on ku pozycji "prawdziwego" polityka, gracza.
        3 I to tutaj jest problem - Lepper nie tylko nie wniknął z elektoratem w PiS,
        ale jeszcze przesłonił resztę (PiSowską przecież) rządu. Pracował na to całe
        lato, to mu trzeba przyznać.
      • haen1950 Re: Nie udała się resocjalizacja Leppera:) 22.09.06, 16:44
        Oj Basiu.basiu!
        Ja trochę lepiej czułem tego bluesa, wiedziałem co się święci. Jędruś wcale nie
        wyrwał się z przysłowiowych konopi. Jego politycznym ekscesom świeci jedna
        gwiazda, on tęskni do uznania przez salon. Ja mogę powiedzieć tylko tyle -
        podarował Polsce wiedzę o szmatławej Polsce kaczyńskich braci. Tego ku.restwa
        ciężko będzie się pozbyć, ale spróbujemy.
    • ukos A kto to jest ta stanu? 22.09.06, 16:27
      Wcześniej nikt o niej nie pisał. I skąd takie muzułmańskie praktyki, przecież
      Andrju ma już inną żonę?
      • peer2 Re: A kto to jest ta stanu? 22.09.06, 16:28
        Nie wiem trzeba się zapytać Prezesa Jarka....
    • reakcjonista1 Zaprosicie go do Ambasady III RP? :-) 22.09.06, 16:28

• peer2 Nie, nie. Andrzej Lepper jest osobą godną zaufania 22.09.06, 16:30
        i mężem stanu według twórców IV RP. Kaczyński wielokrotnie podkreślał jaka
        przemiana się w Andrzeju dokonała. Warchołowi teki wicepremiera chyba by nie
        dawał.
        Czy stało się coś co zmieniłoby ten obraz?
        • reakcjonista1 No to moze chciaz na autorytet moralny III kat. ? 22.09.06, 16:31

• idiotyzmy-kacze nie, Lepper to autorytet moralny IV RP 22.09.06, 16:33
            Tak jak poseł Kurski i pan Netzel.
            • reakcjonista1 No cóz, a ja juz odniosłem wrazenie ze Lepper 22.09.06, 16:34
              to juz prawie swojak...
              Nic mu nie dacie? Tak sie chłop poświeca w walce z faszyzmem a tu dalej obelgi
              od Kurskich :-)
              • idiotyzmy-kacze dlaczego zwracasz się do mnie w trzeciej 22.09.06, 16:44
                osobie liczby mnogiej ? Reprezentuję wyłącznie siebie i w przeciwiństwie do kaczyńskiego nigdy nie twierdziłem, że w Lepperze zwycięża dobro. Choć przyznaję, że na tle tego "rządu" a zwłaszcza pozostałych "premierów" prezentował się jako całkiem normalny polityk.

PS wykorzystywanie prokuratury i policji do walki z opozycją oraz próby korumpowania posłów to może jeszcze nie faszyzm ale na pewno nie rządy prawa.
          • peer2 Re: No to moze chciaz na autorytet moralny III ka 22.09.06, 16:35
            Nie, Lepper robił za twarz IV RP.
            • reakcjonista1 Wielka szkoda :-) 22.09.06, 16:39
              Moznaby go dokoptowac do Gabinetu Cieni.
              • peer2 Niestety! Kaczyńscy zdobyli tego kawalera 22.09.06, 16:41
                znacznie wcześniej. Widać bardzo się im podobał.
                • reakcjonista1 Ale oni już sie nie lubią! :-) 22.09.06, 16:42
                  więc moze jednak?
                  • peer2 Co się stało. Ich zwiazek mial trwac 22.09.06, 16:53
                    conajmniej cztery lata....
    • allspice Re: Wicepremier Lepper to mąż stanu. 22.09.06, 16:31
      ..pochwały pod adresem AL padły na forum międzynarodowym,podczas wizyty w USA.
    • janbezziemi Mąz stanika! 22.09.06, 16:38
      Lepper - mąz s t a n i k a...
      • peer2 Lub Stana. 22.09.06, 16:38
        Tymińskiego. Programy mieli podobne....
      • dzika_zdzicha Re: Mąz stanika! 22.09.06, 16:41
        duży stanik, ale biust malusi
        ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka