Dodaj do ulubionych

Michalkiewicz pochwala Alzheimera

06.10.06, 14:44
www.michalkiewicz.pl/zkal_05-10-2006.php
Podobnie w świecie polityki. Gdyby tak, dajmy na to, Jerzy Szmajdziński nie
cierpiał na Alzheimera, to może trudniej byłoby mu czynić min. Lipińskiemu
gorzkie wyrzuty z powodu uprawiania „politycznej korupcji” z Renatą Beger.
Zresztą, co tam Jerzy Szmajdziński! Gdyby na Alzheimera nie cierpiał sam red.
Adam Michnik, to na pewno przypomniałby sobie własny artykuł w „Gazecie
Wyborczej” z roku 1989 „Wasz prezydent – nasz premier” i nie kazałby dzisiaj
różnym Lizutom rozdzierać szat nad upadkiem politycznego obyczaju w Polsce,
objawiającym się handlem stanowiskami.
Obserwuj wątek
    • indris Michalkiewicz ma długi ? 06.10.06, 14:49
      Bo jaki mógłby byc inny powód wypisywania takich głupot ?
      • yaddo Nie, cierpi na Alzheimera 06.10.06, 15:21
        indris napisał:

> Bo jaki mógłby byc inny powód wypisywania takich głupot ?

Zupełnie zapomniał o realiach.
      • idiotyzmy-kacze Sprzedał się za pieniądze i bezkarność 06.10.06, 15:25
        Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie felietonu w radiu Maryja. Od tego czasu Michalkiewicz pisze na zamówienie PiSu
        • reakcjonista1 A ty na zamowienie Donka i Janka z Marią 06.10.06, 15:26
          ile ci płacą?
          • idiotyzmy-kacze Ja w przeciwieństwie do Michalkiewicza 06.10.06, 15:31
            nie zmieniam poglądów przy każdym obrocie politycznej karuzeli.
            • reakcjonista1 Re: Ja w przeciwieństwie do Michalkiewicza 06.10.06, 15:32
              A ktore do poglądy zmienil ostatnio Michalkiewicz, sługusie Kwasniewskiego?
              • idiotyzmy-kacze Re: Ja w przeciwieństwie do Michalkiewicza 06.10.06, 15:36
                Wszystkie, sługusie Kurskiego
                • reakcjonista1 To znaczy, ktore? 06.10.06, 15:39
                  wymień chociaż trzy bo sie osmieszasz, kalkierze łże-liberałów.
                  • idiotyzmy-kacze Re: To znaczy, ktore? 06.10.06, 15:45
                    po pierwsze - kiedyś był liberałem teraz popiera skrajnie socjalistyczny rząd PiSu
                    po drugie - kiedyś był zwolennikiem JOW teraz poparł idiotyczną ordynację samorządową
                    po trzecie - kiedyś był skrajnie antyunijny teraz popiera prounijny PiS
                    • reakcjonista1 Re: To znaczy, ktore? 06.10.06, 15:47
                      > po pierwsze - kiedyś był liberałem teraz popiera skrajnie socjalistyczny rząd P
                      > iSu

Co z tego ze popiera rząd a de facto niektore poczynania rządu niezwiązane z
                      gospodarką? Kiedyś był liberałem i pozostał nim do dzisiaj. Takich jak on próżno
                      szukać w PO, partii łże-liberalnej, demoliberalnej i pełnej karierowiczów.
                      > po drugie - kiedyś był zwolennikiem JOW teraz poparł idiotyczną ordynację samor
                      > ządową

Kiedy i gdzie?

> po trzecie - kiedyś był skrajnie antyunijny teraz popiera prounijny PiS

Sądziłęm ze wiekszej głupoty nie wymyslisz niz pierwsze dwie, pomyliłem się.
                      Łze-liberał to bardzo pomysłowy zwierz jak widze.
                      • idiotyzmy-kacze Re: To znaczy, ktore? 06.10.06, 15:52
                        Jeżeli liberałem, jest ktoś kto:
                        popiera skrajnie socjalistyczny rząd,
                        atakuje dziennikarzy nie popierających rządu
                        usprawiedliwa korupcję
                        popiera idiotyczną ustawę samorządową ( a niezgodę na nią nazywa kontratakiem razwiedki)
                        nie przeszkadzają mu agenci SB i przestępcy w rządzie

to wolę pozostać łże-liberałem.
                        • reakcjonista1 Re: To znaczy, ktore? 06.10.06, 15:57
                          Tobie nawet kładzenie łopatą go głowy nie pomoze.
                          Odpowiedz mi na jedno proste pytanie, OK?
                          Jesli partia wewnetrzna w PiS, matecznik mateczników kaczyzmu zaproponuje
                          zniesienie podatku spadkowego i ja jako konserwatywny liberał opowiem sie ZA to
                          będę zwolennikiem kaczyzmu i PiSuarów czy nie?
                          To samo sie tyczy likwidacji WSI.
                          • idiotyzmy-kacze ale brednie 06.10.06, 15:59
                            Piszesz tak jakby PiSuar był jedyną partią popierającą likwidację WSI. Za tą ustawą głosowały wszystkie partie w sejmie poza SLD. Tak więc poparcie tej szczekaczki dla PiSu nie wynika w żadnym wypadku z rozwiązania WSI.
                            • reakcjonista1 Re: ale brednie 06.10.06, 16:04
                              idiotyzmy-kacze napisał:

> Piszesz tak jakby PiSuar był jedyną partią popierającą likwidację WSI. Za tą us
                              > tawą głosowały wszystkie partie w sejmie poza SLD. Tak więc poparcie tej szczek
                              > aczki dla PiSu nie wynika w żadnym wypadku z rozwiązania WSI.

Jak pisałem wyzej, kladzenie do głowy łopatą Tobie juz nie pomoże, dlatego
                              zastosowałem proste pytanie łudząc sie ze otrzymam jakąs logiczną i spójną
                              wewnetrznie odpowiedz ale na łze-liberałów nie warto polegać.

Pytam wiez raz jeszcze, jesli popre pomysł "PiSuarów" na zlikwidowanie podatku
                              spadkowego uznasz mnie, nieomylny sługusie Tuska, za klakiera kaczyzmu czy nie?
                              Sam jako podobno "liberał popierający PO" co zrobiłbys w takiej sytuacji? Dam
                              dla ułatwienia dwie mozliwosci:popierasz propozycje PiSuarów stajac sie
                              jednoczesnie popieraczem socjalistycznego rządu PiSdzielców, czy tez nie
                              popierasz i pozostajesz na "liberalnym" stanowisku w szeregach Platformy?
                              • idiotyzmy-kacze Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:11
                                Czym innym jest poparcie jakiegoś pomysłu rządu a czym innym popieranie samego rządu i wzywanie do jego obrony. Pajac Michalkiewicz od kilku miesięcy kazdy artykuł krytyczny wobec kaczego rządu nazywa nagonką łże-mediów i spiskiem razwiedki. i tyle

PS to że popieram propozycję zniesienia podatku spadkowego nie czyni mnie popieraczem rządu. Ale gdybym zaczął pisać, że wszyscy atakujący rząd to agenci Stasi - to byłbym juz popieraczem, czyż nie ?
                                • reakcjonista1 Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:22
                                  Sprzeciwil sie ostatniej zagrywce POkurczów i ich sojuszników z SLD.

Pajac Michalkiewicz od kilku miesięcy kazdy ar
                                  > tykuł krytyczny wobec kaczego rządu nazywa nagonką łże-mediów i spiskiem razwie
                                  > dki. i tyle

Taa, Michalkiewicz popiera socjalistyczny PiS od roku 1989... Od tego roku ma
                                  poglądy takie jakie ma, a ze są czesciowo zbiezne z poglądami Kaczyńskiego to
                                  juz nie jego wina.

> PS to że popieram propozycję zniesienia podatku spadkowego nie czyni mnie popie
                                  > raczem rządu. Ale gdybym zaczął pisać, że wszyscy atakujący rząd to agenci Stas
                                  > i - to byłbym juz popieraczem, czyż nie ?

Michalkiewicz tego nie pisał, ja tego nie pisałem ale ty swoje wiesz i walisz na
                                  prawo i lewo pisuarami jak jakis maniak.
                                  • idiotyzmy-kacze Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:32
                                    > Sprzeciwil sie ostatniej zagrywce POkurczów i ich sojuszników z SLD.

Kolejny przykład jak bardzo jesteś PiSuarową szczekaczką, powtarzającą to co zleci kacznik. Bo żadnego sojuszu PO z SLD nie ma; trudno też nazwać ujawnienie Taśm Prawdy jakąś zagrywką

Taa, Michalkiewicz popiera socjalistyczny PiS od roku 1989... Od tego roku ma
                                    > poglądy takie jakie ma, a ze są czesciowo zbiezne z poglądami Kaczyńskiego to
                                    > juz nie jego wina.

A co to ma wspólnego z tym, że każdy krytyczny artykuł wobec PiSuaru i jego "rządu" szczekaczka Michalkiewicz nazywa atakiem łże-mediów i spiskiem razwiedki ?
                                    Moje poglądy też są częściowo zbieżne z poglądami kartofla - tak samo np uważam że Ziemia nie jest płaska, co jednak nie oznacza, że mam bronić skompromitowanego PiSu i jego "rządu"

> Michalkiewicz tego nie pisał, ja tego nie pisałem ale ty swoje wiesz i walisz n
                                    > a
                                    > prawo i lewo pisuarami jak jakis maniak.

Dałem ci tylko przykład, nie twierdziłem że Michalkiewicz nazywa wszystkich atakujących rząd zdrady narodowej kaczyńskiego agentami Stasi. On raczej używa sformułowania razwiedka
                                    • reakcjonista1 Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:38
                                      > Kolejny przykład jak bardzo jesteś PiSuarową szczekaczką, powtarzającą to co zl
                                      > eci kacznik. Bo żadnego sojuszu PO z SLD nie ma; trudno też nazwać ujawnienie T
                                      > aśm Prawdy jakąś zagrywką

Bredzisz. Sojusz ponadpartyjny ewidentnie jest. Ciagle sie wspierają ukladziuchy
                                      z PO i SLD zeby dowalic PiS. Niech sie wszyscy nawzajem pozagryzają jak to mowi
                                      Pawlak.

> A co to ma wspólnego z tym, że każdy krytyczny artykuł wobec PiSuaru i jego "rz
                                      > ądu" szczekaczka Michalkiewicz nazywa atakiem łże-mediów i spiskiem razwiedki ?

Bo podejrzewa ze tak jest?

> Moje poglądy też są częściowo zbieżne z poglądami kartofla - tak samo np uważam
                                      > że Ziemia nie jest płaska, co jednak nie oznacza, że mam bronić skompromitowan
                                      > ego PiSu i jego "rządu"

Prezentujesz poziom niemieckiego brukowca, typowy zwolenniku "liberalnej"
                                      Platformy Obywatelskiej.
                                      • idiotyzmy-kacze Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:51
                                        reakcjonista1 napisał:

>
                                        > Bredzisz. Sojusz ponadpartyjny ewidentnie jest. Ciagle sie wspierają ukladziuch
                                        > y
                                        > z PO i SLD zeby dowalic PiS. Niech sie wszyscy nawzajem pozagryzają jak to mowi
                                        > Pawlak.
                                        >

Jacy wy, PiSuary, biedni jesteście. Wszyscy chcą wam dowalić, nawet spiski budują w tym celu.

>
                                        > Bo podejrzewa ze tak jest?
                                        >
                                        Nie, bo dostał takie zlecenie z kacznika.

>
                                        > Prezentujesz poziom niemieckiego brukowca, typowy zwolenniku "liberalnej"
                                        > Platformy Obywatelskiej.

Najwyraźniej nie potrafisz odpowiedzieć na taki porsty argument więc mój język zaczął ci przeszkadzać, PiSuarze
                                        • reakcjonista1 Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 16:58
                                          > Jacy wy, PiSuary, biedni jesteście. Wszyscy chcą wam dowalić, nawet spiski budu
                                          > ją w tym celu.

Powtarzam, mnie to wisi. Po pis przyjdzie inna socjalistyczna partia, jak to w
                                          dupokracji. Smieszy mnie cały ten spektakl gdzie twoi wodzowie naigrywają sie z
                                          publiki twierdząc w wielką powagą ze są zszokowani... a obłuda bije z ich oczy
                                          na kilometr.

> Nie, bo dostał takie zlecenie z kacznika.

Jakies dowody? co moze masz nagranie jak Kaczyński korumpuje Michalkiewicza?

> Najwyraźniej nie potrafisz odpowiedzieć na taki porsty argument więc mój język
                                          > zaczął ci przeszkadzać, PiSuarze

Potrafie, ale po co mam znizac sie do twojego kartoflanego poziomu?
                                          • idiotyzmy-kacze Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 18:28
                                            reakcjonista1 napisał:

>
                                            > Powtarzam, mnie to wisi. Po pis przyjdzie inna socjalistyczna partia, jak to w
                                            > dupokracji. Smieszy mnie cały ten spektakl gdzie twoi wodzowie naigrywają sie z
                                            > publiki twierdząc w wielką powagą ze są zszokowani... a obłuda bije z ich oczy
                                            > na kilometr.

Zasady należy mieć niezależnie od ustroju. Skoro PiSuar robi takie świństwa w demokracji to co dopiero działoby się z systemie autorytarnym ? Lepiej nawet nie myśleć

> Jakies dowody? co moze masz nagranie jak Kaczyński korumpuje Michalkiewicza?
                                            >

Michalkiewicz nie był korumpowany ponieważ nie jest fukcnjonariuszem państwowym; poza tym rozmawiał z nim raczej kurski niż kaczyński. Powiedzmy raczej o umowie dwóch łotrów

>
                                            > Potrafie, ale po co mam znizac sie do twojego kartoflanego poziomu?

A kto ci każe ? Możesz odpowiedzieć nie używając obelg
                                            • reakcjonista1 Re: Ty chyba jesteś idiotą ? 06.10.06, 19:38
                                              > A kto ci każe ? Możesz odpowiedzieć nie używając obelg

Wszyscy nasmiewajacy sie z PO to PiSuary wg ciebie, sam uzywasz obelg.
                      • lux_et_veritas Tłumaczyłem już to temu trollowi kilkakrotnie 06.10.06, 15:53
                        Bez widocznego skutku. Łże jak nie przymierzając ta miernota kierująca jego
                        pseudoliberalną partyjką. Taka już widocznie rola trolla :-)
    • frau_blada Dobre :) 06.10.06, 14:53

• idiotyzmy-kacze Michalkiewicz to zwykła PiSuarowa szczekaczka 06.10.06, 15:24
      Ten "niezależny publicysta" zrobił z siebie ostatnią szmatę

PS ciekawe co napisze Michalkiewicz jak sąd skaże Lipińskiego i Mojzesowicza za korupcję
      • reakcjonista1 Re: Michalkiewicz to zwykła PiSuarowa szczekaczka 06.10.06, 15:26
        Michalkiewicz to najlepszy w Polsce felietonista i jak zwykle ma rację.

PS Żaden sąd w naszej dupokratycznej czesci swiata nie orzecze tego jako
        korupcji politycznej, ŻADEN! Nawet sąd nie chce sie sam osmieszać.
        • grzmucin Re: Michalkiewicz to zwykła PiSuarowa szczekaczka 06.10.06, 15:29
          Michalkiewicz to najgorszy w Polsce felietonista i jak zawsze się myli.
          • reakcjonista1 Re: Michalkiewicz to zwykła PiSuarowa szczekaczka 06.10.06, 15:30
            > Michalkiewicz to najgorszy w Polsce felietonista i jak zawsze się myli.

Wiesz to od dziadka Michnika? :-)
            • grzmucin Re: Michalkiewicz to zwykła PiSuarowa szczekaczka 06.10.06, 15:31
              > Wiesz to od dziadka Michnika? :-)

No popatrz, nie sądziłem, że to twój dziadek, tak go przecież nie lubisz. EOT.
              • reakcjonista1 zieeev 06.10.06, 15:33
                Michalkiewicz broni sie sam swoimi tekstami, ja tu potrzebny nie jestem. :-)
                • idiotyzmy-kacze Jako dyspozycyjny wobec władzy dziennikarz 06.10.06, 15:35
                  (inaczej mówiąc dziennikarska szmata) faktycznie się broni
                  • reakcjonista1 Jasne, facet ktory pisze o prawicowym bolszewizmie 06.10.06, 15:38
                    w PiS jest wybitną wręcz "szmatą" rządu.
                    Zioniesz doń nienawiscią godną chyba tylko Michnika bo facet raczej
                    nieprzychylnie odnosi się do łze-liberałów a ty jak sądzę masz z tym zjawiskiem
                    sporo wspolnego.
                    • idiotyzmy-kacze Kiedy PiSuar został złapany na korupcji, 06.10.06, 15:49
                      uruchomił wszystkich dyspozycyjnych wobec siebie publicystów. Jedną z tych dziennikarskich kanalii był Michalkiewicz, który spłodził kilka histerycznych artykułów wzywających do popierania "prawicowego" rządu. A to, że PiSuar od czasu do czasu pozwoli mu napisać jakiś niezgodny z linią partyjną artykuł niczego nie dowodzi. To tylko tworzenie legendy
                      • reakcjonista1 Re: Kiedy PiSuar został złapany na korupcji, 06.10.06, 15:51
                        Oczywiscie, bo poparł dokończenie pewnych spraw ktore zaczał PiS a ktorych
                        Michalkiewicz sie domagał od lat.
                        • idiotyzmy-kacze Bzdura- PiSUar zaliczył wpadkę wizerunkową 06.10.06, 15:55
                          a Michalkiewicz należy do tych którzy starają się sprawę odkręcić. I wmówić wyborcom, że korupcja to normalne w demokracji. Konserwatysta buahahahaha
                          • reakcjonista1 Re: Bzdura- PiSUar zaliczył wpadkę wizerunkową 06.10.06, 15:59
                            Bo tam nie było żadnej korupcji a juz na pewno politycznej.
                            To prawidła demokracji z ktorymi musisz sie pogodzic jako demokrata (?) i nie
                            udawac Greka, bo obudzisz sie z łapką w nocniku gdy do "korumpowania polityków"
                            będzie zmuszona Tuskowa jaczejka.
                            • idiotyzmy-kacze Jest jeden głowny powód dla którego uważam cię 06.10.06, 16:04
                              za PiSuarową szczekaczkę. Nie jest to wyrażanie przez ciebie poparcia dla PiSu - tylko trzymanie wspólnej linii z Partią. Nie zauważyłeś jeszcze, że ty wypisujesz dokładnie to samo co inne PiSuarowe śmiecie na tym forum ? Tak samo zresztą jak Michalkiewicz - poszła iskrówka z kacznika, że te rozmowy to zwykłe ngeocacje i wszystkie PiSuary się tego trzymają.

Tak jakby załatwianie bezkarności i spłata zobowiązań wekslowych z publicznych pieniędzy miały cokolwiek wspólnego z normalnymi negocjacjami. Albo jakby podkupowanie posłów miało cokolwiek wspólnego z demokracją
                              • reakcjonista1 Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 16:09
                                A co mnie obchodzi PiS, jakaś linia partii??
                                Zlewam na PiS i na całą resztę sejmowych partii socjalistycznych. Od samego
                                poczatku jak obejrzałem "tasmy prawdy" twierdziłem ze to ESENCJA DEMOKRACJI,
                                pokazana jednak od "rzeźni" jak to okreslił poźniej Kurski. Tak wygląda wasza
                                demokracja i trudno sie z tym pogodzic, zdaje sobie sprawę.

> Tak jakby załatwianie bezkarności i spłata zobowiązań wekslowych z publicznych
                                > pieniędzy miały cokolwiek wspólnego z normalnymi negocjacjami.

Nie miała, była skandaliczna ale dobrze wiem ze Lipinskiemu nie chodzilo o
                                zabezpieczenie weksli a o utrzymanie rozmow z Beger, wiecej w tym było taktyki
                                niz realizmu. Pokrycie weksli z funduszu sejmu musialoby przejsc przez Sejm i
                                kazdy by o tym wiedzial.

Albo jakby podku
                                > powanie posłów miało cokolwiek wspólnego z demokracją
                                >

Ma i to nie od dziś.
                                • idiotyzmy-kacze Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 16:19
                                  reakcjonista1 napisał:
                                  Od samego
                                  > poczatku jak obejrzałem "tasmy prawdy" twierdziłem ze to ESENCJA DEMOKRACJI,
                                  > pokazana jednak od "rzeźni" jak to okreslił poźniej Kurski. Tak wygląda wasza
                                  > demokracja i trudno sie z tym pogodzic, zdaje sobie sprawę.

Aha, jak rozumiem to tylko zbieg okoliczności, że zarówno ty jak i Michalkiewicz, smok62, nowytor i cała reszta PiSuarowej zgrai twierdzi to samo. Wierzę ci, buahahahaha
                                  Co ciekawe osoby o poglądach prawicowych, w tym byli zwolennicy PiSu, mają zupełnie inne zdanie. No ale oni nie się oddelegowani na forum kraj.

>
                                  >
                                  > Nie miała, była skandaliczna ale dobrze wiem ze Lipinskiemu nie chodzilo o
                                  > zabezpieczenie weksli a o utrzymanie rozmow z Beger, wiecej w tym było taktyki
                                  > niz realizmu.

Aha, czyli jak zaproponuję urzednikowi 1 mln dolarów za decyzję (a nie mam tyle) to już nie będzie korupcja ? Tylko podtrzymywanie rozmowy, buahahaha

Pokrycie weksli z funduszu sejmu musialoby przejsc przez Sejm i
                                  > kazdy by o tym wiedzial.

Poprawka do ustawy oddłużeniowej, dzięki której długów pozbędą się uciekinierzy z Samoobrony tez musi przejść prez Sejm - i przechodzi.

>
                                  > Albo jakby podku
                                  > > powanie posłów miało cokolwiek wspólnego z demokracją
                                  > >
                                  >
                                  > Ma i to nie od dziś.

Podkupowanie posłów ma tyle wspólnego z demokracją co niespłacanie długów z kapitalizmem. Zdarza się, ale jest wypaczeniem a nie istotą systemu
                                  • reakcjonista1 Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 16:29
                                    > Aha, jak rozumiem to tylko zbieg okoliczności, że zarówno ty jak i Michalkiewic
                                    > z, smok62, nowytor i cała reszta PiSuarowej zgrai twierdzi to samo. Wierzę ci,
                                    > buahahahaha

Masz predyspozycje do wrzucania po bolszewicku ludzi do jednego wora. Dawniej
                                    był wór kułactwa, faszystów, imperialistów. Dzisiaj masz swoje woreczki
                                    "kaczystów" "PiSuarów". Baw sie dalej. Ja wyrazam opienie apolitycznie i
                                    apartyjnie bo ani PiS ani PO nie cieszą sie moim zaufaniem. Ty kochasz Tuska
                                    wiec jestes nieobiektywny... śmiej sie dalej ale z siebie.

> Co ciekawe osoby o poglądach prawicowych, w tym byli zwolennicy PiSu, mają zupe
                                    > łnie inne zdanie. No ale oni nie się oddelegowani na forum kraj.

Do tego kolektywizm, lecz sie z bolszewickich nawyków chłopie.

> Aha, czyli jak zaproponuję urzednikowi 1 mln dolarów za decyzję (a nie mam tyle
                                    > ) to już nie będzie korupcja ? Tylko podtrzymywanie rozmowy, buahahaha

To byly targi polityczne. Posel ma prawo jak to sie ładnie mowi "partycypowac we
                                    władzy" za stołki. To są PRAWIDŁA DEMOKRACJI. Od kuchni wyglada to słabo i
                                    denerwujaco ale co ja ci poradzę? Powtarzam, przygotuj sie na podobne nagrania z
                                    udzialem Bronka "wstrząsnietego niezmieszanego" Komorowskiego.

> Poprawka do ustawy oddłużeniowej, dzięki której długów pozbędą się uciekinierzy
                                    > z Samoobrony tez musi przejść prez Sejm - i przechodzi.

Uzycie srodków Sejmu jest jawne i weryfikowalne. Lipiński moim zdaniem po prostu
                                    bredził.

> Podkupowanie posłów ma tyle wspólnego z demokracją co niespłacanie długów z kap
                                    > italizmem. Zdarza się, ale jest wypaczeniem a nie istotą systemu

Podkupywanie posłów to ESENCJA DEMOKRACJI. Nie wiem na jakim ty swiecie zyjesz?
                                    • idiotyzmy-kacze Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 16:42
                                      reakcjonista1 napisał:

>
                                      > Masz predyspozycje do wrzucania po bolszewicku ludzi do jednego wora. Dawniej
                                      > był wór kułactwa, faszystów, imperialistów. Dzisiaj masz swoje woreczki
                                      > "kaczystów" "PiSuarów". Baw sie dalej. Ja wyrazam opienie apolitycznie i
                                      > apartyjnie bo ani PiS ani PO nie cieszą sie moim zaufaniem. Ty kochasz Tuska
                                      > wiec jestes nieobiektywny... śmiej sie dalej ale z siebie.

Nie ośmieszaj się. 90% twoich "apolitycznych" opinii wyrażanych na tym forum jest identycznych z opiniami wyrażanymi przez smoka62, nowytora, mg.imprezio, frau_bladej etc. To nie ja cię wrzucam do worka z napisem bolszewicy z PiSuaru - ty sam się tam wrzucasz

>
                                      > Do tego kolektywizm, lecz sie z bolszewickich nawyków chłopie.
                                      >
                                      Czyżby ? Poczytaj sobie na prawica.net co myślą o "negocjacjach politycznych" ci co nie są oddelegowani

> To byly targi polityczne. Posel ma prawo jak to sie ładnie mowi "partycypowac w
                                      > e
                                      > władzy" za stołki. To są PRAWIDŁA DEMOKRACJI. Od kuchni wyglada to słabo i
                                      > denerwujaco ale co ja ci poradzę?

I znowu manipulacje i łgarstwa, zgodne z linią PiSuaru zresztą. Przecież dobrze wiesz, że w całej aferze nie chodzi o stołek dla Beger za zmianę barw klubowych - co jest tylko amoralna propozycją. Tu chodzi o proponowanie bezkarności i pieniędzy - a to już korupcja

>

> Uzycie srodków Sejmu jest jawne i weryfikowalne. Lipiński moim zdaniem po prost
                                      > u
                                      > bredził.

No i co z tego, że jest jawne i weryfikowalne ? Przecież gdyby nie Taśmy Prawdy to nie dałoby się udowodnić, że weksle zostały spłacone w zamian za coś. PiSuar zamydlałby oczy obroną demokracji przed warchołem Lepperem. Michalkiewicz pewnie skrobnąłby jakiś artykulik, ty pewnie też wrzuciłbyś kilka postów, czyż nie ?

>
                                      > Podkupywanie posłów to ESENCJA DEMOKRACJI. Nie wiem na jakim ty swiecie zyjesz?

To ceikawe, że nie zdarza się prawie nigdy w takich krajach jak Wielka Brytania, USA, Niemcy czy Francja. Jest za to typowe dla krajów takich jak Boliwia, Kolumbia, Namibia, itd.
                                      • reakcjonista1 Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 16:53
                                        > Nie ośmieszaj się. 90% twoich "apolitycznych" opinii wyrażanych na tym forum je
                                        > st identycznych z opiniami wyrażanymi przez smoka62, nowytora, mg.imprezio, fra
                                        > u_bladej etc. To nie ja cię wrzucam do worka z napisem bolszewicy z PiSuaru - t
                                        > y sam się tam wrzucasz

Jakies przyklady tych 90% masz czy sobie zmyslasz?
                                        Najczesciej smiac mi sie chce na skomlenie PO-zwolenników to sie smieje.

> I znowu manipulacje i łgarstwa, zgodne z linią PiSuaru zresztą. Przecież dobrze
                                        > wiesz, że w całej aferze nie chodzi o stołek dla Beger za zmianę barw klubowyc
                                        > h - co jest tylko amoralna propozycją. Tu chodzi o proponowanie bezkarności i p
                                        > ieniędzy - a to już korupcja

I co Beger załatwiono? Co załatwi Bronek Komorowski swoim przyszłym koalicjantom
                                        za poparcie rządu "premiera z Krakowa"?

> No i co z tego, że jest jawne i weryfikowalne ? Przecież gdyby nie Taśmy Prawdy
                                        > to nie dałoby się udowodnić, że weksle zostały spłacone w zamian za coś. PiSua
                                        > r zamydlałby oczy obroną demokracji przed warchołem Lepperem. Michalkiewicz pew
                                        > nie skrobnąłby jakiś artykulik, ty pewnie też wrzuciłbyś kilka postów, czyż nie
                                        > ?

PO zalezy na upadku Kaczynskiego, tobie tez. Wiec ani ty ani nikt z PO nie jest
                                        obiektywny w ocenie tej sytuacji. PiS nie moglby nic zrobic, sam Lipinski mowi
                                        ze nie ma mozliwosci by ruszyc pewne sprawy. Beger za wszelką cene chciala
                                        skorumpowac Lipińskiego.

> To ceikawe, że nie zdarza się prawie nigdy w takich krajach jak Wielka Brytania
                                        > , USA, Niemcy czy Francja. Jest za to typowe dla krajów takich jak Boliwia, Kol
                                        > umbia, Namibia, itd.

A w ktorym z tych panstw pojawiła sie "niezalezna i obiektywna" telewizja TVN z
                                        agentem bezpieki jako nadzorcą redaktorów Sekielskiego i Morozowskiego, która
                                        upublicznia taki materiał tuz przed likwidacją WSI, wspoldzialając z JEDNĄ ze stron?
                                        • idiotyzmy-kacze Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 18:24
                                          reakcjonista1 napisał:

>
                                          > Jakies przyklady tych 90% masz czy sobie zmyslasz?
                                          > Najczesciej smiac mi sie chce na skomlenie PO-zwolenników to sie smieje.
                                          >

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?index=2006&VE_szukaj_a=&orderby=&forum=&autor=reakcjonista1&nrFor2=&A_szukaj=temat&A_szukaj=tresc&szAutor=D&nrFor=&tag=&ile=15&sort=&ktory=2

>
                                          > I co Beger załatwiono?

Wystarczy obietnica załatwienia by zakwalifikować czyn ajko korupcję

Co załatwi Bronek Komorowski swoim przyszłym koalicjanto
                                          > m
                                          > za poparcie rządu "premiera z Krakowa"?
                                          >

A po co PO koalicja ?

>
                                          > PO zalezy na upadku Kaczynskiego, tobie tez. Wiec ani ty ani nikt z PO nie jest
                                          > obiektywny w ocenie tej sytuacji. PiS nie moglby nic zrobic, sam Lipinski mowi
                                          > ze nie ma mozliwosci by ruszyc pewne sprawy.

Przecież gdyby udało sie zwerbować Beger i jeszcze kilku wyrokowców to PiSuar miałby większość i przepchnąłby te weksle

Beger za wszelką cene chciala skorumpowac Lipińskiego.

Raczej pokazać do czego posunie się PiS żeby uciułać większość

> > To ceikawe, że nie zdarza się prawie nigdy w takich krajach jak Wielka Br
                                          > ytania
                                          > > , USA, Niemcy czy Francja. Jest za to typowe dla krajów takich jak Boliwi
                                          > a, Kol
                                          > > umbia, Namibia, itd.

> A w ktorym z tych panstw pojawiła sie "niezalezna i obiektywna" telewizja TVN z
                                          > agentem bezpieki jako nadzorcą redaktorów Sekielskiego i Morozowskiego, która
                                          > upublicznia taki materiał tuz przed likwidacją WSI, wspoldzialając z JEDNĄ ze s
                                          > tron?

Nie jesteś PiSuarem a mówisz kropka w kropkę to co Jacek Kurski. Dziwny przypadek, buahahahaha
                                          Po pierwsze - skąd władze TVN mogły wiedzieć, że Subotić wspólpracował z WSI (o ile współpracował)
                                          Po drugie - myślisz, że w USA dziennikarze nie współpracują z CIA czy NSA ? Szczególnie po 11.IX ?

Po trzecie - gdyby kaczyński nie wywalił Leppera z rządu tuż przed likwidacją WSI to nie musieliby korumpować posłów i nie byłoby całej afery. Tworzenie teroii spiskowych w takiej sytuacji jest poprostu śmieszne
                                          • reakcjonista1 Re: Jest jeden głowny powód dla którego uważam ci 06.10.06, 19:35
                                            w tym linku nie ma tych 905 postow.

> Po trzecie - gdyby kaczyński nie wywalił Leppera z rządu tuż przed likwidacją W
                                            > SI to nie musieliby korumpować posłów i nie byłoby całej afery. Tworzenie teroi
                                            > i spiskowych w takiej sytuacji jest poprostu śmieszne

A gdyby PO poparła rozwiazanie Sejmu nie byloby nawet go w koalicji...
        • idiotyzmy-kacze Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 15:33
          Chociaż profesorowie prawa karnego twierdzą, że te rozmowy wyczerpały definicję korupcji nie tylko z ustawy o CBA ale także z odpowiedniego artkułu Kodeksu Karnego.

PS Michalkiewicz to taka sam szczekaczka jak ty, smok62 czy frau-blada. On nie ma poglądów - on ma zlecenia
          • reakcjonista1 Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 15:36
            > PS Michalkiewicz to taka sam szczekaczka jak ty, smok62 czy frau-blada. On nie
            > ma poglądów - on ma zlecenia

Insynuujesz Kwachowy podnózku.

> Chociaż profesorowie prawa karnego twierdzą, że te rozmowy wyczerpały definicję
            > korupcji nie tylko z ustawy o CBA ale także z odpowiedniego artkułu Kodeksu Ka
            > rnego.
            Wszyscy?
            • idiotyzmy-kacze Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 15:37
              reakcjonista1 napisał:

>
              > Insynuujesz Kwachowy podnózku.

Oceniam, PiSuarowa szmato

> Wszyscy?

Nie, jeden twierdzi, że nie doszło do korupcji tylko do złamania Konstytucji RP.
              • reakcjonista1 Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 15:40
                > Oceniam, PiSuarowa szmato

Tak ci sie tylko wydaje Tuskowy odpadzie.
                > Nie, jeden twierdzi, że nie doszło do korupcji tylko do złamania Konstytucji RP

Czyzby prof. Hołda?
                • idiotyzmy-kacze Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 15:57
                  Co mi się wydaje - że oceniam ? Jak inaczej nazwiesz formułowanie swojej opini na temat pewnej PiSuarowej szczekaczki, PiSia gnido ?

> Czyzby prof. Hołda?

Tak prof. Hołda powiedział, że to nie korupcja tylko złamanie Konstytucji RP. Reszta karnistów miała zdanie takie jak prof. Zoll - po prostu korupcja. A za korupcję jest do 12 lat w KK.
                  • reakcjonista1 Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 16:00
                    > Tak prof. Hołda powiedział, że to nie korupcja tylko złamanie Konstytucji RP. R
                    > eszta karnistów miała zdanie takie jak prof. Zoll - po prostu korupcja. A za ko
                    > rupcję jest do 12 lat w KK.
                    >

Beger pojdzie siedzieć?

> Co mi się wydaje - że oceniam ? Jak inaczej nazwiesz formułowanie swojej opini
                    > na temat pewnej PiSuarowej szczekaczki, PiSia gnido ?

wytrzyj pianę z pyska :-)
                    • idiotyzmy-kacze Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 16:24
                      reakcjonista1 napisał:

>
                      > Beger pojdzie siedzieć?
                      >

Beger działała w ważnym interesie społecznym. Istotą jej działań nie była chęć wymuszenia łapówki tylko udowodnienie przestęstwa korupcji popełnianego przez ministrów z PiS. To tak jak policjant kupujący działkę od handlarza narkotyków - też łamie prawo bo wchodzi w posiadanie nielegalnych środków odurzających. Ale jego działanie służy tylko i wyłącznie złapaniu przestępcy

> > Co mi się wydaje - że oceniam ? Jak inaczej nazwiesz formułowanie swojej
                      > opini
                      > > na temat pewnej PiSuarowej szczekaczki, PiSia gnido ?
                      >
                      > wytrzyj pianę z pyska :-)

psyk to ma twój koalicjant Koń, pisuarze
                      • reakcjonista1 Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 16:33
                        > Beger działała w ważnym interesie społecznym. Istotą jej działań nie była chęć
                        > wymuszenia łapówki tylko udowodnienie przestęstwa korupcji popełnianego przez m
                        > inistrów z PiS.

No i sie jej nie udało.

To tak jak policjant kupujący działkę od handlarza narkotyków -
                        > też łamie prawo bo wchodzi w posiadanie nielegalnych środków odurzających. Ale
                        > jego działanie służy tylko i wyłącznie złapaniu przestępcy

Beger jest w policji? A moze Sekielski i Morozowski?

> psyk to ma twój koalicjant Koń, pisuarze

Łzesz jak Gross...
                        • idiotyzmy-kacze Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 16:47
                          reakcjonista1 napisał:

>
                          > No i sie jej nie udało.
                          >

Udało się. Taśmy Prawdy widziało pół Polski, do wyborów zobaczy drugie pół. A po wyborach prokuratura zajmie się zamiataną pod dywan aferą korupcyjną PiS i czołówka tej partii pójdzie po prostu siedzieć. Tak jak Pęczak

> Beger jest w policji? A moze Sekielski i Morozowski?
                          >

Głowna rola dziennikarzy polega na tym, że mają patrzeć władzy na ręce i bronić społeczeństwo przez przestępstwami tej władzy. Z tej roli Sekielski i Morozowski wywiązali się znakomicie

> Łzesz jak Gross...

Koń, jaki jest, każdy widzi
                          • reakcjonista1 Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 16:54
                            > Udało się. Taśmy Prawdy widziało pół Polski, do wyborów zobaczy drugie pół. A p
                            > o wyborach prokuratura zajmie się zamiataną pod dywan aferą korupcyjną PiS i cz
                            > ołówka tej partii pójdzie po prostu siedzieć. Tak jak Pęczak

Tzn jaką aferą?
                            • idiotyzmy-kacze Re: Przeczytaj sobie ustawę o CBA, PiSuarze 06.10.06, 18:07
                              Taką, że Mojzesowicz i Lipiński, działając wspólnie i w porozumieniu, oferowali nienależne korzyści majątkowe i osobiste funkcjonariuszowi państwowemu, w związku z pełnioną przez niego funckją
    • t-800 Michalkiewicz - publicysta światowej sławy! :-) 06.10.06, 15:58
      Nawet w Stanach go znają. :-)
    • wujcio44 Re: Michalkiewicz pochwala Alzheimera 06.10.06, 16:34
      Trochę mnie to dziwi. Gdyby pochwalał dyspepsję, to bym rozumiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka