eva_evka 05.08.25, 13:05 portal.abczdrowie.pl/nowy-lek-na-alzheimera-doslownie-wysysa-zlogi-amyloidu-z-mzogu/7185608731269728a Trzymam kciuki i mam nadzieję na powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terazkasia Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 13:41 Na wszelki wypadek zbytnio się nie ciesz, takie newsy czytuje się przed wprowadzeniem każdego nowego leku na rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 18:29 Tak, to jest który będzie pomagał przyhamować rozwój choroby tym pacjętom u których diagnozę wystawi się zanim wystàpià zauważalne objawy. Na tym cały myk polega. Do tego jak zwykle dojdzie szereg efektów ubocznych. Jednak to duży postęp w nauce o tej paskudnej chorobie. Oby dalej 🍀 Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 17:10 Mój tata choruje od 10 lat na Alzheimera. Od tych 10 lat, tak średnio co rok, czytam o nowym przełomowym leku na Alzheimera. Na początku jeszcze nawet wierzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 17:32 Dokładnie, takie sensacje są co chwilę, nic, co by naprawdę działało, jak dotąd z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 20:22 To, że dotąd nie wyszło, nie oznacza, zeby nie próbować dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nowe lek na Alzhimera 05.08.25, 20:31 Ja bym wolała jakąś informację bardziej rzeczową, bez tego potocznego języka, żeby trafiło do prostych ludzi - "dosłownie wysysa złogi amyloidu" - no i umieszczoną w fachowym piśmie medycznym. Odpowiedz Link Zgłoś